Kun presidenttinä vilpillinen Halonen

Moraalin.rapeutuminen

Näin toimii korruptio Suomessa



Korruptio tarkoittaa aseman väärinkäyttöä oman edun tavoittelussa.

Suomesta puuttuu varsinainen korruption paljastamiskanava. Tällä hetkellä epäselvyydet paljastuvat lähinnä median ansiosta. Suomi tarvitsee kunnollisen kanavan korruption paljastamiseksi. Korruptiota on jonkin verran, mutta mikään ei ole vielä räjähtämässä käsiin.

Varsinaisen rikollisen korruption lisäksi Suomessa tapahtuu paljon kaikenlaista muuta epäselvää. Suomessa on paljon tapauksia, jotka ovat epäeettisiä, tuomittavia ja moitittavia mutteivät rikoslain mukaan rikollisia.

- Voisi sanoa, että Suomessa on hyvin "monipuolista" korruptiota, joka ilmenee ikäänkuin rakenteellisena korruptiona. Isoja tapauksia on edelleen suhteellisen vähän. Enemmän on sitten korruptioon liittyviä asioita, missä on havaittavissa moraalin rapautumista. Tällaisia ovat esimerkiksi suosinta, erilaiset hyvä veli -verkostot sekä sulle-mulle-järjestelyt.

Poliisiammattikorkeakoulun raportista paljastuu, että korruptiorikokset ovat painottumassa enemmän taloudellisen korruption suuntaan. Julkisella sektorilla korruptiota olisi vähemmän. Joitain hajatapuksia, eläkkeellä olevista presidenteistä alkaen. Heille joku taho junaili väärin eläkkeen lisän, joka kuitenkin aika huomattava, jo 270 000 € ollut heille "tyhjästä" maksusta.
3 x 20400 € vuodessa. 4,5 vuotta, ja kaikki verotta.

Kun moraali rapeutuu, sekin näköjään mahdollista, ihan "mielipide" vaikuttajista asti alkaa korruptio.

Mikä voisi tuohonkin puuttua ? Maassa oikeusjärjestelmä, joka ollut ainakin vielä asiaan hiljaa.
Huomataan, ettei 12 vuoden presidenttiys niin hyväksi olekkaan maalle, tulee näitä ylilyöntejä sitten. Kun paljon on rahaa, ahneus iskee, pitää saada lisää. Tulee näitä oman edun tavoittelijoita sitäkin kautta, kun 12 vuoden aikana saanut vilpillinen presidentti muokattua oikeusjärjestelmääkin mieleisekseen. Sosialistit on jotenkin, kuin halluavat olla lakien yläpuolella, etuineen., kun ihan muuta sitten puhuvat, esim. kauniisti köyhistä.
270 000 € autettaisiin köyhiä jo paljon, joka vilpillisesti saatettu eläke presidenttien tileille.

Tässä käsityksessä oli Halonen, kun asia muuttiin Presidetti Niinistön toimesta, ja tuskin oli tarkoituksensa, että sosialisti presidenttien eläke nouseekin 20400 € vuodessa.
http://yle.fi/uutiset/niiniston_palkka-ale_tuli_yllatyksena_haloselle_-_ei_kuultu_eika_varoitettu/6471415

Sitten tuli jokin Ay-liike taho, joka junaili entiselle SAK-lakimiehelle lisäeläkkeen. Valtiovarainministerinä Sosialistein Urpilainen.
Eduskunta nyt hyväksyy, melkein mitä tahansa kun esittelinä maan hallitus sosialisteineen. Tuntuisi, että olisi hallituksessa ollut oikeudenmukaistakin ajattelua ?

Kuitenkin rappio tuli, moraaliin.
Tämä kuin mahdollistaisi muillekkin vastaavaa, kun mielipidevailuttaja, suunannäyttäjä tekee noin.
Halosen olisi pitänyt puuttua, ja sanoa, "stop..stop" ei noin voi asemassani toimia, että anoisin lisäeläkkeen vilpillisesti.

