Suwalkin käytävä

siKana4

Venäjän haave on saada maayhteys Kaliningradiin. Tämä ns Baltian katkaisu tapahtuisi monen asiantuntijan mielestä Puolan ja Liettuan rajan tuntumasta, ns Suwalkin käytävän kohdalta. Netistä löytyy asian tiimoilta jotain, mutta varsin suppeasti.

Mitenköhän tuo tapahtuisi ns skenaariomielessä. Kuvitellaanko siinä, että Venäjä voi noin vain mennä Valko-Venäjän kautta yrittämään tuosta kapeimmasta kohdasta. Vai tapahtuuko tuo "katkaisu" Kaliningradista käsin, aina Valko-Venäjän rajalle saakka, jolloin silloinkin Baltia jää mottiin. Ja tällöinkö esim Baltian maat pikku hiljaa antautuisi Venäjälle, ja Nato luopuisi niistä.

Itse en keksi suurta hyötyä Venäjälle tuon Suwalkin käytävän tiimoilta. Ensinnäkin, kauanko Venäjä kykenisi ylläpitämään käytävän, koska se joutuisi valtaamaan maa-aluetta Nato-maalta? Liettua ja Puola ovat kumpainenkin Nato-maita. Entä kuinka leveä tuo käytävä ylipäätään olisi? Kartasta kun katsoo, niin tuossa Suwalkin käytävässä tiestö kulkee poikkiteloin Venäjään nähden. Näin ollen Venäjän pitäisi vallata maa-aluetta kymmeniä kilometrejä Puolan tai Liettuan puolelta, että pääsisi hyödyntämään olemassaolevia maanteitä. Tuossa raja-alueella on kansallispuistoa ja läpikulkematonta metsää Venäjä-Kaliningrad suunnassa. Luulisin että se alue on Puolan ja Liettuan toimesta tahallaan jätetty vaikeakulkuiseksi aarnimetsä alueeksi, juurikin Venäjä pelon takia. Via Baltica kulkee toki siitä, mutta se on poikkiteloin Venäjään nähden.

Lisäksi Valko-Venäjäkin on lähentynyt länttä, jolloin se ei mikään itsestäänselvyys ole, että Venäjä voisi Valko-Venäjää hyödyntää ns läpikulkumaana. Helpompi Venäjän on maareitti luoda Latvian ja Liettuan itäosien kautta, koska siellä tiestö menee kohti Kaliningradia. Mielestäni Suwalkin kohdalla on vaikea maastoeste, olkootkin että se on teoreettisesti kapein kohta.

Kaiken lisäksi Nato on keskittänyt paljon kalustoa Puolan koillisosaan, Suwalkiin, sekä Liettuaan Mariampoleen. Nato pystyisi heti puuttumaan mahdolliseen tunkeutumisyritykseen, molemmin puolin. Maastoeste ja tiestön puuttuminen huomioon ottaen, Venäjän on mahdoton tunkeutua Suwalkin käytävästä yhtään mihinkään. Tai ainakin siihen kuluisi hirvittävät mies ja kalustotappiot, ja käytävää ei pystyttäisi ylläpitämään kovinkaan kauaa, kunnes Nato molemmin puolin kaventaisi sen takaisin seitinohueksi.

Mutta joo, pohdintaahan tämä on, heittäkää nyt silti joku joitain ajatuksia, joita en osannut ottaa huomioon. Tai onko asiasta mitään parempaa tietoa olemassa?

62

3256

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Еi ме аiota siitä kohtaan тulla Kaliningradiin, tosijjaan. Tuo on turhaa pelkoa ja russofoьiaa!
      T. Dmitri Peshkov

      Ps. Pahoittelut että Suomen kieleni ei ole ihan virheetöntä.

