Mustien varisten aikakausi

Julistaminen näyttää uudelta tavalta hallita Suomea. Erikoista tässä julistamismuotoisessa hallitsemisessa on se, ettei hallitusvaltaa käytä suinkaan kansanedustaja tai hallitusmies, vaan valtion virkamies. Julistus kuuluu tällä kertaa käskymuotoiselta kehotukselta hyväksyä palkkaerojen kasvu. Julistus kertoo niin ikään kansantalouden olevan luultua pahemmassa tilassa minkä lisäksi työllisyysasteen pitäisi olla nykyistä huomattavasti korkeampi jotta velkaantuminen saataisiin pysähtymään.

Kun valtion virkamies avaa suunsa, niin monelle saattaa juolahtaa mieleen totuuden torvi. Yleensähän kaikkea mustalta varikselta vaikuttavaa sanomaa pidetään totuutena. Sen sijaan positiivisten asioiden esille nostamista pidetään populismina. Outoa tässä mustan variksen tapauksessa on se, että moni musta varis näyttää, tai itse asiassa on, porvari. Köyhän kannalta asiaa tarkasteleva ei voi muuta kuin olettaa, että kysymys on vain omaan pussiin vetämisestä.

Epäjohdonmukaisessa julistamisessa on lisäksi se ikävä puoli, ettei julistus kuulosta uskottavalta. Miten palkka- ja tuloerojen kasvu voisi elvyttää taloutta saati lopettaa velkaantumisen? Ei talous elvy sillä, että toiselta otetaan ja toiselle annetaan. Kysymyshän on samasta asiasta kuin hölmöläisten peiton jatkamisessa. Menettely voisi valtiontalouden kannalta toimia, jos tuloverotuksen progressiota kiristettäisiin. Toinen ongelma syntyy pääomatuloista. Jos tuloeroja kasvatetaan suosimalla pääomatuloja, se merkitsee vain rahan keräämistä taloutta vauhdittavasta kulutuksesta ja rahan siirtämistä spekulaatiotalouteen pääomamarkkinoille kulutusmarkkinoiden sijaan.

Työllisyysaste talouspoliittisena tavoitteena on lähinnä naurettava. Naurettava sikäli mikäli valtio ei itse ryhdy työllistäjäksi. Markkinataloudeksi nimitetyssä riistojärjestelmässä työllistäminen, työn teettäminen, on pääasiallisesti liikeyritysten tehtävä. Työllistämisen mielikuvan luomisella on ilmiselvästi pyritty vain köyhän aseman jatkuvaan heikentämiseen porvarillisen hyvinvoinnin kasvattamiseksi.

Yksinkertaisin ja nopein keino kaikenlaisten laman ongelmien ratkaisemiseksi on ryhtyä verottamaan rahaa heti sen syntysijoilla. Mitä järkeä on verottaa köyhää kansalaista eli ”ravintoketjun” loppupäätä, kun kaiken pahan alku ja juuri olisi helpoin tapa ratkaista asia? Siksi nimenomaan köyhältä, työttömältä ja tulonsiirtojen varassa elävältä pitäisi poistaa verotus kokonaan ja ryhtyä verottamaan lähinnä vain yrityksiä ja niissä liikkuvia rahavirtoja.

Uusi vero olkoon vaikka ”porkkanavero”. Nimellä voitaisiin kannustaa yritysjohtoa ponnistelemaan nykyistä intohimoisemmin paremman Suomen puolesta sen sijaan että rahat vietäisiin mustassa kassissa veroparatiiseihin, tai firmat piilotettaisiin sademetsiin ja kotipaikka muutettaisiin Monacoon, tai muuhun epämääräiseen paikkaan, josta sitten ruvettaisiin ”känisemään”. Käniseminen tarkoittaa tässä ahneudesta kumpuavaa ”kaakatusta” yhä mittavampien omien etujen vaatimista valtioiden hallituksilta.

79

272

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jus.ni
      • Kyllä Suomi on jo pitkään ollut vähintäänkin horrostilassa. Lepotilasta saattaisi vielä nopeasti herätäkin. Sen sijaan sammuneesta tilasta herääminen saattaa jäädä haaveeksi. Etenkin jos on saanut kaiken muun pahan lisäksi myrkytyksen.


      • ncvcv

        Suomi valtiona lakkaa olemasta ja muuttuu EU:n maakunnaksi.


      • Näin.on.parempi
        ncvcv kirjoitti:

        Suomi valtiona lakkaa olemasta ja muuttuu EU:n maakunnaksi.

        Suomesta tulee Venäjän läntinen maakunta.


      • vcbnbvc
        Näin.on.parempi kirjoitti:

        Suomesta tulee Venäjän läntinen maakunta.

        Fiksummat meistä haluaa edelleen olla itsenäisiä hoitaen omat asiansa, luuserit on sitten erikseen.


      • koti.kuntoon
        vcbnbvc kirjoitti:

        Fiksummat meistä haluaa edelleen olla itsenäisiä hoitaen omat asiansa, luuserit on sitten erikseen.

        Noin se pitää olla!


      • werweew

        Joo, on ihan liian pitkä avaus kepuleille. Niitten mieliaihe palstalla on munankarvat.


      • 8576
        koti.kuntoon kirjoitti:

        Noin se pitää olla!

        Joo ja sekaisin toi Venäjästä horisija on muutenkin.


      • xbvcbbvc
        Seppo_Ilmarinen kirjoitti:

        Kyllä Suomi on jo pitkään ollut vähintäänkin horrostilassa. Lepotilasta saattaisi vielä nopeasti herätäkin. Sen sijaan sammuneesta tilasta herääminen saattaa jäädä haaveeksi. Etenkin jos on saanut kaiken muun pahan lisäksi myrkytyksen.

        Horrostila on aika hyvä sana kuvaamaan asiaa.


      • valitettavasti
        xbvcbbvc kirjoitti:

        Horrostila on aika hyvä sana kuvaamaan asiaa.

        Se menee sellaiseksi, kun käskyt ja määräykset tulevat ulkomailta.


      • toi.on
        valitettavasti kirjoitti:

        Se menee sellaiseksi, kun käskyt ja määräykset tulevat ulkomailta.

        Hyvä havainto, noin on käynyt.


      • thgdhg
        toi.on kirjoitti:

        Hyvä havainto, noin on käynyt.

        Oikeesti se kävi jo 90-luvulla, mutta alkien purkaminen ja maan muuttaminen kehitysmaaksi on kestänyt kovin kauan, siksi nyt hallituksilla on kiire romuttaa ja myydä maa.


    • juvenalis

      Sano vaan suoraan Korppi:

      "Korppi on joissakin kulttuureissa liitetty pääasiallisesti pahan voimiin ja tuonpuoleiseen. Korppi on ollut pirun, paholaisen lintu, jonka ilmestyminen on aina tiennyt jotain pahaa. korppia on pidetty paholaisen liittolaisena...Jo pelkkä korpin näkeminen tiesi jonkinlaista onnettomuutta tai muuta ikävää..."

      https://fi.wikipedia.org/wiki/Korppi

      "Quis custodiet ipsos custodes?"

      https://fi.wikipedia.org/wiki/Juvenalis

      "Panem et circenses on latinankielinen lentävä lause, joka tarkoittaa suomeksi "leipää ja sirkushuveja".

      Lausahdus on peräisin satiirirunoilija Juvenalikselta, jonka mukaan Rooman kansalla oli ollut kerran valta käsissään, mutta keisarikaudella se oli luopunut poliittisista oikeuksistaan ja vaati itselleen enää vain ilmaista viljaa ja ilmaisia sirkushuveja.

      Nykyajan puitteissa käsite voidaan mieltää esimerkiksi siten, että tavallisen kansan valtaosa on liiaksi kiinnostunut viihteestä pysyäkseen selvillä politiikasta ja kansanedustajien tekemisistä, jotta voisi tai edes haluaisi puuttua yhteiskunnan epäkohtiin ja negatiivisiin kehityssuuntiin. Siinä missä Rooman valtakunnan aikana viihdettä tuotettiin esimerkiksi Colosseumin kaltaisten areenoiden tapahtumilla, voidaan nykyajan vastineena pitää esimerkiksi television välityksellä jaettua viihdettä.

      Valtionjohdon näkökulmasta leipä ja sirkushuvit on keino johtaa kansan huomio merkityksettömiin mutta viihdyttäviin seikkoihin etenkin vaikeiden poliittisten päätösten valmistelu- ja toteutushetkellä. Propagandalla on samat tarkoitusperät.

      "Dat veniam corvis, vexat censura columbas." (Kritiikki antaa korpeille anteeksi, mutta kiusaa kyyhkysiä.) ((Ei korppi korpin silmää noki)) – Juvenalis


      • 875759

        "Viimeisenä leivän ja sirkushuvien aika, rappion aika.

        Suurvallan rappiosta ovat aina kertoneet samat merkit.

        Suuret sotavoimat ja sotilaiden kurittomuus, omaisuudella pröystäily, rikkaiden ja köyhien välisen kuilun kasvaminen, halu elää pöhöttyneen valtion elättinä ja pakkomielteinen suhtautuminen seksiin.

        Pahamaineisin rappion merkeistä on valuutan arvon heikkeneminen.

        Isossa―Britanniassa ja USA:ssa oli kulta― tai hopeakanta, mutta niistä luovuttiin kauan sitten.

        Samoin oli Rooman valtakunnassa.

        Järjestelmä luotiin terveelle pohjalle ja perustui hopeakantaan.

        Järjestelmä kuitenkin rapautui niin, että dinaari muuttui hopearahasta kuparirahaksi: kuparirahoja alettiin hopeoida, mutta käytössä hopeointi kului pois.

        Lisäksi senaattoreita, jotka olivat ennen ajaneet kansan asiaa, kiinnosti vain anastaa itselleen mahdollisimman suuri omaisuus.

        Pinnan alla kuohuvasta rahan, vallan ja omaisuuden himosta seuraa, että velvollisuus ja julkinen palvelu saavat väistyä.Tilalle tulee johtajia, jotka kahmivat voittoja itselleen.

        Kaikki suurvallan rappiolle tyypilliset merkit ovat nähtävissä, toiset muita selvemmin.

        Nykyisen kaltainen finanssi― ja talouskriisi on aina ollut merkki suurvallan rappiosta.

        Roomalaisia viihdytettiin gladiaattorinäytöksillä.Poliitikot käyttivät sitä hyväkseen.

        Kun kansa oli tyytymätön, järjestettiin suuri tapahtuma. Sille esiteltiin joukko gladiaattoreita,
        kuten meilläkin joka päivä. Se on aina ollut rappion merkki.

        Esimerkiksi USA:ssa panostetaan valtavasti erilaisiin tv―ohjelmiin, jotka vievät kansan huomion siitä, mitä todella tapahtuu.

        Urheilu on tärkeä, ihan kuin gladiaattorien aikanakin.

        Voi sanoa, että meidät on vaivutettu horrokseen ja olemme siihen tyytyväisiä.

        Roomalaiset kilpa―ajajat palkittiin yhtä runsaasti kuin meidän huippu―urheilijamme.

        100―luvulla Gaius Appuleius Diocles niminen kilpa―ajaja keräsi voitoilla 35 miljoonan sestersiuksen omaisuuden, nykyrahassa useita miljardeja dollareita.

