Kahvi voi olla vaarallista;

Kahvi voi olla vaarallista;



Kun juot kahvia, väsymys kaikkoaa ja aivot kirkastuvat. Ei. Vaan kroppasi käy vahvasti ylikierroksilla.

Miljardit ihmiset maailmalla juovat kahvia. Se on maailman yleisin huumausaine, joka myös käyttäytyy kuin huumausaine: se aiheuttaa riippuvuutta ja vieroitusoireita ja sillä on myös syviä haittavaikutuksia. Ihmiset eivät vain osaa tunnistaa niitä.

Kahvin kofeiini stimuloi keskushermostoa. Aamun ensimmäinen kupillinen aloittaa aivoissa villin neuronitulituksen. Hermosolujen kiihtynyt toiminta sysää aivolisäkkeen erittämään hormonia, joka käskee lisämunuaisten tuottaa adrenaliinia. Se on niin kutsuttu stressihormoni.

Kofeiini synnyttää adrenaliinin välityksellä pakene tai taistele -tilan, jota et itse asiassa tarvitse istumatyössäsi. Et juuri muussakaan työssä tai perhe-elämässä. Ellei vaaratilannetta ole, koet itsesi vähän aikaa valppaaksi ja sen jälkeen kohta levottomaksi. Kuluu noin tunti ja stressihormonin taso alkaa laskea. Nyt sinua luultavasti väsyttää ja olet nälkäinen. Saatat myös olla ärtynyt, ehkä päätä särkee ja kädet vapisevat, aivot eivät toimi. Nämä ovat vieroitusoireita.

Kohottaa 
stressitasoa
Kahvin kofeiini stimuloi adrenaliinin tuotantoa ja samalla laskee serotoniinin, aivojen rauhoittavan välittäjäaineen tasoa. Näiden kaikkien vaikutuksesta sydämen syke ja hengitys kiihtyvät, lihakset jännittyvät, verenpaine nousee, aineenvaihdunta kiihtyy, koko keho valmistautuu toimintaan.

Stressireaktioon kuuluu myös kohonnut verensokeri. Kun adrenaliini lisääntyy, maksa tulkitsee sen hätätilanteeksi ja alkaa erittää glukoosia vereen, jotta elimistö – myös aivot – saa lisäenergiaa. Nyt haima lähettää peliin insuliinia, ja verensokeri putoaa kohta alle normaalin. Yleisesti tämä aiheuttaa nälän tunteen ja makeanhimoa. Kahvikuppi tai makea välipala tai muu hiilihydraattipitoinen ruoka nostaa taas verensokerin yli normaalitason.

Kofeiini vaikuttaa suoraan keskushermostoon, se selkiinnyttää ensi alkuun pään ja virkistää. Mutta se ei anna lisää energiaa, vaikka siltä vaikuttaakin. Kahvi piiskaa esiin voimareservejä, joita ei pitäisi haaskata. Niin käy varsinkin silloin, kun väsynyt ihminen koettaa jaksaa kahvin avulla. Se lienee tuttu ilmiö jokaiselle kahvinjuojalle. Kahvi antaa hetken sysäyksen, jota seuraa taas väsymys, masentunut olo ja kaikenlaisen napostelun pakko.

Kahvista rytmihäiriöitä
Kun tätä jatkuu eli kahvin aiheuttamasta stressitilasta tulee krooninen, lisämunuaiset alkavat väsähtää. Kahvinjuojalle on kehittynyt riippuvuus kofeiinista. Häntä vaivaavat todennäköisesti väsymys, ahdistus, mielialan heilahtelut, unihäiriöt ja masennus. Ruokavalio on oikukasta, syöminen epäsäännöllistä. Ajan mittaan kahvia tarvitaan yhä enemmän, ja lisämunuaiset uupuvat. Kahvinjuojalla on krooninen väsymystila.

Kofeiini saattaa hermoston ja sisäeritysrauhaset ylikiihottuneeseen tilaan. Kun lisämunuaiset ovat pitkään tehneet ylitöitä, ne uupuvat.

Adrenaaliuupumuksen oireita ovat ahdistus, paniikkikohtaukset, ripuli, tiheä virtsaaminen, kilpirauhasongelmat, suolan tai sokerin himo, unettomuus, väsyneenä herääminen, stressin tunne ja heikko stressin hallinta, lakkaamaton ajatusten vilinä, pyörrytys kun nousee istumasta tai makuulta sekä nesteen kertyminen jalkoihin ja nilkkoihin.

