Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Olen uutena äitipuolena yrittänyt

äitipuolionäitikuitenkin

tehdä perheemme tavat meille sopiviksi jo puolivuotta. Hankalinta on miehen lapset kun kinnaavat vastaan eikä tottele minua, vaan vertaavat että äiti sanoi näin ja äidin luona tehdään toisin... silloin aina räjähdän että minä olen äitipuolenne ja mulla on oikeus vaatia ja tehdä asiat omalla tavallaja teidän on vaan ne hyväksyttävä. Onneksi mies tukee. Huomaa että häntä hieman hävettää lastensa toiminta ja vstustelu hyviä ideoitani vastan. Mulla on aika lyhyt pinna ja siksi inhottaa että joskus sitä vaan räjähtää. Mihen lapset vaan niin ärsyttää kun en ole pienestä asti heitä kasvattanut vaan he ovat vailla sääntöjä eläneet äitinsä luona. Se on ollut heidän tapansa mun tapa on taas toinen. Mun koti mun tavat niin se menee.
Kyllä lasten on sopeuduttava sääntöihin sillä aikuiset ovat heistä vastuussa ja kasvattavat heidät, ja jos ei sovi ei ple pakko olla täällä meillä.
Aikanaan ovat kyllä kiitollisia että olen heidän elämässään ja tehnyt heistä yhteiskuntakelpoisia,m utta nyt lapsena on etsittävä omia rajoja ja leikittävä vaikeaa ja hankalaa. Miehen lapsissa kyllä haastetta riittää, ja silmiä pitäisi olla joka puolella. Eilenkin nuorin istahti mansikkakakun päälle ihan tahallaan, etti kukaan saisi sitä. Että semmoisia murheita äitipuolella on. Olen pehmentänyt suhtautumistaan meille niin että sanoin että saatte kutsua minua äidiksi, sillä uskon että se luo yhtenäisyyttä ja minä pääsen helpommalla, mutta siitäpä se miehen exä räjähti,mutta eihän se ole häneltä pois jos lapset ovat myös minun hoivassa ja kohtelvat minua kunnioituksella ja kauniisti, sillä äidin ominaisuuksissa minä tässä olen kuitenkin.

23

303

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • äitipuolimäärää

      On se haastavaa ja kyllä ärsyttääkin joskus kun ei lapet ymmärrä kuka määrää, meillä käy niin usein. Olen sanonutkin että minä tiedän paremmin joten aisa tehdään niinkuin minä sanon, aikuinen kuitenkin määrää oli kyse omista tai lapsipuolista, heidän on ymmärrettävä että äitipuoli sijaistaa äitiä silloin kun ovat isällä.
      Meillä ei ole annettu vaihtoehtoja ja me aikuiet määrätään ei ne exät eikä lapset.
      Omat lapseni ovat hyvänä esimerkkinä noille mieheni lapsille, näytävät miten asioissa toimitaan, heistä on suuri apu.
      Muttameillä ainakin minä määrään ja on kiva olla pomona lapsikatraalle ja joskus vaan istua itse alas ja jaella kotitöitä. Nautin suunnattomasti äitinä olosta.

      • äitiannukka

        meillä kans mihen lappset saa kaksi kertaa päivässä selkäänsä ja keran ruokaa.


      • lissuujanottaa

        Lissun monologi.