        On toinenkin ammattikunta, joka on rappion aikoina yliarvostettu.

        Kokit olivat kuuluisuuksia Rooman, osmanien ja Espanjan suurvalta―aikoina.

        Tuollainen kertoo, että suurvallan loppu häämöttää.

        Kansakunnassa herää vielä kerran halu näyttää.

        Me olimme niin suuria ja mahtavia, mutta missä tuo tunne on nyt.

        Siksi suuruuden tunne halutaan takaisin.

        Yritetään loistaa parhaalla ruualla, vaatteilla, parhaalla musiikilla, elokuvilla

        tosi―tv―sarjoilla tai juorulehdillä..."

        http://keskustelu.suomi24.fi/t/12117192/rappion-merkit---olemmeko-alakierteessa-

        TV täynnä kokkiohjelmia, niitä tulee jopa pällekäin.


        Näky tulevan


        Meil on kirjoitti:
        TV täynnä kokkiohjelmia, niitä tulee jopa pällekäin.

        Muutama päivä sitten niitä tuli kuudelta kanavalta yhtä aikaa.

        Ja...


        Näky tulevan kirjoitti:
        Muutama päivä sitten niitä tuli kuudelta kanavalta yhtä aikaa.

        Ennustaja TV jne. "Soita ennustajallemme nyt" ja maksa 3,55/min plus pvm. huhhuijaaa....


      • juvenalis
        Pystyyn_kuollut kirjoitti:

        Entäpä jos Seppo tarkoittaa kuin tarkoittaakin mustavarista, kaupunkien ja hautausmaiden puistoissa pesivää lintua?

        https://fi.wikipedia.org/wiki/Mustavaris

        Ehkä niinkin, sopiihan osakuvaus:

        "Muuttoaikoina sitä tavataan tienvarsilla, pelloilla ja kaatopaikoilla.
        Suomessa: 1 600–1 800 paria pesii Satakunnan ja Pohjanmaan viljelylakeuksien äärellä. Suomi on aivan lajin levinneisyysalueen luoteisreunassa. Ravinto Siemenet, vilja, juurekset ja muut viljelykasvit..."

        Mutta kun se on muuttolintu, tosin muutetaanhan meiltäkin nykyään Brysseliin ...ja takaisin.


      • ei.me.sitä.päätetä

        Euroopasta tulee mustaa ja tummaa väkeä tänne pilvin pimein ja kun Turkki vielä hermostuu niin sitten sitä vasta tuleekin.


      • 87r78o69
        875759 kirjoitti:

        "Viimeisenä leivän ja sirkushuvien aika, rappion aika.

        Suurvallan rappiosta ovat aina kertoneet samat merkit.

        Suuret sotavoimat ja sotilaiden kurittomuus, omaisuudella pröystäily, rikkaiden ja köyhien välisen kuilun kasvaminen, halu elää pöhöttyneen valtion elättinä ja pakkomielteinen suhtautuminen seksiin.

        Pahamaineisin rappion merkeistä on valuutan arvon heikkeneminen.

        Isossa―Britanniassa ja USA:ssa oli kulta― tai hopeakanta, mutta niistä luovuttiin kauan sitten.

        Samoin oli Rooman valtakunnassa.

        Järjestelmä luotiin terveelle pohjalle ja perustui hopeakantaan.

        Järjestelmä kuitenkin rapautui niin, että dinaari muuttui hopearahasta kuparirahaksi: kuparirahoja alettiin hopeoida, mutta käytössä hopeointi kului pois.

        Lisäksi senaattoreita, jotka olivat ennen ajaneet kansan asiaa, kiinnosti vain anastaa itselleen mahdollisimman suuri omaisuus.

        Pinnan alla kuohuvasta rahan, vallan ja omaisuuden himosta seuraa, että velvollisuus ja julkinen palvelu saavat väistyä.Tilalle tulee johtajia, jotka kahmivat voittoja itselleen.

        Kaikki suurvallan rappiolle tyypilliset merkit ovat nähtävissä, toiset muita selvemmin.

        Nykyisen kaltainen finanssi― ja talouskriisi on aina ollut merkki suurvallan rappiosta.

        Roomalaisia viihdytettiin gladiaattorinäytöksillä.Poliitikot käyttivät sitä hyväkseen.

        Kun kansa oli tyytymätön, järjestettiin suuri tapahtuma. Sille esiteltiin joukko gladiaattoreita,
        kuten meilläkin joka päivä. Se on aina ollut rappion merkki.

        Esimerkiksi USA:ssa panostetaan valtavasti erilaisiin tv―ohjelmiin, jotka vievät kansan huomion siitä, mitä todella tapahtuu.

        Urheilu on tärkeä, ihan kuin gladiaattorien aikanakin.

        Voi sanoa, että meidät on vaivutettu horrokseen ja olemme siihen tyytyväisiä.

        Roomalaiset kilpa―ajajat palkittiin yhtä runsaasti kuin meidän huippu―urheilijamme.

        100―luvulla Gaius Appuleius Diocles niminen kilpa―ajaja keräsi voitoilla 35 miljoonan sestersiuksen omaisuuden, nykyrahassa useita miljardeja dollareita.

        On toinenkin ammattikunta, joka on rappion aikoina yliarvostettu.

        Kokit olivat kuuluisuuksia Rooman, osmanien ja Espanjan suurvalta―aikoina.

        Tuollainen kertoo, että suurvallan loppu häämöttää.

        Kansakunnassa herää vielä kerran halu näyttää.

        Me olimme niin suuria ja mahtavia, mutta missä tuo tunne on nyt.

        Siksi suuruuden tunne halutaan takaisin.

        Yritetään loistaa parhaalla ruualla, vaatteilla, parhaalla musiikilla, elokuvilla

        tosi―tv―sarjoilla tai juorulehdillä..."

        http://keskustelu.suomi24.fi/t/12117192/rappion-merkit---olemmeko-alakierteessa-

        TV täynnä kokkiohjelmia, niitä tulee jopa pällekäin.


        Näky tulevan


        Meil on kirjoitti:
        TV täynnä kokkiohjelmia, niitä tulee jopa pällekäin.

        Muutama päivä sitten niitä tuli kuudelta kanavalta yhtä aikaa.

        Ja...


        Näky tulevan kirjoitti:
        Muutama päivä sitten niitä tuli kuudelta kanavalta yhtä aikaa.

        Ennustaja TV jne. "Soita ennustajallemme nyt" ja maksa 3,55/min plus pvm. huhhuijaaa....

        Tittytainment/ tissiviihde

        "Tittytainment" on nykyversio leivästä ja sirkushuveista. Saksalaisteos Globaliseringsfällan ennustaa, että 80% ihmisistä tulee vajoamaan "tissiviihteen" maailmaan. Uppsalan sairaalan professori Håkan Erikson kirjoittaa, kuinka joka neljäs ruotsalainen tulee osoittautumaan liian tyhmäksi tähän maailmaan, koska heidän lahjoillaan ei kilpailla entistä vähemmistä ja vaativimmista työpaikoista.

        "Makuamme ja mieltymyksiämme muokataan niin että olemme tulevaisuudessa arvostelukyvyttömiä ja mentaalisesti samanikäistä."

        Tissiviihde (tittytainment) on globaali mediastrategia, jolla rikkauksien ja vallan ulkopuolelle jäävä tavallinen väestö oloutetaan rauhalliseksi sillä aikaa kun se 20 prosenttia johtaa maailmaa."

        http://keskustelu.suomi24.fi/node/8548648


      • bvcbbv
        87r78o69 kirjoitti:

        Tittytainment/ tissiviihde

        "Tittytainment" on nykyversio leivästä ja sirkushuveista. Saksalaisteos Globaliseringsfällan ennustaa, että 80% ihmisistä tulee vajoamaan "tissiviihteen" maailmaan. Uppsalan sairaalan professori Håkan Erikson kirjoittaa, kuinka joka neljäs ruotsalainen tulee osoittautumaan liian tyhmäksi tähän maailmaan, koska heidän lahjoillaan ei kilpailla entistä vähemmistä ja vaativimmista työpaikoista.

        "Makuamme ja mieltymyksiämme muokataan niin että olemme tulevaisuudessa arvostelukyvyttömiä ja mentaalisesti samanikäistä."

        Tissiviihde (tittytainment) on globaali mediastrategia, jolla rikkauksien ja vallan ulkopuolelle jäävä tavallinen väestö oloutetaan rauhalliseksi sillä aikaa kun se 20 prosenttia johtaa maailmaa."

        http://keskustelu.suomi24.fi/node/8548648

        Francis Wheen kirjoitteli tälläistä jo aikaa sitten:

        "Englannin kielessä valistusta tarkoittava sana enlightenment tarkoittaa sananmukaisesti valaistumista tai valaistusta, ja jos sen naputtaa Amazonin onlinehakemistoon, sieltä löytyy yli 1 500 kirjaa. Tarkemmin katsoessa käy ilmi, ettei niillä ole mitään tekemistä sen kanssa, mitä Kant tai edes Foucault tarkoittivat valistuksella: Nykyhetken voima: Johdatus hengelliseen valaistumiseen, Kung Fun salaisuudet itsepuolustuksessa, terveydessä ja valaistumisessa, Kristallivalaistuminen:

        Kristallien ja parantavien kivien muuntavat ominaisuudet, Ruusuristiläinen valaistuminen, Tiibetiläinen värityskirja: Iloinen tie oikean aivolohkon valaistumiseen, Buddhan sisäinen herättäminen: Kahdeksan askelta valaistukseen, ja Valaistuminen golfin avulla: Eedenin puutarhan pelin pelaaminen, joka on markkinamystikko Deepak Chopran hengentuote. "Valistus teki selväksi sen, mikä oli ollut jo pitkään piilevänä Euroopan intellektuaalisessa elämässä: uskon, jonka mukaan rationaalinen tutkimus johtaa objektiiviseen totuuteen", kuten brittiläinen filosofi Roger Scruton kirjoitti vuonna 1999. "Humen tapaisetkaan valistusajattelijat, jotka eivät luottaneet järkeen, tai ne, jotka yrittivät Kantin tavoin kiertää sen voiman, eivät koskaan hylänneet uskoaan rationaaliseen argumentointiin (.)

        Seuraavien 200 vuoden ajan järki säilytti asemansa totuuden tuomarina ja objektiivisen tiedon perustana. (Mutta) järki on nyt puolustuskannalla, sekä ideaalina että todellisuutena." Scrutonin mukaan tämä vastavallankumous "kyseenalaistaa koko oppimisen perinteen". Sen johtajat saattavat vaikuttaa sekalaiselta seurakunnalta - postmodernisteja ja primitivistejä, New Agea ja Vanhaa testamenttia - mutta he ovat olleet huomattavan tehokkaita viimeisen neljännesvuosisadan aikana. Eivätkä he ole pelkkiä pölkkypäitä tai fanaatikkoja, jotka väittävät "tietämättömyyttä siunaukseksi" lievittääkseen oman typeryytensä aiheuttamia tunnontuskia. Tämän päivän trahison des clercs on auttanut ja rohkaissut niitä, jotka eivät paremmasta tiedä. Me olemme nyt saavuttaneet pisteen, jossa edistyksellisenä uudistajana esiintyvä Englannin pääministeri (joka hokee mantraa "koulutus, koulutus, koulutus") saattaa puolustaa kreationismin opetusta kehitysopin sijasta koulujen biologian tunneilla ilman minkäänlaista häpeän tai nolouden häivää. Jopa valistuksen arvoja kunnioittavat intellektuellit vaikuttavat usein haluttomilta puolustamaan niitä julkisuudessa pelätessään, että heidät leimataan "liberaaleiksi imperialisteiksi" tai joksikin vielä pahemmaksi."

