IF kaskovakuutuksen ehdot

Dacianomistaja

Minun autoani kolhittiin niin, että jouduin käyttämään omaa kaskovakuutusta.
Tein vahingosta ilmoituksen ja pian IFistä sitten soittivat minulle ja kertoivat korvaavansa vahingon ja minun tulisi toimittaa auto heidän autokorjaamolle.
Yritin hetken puhelimessa kertoa, että korjauspaikka on ennestään tuttu poikani vahingosta ja, että veisin autoni tänne. IF ei tähän suostunut ja minun piti tyytyä heidän autokorjaamoon. Olen maksanut kallista kaskovakuutusta vuosia ja luullut että vahingon sattuessa voisin viedä autoni merkkiliikkeeseen?

Luin omat vakuutusehtoni läpi useaan kertaan ja aloin miettimään, että onkohan tämä aivan laillista? Vakuutusyhtiön korjaamo suorittaa korjauksen jonne määräävät mutta eivät vastaa millään tavalla korjauksesta, siis täh?

Onko muilla vastaavia kokemuksia tai tietoa kuinka näin menetellään vuonna 2016 suomessa?
Alla vielä kaskon sopimusehdoista osa:

6.3.1.
Vakuutusyhtiöllä on oikeus määrätä korjaamo tai hankintapaikka, ja tätä
varten vakuutetun tulee ottaa ennalta yhteyttä vakuutusyhtiöön.

6.1.2
Vakuutusyhtiö ei vastaa korjaustyön laadusta.

20

4090

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Käsienpesijä

      Sama systeemi kaikilla, vakuutusyhtiö päättää missä korjataan ja korjauksen tehnyt firma vastaa korjauksen laadusta.

    • rehellinenautoilija

      Näin näyttäisi vakuutusehdoissa lukevan usealla vakuutusyhtiöllä. Katsotaan kun alkaa palautetta tulemaan korjaustyön laadusta ja vakuutuksia sitten irtisanotaan, koska ei asiakas tiedä sitäkään että korjaamo vastaa työnlaadusta - onhan vakuutusyhtiö hänet sinne ohjannutkin. Jää nähtäväksi kuka vakuutusyhtiöistä muuttaa ensiksi toimintatapaansa ja alkaa kulkea poispäin tällaisesta venäjän aikaisesta asiakkaan pakottamisesta? Itse kysyn aina tarkasti vakuutusta ostaessa, että miten vakuutus toimii vahingon korvaustilanteessa. Moni ostaa hienon ja suuren vakuutuksen(loisto/superkasko) - tai ainakin näin luulee mutta vahinkotilanteessa autoa korjataan halvalla korjaamolla vaikka tarkoitus oli jokin muu paikka.

    • no.voi.voi.voi

      IF siis toimii siten, kuin olette yhdessä sopineet. Noudattaa sopimuksenne ehtoja. Kyllä se on niin väärin...

    • Expohjolatutkija

      Kyllä IF toimii ehtojen mukaan mutta onko ehdot lain mukaiset? Euroopan kilpailuviranomaiset tutkivat vastaavia keisssjä ja tämä on suomessa myös työnalla. Keskeinen asia on tiettyjen, IFin kohdalla korjaamoiden käyttäminen ja niiden motiivi johon ei ole mitään perusteita kun oikein tutkitaan ja syväluodataan asiaa. Omasairaala on sitten toinen asia mitä tutkitaan.

      • Vakuutusneuvos

        Jos ne on vakuutusehdoissa, niin voidaan toimia sen mukaisesti. Ohjauksen syy on tietenkin sopimushinnoittelu, joka on ihan toisenlainen kuin normaali kuluttajahinta. Näin säästyy myös vakuutuksenottajan rahoja.
        Jos sopimuskorjaamo ei käy, niin asiakas voi ehdottaa kertakorvausta ja hoitaa korjaamisen sitten itse.


      • samara1990
        Vakuutusneuvos kirjoitti:

        Jos ne on vakuutusehdoissa, niin voidaan toimia sen mukaisesti. Ohjauksen syy on tietenkin sopimushinnoittelu, joka on ihan toisenlainen kuin normaali kuluttajahinta. Näin säästyy myös vakuutuksenottajan rahoja.
        Jos sopimuskorjaamo ei käy, niin asiakas voi ehdottaa kertakorvausta ja hoitaa korjaamisen sitten itse.

