Maksa kymmenykset, tai itket ja maksat!

Adventtikirkon ahdinko Suomessa syvenee ja se on havaittavissa heidän omista toimistaan:

http://www.nykyaika.fi/2016/06/20/kokemuksia-kymmenyksista/

Nykyajan sisältö on ollut viime aikoina seuraava: kreationismi, kymmenykset, kreationismi, kymmenykset, kreationismi, kymmenykset, jne.

No siellä voisi tietenkin joku hieman välkympi ajatella, että liittyisikö nuo kaksi asiaa muuten toisiinsa, eli olisiko siinä syy ja seuraus vierekkäin, eli kun uskon keskiö on kreationismissa, kymmenykset vähenevät automaattisesti, kun pitää olla melkoinen reikäpää, että voi olla lahkossa, joka opettaa nuoren maan kreationismia?

Ja ne jotka jäävät, eivät varmaan ole sieltä palkkahaitarin yläpäästä, eli vaikka he maksaisivat sokeasti lahkon johdolle sen vaatimat rahat, ei niillä pitkälle pötkitä.

Ja sitten toinen kommentti koskee noita tarinoita. Voi hyvä Sylvi sentään, että palkatkaa nyt joku oikeasti hyvä suustaan (tai kynästään) keksimään noita juttuja, sillä noita lukiessa tulee ensimmäisenä tunteena pintaan myötähäpeä.

Jumala joka taikoo ja auttaa rahasta. No ilmankos väki vähenee.

Ensin tarina, josta vastaa Gun-Lis Liljeberg:

>> Aina tähän asti eläkkeeni on riittänyt, mutta nyt minulla oli ollut edellisessä kuussa tavallista enemmän menoja. Kuitenkin, ihme ja kumma, raha oli riittänyt – ja hyvin oli riittänytkin, sillä tiliotteen mukaan tililläni oli rahaa enemmän kuin olisin uskonut. >>

Ooo, jokin jumala oli taikonut lisää rahaa hänen tililleen. Ei voi kuin ihmetellä tuon jumalan ihmeellisyyttä, sillä Suomessa on aika moni ihminen, jolle tuollaiset taikatemput kelpaisivat kyllä, mutta kun niille jumala ei taio, kun et anna rahaa amerikkalaisille liikemiehille. Voi voi sentään.

Tai sitten kyseessä on vanha ihminen, hyvin vanha, jolla voi jo hieman mennä puurot ja vellit sekaisin muuallakin kuin kuukausittaisissa raha-asioissa, mutta adventtikirkon taikovasta jumalasta nämä tarinat kuitenkin pääsevät läpi, ihan nettiin saakka.

Miksi jumala taikoo vain silloin, kun annat ensin rahaa USA:aan liikemiehille? Mikä helvetin jumala se sellainen on?

Sitten Jorma Salmela:

>>> Melko nuorena jouduin kymmenysvelkaan. >>>

Lahkoissa osataan aivopesu niin hyvin, että ihminen voi joutua kymmenysvelkaan ja se pelko, että jumala suuttuu, voi vaikuttaa häneen pitkääkin. Ei ole helppoa amerikkalaisissa lahkoissa.

>>> Parissa vuodessa huomasin, että siunaus, johon olin tottunut, oli kokonaan poissa. >>

Ajatelkaas, että adventtikirkon jumala on kuin jokin kapinen mafiaroisto. Maksa suojelurahaa ja jos et maksa, käy huonosti ja näin Jormalle oli juuri käynyt.

Eikö teillä ole mitään sensuuria siellä Nykyajassa, että millaista roskaa te painatte julkaisuunne, muka jumalanne kunniaksi.

Tässäkin tarinassa jumalanne on tosiaan kuin suojelurahaa vaativa rikollinen, joka vei Jormalta heti suojelut pois, kun suojeluraja jäi maksamatta. Hävetkää siellä, kuka sitten tästä roskasta vastuussa onkin.

>>> Olin aina rahapulassa. Edullisia ostoksia ei pystynyt tekemään. Minulle tarjottiin rantaan ulottuvaa maata sopivasta paikasta niin halvalla, että todennäköisyys tällaiseen mahdollisuuteen on ehkä kerran elämässä. Pankki ei myöntänyt lainaa, ja olin melkein sairas, kun mistään ei saanut apua. Tietenkin tuli mieleen kymmenysvelan vaikutus Jumalan siunaukseen. Ne olivat elämäni harmillisimmat vuodet. >>

Jumalalta jäi fyffet saamatta, niin jumala pisti Jormalta kaiken sekaisin. Olisi saanut jopa rantatontinkin niin halvalla, että ei edes Tankki täyteen sarjassa olisi niin halvalla saanut, ja Jormalla ei ollut RAHAA, jota hänen jumalansa himoitsi enemmän kuin mitään!

>>> Perjantaina nostin kaikki rahani ja vein ne kymmenyspussissa rahastonhoitajalle. Olin rahaton, mutta helpottuneen onnellinen. >>

Sitten Jorma sai rahaa niin paljon kuin oli velkaa ahneelle jumalalleen ja hän päätti pelata kaikki yhden kortin varaan, eli iski koko summan jumalansa pohjattomaan kaivoon, että jospa se taivaallinen karvanaama siitä nyt leppyisi ja kuinkas kävikään:

>>> Sunnuntaina appeni, joka oli pastori, palasi kokousmatkalta Järvenpäästä ja toi minulle 200 mk rahaa. Ihmettelin, mistä se on. ”Helevaara lähetti ja sanoi, että Jorman pitää saada vuokraa vahvistinlaitteista” >>>

Tarvittiin jumalan taikatemppu pistämään lahkon tilaisuuden järjestäjien aivot siihen asentoon, että kun joku tuo vehkeet, niistä pitää maksaa vuokra.

Eikös ole ihme, mihin kaikkeen se jumala kykeneekään!

Mutta ajatelkaas jos Jorma ei olisi maksanut pois tätä kauheaa kymmenysvelkaansa!! Silloin jumala ei olisi taikonutkaan ja lahko olisi käyttänyt laitteita ilmaiseksi, eikä olisi maksanut Jormalle sitä, mikä Jormalle kuuluu.

Minusta aika kauhea jumala on tuollainen jumala vaan mitäpä sanotte te?

>>> Tuo raha riitti seuraavaan tiliin asti, ja täytyy rehellisesti myöntää, että sen jälkeen en ole kokenut koskaan rahapulaa. Aina on voinut toteuttaa rohkeimmatkin unelmat ja haaveet. >>>

No nyt Jorma Salmelan juttu alkaa kuullostaa jo suorastaan karismaattiselta menestysteologialta

64

534

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jorma maksoi jumalalle rahaa ja sen jälkeen mikään inhimillinen ei ole ollut vierasta, vaan Jorma on voinut toteuttaa villeimmätkin unelmansa kun rahaa on jumala pukannut hänelle ovista ja ikkunoista.

      Eikö ole ihmeellinen jumala ja onko teillä kaikilla noin hyvä tuuri jumalanne siunauksien suhteen?

      Jos ei ole, niin maksakaa lisää rahaa jumalalle, niin jo alkaa raha roiskua!

      Ja viimeinen tarina, by Michael Pajunen:

      >>> Uskoontuloni ensivuosina Jumalan Pyhä Henki kosketti minua kymmenysten palauttamiskysymyksellä. >>>

      Ajatelkaas. Mitä kaikkea sitä jumalista puhutaankaan ja adventtikirkon jumalalla on mielessä vain raha ja siitä uskovaista muistuttaminen. Voi hyvää päivää!

      Oikein pyhä henki kosketti häntä, että nyt saatana rahat tiskiin, tai käy kuin Jormalle!

      >>> Olin luvannut palauttaa työttömyyspäivärahastani 10 % Jumalalle, mutta olin jo kuluttanut turhuuksiin kaikki muut rahat paitsi juuri tuon kymmenysrahan, silloin 100 markkaa. >>>

      Voi kurjuuksien kurjuus ja jännitys tiivistyy:

      >>> Mielessäni kävi, että minulla on vain yksi litra piimää, hieman jotakin leikkelettä ja puolikas ruisleipä. Enhän selviä millään seuraavaan viikkoon, enkä edes viikonlopun yli, näillä eväillä! >>

      Nälkäkuolema uhkaa, jos ei jumala saa rahaa!

