Soini mölisee omiaan

Soini kirjoitti tuolla: http://yle.fi/uutiset/soini_vastaa_kritiikkiin_kansanaanestyksesta_kokoomuksen_nato-kantakin_hallituksen_linjan_vastainen/9023029 että: "[K]okoomuksen parissa ollaan päätetty Nato-kantoja, samalla tavalla me voimme visioida tulevaisuutta myös perussuomalaisten sisällä." ja: "Perussuomalaiset ei voi olla eri asemassa kuin kokoomus, joka on ottanut puoluekokouskannan Nato-jäsenyydestä, joka on hallitusohjelman vastainen." Nämä siis Soinin vastineena kritiikkiin siitä, että Persuissa enemmistö kannattaa eroa EU:stä, vaikkei asiasta ole mainintaa Hallitusohjelmassa.

Hallitusohjelmassa on seuraavan kaltainen sävy:

NATO:
"Suomi on sotilasliittoon kuulumaton maa, joka toteuttaa käytännönläheistä kumppanuutta Naton kanssa ja ylläpitää mahdollisuutta hakea Nato-jäsenyyttä."

Eli tuo tarkoittanee, sitä että Suomalaisilla ja erityisesti eduskunnan jäsenillä on aivan "sallittua" olla monenlaisia mielipiteitä NATO:sta.

EU:
Esimerkiksi: "Hallitus vahvistaa laaja-alaista transatlanttista yhteistyötä sekä kahdenvälisesti että EU:n kautta." Muutenkin Hallitusohjelmassa puhutaan EU:n kanssa toimimisesta ja sen kehittämisestä edelleen.

Sävy on täysin erilainen, kuin NATO-asiassa. Tästä syystä Soinin puheet voidaan todeta paskapuheeksi. Nämä kaksi asiaa eivät ole suoraan verrattavissa toisiinsa johtuen niiden sävyeroista.

Lähde: http://valtioneuvosto.fi/sipilan-hallitus/hallitusohjelma

22

165

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • persumätäpursuaa

      Soini on persu ja persu valehtele aina !

      On siis sevää, että tässäkin asiassa Soini valehtelee.

    • Niin, notta sävyä pukkaa - ja ?

      • Tietty, jos sävyjä ei nää, ni voi olla vaikeata huomata Soinin vastineen olevan vain sanahelinää. Oman analyysin voit tehdä itse lukemalla hallitusohjelmaa. Tuo oli minun.


      • pepep kirjoitti:

        Tietty, jos sävyjä ei nää, ni voi olla vaikeata huomata Soinin vastineen olevan vain sanahelinää. Oman analyysin voit tehdä itse lukemalla hallitusohjelmaa. Tuo oli minun.

        Ja sen merkitys, typeryksen sekavan ajatuksenjuoksun tulkintaa, niin kenelle, noinkohan oikein Soinismi on enää In.


      • Renai_Rider kirjoitti:

        Ja sen merkitys, typeryksen sekavan ajatuksenjuoksun tulkintaa, niin kenelle, noinkohan oikein Soinismi on enää In.

        Jotkut soinismiinkin tuntuvat vielä uskovan. Itse pyrin siihen, että sen kannatus vähenisi tuomalla ilmi Soinin kusetuksia.


      • pepep kirjoitti:

        Jotkut soinismiinkin tuntuvat vielä uskovan. Itse pyrin siihen, että sen kannatus vähenisi tuomalla ilmi Soinin kusetuksia.

        Sitä tuskin kykenee tekemään niin, että ne joilla Soinimi edelleen toimii, siitä luopuisivat. Eivät ymmärrä, vaikka Soini ja Soinistit ovat kusseet suoraan saappaaseen, ja vielä laskuttavat saappaaseen kustua.


    • Joonas_Jytky

      Soini kiemurtelee vertaamalla persuja kokomustaan. Kokoomus ei ole tehnyt hallituksessa aloitetta NATO:on liittymiseksi, vaikka puolue on tunnetusti NATO-myönteinen. Sen sijaan persujen Tynkkysen adressi on (kansalais)aloite eurosta/EU:sta eroamiseksi. Persut ajavat tässäkin kaksilla kärryillä, kuten tavallisesti.
      ---------------------------
      EU:sta eroaminen ei muuten ole niin yksinkertainen juttu kuin sankkireikäritarit kuvittelevat. Suomen EU-jäsenyys on mainittu perustuslaissa, jonka muuttaminen ei käykään persujen toriteltassa:

      "Asema ja säätäminen
      Perustuslaki sijoitetaan suomalaisessa oikeuslähdeopissa oikeuslähteiden hierarkiassa tavallisia lakeja korkeammalle. Tätä perustuslain korkeampaa hierkkista asemaa heijastelevat perustuslakiin otetut säännökset perustuslain etusijasta sekä kiellosta soveltaa perustuslain kanssa ristiriidassa olevaa lakia alemman asteista säädöstä. Perustuslailla on niin ikään korotettu lainvoima, eli sen säätäminen, muuttaminen ja kumoaminen on vaikeampaa kuin tavallisten lakien.
      Suomessa perustuslakia voidaan muuttaa kahdella eri menettelytavalla: joko
      eduskunta hyväksyy muutosesityksen jätettäväksi lepäämään, minkä jälkeen se seuraavien vaalien jälkeen valitussa eduskunnassa hyväksytään vähintään kahden kolmasosan enemmistöllä, tai
      eduskunta julistaa ehdotuksen kiireelliseksi päätöksellä, jota kannattaa vähintään viisi kuudesosaa annetuista äänistä, minkä jälkeen itse ehdotus hyväksytään vähintään kahden kolmasosan enemmistöllä."
      [Lähde: Wikipedia]

      Tämä halltus ei tee asialle mitään, eikä seuraavasta hallitusesta varmasti löydy 5/6-osan enemmistöä eropäätöksen julistamiseksi kiireelliseksi, joten minimissään veisi 8-10 vuotta, ennen kuin perustuslaista voitaisiin poistaa Suomen EU:iin kuuluminen.

      Jos tämä maininta poistettaisiin perustuslaista, ei sekään vielä edelyttäisi eroa EU:sta. Joten kannattaa istuttaa kuusitaimikko: aika monta joulukuusta kannetaan sisään, ennen kuin Suomi lähtee EU:sta, ja lopuista saa propseja.


      • Ökönömisti

        Vaihteeksi kaksi asiallista kommenttia. Veikkaan, että suurin osa muistakaan kuin persuista ei tiedä, että EU:sta eroaminen vaatii perustuslain muutoksen. Nykynäkymillä ei onnistu muutamaan vuosikymmeneen. Ero eurosta on lainsäädännöllisesti helpompi, mutta ei todennäköinen, ellei euro itsessään jotenkin romahda. EKP:lla on kuitenkin sellainen asema, ettei siitäkin on turha nähdä märkiä unia.


    • PStuhoaaisänmaan

      Soinilta ja persuilta on kansan silmissä mennyt uskottavuus kokonaan. Olisi nyt sanonut suoraan, että nykyinen hallitusohjelma hiertää.

      Rupeaa kyllästuttämään tämä persujen jatkuva valehtelu, petokset ja uhriutuminen, sekä se että aina syy löytyy muista. Jos Sipilällä olisi yhtään johtajan ainesta, niin hän sanoisi Soinille, että nyt tämä persujen jatkettu päivähoito saa riittää.

      • Heillä tosin itsellaan on Väyrynen... Tosin sillä on oma puolue tulilla.


      • Maldissimo

        Selviöhän on, että Sipilässä ei ole johtaja-ainesta - yhden sortin turhanpäiväinen höpöttäjä vuokaavioidensa kanssa. Täysin turha tyyppi.


      • Syst.suunnittelija

        Ei vuokaavioissa sinänsä mitään vikaa ole, ihan hyvä tapa jäsentää asiakokonaisuutta loogisesti. Mutta jos asia on perseestä, ei siitä millään kaaviolla saa muuta kuin pökäleitä sitä ihteään.


    • hetshrt

      Soini pelastaa puolueensa tällä kansanäänestyspelillä.
      Italia on selkeästi tulossa letkulle ja Soini lähtee hallituksesta kuin hauki rannasta jos Sipilä vaatii hyväksymään Italian tuet.
      Tukipolitiikan vastustaminen jytkyttäisi seuraavissa eduskuntavaalissa ja silloinhan olisi vain taivas kattona.

    • MiksiTiinaEiTeeMItään

      Soinilla oli tänään parempi päivä ja hän jaksoi käydä suihkussa. Kun Soini kulkee Nato-kokouksessakin limaisin taaksekammatuin hiuksin, oli hienoa, että hän vaihteeksi pystyi siistiytymään ennen julkista esiintymistä.

      Tätä ei kukaan sano ääneen, mutta Soinin täytyy kärsiä joko persoonallisuushäiriöstä tai vakavasta alkoholismista. Miten muuten olisi selitettävissä Soinin usein toistuva esiintyminen epäsiistinä?