      • Anonyymi

        Joo sen uskon... ei oo kanttia ja poweria...ja lisäxi ootte siellä Puten lätissä menossa kivikaudelle


    • Anonyymi

      Putin pelkää Natoa, kuten pitääkin.
      Puola on sotilaallinen Naton suurvalta, turpaan tulee, jos siihen suuntaan yrittää.

      • Anonyymi

        No niin lapset oikeasti se alue kuuluu tietysti puolaan ja Saksaan kuin oli ennen sotia se oli kristittyjen katolisten omistama aluetta jos ymmärrätte Jeesus asioita.


    • Anonyymi

      Naton tulee vahvistaa alueen turvallisuutta merkittävästi eikä antaa r........e mitään mahdollisutta

    • Anonyymi

      näin

    • Anonyymi

      Naton tulee vahvistaa alueen puolustusta merkittävästi

    • Anonyymi

      näin

    • Anonyymi

      Jos yrittävät niin Kaliningrad maan tasalle ? Ja nimikin taitaa senjälkeen muuttua !

      Tuhkakupiksi

      • Anonyymi

        Nuorille tiedoksi sen paikan nimi oikeasti on KÖNINGSBERG


    • Anonyymi

      Venäläiset voivat hyökätä kummaltakin puolelta: Kalingradista ja Valko-Venäjältä

      • Anonyymi

        Se ja sama...Mistä voivat...jossitellahan voi..tätäkin olis setä jos sillä olis munat... Nyt niilä on vastassa Nato maat... ei oo kanttia


      • Anonyymi

        Se alue ei kuulu oikeasti Venäjälle vaan stalinistit miehitti sitä asein Marx Engels young Jing Jang Bing Bong Lenin Stalin punaliput.


    • Anonyymi

      näin

    • Anonyymi

      Nopeasti lisää joukkoja alueelle

      • Anonyymi

        On jo siellä...ja Putte pysyy nyt lätissään


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        On jo siellä...ja Putte pysyy nyt lätissään

        Taitaa suomessa asua siltä kotoisin olevia myös itäsaksan venäläisiä niillä oli kauhea kiima varastaa Stalinin aikana kaikki.


    • Anonyymi

      näin

    • Anonyymi

      Vahva puolustus alueelle

    • Anonyymi

      näin

    • Anonyymi

      Mutta tuo maayhteyshän olisi mitä käytännöllisin ja säästäisi lentopetrolia Suomelta. Nythän on nniin että kun Kaliningradiin lentää Venäjältä lentokoneita tai sieltä Venäjälle, Suomen ilmavoimien on lähdettäväö tunnistamaan että ahaa, siellähän lentelee venäläiskone.
      Se nimittäin tuleee kerta kerran jälkeen aivan yllätyksenä kun oli luultu että siellä lentelee Kenian tms. ilmavoimien koneita...

      • Anonyymi

        Ei niitä koneita noin tunnisteta nykyaikana ne näkyy satelliiteissa ja netissä sekä muissa systeemissä sitten kun laittomia tulee liian lähelle niitä lähtee vastaan sotakoneet tai joskus jonkun maan koneita pitää tarkemmin valvoa. Myös arabien.


    • Anonyymi

      Lisää vahvistuksia

    • Anonyymi

      Nato vahvistaa puolustusta

    • Anonyymi

      näin

    • Anonyymi

      Jos venäjä ja wagnerit mikäli jatkaa venäjän palveluksessa ottaa tietysti suwalkin käytävän käyttöön. Mutta kun ja jos venäjä menee suwalkin käytävälle jää venäjän joukot kahden valtion mottiin. Liettuan ja Puolan välissä kun on aika ikävä olla siis kahden Nato maan välissä. Onhan se heikko kohta tai naton ja koko Euroopan heikoin kohta mistä venäjä voisi aloittaa laajamittaisen hyökkäyksen molempiin maihin yhtäaikaisesti. Eikä pidä unohtaa että venäjän talous ei ole kaatumassa koska venäjä takoo samanaikaisesti rahaa sitä mukaa kun pommittavat ukrainaa. Eli venäjällä olisi tällä hetkellä varaa hyökätä esimerkiksi Moldovaan ja valko Venäjälle minne ukrainan sota ajanmittaan tulee eskaloitumaan valitettavasti. En halua pelotella ketään mutta tämä on ikävä totuus että maailma on kovaa vauhtia ajautumassa kolmanteen maailmansotaan ja varsinkin jos kiina on hyökkäämässä taiwaniin.