      Mitäpä teille tulee mieleen sellaisesta jumalasta, joka saa ihmisen ajattelemaan tuollaisia asioista jumalastaan?

      Minulle tulee jotain painokelvotonta, mutta se ei liene ihan teille kaikille kovin suuri yllätys.

      >>> Siinä tiukan paikan edessä, luottavaisena, polvistuin rukoukseen ja sanoin Jumalalle: ”Tässä on tämä kymmenysraha, jonka olen luvannut sinulle palauttaa. Sinä olet luvannut pitää huolta minusta! Jätän tämän uskossa sinulle. Aamen.” Nousin ylös, sujautin 100 mk:n setelin kymmenyskuoreen ja suljin sen. >>>

      Ota jumala rahaa ja siunaa, siunaa, siunaa. Rahalla saa ja siunauksella pääsee! Raha sinulle kelpaa, rakas jumala, ota rahat ja juokse ja siinä kun menet hymyillen taivaalliseen pankkiin, siunaa samalla vähän minua, jookos!

      >>> Ystäväni äiti sanoi: ”Minulle tuli tuossa jokin aika sitten voimakas kehotus ostaa sinulle ruokaa! Joten tässä, ole hyvä!” Olin täysin sanaton, ja siinä samassa muistin rukoukseni ja lupaukseni, jonka annoin hetkeä aiemmin. >>>

      Olen sanaton minäkin.

      Meneekö tällainnen roska todellakin lahkoissa tänä päivänä läpi?

      No jos näin on, niin veikkaan, että niistä kymmenyksistä tulee entistä suurempi pula ihan lähivuosina.

      >>>Olin ymmälläni ja todella kiitollinen. >>

      Niin minäkin, mutta eri syistä ja samalla olen kiitollinen ja onnellinen, sillä nämä todella surkeat tarinat kertovat adventtikirkon nykytilasta enemmän kuin tarpeeksi.

    • Jos uusia jäseniä ei tule tarpeeksi maksamaan lystiä ja vanhat eivät enää pysty niin ei ole ihme, että organisaatiossa lomautetaan työntekijöitä. Taloudelliset lainalaisuudet pätevät samalla tavalla hengellisiin ja maallisiin organisaatioihin.

      Seuraava looginen askel on painostaa vanhenevaa jäsenistöä testamenttaamaan omaisuutensa organisaatiolle kuten Luterilainen kirkkokin on tehnyt.

      Kolikko kirstuun kilahtaa...

    • Seurakunnan jäsenet ovat pyytäneet, että he saisivat jakaa kokemuksiaan kymmenyksien palauttamisen siunauksista. Moni kirkon jäsen on myös pyytänyt, että kymmenyksistä puhuttaisiin enemmän, ja moni seurakunnan jäsen myös puhuu niiden puolesta. Kymmenykset ovat raamatullinen käsite, ja niiden avulla ylläpidetään hengellistä työtä niiltä osin kuin se koskee Jumalan palvelijoiden elantoa. Tässä ei ole mitään kummallista.

      • Exap

        "Kymmenykset ovat raamatullinen käsite"

        Aivan. Vanhan testamentin käsite, jota kristityille ei ole milloinkaan ohjeeksi annettu. Mutta onhan se VT toki osa Raamattua eli on se toisiaan Raamatullinen käsite.

        Kertoisitko vielä mikä oli VT:ssä kymmenysten käyttötarkoitus ?


      • >>> Seurakunnan jäsenet ovat pyytäneet, että he saisivat jakaa kokemuksiaan kymmenyksien palauttamisen siunauksista. >>

        Ei tullut sitten mieleen miettiä, että millaisen kuvan nämä sinänsä hulvattomat tarinat antavat lahkosi jumalasta tai lahkon jäsenistä?

        Että kohta on ruuhkaa ovella, niinkö?

        Taitaa olla, mutta väärään suuntaan.

        Jorma on hyvä esimerkki, eli hänet on aivopesty niin tehokkaasti, että hän koki joutuneensa kymmenysvelkaan jumalalleen ja hänen jumalansa oli julma, kuin jokin mafiapäällikkö, että kun ei "suojelurahaa" (Lue:kymmenykset) tippunut, niin jäi muukin vähemmälle.

        MIllainen jumala taikoo apua rahasta?

        >>> Kymmenykset ovat raamatullinen käsite, ja niiden avulla ylläpidetään hengellistä työtä niiltä osin kuin se koskee Jumalan palvelijoiden elantoa. >>

        Hienosti amerikkalaiset lahkot ovat tämän tulkinneet, siitä en voi moittia, mutta kun lukee että mitä siellä kymmenyksistä puhutaan, niin ei oikein ota tulta alle, vaan suorastaan valehtelet ja sen huomaa lahkosi jäsenkin siinä vaiheessa, kun ottaa raamatun käteen ja katsoo itse, että mitä siellä sanotaan.

        Malakian kirjan jakeet on hyvä pistää esiin kun pelottelet lahkolaisiasi jumalasi ilkeydellä, mutta on siellä paljon muutakin, kuten se, että ne joilla on, antavat niille, joilla ei ole. Tai että jokainen antaa sen mukaan, kuin hänellä on mahdollisuuksia, eikä sen mukaan kuin niitä ei ole, jotka löytyvät Sananlaskuista tai Paavalin kirjeistä.

        Lahkosi mukaan ja noidenkin älyvapaiden juttujen mukaan, nekin pakotetaan keksimään jokin keino, joilla ei olisi mahdollisuutta maksaa kymmenyksiä, vaikka heidän, joilla on mahdollisuus, pitäisi antaa heille, joilla sitä ei ole.

        Nyt rahavirralla on yksi suunta ja se on sinun lahkosi johtavat liikemiehet USA:ssa, vaikka raamatun mukaan suuntia on useita, tilanteesta riippuen.

        Hupaisaa on tietenkin myös se, että näitä kaupataan niin, että kun tingit ja maksat jumalalle, niin kun raha kilahtaa, jumala taikoo apua että hailahtaa ja siunauksia tulee ovista ja ikkunoista ja jumala kyllä siunaa avokätistä antajaa.

        Mutta jospa tehtäisiin sellainen koe, että te kuukausipalkkaiset työntekijät luopuisitte vaikkapa pariksi kuukaudeksi palkoistanne ja eläisitte pelkillä siunauksilla, koska niitähän pitäisi sitten tulla niin tiuhaan, että David Copperfield jäisi taikomisnopeudessa toiseksi, usko loppuu kuin kanan lento.

        Eli jää vain nämä huonot tarinat.

        Siitä pisteet että kaikki nuo nimet kuuluvat todellisille adventisteille ja minä jopa tunsin aikoinani heistä yhden ja olenpa ollut heillä virvokkeitakin nauttimassa joskus aikoinaan.

        Yleensähän noissa tarinoissa nimet ovat keksittyjä ja kukaan täysipäinen ei kehtaisi laittaa nimeään noissa käytettäviksi, joka tietenkin viisasta on, etenkin jos olet työelämässä ja käy niin hassusti että työnhakutilanteessa työnantaja googlaa nimesi ja katsoo hieman taustojasi, että missä porukoissa pyörit.


      • UskallatkoTimo

        TimoFlink, myös ympärileikkaus on raamatullinen käsite. Kuinka uskollisesti adventistit noudattavat tätä, kun Jumala sen asetti liiton merkiksi kansansa ja itsensä välille? Tällä jokaisen miespuolisen valitun kansan jäsenen on Raamatun mukaan osoitettava uskollisuutta Jumalalle. Ja adventistithan kuuluttavat olevansa Jumalan valittu kansa.


      • >>> Tässä ei ole mitään kummallista. >>

        Tätä kommenttia pitää hieman kommentoida.

