Jälleen yksi tautigeeni löydetty

Jälleen on löydetty eräs tautia aiheuttava geeni. Löytö voi mahdollistaa ALS:n eli amyotrofisen lateraaliskleroosin parantamisen. Sairauden syytä ei vielä tunneta eikä siihen vielä ole parannuskeinoa. Tautia sairastaa Suomessa noin 350 ihmistä ja maailmalla mm. fyysikko Stephen Hawking.

Rahaa tutkimukseen kerättiin jäävesikampanjalla ja tutkimus tuotti tulosta jo kahdessa vuodessa.

http://yle.fi/uutiset/muistatko_viela_jaavesihaasteen_kampanjan_poikima_rahoitus_tuotti_tarkean_tutkimustuloksen/9053519

"Jos Jumala ei olisi luonut maailmankaikkeutta, ei olisi jäävettä eikä tautigeenejä." - Mark5

"Esimerkki on jälleen kerran osoitus siitä, kuinka rappeutunut nykyihminen on." - JC

"Geenitekniikka ei millään tavoin liity evoluutioon." - RaamattuOnTotuus

"Tiedeuskovat ateisti-nihilistit luottavat taas kerran siihen, kuinka tiede muka voi ratkaista kaikki ongelmat. Ettehän te ymmärrä edes omia teorioitanne." - peltiseppä_biologi

19

176

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ArmahdettuLuoja

      Rukoilu parantaa sinut täysin jos uskot oikeasti Jumalaan. Lääkkeet ja lääkärit ovat iha turhia. Usko pelastaa ja parantaa!!

    • Ghtfre

      Raamatussa lukee selvästi että Jeesuksen ja opetuslastensa ihmeparantamiset olivat hetkellinen näyte siitä että Jes. 65 luvun uusi maa jossa rampa paranee on mahdollinen.

      • Ai no sitten, jos se kerran Raamatussa lukee...


      • utti

        Niin ja Marvelin sarjakuvissa lukee selvästi että hämähäkkimiestä puri radioaktiivinen hämähäkki joka tuotti supervoimia.

        Molemmista on todistusaineistoa yhtä paljon. Molemmat ovat yhtä uskottavia.


      • Mail-man
        utti kirjoitti:

        Niin ja Marvelin sarjakuvissa lukee selvästi että hämähäkkimiestä puri radioaktiivinen hämähäkki joka tuotti supervoimia.

        Molemmista on todistusaineistoa yhtä paljon. Molemmat ovat yhtä uskottavia.

        Itseasiassa nykyään on paljastunut että Peter Parker ei saanut supervoimia siksi että hämähäkki oli radioaktiivinen. Radioaktiivisuus oli vain tappamassa hämähäkkiä ja se siksi puri Peteria, siirtääkseen voimansa Parkeriin josta tuli hämähäkkitoteemi jotain.
        Eli hämiksen voimat ovat ainakin osittain mystistä alkuperää.


      • tietämys.kehittyy
        Mail-man kirjoitti:

        Itseasiassa nykyään on paljastunut että Peter Parker ei saanut supervoimia siksi että hämähäkki oli radioaktiivinen. Radioaktiivisuus oli vain tappamassa hämähäkkiä ja se siksi puri Peteria, siirtääkseen voimansa Parkeriin josta tuli hämähäkkitoteemi jotain.
        Eli hämiksen voimat ovat ainakin osittain mystistä alkuperää.

        "Eli hämiksen voimat ovat ainakin osittain mystistä alkuperää"

        Kuulostaa uskottavammalle kuin naurettava aiempi selitys.


    • Sgool

      Onks toi ny sitä edistyvää evoluutiota vai onko joku geenivirhe kyseessä?

    • Jhyugrd

      Eiks toi ihmisen genomi ollutkaan täysin kartoittu?

      • utti

        Siinä taas malliesimerkki siitä miten kretu ymmärtää geenisekvensoinnin.


