Oiva esimerkki noista katujen kaahareista

taas.yksi.vähemmän

25

270

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ei.aja.ei

      Eip aja toista kertaa.

    • mielikuvitusPrakaa

      Puhuttiin suorasta tieosuudesta, ei siis mistään risteysalueesta. Maajussi oli ilmeisesti kääntymässä pellolleen, eikä ollut katsonut kunnolla peiliin ja on silloin syyllinen. Tuskin suoralla tiellä on keltaisia viivoja?

      • diiipadaa

        Katsotko sinä aina peiliin kun käännyt vasemmalle, ettei vaan kukaan ole ohittamassa? Epäilen.


      • miem

        hmmm. ja takaa tuleva ajoi päin ??? niin jollei kääntvällä ollut vilkkua niin silloin ehkä syyllinen mutta päälle ajava on yleensä syyllinen ja jos villkku on llut vasemmalle niin silloin ei saa ohittaa vasemmalta


    • kuinkaTyhmäVoiOlla

      Kaduista puhutaan taajamien ja kaupunkien yhteydessä ja teistä niiden ulkopuolella.
      Tuskin provopoika malttoi lukea artikkelia ajatuksella.

      • taas.yksi.vähemmän

        Katujen kaahari on yleisnimike, siinä "kuinkaTyhmäVoiOlla" nimimerkille hiukan terminologiaa.
        Mutta siinähän kaahari sai tuta, pitää silti olla tilenteen tasalla, nyt ei ollut.


    • varovastimaajusit

      moottoripyöräilijöiden suurin virhe on, että nopeuseroa on monesti aika paljon traktoriin nähden ja kuskit eivät nopeudeltaan näe traktorin vilkkuja, eivätkä huomaa edes sitä, että onko traktorilla kenties vauhti lähes nolla ja etupyörät jo suunnattu kohti peltoa.
      traktorikuskien välinpitämättömyys muusta liikenteestä sitten taas on traktorikuskien virhe. noin hidasta härveliä kuskatessa pitäisi noudattaa erityistä varovaisuutta ja pitää myös huolta siitä että vilkut toimivat ja ovat puhtaat. Vaikka traktori on aika leveä, pystyy silläkin ryhmittymään niin, että se näyttää ennen kääntymistä kääntyvältä ajoneuvolta vaikka vilkut eivät auringonpaisteessa näkyisikään. harva muu tiellä liikkuja tietää missä ne peltoliittymät on, joten kun traktori on kääntymässä, pitää traktorikuskin tajuta myös tuijottaa peilejä ennen käännöstä, vaikka vilkkuja käyttäisikin.
      aloittajalle voisi todeta, että tämä taitaa olla kaikkea muuta kuin "Oiva esimerkki noista katujen kaahareista" varsinkin kun onnettomuus ei ollut risteysalueella.

      • alkaa.isolla

        Sinulle voisi todeta että päälause alkaa aina isolla kirjaimella.


      • varovastimaajussit

        joo sitä en ikinä oppinut koulussa. kiitos kun annat tukiopetusta vielä näin vanhoilla päivillä.


      • Nopeusero_tappaa

        Traktoria ei pidä ohittaa suoraan vauhdista. Jos kuskin vilkaistessa peiliin mp sattuu olemaan perävaunun takana, giljotiini on valmis. Jollain kahdeksankympin nopeuserolla ei ole mitään tehtävissä, jos isäntä kääntää ohitushetkellä eteen. Ja päteehän tämä autoonkin.

        Ennen traktorin ohittamista hidasta taakse. Jos vasemmalla on maatalousliittymiä, toimi silloin vielä tavallista varovaisemmin. Kiihdytä ja ohita hillitysti, valmiina jarruttamaan tarvittaessa. Kyllä traktorista pääsee silläkin tavalla edelle.


    • ..jälleen kerran täysin turha tragedia. Ikävää, että ihminen kuoli!
      Jos tiellä olisi ollut ennnalta varoitettu risteys, olisi Traktorilla ollut oikeus käätyä, ollaan risteysalueella-asiasta korkeiman oikeuden päätös. Muutoin tarktori on syypää. Tietysti moottoripyörässä pitää ajaa varovasti, mutta kukapa ajattelee, että traktori tekisi ennalta arvaamattoman liikkeen ja ajaisi eteen. tai risteyksestä varoittava merkki vilahtaa niin nopeasti ohi.
      Ajatuksena vain nopeasti päästä ohi.
      Traktorin ajamiseen tarvitaan enemmän koulutusta, oliko kuskina joku jolla ei ole ajokorttia? Moottoripyöränkin saa helposti, ilman kunnollista ajokoulutusta.
      Nyt paasataan ajokorttien kalliudesta, mutta kun taas tapahtuu, ei mietitä, että aina syynä surkea ajotaito...