24

159

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kuinkas.kävikään

      Taisi SAK ja AYliike toverit olla asiantuntioina, miten vipataan lisää.
      Sama lisäeläke summa olisi monen köyhän suuri apu arkeen.

      Halonen eläkkeestä: "Menee siinä samassa"

      Eduskunnan päätettäväksi jää, laskevatko myös presidenttien eläkkeet. Ne on sidottu istuvan tasavallan presidentin palkkioon, eläke on 60 prosenttia palkkiosta.

      Halosen mielestä on selvä, että eläkekin laskee.

      "- Se on sitte... Menee siinä samassa.

      - Mielestäni on loogista, että se vaikuttaisi myös eläkkeeseen. Olen puhunut Urpilaisen kanssa siitä, että ne ovat aika loogisessa yhteydessä, mutta kirjallisesti en ole sanonut mitään."

    • KansanKusettaja_

      Kansakunnan oikeustaju on kovilla Halosen ylisuuresta eläkkeestä. Koivisto ja Ahtisaari ovat lahjoittaneet liikaa maksettua pois, Ahtisaari työttömien hyväksi, Koivisto suoraan valtiolle takaisin. Luopuminen olisi Halosellekin helppoa, kun verovapaata kaikki. Takaisin suoraan vain sinne mistä maksetaankin, kansan kukkarosta ja valtion velalla.

      • Ahne-Halonen

        Kansankusettaja Halonen on tuohtuneena puolustellut ahneuttaa julkisestin, ei pelkillä nimimerkeillä.
        Halosen eläke maksetaan 160.000 euron palkkion mukaan, vaikka oma palkkio oli korkeimmillaan 126.000 euroa, siis sama johon Niinistökin tyytyi ja lakimuutoksella sai.


    • Ämmänsuunnatonahneus

      Ämmä on jyräillyt itselleen laittomia eläkkeitä, köyhistä kansalaisista viis veisasi, vaikka valehteli vaaleissa.
      Köyhät meni halpaan kun uskoivat, mutta haloskalla oli petos mielessään, omaa etuaan vaan ajoi koko 12 vuotta.

      Veronmaksajaa kiinnostaa miksi tilanne on tämä?

      Eikö mikään maailman mahti saa noita järjestykseen ?

      Siinä selitykset turhia.

      Ei sentin senttiä, 96000 € eläkkeestään.

      Jo eläkkeen summakin ihan väärin, kun se lasketaan 160 000 €:sta, istuvan presidentin palkkiosta.

      Istuvan presidentti Niinistön palkkio onkin paljon pienempi. 126000 €

      Siitä 60 %, ei suinkaan tee 96000 euroa. Vaan 75600 €.

      Takaisin maksu vain tulee kyseeseen, liikaa maksetusta eläkkeestä ?

      Jos olisi jokin muu kyllä huudettaisiin vasurit kurkku suorana.

      Käyttäähän Vasureitten Arhinmäkikin pieni ja keskituloisten asuntotukea ARA.

      http://www.iltasanomat.fi/vaalit2015/art-1427942992227.html
      .

    • voinoitapunikkeja

      Siitä takaisinmaksusta ei edes kahta sanaa. Liika maksu aina palautetaan.
      Tämä käytäntö ollut aina.

      On tosin arveltu, että eduskunnassa olisi myös haluja muuttaa presidentin palkkio verotettavaksi tuloksi.
      http://yle.fi/uutiset/niiniston_palkka-ale_tuli_yllatyksena_haloselle_-_ei_kuultu_eika_varoitettu/6471415
      Tarja Halonen ei tiennyt Niinistön palkanlaskusuunnitelmista etukäteen.

      - Ei kuultu eikä varoitettu, Halonen sanoo.

      Valtioneuvoston kanslia on sittemmin tiedottanut lakimuutoksen valmistelusta presidenteille.