        Asia on juuri kuten Timo sanoo siellä epärationaalisen maailmankuvan lahkossa, jossa olevilla ihmisillä on suunnattomia ongelmia hahmottaa reaalimaailman tapahtumia, eli heillä saattaa olla maailmankuvassaan todella omituisia käsityksiä todelliseen, luonnontieteen kuvaaman maailman todellisuuteen verrattuna.

        Uskonnnon/lahkon ongelma on juuri tuossa, että kun omia harhoja ja nuotiotarinoita pitäisi myydä ihmisille, jotka eivät vielä ole harhaisia, eivätkä he ole mitenkään sidoksissa sellaiseen maailmaan, jonka hyväksyäkseen pitäisi kieltää tieteellisiä totuuksia, lahkojen maailma näyttäytyy harhaisena ja outona, vaikka siellä sisällä asioissa ei ole mitään kummallista.

        Joten lahkojen kannattaisi ottaa palkkalistoilleen vaikkapa uskonnottomia, jotka ensin katsoisivat ja lukisivat läpi ne ajatukset, joita muille koetetaan myydä ja he muokkaisivat niitä niin, että ne eivät vaikuttaisi terveen ihmisen mielestä kovin harhaisilta.

        Samalla tavoin kuin eurooppalaisilla firmoilla on aasialaisia ihmisiä töissä, jotka käyvät läpi erilaisia firman toimintaan vaikuttavia asioita ja he kertovat, että miten jokin asia kannattaa aasialaiselle kertoa, että hän ei loukkaantuisi tai että viesti menisi paremmin läpi.

        Eli asia, joka on eurooppalaisesta täysin normaali, eikä siinä ole mitään kummallista, on aasialaisen mielestä outo ja kummallinen.

        Jos uskonnot haluavat, että heidän jumalansa pysyisi elossa myös tulevaisuudessa, niin kannattaisi vakavasti suunnata esim. lahkon keskuskonttorin mediasuodatusateistin viran palkkaamiseen hiukan määrärahoja, joka palkattu, kuukausipalkkainen ateisti, sitten kävisi lahkon viestintää läpi ja muokkaisi sitä niin, että se ei näyttäytyisi lahkon ulkopuolella sekavan ja häiriintyneen porukan tuotoksilta.

        Olen käytettävissä, jos päästään palkasta sopimukseen, mutta viisi numeroa on siinä kuukausipalkassa sitten vähintäin, koska urakka tulee olemaan melkoinen. Kymmenyksiä en sitten maksaisi, vaan ottaisin jumalanne vihat ja kirouksen mieluusti vastaan ja kärsisin ne kuin mies konsanaan. Siitä voisi maksaa vähän extraa sitten.


      • mitähöpötät
        Exap kirjoitti:

        "Kymmenykset ovat raamatullinen käsite"

        Aivan. Vanhan testamentin käsite, jota kristityille ei ole milloinkaan ohjeeksi annettu. Mutta onhan se VT toki osa Raamattua eli on se toisiaan Raamatullinen käsite.

        Kertoisitko vielä mikä oli VT:ssä kymmenysten käyttötarkoitus ?

        Väittääkö exap että Vanha testamentti ei ole annettu kristityille ohjeeksi?


      • voitpoistuatakavasemmal
        Exap kirjoitti:

        "Kymmenykset ovat raamatullinen käsite"

        Aivan. Vanhan testamentin käsite, jota kristityille ei ole milloinkaan ohjeeksi annettu. Mutta onhan se VT toki osa Raamattua eli on se toisiaan Raamatullinen käsite.

        Kertoisitko vielä mikä oli VT:ssä kymmenysten käyttötarkoitus ?

        Kirkossa kirkon tavalla, exap. Jos ei kiinnosta, voit mennä muualle.


      • menelukemaan
        UskallatkoTimo kirjoitti:

        TimoFlink, myös ympärileikkaus on raamatullinen käsite. Kuinka uskollisesti adventistit noudattavat tätä, kun Jumala sen asetti liiton merkiksi kansansa ja itsensä välille? Tällä jokaisen miespuolisen valitun kansan jäsenen on Raamatun mukaan osoitettava uskollisuutta Jumalalle. Ja adventistithan kuuluttavat olevansa Jumalan valittu kansa.

        Et sitten ole lukenut Ap. t. 15 lukua?


      • UskallatkoTimo
        menelukemaan kirjoitti:

        Et sitten ole lukenut Ap. t. 15 lukua?

        Olen toki! Vetosin vain kahteen kohtaan a) adventismissa otetaan VT kohtia ja sanotaan niiden olevan sitovia myös kristityille, esim. sapatinpito ja kymmenykset b) adventistit väittävät olevansa "valittu kansa", Israel - VT todistaa ympärileikkauksen olevan merkki valitun kansan ja Jumalan välillä. Näin ollen adventistien tulisi ottaa myös tämä VT kohta vakavasti.

        Tällaisesta selektiivisestä raamatunkohtien totena pitämisestä ei voi muuta sanoa kuin että adventismissa luetaan Raamattua vain valikoiden, otetaan kohtia ad libidum. Mikä miellyttää... Ei voi yhtä aikaa vedota siihen, että VT velvoittaa myös kristittyjä ja kuitenkin kun oma nahka (konkreettisesti) on kyseessä, vetäytyä ja sanoa ettei kuulu meille. Samaan hengen vetoon sitten kuuluttaa olevansa "valittu kansa ja Israel", mutta Jumalan valitulle kansalle asettama liiton merkki, emme huoli.... Tässä ei ole mitään logiikkaa.


      • Velvollisuus

        Entä jos ihmisellä ei ole tuloja ollenkaan, elää vaikka soppajonossa käymällä, mistä tällaisen ihmisen olisi pakko nyhjäistä ne kymmenykset?


      • Velvollisuus kirjoitti:

        Entä jos ihmisellä ei ole tuloja ollenkaan, elää vaikka soppajonossa käymällä, mistä tällaisen ihmisen olisi pakko nyhjäistä ne kymmenykset?

        >>>> Entä jos ihmisellä ei ole tuloja ollenkaan, elää vaikka soppajonossa käymällä, mistä tällaisen ihmisen olisi pakko nyhjäistä ne kymmenykset? >>>

        Jos löydät ojanpohjalta lantin, niin siitä on 10 % annettava jumalalle, niin se sitten taikoo sinulle lisää rahaa, näinhän adventtikirkko opettaa tuon Nykyajan hölmön jutun mukaan.

        Työttömyyskorvauksesta on maksettava, palkasta on maksettava, opintotuestakin on varmaan maksettava, tai muuten jäät kymmenysvelkaloukkuun ja jumala irtisanoo taivaspaikkasi ja muuten keljuilee sinulle koko taikavoima-arsenaalillaan.


      • TyhjästäNyhjästä
        bushmanni kirjoitti:

        >>>> Entä jos ihmisellä ei ole tuloja ollenkaan, elää vaikka soppajonossa käymällä, mistä tällaisen ihmisen olisi pakko nyhjäistä ne kymmenykset? >>>

        Jos löydät ojanpohjalta lantin, niin siitä on 10 % annettava jumalalle, niin se sitten taikoo sinulle lisää rahaa, näinhän adventtikirkko opettaa tuon Nykyajan hölmön jutun mukaan.

        Työttömyyskorvauksesta on maksettava, palkasta on maksettava, opintotuestakin on varmaan maksettava, tai muuten jäät kymmenysvelkaloukkuun ja jumala irtisanoo taivaspaikkasi ja muuten keljuilee sinulle koko taikavoima-arsenaalillaan.

        Koko sana "kymmenysvelka" on eriskummallinen! Yksi kirjoittaa, ettei ollut koko vuonna saanut palkkaa muuta kuin auton. Miten siitä autosta se 10% olisi pitänyt irroittaa? Ja kun ei ollut tuloja, jäi velkaa.... Miten sitä voi jäädä velkaa tuloista, joita ei ole saanut? Miten voi "palauttaa" jostain, jota ei itsekään ole saanut? Ja vielä uskoa vahvasti näin joutuneensa "kymmenysvelkaan".... Tuohan on omituinen laskutapa.