      • Laki_muuttui

        Taidat muistella vanhaa vuoden 1957 tieliikennelakia. Sen mukaan vasemmalle "vähäiselle tielle" kääntyvän piti väistää takaatulevaa. Nykyisin tätä määräystä ei enää ole, mutta on kielletty ohittamasta, jos edellä kulkeva kääntyy tai selvästi valmistautuu kääntymään vasemmalle. Valmistautuminen tarkoittaa tietysti ryhmittymistä ja vilkun käyttöä.

        Tällaisessa kolarissa näyttökysymykset ovat vaikeita ja loppuselvittelyssä eloonjäänyt on vahvemmilla. Näyttikö traktori vilkkua, mutta motoristi ei huomannut tai ei välittänyt vaan lähti kiellettyyn ohitukseen? Vai jättikö näyttämättä, jolloin ohitus vähäisen tien liittymässä oli täysin laillinen?


      • tavalliset_yllärit

        Plus sitten ne tavalliset eli toimiko vilkut edes (aikas kehnoja on monen traktorin sähköasennukset), oliko persiissä jokin työkone näkyvyyttä peittämässä vai peräti peräkärry, jossa ei sitten valot toimineet lainkaan, kuten tapana on.

        Mut just näistä syistä ei traktorista kannatakaan yrittää ampua lappu lattiassa ohi... se ei oikeasti ole mikään yllätys, jos ei peräkärryn valot toimi!


      • FullOfIdiots

        Toi saatanan ns. demarienvihollinen ei ymmärrä kyllä mistään mitään. Painuis vittuun koko sivuilta.

        "Tietysti moottoripyörässä pitää ajaa varovasti..." Hohhoijaa. Että ihan oikein moottoripyörässä?

        "Traktorin ajamiseen tarvitaan enemmän koulutusta, oliko kuskina joku jolla ei ole ajokorttia?" Olisikohan moinen puute mainittu jutussa, olisiko?

        "Nyt paasataan ajokorttien kalliudesta, mutta kun taas tapahtuu, ei mietitä, että aina syynä surkea ajotaito... " Rahalla ei muuten ajotaitoa osteta, vaan se hankitaan ajamalla. Moni ei saa vaadittavaa taitoa edes siten. Mp:llä ajaessa kyseinen puute saattaa koitua kohtaloksi.


      • muuttunut.se.laki.on
        Laki_muuttui kirjoitti:

        Taidat muistella vanhaa vuoden 1957 tieliikennelakia. Sen mukaan vasemmalle "vähäiselle tielle" kääntyvän piti väistää takaatulevaa. Nykyisin tätä määräystä ei enää ole, mutta on kielletty ohittamasta, jos edellä kulkeva kääntyy tai selvästi valmistautuu kääntymään vasemmalle. Valmistautuminen tarkoittaa tietysti ryhmittymistä ja vilkun käyttöä.

        Tällaisessa kolarissa näyttökysymykset ovat vaikeita ja loppuselvittelyssä eloonjäänyt on vahvemmilla. Näyttikö traktori vilkkua, mutta motoristi ei huomannut tai ei välittänyt vaan lähti kiellettyyn ohitukseen? Vai jättikö näyttämättä, jolloin ohitus vähäisen tien liittymässä oli täysin laillinen?

        Aika usein näkee näitä jotka muistelevat jotain vanhaa sääntöä (lakia). Jokaisen ajoneuvon kuljettaja velvollisuus on pitää tieto ajan tasalla.


    • demarienvihollno1

      ..ei kun siitä nimenomaisesti on korkeimman oikeuden päätös.

      Jos risteystä ei ole varoitettu etukäteen on ohitus sallitua.vaikka olisi vilkkua ja käsimerkkiä päällä. Traktori ei saa kääntyä ohittavan päälle.

      Mikäli ajoneuvo on pysähtynyt tiellä ja on kääntymässä vasemalle on mahdollista ohittaa oikealta, jos on tilaa.

      Mutta, jos tarktori on kääntymässä pellolle, vasemmalle,noin vain, ei hän saa kääntyä, ennenkuin auto perässä ohittaa tai ei aiheuta vaaraa muulle liikenteelle. Mikäli auto ohittamassa on se ehdottomasti traktorin kujettajan syy päälle ajettaessa. jos moottoripyörä oli ohittamassa ja tienpätkästä ei ollut ennakko varoitusta, on se tarkatorin syy.
      Ainoastaan etukäteen varoitetulla risteyksellä, jossa on ilmoitettu, että edessä vasemmalla tie, on oikein kääntyä ja takana tulevan väistettävä. Samat oikeudet kuin risteyksessäkin...näytössä ei ole siis vaikeutta....vilkuilla ei ole mitään merkitystä, jos lopputulemana on se, että traktori ajaa päälle ilman varoitettua "risteystä".....