Sydämen rytmihäiriöt ovat tavallisia. Vaihdevuosi-ikäisillä naisilla kofeiini aiheuttaa rintojen kystia ja kyhmyjä ja miehillä eturauhasvaivoja. Suuret stressihormonimäärät heikentävät immuunivastetta ja alentavat DHEA-hormonitasoa, joka on avainasemassa immuunipuolustuksessa, sydämen ja verisuonten terveyden ylläpidossa sekä suvunjatkamisessa. Seksuaalinen halukkuus ja kyky kärsivät. Ruoansulatuskanava ja virtsarakko ärsyyntyvät.

Aiheuttaa 
unihäiriöitä
Koska kofeiini aiheuttaa unihäiriöitä, moni kofeinisti tarvitsee unilääkkeitä nukkuakseen. Tämä taas lisää kofeiinin ja muiden stimulanttien kuten tupakan ja sokerin tarvetta. tutkimus osoitti, että jo kuppi kahvia lounaan jälkeen lyhentää yöunta yhden tunnin.

Uupumiskierteen voi katkaista oikeastaan vain lopettamalla kofeiinin käytön eli luopumalla kahvista, kolajuomista, energiajuomista, urheilujuomista, jopa kaakaosta, teestä ja suklaasta ja muista kofeiinilähteistä. Kofeiinia piilee monessa tuotteessa, lääkkeissä, hedelmämehuissakin, joten tuoteselosteiden lukeminen on tärkeää.

Kahvi pahentaa ihottumien aiheuttamaa tuskastumista ja kutinaa. Se lisää tinnitusta, jossa vinkuva ääni on vallitseva ja pahentaa silmäoireita kuten ärsytystä, punotusta ja silmänpainetautia. Se lisää migreenitaipumusta. Monet jännittämisoireet kuten esiintymispelko, tenttikammo, hikoilu ja vapina pahenevat kahvista. Perinteinen kiinalainen lääketiede selittää nämä ja monet muut kahvin aiheuttamat oireet kahvin vaikutuksella maksaan. Kahvi on energeettisesti kuumentava ja pysyy kärjistämään kaikkia maksaan liittyviä oireita.

>>>> Jatkuu heti alla >>>>>

37

1260

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • >>> jatkoa edelliseeni >>>>>>>>>>>>>>


      Naiset herkempiä
      Naiset ovat miehiä herkempiä kahvin vaikutuksille. Lisäksi naisten elimistö joutuu tekemään pitempään töitä kofeiinin poistamiseksi. Ei ihme, että kofeiinilla on selviä vaikutuksia myös naisten sukuhormonitalouteen.

      Kahvinjuonnin rajoittaminen on tutkimuksissa tuonut näihin helpotusta, varsinkin ärtyneisyyteen ja rintojen arkuuteen. Se vähentää myös rintojen kystien aiheuttamaa kipua.

      Kofeiini aiheuttaa raskaana oleville naisille helposti sydämen rytmihäiriöitä. Kahvia juovat naiset synnyttävät huomattavasti pienempiä lapsia, joissa syntymän jälkeen on havaittavissa kahvin vieroitusoireita. Kahvi läpäisee istukan ja vaikuttaa sikiöön. Imettävien äitien on myös tärkeää olla juomatta kahvia, koska kofeiinia erittyy rintamaitoon. Jos vauva ei nuku öitään hyvin, äidin kahvinjuonti voi olla siihen yksi syy.

      Vaihdevuosien monet oireet kuten kuumat aallot, unettomuus, emättimen kuivuus, osteoporoosi ja sydänkohtaukset voivat kaikki huomattavasti kärjistyä kahvinjuonnin seurauksena. Kofeiini myös jouduttaa vanhenemista ja saa vaihdevuodet alkamaan aikaisemmin.

      Osteoporoosi eli luukato alkaa monella naisella vaihdevuosien aikaan. Jo kauan on tiedetty, että kofeiini vauhdittaa luukatoa: se estää tärkeiden mineraalien kuten magnesiumin, kalsiumin, kaliumin sekä D-vitamiinin imeytymisen. Näiden nauttiminen lisäravinteena ei tuo tarkoitettua hyötyä, jos samalla juo kahvia.

      Kuinka paljon 
kofeiinia?
      Kofeiini on puriinialkaloidi, samaa sukua kuin kokaiini ja heroiini. Kofeiinia on useissa kasveissa, joissa se toimii hyönteisten karkotteena. Ihmisessä kofeiini toimii lääkkeenomaisena keskushermoston kiihottajana.

