Miten 12v eroaa kirkosta

Konfutselaiseksiryhtyvä

Moi! Oon 12 vuotias poika ja haluisin erota kirkosta ja ryhtyä konfutselaiseksi. Sukuni on 100% suomalainen, eivätkä vanhempani ole mitään Ned Flandersin kaltaisia kirkkointoilijoita. Alakoulu on mennyt 9,4 keskiarvolla.
Miten kerron tästä vanhemmilleni?

Miten tämän ikäinen eroaa kirkosta?

21

173

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kukkahattutätinen

      Et eroa kirkosta kuuna päivänä hippi!!!😠

      • Mikäs_itse_olet

        Jokainen (täysi-ikäistyään) saa tehdä ihan mitä itse haluaa ja päättää.


    • jeesusontotuus

      Älä ikinä eroa sillä pääset taivaaseen uskomalla Jeesukseen. Voit keksiä kivoja harrastuksia missä ei Ole noituutta eikä pahaa eikä okkulttismia .

      • Nnijustiin

        En tiiä yhtään minkälainen ihminen oot mutta en kyllä menis puhumaan 12vuotiaalle joka haluu erota kirkosta että jumala on ainoa oikea vaihtoehto. Poika kysyi neuvoa kuinka kertoa siitä vanhemmilleen joten kirjotappa hänelle kuinka. Tai älä et sä muusta tiedäkkään kun jumalasta ja sen olemassa olon varmuudesta kuten arvelen seuraavan vaustauksesi olevan joten jätetään tämä tähän okei?


      • Kekkosenkivekset

        Ole hiljaa idiootti !!


      • Logiikka_pettää

        Sillä, onko kirkossa vai missä, ei taida olla mitään merkitystä, otetaanko vai pääseekö taivaaseen.

        Tuolla logiikalla kaikki meidän joskus yli 2000 vuotta sitten eläneet esi-isät ja äidit olivat olleet pakanoita, ja päätyneet ainakin kristinuskon ja Raamatun käsitysten mukaan suoraan helvettiin.

        Niin, että sellaisenko kohtalon te sitten toivoisitte ja haluatte omille joskus kauan sitten eläneille esivanhemmillenne?


    • nössömikänössö

      Elämä on koulu joten mee nukkuun että jaksat huomenna jahdata pokemoneja !

    • HyviäOhjeita

      Nuori voi erota kirkosta it§enäiseti 18 -vuotiaana tai vanhempien suostumuksella 15 -vuotiaana. 12 -vuotiaan voi erottaa kirkosta vain vanhemmat lapsen luvalla. Kehotan miettimään harkiten ja syvällisesti haluatko erota ja mitä sen jälkeen, sinulla on kuitenkin hyvin aikaa kasvaa ja pohtia arvoja. Itse suosittelen että eroaisit kirkosta vasta sitten kun olet kokeneempi ja oppineempi ja kun tulevat teini-iän mielenmyllerryksesi on ohi. Muistutan kuitenkin ettei kirkkoon kuuluakseen tarvitse olla Simpson sarjan Flanderssien perheen kaltaisia uskonto intoilijoita vaan voi olla hyvin ns rivikristitty tai ihan passiivinenkin jäsen. Mutta ei se mitään jos päädyt valitsemasn jonkin muun uskonnollisen vakaumuksen tai kokonaan uskonnottomuuden. Sinä se sitten aikanaan päärät itse kun olet kypsä.

      • Sanonpa.vaan

        Pyydä vanhempiasi erottamaan, ja lomakkeeseen tulee myös sinun suostumuksesi. Näin tulee mahdolliseksi valita koulussa uskonnonopetuksen ja elämänkatsomustiedon (et-opetus.fi) välillä.


      • " Muistutan kuitenkin ettei kirkkoon kuuluakseen tarvitse olla Simpson sarjan Flanderssien perheen kaltaisia uskonto intoilijoita vaan voi olla hyvin ns rivikristitty tai ihan passiivinenkin jäsen. "

        Kirkko verottaa.
        Myös rivijäseniä.


      • Hienosti_sanottu

        Nimimerkiltä " HyviäOhjeita" tuli todellakin viisaita neuvoja ja ohjeita.
        Tuohon ei ole mitään lisäämistä.


      • Selkeät_neuvot

        Joten niitä ohjeita kannattaa noudattaa ja muidenkin ottaa opiksi.


    • Vieläeikannata

      On hienoa että jo noin nuori tutkii ja tahtoo tietää elämästä, maailmasta, uskonnoista ja toivottavasti kaikista muistakin asioista ja kasvattaa omaa tietämystään, käsitystään ja ymmärrystään. Siksi tutkimisen tie kannattaa olla paljon pitempi kuin mitä aloittajalla on tähän asti ollut, jotta valinnoista tulee oikeita ja hyviä, oikeissa ja hyvissä asioissa eteenpäin vieviä.

      Joten jatka koulua, opiskelua, tutkimista ja selvittämistä. Jonain tulevana elämäsi päivänä osaat tehdä viisaita päätöksiä ilman nettiyhteisön neuvoja.