      • Älä_nyt_ihmeessä

        TLL 17 § : "Edellä kulkeva ajoneuvo on ohitettava vasemmalta. Milloin edellä kulkeva kääntyy tai selvästi valmistautuu kääntymään vasemmalle, se on kuitenkin ohitettava oikealta."


        Ohittaminen ennalta merkitsemättömän tien risteyksessä on tosiaan yleensä sallittua, eikä siinä mitään ongelmaa olekaan jos ohitettava ajaa suoraan. Vasemmalta puolelta ei kuitenkaan silloinkaan saa ohittaa, jos traktori vilkuttaa sinnepäin, mikä juuri on tuota 17 pykälässä mainittua valmistautumista. Eikä siinä ole poikkeusta vähäisen tien kohdalla.

        Jälleen tullaan näyttökysymykseen, voiko jompikumpi onnettomuuden osapuoli todistaa puheensa.


    • demarienvihollno1

      ..sama siis vaikkapa kun ollaan marjaan ja sieneen menossa. Isketään jarrut ohjaan , laitetaan vilkku vasemmalle ja mennään metsätielle. Jos ajetaan ohittavan pääälle on syy kääntyjässä.
      Mikäli käännytään ennalta varoitetulle pikkutielle, on takaa tulevan väistettävä. silloin taas syy ohittavassa...

      • Näin.luin.asiasta

        Tämä sama traktorinkuljettaja, joka käänsi nokan moottoripyöräilijän eteen, on ollut osallisena kuolonkolarissa jo aikaisemminkin.

        Viime vuoden marraskuussa sama traktori ajoi pimeällä tiellä takaapäin polkupyöräilijän yli.


      • EhkäSama
        Näin.luin.asiasta kirjoitti:

        Tämä sama traktorinkuljettaja, joka käänsi nokan moottoripyöräilijän eteen, on ollut osallisena kuolonkolarissa jo aikaisemminkin.

        Viime vuoden marraskuussa sama traktori ajoi pimeällä tiellä takaapäin polkupyöräilijän yli.

        Olisiko se aiempi tapaus tämä.
        http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/pyoraa-taluttanut-mies-jai-traktorin-alle-menehtyi-vammoihinsa/5541024

        Tuo on ainakin marraskuussa 2015 tapahtunut ja vielä Siikalatvassa. Tuossa aiemmassa tapauksessa syynä on ollut väistöliike pientareen puolelle. Ilmeisesti on ollut tarkoituksena väistää takaapäin tulevaa liikennettä fillaristin hengen kustannuksella.


      • wopelius

        27.5.2015 09:27 (27.5.2015 10:18)

        Vahvin keskisuomalainen ministeriehdokas Anne Kalmari on saanut 1008 euron sakot liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, kertoo Ilta-Sanomat. Kalmari jäi kiinni ylinopeudesta 13. maaliskuuta Laukaassa.

        Kalmari ajoi poliisin tutkaan 87 kilometriä tunnissa, kun sallittu nopeus oli 60 kilometriä tunnissa. Tutka oli asennettu Nelostien lähelle Vehniäntien varteen.

        Kansanedustaja oli ollut matkalla vaalikampaanjaansa kuuluvaan kaurahiutaleiden pussitustapahtumaan Laukaan Vatialle.

        Kalmari kommentoi asiaa blogissaan tiistaina. Hän kertoi, että ylinopeussakko oli hänen elämänsä ensimmäinen.

        – Harmittaa ja olen syvästi pahoillani. Ratsia oli minulle tuntemattoman tien varressa metsätaipaleella Laukaassa. En huomannut, että kuudenkympin rajoitus jatkui taajaman jälkeen, Kalmari kirjoitti.


      • etkö_osaa

    • Oikeus.selvittää

      "Ohituksen aikana traktorin kuljettaja oli kääntynyt kulkusuunnassaan vasemmalle, minkä seurauksena moottoripyörää kuljettanut nainen oli törmännyt traktorin eturenkaaseen."

      eikös tuossa ole alustavasti todettu traktorikuski syylliseksi ?

      ei kai ole osoitettu että traktori selvästi aikoo kääntyä vasemmalle?

      Oli kai perässäajajakin joka näki tilnteen ?

      • niin.siinä.kävi

        Juu oli, se prätkäkuski ajoi perässä ja viisveisasi kääntyvästä traktorista.


    • dssssssssssssssssssss

      Ohitukset kannattaa tehdä pienellä nopeuserolla, olipa sitten kaksi tai useampi pyörä alla.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 120
      2563
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      66
      2368
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      16
      2061
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1727
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1648
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      14
      1460
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      16
      1413
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      27
      1393
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1367
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1292
    Aihe