        Mediaani vauriokorjaamon maalaustuntihinta on 90 euroa (kuluttajahinta) ja esim. Autoklinikan maalaushinta vakuutusyhtiölle on 96 euroa tunti (tukkuostohinta). Korjaamolle ohjaamisen motiivi on jotakin muuta, kun kustannuskysymys? Itse vakuutuksen maksajana hiukan ihmettelen tätä asiaa...


    • asiakastyytyväisyysesiin

      "Asiakas voidaan ohjata vakuutuksenantajan puolesta autokorjaamolle. Vakuutusyhtiö
      voi ohjata asiakkaan omille yhteistyökumppanikorjaamoilleen ja ilmoittaa
      korjaamon yhteystiedot asiakkaalle, jolloin asiakkaan tiedonhaku helpottuu.
      Asiakas sopii korjaamon kanssa VAHINKOTARKASTUKSESTA. Vahinkotarkastuksessa
      tarkastaja toteaa vahinkojen laadun ja arvioi vahingon määrän. (Finanssivalvonta
      2012.)".

      Tätä Finanssivalvonnan ohjeistusta kierretään useissa vakuutusyhtiöissä niin, että asiakas ohjataan vahinkotarkastukseen kumppanikorjaamolle ja korjaamo sopii samalla korjausajan. Asiakkaalle pitäÄ antaa mahdollisuus itse valita korjaamo tai esittää useampi vaihtoehto korjauspaikoista.

      Asiakkalle pitää antaa mahdollisuus tutustua/vertailla LAAJOJA asiakastyytyväisyystuloksia joista voi nähdä eri korjaamoiden keskimääräiset korjausajat ja -korjauskulut euroina, koska monelle korjaamon valintaan vaikuttaa kuinka kauan oma auto seisoo pihalla. Myös tämän päivän trendi on muiden asiakkaiden suositukset tai palautteet korjaamolla asioimisesta, että miten meni?

      Esimerkiksi Autoklinikka mainostaa asiakastyytyväisyyttä prosentteina mutta ei kerro miltä vuodelta ne ovat? Vakuutusyhtiön korjaamona he raportoivat aktiivisesti asiakastyytyväisyysluvuista vakuutusyhtiöille ja yhtiöt tekevät samaa asiakkailta päin.
      Nämä ovat ne tuloskortit jotka pitää saada asiakkaan nenän eteen, korjaamoa valittaessa.

      Korjaamo-ohjaus pitäisi olla tasapuolista korjaamoiden kesken, koska muuten tämä täyttää kartellin tunnusmerkit.

      • Vakuutusneuvos

        Korjaamo-ohjaukset vakuutusyhtiö voi valita itse asiakkaalle parhaan vaihtoehdon. Jos joku korjaamo osoittautuu hyväksi ja kokonaistaloudelliseksi vaihtoehdoksi, niin sinne asiakkaan ohjaaminen on ihan oikea ratkaisu.
        Jos kaikilla korjaamoilla on jostakin syystä samat hinnat, niin silloin se on kartelli.


      • maasuneuvos

        Kartelli on talouselämässä yritysten yhteenliittymä, jonka tarkoituksena on keskinäistä kilpailua rajoittamalla saavuttaa monopoli tai siihen verrattava asema markkinoilla. Kartellin jäsenet pyrkivät jäädyttämään hintatason, rajoittamaan hyödykkeen tarjontaa ja tukahduttamaan kilpailua sopimalla keskenään hyödykkeiden toimittamisesta ja hintatasosta. Kartelli on epätäydellistä kilpailua, monopolien tavoin ne aiheuttavat kuluttajille tappiota.

        Kartelleilla on tapana hajota, koska jokaisella kartellin jäsenellä on kannuste tuottaa enemmän. Suomessa kartellin paljastaja säästyy kartellisyytteiltä. Suomessa kartelli paljastetaan tekemällä ilmianto kilpailu- ja kuluttajavirastolle.