      • Anonyymi

        Sarjakuva viivi ja Wagner ?


    • Anonyymi

      Lisää vahvistuksia alueelle

    • Anonyymi

      näin

    • Anonyymi

      näin

    • Anonyymi

      https://www.verkkouutiset.fi/a/venajan-kenraali-puhuu-hyokkaamisesta-muualle-eurooppaan-ukraina-on-vasta-alkua/
      🚀💣💥🔥
      Korkea venäläiskenraali Andrei Morditshev uhkailee muuta Eurooppaa sotatoimilla.

      – Sota tulee kestämään kauan. Päivämääristä on turha puhua. Jos taas puhutaan itäisestä Europasta, siitä mitä meidän on tehtävä – se tulee toki viemään kauemmin.

      Kenraalilta kysytään haastattelussa, onko Ukraina vasta välivaihe.

      – Kyllä, juuri näin. Tämä on vasta alkua, hän vastaa.

      Venäjän kenraali kertoo valtion television yleisölle Ukrainan olevan vasta imperialistisen valloitusretken alku. Jos olemme oppineet yhtään mitään 1930-luvusta, on se, ettei hyökkääjä ikinä pysähdy vaan se on pysäytettävä. Tämä muuttuu sitä vaikeammaksi mitä pidempään jahkaillaan ja odotetaan,

      • Anonyymi

        Tämä on puhdasta propagandaa. Venäläisiä on n. 100 miljoonaa ja 40 miljoonaa muita kansallisuuksia. Väkipakolla hallittu tilkkutäkkivaltio. Pullistelevalla puheella yritetään pelotella Eurooppaa Venäjän voimalla, joka on osoittautunut pienemmäksi kuin oletettiin. Euroopassa on puolimiljoonaa asukasta, joten Venäjä on tähän nähden pieni räköttäjä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tämä on puhdasta propagandaa. Venäläisiä on n. 100 miljoonaa ja 40 miljoonaa muita kansallisuuksia. Väkipakolla hallittu tilkkutäkkivaltio. Pullistelevalla puheella yritetään pelotella Eurooppaa Venäjän voimalla, joka on osoittautunut pienemmäksi kuin oletettiin. Euroopassa on puolimiljoonaa asukasta, joten Venäjä on tähän nähden pieni räköttäjä.

        Euroopassakin puoli miljoonaa no niin.


    • Anonyymi

      näin

    • Anonyymi

      https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/ccdf4b9f-6300-4380-bad0-d4022720a51c

      Valko-Venäjän univormuihin sonnustautuneet naamiomiehet ovat toteuttaneet outoja hyökkäyksiä Puolan rajalla,

      Naamiomiehet ovat ampuneet ritsoilla ja heitelleet kivillä Puolan rajavartijoita, Puolan viranomaiset ovat vahvistaneet.

      Rajavartiolaitoksen kertoman mukaan ryhmän jäsenet olivat pukeutuneet valkovenäläisiin univormuihin ja naamioineet kasvonsa. Heillä oli aseinaan ritsat ja he käyttivät taskulamppuja puolalaisten rajavartijoiden sokaisuun.

      paikalle ilmaantui myös ”erikoisajoneuvo”, mutta asiasta ei kerrota tarkemmin.

      • Anonyymi

        Valko-Venäjän ritsat on juutalaisilla ne kun elää muinaisessa kulttuurissa aikaa ennen kuin David kuoli ja ritsalla kivitti goljatin. Niinku David on kuollut.