      Kofeiinin sietokyvyssä on suuria yksilöllisiä vaihteluja. On sairaustiloja, joissa pienkin määrä kofeiinia voi olla hengenvaarallinen. 40-vuotias englantilaismies John Jackson osti 12 energiapastillin pakkauksen ja söi niistä osan tai kaikki ja kuoli. Jacksonilla oli maksakirroosi, joka esti maksaa metaboloimasta kofeiinia kunnolla. Maksasairaudet kuten kirroosi tai hepatiitti ovat kofeiinin nauttijalle vaaratekijä, samoin sydänsairaudet, varsinkin ne jotka altistavat rytmihäiriöille. Kofeiinihan aiheuttaa rytmihäiriöitä terveellekin sydämelle. Kofeiinin, alkoholin ja lääkkeiden tai huumeiden yhdistely voi myös viedä hengen.

      Ps.; Lainattu teksti; Terveys-Hymy 6-2016.

      • Anonyymi

        Itse olen huomannut omalla kohdalla, ettei enempi kahvinjuonti kannata.
        Kun esim join 6 kuppia päivässä, se vain kokonaisuudessa lisäsi väsymystä.
        Juon yleensä vain 2 kuppia aamulla ja joskus vielä iltapäivällä tai myöhään illalla toiset 2 kuppia, tarpeen mukaan siis. Joskus jätän aamukahvinkin pois ja juon sen sijasta teetä, joka lempeämpi vaihtoehto. Aamukahvin juonnin aloitus on itsellä selvästi helpottanut aamuja, mutta kyllä ilmankin tietysti pärjäisi. Tuo myöhäisillan kahvi sopii toisille, toisille ei. Tutkimusten mukaan se toisilla päinvastoin helpottaa unen saantia sen sisältämästä kofeiinista riippumatta. Samassa tutkimuksessa kahvin juontia alkuillasta ei suositella, eikä yleensäkään, monissa muissakaan tutkimuksissa- Se ennemminkin vaikuttaa negatiivisesti yöuniin.


    • 1.4 litraa vahvaa kahvia mustana sokerilla kuivuu aamuisin poskilihoihin.

      Kun vaimo herää, keitetään seuraava pannullinen. Ajatus kulkee ja keho valmistautuu päivän koitoksiin, joista on mainittava pakolliset kahvitauot aamu- ja iltapäivisin sekä tietysti jälkiruokakahvit aina ruokailun yhteydessä.

      Haittavaikutuksia en itse huomaa ja onhan kahvi poistettu syöpäepäiltyjen listaltakin.

    • Minä olen koko elämäni kahvia juonut. Välillä oli useita vuosia yrittihaudukkeilla ilman kahvia, ja ajattelin siihen palata.
      En ole käyttänyt kahvia säännöllisesti, ja en ole pitänyt kotonani kahvia tavallisesti viime vuosina kuitenkaan, sillä juon kahvia kotioloissa liikaa, jos kahvia kotona pidän.

      Nyt kun ikä alkaa lähestyä 60- ikävuosia, on elämäntapoja pidettävä terveellisinä, ja viime vuosien mittaan ovat sellaisiksi muodostuneetkin, verraten mitä nuoruuden päivät olivat. Kiinnostus ravitsemukseen ja terveyteen, ja aktiivinen liikuntaharrastus, on ollut hyväksi.
      Milli- ja mikrogrammoittain ja grammoittain olen laskenut ruokavalioni ravinteet, ja lisäravineet viisaasti ja kustannustehokkaasti.

      Juuri kun aloin unelmoimaan että laitan itseni oikein isoksi ja riskiksi ja kauniiksi havaitsenkin että olen kutistunut lihasmassaa 5 kg kahden vuoden aikana.
      Hartioista jäi vain olkapäät jäljelle.

      Verenpainetautia ei minulla ole, mutta on tarkkailtava että elämäntavat ovat verenpaineelle suotuisat, ja päätin jättää kahvin kokonaan pois lopullisesti.
      Jos kupposeen joskus sorrun, niin poikkeus on hyväksyttävä itse.


      Mutta en aio antaa periksi. Pyöräilyharrastukseni jatkuu, ja aion ensi syksynä aloittaa pakkotreenin, jossa pidän määrätyn ohjelman, ja nostan hiukan rautaakin, mutta en atleetteja kerää, vaan koetan pitää ryhdin ja lihaskunnon yllä.
      Pyöräilijät ovat kaikki kaljapullon muotoisia lopulta.

      Ikää kuitenkin kertyy ja nopeasti on aina uusi juhannus, ja uusi joulu ja uudet ensilumet.


      Siunauksia
      Jari Laurila
      keskustelija

    • Minä juon ainakin kymmenen kuppia kahvia päivässä ja aamulla useamman kupin enkä syö mitään. Kahvissa on paljon hyviä ominaisuuksia... Aamulla pääsee hyvin liikkeelle ja vaikuttaa positiivisesti sokeriaineenvaihduntaan ja todettu edesauttavan siihen että aikuisiän diabetesta ei synny niin helposti...