      • punainenSinivuokko

        Geenimutaatio eli "geenivirhe" on mahdollista löytää juuri siksi, että tiedetään millainen kyseinen geeni yleensä on.

        Samoin evoluutioteoriasta voi etsiä virheitä vain jos on ensin huolellisesti tutustunut evoluutioteoriaan. Oletko sinä tutustunut siihen?


    • Ihmisen genomissa tiedetään olevan yli 6000 geneettistä virhettä populaatiotasolla mitattuna. Joka päivä identifioidaan uusia. Virheet perustuvat satunnaisiin kopiointivirheisiin eli mutaatioihin. Tiedemiehet ymmärtävät ongelman vakavuuden, koska tendenssi näyttää vain pahenevan ja seurauksia ovat lukuisat sairaudet ja mm. lapsettomuus. Geenivirheet siis ovat uhka ihmiskunnan tulevaisuudelle. Siksi tiedemiehillä on ollut kiire löytää geenimuokkaustekniikoita, joilla ongelmaan saadaan apua. Crispr/Cas9 on tällä hetkellä merkittävin ja lupaavin genomin muokkausarkkitehtuuri. Tekniikka perustuu siihen, että järjestelmä havaitsee viallisen geenisekvenssin, leikkaa sen pois ja antaa solun korjata geenin replikaatiovaiheessa. Toinen vaihtoehto on sijoittaa leikatun geenipätkän tilalle valmista genomia ja tehdä näin täydellinen korjaus. Uusia geenejä järjestelmä ei kykene soluun istuttamaan, koska se johtaisi solun kuolemaan. Nämä kaikki faktat yhdessä osoittavat, että evoluutiota ei tapahdu, vaan ainoastaan geneettistä rappeutumista. Faktat puhuvat myös nuoren ihmiskunnan puolesta.

      • logiikka_peliin

        "Faktat puhuvat myös nuoren ihmiskunnan puolesta."

        Faktat ovat asioita. Asiat eivät puhu. Olet yhtä tyhmä kuin ateisti-nihilistiset evolutionistit, eli et ymmärrä edes omia typeriä sepustuksiasi.


      • utti

        "Nämä kaikki faktat yhdessä osoittavat, että evoluutiota ei tapahdu"

        Voi pyhä yksinkertaisuus.

        Evoluutio on väistämätön seuraus siitä että meillä on muuntelu, perinnöllisyys ja valinta. Minkä noista komponenteista yrität kiistää?

        Kait tässä pitää taas kysäistä kolmannen kerran noita itsestäänselvyyksiä mihin et ole kyennyt vastaamaan:

        Jos ja kun esim. lintuinfluenssaviruksella tapahtuu mutaatioita, joiden vuoksi se alkaa levitä ja sairastuttaa ihmisiä, ovatko nuo satunnaisia mutaatioita vai sekopäisen jumaloliosi suunnittelema mekanismi vai mitä?

        Jos ja kun esim. nopeammat juoksijat tai paremman suojavärin omaavat jäävät muita epätodennäköisemmin petojen saaliiksi, niin mitäs muuta tuo on kuin luonnonvalintaa?

        Perintää et ilmeisesti edes sinäkään yritä kiistää.

        Joten miten on "evoluutiota ei tapahdu" sarjavalehtelija, minkä noista kykenet kiistämään? Vai taasko vain pakenet, kun joutuisit kohtaamaan todellisuuden?


      • kreationistieimutatoidu

        Missä sanotaan, että geenivirheet pahenevat? Ai niin, sinun hörhösaarnaajasi humpuukiblogissa.

        Onko sinusta kovinkin yllättävää, että geenivirheitä löydetään nykyään paljon mutta ei löydetty keskiajalla? :D Hassua, mutta sama juttu uusien planeettojen kanssa. Uudet planeetat ovat varmaankin siis lisääntyneet avaruudessa, koska niitä ei keskiajalla löydetty yhtään niin paljon kuin nyt. :)

        Ihanko totta luulet, että keskiajalla ei ollut niin paljon sairauksia kuin nyt? Että kivikaudella kaikki ihmiset elivät pitkän elämän?