      • Tuhkatkin.pesästä

        TimoFlink osaa varmaan vastata, että pitääkö kymmenykset maksaa syntymäpäivälahjoista, häälahjoista ja muista jonkun juhlan takia lahjaksi saaduista rahoista, lapsilisistä, elatusavusta, vanhempainrahasta, kodinhoidon tuesta omaishoitajan tuloista, sosiaaliavusta, perinnöstä, koroista, pankista vaikka talon kodin hankintaan otetusta lainasta tai esim. opiskelijan vanhemmiltaan saamasta taloudellisesta tuesta?


      • Exap
        mitähöpötät kirjoitti:

        Väittääkö exap että Vanha testamentti ei ole annettu kristityille ohjeeksi?

        Vanhaa Testamenttia ei todellakaan ole annettu kristityille elämänohjeeksi. Oheislukemistoksi ja opetukseksi kylläkin. Siitä voimme oppia monta asiaa, kuten sen että sapatti on annettu pakolliseksi lepopäiväksi Israelilaisille, tai esimerkiksi mistä israelilaisten piti kymmenyksiä maksaa, eli vaikkapa karjasta tai maan hedelmistä, mutta EI rahapalkasta.

        Suosittelen lämpimästi kaikille nykyiseen kymmenyshumpuukiin hurahtaneille ja väärän tiedon levittäjille lukemaan erityisesti sen mitä varten kymmenykset olivat, sen ettei niitä makseta rahapalkasta ja vaikkapa sen saiko kymmenyksiä syödä itse, jotta eivät puhuisi Raamatun vastaisesti kymmenyksistä.

        Timokin voisi seuraavaan Nykyaikaan oikein kirjoittaa artikkelin siitä mistä kymmenykset VT:n mukaan kuului maksaa ja miten ne käytettiin. Kyllä hän teologina varmasti asian tuntee.

        Muta tuskin kirjoittaa. Kuten tiedämme, nykyaika on eksytystä täynnä.


      • ollinoppivuodet
        voitpoistuatakavasemmal kirjoitti:

        Kirkossa kirkon tavalla, exap. Jos ei kiinnosta, voit mennä muualle.

        Missäköhän ne exapin kirkonkirjat lienee? Turussako? Luulisi exapille itselleenkin olevan helpompaa, että eroaisi adventtikirkosta lopullisesti ja perustaisi vaikka oman uskonnon. Ei hän pysty adventtikirkkoa sisältäpäin hajoittamaan omilla tulkinnoillaan, vaikka yötä päivää hyökkäisi opetustamme vastaan.


      • Exap
        ollinoppivuodet kirjoitti:

        Missäköhän ne exapin kirkonkirjat lienee? Turussako? Luulisi exapille itselleenkin olevan helpompaa, että eroaisi adventtikirkosta lopullisesti ja perustaisi vaikka oman uskonnon. Ei hän pysty adventtikirkkoa sisältäpäin hajoittamaan omilla tulkinnoillaan, vaikka yötä päivää hyökkäisi opetustamme vastaan.

        Perustaisi oman uskonnon ? Onko adventismi jokin oma uskontonsa sitten ? Kas, kuvittelin sen olevan kristinuskoa.

        Pyrin tuomaan esiin adventistisen mytologian harhaoppeja, jotka eivät perustu Raamattuun. Kymmenysopetus sellaisena kuin adventtikirkko sitä jakaa on täysin Raamatun vastainen harhaoppi.

        Väärän kymmenysopin opettaminen on ihmisten harhaanjohtamista, ei yhtään vähempää. Raamatusta voimme lukea mitä kymmenykset ovat ja mitä ne eivät ole.


      • muttanäinhänseon
        UskallatkoTimo kirjoitti:

        Olen toki! Vetosin vain kahteen kohtaan a) adventismissa otetaan VT kohtia ja sanotaan niiden olevan sitovia myös kristityille, esim. sapatinpito ja kymmenykset b) adventistit väittävät olevansa "valittu kansa", Israel - VT todistaa ympärileikkauksen olevan merkki valitun kansan ja Jumalan välillä. Näin ollen adventistien tulisi ottaa myös tämä VT kohta vakavasti.

        Tällaisesta selektiivisestä raamatunkohtien totena pitämisestä ei voi muuta sanoa kuin että adventismissa luetaan Raamattua vain valikoiden, otetaan kohtia ad libidum. Mikä miellyttää... Ei voi yhtä aikaa vedota siihen, että VT velvoittaa myös kristittyjä ja kuitenkin kun oma nahka (konkreettisesti) on kyseessä, vetäytyä ja sanoa ettei kuulu meille. Samaan hengen vetoon sitten kuuluttaa olevansa "valittu kansa ja Israel", mutta Jumalan valitulle kansalle asettama liiton merkki, emme huoli.... Tässä ei ole mitään logiikkaa.

        Ei se noin mene. Vanhasta testamentista kaikki on voimassa kristillisessä seurakunnassa, paitsi ne asiat jotka suoraan todetaan, etteivät ole.


      • voevoevoevoevoe
        Exap kirjoitti:

        Perustaisi oman uskonnon ? Onko adventismi jokin oma uskontonsa sitten ? Kas, kuvittelin sen olevan kristinuskoa.

        Pyrin tuomaan esiin adventistisen mytologian harhaoppeja, jotka eivät perustu Raamattuun. Kymmenysopetus sellaisena kuin adventtikirkko sitä jakaa on täysin Raamatun vastainen harhaoppi.

        Väärän kymmenysopin opettaminen on ihmisten harhaanjohtamista, ei yhtään vähempää. Raamatusta voimme lukea mitä kymmenykset ovat ja mitä ne eivät ole.

        Exap on tyypillinen totuuden vastustaja.


      • Exap
        muttanäinhänseon kirjoitti:

        Ei se noin mene. Vanhasta testamentista kaikki on voimassa kristillisessä seurakunnassa, paitsi ne asiat jotka suoraan todetaan, etteivät ole.

        " Vanhasta testamentista kaikki on voimassa kristillisessä seurakunnassa, paitsi ne asiat jotka suoraan todetaan, etteivät ole."

        Niinkö ? Tuohan on mielenkiintoista.

        Koska olet muuten viimeksi viimeksi viettänyt lehtimajanjuhlan ? Tai laittanut pääsiäislampaan oikein ja syönyt sen perhekuntasi kanssa jättämättä mitään - aivan kuten Jeesuskin teki opetuslasten kanssa ?
        Olethan toki toimittanut heilutusuhrin ja pitänyt sen päivän pyhänä, tekemättä mitään arkiaskaretta ? Entä Rosh Hashanah - sen kai olet sentään joka vuosi pitänyt etkä työtä tehnyt ? No tietysti myös Yom Kippuria on tullut asianmukaisesti vietettyä, eikö ? Ja levännyt Sukkotin ensimmäisenä ja kahdeksantena päivänä ?

        Toki et ole koskaan pukenut yllesi vaatetta joka on tehty kahdesta eri lankamateriaalista ? Etkä varmaankaan ole ikinä piirtänyt mitään kuvaa mistään luodusta olennosta ? Olethan toki noudattanut uskollisesti puhtaussäännöksiä 3 Moos 15 etkä ole esimerkiksi koskaan koskenut naiseen jolla on kuukautiset ?

        Vai että kaikki VT:n säännökset joita ei ole erikseen kumottu on voimassa kristillisessä seurakunnassa ? LOL

        Kun nyt aloittaisit vaikka siitä että luet mitä kymmenyksistä on kirjoitettu, jotta ymmärrät ettei kymmenyksiä makseta palkoista vaan maan ja karjan antimista, eikä rahapalkasta, ja että kymmenykset pitää syödä ja juoda.


      • Ohjeita.noudatettavaksi
        Exap kirjoitti:

        " Vanhasta testamentista kaikki on voimassa kristillisessä seurakunnassa, paitsi ne asiat jotka suoraan todetaan, etteivät ole."