      • Jari: Terveys-Hymy 6-2016"Maksasairaudet kuten kirroosi tai hepatiitti ovat kofeiinin nauttijalle vaaratekijä"
        ___________________________________

        Pötypuhetta! Hepatiitti ei liity mitenkään kahviin !

        Ja huom. Veljeni kuoli 41v vuonna -96 maksakirroosiin ja ei juonut kahvia ollenkaan kun ei muka vatsalle hyvä asia... että näin...


      • voevoevoevoe

        10 kuppia päivässä? No ilmankos aivos on jo mennyttä kalua ...


      • voevoevoevoe kirjoitti:

        10 kuppia päivässä? No ilmankos aivos on jo mennyttä kalua ...

        Vasta toinen kuppi kahvia menossa :D

        Nuorena join alkoholia niin että minulla oli 2 haimatulehdusta (ps. 26v, lopetin alkoholin käytön 27v kun tulin uskoon ja arvomaailmani muuttui)) mutta sokeritautia en ole onneksi saanut näistä ainakaan vielä (nyt 55v)koska tulehdus usein vaikuttaa Lagerhanssin saarekkeihin haitallisesti ! Nämä saarekkeet erittävät insuliinia ja eivät uusiudu jos vaurioituu !
        Aivosolut ei tuhoudu nykytutkimuksen mukaan alkoholista vaan palautuvat melko hyvin jos ei ole ihan pahaksi päässyt ! :D


      • Kopittelija007 kirjoitti:

        Vasta toinen kuppi kahvia menossa :D

        Nuorena join alkoholia niin että minulla oli 2 haimatulehdusta (ps. 26v, lopetin alkoholin käytön 27v kun tulin uskoon ja arvomaailmani muuttui)) mutta sokeritautia en ole onneksi saanut näistä ainakaan vielä (nyt 55v)koska tulehdus usein vaikuttaa Lagerhanssin saarekkeihin haitallisesti ! Nämä saarekkeet erittävät insuliinia ja eivät uusiudu jos vaurioituu !
        Aivosolut ei tuhoudu nykytutkimuksen mukaan alkoholista vaan palautuvat melko hyvin jos ei ole ihan pahaksi päässyt ! :D

        Vrt. https://fi.wikipedia.org/wiki/Haimasaareke


    • Adventistit kiinnittävät kauhiasti huomiota siihen mitä syövät tai juovat mutta Huom:

      Room 14:17 " ei Jumalan valtakunta ole syömistä ja juomista, vaan vanhurskautta ja rauhaa ja iloa Pyhässä Hengessä."

      • älänyttaasviitsi

        Sinun höpinöilläsi ei ole merkitystä, eikä varsinkaan noilla raamatunvääristelyilläsi. Paavalin teksti pitää lukea lauseyhteydessään eikä siitä erillään.


      • älänyttaasviitsi kirjoitti:

        Sinun höpinöilläsi ei ole merkitystä, eikä varsinkaan noilla raamatunvääristelyilläsi. Paavalin teksti pitää lukea lauseyhteydessään eikä siitä erillään.

        Niinpä... ;)

        Room 14:2 Toinen uskoo saavansa syödä kaikkea, mutta toinen, joka on heikko, syö vihanneksia
        ...
        14:14 Minä tiedän ja olen varma Herrassa Jeesuksessa, ettei mikään ole epäpyhää itsessään; vaan ainoastaan sille, joka pitää jotakin epäpyhänä, sille se on epäpyhää.

        14:15 Mutta jos veljesi tulee murheelliseksi ruokasi tähden, niin sinä et enää vaella rakkauden mukaan. Älä saata ruuallasi turmioon sitä, jonka edestä Kristus on kuollut.

        14:16 Älkää siis antako sen hyvän, mikä teillä on, joutua herjattavaksi;

        14:17 sillä ei Jumalan valtakunta ole syömistä ja juomista, vaan vanhurskautta ja rauhaa ja iloa Pyhässä Hengessä.


      • Kopittelija007 kirjoitti:

        Niinpä... ;)

        Room 14:2 Toinen uskoo saavansa syödä kaikkea, mutta toinen, joka on heikko, syö vihanneksia
        ...
        14:14 Minä tiedän ja olen varma Herrassa Jeesuksessa, ettei mikään ole epäpyhää itsessään; vaan ainoastaan sille, joka pitää jotakin epäpyhänä, sille se on epäpyhää.

        14:15 Mutta jos veljesi tulee murheelliseksi ruokasi tähden, niin sinä et enää vaella rakkauden mukaan. Älä saata ruuallasi turmioon sitä, jonka edestä Kristus on kuollut.

        14:16 Älkää siis antako sen hyvän, mikä teillä on, joutua herjattavaksi;

        14:17 sillä ei Jumalan valtakunta ole syömistä ja juomista, vaan vanhurskautta ja rauhaa ja iloa Pyhässä Hengessä.