    • Anonyymi

      Loppu maayhteydelle Kaliningradista Venäjälle. Saisi äijä miettimistä.

    • Anonyymi

      https://www.suomenmaa.fi/uutiset/minsk-tulistui-nato-maalle-kaikki-syyt-iskea-sotilaallisesti/

      Valko-Venäjällä ”on kaikki syyt” syitä iskeä puolustusliitto Natoon kuuluvaa Liettuaa vastaan, katsoo maan turvallisuusneuvoston varapuheenjohtaja Pavel Muraveiko.

      ryppy maiden välisissä suhteissa johtuu Liettuan asettamista rajoituksista valtioiden välisellä rajalla. Liettua on sulkenut tiettyjä rajanylityspaikkoja sekä lopettanut turistiviisumien myöntämisen valkovenäläisille.

      Lisäksi Valko-Venäjän hallinto on suivaantunut siitä, että rajoitusten takia kulku Kaliningradiin on vaikeutunut.

      • Millähän sekin iskisi. 🥱


      • Anonyymi
        RepeRuutikaIlo kirjoitti:

        Millähän sekin iskisi. 🥱

        Siitä meillä on ennakkotapaus vuodelta 1986: tekevät ydiniskun eli räjäyttävät ydinvoimalan omalla alueellaan, kun tuuli sattuu olemaan idästä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Siitä meillä on ennakkotapaus vuodelta 1986: tekevät ydiniskun eli räjäyttävät ydinvoimalan omalla alueellaan, kun tuuli sattuu olemaan idästä.

        Jostain syystä tuon ajan uutisoinnissa väitettiin Tsernpbylin sijaitsevan Valko-Venäjän alueella. Ainakin nykyään se on toimittajienkin mukaan Ukrainan puolella.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Jostain syystä tuon ajan uutisoinnissa väitettiin Tsernpbylin sijaitsevan Valko-Venäjän alueella. Ainakin nykyään se on toimittajienkin mukaan Ukrainan puolella.

        Neuvostoliiton sisäisillä rajoilla oli kovin vähän merkitystä ennen liiton kuolemaa.


      • Anonyymi

        No niin pennut kuoleman hetkellä on se oikea tilipäivä kaikille


      • Anonyymi

        "puolustusliitto Natoon"

        Mitä tuo liitto on puolustanut?
        Hyökännyt sen sijaan useamman kerran.
        Kyseessä on sotilaallinen ja poliittinen liitto wikipedian mukaan.
        Viime aikoina on natomediassa otettu käyttöön paremmalta kuullostava "puolustusliitto" -nimike tuolle sotablokille.


    • Anonyymi

      r....... haaveet tulee estää ja Nato tulee sijoittaa riittävästi joukkoja alueelle

    • Anonyymi

      näin

    • Anonyymi

      näin

    • Anonyymi

      Mitä tarkoittaa "poikkiteloin Venäjään nähden"?

      • Anonyymi

        Lappeenrannassa on Venäjään pakottava koulu muita kieliä ei hyväksytä Suomen valtion ja kunnan rahoilla.


    • Anonyymi

      Kaliningrad kannattaa eristää kokonaan Venäjästä. Voidaan kiusata kaikkea liikennettä sinne.

    • Anonyymi

      Se vaan sopii. Kannatan lämpimästi Kaliningradin siirtämistä väestöineen valkovenäjän alueelle.
      Kaliningrad venäjän hallinnassa on historiallinen unohdus.

      • Anonyymi

        Kyllä Stalinin ajan kulissit voi jo purkaa


      • Anonyymi

        Ei vaan muistutus natsi-Saksan rikoksista, joista he joutuivat maksamaan


    • Anonyymi

      Olet ilmeisesti varsin oikeassa. Suwalkin "käytävän" avaaminen olisi Venäjälle korkeintaan väliaikainen ratkaisu. Kaliningradin alueliitos Venäjään toímisi vasta kun vähintään Liettua ja edes osa Latviasta olisi liitetty Venäjän hallintaan kuten Neuvostoliiton aikana oli. Ongelma on samanlainen kuin Gazalla suhteessa palestiinalaiseen Länsirantaan: alueiden liittäminen toisiinsa on mahdotonta niin kauan kuin välissä on itsenäinen toinen valtio.