        Valistus häviämässä huuhaan tieltä.


      • Pystyyn_kuollut kirjoitti:

        Entäpä jos Seppo tarkoittaa kuin tarkoittaakin mustavarista, kaupunkien ja hautausmaiden puistoissa pesivää lintua?

        https://fi.wikipedia.org/wiki/Mustavaris

        Varis juolahti mieleeni luultavasti teoksesta "Mustavarikset ovat palanneet". Se on Aleksei Savrasovin maalaus vuodelta 1871.


      • bvcbbv kirjoitti:

        Francis Wheen kirjoitteli tälläistä jo aikaa sitten:

        "Englannin kielessä valistusta tarkoittava sana enlightenment tarkoittaa sananmukaisesti valaistumista tai valaistusta, ja jos sen naputtaa Amazonin onlinehakemistoon, sieltä löytyy yli 1 500 kirjaa. Tarkemmin katsoessa käy ilmi, ettei niillä ole mitään tekemistä sen kanssa, mitä Kant tai edes Foucault tarkoittivat valistuksella: Nykyhetken voima: Johdatus hengelliseen valaistumiseen, Kung Fun salaisuudet itsepuolustuksessa, terveydessä ja valaistumisessa, Kristallivalaistuminen:

        Kristallien ja parantavien kivien muuntavat ominaisuudet, Ruusuristiläinen valaistuminen, Tiibetiläinen värityskirja: Iloinen tie oikean aivolohkon valaistumiseen, Buddhan sisäinen herättäminen: Kahdeksan askelta valaistukseen, ja Valaistuminen golfin avulla: Eedenin puutarhan pelin pelaaminen, joka on markkinamystikko Deepak Chopran hengentuote. "Valistus teki selväksi sen, mikä oli ollut jo pitkään piilevänä Euroopan intellektuaalisessa elämässä: uskon, jonka mukaan rationaalinen tutkimus johtaa objektiiviseen totuuteen", kuten brittiläinen filosofi Roger Scruton kirjoitti vuonna 1999. "Humen tapaisetkaan valistusajattelijat, jotka eivät luottaneet järkeen, tai ne, jotka yrittivät Kantin tavoin kiertää sen voiman, eivät koskaan hylänneet uskoaan rationaaliseen argumentointiin (.)

        Seuraavien 200 vuoden ajan järki säilytti asemansa totuuden tuomarina ja objektiivisen tiedon perustana. (Mutta) järki on nyt puolustuskannalla, sekä ideaalina että todellisuutena." Scrutonin mukaan tämä vastavallankumous "kyseenalaistaa koko oppimisen perinteen". Sen johtajat saattavat vaikuttaa sekalaiselta seurakunnalta - postmodernisteja ja primitivistejä, New Agea ja Vanhaa testamenttia - mutta he ovat olleet huomattavan tehokkaita viimeisen neljännesvuosisadan aikana. Eivätkä he ole pelkkiä pölkkypäitä tai fanaatikkoja, jotka väittävät "tietämättömyyttä siunaukseksi" lievittääkseen oman typeryytensä aiheuttamia tunnontuskia. Tämän päivän trahison des clercs on auttanut ja rohkaissut niitä, jotka eivät paremmasta tiedä. Me olemme nyt saavuttaneet pisteen, jossa edistyksellisenä uudistajana esiintyvä Englannin pääministeri (joka hokee mantraa "koulutus, koulutus, koulutus") saattaa puolustaa kreationismin opetusta kehitysopin sijasta koulujen biologian tunneilla ilman minkäänlaista häpeän tai nolouden häivää. Jopa valistuksen arvoja kunnioittavat intellektuellit vaikuttavat usein haluttomilta puolustamaan niitä julkisuudessa pelätessään, että heidät leimataan "liberaaleiksi imperialisteiksi" tai joksikin vielä pahemmaksi."

        Valistus häviämässä huuhaan tieltä.

        Tuossa huuhaan leviämisajatuksessa lienee jotakin oleellista. Jos ajatellaan esimerkiksi nykypolitiikkaa, niin sitä ei joko perustella ollenkaan tai perustelut ovat suorastaan järjenvastaisia.

        Miten esimerkiksi tuloerojen kasvattaminen auttaa yhtään mihinkään taloudelliseen ongelmaan? Siinähän rikkaat vain rikastuvat entisestään ja köyhät köyhtyvät entisestään. Eihän manööverissä tapahdu muuta kuin rahan siirtyminen taskusta toiseen. Jos näin tehtäisiin, niin verotuksen progressiota pitäisi kiristää tuntuvasti, jotta sosiaalisten tulonsiirtojen määrää voitaisiin lisätä. Mahtoiko valtion virkamiehellä olla suunnitelmissa progression lisääminen, kun päästi ilmoille tuloerojen kasvattamisteesinsä? Ei ainakaan sen suuntaista pihahdusta näy kuuluneen.


      • 875759 kirjoitti:

        "Viimeisenä leivän ja sirkushuvien aika, rappion aika.

        Suurvallan rappiosta ovat aina kertoneet samat merkit.

        Suuret sotavoimat ja sotilaiden kurittomuus, omaisuudella pröystäily, rikkaiden ja köyhien välisen kuilun kasvaminen, halu elää pöhöttyneen valtion elättinä ja pakkomielteinen suhtautuminen seksiin.

        Pahamaineisin rappion merkeistä on valuutan arvon heikkeneminen.

        Isossa―Britanniassa ja USA:ssa oli kulta― tai hopeakanta, mutta niistä luovuttiin kauan sitten.

        Samoin oli Rooman valtakunnassa.

        Järjestelmä luotiin terveelle pohjalle ja perustui hopeakantaan.

        Järjestelmä kuitenkin rapautui niin, että dinaari muuttui hopearahasta kuparirahaksi: kuparirahoja alettiin hopeoida, mutta käytössä hopeointi kului pois.

        Lisäksi senaattoreita, jotka olivat ennen ajaneet kansan asiaa, kiinnosti vain anastaa itselleen mahdollisimman suuri omaisuus.

        Pinnan alla kuohuvasta rahan, vallan ja omaisuuden himosta seuraa, että velvollisuus ja julkinen palvelu saavat väistyä.Tilalle tulee johtajia, jotka kahmivat voittoja itselleen.

        Kaikki suurvallan rappiolle tyypilliset merkit ovat nähtävissä, toiset muita selvemmin.

        Nykyisen kaltainen finanssi― ja talouskriisi on aina ollut merkki suurvallan rappiosta.

        Roomalaisia viihdytettiin gladiaattorinäytöksillä.Poliitikot käyttivät sitä hyväkseen.

        Kun kansa oli tyytymätön, järjestettiin suuri tapahtuma. Sille esiteltiin joukko gladiaattoreita,
        kuten meilläkin joka päivä. Se on aina ollut rappion merkki.

        Esimerkiksi USA:ssa panostetaan valtavasti erilaisiin tv―ohjelmiin, jotka vievät kansan huomion siitä, mitä todella tapahtuu.

        Urheilu on tärkeä, ihan kuin gladiaattorien aikanakin.

        Voi sanoa, että meidät on vaivutettu horrokseen ja olemme siihen tyytyväisiä.

        Roomalaiset kilpa―ajajat palkittiin yhtä runsaasti kuin meidän huippu―urheilijamme.

        100―luvulla Gaius Appuleius Diocles niminen kilpa―ajaja keräsi voitoilla 35 miljoonan sestersiuksen omaisuuden, nykyrahassa useita miljardeja dollareita.

        On toinenkin ammattikunta, joka on rappion aikoina yliarvostettu.

        Kokit olivat kuuluisuuksia Rooman, osmanien ja Espanjan suurvalta―aikoina.

        Tuollainen kertoo, että suurvallan loppu häämöttää.

        Kansakunnassa herää vielä kerran halu näyttää.

        Me olimme niin suuria ja mahtavia, mutta missä tuo tunne on nyt.

        Siksi suuruuden tunne halutaan takaisin.

        Yritetään loistaa parhaalla ruualla, vaatteilla, parhaalla musiikilla, elokuvilla

        tosi―tv―sarjoilla tai juorulehdillä..."

        http://keskustelu.suomi24.fi/t/12117192/rappion-merkit---olemmeko-alakierteessa-

        TV täynnä kokkiohjelmia, niitä tulee jopa pällekäin.


        Näky tulevan


        Meil on kirjoitti:
        TV täynnä kokkiohjelmia, niitä tulee jopa pällekäin.

        Muutama päivä sitten niitä tuli kuudelta kanavalta yhtä aikaa.

        Ja...


        Näky tulevan kirjoitti:
        Muutama päivä sitten niitä tuli kuudelta kanavalta yhtä aikaa.

        Ennustaja TV jne. "Soita ennustajallemme nyt" ja maksa 3,55/min plus pvm. huhhuijaaa....

        Media voisi huuhaan sijasta tarjota analyyttista ajattelua. Peruskouluun toivoisin yrittäjäagitaation paikalle järjenkäytön opetusta. Koodaamisella voi myös heittää vesilintua, ellei siihen tunne erityistä kiinnostusta. Koodaus alkaa olla pikemminkin robotin kuin PISA -osaajan "heiniä".


      • huuhaa-scrutiny.etc

        Scruton valitettavasti sotkee sinänsä kiinnostavaan kulttuuri- ja yhteiskuntakritiikkiin myös omat erittäin vanhanaikaisen järkeisuskoiset filosofiset ahdasmielisyytensä. Kantista postmodernismiin ja juutalais-kristillisyydestä New Ageen tasan kaikki mikä ei edusta aikansa elänyttä ja epäkriittistä valistuksellista järkeisuskoa (eli Scrutonin omaa asennetta) on sitten lopulta samaa "huuhaata".

        Mutta jos jätetään tämä "ankaran" järkeisfilosofin tyypillinen henkilökohtainen tuulimyllysota omaan arvoonsa, niin onhan tuossa analyysissa hyvin osuvaa se, miten "valistuksen" merkitys on nykyajassa käsitteenä oikeastaan lähinnä yksilöllis-spirituaalinen, ei lainkaan yhteisöllis-poliittinen.

        Muutamia poikkeuksellisia muotiaiheita lukuunottamatta kaikelle yhteisölliselle tiedostamiselle ja heräämiselle ("vallankumoukselle") nyrpistellään nokkaa, samalla kun mukayksilöllisen orjallisesti kulutettava roska myy ennennäkemättömästi.


      • huuhaa-wheenery.etc

        ...Sori, Wheen eikä Scruton taisikin siis olla pääsiteerattuna yllä. Samaa liturgikkopiiriä kuitenkin...