        Niinkö ? Tuohan on mielenkiintoista.

        Koska olet muuten viimeksi viimeksi viettänyt lehtimajanjuhlan ? Tai laittanut pääsiäislampaan oikein ja syönyt sen perhekuntasi kanssa jättämättä mitään - aivan kuten Jeesuskin teki opetuslasten kanssa ?
        Olethan toki toimittanut heilutusuhrin ja pitänyt sen päivän pyhänä, tekemättä mitään arkiaskaretta ? Entä Rosh Hashanah - sen kai olet sentään joka vuosi pitänyt etkä työtä tehnyt ? No tietysti myös Yom Kippuria on tullut asianmukaisesti vietettyä, eikö ? Ja levännyt Sukkotin ensimmäisenä ja kahdeksantena päivänä ?

        Toki et ole koskaan pukenut yllesi vaatetta joka on tehty kahdesta eri lankamateriaalista ? Etkä varmaankaan ole ikinä piirtänyt mitään kuvaa mistään luodusta olennosta ? Olethan toki noudattanut uskollisesti puhtaussäännöksiä 3 Moos 15 etkä ole esimerkiksi koskaan koskenut naiseen jolla on kuukautiset ?

        Vai että kaikki VT:n säännökset joita ei ole erikseen kumottu on voimassa kristillisessä seurakunnassa ? LOL

        Kun nyt aloittaisit vaikka siitä että luet mitä kymmenyksistä on kirjoitettu, jotta ymmärrät ettei kymmenyksiä makseta palkoista vaan maan ja karjan antimista, eikä rahapalkasta, ja että kymmenykset pitää syödä ja juoda.

        Hyvin kirjoitettu, Exap!


    • iloinen_naurajaa

      Hah hah haa! Olipas hauskoja tarinoita. Kyllä naurattaa! :-) :-) :-)

    • Irstas-lahko

      Irstas lahko toimii ilman moraalia ja eettisiä arvoja. Rahasta on tullut lahkon jumala ja Jahve ja Jeesus ovat lahkon valtaapitävien taruolentoja, joiden nimeä käyttämällä yritetään alistaa lahkon jäsenet kuuliaisiksi lahkon valtaapitäville. Heidät pyritään saamaan nöyriksi rahanahneiden palkollisten hulppean ja helpon elämän rahoittajiksi.

    • Jos saarnaajasi ajaa paljon hienompaa autoa kuin sinä ja asuu paljon hienommassa talossa kuin sinä niin kannattaa pysähtyä miettimään.

      • >>> Jos saarnaajasi ajaa paljon hienompaa autoa kuin sinä ja asuu paljon hienommassa talossa kuin sinä niin kannattaa pysähtyä miettimään. >>>

        Loistava ohje!

        Mutta lahkoissa tämä tietenkin käännetään niin, että hieno auto ja luksuskämppä järven rannalla johtuu siitä, että on maksanut kymmenykset mukisematta, niin sitten jumala on taikonut taikavoimillaan onnea tuolle pastorille hienon auton ja luksuskämpän muodossa. Ja vaimolle uudet rinnat. Nekin aamulla olivat vain ilmestyneet, kun jumala siunasi taikavoimillaan. Kun oli maksanut kymmenykset ajallaan, ettei vaan jää kymmenysvelkaloukkuun.


    • husateistitpois

      Mitä sinulle busman kuuluu uskovaisten kymmenyksien maksamiset, ja Jumalaa nimittelet karvanaamaksi, saisit vähän hävetä juttujasi jos osaat hävetäkään.
      Olet sanonut että olet ateisti, ole sitten ateisti ja pysy uskovaisten asioista poissa, eihän meitäkään kiinnosta sinun uskomuksesi, miksi sinua sittenkin kiinnostaa ainakin adventisti uskovat, oletkohan vain puoli ateisti sittenkin, ainakin noista sinun kirjoituksista saa sen käsityksen.

      • >>> Mitä sinulle busman kuuluu uskovaisten kymmenyksien maksamiset >>

        Asiasta ei saa puhua, niinkö?

        Miksi ei?

        >>> ja Jumalaa nimittelet karvanaamaksi >>>

        Tsot tsot, taivaalliseksi karvanaamaksi.

        Koska adventtikirkonkin muotikuvastossa jumala kuvataan vaaleahipiäiseksi metroseksuaaliksi, jolla on medium-naamakarvoitus ja hänen väitetään asuvan taivaassa, niin taivaallinen karvanaama on minusta oivallinen hellyttelynimi jumalallesi. Jos hänellä on valittamista, niin tulkoon henkilökohtaisesti kertomaan, mutta keppi ja sandaalit eteiseen ja lakana pitää vyöttää niin, että munat ei näy, kuten olen kertonut.


      • surullistapuhetta

        Tee nyt pilkkaa Jumalasta kuinka paljon haluat, ei Jumala tule sitä estämään, mutta viimeisenä päivänä jokainen vastaa puheistaan ja teostaan Jumalalle sillä hän ei ole mikään ihmisten leikkikalu jolle voi tehdä mitä tahansa ja puhua hänestä pilkkapuheita hän omistaa kaiken tässä maailmassa ja myöskin muissa maailmoissa me emme edes osaa kuvailla mitä tuolla ylhäällä yläilmoissa on.


      • surullistapuhetta kirjoitti:

        Tee nyt pilkkaa Jumalasta kuinka paljon haluat, ei Jumala tule sitä estämään, mutta viimeisenä päivänä jokainen vastaa puheistaan ja teostaan Jumalalle sillä hän ei ole mikään ihmisten leikkikalu jolle voi tehdä mitä tahansa ja puhua hänestä pilkkapuheita hän omistaa kaiken tässä maailmassa ja myöskin muissa maailmoissa me emme edes osaa kuvailla mitä tuolla ylhäällä yläilmoissa on.

        >>> mutta viimeisenä päivänä jokainen vastaa puheistaan ja teostaan Jumalalle sillä hän ei ole mikään ihmisten leikkikalu jolle voi tehdä mitä tahansa ja puhua hänestä pilkkapuheita >>>

        Jos minä jostain olen nykyisin varma niin siitä, että kuolemani jälkeen minua ei odota vihainen ilme kasvoillaan ja savu nenästään tupruten yksikään jumala. Ei sinun jumalasi, eikä minkään uskonnon jumala.

        Jos minulla olisi edes pienen pieni epäilys siitä, että jokin jumala tuolla sitten minua pistää tilille jostain, niin tietenkin minä liittyisin välittömästi sen jumalan lepertely- ja mielistelykerhoon. Johonkin niistä tuhansista.

        >>> hän omistaa kaiken tässä maailmassa >>>

        Siihen nähden aika köyhä kaveri tuntuu olevan, eli raha kelpaa kyllä.

        >>> me emme edes osaa kuvailla mitä tuolla ylhäällä yläilmoissa on. >>>

        Osaamme ja yhdenkään jumalan piilopaikkaa sieltä ei ole löytynyt.


      • pyhpyhjapyh

        Kuolemasi jälkeen sinut herätetään jumalattomien ylösnousemuksessa Jeesuksen eteen kuulemaan tuomiosi. Sitten palat poroksi.


      • pyhpyhjapyh kirjoitti:

        Kuolemasi jälkeen sinut herätetään jumalattomien ylösnousemuksessa Jeesuksen eteen kuulemaan tuomiosi. Sitten palat poroksi.

        >>> Kuolemasi jälkeen sinut herätetään jumalattomien ylösnousemuksessa Jeesuksen eteen kuulemaan tuomiosi. Sitten palat poroksi. >>>

        Näin ne paimentolaisten sadut kertoivat aikoinaan. Tämä ei tosin tule tapahtumaan, kuten ei tule tapahtumaan muidenkaan satujen vastaavat kuvaukset.

        Jeesus oli vain tavallinen uskonpuhdistaja, jonka puhdistustoimet kohdistuivat tuolla kertaa juutalaisiin ja Jeesuksen paljasti tavalliseksi ihmiseksi se, että hän petti kaikki kannattajilleen tarinoiden mukaan antamansa lupaukset.