      Ratkaisuja on kaksi, joista ensimmäinen on tyhmä ja toinen lyhyellä tähtäimellä epätodennäköinen.

      Ensimmäinen vaihtoehto: väkivaltainen alueriisto. Hintana valtava määrä ihmishenkiä. Lopputulos silti epävarma.

      Toinen vaihtoehto: valtioiden välisten rajalinjojen epädramatisoiminen EU:n esimerkin mukaisesti. Kun kauppa käy ja ihmiset liikkuvat vapaasti, ei yksittäisen valtiorajan sijainnilla ole suurta merkitystä. Kaliningradilla voi olla tulevaisuus yhtä hyvin EU:n kuin entisen Neuvostoliitonkin yhteydessä.

      • Anonyymi

        Kaikki ratkaisut kautta historian ovat ja ovat olleet väliaikaisia.
        Mitään perusteita ei ole noille väitteille mitä muka tulisi tapahtumaan jos.
        Silkkaa NATO-propagandaa väitteet Venäjän ja Putinin tulevista hyökkäyksistä milloin minnekin.
        Venäjä on hyvin johdonmukaisesti sanonut olevansa NATOn laajenemista vastaan mutta silti sitä jatkettiin lupauksista huolimatta .
        Kuitenkaan mitään hyökkäyksiä ei ole koskaan tullut, levottomuudet joita länsi on yrittänyt järjestää, on rauhoitettu tarvittaessa voimakeinoin.
        Ukrainan 2014 aloittama sota tulee loppuessaan jäämään siihen ellei länsi onnistu provosoimaan jotain uutta konfliktia, "suwalkin käytävää" tms.
        Kaliningrad on osa Venäjää eikä siis tarvi mitään alueliitosta.
        Tarvittavat yhteydet tietenkin pitää olla ja sellaiset on ollutkin.
        Nyt provosoidaan pyrkien Venäjän meriliikennettäkin rajoittamaan.
        Jos siinä mennään liian pitkälle, ei tulos tule olemaan hyvä.
        Mutta ilmeinen tarkoitus onkin saada sota aikaan NATOn ja Venäjän välille.
        Vaikka NATOn heikkous on jo paljastunut Ukrainassa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kaikki ratkaisut kautta historian ovat ja ovat olleet väliaikaisia.
        Mitään perusteita ei ole noille väitteille mitä muka tulisi tapahtumaan jos.
        Silkkaa NATO-propagandaa väitteet Venäjän ja Putinin tulevista hyökkäyksistä milloin minnekin.
        Venäjä on hyvin johdonmukaisesti sanonut olevansa NATOn laajenemista vastaan mutta silti sitä jatkettiin lupauksista huolimatta .
        Kuitenkaan mitään hyökkäyksiä ei ole koskaan tullut, levottomuudet joita länsi on yrittänyt järjestää, on rauhoitettu tarvittaessa voimakeinoin.
        Ukrainan 2014 aloittama sota tulee loppuessaan jäämään siihen ellei länsi onnistu provosoimaan jotain uutta konfliktia, "suwalkin käytävää" tms.
        Kaliningrad on osa Venäjää eikä siis tarvi mitään alueliitosta.
        Tarvittavat yhteydet tietenkin pitää olla ja sellaiset on ollutkin.
        Nyt provosoidaan pyrkien Venäjän meriliikennettäkin rajoittamaan.
        Jos siinä mennään liian pitkälle, ei tulos tule olemaan hyvä.
        Mutta ilmeinen tarkoitus onkin saada sota aikaan NATOn ja Venäjän välille.
        Vaikka NATOn heikkous on jo paljastunut Ukrainassa.