      • bvnnb

      • sepä.se

        "Quis custodiet ipsos custodes?"

        "Kuka valvoo itseään valvojia?"


      • cvnbcv
        Seppo_Ilmarinen kirjoitti:

        Media voisi huuhaan sijasta tarjota analyyttista ajattelua. Peruskouluun toivoisin yrittäjäagitaation paikalle järjenkäytön opetusta. Koodaamisella voi myös heittää vesilintua, ellei siihen tunne erityistä kiinnostusta. Koodaus alkaa olla pikemminkin robotin kuin PISA -osaajan "heiniä".

        Se pyrittiin estämään jo koulussa.

        "Vapaan koulutuksen tukisäätiö (VKTS) oli vuosina 1973–1991 toiminut elinkeinoelämän rahoittama säätiö... säätiöllä oli käytössään tehokas ja kouliintunut organisaatio ja se ryhtyi ajamaan 1980-luvulla omien taustaryhmiensä koulutuspoliittisia tavoitteita.[1]

        Vapaan koulutuksen tukisäätiön keskeisimpiä tavoitteita olivat uusien kouluneuvostojen lakkauttaminen, yhteiskuntatiedon opetuksen vähentäminen ja peruskoulutuksen huomion siirtäminen kansalaiskasvatuksesta elinkeinoelämälle hyödyllisten aineiden eli niin sanottujen tieto- ja taitoaineiden opetukseen. Kouludemokratia oli säätiön mielestä yksiselitteisesti haitallista. Säätiössä sovittiin, että sen toiminnasta ei puhuta ulkopuolisille. Tämä mahdollisti sen, että mukaan pyydetyt poliitikot ja virkamiehet uskalsivat tulla mukaan toimintaan ilman paljastumisen vaaraa.

        Säätiön merkitys koulutuspolitiikassa alkoi kasvaa 1980-luvulla ja se saikin tavoitteitaan läpi useissa tuntijakouudistuksissa. Yhteiskuntatiedon opetus myöhäistettiin peruskoulun yhdeksänteen luokkaan ja kouluneuvostot lakkautettiin. Tulosvastuu-ajattelumallia haluttiin soveltaa myös peruskoulussa.

        https://fi.wikipedia.org/wiki/Vapaan_koulutuksen_tukisäätiö

        Suomalaisia alettiiin aktiivisesti tyhmentää peruskoulun yhteydessä.


      • cbvcc

        Suoli24 on uudistellut toimintojaan ja siksi suoralinkitykset eivät aina toimi, nyt eivät näytä ymmärtävän ä-kirjainta. Homma onnistuu kuitenkin kopioimalla koko linkki selaimeen, selain kyllä ymmärtää.


      • nbvcnbvc
        cvnbcv kirjoitti:

        Se pyrittiin estämään jo koulussa.

        "Vapaan koulutuksen tukisäätiö (VKTS) oli vuosina 1973–1991 toiminut elinkeinoelämän rahoittama säätiö... säätiöllä oli käytössään tehokas ja kouliintunut organisaatio ja se ryhtyi ajamaan 1980-luvulla omien taustaryhmiensä koulutuspoliittisia tavoitteita.[1]

        Vapaan koulutuksen tukisäätiön keskeisimpiä tavoitteita olivat uusien kouluneuvostojen lakkauttaminen, yhteiskuntatiedon opetuksen vähentäminen ja peruskoulutuksen huomion siirtäminen kansalaiskasvatuksesta elinkeinoelämälle hyödyllisten aineiden eli niin sanottujen tieto- ja taitoaineiden opetukseen. Kouludemokratia oli säätiön mielestä yksiselitteisesti haitallista. Säätiössä sovittiin, että sen toiminnasta ei puhuta ulkopuolisille. Tämä mahdollisti sen, että mukaan pyydetyt poliitikot ja virkamiehet uskalsivat tulla mukaan toimintaan ilman paljastumisen vaaraa.

        Säätiön merkitys koulutuspolitiikassa alkoi kasvaa 1980-luvulla ja se saikin tavoitteitaan läpi useissa tuntijakouudistuksissa. Yhteiskuntatiedon opetus myöhäistettiin peruskoulun yhdeksänteen luokkaan ja kouluneuvostot lakkautettiin. Tulosvastuu-ajattelumallia haluttiin soveltaa myös peruskoulussa.

        https://fi.wikipedia.org/wiki/Vapaan_koulutuksen_tukisäätiö

        Suomalaisia alettiiin aktiivisesti tyhmentää peruskoulun yhteydessä.

        Yllättäen se näkyy jo tälläkin palstalla:

        "Suomalaisia alettiiin aktiivisesti tyhmentää peruskoulun yhteydessä."


      • 874864
        875759 kirjoitti:

        "Viimeisenä leivän ja sirkushuvien aika, rappion aika.

        Suurvallan rappiosta ovat aina kertoneet samat merkit.

        Suuret sotavoimat ja sotilaiden kurittomuus, omaisuudella pröystäily, rikkaiden ja köyhien välisen kuilun kasvaminen, halu elää pöhöttyneen valtion elättinä ja pakkomielteinen suhtautuminen seksiin.

        Pahamaineisin rappion merkeistä on valuutan arvon heikkeneminen.

        Isossa―Britanniassa ja USA:ssa oli kulta― tai hopeakanta, mutta niistä luovuttiin kauan sitten.

        Samoin oli Rooman valtakunnassa.

        Järjestelmä luotiin terveelle pohjalle ja perustui hopeakantaan.

        Järjestelmä kuitenkin rapautui niin, että dinaari muuttui hopearahasta kuparirahaksi: kuparirahoja alettiin hopeoida, mutta käytössä hopeointi kului pois.

        Lisäksi senaattoreita, jotka olivat ennen ajaneet kansan asiaa, kiinnosti vain anastaa itselleen mahdollisimman suuri omaisuus.

        Pinnan alla kuohuvasta rahan, vallan ja omaisuuden himosta seuraa, että velvollisuus ja julkinen palvelu saavat väistyä.Tilalle tulee johtajia, jotka kahmivat voittoja itselleen.

        Kaikki suurvallan rappiolle tyypilliset merkit ovat nähtävissä, toiset muita selvemmin.

        Nykyisen kaltainen finanssi― ja talouskriisi on aina ollut merkki suurvallan rappiosta.

        Roomalaisia viihdytettiin gladiaattorinäytöksillä.Poliitikot käyttivät sitä hyväkseen.

        Kun kansa oli tyytymätön, järjestettiin suuri tapahtuma. Sille esiteltiin joukko gladiaattoreita,
        kuten meilläkin joka päivä. Se on aina ollut rappion merkki.

        Esimerkiksi USA:ssa panostetaan valtavasti erilaisiin tv―ohjelmiin, jotka vievät kansan huomion siitä, mitä todella tapahtuu.

        Urheilu on tärkeä, ihan kuin gladiaattorien aikanakin.

        Voi sanoa, että meidät on vaivutettu horrokseen ja olemme siihen tyytyväisiä.

        Roomalaiset kilpa―ajajat palkittiin yhtä runsaasti kuin meidän huippu―urheilijamme.

        100―luvulla Gaius Appuleius Diocles niminen kilpa―ajaja keräsi voitoilla 35 miljoonan sestersiuksen omaisuuden, nykyrahassa useita miljardeja dollareita.

        On toinenkin ammattikunta, joka on rappion aikoina yliarvostettu.

        Kokit olivat kuuluisuuksia Rooman, osmanien ja Espanjan suurvalta―aikoina.

        Tuollainen kertoo, että suurvallan loppu häämöttää.

        Kansakunnassa herää vielä kerran halu näyttää.

        Me olimme niin suuria ja mahtavia, mutta missä tuo tunne on nyt.

        Siksi suuruuden tunne halutaan takaisin.

        Yritetään loistaa parhaalla ruualla, vaatteilla, parhaalla musiikilla, elokuvilla

        tosi―tv―sarjoilla tai juorulehdillä..."

        http://keskustelu.suomi24.fi/t/12117192/rappion-merkit---olemmeko-alakierteessa-

        TV täynnä kokkiohjelmia, niitä tulee jopa pällekäin.


        Näky tulevan


        Meil on kirjoitti:
        TV täynnä kokkiohjelmia, niitä tulee jopa pällekäin.

        Muutama päivä sitten niitä tuli kuudelta kanavalta yhtä aikaa.

        Ja...


        Näky tulevan kirjoitti:
        Muutama päivä sitten niitä tuli kuudelta kanavalta yhtä aikaa.

        Ennustaja TV jne. "Soita ennustajallemme nyt" ja maksa 3,55/min plus pvm. huhhuijaaa....

        Vaikuttaa tutulta jo Suomessakin.


      • Köyhä.Persumies
        ei.me.sitä.päätetä kirjoitti:

        Euroopasta tulee mustaa ja tummaa väkeä tänne pilvin pimein ja kun Turkki vielä hermostuu niin sitten sitä vasta tuleekin.

        Tulis vaan PALJON isotissisiä naisia tänne. Ne ois hyvää tissiviihdettä meille köyhille persusuomalaisille...!


      • vcxvbvcx
        Köyhä.Persumies kirjoitti:

        Tulis vaan PALJON isotissisiä naisia tänne. Ne ois hyvää tissiviihdettä meille köyhille persusuomalaisille...!

        Itse asiassa puolalainen ministeri neuvoi aikanaan venäläisiä johtajia, mm. Jeltsiniä laittamaan televisioon pornoa kun muutokset ja taloiusromahhdukset alkavat, jolloin nuoret levottomat miehet pysyvät kotona... Asiasta kerrotaan kirjassa :

        " Genocide: Russia and the New World Order "


      • jgkldsf
        sepä.se kirjoitti:

        "Quis custodiet ipsos custodes?"

        "Kuka valvoo itseään valvojia?"

        USA, EU, NATO...


      • tyhmä.telkku
        875759 kirjoitti:

        "Viimeisenä leivän ja sirkushuvien aika, rappion aika.

        Suurvallan rappiosta ovat aina kertoneet samat merkit.

        Suuret sotavoimat ja sotilaiden kurittomuus, omaisuudella pröystäily, rikkaiden ja köyhien välisen kuilun kasvaminen, halu elää pöhöttyneen valtion elättinä ja pakkomielteinen suhtautuminen seksiin.

        Pahamaineisin rappion merkeistä on valuutan arvon heikkeneminen.

        Isossa―Britanniassa ja USA:ssa oli kulta― tai hopeakanta, mutta niistä luovuttiin kauan sitten.

        Samoin oli Rooman valtakunnassa.

        Järjestelmä luotiin terveelle pohjalle ja perustui hopeakantaan.

        Järjestelmä kuitenkin rapautui niin, että dinaari muuttui hopearahasta kuparirahaksi: kuparirahoja alettiin hopeoida, mutta käytössä hopeointi kului pois.

        Lisäksi senaattoreita, jotka olivat ennen ajaneet kansan asiaa, kiinnosti vain anastaa itselleen mahdollisimman suuri omaisuus.

        Pinnan alla kuohuvasta rahan, vallan ja omaisuuden himosta seuraa, että velvollisuus ja julkinen palvelu saavat väistyä.Tilalle tulee johtajia, jotka kahmivat voittoja itselleen.