    • winksklub

      vakuutusten ääripäissä ei ole sellaista heiluntaa.

    • pettynytmatkustaja

      Otetaanpa tällainen esimerkki: asiakas asuu ja käy töissä paikassa A. Vakuutusyhtiöllä ei ole kumppanikorjaamoa paikassa A ja siksi ohjaa paikkaan B, 25 km: n päässä asiakkaasta. Onko tämä silloin asiakkalle paras korjaamovalinta? EI OLE. Ifin "omat sivuilla"on suositeltu korjaamo(aina halvin yleiskorjaamo ensimmäisenä) ja tämä toimii juuri näin, kokeiltu on. "Omilla sivuilla" pitäisi lukea, että asiakas voi itse valita hänelle parhaimmin sopivimman korjaamon. Korjaamot sijaitsevat yleensä teollisuusalueella, koska tilat joissa korjaamot toimivat ovat tällaisessa kaavassa. Tässä esimerkki tapauksessa asiakas voisi valita hänelle sopivimman lähellä olevan korjaamon, jos siihen annettaisiin mahdollisuus eikä käyttää turhaa aikaa matkustamiseen vaik siksi, kun se on vakuutusyhtiön etu.

    • SISÄPIIRISSÄ

      AINA AUTON OMISTAJA TAI HALTIJA VOI VALITA AUTONSA KORJAUS PAIKAN.
      VAKUUTUS YHTIÖT YRITTÄÄ OHJATA EDULLISEEN KORJAAMOON TAI OMISTAVAT ITSE OSIN MUIDEN YHTIÖITTENSÄ KAUTTA KORJAAMOKETJUN KUTEN INCAR TAI AUTOKLINIKKA TAI AUTOLIIKEKETJU JOKA MYY ENIMMÄKSEEN HEIDÄN VAKUUTUKSIA.
      TÖRKEÄÄ KARTELLIA JA RAJOITTAA REHTIÄ KILPAILUA KORJAAMOIDEN KESKEN.
      JA LASI VAKUUTUKSET PYRITÄÄN OHJAAMAAN POIS MERKKIKORJAAMOISTA .KOSKA SIELLÄ ASENNETAAN ALKUPERÄISET LASIT HUOMATTAVASTI KALLIIMPIA LAADUKKAAMPIA KUIN TARVIKELAST.KANNATTAA HUOMIOIDA KUN VAIHDAT TARVIKELASIN HAJOAA PALJON HERKEMMIN KIVENISKUSTA KUIN ALKUPERÄINEN.

    • verikosto

      A-katsastuksen omistama satanistinen Incar Oy käyttää organisoitua joukkovainoamista (gang stalking) rehellisesti autoalalla toimivia yrittäjiä kohtaan. Tätä rikollista toimintaa käytetään markkinaosuuksien ryöstämiseen ja yrityskauppoihin. Incarin on hyvä muistaa, että oikeudet menevät molempiin suuntiin.

    • matietaatotuus

      Ylempänä kerhossa ovat finnsecurity ry, finanssialan keskusliitto sekä näiden jäsenyritykset.

    • oletkokuullutkerhosta

      OP Vakuutus näyttää asiakkaalle korjaamon pisteet tähtinä korjaamo-ohjauksen yhteydessä sekä antaa useamman korjaamovaihtoehdon asiakkalle kartalta. Hienoa toimintaa.
      https://vahinkoapu.op.fi/henkiloasiakkaat/auto/tormasin-autolla-hirveen-tai-muuhun-elaimeen

      Autoklinikan ja Incarin välillä on selvästi tehty maantieteellinen asiakasjako.
      Asiakas Vantaalla jolla matkaa Incariin 1.5km ohjataan kuitenkin Autoklinikalle vai voiko tämä johtua siitä, että Incarilla on vain kolme tähteä ja Autoklinikalla täydet viisi?
      Jos tämä priorisointi johtuu palvelunlaadusta niin miksi kolmen tähden korjaamoa suositellaan?

      Kuinka kauan kestää, että IF Vakuutuksen julkinen korjaamo-ohjauspalvelu saadaan vähintäänkin samalle tasolle, kuin OP Vakuutuksella?