        Usko mieluummin elämään ennen kuolemaa.


    • Jobinpostia

      Mark.12:17. Jeesus sanoi heille: Antakaa keisarille, mikä keisarin on, ja Jumalalle, mikä Jumalan on. Ja he ihmettelivät häntä suuresti. Mikähän mahtaa olla Jumalan tilinumero? Vai oliko, tämä vain vertaus? Matt.13:34.

    • Niin.siinä.käy

      Yhä harvempi adventisti Suomessa maksaa enää kymmenyksiä. Tämä siksi, että he tietävät, mihin ne kymmenysvarat käytetään.

      Kymmenykset eivät suinkaan edistä jonkun kuvitellun jumalan agendaa, vaan ne edistävät sitä, että lahkon "kerma" saa jatkaa helppoa elämäänsä, koska joku pölvästi ja aivopesty sen suostuu maksamaan.

      Pastorisi ajaa paljon hienompaa autoa kuin sinä ja asuu paljon hienommassa talossa kuin sinä ja se nyt vain on niin.

      • Vieläjäsen

        Niin.siinä.käy on tainnut pudota kelkasta.

        Kesäjuhlillahan vai oliko se Nykyajassa pyöri juuri kymmenystilastoa, jossa oli selvää nousua viimevuotiseen.

        Ainakin meillä pastori ajaa toistakymmentä vuotta vanhalla pikkuautolla, jota ei kukaan kahta kertaa katso. En nyt muista sapatin vakikävijöiden joukossa ketään, jonka auto olisi heikompi kuin pastorin. Pastorin auto ei riittäisi edes kymmnykseksi muutaman muun jäsenen autolle. Tekee hyvää työtä ja ansaitsisi parempaa. Hyvä, että joku tästäkin muistuttaa.


      • Ei auto todista mitään ihmisen varallisuudesta. Pastori voi ajaa vaikka Pappatunturilla samalla kun tilit pursuavat rahaa. On nimittäin jopa parempi, ettei pröystäile autoilla tai muilla kulkuneuvoilla, jos kerran lahkon jäsenet ovat sen pastorin palkankin maksaneet? Voi nimittäin olla vielä vähemmän niitä kymmenysten maksajia?

        Kallis auto ei suinkaan ole mikään rahasampo, ellet aja taksia, vaan auto syö enemmän kuin tienaa. Monille auto voi olla tosin jonkinlainen statussymboli.

        Miksi siis ostaa hieno ja kallis auto, jonka rahallinen arvo laskee joka vuosi? Auto kun on vain kulkuneuvo, ellei sitten asu autossaan?

        Moni haluaa myös peittää oman vaurautensa ajelemalla vanhalla romulla. Tiedän ainakin yhden tyypin lähipiiristäni, joka laittaa satoja euroja auton koossapysymiseen ja korjauksiin, vaikka hänellä on varaa ostaa vaikka kaksi uutta ja kallista autoa. Hän ei halua aiheuttaa naapureissaan kateutta ja hän saa paljon sympatiaa ja jopa sääliä osakseen juuri vanhan autonsa vuoksi.


      • valehtelijalle

        Ihan turhaan te valehtelette, että pastorin tili olisi täynnä rahaa. Ei ole. Saavat normaalia kuukausipalkkaa.


    • Bushmannille

      Kovillepa monella ottaa sana kymmenykset.

      Mitä raamattu kertoo. ??

      Sitä, että jos ei rakkaus riitä, niin ei Jumala rakkaudettoman työn perään ole kentällä mitään tekemistä. Ei missään suunnassa, tai palvelupaikalla. Ei Herra pistä bushmanninkaan takataskuun kättä, ei.
      Saat aivan vapaasti ryypätä, reuhata, kuluttaa mihin haluat.
      Tupakoinnilla menettää hyvän uuden Audinverran, jos terveyskeskuksen seinämainokseen on uskomista.
      Perjantaipullot kuluttaa yhdessä enemmän kuin kymmenykset.
      Voipa joku menettää viinapirun matkassa omaisuutensa, emäntänsä, lapsensa ja kaiken. Jopa joku voi kilauttaa poliiseja hengiltä ja päästä kaltereidentaakse. Siis maailmankymmenyket ne kovia ovat. Vai mitä bushmanni.

      Mutta, ole vapaasti. Tuskin sieltä adventtikirkosta tulevat sinua kovin usein sapattisin kolehtihaaviin pyytämään "rakkaudenlahjaa". Ja jos sattuisivat tulemaankin, kerro, että et rakasta yhtään Herran työtä, et uskovia ja näinollen on turhaa laittaa kolehtiin mitään, vaan käytän ne omiin himoihini. Kyllä uskovat sen ymmärtää aivan monelta eri suunnaltakin.

      1Ko 13:1 Vaikka minä puhuisin ihmisten ja enkelien kielillä, mutta minulla ei olisi rakkautta, olisin minä vain helisevä vaski tai kilisevä kulkunen.
      1Ko 13:2 Ja vaikka minulla olisi profetoimisen lahja ja minä tietäisin kaikki salaisuudet ja kaiken tiedon, ja vaikka minulla olisi kaikki usko, niin että voisin vuoria siirtää, mutta minulla ei olisi rakkautta, en minä mitään olisi.
      1Ko 13:3 Ja vaikka minä jakelisin kaiken omaisuuteni köyhäin ravinnoksi, ja vaikka antaisin ruumiini poltettavaksi, mutta minulla ei olisi rakkautta, ei se minua mitään hyödyttäisi.
      1Ko 13:4 Rakkaus on pitkämielinen, rakkaus on lempeä; rakkaus ei kadehdi, ei kerskaa, ei pöyhkeile,
      1Ko 13:5 ei käyttäydy sopimattomasti, ei etsi omaansa, ei katkeroidu, ei muistele kärsimäänsä pahaa,
      1Ko 13:6 ei iloitse vääryydestä, vaan iloitsee yhdessä totuuden kanssa;
      1Ko 13:7 kaikki se peittää, kaikki se uskoo, kaikki se toivoo, kaikki se kärsii.
      1Ko 13:8 Rakkaus ei koskaan häviä; mutta profetoiminen, se katoaa, ja kielillä puhuminen lakkaa, ja tieto katoaa.
      1Ko 13:9 Sillä tietomme on vajavaista, ja profetoimisemme on vajavaista.
      1Ko 13:10 Mutta kun tulee se, mikä täydellistä on, katoaa se, mikä on vajavaista.
      1Ko 13:11 Kun minä olin lapsi, niin minä puhuin kuin lapsi, minulla oli lapsen mieli, ja minä ajattelin kuin lapsi; kun tulin mieheksi, hylkäsin minä sen, mikä lapsen on.
      1Ko 13:12 Sillä nyt me näemme kuin kuvastimessa, arvoituksen tavoin, mutta silloin kasvoista kasvoihin; nyt minä tunnen vajavaisesti, mutta silloin minä olen tunteva täydellisesti, niinkuin minut itsenikin täydellisesti tunnetaan.
      1Ko 13:13 Niin pysyvät nyt usko, toivo, rakkaus, nämä kolme; mutta suurin niistä on rakkaus.