        Kaikki suurvallan rappiolle tyypilliset merkit ovat nähtävissä, toiset muita selvemmin.

        Nykyisen kaltainen finanssi― ja talouskriisi on aina ollut merkki suurvallan rappiosta.

        Roomalaisia viihdytettiin gladiaattorinäytöksillä.Poliitikot käyttivät sitä hyväkseen.

        Kun kansa oli tyytymätön, järjestettiin suuri tapahtuma. Sille esiteltiin joukko gladiaattoreita,
        kuten meilläkin joka päivä. Se on aina ollut rappion merkki.

        Esimerkiksi USA:ssa panostetaan valtavasti erilaisiin tv―ohjelmiin, jotka vievät kansan huomion siitä, mitä todella tapahtuu.

        Urheilu on tärkeä, ihan kuin gladiaattorien aikanakin.

        Voi sanoa, että meidät on vaivutettu horrokseen ja olemme siihen tyytyväisiä.

        Roomalaiset kilpa―ajajat palkittiin yhtä runsaasti kuin meidän huippu―urheilijamme.

        100―luvulla Gaius Appuleius Diocles niminen kilpa―ajaja keräsi voitoilla 35 miljoonan sestersiuksen omaisuuden, nykyrahassa useita miljardeja dollareita.

        On toinenkin ammattikunta, joka on rappion aikoina yliarvostettu.

        Kokit olivat kuuluisuuksia Rooman, osmanien ja Espanjan suurvalta―aikoina.

        Tuollainen kertoo, että suurvallan loppu häämöttää.

        Kansakunnassa herää vielä kerran halu näyttää.

        Me olimme niin suuria ja mahtavia, mutta missä tuo tunne on nyt.

        Siksi suuruuden tunne halutaan takaisin.

        Yritetään loistaa parhaalla ruualla, vaatteilla, parhaalla musiikilla, elokuvilla

        tosi―tv―sarjoilla tai juorulehdillä..."

        http://keskustelu.suomi24.fi/t/12117192/rappion-merkit---olemmeko-alakierteessa-

        TV täynnä kokkiohjelmia, niitä tulee jopa pällekäin.


        Näky tulevan


        Meil on kirjoitti:
        TV täynnä kokkiohjelmia, niitä tulee jopa pällekäin.

        Muutama päivä sitten niitä tuli kuudelta kanavalta yhtä aikaa.

        Ja...


        Näky tulevan kirjoitti:
        Muutama päivä sitten niitä tuli kuudelta kanavalta yhtä aikaa.

        Ennustaja TV jne. "Soita ennustajallemme nyt" ja maksa 3,55/min plus pvm. huhhuijaaa....

        Suomen TV tyhmentää, taktiikka oli myös aikanaan Italian tv-keisarin Berlusconinkin käytössä, tv:stä siellä poistettiin käytännössä kaikki asiaohjelmat ja tuupattiin tilalle sinkkulaivaa ja muuta vastaavaa roskaa. Samaltahan tuo alkaa Suomen tv:kin vaikuttaa hääohjelmineen jne.


      • reteqr
        874864 kirjoitti:

        Vaikuttaa tutulta jo Suomessakin.

        Pöhköimmät houluteltiin EU:hun halpaa viinaa luvaten.


    • Demarit.epärehellisiä

      Seppo puhuu veroista, muttei mainitse sosialisti presidettien tapaa ottaa eläkkeensä 20400 € liian suurena vuodessa, ja vieläpä verotta.
      Kuin olisivat vilungin tarpeessa taloudellsisesti.
      Ay liikkeen verottomuudesta ei mainitse mitään, se pyhää demareille.
      Ay liikkeen asunto bisneskin varmaan ihan jes, kun on verotonta kymmenetmiljoonat.

      • ilDottore

        Ja siinä on pakkomielteinen sekopää tyhmentämässä palstaa jatkuvalla sairaskertomuksellaan. Kopioisi ne kaikki vuosien aikana tänne lähettämänsä aivopierut ja veisi ne lekurilleen (vaatisi kyllä vähintään kuorma-auton), kyllä tuohonkin pakkomielle tautiin on jo lääkitys olemassa, ja jos ei ole, kahjo saisi valtiolta ihan oman asunnon jossa mukavat valkotakkiset palvelijat huolehtisivat jopa oven sulkemisesta ja lukitemisestä, että ei vaan Halonen pääsisi käymään kissojen ja kilpikonnien kanssa. Palstakin paranisi huomattavasti.


    • NysäkarvaJombpenJOHTAJA

      Suomen on mentävä talouspoliotiikassa muiden viitoittamaa tietä mm. siitä syystä kun ei ole enää omaa rahaa.
      Rahan verottaminen sen syntysijoilla on ideana hyvä, mutta miten on käytännön tuteutuksen laita mm. EU:n paragrafien vuoksi?

      • Muiden mukana on mentävä. Muiden muassa velanotossa. Muutenhan Suomi kärsisi taloudellisesti, jos ei pyrkisi hyötymään velasta siinä missä muutkin. Ongelma on vain siinä, miten suuri pommi tästä kaikesta muodostuu. Onneksi on olemassa edes jonkinlainen keskuspankki, jolla ainakin luulisi olevan mahdollisuus saada rahavirrat hallintaan.

        Talouden elpyminen on kuitenkin oma lukunsa, jos aina kukin velkainen maa joutuu muiden tuettavaksi ja apupaketit kootaan veronmaksajilta. Ongelma ovat myös kaikki ne säännökset, jotka pakottavat jäsenvaltiot taloudellisissa operaatioissaan samaan muottiin. Eihän täällä hetken päästä ole kuin medium -kokoisia kenkiä, jos niitäkään.


      • Seppo_Ilmarinen kirjoitti:

        Muiden mukana on mentävä. Muiden muassa velanotossa. Muutenhan Suomi kärsisi taloudellisesti, jos ei pyrkisi hyötymään velasta siinä missä muutkin. Ongelma on vain siinä, miten suuri pommi tästä kaikesta muodostuu. Onneksi on olemassa edes jonkinlainen keskuspankki, jolla ainakin luulisi olevan mahdollisuus saada rahavirrat hallintaan.

        Talouden elpyminen on kuitenkin oma lukunsa, jos aina kukin velkainen maa joutuu muiden tuettavaksi ja apupaketit kootaan veronmaksajilta. Ongelma ovat myös kaikki ne säännökset, jotka pakottavat jäsenvaltiot taloudellisissa operaatioissaan samaan muottiin. Eihän täällä hetken päästä ole kuin medium -kokoisia kenkiä, jos niitäkään.

        Ei tuo virkamies varoittelija ole uusi tapa. Hetemäkeä ennen oli Sailas ja sitä ennen... en muistakaan. Kaikki he ovat ajallaan lukeneet madonlukuja Suomen taloudesta.

        Verottamisesta olen samaa mieltä, mutta yritysten verotusmaan muuttamiseen tarvitaan koko EU:n yksimielisyys. Euroopan veroparatiisit vastustavat tätä tietysti kovasti joten ilman painostusta muutos ei onnistu.


      • f22

        Voiko monoliittinen talous ylipäätään olla dynaaminen? Siis talous, jossa kaikki tapahtuu samaan aikaan ja samassa tahdissa kuin kuorolaulussa. Olen äärimmäisen ihmeissäni, suorastaan ällistynyt, että porvarit, jopa jotkut niin kutsutut yritysjohtajat, hinkuvat tasapäätalouden nimeen. Kärjistäen voisi sanoa, että suomalainen porvari on "punikisoitunut" siinä missä perinteisestä "punikista" on tullut "punaniskaporvari".


      • nbb
        Seppo_Ilmarinen kirjoitti:

        Muiden mukana on mentävä. Muiden muassa velanotossa. Muutenhan Suomi kärsisi taloudellisesti, jos ei pyrkisi hyötymään velasta siinä missä muutkin. Ongelma on vain siinä, miten suuri pommi tästä kaikesta muodostuu. Onneksi on olemassa edes jonkinlainen keskuspankki, jolla ainakin luulisi olevan mahdollisuus saada rahavirrat hallintaan.

        Talouden elpyminen on kuitenkin oma lukunsa, jos aina kukin velkainen maa joutuu muiden tuettavaksi ja apupaketit kootaan veronmaksajilta. Ongelma ovat myös kaikki ne säännökset, jotka pakottavat jäsenvaltiot taloudellisissa operaatioissaan samaan muottiin. Eihän täällä hetken päästä ole kuin medium -kokoisia kenkiä, jos niitäkään.

        "Onneksi on olemassa edes jonkinlainen keskuspankki, jolla ainakin luulisi olevan mahdollisuus saada rahavirrat hallintaan."

        Se on vain EKP:n haarakonttori nykyään ja ottaa ohjeet sieltä valitettavasti ja ne ohjeet ovat Suomelle vahingollisia.


      • cvbnbvc
        DV8_Diva_XOXO kirjoitti:

        Ei tuo virkamies varoittelija ole uusi tapa. Hetemäkeä ennen oli Sailas ja sitä ennen... en muistakaan. Kaikki he ovat ajallaan lukeneet madonlukuja Suomen taloudesta.

        Verottamisesta olen samaa mieltä, mutta yritysten verotusmaan muuttamiseen tarvitaan koko EU:n yksimielisyys. Euroopan veroparatiisit vastustavat tätä tietysti kovasti joten ilman painostusta muutos ei onnistu.

        Sailas huumoria vuosien takaa:

        "Valtiosihteeri Raimo Sailas vieraili mielisairaalassa. Potilaat seisoivat pitkinä riveinä niiden käytävien varrella, joita myöten valtiosihteeri kulki. Sailaksen ohittaessa potilasta tämä aina kumarsi ja sanoi:
        - Hyvää päivää! Kiitos hyvistä talousideoista, herra valtiosihteeri!
        Ulko-oven vieressä rivin viimeisenä seisova mies kuitenkin vain nyökkäsi ja sanoi:
        - Hyvää päivää.
        Sailas pysähtyi miehen eteen ja kysyi:
        - Miksi sinä ainoana koko joukosta et kiittänyt hyvistä talousideoista?
        Mies siirteli hieman epävarmasti jalkojaan ja vastasi:
        - Minä en ole hullu. Minä olen hoitaja."

        http://gamma.nic.fi/~myllma/sailas.htm


      • lainaten
        cvbnbvc kirjoitti:

        Sailas huumoria vuosien takaa:

        "Valtiosihteeri Raimo Sailas vieraili mielisairaalassa. Potilaat seisoivat pitkinä riveinä niiden käytävien varrella, joita myöten valtiosihteeri kulki. Sailaksen ohittaessa potilasta tämä aina kumarsi ja sanoi:
        - Hyvää päivää! Kiitos hyvistä talousideoista, herra valtiosihteeri!
        Ulko-oven vieressä rivin viimeisenä seisova mies kuitenkin vain nyökkäsi ja sanoi:
        - Hyvää päivää.
        Sailas pysähtyi miehen eteen ja kysyi:
        - Miksi sinä ainoana koko joukosta et kiittänyt hyvistä talousideoista?
        Mies siirteli hieman epävarmasti jalkojaan ja vastasi:
        - Minä en ole hullu. Minä olen hoitaja."

        http://gamma.nic.fi/~myllma/sailas.htm

        Mitä eroa on Raimo Sailaksella ja olutpullolla?
        Ei mitään. Kumpikin kusettaa...
        Entä mitä yhteistä??
        Molemmat ovat parhaimmillaan kylmänä, avattuna pöydällä.