    • F.Funtsaaja

      Mieti onko tiesi ojasta-allikkoon ?
      Mitä hyödyttää vaihtaa toisesta orjuutuksesta toiseen. Olet nuori ja taloudellisesti et tuosta vaihdosta joudu mitään maksamaan. Joten odottele täysi-ikäisyyttäsi ja ratkaise sitten !

      • Vaisuonsilmään

        Hän on lapsi eikä siis vaihda yksikseen vielä yhtään mitään eikä mihinkään.


    • tunnustaa

      12-vuotias eroaa kirkosta vanhempien ilmoituksella. Katso lisää eroakirkosta.fi jossa on yksinkertaiset ohjeet ja kiihkottovan mukavasti kerrottu miten asia Suoomessa tällä hetkellä menee.

      Täytyy sanoa, että olet rohkea kaveri ja fiksu kun mietit moisia asioita ja haluat ottaa selvää. Usein sanotaan, että hankkiudu niiden ihmisten seuraan jotka etsivät tietoa ja totuutta, sekä vältä niitä ihmisiä jotka julistavat tietävänsä totuuden.

      Varsin ikävää, että niin moni vastasi sinulle ylimielisesti tai juuri omaa uskoaan julistaen ja suojellen. Sellaisia ovat pelokkaat ihmiset ja myös omaa etuaan vahvasti ajavat.

      Vanhemmille kertoisin että haluat ET-tunnille jossa puhutaan vakaumuksista tasa-arvoisesti ja etiikasta ja arvoista. Uskontotunnilla ne väkisinkin värittyy.

    • Yksi_askel_kerrallaan

      Olet vielä nuori. Älä hätäile ja kiirehdi asian kanssa.
      Tee ja toteuta päätös ensin vakaasti harkiten ja sitten, kun olet ihan varma.
      Onko tämä konfutselaisuus sama, kuin kungfutselaisuus, tai jokin sinne päin?
      Kuuluuko se samaan uskontoon, kuin buddhalaisuus?
      Jos, niin muista, että silloin joudut luopumaan kaikesta ja koko siitä omaisuudesta, mikä Sinulla on.
      Jos käykin niin, että petyt, eikä se uskonto, johon menet, vastaakaan sitä kuvaa, mikä sinulle on nyt siitä tullut. Tai esim. vaikkapa muutat jonnekin sinne kauas vieraaseen maahan, ja olet luopunut kaikista rahoistasi ja omaisuudestasi, sieltä on erittäin vaikeaa päästä täysin varattomana takaisin synnyinmaahasi.
      Muista ja pidä mielessäsi nämä asiat.

      Monelle ihmiselle tulee halu tutustua muihin uskontoihin, oppia ja lukea niistä.
      Tiedonhalu ja jano on normaalia ja on useimmille ihmisille tärkeää.
      Siksi Sinun kannattaa vielä lukea ja etsiä tietoa muistakin uskonnoista.
      Mutta älä tee sitä liikaa. On ihmisiä, jotka ovat menneet asiassa aivan liian pitkälle ja äärimmäisyyksiin asti.

      Sinun kannattaa ottaa kaikki irti nuoruudestasi ja kasvuvaiheestasi ja nauttia elämästäsi.
      Opiskeleminen ja ammatin hankkiminen ovat myöskin ehdottoman välttämättömiä ja tärkeitä asioita. Näin siksi, koska jos Sinulla ei mitään ammatillista pohjakoulutusta, ja menet suoraan päätä pahkaa jonnekin vieraaseen maahan, ja jos päättäisitkin palata kotimaahasi, eikä Sinulla olisi ammattia, jäisit täysin tyhjän päälle.

      Siksi huolehdi ensin siitä, että Sinulla on vähintään yksi, tai mieluiten kaksi ammattia, ennen kuin teet mitään tulevaisuutesi kannalta vahingollista ja jotain peruuttamatonta.

    • Heheehö

      Kung-fuzealaiseksi? Uskomaan kuolleiden henkiin, inkarnaatioon, JOOGAAN ja Bruce Leehen?

    • LakiV

      Kokeile saksalaisten kehittämää STEINERLAISTA teosofiaa, jos kerran olet NOIN älykäs. Ittelläni, kouluaikani keskiarvo oli 8,7 ja PARAS suoritukseni oli samainen 9,4. Kuitenkin, kristinuskohan nimenomaan on eri tasolla älyllisesti kuin esim. IDÄN uskonnot, ei sinulle sovi idän yksinkertainen, lapsellinen elämäntapa, koska olet selvästi JO NYT nuori ihminen. SIINÄ VOI olla vielä tosin väärääkin persoonallisuutta vielä mukana, ELÄ nuoruutesi kaikessa Rauhassa, ANNA Jeesuksen löytää itsesi, äläkä rupea nuorisojuoppojen kaltaiseksi. Se ajaa monia itsemurhaan.

    • LakiV

      Älä ota Simpsoneita liian vakavasti. Vaikka Ned perheineen on aika tyypillinen hihhuli, niin hiukan KYPSEMPÄÄKIN kristillisyyttä on olemassa.

    • Kysynp

      Miten sujui?

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 170
      4953
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      127
      4495
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      26
      2891
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      29
      1928
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1784
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1709
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1700
    8. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      108
      1696
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1613
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1551
    Aihe