    • Exap

      Tässä vielä hieman ohjeita KYMMENYSTEN suhteen, 5 Moos 14:

      "22 Kaikesta kylvösi sadosta, joka kasvaa pellollasi, anna joka vuosi kymmenykset,
      23 JA SYÖ NE HERRAN, SINUN JUMALASI, EDESSÄ, siinä paikassa, jonka hän valitsee nimensä asuinsijaksi: kymmenykset jyvistäsi, viinistäsi ja öljystäsi, niin myös raavaittesi ja lampaittesi esikoiset, että oppisit pelkäämään Herraa, sinun Jumalaasi, kaikkena elinaikanasi.
      24 Mutta jos tie on sinulle liian pitkä, niin ettet voi kantaa kannettavaasi, koska se paikka, jonka Herra, sinun Jumalasi, on valinnut asettaakseen siihen nimensä, on sinulle liian kaukana, -sillä Herra, sinun Jumalasi on sinua siunaava-
      25 niin muuta se rahaksi, pane raha kääröön, ota käteesi ja mene siihen paikkaan, jonka Herra, sinun Jumalasi, valitsee,
      26 ja osta sillä rahalla kaikkea, mitä haluat, joko raavaita tai lampaita, viiniä tai väkijuomaa, kaikkea, mitä mielesi tekee, ja syö siellä Herran, sinun Jumalasi, edessä ja iloitse, sinä ja perheesi.
      27 Äläkä jätä osattomaksi leeviläistä, joka asuu sinun porttiesi sisäpuolella, sillä hänellä ei ole osuutta eikä perintöosaa sinun rinnallasi.
      28 JOKA KOLMAS VUOSI tuo kaikki kymmenykset sinä vuonna saamastasi sadosta ja pane ne talteen porttiesi sisäpuolelle.
      29 Ja SITTEN TULKOON LEEVILÄINEN, jolla ei ole osuutta eikä perintöosaa sinun rinnallasi, NIIN MYÖS MUUKALAINEN, ORPO JA LESKI, jotka asuvat sinun porttiesi sisäpuolella, ja HE SYÖKÖÖT JA TULKOOT RAVITUIKSI, että Herra, sinun Jumalasi, siunaisi sinua kaikissa kättesi töissä, joita teet.""

      • jumalattomalle

        Sinun Raamatun vääristelysi ei merkitse meille mitään.


      • Ota.silmä.käteesi
        jumalattomalle kirjoitti:

        Sinun Raamatun vääristelysi ei merkitse meille mitään.

        Exap otti jakeet suoraan Raamatusta, kuinka siis syytteesi vääristelystä toteutuu? Oletko sitä mieltä, että itse Raamatun teksti on vääristelty, vai onko sinulla jokin luki-häiriö?


      • Exap
        jumalattomalle kirjoitti:

        Sinun Raamatun vääristelysi ei merkitse meille mitään.

        Tuota kirjoittamaani sanotaan Raamatun lainaamiseksi, ei vääristelyksi.

        Vääristely on sitä kun joku kehottaa maksamaan palkasta kymmenyksiä ja kehtaa vielä väittää sitä Raamatulliseksi !


      • pyhpyh

        Se on vääristelyä, koska tahallasi jätät muut asiaan liittyvät tekstit pois. Sinä et ole muuta kuin totuutta vihaava luopiopetturi.


      • Exap
        pyhpyh kirjoitti:

        Se on vääristelyä, koska tahallasi jätät muut asiaan liittyvät tekstit pois. Sinä et ole muuta kuin totuutta vihaava luopiopetturi.

        "Se on vääristelyä, koska tahallasi jätät muut asiaan liittyvät tekstit pois. "

        Sana on vapaa. Kerro toki mitkä jakeet jätin pois, jotka olisivat kuuluneet tulla ilmi ? Laitapa ne vaikka tähän perään niin katsotaan.


      • pyhpyhjapyh

        Ne on laitettu tänne ihan tarpeeksi monta kertaa, että tiedämme sinun olevan totuuden vihollinen.


      • Exap
        pyhpyhjapyh kirjoitti:

        Ne on laitettu tänne ihan tarpeeksi monta kertaa, että tiedämme sinun olevan totuuden vihollinen.

        Lue: "ei taida löytyä".


      • pyhpyhjapyh

        Meitä ei exapin valheet hetkauta.


    • Outoapuuhaa

      On nuo adventikirkon tarinat vähän outoja jos niitä lukee ajatuksella. Kymmenysvelka? Autosta? Mitä siellä Adventtikirkossa oikein opetetaan.

      • voihyvääpäivääsentään

        Miksi sanot ihmisten mielipiteitä kirkon opetukseksi? Nehän on MIELIPIDEkirjoituksia.


      • KeinotJaKonstit
        voihyvääpäivääsentään kirjoitti:

        Miksi sanot ihmisten mielipiteitä kirkon opetukseksi? Nehän on MIELIPIDEkirjoituksia.

        No johan on, adventtikirkon opetus ei suinkaan ole MIELIPIDE, vaan siihen täytyy kasteessa sitoutua, että uskoo kaiken! Siksihän se on niin orjuuttavaa, kun on pakko uskoa, mitä pöntöstä saarnataan. Ja tämän pakon ja paineen tietävät adv.pastorit varsin tarkkaan, siksi heillä on työkalunaan mainio manipulointi- ja painostuskeino saada seurakuntalaisraukat tunnontuskiin "kymmenysvelasta", vaikka poloisella ei edes tuloja olisi.


    • Eipeltoa

      5Moos.14:22. Biblia. Sinun pitää vilpittömästi erottamaan kymmenykset, kaikesta jyvätulostas joka pellostas tulee, vuosi vuodelta.

    • valoakinon

      Pakanoille eikä uudenliiton uskoville ei ole koskaan kymmenyksiä asetettu.

      ettekö lue Raamatusta kuinka Jumala jätti Leevin sukukunnan ilman perintöosaa eli heille tuli pappissuvun osa, jonka piti saada elantonsa muiden sukukuntien kautta ja heidän aikansa meni temppelipalveluksessa.

      suomalaislle pakanauskoville ei kuulu mitään näistä eikä niitä pidä ottaa tukemaan minkäänlaisia kymmenyskäsityksiä.

      • pyhpyhjapyh

        Valheesi ei meitä hetkauta.


      • Taivastukku

        Pyhpyh harmittaako kun olet turhaan selkänahastasi makselut 10% ja nyt paljastuukin, että velvoite ei koske sua yhtään?? Toiseksi sua harmittaa se että muut ei maksele 10% vaan vapaasta tahdostaan sydämen halusta uuden liiton hengen mukaan sitä tekee n. 0.1-100%. Varmasti harmittaa!

        Sapattiakin olet ihan turhaan hampaat irvessä viettänyt, etkä ole yhtään paremmaksi tullut , vaan kauheaksi pahaksi fariseukseksi, joka kyttää toisten tekemisiä ja tuomitsemassa ihmisiä kadotukseen sapatin tähden. Ei ole helppoa elämää sinulla, eikä lähimmäisilläsi. Pitäiskö sinun hieman enemmän yrittää, ehkä sitten " EGW tikapuilla" pääset taivaaseen?


      • sadistinen-jumala

        Masokistejako moneen makuun? Uskovainen leikkii masokistia ja marttyyria, vaikka onkin oikeasti sadisti. Adventisti kiusaa muita ympärillään ja vaatii oman lahkonsa muilta jäseniltä ja ns. pakanoilta sitä, mitä itse ei ole koskaan valmis tekemään/noudattamaan. Se on sadismia.


      • Todisteita.riittämiin

        Kymmenysten tarkoitus on auttaa puutteenalaisia, eikä lihottaa jonkun lahkon ja sen palkollisten tilipussia.
        Viimeisellä tuomiolla adventtikirkon päättäjät joutuvat katkerasti kokemaan nämä Jeesuksen sanat:
        "Menkää pois minun silmieni edestä te LAITTOMUUDEN tekijät.
        Laki nimittäin velvoittaa rakastamaan lähimmäistä ja auttamaan häntä kaikin tavoin. Jumalan rakastaminen nimittäin tulee ilmi juuri siinä, kuinka olet auttanut puutteessa ja hädässä olevia. Adventtikirkon pastorit ovat juuri RIISTÄNEET JUMALALTA ne kymmenykset itselle, jotka oli tarkoitettu puutteenalaisille ja vähävaraisille.
        Tämä vääryys tulee viimeisellä tuomiolla vielä aiheuttamaan adventisteille ja heidän johtajilleen suurta tuskaa ja hammastenkiristystä.


      • pyhpyhjapyh
        Taivastukku kirjoitti:

        Pyhpyh harmittaako kun olet turhaan selkänahastasi makselut 10% ja nyt paljastuukin, että velvoite ei koske sua yhtään?? Toiseksi sua harmittaa se että muut ei maksele 10% vaan vapaasta tahdostaan sydämen halusta uuden liiton hengen mukaan sitä tekee n. 0.1-100%. Varmasti harmittaa!