    • Jaakoppi2

      Tieto Kerhosta leviää.

      Hiilimonoksidin tavoin Saatana on ihmisille näkymätön mutta äärimmäisen vaarallinen. Jumala ei kuitenkaan ole jättänyt meitä ilman apua. Sinun ei tarvitse pelätä Saatanaa, jos hyödynnät seuraavia Jumalan tarjoamia lahjoja.

      Valinnanvapaus. Jaakobin kirjeen 4:7 sanoo: ”Vastustakaa Panettelijaa, niin hän pakenee teistä.” Vaikka Saatana on voimakas, hän ei voi pakottaa sinua toimimaan vastoin tahtoasi. Valinta on sinun. 1. Pietarin kirjeen 5:9:ssä kehotetaan: ”Asennoitukaa häntä [Saatanaa] vastaan vahvoina uskossa.” Muista, että Paholainen lähti pois, kun Jeesus oli päättäväisesti torjunut kolme kiusausta (Matteus 4:11). Sinäkin voit päättää vastustaa Saatanan yrityksiä.

      Ystävyys Jumalan kanssa. Jaakobin kirjeen 4:8:ssa meitä kehotetaan ”lähestymään Jumalaa”. Jehova itse pyytää sinua luomaan häneen läheisen ystävyyssuhteen. Miten voit onnistua tässä? Aluksi kannattaa hankkia hänestä lisää tietoa Raamatun avulla (Johannes 17:3). Se mitä opit Jehovasta, saa sinut rakastamaan häntä. Rakkaus puolestaan kannustaa sinua tekemään hänen tahtonsa. (1. Johanneksen kirje 5:3.) Miten taivaallinen Isämme suhtautuu niihin, jotka lähestyvät häntä? Jaakob jatkaa: ”Hän lähestyy teitä.”
      Nuori mies tutkii Raamattua, rukoilee Jumalaa ja hävittää spiritistiset esineet.

      Jehova tarjoaa hengellistä apua suojellakseen meitä.

      Lupaus suojeluksesta. Sananlaskujen 18:10 sanoo: ”Jehovan nimi on vahva torni. Sinne vanhurskas juoksee ja saa suojan.” Nämä sanat eivät tietenkään merkitse sitä, että Jumalan nimi olisi jonkinlainen taikasana. Sen sijaan tässä raamatunkohdassa tähdennetään, että ne jotka aidosti kunnioittavat Jumalan nimeä, voivat pyytää häneltä suojelusta milloin tahansa.

      Raamatun esimerkki. Apostolien tekojen 19:19:ssä kerrotaan valaiseva seikka efesolaisista, jotka olivat vastikään kääntyneet kristityiksi: ”Toivatpa useat taikuutta harjoittaneista kirjansa kokoon ja polttivat ne kaikkien edessä. Ja niiden hinnat laskettiin yhteen, ja niiden arvoksi todettiin viisikymmentätuhatta hopearahaa.” * Nuo kristityt hävittivät kaikki spiritismiin liittyvät esineet riippumatta niiden rahallisesta arvosta. Tämä on hyvä esimerkki myös meille nykyään. Maailma suorastaan pursuaa okkultismia ja spiritismiä. Jopa viattomilta vaikuttavat spiritistiset esineet ja tavat voivat altistaa demonien vaikutukselle. On siksi erittäin tärkeää pysyä niistä erossa mihin hintaan tahansa. (5. Mooseksen kirja 18:10–12.)

      • ihan_justiinsa_noin

        Hyvä, nyt tiedän mistä kirjasta katson ohjeet, jos autoani kolhitaan.


      • 986532
        ihan_justiinsa_noin kirjoitti:

        Hyvä, nyt tiedän mistä kirjasta katson ohjeet, jos autoani kolhitaan.

        :D :D :D


    • JoonaJussila

      Seuraava tarina Kerhosta on täysin mielikuvituksen tuotetta. Tarinalla ei ole mitään tekemistä todellisuuden kanssa, ei ole koskaan ollutkaan. Ei voi olla, eihän!

