Miksi vain ajatus jumalista kelpaa tänään?

Minua henkilökohtaisesti ihmetyttää uskonnoissa se, että vuonna 2016 ihmisille kelpaa varhaisten ihmisten aivoituksista vain jumalat, ei mikään muu.

Mikä siinä on taustalla, eli miksi te ette sitten usko, että heillä voisi olla jotain oikeaa tietoa lääketieteestä, taudeista yms yms samalta ajalta, jos te kerran ajattelette, että he oikeasti tiesivät jotain tuonpuoleisesta, jumalista, enkeleistä ja muusta uskontoihin liittyvästä porukasta.

Te ymmärrätte ihan jokainen, että he olivat tietämättömiä, taikauskoisia ihmisiä ja heidän tietämyksensä mistä tahansa oli puutaheinää ja humpuukia, mutta kun joku beduiini avasi suunsa jostain jumalasta, niin hallelujaa, sen on pakko olla totta.

Jos hän kertoisi näkemyksensä sairauksista, niin pyörittelisitte päätänne, että mitä kukkua, en usko. Mutta kun kertoo, että olenpa nähnyt aasin, jonka jumala pisti puhumaan, niin jo kelpaa.

Miksi jokin jumala edes vaivautuisi kertomaan sellaiselle kansalle itsestään, joka oli täysin pihalla kaikesta? Osasi vain sotia ja sitäkään ei edes erityisen hyvin, niin jollekin oikealle jumalalle kelpasi, että kerronpas noille turjakkeille jotain, jota en kerro kenellekään muulle kansalle tai yksittäiselle ihmiselle.

Onko koskaan käynyt mielessä tällaista?

Jos minulla olisi jokin jumalallinen viisaus, jonka haluaisin jakaa ihmisten kanssa, niin en minä sitä kertoisi millekään kakkaa taputtelevalle beduiiniporukalle, joka ei välttämättä osaisi arvostaa saamaansa tietoa, vaan kertoisin sen sellaiselle porukalle, jolle olisi tiedolla jotain käyttöä.

Eli jos olisin ollut jumala muutama tuhat vuotta sitten, niin olisi kertonut kiinalaisille kaiken minkä tiedän, koska he olisivat tehneet jotain sillä tiedolla, enkä jollekin väkivaltaiselle paimentolaisporukalle, joka osasi vain sotia, eikä todellakaan erityisen hyvin.

Kiinalaiset oppivat kirjoitustaidon noin tuhat vuotta ennen heprealaisia.

Kiinalaiset tekivät keramiikkaa ja työkaluja tuhansia vuosia aiemmin kuin yhdellekään heprealaiselle oli se tullut edes mieleen.

Kiinalaiset keksivät kompassin, ennen kuin heprealaiset osasivat edes kirjoittaa jne jne jne jne.

Mutta ei, tämä porukka, joka olisi voinut kirjoittaa keksimällään kirjoitustaidolla jokaisen Jahven sanan sanasta sanaan, ei kelvannut Jahvelle, vaan hän päätti kertoa suuria jumalallisia viisauksia porukalle, joka osaisi lähinnä tappaa toisiaan ja naapureitaan. Eikä siis edes erityisen hyvin.

Tänäkin päivänä varhaisten kiinalaisten keksinnöistä kelpaa meillä aika moni asia ja heidän maailmankuvassaan oli paljon järkeviä ajatuksia, jotka ovat relevantteja jopa tuhansia vuosia myöhemminkin, mutta tuon Lähi-idän aavikon porukan aivoituksissa ei ole mitään käyttökelpoista tänä päivänä, mutta silti heidän horinat jostain jumalasta kelpaavat määrätylle väelle.

Miksi ihmeessä?

Joten kun mikään muu heidän ajatuksensa ei kelpaa kenellekään tänä päivänä, niin miksi kuitenkin jotkut olettavat, että he olisivat tienneet jotain jostain jumalasta?

11

118

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kunhan.huomautan

      Sanopa se! Kohta pyh vastaa jotain älykästä, se on profetia.

    • saanko.tulta
      • Niinkö?

        Jospa ne olikin uskovaisia, joille palavat pensaat, puhuvat aasit ja käärmeet antaa elämänohjeita.


    • todetaan.ajasta

      • Uskovan.nuoren.asunto

        Tuohan oli helluntalaisnuoren kämppä, joka tuossa oli vain hivenen siivoton.


      • Tukiainenoli
        Uskovan.nuoren.asunto kirjoitti:

        Tuohan oli helluntalaisnuoren kämppä, joka tuossa oli vain hivenen siivoton.

