lähtö eurosta

34567899876543456

mitä tapahtuisi seinäjoen liittovaltiolle ja sen ympäristölle jos eusta lähdettäisiin...kun eihän tällä reppana alueella ole oikeen muuta elämää kun kaikki pyörii jokseenkin maatalouden ympärillä ja siihen liityvien jalostuksen,kuljetuksen,korjaustoiminnan ym...noooh...täällä eniten myös vastustetaan unionia mutta jos kaikki tuet toistetaan maakunnasta niin pölypilvi vain käy ja maakunta on autio.....sanon mä....saa tietenkin kommentoida mutta tähän tää maa nyt vaan on ajettu.

17

216

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 578990

      atriakin kehittää jo broilerin kasvatus ja jalostustoimintaa ruotsiin,ei suomessa pysty enää toimia.

    • jäitämyssyyn

      Nämä taas niitä äänenkalastuspelotteluja, vai?
      EU-ero ei ole motivoitua toisten siivellä (vain siksi kun Engl. yrittää sitä). Ei ole myöskään journalistiikka Suomessa kohdallaan. Pitäisi olla puolueetonta tekstiä!

      Lehdet netissä, joita katselen pitäisi olla täynnä molemmanpuoleisia tekstejä, mutta ei ole! Kerrotaan vain , artikkeleita painamalla, miten jotkut yrittävät kalastella ei - ääniä äänestyksen puolesta.

      Katsokaa nyt hyvät ihmiset mikä sekamelska on englannin politiikassa kun kovaäänisimmät vetäytyivät pois. Aurataan ensin tietä EU - EI ja sitten jätetään laiva ajelehtimaan kun totuus asian huonoudesta tulee esiin.
      Siis mitä huonoa seuraa erosta? Miksi ei lehdet kirjoita sellaisia, vai enkö ole sattunut löytämään? aloittaja tässä yrittää varmaankin myös varoitella huonoista seurauksista.

      Kaikki huonot asiat on jo tapahtuneet Suomelle, eikä se tarvitse olla EU:n syy.
      Katsellaan vaan acvoimin silmin tulevaisuuteen, mutta etsitään sieltä enenevässä määriin mahdollisuuksia vaikuttaa asioissa, jotka eivät ole vielä kohdallaan. Sitä se EU on, vaikka ei aina jaksa uskoa, kun ihmisen luonto odottaa valmista voileipäpöytää, mihin tulla.

    • Paitsi_että

      Emme me lähde yhtään mihinkään.

      • Euromani

        Tuskin edes töihin? Euroero toisi devalvaatiot ja ulkomaisten tavaroiden hinta pomppaisi kerralla n.50%, koska pari devalvaatiota on jäänyt euron takia väliin.

        Jokainen voi itse kohdallaan miettiä että mitä se tarkoittaisi, paljonko sinulla on kotimaassa valmistettuja tavaroita? 5% kaikesta?


      • kotimaista.tietenkin
        Euromani kirjoitti:

        Tuskin edes töihin? Euroero toisi devalvaatiot ja ulkomaisten tavaroiden hinta pomppaisi kerralla n.50%, koska pari devalvaatiota on jäänyt euron takia väliin.

        Jokainen voi itse kohdallaan miettiä että mitä se tarkoittaisi, paljonko sinulla on kotimaassa valmistettuja tavaroita? 5% kaikesta?

        Rajojen aukiolo on nähty mitä tuo tullessaan. Tavalliselle duunarille ei rajojen aukiolosta ja vapaasta liikkuvuudesta ei ole mitään hyötyä. Jos kerran kymmenessä vuodessa saadaan pihistettyä niin paljon rahaa, että pääsee käymään jollain ryhmämatkalla, on aivan sama onko passi käytössä vai ei.

        Paljonko pomppasi hinnat ylöspäin kun Suomi liittyi euroon? Vanha esimerkki 50 pennin kahvikupista kahteen euroon. Kiinteistöjen hinnat muutettiin suoraan euroiksi eli 200 000 mk = 200 000 e. et hae normiperheelle ruokaa 20 e/ostoskerta.
        Ei minulla ainakaan mennyt 120 mk kauppaan kerralla.

        Ruoka jääkaapissani on kotimaista, jos pakkausmerkinnät pitävät paikkansa, Lääkekaapissani on paljon kotimaisen lääkevalmistajan lääkkeitä. Kenkäni ovat kotimaisia sekä suurin osa vaatteistani. Eli voin hyvällä sydämellä sanoa, että ostan kotimaista. Vähän kalliinpaa mutta kestävempää.
        En tarvitse muovihärpäkettä ja halpatuonti krääsää ympärilleni. Vaan laadukkaat arabiat sekä iittalat kestävät äidiltä tyttärelle.


    • 456789876545678

      ny on jo nähty melkein 300% matkustusinto kasvanu britteihin halvan punnan johdosta ja metallien hinta lähteny pörssissä nousuun..kannatan eroa..viis hunttajusseista tuodaan euroopasta jo hyväksi todettua lihaa halvemmalla

      • Irti.Eusta

        https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/2058

        Mäkin kannatan eroa. Suomen maatalous palaisi taas aikoihin, jossa pienetkin tilat olisivat kannattavia. Tulos saataisiin oikealla työllä eikä tukipapereiden täyttämisellä.
        Venäjän vienti alkaisi vetämään ja ei tarvitsisi välittää EU:n asettamista boikoteista. Työtä tulisi lisää, joka tietäisihyvinvointia Suomeen sekä veromarkkoja valtiolle.
        Kun ihmisillä olisi töitä kulutus kasvaisi ja sitä kautta tulisi uusia työpaikkoja.