    • sopivastivanhanaikainen

      Uutena ihmisenä tuleminen perheeseen ja siellä paikkansa hakeminen kestää aikansa, muutosvastarinta voi olla tosi rajuakin ja hermoille käypää molemminpuolin ennenkuin yhteinen linja löytyy. Itse tulin miehenä kahden lapsen yh:n "miesystäväksi". Sivullisena asioita näkee hiukan eritavalla kuin siinä kokoaikaisessa arjessa, jossa elämää pyöritetään. Olen hiukan vanhempi mies ja kasvattanut omat 4 lastani ex-vaimoni kanssa luultavasti nykytyyliin hiukan vanhanaikaisesti. Tarkoitan tälllä sitä että vanhempia kunnioitetaan, totellaan ja kotona opetellaan käytöstavoille ja työntekoon. Alku olikin uudessä perheessä yhtä kaaosta. Äitiä pidettiin täysin orjana ja tiskirättinä, jolle sanottiin tosi rumasti vastaan ja raivokohtaukset lasten taholta äitiä kohtaan oli jokapäiväisiä. Ruoka-ajoista ei ollut tietoakaan ja ruoka oli aina paskaa. Äiti vaan kyseli sitten, että mitä haluatte syödä ja teki molemmille sitten omat ruuat tai haki pizzaa. Ruokapöydässä lapset kilpaili sillä kumpiko pieree ja röyhtäilee kovemmin. Osa oli tietysti myös provosointia minua kohtaan.
      Rakastin ja rakastan edelleen lasten äitiä, niin kysyin häneltä miten hän jaksaa tälläistä käytöstä vai turtuuko siihen eli kun tekee kaiken itse ja mieliksi niin pääsee kuitenkin helpommalla. Kerroin miltä tilanne minusta heidän perheessään näytti ja yhdessä sovimme, että alamme muuttamaan asioita pienin askelin. Tiesimme että se ei tule olemaan helppoa ja voi koitella parisuhdettakin aika tavalla. Ajattelimme että yksi muutos kerrallaan ja siihen totuttelu voisi olla meidän juttu. Siirryimme ensin säännöllisiin ruokailuaikoihin ja yhden ruokalajin taktiikkaan, se alkoi toimimaan tosiaan nopeasti, kun oli tarjolla kaikille samaa ruokaa, mikäli se ei kelvannut niin syömään ei pakotettu, niin mentiin askel kerrallaan. Seuraavaksi opeteltiin siihen että kodin pikkuaskareet ja työt kuuluvat kaikille mm liiteristä puiden haku siirtyi kokonaan pois aikuisilta.
      Pari vuotta tässä on nyt mennyt ja elämä on rauhallista ja yhteiselo sopuisaa. Jokainen osallistuu nykyään ns talon töihin, eikä ne ole kenellekään enää rasite, koska neljä ihmistä on niitä jakamassa.

    • 55566

      Sori vain, et ole äiti vaan isän uusi puoliso. Jos tarkkoja ollaan, sinulla ei ole mitään vastuuta tai oikeuksia. Vain isällä on

      • opipaikkasi

        Samaa mieltä! Mikä antaa sinulle oikeuden alkaa heidän tekemisiään määräillä? Isän tehtävänä on katsoa että homma sujuu. Et liity perheeseen mitenkään, olet vain vaimo


    • eiolesanoneetpahaa

      Minun paikkani miehen perheessä läytyi samana päivänä kun tulin. Olen tiukka äiti ja käskyttäjä ja jos asiat ei mene mieleni mukaan sitten se on siinä, vaihtoehtoja ei ole asioihin jotka koskevat minua.
      Jonkun vaan on pidettävä langat käsissä ja tehtävä säännöt, ei auta antaa periksi kun itse tietää miten asiat pitää mennä. Lpaset sopeutuu ja pikkuhiljaa ovat iloisia kun on säännöt ja määräykset. Meillä ei ainkaan olla mulle sanottu että olisi kurjaa. Kyllä uskon että minusta tykkää hirmusesti.

      • äitipuolimäärääkyllä

        Kyllä parasta on se että heti antaa kuvan että kuka määrää. Ensivaikutelma on se joka kantaa. Miehen lasten on hyväksyttävä uusi äiti heille ja uudet säännöt jotka seuraa heitä kotiin asti jotta molemmissa kodeissa on yhtäläiset säännöt. Uusi äiti yleensä tuo omat tavat uuteen kotiin ja vanhat säännöt poistuu.
        Heti vaan järjestys kotiin.


      • jatäyttäsontaa
        äitipuolimäärääkyllä kirjoitti:

        Kyllä parasta on se että heti antaa kuvan että kuka määrää. Ensivaikutelma on se joka kantaa. Miehen lasten on hyväksyttävä uusi äiti heille ja uudet säännöt jotka seuraa heitä kotiin asti jotta molemmissa kodeissa on yhtäläiset säännöt. Uusi äiti yleensä tuo omat tavat uuteen kotiin ja vanhat säännöt poistuu.
        Heti vaan järjestys kotiin.

        Lissu vastaa lissulle hupaisaa....