      Kerho ei ole monoliitti. Se koostuu verkostosta, vaikuttajien ja toimijoiden yhteenliittymistä, jossa kukaan ei ole Pomo, vaan jossa kaikki hyötyvät laittomuuksista ja rikoksista. Kenenkään ei tarvitse pitää puheita ja luetella sääntöjä, ne opitaan kokelasvaiheessa, kuten muissakin Clubeissa. Tulevat jäsenet valikoituvat ja tekevät kerhon sihteereille selväksi, että ymmärtävät pelin säännöt ja luonteen, ja ovat valmiita sen toimintaan.
      Kerho ei siis ole mikään jengi tai pyramidi-mallinen organisaatio, joka ottaa jäseniä muodollisesti. Se toimii paljon vaivihkaisemmin, hienovaraisemmin, ja aina poliittisen suojelun sisällä. Supo on geimeissä mukana. Kun uusi jäsen otetaan mukaan, hän huomaa ovien avautuvan, pankkien suhtautuvan myönteisesti, ja hän menestyy valitsemallaan uralla. Hän oppii sen, että tukemalla muita kerhossa olevia, hänkin saa taloudellista hyötyä. Kenenkään ei tarvitse selittää sitä ääneen. Hän oppii ymmärtämään vihjeitä, vihjailuja, eleitä ja ilmeitä, joilla viestitään. Kenenkään ei tarvitse sanoa, että korjaamo-ohjaus on välttämätön. Sen ymmärtää, jos kuuluu kerhoon.
      Kerho ei tapa ketään brutaalilla perinteisellä tavalla. Firman ei tarvitse. Se tuhoaa vihollisensa maineen, talouden ja elämän verkostonsa avulla. Vihollisen työura tyssää potkuihin, kenties syytteisiin, hänen liiketoimensa epäonnistuvat ja yrityksensä ajautuu vaikeuksiin. Keinoja on monia ja ne ovat luotia tuhoisampia. Kerho uskoo mustaan magiaan. Clubi ei koskaan tuhoa yksilöä, vaan kokonaisen perheen. Joissakin tapauksissa Clubin uhrit tappavat itsensä, usein heidän terveytensä tuhoutuu sähkökemiallisen häirinnän seurauksena, mutta yleensä heidän perheensä kärsii tavalla tai toisella. Kokonaiset perheet menettävät kotinsa ja omaisuutensa. Jo tämä riittää yleensä pitämään kerhon vastustajat aisoissa.
      Kerhon vastustajat pitää aisoissa myös firman apureina häärivien joukko luusereita. Näitä on moninkertainen määrä varsinaisiin kerhon sihteereihin verrattuna. He ovat poliitikkoja ja virkamiehiä, jotka eivät käsitä osallistuvansa rikolliseen toimintaan ja edistävänsä rikollisten toimia. Heitä ovat toimittajat, jotka eivät käsitä suuria kokonaisuuksia ja jotka toisinaan myös ajavat kerhon etuja jutuillaan. Apureina häärivät myös poliisit, joille kerho on utopiaa ja jotka haluavat uskoa siihen, että moottoripyöräkerhot ovat maamme suurinta rikollisuutta. Kaikki nämä toimivat kerhon apulaisina tietämättään.
      Mutta kuten jo alussa totesin: Tämä kaikki on varmaankin vain mielikuvituksen tuotetta. Missään ei voi olla näin mahtavaa kerhoa. Eihän? Mitään edelläkerrotun kaltaistahan ei voi olla olemassa. Eihän? Mitään tuollaista ei ole voinut tapahtua.

      • Elviskin_elää

        "Eihän? Mitään tuollaista ei ole voinut tapahtua. "

        Kyllä voi. Jos sen foliohatun pistää päähänsä liian tiukalle, niin silloin voi tosiaan kirjoitella tällaisia. Usein lääkäri voi auttaa. Ai-niin, totta kai lääkäritkin kuuluvat samaan salaliittoon, ei heiltäkään saa apua. Mutta onneksi foliohatun alla sykkii aito ja puhdas totuus, vaikka kukaan muu ei sitä ymmärräkään.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6293
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      4036
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      263
      2446
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1970
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1433
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1316
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1087
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1060
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      1006
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      981
    Aihe