        ”Heikkouskoisen kasvikset?” >>> Room 14:2.


        Kasviksia vai lihaa ? Rasva ja veri?


        Alun perin ihmisen ravinto oli siementä tekevät puut hedelmineen. Paratiisin hedelmät saattoivat olla vaikka paljon monipuolisemmat. Syntiinlankeemuksen jälkeen Raamattu mainitsee vihanneksien lisäämisestä. (1 Moos 1:29-30, 3:18-19) Vedenpaisumuksen jälkeen ravinnoksi hyväksyttiin myös puhtaaksi luokitellut eläimet. ( 1 Moos 7:2, 8:20, 9:3-4, 3 Moos 11, 5 Moos 14:3-21) Puhtaat eläimet ovat ravintoketjun ensimmäisiä ja eivät kerää saastejäämiä ja tauteja ravintoketjussa.

        ”Jos joku katsoo syövänsä kaikkea mutta heikkouskoinen syö vain kasviksia;” Room 14:2.

        Erilaisia ruokakulttuureja ja paastomääräyksiä on aina ollut. Niitä on myös viimeisinä aikoina. On tärkeätä ymmärtää että niissä ei ole sellaisia tekijöitä jotka olisivat ihmisen pelastuksen avainasioita. Terveysasioissa ihminen tekee ymmärryksensä mukaan ja huolehtii itsestään. Kyse on ihmisen terveydestä, ei ruoan suhteesta pelastukseen. (1 Tim 4:1-5, Room 14:1-12)

        >>>> Room 14:2 tarkoittaa erilaisia paastomääräyksiä. Paastomääräyksillä ei ole ihmisen pelastuksen kannalta merkitystä.
        Ihmisen huolenpito Pyhän Hengen temppelistään on jokaisen velvollisuus tietonsa määrän mukaan.
        (1 Kor 3:16-17, 6:18-20)

        Ruokakulttuurit eivät sovi uskonnoksi vaan terveyskasvatukseksi ja –neuvonnaksi. Lähimmäisiä ei pidä loukata syömisillä, kaikilla ihmisillä ei ole samaa tietoa ravintoasioista.

        Rasva ja veri oli aina kielletty. Rasva piti polttaa alttarilla. Jumalan terveys neuvo ”pahan kolesterolin” vuoksi; 3 Moos 3:16-17, 7:23-25 mm. Veri pilaantui myrkylliseksi nopeasti ja vereen liittyi ”symbolista merkitystä” uhrimenoissa.
        (Jes 25:6 tarkoittaa oikein käännettynä "ydinnestettä")

        ”Syöttepä tai juottepa tai teettepä mitä tahansa tehkää kaikki Jumalan kunniaksi. Älkää loukatko sen enempää juutalaisia kuin kreikkalaisiakaan älkääkä liioin Jumalan seurakuntaa;” 1 Kor 10:33.

        Kaikilla ei ole mahdollisuuksia rajattomiin valintoihin ruoan suhteen.

        Siunauksia
        Jari Laurila
        keskustelija


      • jarinhotelli kirjoitti:

        ”Heikkouskoisen kasvikset?” >>> Room 14:2.


        Kasviksia vai lihaa ? Rasva ja veri?


        Alun perin ihmisen ravinto oli siementä tekevät puut hedelmineen. Paratiisin hedelmät saattoivat olla vaikka paljon monipuolisemmat. Syntiinlankeemuksen jälkeen Raamattu mainitsee vihanneksien lisäämisestä. (1 Moos 1:29-30, 3:18-19) Vedenpaisumuksen jälkeen ravinnoksi hyväksyttiin myös puhtaaksi luokitellut eläimet. ( 1 Moos 7:2, 8:20, 9:3-4, 3 Moos 11, 5 Moos 14:3-21) Puhtaat eläimet ovat ravintoketjun ensimmäisiä ja eivät kerää saastejäämiä ja tauteja ravintoketjussa.

        ”Jos joku katsoo syövänsä kaikkea mutta heikkouskoinen syö vain kasviksia;” Room 14:2.

        Erilaisia ruokakulttuureja ja paastomääräyksiä on aina ollut. Niitä on myös viimeisinä aikoina. On tärkeätä ymmärtää että niissä ei ole sellaisia tekijöitä jotka olisivat ihmisen pelastuksen avainasioita. Terveysasioissa ihminen tekee ymmärryksensä mukaan ja huolehtii itsestään. Kyse on ihmisen terveydestä, ei ruoan suhteesta pelastukseen. (1 Tim 4:1-5, Room 14:1-12)

        >>>> Room 14:2 tarkoittaa erilaisia paastomääräyksiä. Paastomääräyksillä ei ole ihmisen pelastuksen kannalta merkitystä.
        Ihmisen huolenpito Pyhän Hengen temppelistään on jokaisen velvollisuus tietonsa määrän mukaan.
        (1 Kor 3:16-17, 6:18-20)

        Ruokakulttuurit eivät sovi uskonnoksi vaan terveyskasvatukseksi ja –neuvonnaksi. Lähimmäisiä ei pidä loukata syömisillä, kaikilla ihmisillä ei ole samaa tietoa ravintoasioista.