        Raimo Sailas jäi auton alle. Poliisi kysyi:
        - Näittekö, kuka ajoi päällenne?
        - En. Mutta tuntisin kyllä hänen naurunsa.

        Amerikanserkku tuli Suomeen ja kehui suomalaisserkulle:
        - We have, Bill Clinton, Bob Hope and Johnny Cash
        Suomalainen pohti hetken ja sanoi:
        - We have Raimo Sailas, no hope and no cash.

        Q: Mita eroa on kuolleella Raimo Sailaksella ja kuolleella oravalla?
        A: Oravan edessä on yleensä jarrutusjäljet...


    • Palkkaeroja tulisi kasvattaa. Kyvykkäämpien ja elämässään onnistuneiden on täysin oikeudenmukaista saada enemmän. Ainoastaan tämä lisää mm. kulutussektorin kysyntää. Ei köyhien palkkapussilla kansantaloutta pidetä pyörimässä. Heillä kun on rahaa vain välttämättömimpään. Lisäksi eniten tienaavat kustantavat myös köyhien terveydenhuolto- sosiaali ym. palvelut.
      Lisäksi Suomeen tulisi saada toimivat halpatyömarkkinat. Työehtosopimusten yleissitovuus ja minimipalkka tulisi poistaa. Irtisanomista on helpotettava. Ay-liike on pistettävä polvilleen kuten Thatcher teki 1980-luvulla Britanniassa.
      Elina Lepomäen ehdottama Kansalaistili olisi kokeilemisen arvoinen asia. ideana olisi sosiaaliturvan muuttaminen osin vastikkeelliseksi. Kaikenkaikkiaan passivoivasta hyvinvointivaltiosta on siirryttävä aktiivisuuteen kannustavaan turvaverkkovaltioon.

      • huhhahheioshf

        "Tuloerojen kasvu ei ole itseisarvo, vaan seuraus
        13.8.2016 08:59

        Valtiovarainministeriön korkeimman virkamiehen valtiosihteeri Martti Hetemäen mukaan tuloerojen kasvu on tie onneen, eli korkeaan työllisyysasteeseen. Tämä tulkinta on omituinen, ja mitä ilmeisimmin myös virheellinen."

        http://susijumala.puheenvuoro.uusisuomi.fi/221217-tuloerojen-kasvu-ei-ole-itseisarvo-vaan-seuraus

        "Huomioitavaa on, että varakkaat kotitaloudet Suomessa ovat velattomia, mikä tarkoittaa, että osalla kotitalouksilla on oltava velkaa enemmän kuin keskiarvolaskelmissa. Toinen huomioitava asia on, että kulutuskysynnän kasvun potentiaali lepää nimenomaan näiden ylivelkaisten kotitalouksien harteilla. Ja kun ei ole hartioita niin ei ole kasvuakaan.

        Toisin sanoen erityisesti euromaiden tasetaantumasta johtuen yksityisten tasetaantumaa ei helpoteta, vaan sitä pikemminkin pahennetaan. Yksityinen kulutus sakkaa, ja sitä kautta yritysten tarve lisätyövoimalle jää unelmaksi. Tilalle tulee paheneva työttömyys ja sitä kautta yhä pahempi yksityisten tasetaantuma."


      • hmvjkhgjkhg

        Maggien ja Reaganin politiikkan seuraukset:

        Naivi olet itse, nykyinen ja viime vuosikymmenien politiikka perustuu juuri tihkumisteoriaan/valumisteoriaan/Trickle down theory.

        "Nykyisin

        vallalla on ns. tihkumisteoria (trickle down theory)...

        "Tarvitsee vain säätää laki rikkaiden vaurastuttamiseksi, niin heidän vaurautensa tihkuu alempana oleville"

        -Presidenttiehdokas William Jennings Bryan, 1860-1925."

        http://www.uusisuomi.fi/comment/316776#comment-316776

        "Rikkaiden kansalaisten mielistely ja köyhempien kyykyttäminen eivät tuota talouskasvua, kirjoittaa nobelistina tunnettu taloustieteen professori Paul Krugman New York Timesin kolumnissaan.

        Ajatus särähtää pahasti amerikkalaiskonservatiivin korvaan. Yhdysvalloissa on vuosikymmeniä uskottu, että mitä vähemmän valtio verottaa rikkaita kansalaisiaan ja jakaa tulonsiirtoja köyhille, sitä nopeammin talous kasvaa.

        Olettama perustuu niin sanottuun "trickle-down" -ilmiöön, jonka mukaan rikkaiden kuluttama raha ja varallisuus valuvat keskiluokalle ja edelleen alemmas köyhälle väestönosalle. Mitä vähemmän valtio puuttuu tulonsiirtoihin, sitä enemmän sitä tapahtuu itsestään.

        Krugmanin mukaan ajattelutavasta olisi korkea aika luopua. Hänen mukaansa näyttää siltä, että todellisuus on toiveajattelua karumpi..."

        http://www.taloussanomat.fi/kansantalous/2014/08/08/talousnobelisti-rikkaita-ei-kannata-mielistella/201411054/12

        https://fi.wikipedia.org/wiki/Valumaefekti

        http://keskustelu.suomi24.fi/t/13508474/miksi-hallitus-leikka-aina-koyhilta#comment-81059240

        Thatcher markkinoima tihkumisteoria Lafferin käyrineen ei ole toiminut missään kunnolla, Prof. Patrick Minford sanoikin, "Lafferin käyrä on hölynpölyä".

        http://en.wikipedia.org/wiki/Laffer_curve

        Reagan kokeili sitä Yhdysvalloissa ja seurauksena:

        "valtion budjettivaje kasvoi 900 miljardista dollarista kolmeen biljoonaan dollariin. Reaganin kaudella Yläluokka toki rikastui, mutta siitä vauraudesta ei valunut juuri mitään keski- eikä pienituloisille, vasta -87 työntekijöiden keskiansiot kohosivat -70 luvun tasolle, vapaa-aika tosin oli vähentynyt ja työpaikat pätkätöineen epävarmoja. Yhdysvaltojen kauppatase oli ollut melkein sata vuotta ylijäämäinen, Reaganin kaudella maa muuttui maailman suurimmasta velkojasta maailman suurimmaksi velalliseksi, valtion velka kolminkertaistui..."

        http://www.uusisuomi.fi/comment/316776#comment-316776

        Brititkin ovat yltä päältä veloissa.


      • jkhgkjhf

        " Ay-liike on pistettävä polvilleen "

        Heppu haluaa tänne Venäjän mallin:

        "Työnantaja pitää Pietaria paratiisina

        Rakennusyhtiö YIT Lentekin pääjohtaja Juha Vättö sanoo suoraan, että Pietari on työnantajien paratiisi.

        Ammattiyhdistysliike ei kahlitse työnantajia Venäjällä, jota kutsuttiin neuvostoaikana työläisten paratiisiksi. Työsuhteen voi panna saman tien poikki..."

        http://samiheikkila.puheenvuoro.uusisuomi.fi/35057-sok-boikottiin-kelvottomasta-henkilostopolitiikasta

        ...ei ay-liikettä

        http://keskustelu.suomi24.fi/t/9676983/usa-outo-takapajula#comment-48297346


      • cvnbvc

        Taitaaa toi oikeistodemari olla kokoomuslainen ja onhan Putinin puolue Kokoomuksen veljespuolue, samanlaista ne tänne haluaa.


      • hmvjkhgjkhg kirjoitti:

        Maggien ja Reaganin politiikkan seuraukset:

        Naivi olet itse, nykyinen ja viime vuosikymmenien politiikka perustuu juuri tihkumisteoriaan/valumisteoriaan/Trickle down theory.

        "Nykyisin

        vallalla on ns. tihkumisteoria (trickle down theory)...

        "Tarvitsee vain säätää laki rikkaiden vaurastuttamiseksi, niin heidän vaurautensa tihkuu alempana oleville"

        -Presidenttiehdokas William Jennings Bryan, 1860-1925."

        http://www.uusisuomi.fi/comment/316776#comment-316776

        "Rikkaiden kansalaisten mielistely ja köyhempien kyykyttäminen eivät tuota talouskasvua, kirjoittaa nobelistina tunnettu taloustieteen professori Paul Krugman New York Timesin kolumnissaan.

        Ajatus särähtää pahasti amerikkalaiskonservatiivin korvaan. Yhdysvalloissa on vuosikymmeniä uskottu, että mitä vähemmän valtio verottaa rikkaita kansalaisiaan ja jakaa tulonsiirtoja köyhille, sitä nopeammin talous kasvaa.

        Olettama perustuu niin sanottuun "trickle-down" -ilmiöön, jonka mukaan rikkaiden kuluttama raha ja varallisuus valuvat keskiluokalle ja edelleen alemmas köyhälle väestönosalle. Mitä vähemmän valtio puuttuu tulonsiirtoihin, sitä enemmän sitä tapahtuu itsestään.

        Krugmanin mukaan ajattelutavasta olisi korkea aika luopua. Hänen mukaansa näyttää siltä, että todellisuus on toiveajattelua karumpi..."

        http://www.taloussanomat.fi/kansantalous/2014/08/08/talousnobelisti-rikkaita-ei-kannata-mielistella/201411054/12

        https://fi.wikipedia.org/wiki/Valumaefekti

        http://keskustelu.suomi24.fi/t/13508474/miksi-hallitus-leikka-aina-koyhilta#comment-81059240

        Thatcher markkinoima tihkumisteoria Lafferin käyrineen ei ole toiminut missään kunnolla, Prof. Patrick Minford sanoikin, "Lafferin käyrä on hölynpölyä".

        http://en.wikipedia.org/wiki/Laffer_curve

        Reagan kokeili sitä Yhdysvalloissa ja seurauksena:

        "valtion budjettivaje kasvoi 900 miljardista dollarista kolmeen biljoonaan dollariin. Reaganin kaudella Yläluokka toki rikastui, mutta siitä vauraudesta ei valunut juuri mitään keski- eikä pienituloisille, vasta -87 työntekijöiden keskiansiot kohosivat -70 luvun tasolle, vapaa-aika tosin oli vähentynyt ja työpaikat pätkätöineen epävarmoja. Yhdysvaltojen kauppatase oli ollut melkein sata vuotta ylijäämäinen, Reaganin kaudella maa muuttui maailman suurimmasta velkojasta maailman suurimmaksi velalliseksi, valtion velka kolminkertaistui..."

        http://www.uusisuomi.fi/comment/316776#comment-316776

        Brititkin ovat yltä päältä veloissa.

        Kolmannessa maailmassa myös ns. hikipajat luovat vaurautta ja parantavat nimenomaan köyhimmän väestönosan elintasoa. Kovasti tyytyväisiä olivat Thaimaalaiset marjanpoimijat kun heitä haastateltiin kotimaassaan. Menestys ei tule ilman kovaa työtä!


