Brexit tuli sittenkin

Arvailuja britnian pysymisestä eu:n jäsenenä pidettiin jopa hyvin selvänä, varsinkin kun pääministeri Cameronkin ryhtyi puhumaan asian puolesta.

Nyt tiedetään, että ei tuli ja sille seuraukset. Uudet parlamenttivaalit ja uusi pääministeri hallituksineen. Punnan arvo on jo laskenut eli valuutta devalvoitunut. Nouseeko kilpalukyky niin kuin pitäisi, vai onko se vain oletus oudossa tilassa?

Bitannia on on ollut suorstaan suunnaton siirtomavalta, joka omisti suuren osan maailmaa. Nimitys Great Britain, onkin hyvin osuva. Itse aikanaan omisti alusmaansa ja toimi myyjänä ja ostajana. Kun itse sai määrätä riittävän hyvän myyntihinnan, jonka itse mukisematta maksoi, niin tuottoisaa se oli. Kun britit itse luopuivat siirtomaavallastaan, niin tilane oli pitkään huono. Vaikkapa autoteollisuuden tuotteille naurettiin.

Britit eivät siedä olevansa kuin EU:n siirtomaa, pikkumaiden. Suomi mukaan lukien kun pääkaupungissa, Lontoossa, on ehkä jo n. kolminkertainen asukasmäärä Suomeen verrattuna.

Demokraatteja britit ovat ja parin kuukauden päästä selviää eron edut ja haitat. Ehkä uudessa jäsenäänestyksessä huomataan tehdyn virheen ja olo EU:ssa jatkuu kuitenkin.

18

160

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Suomivaanmaksaa

      Britit teki hienon liikkeen. Pelkkää voittoa. Sanelevat ehdot nyt muille.

    • "Liikkeen" hienoudesta ei olevielä takeita. Kun ei ja kyllä äänet olivat kumpikin karkeasti puolet.. saatetaan lopputilantessa päätyä muuhunkin

    • Saattaa olla käymättä niin päin, että UK:ssa (United Kingdom eli Iso-Britannia ja Ulster) järjestettäisiin enää uutta kansanäänestystä Brexit-teemasta. Pienemmissä maissahan "väärän" äänestystuloksen seurauksena EU-komennon merkeissä on äänestetty uudelleen montakin kertaa ja useimmiten sitten on saatu EU-Brysselille mieluinen "kansan kanta". Toisaalta ainakin Norjassa kansa on pakittanut EU:n riittävän toistuvasti eikä uusia yritelmiä ole nähty enää vuosikausiin.

      Niin suomalaisten kuin varsin yleisesti myös ulkomaisten EU-uskovaisten taholla on nyt tänään Brexit-äänestyksen jälkeisenä päivänä väitetty, että britit äänestivät väärin eli siis Brexit-voitto olisi väärän kannan ottamisen seurausta. Erityisesti surutyön tekijät vaikuttavat valittavan sitä, että "järkevä" taloudellinen argumentointi ei tuottanut "myönteistä" vaalitulosta.

      Saattaisikohan Brexit-kannan suosio olla versonut yksinkertaisesti brittien halusta päättää itse omista asioistaan ilman jo liiallisuuksiin eskaloitunutta EU-Brysselin komentovaltaa, josta britit ovat saaneet mittansa täyteen? Siinä päättelyssä ei tilastoviisaitten taloudellisella nikkaroinnilla ole ratkaisevan suurta vaikutusvoimaa. Ja toisaalta taloudellisestikin on erittäin monissa brittiläiskodeissa EU-aikakaudella lisääntynyttä työttömyyttä ja köyhyyttä. Tavallinen kansakin pystyy tietämään oman talostilansa ja niin voi tapahtua aivan kantapään kautta. Rikkiviisasteleva eliitti elelee sitten omissa sfääreissään. Brexit-tulos on kansanäänestyksen tulos.

    • suomi-tekee-Brexit-myös

      Asiantuntijat tämänpäivän lehdessä oli sitä mieltä , että suomessa tulee kansanäänestys noin kahdenvuoden kuluttua,
      HYVÄ NIIN,

      • mielipiteeni

        Jos kansa muuttaa mieltä eu suhteen, mennessä näkee, tällä hetkellä ei ole siihen innostuneet. Suomi on itsenäinen valtio jos nyt eroaisimme olisi tiemme tuntematon ei hyvä.


      • vaalierkki

        Saattaa olla niin, että talouselämän realiteetit pakottaa nöyrän Englannin takaisin neuvottelupöytään vaalia ennen voimassa ollutta sopimusta huonommilla ehdoilla.