      • sika.siellä.juoksee

        Niin, jos kyseessä olisi harkittu strategia, pullukka esiintyisi kotimaan julkisissa tilaisuuksissa epäsiistinä limatukkaisena resupekkana, ja ulkomailla sekä suljetuissa tilaisuuksissa kotimaassa normaalin siisteysnormin mukaisesti. Mutta kun näin ei tapahdu, on perusteltua arvella mainittuja kahta vaihtoehtoa syiksi.


    • juoppopersuminäkin

      Ainakin Putin vaikuttaa jo kyllästyneen Isä Timon ulkopoliittisiin konjakkipieruihin?

    • persut-pihalle

      Uskomatonta porukkaa, mutta miten ihmeessä persut voi olla enää hallituksessa? Minä kun olen aina pitänyt itsestään selvänä, että hallituksen tulee nauttia eduskunnan (enemmistön) luottamusta. Vai onko persujengin ministereillä ja persukansanedustajilla jo jonkinlainen perustuslaillinen oikeus olla keskenään täysin eri mieltä yhtaikaa vähän joka asiassa??? Kenenkä ensisijainen tehtävä on hajottaa hallitus, jos sen touhu muuttuu täysin linjattomaksi? Muuan valtio-oppinut totesikin jo, että persuille pitäisi viimeistään nyt osoittaa ovea. Soini höpisee jotain kansalaiskeskustelun oikeudesta, mutta Soini voisi ensin opastaa siihen tyhmää kansanosaa, kumpi edustaa kansaa: persuministerit vai persukansanedustajat?

      • Se hajoittaminen olisi pääministerin homma.


    • UKKkeli

      Vanhaan hyvään (?) aikaan UKK olis jo hajottanut tai ainakin pitänyt persuille sellaisen oppitunnin, joka ei ehkä hevin unhottuisi.

    • ex-persureikä

      Persujen pelleily kansan kustannuksella vaan jatkuu ja jatkuu. Älytöntä perSSmenoa.

    • PersujenPanttivangit

      Kokoomus ja keskusta ovat persujen vankeina hallituksessa. Hallituksen enemmistö on näiden pölhökustaiden varassa eikä heitä sen vuoksi voi päästää eroamaan siitä. Hallituskumppanit eivät voi arvostella persujen tekemisiä millään lailla, vaikka tapahtuisi mitä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin olet viimeksi nähnyt

      Kaivattusi ja missä? Onko ikävä vastaa rehellisesti.
      Ikävä
      134
      2112
    2. Onpas punavihreät taas ärhäkkäinä

      😺 Ihan tuntuu kuin syyttäisitte meikäläisiä/meikäläistä Oulun puukotuksesta. Tapaus on hyvin ikävä ja tuomittava. En
      Luterilaisuus
      376
      1576
    3. Hauskaakin jopa...

      Että moni nainen olettaa, että kyse on vaan siitä kaanustinloukusta, kun mies jotain ehdottaa. 😄 Ja miettiikö monikaan
      Sinkut
      227
      1176
    4. Nainen, minkä kappaleen laittaisit nyt miehelle

      kuunneltavaksi tietäen, että hän ikävöi sinua ja kipuilee päästäkseen yhteyteen kanssasi. Jotain, joka kertoo...
      Ikävä
      109
      989
    5. Koen, että minua tavallaan vainotaan

      Kyllä minä vain satun tietämään, että täälläkin on joitain serkun kaiman kummeja jotka kiusaavat minua. Lisäksi sairas n
      Ikävä
      126
      979
    6. Toivottavasti vielä kohdataan mies

      Ja aloitetaan juttelu. Nyt olisin valmis.
      Ikävä
      92
      943
    7. Vanhemmalle naiselle

      Aikataulu muutos. Ensi viikolla pistetään asia vireille. Ei juhannukseen asti aikaa. Kannatti valehdella!
      Ikävä
      55
      928
    8. Pimahdan kohta ihan kunnolla

      Entä, jos otan sitten yhteyttä sinuun? 🫨🫥🥴
      Ikävä
      21
      920
    9. Herätänkö minä sinut itkullani nainen

      Kysyn tässä kun kaipuun aallot lyövät ylitseni ja ihmettelen missä olet toivoessani, että olisit tässä vierelläni. On va
      Ikävä
      25
      858
    10. Vastaa nyt kun kuitenkin valvot!

      Vai pelkäätkö että miehesi herää? Ppm:lle 😉
      Ikävä
      111
      808
    Aihe