        Itsemääräämisoikeus takaisin Suomelle, oma valuutta ja Itsenäisyys! Siinä pääasita joilla kansakunta alkaisi voida hyvin.

        Suomi kulkee EU:n talutusnuorassa kuin pässi narussa, hakaten päätään seinään kerta kerran jälkeen.

        Jos EU:n jäsenmaksut jäisivät valtion omaan pussiin, pystyisi valtio lyhentämään velkaansa, köyhiltä ei tarvitsisi koko ajan repiä rahaa. Jäsenmaksut vievät Suomesta paljon enemmän kuin antavat takaisin. Lisäksi, Suomen ei tarvitsisi maksaa muiden maiden velkoja sekä pankkikriisejä!


    • 345678654356

      markkaa olis vientiteollisuudelle hyvä juttu ja maataloudelle huono...no mä oon vientiteollisuuden palveluksessa ja tykkään brasilian härästä,irkkuwiskistä ja saksalaisesta oluesta joita nyt jo käytän että euro ero olis mun mieleen kyllä

    • mukavaanmaalta

      Ei tapahtuusi mitää, vaikka erottaas euusta, koska pitääs olla eta- sopimus kumminkin. Eli oltais kaikes mukana, paitsi päättämäs asioista, vaikka ei me nytkään mitää vaikuteta, vaikka ollaan muka päättämäs. Rahaliitosta kyllä pitääs lähtiä, ku euro on aina vääräs kurssis muihin valuuttoihin ja Suomen taloussuhranteeseen nähren. Devalvaatiota vois tulla, mutta onhan tämä kiky- sopimuskin jonkinlainen sisäinen devalvaatio, tosin hirviän koville ottava sellaanen. Ruuan tuotantua jotenki piretähän alempiarvoosena tuotannon alana, vaikken ymmärrä miksi. Kyllä se nykyään on lisäarvua tuottavaa ja tieto- taitua vaativaa ku mikä muu bitin nypläys tahansa.

    • Mitä luulette, kun äänestyksen jälkeen ensi kertaa kokoontuvat EU-päättäjät ovat huolissaan Britannian muuttumisesta pikku-Britanniaksi, että miten pieneksi joku valmiiksi pieni valtio muuttuisi?
      Koko EU:n talouskasvun pelätään supistuvan 1,2%:iin odotetun 1,8%:n sijaan ja se aiheuttaa harmaita hiuksia.
      Jutun voi lukea kokonaisuudessaan päivän Ilkasta.

      • rajat-kiinni

        Britit ovat ennekoineen seuraavan matuaallon. Sääliksi käy ruotsia johon varmaan laumat ensimmäisenä suunnistavat saksan jälkeen turkin aukaistessaan rajansa. Nyt risikko tarkkan tai meillä on TODELLA ISO ongelma ruotsin dumpatessa taas matuja tänne. Demaripiirit jo hieroskelvat käsiään nasiman johdolla haistaen bisnes mahdollisuuden vokkien muodossa.


      • itsenäisyys.takaisin

        Eiköhän Suomelle olisi parasta erota Britanian perässä EUsta. Suomalaisten pitää ajatella SUOMEN TULEVAISUUTTA ei EU:n. Minulla ainakin on ihan sama supistuuko EU:n talouskasvu ja minkä verran, kunhan Suomalaiset eivät taas joudu maksamaan toisten leväperäistä taloudenhoitoa.
        Hyvin auliisti Suomen päättäjät (jotka löivät hanskat tiskiin kesken kauden), olivat tyrkyttämässä rahaa Kreikkaan ja muihin kriisimaihin. Nyt olisi Suomessa käyttöä niillekin rahoille.
        Entäåpä paljonko "syövät" nämä EU:n turvapaikanhakijat niin Suomesta kuin koko EU:stakin.
        Irti EUsta ja rajat kiinni. Kyllä Suomessa pärjätään ilman euroa ja ilman EUn direktiivejä.
        On pärjätty ennemminkin.
        EU on loppuun kaluttu luu, joka hajoaa hetkellä millä hyvänsä. Toivottavasti siitä päästään eroon paperilla, ettei miestemme ja poikiemme tarvitse astua puollustamaan isänmaatamme.


    • bätckmän

      Perseelleenhä se menis. Kepulit on tästä syystä vähän 'ojentaneet' Lapin shamaanin rummutusta.

    • jyrkihoitaa

      Lainataan matukassasta sehän on pohjaton , paljoos tarvittette ?

    • Kärpäsetkin.karttaa

      Täällä erotaan milloin mistäkin ja pakkomielteisesti sittenkin, vaikka ainoa ero noilla vaahtoajilla tapahtui silloin, kun niiden järki otti lopullisen eron noista ajatusten sontatunkioista.

      • virkamiespäätöksellä

        Suurin ajatusten sontatunkio on eeuu komissio. Ajatteliisivat ny pikkuusen , miksi brexit tapahtu. Ihmisiä kiusavaa direktiiviä vaan pukkaa tulemaan ja loppua ei näy.Nyt eeuu änkee mettiihinki jotai julukisuusdirektiiviä ja kemeran ne jo kerkes pilaamahankin.


      • weksit

        Suomelta vaaditaan mittavia päästövähennyksiä ja ei siinä muuten mitää, mutta Keski- Eurooppa kivihiilivoimaloineen päästi itsensä helpommalla. että ei olla samalla viivalla kustannuksiin nähden.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1262
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      19
      1245
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1166
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1164
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1143
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1141
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1137
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1134
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1119
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1110
    Aihe