    • euonkiva

      Minä ymmärtäisin jonku EU:sta poishaluamisen siinä tapauksessa jos olisi vaihdettu paratiisi helvettiin,mutta kun näin ei todellakaan ole tehty.
      Ei ole markassa ja Moskovassa sitä vertaa hyvää menetetty että niihin kannattaisi palata.

    • vapaaksimaaksi

      Olisi Suomen onni vapautua Juncsin komenosta..

    • kyll-täst-hyvä-tulee-

      Suomi palaa juurilleen, se on kaikkeien viisainta,
      ruotsinmallin kukaan, pohjoismaat tiivistää yhteityötä oma valuutta otetaan käyttöön, itsemäärämisoikeus paluttaa kaikessa, itsenäisyys suomelle takasi,
      suomi luo hyvät kauppasuhteet kaikkiin naapurimaihin, ja kauemmaski,
      Kekkosen FIKSU VIISAS laajakatseinen f i o s o f i a olkoon suomen kompassina tulevassa elämän viidakossa,
      kuten kaikki normaalia älykkäämmät viisaat ihmiset tietää suomi EI ikinä voi siirtää rajojaan k a u a s venäjästä,
      venäjä ON I K U I S E S T I suomen naapurimaa,
      joten JÄITÄ HATTUUN KUUMAKALLET,
      suomen pitää osata olla ystävyyssyhteessa myös venäjän kanssa, vaikka kuinka teitä vituttaa ja kirveltää vanhat asiat joille ME EMME ENÄÄ VOI MITÄÄN,
      NYT ON NYT ME luomme uuden maailman ympärillemme, suomi on pieni onnelinen maa jossa voidaan myös luoda v i i s a a s t i uutta politikkaa
      suomi ON kaunis pieni valtio, suomella on kaikki mahdollisuudet jälleen rakentaa suomesta uusi rikas " pohjolan japani "

      NYT vaaditaan politikoilta REHELLISYYTTÄ avarakatseisuutta, viisautta, psygologista silmää, hyvää vilpitöntä tahtoa luoda rehelliset luotettavat suhteet kaikkiin naapurimaihimme,
      edelleen painotettuna niille venäjän vihaajille,
      ME EMME IKINÄ VOI SIIRTÄÄ RAJOJA KAUAS VENÄJÄSTÄ; EMME PÄÄSE IKINÄ PAKOON VENÄJÄÄ;
      JOTEN MEIDÄN TULEE luoda hyvät rehelliset naapurisuhteet venäjään,

      TULLA VENÄJÄN KANSSA TOIMEEN,
      kaupankäynti on olemmille maille tarpeen ja hyödyksi,
      meidän tulee kehittää molempia maita suurempaan sivistykseen
      jossa ymmärretään kunioittaa molempien maitten kansalaisia,
      ja kasvatuksessa korostaa rehellisyyttä, avoimuutta, vilpittömyyttä ,
      toistensa kunioitusta kaikissa asioissa,
      jos konflikteja sattuu, ne on vilpittömästi rehellisesti selvitettävä, ketään sortamatta alistamatta,
      itsenäisyys kunniaan molemmille osapuolille,

      REHELLISYYS KUNNIAAN KAIKESSA TOIMISSA.

      nyt alkaa uusiaika EU:ssa ja kaikissa pohjoismaissa ja naapurimaissa,
      kunnia ja kunnioitus kaikille, rehellisyys politiikkaan tärkein ominaisuus kaikille,
      kaikkien pitää tulla keskenään toimeen aivan kaikkien.

      NYT ei hampaankoloja kaivella, nyt rakennetaan uutta maailmaa.

    • Kun pohjoismaissa järjestettiin EU-kansanäänestyksiä v.1994, niin Suomi arvioitiin EU:n strategisissa sisäpiireissä kaikkein heppoisimmaksi maaksi jäsenyyttä ajavan kannan läpiviemisessä. Niinpä meillä äänestettiin ensimmäisenä. Ideana oli dominoteoria eli kun helpoimmasta päästä aloitetaan, niin naapurit hoituisivat sitten nekin, vaikka hankalampia tapauksia olisivatkin. Meillä Suomessa EU-propagandakoneisto polkaistiin käyntiin täysille kierroksille. Olennaista oli sekin. että Suomen valtamedia operoi antaumuksella EU-jäsenyyden puolesta. Jälkeen päin on myönnetty, mitenkä valtamedian (Yle siinä mukana) toimittajien taholla oli yksissä tuumin päätetty uurastaa EU-jäsenyyden Kyllä-kannan puolesta. Sitä asetelmaa on pidetty suomalaisen journalismin häpeätahrana sittemmin jälkeen päin.