        Rasva ja veri oli aina kielletty. Rasva piti polttaa alttarilla. Jumalan terveys neuvo ”pahan kolesterolin” vuoksi; 3 Moos 3:16-17, 7:23-25 mm. Veri pilaantui myrkylliseksi nopeasti ja vereen liittyi ”symbolista merkitystä” uhrimenoissa.
        (Jes 25:6 tarkoittaa oikein käännettynä "ydinnestettä")

        ”Syöttepä tai juottepa tai teettepä mitä tahansa tehkää kaikki Jumalan kunniaksi. Älkää loukatko sen enempää juutalaisia kuin kreikkalaisiakaan älkääkä liioin Jumalan seurakuntaa;” 1 Kor 10:33.

        Kaikilla ei ole mahdollisuuksia rajattomiin valintoihin ruoan suhteen.

        Siunauksia
        Jari Laurila
        keskustelija

        Ihmisen vatsahapot ovat raadonsyöjän kaltaisia. Aivot varsinkin tarvitsevat rasvaa, jota sai suurempien petojen kaatamien eläinten luuytimestä.



        http://www.tiede.fi/artikkeli/uutiset/vatsahapot_kehittyivat_estamaan_ruokamyrkytyksia


        Bushmannien tapa ottaa saalis leijonilta


        https://m.youtube.com/watch?v=4A8xWnOnfmI


    • Vaarallista

      "Kahvi voi olla vaarallista."
      Ihan yhtä hyvin lehmä voi lentää?

      Ainut asia mikä on faktaa on tämä:
      Uskonnot ja lahkot ovat vaarallisia.

      • alku.aina.hankalaa

        "Alun perin ihmisen ravinto oli siementä tekevät puut hedelmineen."

        Aikuisen oikeasti ihminen oli aluksi sekaravintoa käyttävä petoeläin, joka ei kursaillut syödä jopa omaa lajiaan. Domestikaation (kilteille yksilöille kilttejä jälkeläisiä) seurauksena ihminen alkoi erottua Isosta Kuvasta humaanina, yhteisön heikkoja jäseniä hoivaavana olentona. Ruoan kypsennyksen keksimisen myötä ihmiselle alkoi jäädä aikaa älyllisiin pohdintoihin, kun suurin osa energiasta ei mennyt ravinnon pureskeluun ja sulattamiseen.


    • iloinen_naurajaa

      Minä juon joka päivä kahvia ja energiajuomaa! HAHAHAHAAHAHAAHAA!!!

      • iloiselle_hohottajalle

        Jaa, sinäkö raitistunut. Wicki jäänyt syrjään, sekä hassispiippu.
        Onnittelut. hahahahahahhhh


      • iloinen_naurajaa

        Wicki??? Haista vittu, idiootti!!! :-):-):-)


    • pari.ämpäriäpööniä

      Voihan se olla vaarallista. Talkkari jätti kahvin syrjään aikoinaan. Joi sitä 40- kupillista vuorokaudessa.
      Työpaikallamme pelkkiä puolenkilon kahvipusseja pitää tyhjentää kahteen, olisiko se 8 vai 10 litran sankoon. Se pannaan kahden keittimen viereen, senverran sitä kuluu päivässä. Siis aina tippuu ja miehet juo.
      Tai onhan siellä naisiakin töissä.
      Leipomoauto tuo sitten nisut .... kaikki omakustannushintaan.
      Loppuvuodesta voi käydä, että kk. tai pari on kahvit ilmaisia, kun voittoa ei pidä syntyä.
      Mutta, kahvi on meidän kansallisjuomaa... joka närästää tasaisesti.

      Eikä ne porukat niin kipeiksi siitä tule.

    • Hyvä.olla.tietoinen
      • Joo hyvä linkki ja minäkin 10 kuppia päivässä olen ihan kartalla... :D


      • Kopittelija007 kirjoitti:

        Joo hyvä linkki ja minäkin 10 kuppia päivässä olen ihan kartalla... :D

        Ja kyllä vaalea paahto Presidenttikahvi on parasta ja taas maistuu näin aamupäivästä ennen päivällistä... :)


    • tervekuPukki

      Koko ikäni oon juanu kahvia :) ja varmaan juon vastakin...
      Ei kannata juoda jos on yliherkkä kofeiinille...