        Kannattaa myöskin huomioida semmoinen seikka, että kreationisti ei voi uskoa geenimutaatioiden olemassaoloon. Niitä ei mainita raamatussa, ja mikä pahempaa ne ovat perusta evoluutiolle ja vastaväite luomiskertomukselle. Geenimutaatiot johtavat väistämättä lajien muutokseen. Jos uskoo geenimutaatioihin, niin silloin kategorisesti kieltää sen kreationismin opin, että luomakunta on ollut samanlainen luomisen päivistä lähtien. Kreationismin perusoppi on juuri luomakunnan muuttumattomuus.

        Sinun on siis valittava: joko voit uskoa luomiskertomukseen ja olla kreationisti, tai voit uskoa geenimutaatioihin ja sitä myöden evolutioon. Tämä saarnamies, jonka blogeja luet saarnaa vastoin luomiskertomusta, jos hän yleensäkään uskoo että geenit voivat mutatoitua. Jumala loi geenit kuudentena päivänä ja ne ovat edelleen samat ja joka soitä vastustaa se vastustaa luomiskertomusta.

        Onko muuten valkea ihonväri geneettistä rappeutumista? Sehän mahdollistaa paremman d-vitamiinin saannin alueilla, joilla UV-säteily on vähäistä. Jos mutaatio ei voi mielestäsi koskaan olla hyödyllinen, niin miksi tämä mutaatio kuitekin on hyödyllinen?


      • DRHouse

        "Ihmisen genomissa tiedetään olevan yli 6000 geneettistä virhettä populaatiotasolla mitattuna. Joka päivä identifioidaan uusia. Virheet perustuvat satunnaisiin kopiointivirheisiin eli mutaatioihin.!"

        Mutta sinähän olet väittänyt ETTEI satunnaisia mutaatioita ole. Olet siis ristiriidassa itsesi kanssa...

        " Nämä kaikki faktat yhdessä osoittavat, että evoluutiota ei tapahdu, vaan ainoastaan geneettistä rappeutumista."

        Geenien muokkautuminenkin ON evoluutiota.

        " Faktat puhuvat myös nuoren ihmiskunnan puolesta. "

        Ainoastaan sinun harhaisessa mielessäsi.


    • Peltibiologi

      Jälleen näitä evo-nihilistien keksintöjä. Tuonkin ajan ja rahan olisi voinut käyttää rukoiluun, homojen eheyttämiseen, sanan julistamiseen ja evouskonnon arvosteluun nettipalstoilla. No, tämä on taas yksi esimerkki evomoraalin rappeuttavasta vaikutuksesta. Evolutionistiskientistit yrittävät määräillä todellisuutta: ei saisi edes olla olemassa parantumattomia tauteja.

      • pelti-rulaa

        Minä käytän peltihousuja aina kun liikun paikoissa, missä on evokkiateistihomoja. Nehän saattaisivat nusaista minua persiiseen, moraalittomia kun ovat.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      342
      4044
    2. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      278
      2297
    3. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      127
      1630
    4. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      97
      1431
    5. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      85
      1403
    6. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      61
      1267
    7. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      59
      1238
    8. Kylpyläsaaren Lomakylän kahvilaravintola

      Kävimme syömässä Kylpyläsaaressa. "Naudanliha burgeri" maksoi 18,90 euroa ja lisäksi limsa 4,50 euroa. Annoksen hinnaks
      Haapavesi
      51
      1103
    9. Onkohan sulla enää tunteita

      kun nähdään seuraavan kerran? Niin hyvä fiilis on ollut viime aikoina, että se on nyt pahin pelkoni. Oletkohan unohtanut
      Ikävä
      36
      1064
    10. Rakkauden riemuvoitto

      Valta voidaan voittaa tiedolla. Mutta tieto on huonompi kuin kauneus, hellyys ja rakkaus. Siksi kauneus on vallan ja tie
      Hindulaisuus
      343
      1006
    Aihe