      • xzvfgcxewa
        äitipuolimäärääkyllä kirjoitti:

        Kyllä parasta on se että heti antaa kuvan että kuka määrää. Ensivaikutelma on se joka kantaa. Miehen lasten on hyväksyttävä uusi äiti heille ja uudet säännöt jotka seuraa heitä kotiin asti jotta molemmissa kodeissa on yhtäläiset säännöt. Uusi äiti yleensä tuo omat tavat uuteen kotiin ja vanhat säännöt poistuu.
        Heti vaan järjestys kotiin.

        Näin puhuvat katkerat perheenrikkojat


      • Hölmöläinenämmä
        xzvfgcxewa kirjoitti:

        Näin puhuvat katkerat perheenrikkojat

        Vastasit sitten omiin kirjoituksiisi. Olet rikkonut oman perheesi, niinhän se on. Jos ajaa miehensä maantielle , koska hän ei " totellut" sinun määräyksiäsi, niin sinun ei pidä olettaa, että hän on sinun määräysvallassasi myös eron jäkeen.
        Miehelle ei kuulu kuin olemassa olevien lasten asiat , ei sinun passaamisesi, niinkuin sinä luulit, että hän tulee kun sormiasi naksautat.
        Nyt olet katkera, kun et pysty ex-miestäsi määräämään millään lailla. Turha sinun on syytellä muita. Katso omaa napaasi ja etsi kerrankin syytä itsestäsi, etkä muista.
        Kun olet eron halunnut, niin pidä kipeenäs. Sinulle ei enää eron jälkeen kuulu ex-miehesi asiat.
        Monesti olet sanonut, että miehesi löysi naiset vasta eronne jälkeen. Olisiko hänen pitänyt istua kotonaan odottamassa, milloin kutsu käy sinua paapomaan.


    • lastenpuolesta

      Onneks mulla ei ole koskaan ollut noita ongelmia, vaan olemme eläneet ja kasvattaneet lapset alkuperäisellä kokoonpanolla. Ei se helppoa ole aina niinkään ollut, mutta yksi huoli vähemmän. Nyt kaksi jo aikuisia ja kolmaskin kohta :)

      Eronneita perheitä kuitenkin kuhisee ympärillä ja joskus kuuntelen ihan kauhulla, millaista elämää joissakin perheissä lähinnä juuri äitipuolen komennolla eletään!
      Jos järjestys on sitä, että lapsi ei saa omassa kotonaan mennä edes jääkaapille, ei saa kutsua kavereita kylään, ei saa koskaan rahaa käyttöönsä, vanhin lapsista joutuu huolehtimaan pienemmistä ilman omaa aikaa... on äitipuolen syytä katsoa peiliin ja miettiä kenessä syy, kun homma ei toimi. Näillä kurinpitomenetelmillä en minä ainakaan leuhkis Tupperware-kutsuilla! Joissakin perheissä mieskin on niin tossun alla, ettei uskalla kotona käydä ku kääntymässä.

      En tällä kirjoituksella tarkoita, että täällä kirjoittaneet toimivat näin, mutta AINA (oli tilanne mikä hyvänsä) kannattaa yrittää asettua myös toisen asemaan ja miettiä omaa käytösmalliaan. Lapsi tarvitsee sääntöjen lisäksi myös PALJON rakkautta!

      • kodinkone

        Joskus nuo isät haluaa vaan sen kodin/lastenhoitajan :) Itse saakin sitten mennä miten haluaa...


      • perheenrikkominenonyleis
        kodinkone kirjoitti:

        Joskus nuo isät haluaa vaan sen kodin/lastenhoitajan :) Itse saakin sitten mennä miten haluaa...

        Helppoa nykysin kun joku rikkoo perheen ja se rikkominen on helppoa sen tietää ne monet lapsettomat naiset jotka iskee varattuihin miehiin. Usein ovat työttömiä ja rahattomia niin tietää että perheellinen mies on suht koht varakas, sinne vaan miehen taloon asumaan ja siivellä elelemään ja kaljaa virtaa ja juopotella saa päivät pitkät kun ei ole töitä.


    • Äitipuoli.määrää

      Ei kannattaisi kirjoitella provosoivia mielipiteitä, koska uusioperheiden tiölanteissa olisi paljonkin asiallista keskusteltavaa. Mutta kun jo aloitus on provosoivasti kirjoitettu, niin ketju ei pysy asiassa.