      • Jokainen joka ei juo kahvia on yliherkkä kofeiinille. Hermosto turtuu myrkkyihin ja hermoston stimulointiin aina.

        Olin vuosia yrttihaudukkeilla eli yrttiteellä. Join pari kuppia kahvia sitten vieraisilla klo 14, ja olin kännissä siitä enkä nukkunut koko seuraavana yönä vähääkään.
        Olin elämässä joskus juonut sitä ennen monta pannullista päivässä- aina työpaikalla ja kotona kahvipannu kuumana.

        Siunauksia
        Jari Laurila
        keskustelija


      • ahdistusneuroosi
        jarinhotelli kirjoitti:

        Jokainen joka ei juo kahvia on yliherkkä kofeiinille. Hermosto turtuu myrkkyihin ja hermoston stimulointiin aina.

        Olin vuosia yrttihaudukkeilla eli yrttiteellä. Join pari kuppia kahvia sitten vieraisilla klo 14, ja olin kännissä siitä enkä nukkunut koko seuraavana yönä vähääkään.
        Olin elämässä joskus juonut sitä ennen monta pannullista päivässä- aina työpaikalla ja kotona kahvipannu kuumana.

        Siunauksia
        Jari Laurila
        keskustelija

        Tais olla vaan muu paniikkihäiriö jonka laitoit kahvin piikkiin.


    • kivestäpäähän

      Ellu kielsi kahvin koska se on muka huume ja epileptikolle ei kai parasta.

    • Kahvi.Kuumana

      Eikös se Jeesus Siirakkikin sanonut, että anna ruumiillesi mikä tuntuu hyvältä, mutta älä anna sille mikä tuntuuu pahalta? Jotenkin omin sanoin tähän tapaan. Jos taas katsot ja koet, että kahvi ei sulle tee hyvää, älä juo kahvia, Jos taas kohtuudella nautittuna kahvi tekee sulle hyvää, niin juo ihmeessä sitä kahvia!

      Uskonnollisten "älä tartu, älä maista, älä koske" -sääntöjen älä anna vaikuttaa. Jos annat niiden vaikuttaa elintapoihisi legalistisesti, niin olet uskonnon/kultin kahleissa, etkä ole vapaa!

      Kahvi on muuten todettu nykyaikana olevan yllättävänkin terveelliseksi ihmiselle. MOT.

      • -"Uskonnollisten "älä tartu, älä maista, älä koske" >> Tässä on ollut kyse sen ajan paastomääräyksisistä joita oli paljon.

        Siunauksia
        Jari Laurila
        keskustelija


    • siinäpä.ne

      Vaarallinen on suola ja sokeri.
      Kumpikin tappaa paljon enemmän, kuin kahvi.
      Verenpainetauti ja sokerista ylipaino.

    • Kuka loi kahvipensaan?

      Kuka loi ihmisen aivoihin reagoinnin kofeiiniin?

      1 Moos 1:29 «Jumala sanoi vielä: "Minä annan teille kaikki siementä tekevät kasvit, joita maan päällä on, ja kaikki puut, joissa on siementä kantavat hedelmät. Olkoot ne teidän ravintonanne.»

    • a-no

      Kahvi on arabialaisten keksintö ja liittyy vahvasti islaminuskoon. Kahvia paljon nauttiva alkaa pikkuhiljaa, huomaamattaan omaksua islamilaisen ajatustavan. Koraani alkaa vuosikausien kahvinlitkimisen jälkeen kiinnostaa yhä enemmän och enemmän. Edessä on ennenpitkää vääjäämätön kääntyminen islaminuskoon. Ensimmäiset kahvilatkin perustettiin Mekkaan (Mekan ABC), mikä on islamin pyhin paikka.

      Kristittyjen juoma on viini. Ja tee on hindujen ja buddhalaisten juoma. Huomatkaa - olet sitä mitä juot!!!!

      Kahviahan käyttivät ennen arabeja vuohet. Ne söivät kahvipensaiden marjoja ja pystyivät näin pysymään hereillä läpi yön. Vuohethan eivät tunnetusti syö mitä tahansa, vaan ovat hyvin valikoivia ruokansa suhteen.

      • a-no kirjoitti: «Kahvi on arabialaisten keksintö ja liittyy vahvasti islaminuskoon. Kahvia paljon nauttiva alkaa pikkuhiljaa, huomaamattaan omaksua islamilaisen ajatustavan. Koraani alkaa vuosikausien kahvinlitkimisen jälkeen kiinnostaa yhä enemmän och enemmän. Edessä on ennenpitkää vääjäämätön kääntyminen islaminuskoon.»