        "Venäjä on hyvin johdonmukaisesti sanonut olevansa NATOn laajenemista vastaan mutta silti sitä jatkettiin lupauksista huolimatta ."


        Ei ole mitään lupauksia ollut siksi et koskaan laita niistä dokumenttia venäjän federaatiolla ja Natolla ei ole tällaisia sopimuksia .

        Mitä tulee maihin jotka ovat hakeneet ja hakevat Naton jäsenyyttä ovat järjestään olleet itsenäisiä suvereeneja valtioita tämä asiahan ei kuulu ulkopuolisille vieraille valtioille mitenkään varsinkaan jos ne eivät ole edes Natossa ja siten sopimuksen osapuolia millään lailla.

        En oikein saa kiinni siitä punaisesta langasta mitä Tiltu propagandallaan tässä asiassa hakee näyttää että Tiltu on asian kanssa enemmän hukassa kuin edes ymmärtää.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kaikki ratkaisut kautta historian ovat ja ovat olleet väliaikaisia.
        Mitään perusteita ei ole noille väitteille mitä muka tulisi tapahtumaan jos.
        Silkkaa NATO-propagandaa väitteet Venäjän ja Putinin tulevista hyökkäyksistä milloin minnekin.
        Venäjä on hyvin johdonmukaisesti sanonut olevansa NATOn laajenemista vastaan mutta silti sitä jatkettiin lupauksista huolimatta .
        Kuitenkaan mitään hyökkäyksiä ei ole koskaan tullut, levottomuudet joita länsi on yrittänyt järjestää, on rauhoitettu tarvittaessa voimakeinoin.
        Ukrainan 2014 aloittama sota tulee loppuessaan jäämään siihen ellei länsi onnistu provosoimaan jotain uutta konfliktia, "suwalkin käytävää" tms.
        Kaliningrad on osa Venäjää eikä siis tarvi mitään alueliitosta.
        Tarvittavat yhteydet tietenkin pitää olla ja sellaiset on ollutkin.
        Nyt provosoidaan pyrkien Venäjän meriliikennettäkin rajoittamaan.
        Jos siinä mennään liian pitkälle, ei tulos tule olemaan hyvä.
        Mutta ilmeinen tarkoitus onkin saada sota aikaan NATOn ja Venäjän välille.
        Vaikka NATOn heikkous on jo paljastunut Ukrainassa.

        Ketä kiinnostaa Venäjän kanta asiaan?


      • Anonyymi

        Kaliningrad voisi itsenäistyä Venäjän hallinnasta. Tämä olisi kaikkien kannalta paras ratkaisu.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kaliningrad voisi itsenäistyä Venäjän hallinnasta. Tämä olisi kaikkien kannalta paras ratkaisu.

        Juuri näin. Demilitasoitu 4. Baltian tasavalta joka olisi Puolan ja Liettuan, miksei yleisemminkin EU:n suojeluksessa.


    • Anonyymi

      Mihin Venäjä Kaliningradia tarvitsee. En näe yhtään järkevää syytä.

      • Anonyymi

        Fasistiset valtiot jotka kuvittelevat olevansa suurvaltoja haluavat vain lisää pinta-alaa ja siirtomaita itselleen. Venäjä on juuri tällainen valtio.


    • Anonyymi

      Maayhteyden saavuttaminen rauhanomaisesti on äärettömän helppoa:
      Siirretään Kaliningrad, tuo ryöstösaalis, jonnekin Siperiaan. Venäläisillä on väestön pakkosiirrot vanhastaan hallussa.

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      201
      7748
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      42
      4432
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      26
      2165
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      19
      2089
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      28
      1905
    6. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      39
      1736
    7. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1716
    8. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      22
      1659
    9. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      17
      1623
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      39
      1438
    Aihe