Ihmistä ei voi myydä...

Kansalaisaloite2035

20.6.2016 on alettu keräämään nimiä kansalaisaloitteeseen, joka esittää, että seksuaalipalvelujen ostaminen tehdään rangaistavaksi, jotta ihmiskauppaan voidaan puuttua ja sitä voidaan ennaltaehkäistä nykyistä tehokkaammin.

http://www.vapautauhri.fi/?p=2861
https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/2035

Allekirjoittamalla aloitteen, voit vaikuttaa!

"Prostituutio ja ihmiskauppa ovat osa järjestäytynyttä, kansainvälistä rikollisuutta. Sallimalla seksuaalipalvelujen ostamisen ja sen myötä naisten ja tyttöjen hyväksikäytön omassa maassamme, tuemme nopeimmin kasvavaa kansainvälisen rikollisuuden muotoa, ihmiskauppaa. Prostituution ja muun kaupallisen seksin eri muodot ovat sisäisesti kytkeytyneet toisiinsa. Ihmiskauppaa tapahtuu nimenomaan siellä, missä tapahtuu prostituutiota. Prostituution kysyntä on keskeisin syy siihen, miksi seksiperäistä ihmiskauppaa ylipäätään tapahtuu."

"Seksin oston kriminalisoinnin vaikutukset ovat olleet huomattavia esimerkiksi Ruotsissa. Akateemisten tutkimusten mukaan Ruotsin mallilla on suorat vaikutukset ruotsalaisten miesten asenteisiin ja käytökseen koskien prostituutiota. Seksuaalipalveluja ostavien miesten määrä on vähentynyt vuoden 1996 13,6 prosentista 7,9 prosenttiin vuonna 2008. (Prostitution i Norden, Kuosmanen 2008 & Nordic Gender Institute)

Kyselytutkimusten mukaan yli kolme neljästä ruotsalaisesta 18-28-vuotiaasta tukee lakia. (Swedish government commission SOU 2010:49) Tutkimuksissa on myös havaittu, että prostituutiossa mukana olevat naiset sanovat Ruotsin tulleen turvallisemmaksi maaksi seksuaalipalvelujen kriminalisoinnin myötä. Heidän arvionsa mukaan seksin ostajien määrä on vähentynyt viime vuosina voimakkaasti.

Arviot kriminalisoinnin toimivuudesta ensimmäisen kymmenen vuoden ajalta ovat hyvin myönteiset. Katuprostituutio on vähentynyt Ruotsissa puoleen ilman, että prostituutio olisi lisääntynyt sisätiloissa tai netissä. Yhä useampi nainen pyrkii pois prostituutiosta ja yhä harvempi mies ostaa seksuaalipalveluja. Ruotsista on tullut ihmiskauppiaille epähoukutteleva markkina-alue. Muualla Euroopassa prostituutio ja seksiperäinen ihmiskauppa lisääntyvät paitsi Ruotsissa. Myös poliisi on kertonut lain toimivan toivotulla tavalla ja ehkäisevän prostituutiota."

1

68

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Sitä voisi uskonharhainenkin miettiä, kuinka lapsensa myy omalle lahkolleen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2950
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      117
      2174
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      43
      1574
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      71
      1033
    6. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      911
    7. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      890
    8. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      884
    9. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      795
    10. Ma 30.9 tosiko tv klo 18 suorana Tikkalanmäeltä

      Virastolta suorana. Äänestyksistä sitten puhutaan illalla ja huomenna, onko kepuvasemmisto kuntalaisten tahdon mukaan to
      Pyhäjärvi
      93
      736
    Aihe