      • OikeistoSosDem kirjoitti:

        Kolmannessa maailmassa myös ns. hikipajat luovat vaurautta ja parantavat nimenomaan köyhimmän väestönosan elintasoa. Kovasti tyytyväisiä olivat Thaimaalaiset marjanpoimijat kun heitä haastateltiin kotimaassaan. Menestys ei tule ilman kovaa työtä!

        Lisäksi näissä hikipajoissa saadaan tehokkaasti kitkettyä Ay-toiminnan ja sosialismin kaltaiset haihattelut päästä!


      • OikeistoSosDem kirjoitti:

        Lisäksi näissä hikipajoissa saadaan tehokkaasti kitkettyä Ay-toiminnan ja sosialismin kaltaiset haihattelut päästä!

        Paikalliset Oikeistodemarit pitävät kuria ja järjestystä näissä hikipajoissa. Vasemmistolaisia täytyy vähän pitää ojennuksessa etteivät ala rettelöimään.


      • iyri6r76

        Ihan hyvä provo ja trollaus, tosi on kuitenkin, että demareissa on paljon väkeä jonka oikea paikka olisi kokoomus, samoin tietysti keskustassa.


      • 7i64453
        hmvjkhgjkhg kirjoitti:

        Maggien ja Reaganin politiikkan seuraukset:

        Naivi olet itse, nykyinen ja viime vuosikymmenien politiikka perustuu juuri tihkumisteoriaan/valumisteoriaan/Trickle down theory.

        "Nykyisin

        vallalla on ns. tihkumisteoria (trickle down theory)...

        "Tarvitsee vain säätää laki rikkaiden vaurastuttamiseksi, niin heidän vaurautensa tihkuu alempana oleville"

        -Presidenttiehdokas William Jennings Bryan, 1860-1925."

        http://www.uusisuomi.fi/comment/316776#comment-316776

        "Rikkaiden kansalaisten mielistely ja köyhempien kyykyttäminen eivät tuota talouskasvua, kirjoittaa nobelistina tunnettu taloustieteen professori Paul Krugman New York Timesin kolumnissaan.

        Ajatus särähtää pahasti amerikkalaiskonservatiivin korvaan. Yhdysvalloissa on vuosikymmeniä uskottu, että mitä vähemmän valtio verottaa rikkaita kansalaisiaan ja jakaa tulonsiirtoja köyhille, sitä nopeammin talous kasvaa.

        Olettama perustuu niin sanottuun "trickle-down" -ilmiöön, jonka mukaan rikkaiden kuluttama raha ja varallisuus valuvat keskiluokalle ja edelleen alemmas köyhälle väestönosalle. Mitä vähemmän valtio puuttuu tulonsiirtoihin, sitä enemmän sitä tapahtuu itsestään.

        Krugmanin mukaan ajattelutavasta olisi korkea aika luopua. Hänen mukaansa näyttää siltä, että todellisuus on toiveajattelua karumpi..."

        http://www.taloussanomat.fi/kansantalous/2014/08/08/talousnobelisti-rikkaita-ei-kannata-mielistella/201411054/12

        https://fi.wikipedia.org/wiki/Valumaefekti

        http://keskustelu.suomi24.fi/t/13508474/miksi-hallitus-leikka-aina-koyhilta#comment-81059240

        Thatcher markkinoima tihkumisteoria Lafferin käyrineen ei ole toiminut missään kunnolla, Prof. Patrick Minford sanoikin, "Lafferin käyrä on hölynpölyä".

        http://en.wikipedia.org/wiki/Laffer_curve

        Reagan kokeili sitä Yhdysvalloissa ja seurauksena:

        "valtion budjettivaje kasvoi 900 miljardista dollarista kolmeen biljoonaan dollariin. Reaganin kaudella Yläluokka toki rikastui, mutta siitä vauraudesta ei valunut juuri mitään keski- eikä pienituloisille, vasta -87 työntekijöiden keskiansiot kohosivat -70 luvun tasolle, vapaa-aika tosin oli vähentynyt ja työpaikat pätkätöineen epävarmoja. Yhdysvaltojen kauppatase oli ollut melkein sata vuotta ylijäämäinen, Reaganin kaudella maa muuttui maailman suurimmasta velkojasta maailman suurimmaksi velalliseksi, valtion velka kolminkertaistui..."

        http://www.uusisuomi.fi/comment/316776#comment-316776

        Brititkin ovat yltä päältä veloissa.

        "Reaganin kaudella maa muuttui maailman suurimmasta velkojasta maailman suurimmaksi velalliseksi, valtion velka kolminkertaistui..."

        Kuulostaa tutulta nyt jo Suomessakin.


      • 7644778
        OikeistoSosDem kirjoitti:

        Paikalliset Oikeistodemarit pitävät kuria ja järjestystä näissä hikipajoissa. Vasemmistolaisia täytyy vähän pitää ojennuksessa etteivät ala rettelöimään.

        Mieleen tulee Wikiartikkeli:

        "Kapo – Wikipedia

        Kapo oli toisen maailmansodan aikana natsi-Saksassa ja sen miehittämillä alueilla mies- tai naispuolinen keskitysleirivanki, joka oli vapaaehtoisesti ilmoittautunut eräänlaiseksi vartijavangiksi usein parantaakseen siten omia selviytymismahdollisuuksiaan."

        https://fi.wikipedia.org/wiki/Kapo


      • 7i64453 kirjoitti:

        "Reaganin kaudella maa muuttui maailman suurimmasta velkojasta maailman suurimmaksi velalliseksi, valtion velka kolminkertaistui..."

        Kuulostaa tutulta nyt jo Suomessakin.

        Reagan oli suuri presidentti kun pani "Pahan Valtakunnan" polvilleen.


      • iu6r64
        OikeistoSosDem kirjoitti:

        Reagan oli suuri presidentti kun pani "Pahan Valtakunnan" polvilleen.

        Mulla oli tää huumorilinkeissä, sieltä voit lukea "suuresta presidentistäsi" (Jota muuten hänen vaimonsa raijasi astrologilla joka veloitti 5000 taalaa per käynti/neuvo).

        "Was He Really that Dumb?"

        http://thereaganyears.tripod.com/reaganquotes.htm


      • uri7u6
        iu6r64 kirjoitti:

        Mulla oli tää huumorilinkeissä, sieltä voit lukea "suuresta presidentistäsi" (Jota muuten hänen vaimonsa raijasi astrologilla joka veloitti 5000 taalaa per käynti/neuvo).

        "Was He Really that Dumb?"

        http://thereaganyears.tripod.com/reaganquotes.htm

        "Presidentit sätkynukkeina

        Ranskan presidentti Francois Mitterrandilla oli virkavuosinaan salainen neuvonantaja. Niin myös Yhdysvaltojen presidentti Ronald Reaganilla. Nämä neuvonantajat olivat ikävä kyllä astrologeja.

        Viime keväänä Sorbonnen yliopistossa astrologiasta väitellyt Elisabeth Teissier kirjoitti vuonna 1997 kirjan ”Sous Le Signe de Mitterrand”, jossa paljasti toimineensa Ranskan presidentti Francois Mitterrandin neuvonantajana seitsemän vuoden ajan. Teissier, Ranskan tunnetuin astrologi, kertoi tähtien ohjanneen Mitterrandia lähes hänen jokaisessa poliittisessa päätöksessään, myös Persianlahden sodan aikana.

        Nancy Reagan taas on paljastanut muistelmissaan ”My Turn” (1989), että käytti astrologi Joan Quickleyn palveluksia myös seitsemän vuoden ajan halutessaan varmistaa, että hänen presidentti Ronald Reaganille laatimansa päiväohjelmat olivat mahdollisimman turvallisia."

        http://www.skepsis.fi/lehti/2001/2001-4jar1.html

        Tuolla tosin kerrotaan että astrolpgi olisi tienannut vain 3000 taalaa kuukaudessa, mutta muunkinlaisia tietoja on.


      • uri7u6 kirjoitti:

        "Presidentit sätkynukkeina

        Ranskan presidentti Francois Mitterrandilla oli virkavuosinaan salainen neuvonantaja. Niin myös Yhdysvaltojen presidentti Ronald Reaganilla. Nämä neuvonantajat olivat ikävä kyllä astrologeja.

        Viime keväänä Sorbonnen yliopistossa astrologiasta väitellyt Elisabeth Teissier kirjoitti vuonna 1997 kirjan ”Sous Le Signe de Mitterrand”, jossa paljasti toimineensa Ranskan presidentti Francois Mitterrandin neuvonantajana seitsemän vuoden ajan. Teissier, Ranskan tunnetuin astrologi, kertoi tähtien ohjanneen Mitterrandia lähes hänen jokaisessa poliittisessa päätöksessään, myös Persianlahden sodan aikana.

        Nancy Reagan taas on paljastanut muistelmissaan ”My Turn” (1989), että käytti astrologi Joan Quickleyn palveluksia myös seitsemän vuoden ajan halutessaan varmistaa, että hänen presidentti Ronald Reaganille laatimansa päiväohjelmat olivat mahdollisimman turvallisia."

        http://www.skepsis.fi/lehti/2001/2001-4jar1.html

        Tuolla tosin kerrotaan että astrolpgi olisi tienannut vain 3000 taalaa kuukaudessa, mutta muunkinlaisia tietoja on.

        Nuo Nancyn jutut voi jättää omaan arvoonsa. Tosiasia on ettei Reagan ollut ollenkaan sellainen nuija kuin annettiin ymmärtää. Usein unohdettiin että hänellä oli pitkä kokemus politiikasta ennen presidentin virkaa.
        Reagan nosti Yhdysvaltain Carterin ajan alennustilasta taas maailman mahtavimmaksi valtioksi.


      • oi7ure
        OikeistoSosDem kirjoitti:

        Nuo Nancyn jutut voi jättää omaan arvoonsa. Tosiasia on ettei Reagan ollut ollenkaan sellainen nuija kuin annettiin ymmärtää. Usein unohdettiin että hänellä oli pitkä kokemus politiikasta ennen presidentin virkaa.
        Reagan nosti Yhdysvaltain Carterin ajan alennustilasta taas maailman mahtavimmaksi valtioksi.

        Itse asiassa Ronaltti oli vieläkin kahjompi kuin julkisuuteen on tullut esille, sitä vedätetettiin virkamiesten sekä neoconnien ja sotahaukkojen toimesta oikein kunnolla, jopa CIA tietoineen sai väistyä Reaganille syötettyjen satujen ja tarinoiden tieltä. Taloudesa se oli aivan pihalla.

        "The Reagan Legacy -- Debt and Deficits

        Two years into Reagan's presidency, the United States experienced its worst recession since the Great Depression, with unemployment peaking at 10.8 percent. Rather than take responsibility, Reagan attempted to blame the 1982 recession on his predecessor, Jimmy Carter. (for details click here )

        Likewise, Reagan would blame the explosion in red ink (debt and deficits) that occurred during his years in office on the US Congress. Regarding federal deficits, Reagan's shirking of responsibility was especially egregious. This can be seen from Reagan's statements during his 1980 campaign and the early days of his presidency:

        "Mr. Carter is acting as if he hasn't been in charge for the past three and a half years; as if someone else was responsible for the largest deficit in American history."
        --Ronald Reagan, nationally televised campaign speech, October 24, 1980. (Federal deficits totaled $252 billion under Mr. Carter. By the end of Mr. Reagan 's presidency , federal deficits would total over 1. 4 trillion.)