    • terveisetIsänExältä

      Ethän sinä pystyisikään olemaan pomona kelleen muulle kuin lapsilaumalle, kun et sinä raukka osaa kirjoittaa. Pellenähän ne tuommoista lukihäiriöistä tietty ainakin minun lapseni pitäisivät. On sinulla käynyt kaikenkaikkiaan huono säkä, kun et lapsetonta miestä ole saanut pauloihisi. Nyt joudut jakamaan miehen kaiken huomion miehen lasten kanssa. Harmi. Kyllä minuakin ottaisi päähän jos olisin sinun tilanteessasi. Mutta kun en ole, lapsettoman laatumiehen kanssa vietämme kahdenkeskistä laatu-aikaa, ja sinä saat paimentaa lapsia. Ja kun lapset tulevat tänne äitinsä luo, kertovat aina miten ovat kurmuuttaneet sinua viikon aikana. Nauramme ihan mahat hellinä.

      • Eksonoomi

        Hei Halloo. Onkohan lääkitys kohdallaan vai etkö muistanut ottaa terveisetisänExältä. Koetahan asettua.


      • hakdföajfdaö
        Eksonoomi kirjoitti:

        Hei Halloo. Onkohan lääkitys kohdallaan vai etkö muistanut ottaa terveisetisänExältä. Koetahan asettua.

        Sullako? En tiedä, kai sä nyt itse tiedät onko lääkityksesi ajantasalla vai tilaatko uuden ajan lääkärille. Tsemppiä olen hengessä mukana. Toivottavsti saat asiasi selväksi.


    • Ensi.kertaa.kuulen

      Mitä teit jatkossa, kun lapsi istui mansikkakakun päälle?
      Kykysi kasvattajana ei tunnu olevan kovin korkealla.
      Missä oli lapsen isä tämän tapahtuman aikana, ja keitä muita oli paikalla? Oliko lapselta kakku kielletty, vai miksi meni pilaamaan sen, "ettei kukaan saisi sitä".

      • Korpputäti

        Turhaa jaaritusta aloittajalta kun ei pysty osallistumaan keskusteluun. Tämä mansikkakakkuepisodi osoittaa varmasti, että lapsi oli kiusattu äärimmäiseen raivotilaan "kasvatuksella". Kohtuuton, lasta ymmärtämätön ylivoima aikuisen taholta saattaa hajoittaa lapsen mielenhallinnan täydellisesti ja seuraukset voivat olla millaiset tahansa. Usein vanhemmat sitten pesevät kätensä ja sanovat, että lapsi on hirveän hankala uhmaikäinen, jolla on kova tahto ja temperamentti, ja ilmeinen mielenhäiriö.


    • Getoveryourselves

      No voi huhhuh näitä muutamia kommentteja ja ennenkaikkea aloittaja joka on kaikkensa mukamas yrittänyt. Kypsä, aikuinen ihminen, joka kykenee vastuulliseksi vanhemmaksi (iästä riippumatta) ja sellaisena toimimaan ei todellakaan käskytä, rähise, tiuski eikä tee muutakaan myrkyllistä, ei omia eikä lapsipuoliaan kohtaan. Ei ihme, että lapsista kasvaa turvattomia, huomionhakuisia koohottajia, jos kasvatusmenetelmät ovat tällä palstalla kuvaatunlaisia. Hyvällä itsetunnolla varustettu aikuinen osaa ottaa tilanteen hallintaansa omaa asemaansa vailla vippaskonsteja. Lapsiin tepsii parhaiten rauhallisuu, rakkaus, rajat ja runtinit. Olisiko hyv myös muistaa, että kunniotus ansaitaan, sitä ei pakottamalla ansaita.

    • LissuOnFörbi

      Nää lissukan jutut alkaa jo kyllästyttämään.

      • ronttosurus

        tarkoitit siis että ne on parasta mitä täällä on. Tunnusta pois, tykkäät kuiteniin.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      83
      2102
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1798
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      24
      1715
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1490
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      65
      1451
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      76
      1358
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      20
      1354
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1302
    9. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1274
    10. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      72
      1251
    Aihe