        Sapattiakin olet ihan turhaan hampaat irvessä viettänyt, etkä ole yhtään paremmaksi tullut , vaan kauheaksi pahaksi fariseukseksi, joka kyttää toisten tekemisiä ja tuomitsemassa ihmisiä kadotukseen sapatin tähden. Ei ole helppoa elämää sinulla, eikä lähimmäisilläsi. Pitäiskö sinun hieman enemmän yrittää, ehkä sitten " EGW tikapuilla" pääset taivaaseen?

        Valheesi ei hetkauta.


      • pyhpyhjapyh
        Todisteita.riittämiin kirjoitti:

        Kymmenysten tarkoitus on auttaa puutteenalaisia, eikä lihottaa jonkun lahkon ja sen palkollisten tilipussia.
        Viimeisellä tuomiolla adventtikirkon päättäjät joutuvat katkerasti kokemaan nämä Jeesuksen sanat:
        "Menkää pois minun silmieni edestä te LAITTOMUUDEN tekijät.
        Laki nimittäin velvoittaa rakastamaan lähimmäistä ja auttamaan häntä kaikin tavoin. Jumalan rakastaminen nimittäin tulee ilmi juuri siinä, kuinka olet auttanut puutteessa ja hädässä olevia. Adventtikirkon pastorit ovat juuri RIISTÄNEET JUMALALTA ne kymmenykset itselle, jotka oli tarkoitettu puutteenalaisille ja vähävaraisille.
        Tämä vääryys tulee viimeisellä tuomiolla vielä aiheuttamaan adventisteille ja heidän johtajilleen suurta tuskaa ja hammastenkiristystä.

        Valheesi ei hetkauta. Pastori on elantonsa ansainnut.


    • yks_joka.tietää

      "Entä jos ihmisellä ei ole tuloja ollenkaan, elää vaikka soppajonossa käymällä, mistä tällaisen ihmisen olisi pakko nyhjäistä ne kymmenykset?"

      No, kun sitä soppaa syö, niin ainahan silloin jotain tulee uloskin. Siitä sitten pitää erottaa ne 10% kirkolle. Kai se saa olla vähän ylikin, mutta alle sen ei tietenkään saa jäädä!

    • siunakuksesta.orjuudesta

      Turisepa bushmanni niistäkin kymmenyksistä, mitä jumalattomuuden yksikätiset nykivät pelipaikoilla. Myös niistä kymmenyksistä, mitä viinakaupan perjantaipulloposti kuluttaa, kun otetaan huomioon ukon väkivaltaisuus - nyrkin ja hellavälissä kyyristelevään vaimoon, siihen kun lapset pakenevat ulos. Rahojen riittämättömyys, sen viinantähden.
      Myös, kun ulosotto vie, senjälkeen kun viinavei laskujen maksurahat.

      Siis aivan taivaallinen selvitys maailman menojen suhteen.
      Tupakka-askien kulunki oli terveyskeskuksessa olevan julisteen hinnoittelussa elämänkaaressa - arvokkaan Audi- merkkisen auton hinta.

      Jne. Eli tällaista.

      Sinulle heidän, jotka antavat Herrantyöhön rahaa, on kauhistus. Mutta, eikait se sinun pussistasi ole pois.? Vai onko?

      Tuossa rivitalossa asuu Vapaakirkollinen pariskunta. Vaimo sieltä oli tässä taannoin kertonut, kuinka hän alkaessaan maksamaan kymmenyksiä kirkkonsa uhrilahjaan, niin taloutensa oli parantunut.
      Siis se siunaus oli heille tosi, koska vielä rakkaudesa olivat sen lahjansa antanut.

      Mutta sinä bushmanni et pysty tässä asiassa koettelemaan Herraamme, Hän ei huoli rahojasi, eikä sinuaa sinun pöytääsi tältäosin, koska kyse on aina rakkauden lahjoista. Siksi puheesi on täyttä puutaheinää ja maailmanihmisen hammastenkiristystä, kun nuo rahat eivät ole sinun markkinaherrasi käytössä ja hän taas hyppyyttää sinua pilkkanarun veisuussa päivästä toiseen. Sinä et vain huomaa sitä talutusnuoraa kaulassasi. Se herra sinua vie ja tuo päivittäin, etkä ole vapaa ihminen. ------ Sinun PITÄÄ kirjoittaa, kun se herra sinua määrää.
      Sinä et siksi pääse koskaan vapaaksi uskonasoihin. Orja , mikä orja. Kahleissa, kuin kahleissa. Sellainen orja sinä bushmanni olet.

      • 2x1

        Jos pariskunta olisi seurakunnan sijasta laittanut rahansa rahastosijoitustilille niin heillä olisi raha-asiat vielä paremmalla tolalla.


    • Jobinpostia

      5Moos.14:22. Biblia. Sinun pitää vilpittömästi eroittamaan kymmenykset kaikista sinun jyvätulostas, joka pellostas tulee, vuosi vuodelta. Siis "jyväjemmarit" maksaa kymmenykset.

    • siunauksesta.orjuudesta

      "Vaimo sieltä oli tässä taannoin kertonut, kuinka hän alkaessaan maksamaan kymmenyksiä kirkkonsa uhrilahjaan, niin taloutensa oli parantunut."

      Tyhmä oli vaimo, kun ei viisinkertaisesti niitä kymmenyksiä antanut. Olisi mettä ja hunajaa paikat tihkuneet ja rahaa ikkunoista ja ovista tulvinut. Siunattu olisi tupa ollut. Terveys kaikilla parantunut. Töissä olisi kaikki mennyt kuin vettä valaen. Totisesti! Totisesti! Tyhmä oli vaimo, hyvin tyhmä ja saita! Toivottavasti ymmärtää parannuksen tehdä ja loput velastansa kirkollensa antaa. Totisesti! Aamen!

    • Voi-itku

      Mark.12:7. Jeesus sanoi heille: Antakaa keisarille, mikä keisarin on, ja Jumalalle, mikä Jumalan on. Ja he ihmettelivät häntä suuresti. Minäkin ihmettelen, kun olen pyytänyt Jumalan tilinumeroa, saamatta sitä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      61
      1663
    2. 44
      1003
    3. SINÄ nainen hyvin läheltä

      Pidän sinusta. Mutta mene ensin juttelemaan lääkärin luokse, ja hoida itsesi kuntoon. Sit kun sä olet kunnossa, niin mä
      Ikävä
      62
      958
    4. Ajatus aamuun

      Tämä jollekin tärkeälle. On asioita mistä jutellaan, on asioita mistä vitsaillaan, on myös asioita mistä ei puhuta kenen
      Ikävä
      71
      929
    5. Et voi olla loputtomasti hiljaa

      Nainen. Tarkoitan siis meidän juttua. Eihän tämä tällaiseen epätietoisuuteen voi jäädä siinä vaan särkyy kumpikin. Kerto
      Ikävä
      60
      898
    6. Nainen mitä tekisit

      Joutuisit tekemään miehelle ja sinulle tai sinulle ja miehellesi ja kahdelle lapselle ruokaa ja kaapista löytyy 2 litraa
      Sinkut
      158
      879
    7. Siis ei ole edes mahdollista

      että ei törmätä, ei sit millään vaikka päällä hyppisi
      Ikävä
      44
      840
    8. Martina kauniina lehtihaastattelussa

      Martina antoi hyväntuulisen haastattelun lehteen. Tyylikkäitä kuvia ja kivoja vaatteita kauniilla Martinalla.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      182
      785
    9. J-miehelle

      haluan kertoa että olet edelleen mulle rakas. Ajattelen sinua päivittäin kulta.
      Ikävä
      58
      768
    10. Minä en luota sinuun yhtään nainen

      ja aistin että yrität taas satuttaa henkisesti koska tiedät että olet heikkouteni joten siksi tein mitä tein mutta en ki
      Ikävä
      34
      752
    Aihe