        Taisi olla uudestisyntyneen kristityn Johanna Tukiaisen koti rukousvastaanoton jälkeen. Tuksu on sellainen topakka uudestisyntynyt niin saattaa vähän tavaroita lennellä.


    • pyhpyhjapyh

      Ei meille mitkään jumalat kelpaa.

      Meille kelpaa vain Jumala, ei jumalat.

      • Mikä niistä?

        Jos 1999 ei kelpaa niin miksi yksi kelpaa vaikka samanlaisia taikovia karvanaamoja ne on kaikki.


    • ma-X-olen

      Oletetaan tilanne että Raamattu löydettäisiin tänään esim. jonkin argeologisen kaivauksen yhteydessä ja se esiteltäisiin meille uutena löytönä ja uniikkina jumalan sanana,(kuten sitä esitetäänkin)
      Ihmisillä olisi valtavat odotukset sisällön suhteen koska tiedot mitkä meille esitettäisiin olisivat suoraan koko universumin ja kaiken luojalta,ennakko-odotukset olisivat todella korkealla.
      Mitä meille selviäisi esityksen aikana tästä jumalan sanasta esim. koskien eri tieteitä tai aurinkokuntamme planeettojen järjestyksestä jne.
      Esitys olisi tässä vaiheessa varmaan monelle pettymys väitteineen että maa on perustettu pylväille jne.
      Esityksen jatkuessa meille kerrottaisiin yksityiskohtia joita kuunnellessamme toteaisimme ne täysin taikauskoon perustuviksi väitteiksi.
      Moraalin osalta meille kerrotaisiin miten on oikein pitää orjia ja tyttäretkin voidaan myydä seksiorjiksi.
      Tässä kohdin tupaten täynnä olevassa auditoriossa alkaisi jo olemaan liikettä ovia kohti ja pettymyskin olisi varmaan ilmeisen kova mutta kuten arvata saattaa esityksen jälkeen auditodioon jäisi jokunen seisovaltaan antamaan rajuja aplodeja.

      • Niinpä!

        Tuon taikauskon onneksi tässä on ollut 2000 vuotta aikaa tulkita tiedon lisääntyessä noita typeryyksiä aina uudelleen ja uudelleen, joten tuo kertomasi totuus on lieventynyt matkalla ja on ihmisiä, jotka eivät sitä kykene huomaamaan ja tuo taikauskoinen potaska uppoaa heihin kuin kusi lumeen.

        Jos tuo totaalinen huuhaa esiteltäisiin nyt juuri siten kuin nuo taikauskoiset pölvästit sen kirjalliseen muotoon tuottivat, kävisi juuri kuten kirjoitit.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      61
      1663
    2. 44
      1003
    3. SINÄ nainen hyvin läheltä

      Pidän sinusta. Mutta mene ensin juttelemaan lääkärin luokse, ja hoida itsesi kuntoon. Sit kun sä olet kunnossa, niin mä
      Ikävä
      62
      958
    4. Ajatus aamuun

      Tämä jollekin tärkeälle. On asioita mistä jutellaan, on asioita mistä vitsaillaan, on myös asioita mistä ei puhuta kenen
      Ikävä
      71
      929
    5. Et voi olla loputtomasti hiljaa

      Nainen. Tarkoitan siis meidän juttua. Eihän tämä tällaiseen epätietoisuuteen voi jäädä siinä vaan särkyy kumpikin. Kerto
      Ikävä
      60
      908
    6. Nainen mitä tekisit

      Joutuisit tekemään miehelle ja sinulle tai sinulle ja miehellesi ja kahdelle lapselle ruokaa ja kaapista löytyy 2 litraa
      Sinkut
      158
      879
    7. Siis ei ole edes mahdollista

      että ei törmätä, ei sit millään vaikka päällä hyppisi
      Ikävä
      44
      840
    8. Martina kauniina lehtihaastattelussa

      Martina antoi hyväntuulisen haastattelun lehteen. Tyylikkäitä kuvia ja kivoja vaatteita kauniilla Martinalla.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      182
      785
    9. J-miehelle

      haluan kertoa että olet edelleen mulle rakas. Ajattelen sinua päivittäin kulta.
      Ikävä
      58
      768
    10. Minä en luota sinuun yhtään nainen

      ja aistin että yrität taas satuttaa henkisesti koska tiedät että olet heikkouteni joten siksi tein mitä tein mutta en ki
      Ikävä
      34
      752
    Aihe