      Presidentti Sauli Niinistö on pyytänyt palkkionsa alentamista nykyisestä 160 000 eurosta vuoden 2006 tasoon, eli 126 000 euroon. Valtioneuvoston kanslia valmistelee asiasta lakimuutosta, jonka eduskunta saa käsiteltäväkseen helmikuussa.
      Halonen eläkkeestä: "Menee siinä samassa"

      Eduskunnan päätettäväksi jää, laskevatko myös presidenttien eläkkeet. Ne on sidottu istuvan tasavallan presidentin palkkioon, eläke on 60 prosenttia palkkiosta.

      Halosen mielestä on selvä, että eläkekin laskee.

      - Se on sitte... Menee siinä samassa.

      - Mielestäni on loogista, että se vaikuttaisi myös eläkkeeseen. Olen puhunut Urpilaisen kanssa siitä, että ne ovat aika loogisessa yhteydessä, mutta kirjallisesti en ole sanonut mitään."

    • huvimatkatkaliita

      Verokertymä ei riitä. Valtion velka on jo yli 100 miljardia euroa. Monet valtion lakisääteiset tehtävät, kasvaneet työttömyyskorvauksen jne., edellyttäisivät jatkuvaa ja riittävää verotulojen virtaa.
      Suomen tasavallan presidentti Sauli Niinistö alensi lakiteitse presidentin palkionsa 160.000 eurosta samaan, jonka Halonenkin sai, siis 126.000 euroon. Halonen kuitenkin vaati, että hänelle itselleen pitää laskea presidentin eläke tuon korkeamman palkkion mukaan. Halonen ei ole suostunut muuhun.
      Presidentit Ahtisaari ja Koivisto luopuivat vapaaehtoisesti osasta presidentin eläkkeestään. Ahtisaari lahjoitti osan työttömien hyväksi, Koivisto palautti suoraan valtiolle. Palautus on helppoa, koska eläkkeestä ei peritä veroa. Helppoa se olisi Halosellekin.
      Olisi Halonenkin voinut käyttää harkintavaltaansa toisin. Mutta, mutta...Halonen on tuohtuneena puolustellut ahneuttaan julkisuudessakin.
      Ajoittain keskustelua ja ihmettelyä ovat herättäneet myös Halosen kalliit yksityislentokoneella tehdyt matkat Afrikkaan ym. Parin vuoden pelkät lennot ovat maksaneet yli kaksi miljoonaa euroa ylläpito päälle. Kaikki tämä veronmaksajan kukkarosta edelleen. Halonen ei ole suostununut edes raportoimaan matkoistaan, mutta vaatii veronmaksajilta rahat.

    • hullujyräjäärä
    • sellainenluihumummu
    • Vilppi.läpi.elämänsä

      Ahneuden perikuva Tarja Halonen.

    • merkinerkki

      Korruptio on toimivallan väärinkäyttöä yksityisen edun tavoitteluun. Korruptiossa virkamies lahjotaan antamaan lahjojalle etua säännösten vastaisesti.

      Tasavallan presidentin eläkkeiden maksussa ei ole mitään lainvastaista. Sauli Niinistö populistiseen tapaansa esitti oman palkkionsa alentamista, mutta vasta vuoden kuluttua virkansa vastaanottamisesta, sai siis ensimmäiseltä virkavuodeltaan sen suuremman palkkion.
      Tasavallan presidentin palkkion alentamisen valmisteli ja hallitukselle esitteli kokoomuslainen valtiosihteeri Olli-Pekka Heinonen. Hänen esityksessään ei puututtu jo eläkkeellä olevien presidenttien eläkepalkkion suuruuteen.

      Olisi hyvä, jos kirjoittajat ottaisivat asioista selvää ennen kuin tänne suoliensa tuotoksia suoltavat.

      • PunikeillaEriLait

        Halonen käyttää itsestään aina nimitystä presidentti, ei entinen presidentti tai eläkkeellä oleva presidentti. Myös lakiesityksessä käytettiin nimitystä "presidentti".
        Lain mukaan presidentin eläke on 60% presidentin palkkiosta. Laki ei ole muuttunut. Haloselle maksetaan 76,19%.
        Valtiovarainministerinä toveri Urpilainen jälkikäteen ikään kuin laillisti liikaa maksetun eri päätöksellä. -Siinähän se samassa kuin Kreikan miljoonat.