      Meillä EU-jänenyysäänestyksessä Kyllä-puoli sai n. 57 prsenttia äänistä ja Ei-kanta n. 43 prosenttia. Äänestyksen jälkeen käynnistyi tuon 43-prosenttisen väestön osuuden sivuuttamisen ja syrjäyttämisen politiikka, mikä on jatkunut aina 2010-luvulle saakka. Viime aikoina kuitenkin Perussuomalaisten menestys ja nousu hallituspuolueeksi saakka on sentään tasapainottanut tilannetta.

      Palataanpa v:een 1994. Ruotsissa EU-kansanäänestys järjestettiin toisena ja Kyllä-puoli voitti sielläkin. Sen sijaan Norjassa EU-jäsenyyden kannatus joutui kokemaan tappion. Niin kävi uusintavaaleissakin. Norja on edelleen EU-alueen ulkopuolella. Tähän yhteyteen sopii todeta Islannin tilanne myöhemmässä vaiheessa. Siellä EU-jäsenyyden ajaminen eteni jo hakemuksen jättämiseen, mutta maan taloudellinen katastrofi vilunkikuvioineen romahdutti Satujen saaren vallanpitokoneiston. Siinä rytäkässä Islanti veti EU-jäsenyyshakemuksensa takaisin eikä ole sitä enää uusittu.

    • uskokaa.tai.älkää

      Britannialle koituu erosta talousvaikeuksia näin on analoisutoitu samalla tavalla kävisi meillekkin ehkä vielä pahemmin sen takia ei viisaat tätä miellä.

      • saatanan-tunarit-sano-KE

        sano KEKKONEN aikoinaan,

        ja Vennamo sano " rosvot kiinni " heh
        eikä vieläkää niitä ole saatu kiinni, missähän mahtaa olla vika,

        Pistelee vihaksi turhaa TYHMÄÄ PELOTTELUA,
        pelkkää manipulointia taas,
        että muutamat miljardööri johatajat saisivat suojeltua rahojaan,
        suomen veromaksajilta kähmimiä mijaardejaan, höh,
        ja paskat sanon vaan,
        se on yksinkertanen syy vouhotukseen ja tyhmään pelotteleluun,
        käyttäkää OMAA tervettä järkeä , katsokaa mikä oikeesti on totta,


      • turhaa.metelöintiä

        Pah sinäkään et tiedä herttasta hevonpaskaa, hommaa aikakone ja muuta kekkosen et vennamon aikaan typerine populisminesi.


    • Brititvoitti

      Vain EU rosvoille paha!

    • UK:n (Iso-Britannia ja Ulster) kansanäänestys osoitti jälleen kerran, että EU-eliitillä on todellakin aihetta pelätä ja yrittää karttaa kansanäänestyksiä. Suomihan osoitti siinä suhteessa selkärankansa suhteen nöyrää Brysselin lakeijan "joustavutta", kun eurorahaa koskenut kansanäänestys jätettiin meillä järjestämättä. Tuloksena olisi voinut mitä ilmeisimmin olla oman markan voitto euroon nähden.

      Kansanäänestysten karttaminen lienee EU:n vallanpitäjien taholla jo liki vakiosuositus. Britit kuitenkin ottivat ja äänestivät koko EU-jäsenyytensä jatkumisesta. Siellä Kanaalin länsipuolella on sentään olemassa ihailtavaa rohkeutta.

      Kun selailin ulkomaisten lehtien sivustoja, niin sveitsiläisen Neue Zürcher Zeitungin palstoilta löytyi minun omankin näkemykseni mukainen otsake: "Das Volk gegen die Wirtschaftsexperten" eli "Kansa vastaan talousasiantuntijat". Juuri siinä lienee Brexit-tuloksen ydin. Kun tavallinen kansa sai tilaisuuden kertoa kantansa, niin siinä saumassa he kertoivat oman käsityksensä, joka oli enemmistön osalta toisenlainen kuin talouseksperttien näkemys.

      • Minna Kurki | Hämeen Sanomat
        www.hameensanomat.fi/toimittaja/minna-kurki
        Minna Kurki. Hämeen Sanomat. Julkaistu: 21.06.2016 15:05. Päivitetty: 21.06.2016 15:26. Uutiset · 0 comments · Voiko jalkapallo vaikuttaa Brexitin tulokseen?

        Ei taida avautua, ilman googlea, mutta mielestäni oli hyvä "curryntuoksu" ja ylimääräiset maahanmuuttajat. On muistettava, että Iintiakin oli brittien alusmaa ja sieltä tuli valtavasti näitä maahanmuuttajia.