        Jos tuo olisi totta, Suomen valtauskonto olisi islam.

        Olut on tunnetusti sumerilaisten juoma. Nähtävästi sitä nauttimalla kääntyy sumerilaiseen uskoon.


      • a-no
        v.aari kirjoitti:

        a-no kirjoitti: «Kahvi on arabialaisten keksintö ja liittyy vahvasti islaminuskoon. Kahvia paljon nauttiva alkaa pikkuhiljaa, huomaamattaan omaksua islamilaisen ajatustavan. Koraani alkaa vuosikausien kahvinlitkimisen jälkeen kiinnostaa yhä enemmän och enemmän. Edessä on ennenpitkää vääjäämätön kääntyminen islaminuskoon.»

        Jos tuo olisi totta, Suomen valtauskonto olisi islam.

        Olut on tunnetusti sumerilaisten juoma. Nähtävästi sitä nauttimalla kääntyy sumerilaiseen uskoon.

        >>Olut on tunnetusti sumerilaisten juoma. Nähtävästi sitä nauttimalla kääntyy sumerilaiseen uskoon.<<

        Tämä oli terävä huomio - enpä ole tullut asiaa ennen ajatelleeksikaan! Olen nimittäin usein ihmetellyt, että miksi meidän taloyhtiössä oluen juojat huutaa kun sumusireenit. Mutta eipä ihme, kun se on sumusireenien juoma.


      • Olut.On.Siunaus

        Aika monesta tuopillisesta tulle ihanan sumerilainen sumea olo!


      • Anonyymi
        v.aari kirjoitti:

        a-no kirjoitti: «Kahvi on arabialaisten keksintö ja liittyy vahvasti islaminuskoon. Kahvia paljon nauttiva alkaa pikkuhiljaa, huomaamattaan omaksua islamilaisen ajatustavan. Koraani alkaa vuosikausien kahvinlitkimisen jälkeen kiinnostaa yhä enemmän och enemmän. Edessä on ennenpitkää vääjäämätön kääntyminen islaminuskoon.»

        Jos tuo olisi totta, Suomen valtauskonto olisi islam.

        Olut on tunnetusti sumerilaisten juoma. Nähtävästi sitä nauttimalla kääntyy sumerilaiseen uskoon.

        "Jos tuo olisi totta, Suomen valtauskonto olisi islam."

        No siihen ei enää tätä vauhtia kauaa mene, kun islam on Suomessa valtauskonto.
        Kantasuomalaiset neitokaiset kulkevat jo tiukka huivi päässä ja työntävät rattaita, joissa roikkuu viisikin lasta mukana ja yksi on sen kärryntyöntäjän kohdussa jo kohta valmiina tulemaan tuomaan islamin ilosanomaa suomalaisille...


    • Anonyymi

      Mielenkiintoisia kirjoituksia...tuo DHEA myös askarruttaa. Sitä saa ulkomailla lisäravinteena.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      61
      1507
    2. SINÄ nainen hyvin läheltä

      Pidän sinusta. Mutta mene ensin juttelemaan lääkärin luokse, ja hoida itsesi kuntoon. Sit kun sä olet kunnossa, niin mä
      Ikävä
      70
      866
    3. 37
      862
    4. Ajatus aamuun

      Tämä jollekin tärkeälle. On asioita mistä jutellaan, on asioita mistä vitsaillaan, on myös asioita mistä ei puhuta kenen
      Ikävä
      58
      809
    5. Nainen mitä tekisit

      Joutuisit tekemään miehelle ja sinulle tai sinulle ja miehellesi ja kahdelle lapselle ruokaa ja kaapista löytyy 2 litraa
      Sinkut
      158
      809
    6. Siis ei ole edes mahdollista

      että ei törmätä, ei sit millään vaikka päällä hyppisi
      Ikävä
      42
      782
    7. Martina kauniina lehtihaastattelussa

      Martina antoi hyväntuulisen haastattelun lehteen. Tyylikkäitä kuvia ja kivoja vaatteita kauniilla Martinalla.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      182
      725
    8. Minä en luota sinuun yhtään nainen

      ja aistin että yrität taas satuttaa henkisesti koska tiedät että olet heikkouteni joten siksi tein mitä tein mutta en ki
      Ikävä
      44
      719
    9. J-miehelle

      haluan kertoa että olet edelleen mulle rakas. Ajattelen sinua päivittäin kulta.
      Ikävä
      49
      672
    10. Et voi olla loputtomasti hiljaa

      Nainen. Tarkoitan siis meidän juttua. Eihän tämä tällaiseen epätietoisuuteen voi jäädä siinä vaan särkyy kumpikin. Kerto
      Ikävä
      40
      647
    Aihe