      • ahnepaskaon

        Kehtaakin otta laittomasti eläkettä mitä ei sille kuulu, antais senkin pakoloisilleen.


      • merkinerkki
        PunikeillaEriLait kirjoitti:

        Halonen käyttää itsestään aina nimitystä presidentti, ei entinen presidentti tai eläkkeellä oleva presidentti. Myös lakiesityksessä käytettiin nimitystä "presidentti".
        Lain mukaan presidentin eläke on 60% presidentin palkkiosta. Laki ei ole muuttunut. Haloselle maksetaan 76,19%.
        Valtiovarainministerinä toveri Urpilainen jälkikäteen ikään kuin laillisti liikaa maksetun eri päätöksellä. -Siinähän se samassa kuin Kreikan miljoonat.

        Kun tasavallan presidentti jättää tehtävänsä, on hänen tittelinsä sen jälkeen presidentti.


    • omahuvietualalla
      • merkinerkki

        omahuvietualalla on elänyt koko elämänsä toisten kustannuksella, samoin hänen vanhempansakin.


      • tutustutaulukkoon

        Jos ymmärtäisit sen postaamasi taulukon oikein, niin siinähän kerrotaan että ne lennot on kahden kauden ajalta eli 12 vuodelta yhteensä.


      • HakaniemenRiistäjä

        Hukkaputki-Halonen törsää kansan piikkiin edelleen. Istuu muutaman sadan metrin torimatkatkin mustan virka-auton takapenkillä.


    • humupetteri
    • lkkjgfdaaeertyuip
    • Toinenkoipimontussa

      Mihin se rahaa kerää, no käärinliinan taskuun tietty.

    • Anonyymi

      Miten paljon eläkettä saanee nykyään? Nousee tietysti joka vuosi muutaman kymppitonnin.

    • Anonyymi

      Meinaat ettei Halosen 0.5 millin yksi matka ole porsastelua.
      Halosen matkarahalla olisi jo monta eväspakettia annettu köyhille.

      https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005567020.html
      Tuollaiset kaverit Tarjalle kävi. Tuokin kavalsi valtion rahaa kymmeniämiljoonia $ jo yksin oman asuntonsa rakentamiseen.

      Sudanin presidentti kavalsi yhdeksän miljardia dollaria
      Sudanin presidentti Omar al-Bashir on siirtänyt yhdeksän miljardia dollaria maan öljytuloja henkilökohtaiselle tililleen, sanoo Kansainvälisen rikostuomioistuimen pääsyyttäjä.
      Sudanin armeija kertoi löytäneensä al-Bashirin kodista yhteensä 113 miljoonan dollarin eli noin 101 miljoonan euron edestä rahaa, kolmessa eri valuutassa. Toukokuussa virkaatekevä valtakunnansyyttäjä sanoi, että al-Bashiria syytetään myös väkivallasta mielenosoittajia vastaan.

      Näille sitten kerätään kehitysrahaa..

    • Anonyymi

      Tosiasia lienee ilman muuta se, että Halonen oli ehdottomasti Suomen kaikkien aikojen huonoin presidentti. Mitataanpa kuinka hyvänsä. Mutta ei se hänen vikansa ole ja ei häntä siitä saa syyttää. Syyllinen on Suomen tyhmä kansa, joka hänet valitsi. Ja pitää Halosta myös kehua. Ei hän lopulta mitään korjaamatonta vahinkoa saanut Suomessa aikaan, vaikka monen mielestä yrittikin. Onneksi ne saavutukset olivat tälläkin saralla vähäisiä.

      • Anonyymi

        Huonoin presidentti aiheutti peruuttamatonta vahinkoa jo ennen presidenttikausiaan. Kaikki ei edes ole tiedossa 60- ja 70-vuoden salauspäätösten takia, jotka tekivät jälkikäteen Koivisto 1990 ja Halonen 2002 ja 2007.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1555
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1194
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1127
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1026
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      985
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      957
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      882
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      870
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      714
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      660
    Aihe