        Toisin, kuin aloittajalla, minulla ei ole oikeastaan (julkaisukelpoista) mitään mielipidettä politiikkaan, koska seuraan sitä niin satunnaisesti. Palsta-kirjoittajista täällä voisin arvioida jonkinlaisen äänestystuloksen, mikäli tämä tämä "Väyrys-Kekkos huutaja" kannattaja olisi kaikki eri henkilöitä, mutta näinhän ne gallupitkin sekoilee, jos otettais tilasto täällä kirjoittajien kesken. Huutaja voittaisi! Huraa! Siinä on enemmistö, vai onko?

        Jaa, kone takkuilee!


    • sanoinko.väärin

      Britanniassa koetaan eroäänestyksen jälkeistä krapulaa kun ihmiset tajusivat menneen halpaan on ilmennytl katumusta ja vaatimusta uudesta äänestyksestä.
      Populistit ja ääriainekset saivat äänensä kuuluviin kuin persut viime vaaleissa, ihmisiä johdatellaan manipuloidaan nämä vailla omaa mielipidettä tahtoaan joutuvat uhreiksi, meilläkin tapahtuu vastaavaa, täälläkin on yksi agitaattori huutamassa Paavo Väyrysen nimeen Kekkosta ja Vennamoa kaipaillen luullen pystyvänsä vaikuttamaan teihin, minua inhottaa moinen manipulointi vielä tämä pulisija luulee olevansa viisas kaikkitietävä.
      Rauhallista hikistä juhannusta täältä veden ääreltä.

    • Mahtieliitti on se joka on EU:n pahin uhka, eikä missään nimessä halua että räkänokat häiritsevät heitä demokratian takapenkiltä. Heidän pitäisi antaa rauhassa keittää vielä pahempi soppa.

      Cameron teki sen virheen että lupasi järjestää kansanäänestyksen,
      vaikka ei ollut varma vastaisiko kansa ”oikein”. Uhkapeliä korkealla tasolla. Mutta ei kai seitsemäntoista ja puoli miljoonaa ihmistä
      ole kaikki idioottisia rasisteja, vaikka yleensä EU-kriittisiä ihmisiä
      kuvaillaan rutiininomaisesti tyhminä, rasistisina ja ennakkoluuloisina.
      Jos EU:lla on vielä tulevaisuutta niin on ajateltava myös ihmisiä eikä pidettävä heitä taakkana joka asiassa.

      Pandoran aski on aukaistu. Pohjalla pitäisi olla TOIVO jäljellä, mutta
      uskaltavatko nämä puupäät, jotka antoivat meille euron, muuttaa vielä mieltään vaan siitä syystä että ovat onnistuneet karkoittamaan
      pois EU:n toiseksi suurimman talousvaltion?

      En usko että uutta kansanäänestystä tullaan järjestämään. Se antaisi
      vaan muille maille vinkin, että kokeilkaa, se on vaaratonta ja teillä on
      katuma-aikaa.
      Luultavasti siellä pääkallonpaikalla Brysselissä keskustellaan parhaillaan kuinka voitaisiin estää kaikki kansanäänestykset jatkossa. Joka EU:hun
      erehtyy, on siellä ikuisesti.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      454
      10164
    2. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      59
      2546
    3. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      59
      1997
    4. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      27
      1739
    5. IS Viikonloppu 29.-30.6.2024

      Melko hyvä 3- -tasoiseksi merkitty Kovis Jari Keräseltä. Pääkuvan merkitys on varsin vähäinen rajoittuen alakulman aukio
      Sanaristikot
      90
      1462
    6. Kysymystä pukkaa

      Mitä aiot tehdä kun näet hänet seuraavan kerran? Vai oletko kuin ei mitään....
      Ikävä
      122
      1399
    7. Kuvaile kaivattuasi kolmella

      Emojilla. Oma vastaus 💨🚮💣
      Ikävä
      157
      1331
    8. Kuolemanraja kokemukset ovat kulttuurisidonnaisia.

      Kuolemanraja kokemukset ovat kulttuurisidonnaisia. Kristilliset ääriainekset pelottelevat ihmisiä edelleen IKUISELLA hel
      Hindulaisuus
      376
      1308
    9. Suviseurat

      Kamala onnettomuus tapahtunut subiseuroissa
      Hyrynsalmi
      23
      1270
    10. Mitä sä kuvittelit

      Kun annoit mulle huomiosi, tottakai minä menin ihastumaan suhun. En ole koskaan ollut se henkilö keneen kukaan kiinnittä
      Ikävä
      112
      1185
    Aihe