        "For decades we have piled deficit upon deficit, mortgaging our future and our children's future for the temporary convenience of the present. To continue this long trend is to guarantee tremendous social, cultural, political, and economic upheavals. You and I, as individuals, can, by borrowing, live beyond our means, but only for a limited period of time. Why, then, should we think that collectively, as a nation, we're not bound by that same limitation? We must act today in order to preserve tomorrow. And let there be no misunderstanding: We are going to begin to act, beginning today."
        --President Reagan, in his inaugural address, January 20, 1981

        "A trillion dollars would be a stack of $1,000 bills 67 miles high."
        --President Reagan warning in February 1981 that the national debt, accumulated over the United States' 200 year history, is approaching $1 trillion. (Under Reagan, the national debt would nearly triple to $2.9 tri llion.) "

        http://thereaganyears.tripod.com/economicpolicy.htm

        "The following transcribed text is from a taped conversation between President Richard Nixon and his national security advisor, Henry Kissinger on the morning of November 17, 1971:

        Nixon: What's your evaluation of Reagan after meeting him several times now.

        Kissinger: Well, I think he's a—actually I think he's a pretty decent guy.

        Nixon: Oh, decent, no question, but his brains?

        Kissinger: Well, his brains are negligible. I—

        Nixon: He's really pretty shallow, Henry.

        Kissinger: He's shallow. He's got no ... he's an actor....

        Nixon: It shows you how a man of limited mental capacity simply doesn't know what the Christ is going on in the foreign area. "

        Maggie Thatcherkin totesi, että Reaganilla ei ole mitään korvien välissä.

        "Margaret Thatcher is quoted as saying about Reagan "poor dear, there's nothing between his ears"

        https://ca.answers.yahoo.com/question/index?qid=20140727184304AAibkcN


      • deltreewin
        uri7u6 kirjoitti:

        "Presidentit sätkynukkeina

        Ranskan presidentti Francois Mitterrandilla oli virkavuosinaan salainen neuvonantaja. Niin myös Yhdysvaltojen presidentti Ronald Reaganilla. Nämä neuvonantajat olivat ikävä kyllä astrologeja.

        Viime keväänä Sorbonnen yliopistossa astrologiasta väitellyt Elisabeth Teissier kirjoitti vuonna 1997 kirjan ”Sous Le Signe de Mitterrand”, jossa paljasti toimineensa Ranskan presidentti Francois Mitterrandin neuvonantajana seitsemän vuoden ajan. Teissier, Ranskan tunnetuin astrologi, kertoi tähtien ohjanneen Mitterrandia lähes hänen jokaisessa poliittisessa päätöksessään, myös Persianlahden sodan aikana.

        Nancy Reagan taas on paljastanut muistelmissaan ”My Turn” (1989), että käytti astrologi Joan Quickleyn palveluksia myös seitsemän vuoden ajan halutessaan varmistaa, että hänen presidentti Ronald Reaganille laatimansa päiväohjelmat olivat mahdollisimman turvallisia."

        http://www.skepsis.fi/lehti/2001/2001-4jar1.html

        Tuolla tosin kerrotaan että astrolpgi olisi tienannut vain 3000 taalaa kuukaudessa, mutta muunkinlaisia tietoja on.

        Onneksi eivät sentään innostunet Daavidin oksa lahkosta tai Wacon sekopääkultista, Mansonin oppeja varmaan ovat seuranneet.


      • ronaltti
        oi7ure kirjoitti:

        Itse asiassa Ronaltti oli vieläkin kahjompi kuin julkisuuteen on tullut esille, sitä vedätetettiin virkamiesten sekä neoconnien ja sotahaukkojen toimesta oikein kunnolla, jopa CIA tietoineen sai väistyä Reaganille syötettyjen satujen ja tarinoiden tieltä. Taloudesa se oli aivan pihalla.

        "The Reagan Legacy -- Debt and Deficits

        Two years into Reagan's presidency, the United States experienced its worst recession since the Great Depression, with unemployment peaking at 10.8 percent. Rather than take responsibility, Reagan attempted to blame the 1982 recession on his predecessor, Jimmy Carter. (for details click here )

        Likewise, Reagan would blame the explosion in red ink (debt and deficits) that occurred during his years in office on the US Congress. Regarding federal deficits, Reagan's shirking of responsibility was especially egregious. This can be seen from Reagan's statements during his 1980 campaign and the early days of his presidency:

        "Mr. Carter is acting as if he hasn't been in charge for the past three and a half years; as if someone else was responsible for the largest deficit in American history."
        --Ronald Reagan, nationally televised campaign speech, October 24, 1980. (Federal deficits totaled $252 billion under Mr. Carter. By the end of Mr. Reagan 's presidency , federal deficits would total over 1. 4 trillion.)

        "For decades we have piled deficit upon deficit, mortgaging our future and our children's future for the temporary convenience of the present. To continue this long trend is to guarantee tremendous social, cultural, political, and economic upheavals. You and I, as individuals, can, by borrowing, live beyond our means, but only for a limited period of time. Why, then, should we think that collectively, as a nation, we're not bound by that same limitation? We must act today in order to preserve tomorrow. And let there be no misunderstanding: We are going to begin to act, beginning today."
        --President Reagan, in his inaugural address, January 20, 1981

        "A trillion dollars would be a stack of $1,000 bills 67 miles high."
        --President Reagan warning in February 1981 that the national debt, accumulated over the United States' 200 year history, is approaching $1 trillion. (Under Reagan, the national debt would nearly triple to $2.9 tri llion.) "

        http://thereaganyears.tripod.com/economicpolicy.htm

        "The following transcribed text is from a taped conversation between President Richard Nixon and his national security advisor, Henry Kissinger on the morning of November 17, 1971:

        Nixon: What's your evaluation of Reagan after meeting him several times now.

        Kissinger: Well, I think he's a—actually I think he's a pretty decent guy.

        Nixon: Oh, decent, no question, but his brains?

        Kissinger: Well, his brains are negligible. I—

        Nixon: He's really pretty shallow, Henry.

        Kissinger: He's shallow. He's got no ... he's an actor....

        Nixon: It shows you how a man of limited mental capacity simply doesn't know what the Christ is going on in the foreign area. "

        Maggie Thatcherkin totesi, että Reaganilla ei ole mitään korvien välissä.

        "Margaret Thatcher is quoted as saying about Reagan "poor dear, there's nothing between his ears"

        https://ca.answers.yahoo.com/question/index?qid=20140727184304AAibkcN

        Selaile tuota tripod.comin linkkiä, siellä on paljon muutakin hauskaa Ronaltista.


      • ronaltti kirjoitti:

        Selaile tuota tripod.comin linkkiä, siellä on paljon muutakin hauskaa Ronaltista.

        Sen muistan kyllä kun Ronnie vitsili lähettäneensä ydinpommikoneet Ryssän kimppun ja mikki oli päällä. Heh heh.


      • Unthinkable.Dropshot
        OikeistoSosDem kirjoitti:

        Sen muistan kyllä kun Ronnie vitsili lähettäneensä ydinpommikoneet Ryssän kimppun ja mikki oli päällä. Heh heh.

        Kyä ne sielä suunnittelevat vieläkin Ronaltin ideaa, että miten käydään kolmas maailmansota pääasiassa vain Euroopassa, ei tule niin isoja vahinkoja sitten itse Yhdysvaltoihin NATO on siinä hyvänä apuna USA:lle.

        "Reagan puhui 1984 joukolle amerikkalaisia sanomalehtien päätoimittajia mahdollisuudesta rajata ydinsota ainoastaan Eurooppaan, eikä yksikään heistä pitänyt asiaa uutisoinnin arvoisena."

        -William Blum-

        "In 1984, Reagan spoke to a group of American newspaper editors about possibly limiting a nuclear war to Europe, without a single one of them regarding it as newsworthy. The fuss about his remarks only came after a European reporter had read the transcript. This of course says as much about American newspaper editors as it does about Reagan

        The Guardian (London), September 28, 1984, p.15"

        Toki tietyt ideat ja suunnitelmat olivat olemassa jo Kennedyn aikana, mutta ikämieshän Ronaltti oli. Suomeenkin oli maalitettu vino pino ydinpommeja, samoin joihinkin Nato-maihin.


      • rtyuiobv
        Unthinkable.Dropshot kirjoitti:

        Kyä ne sielä suunnittelevat vieläkin Ronaltin ideaa, että miten käydään kolmas maailmansota pääasiassa vain Euroopassa, ei tule niin isoja vahinkoja sitten itse Yhdysvaltoihin NATO on siinä hyvänä apuna USA:lle.

        "Reagan puhui 1984 joukolle amerikkalaisia sanomalehtien päätoimittajia mahdollisuudesta rajata ydinsota ainoastaan Eurooppaan, eikä yksikään heistä pitänyt asiaa uutisoinnin arvoisena."

        -William Blum-

        "In 1984, Reagan spoke to a group of American newspaper editors about possibly limiting a nuclear war to Europe, without a single one of them regarding it as newsworthy. The fuss about his remarks only came after a European reporter had read the transcript. This of course says as much about American newspaper editors as it does about Reagan

        The Guardian (London), September 28, 1984, p.15"

        Toki tietyt ideat ja suunnitelmat olivat olemassa jo Kennedyn aikana, mutta ikämieshän Ronaltti oli. Suomeenkin oli maalitettu vino pino ydinpommeja, samoin joihinkin Nato-maihin.

        No tän hallituksen politiikalla itänaapuri maalittaa meidät A-pommeilleen.


      • Unthinkable.Dropshot kirjoitti:

        Kyä ne sielä suunnittelevat vieläkin Ronaltin ideaa, että miten käydään kolmas maailmansota pääasiassa vain Euroopassa, ei tule niin isoja vahinkoja sitten itse Yhdysvaltoihin NATO on siinä hyvänä apuna USA:lle.

        "Reagan puhui 1984 joukolle amerikkalaisia sanomalehtien päätoimittajia mahdollisuudesta rajata ydinsota ainoastaan Eurooppaan, eikä yksikään heistä pitänyt asiaa uutisoinnin arvoisena."

        -William Blum-

        "In 1984, Reagan spoke to a group of American newspaper editors about possibly limiting a nuclear war to Europe, without a single one of them regarding it as newsworthy. The fuss about his remarks only came after a European reporter had read the transcript. This of course says as much about American newspaper editors as it does about Reagan

        The Guardian (London), September 28, 1984, p.15"

        Toki tietyt ideat ja suunnitelmat olivat olemassa jo Kennedyn aikana, mutta ikämieshän Ronaltti oli. Suomeenkin oli maalitettu vino pino ydinpommeja, samoin joihinkin Nato-maihin.

        Joka tapauksessa Ronnie pisti Ryssän polvilleen!


      • tai.sitten.ei
        OikeistoSosDem kirjoitti:

        Joka tapauksessa Ronnie pisti Ryssän polvilleen!

        Ei se oikeasti Ronnie ollut vaan Ronnie oli nukke jota neoconit vetelivät naruista jopa ohi CIA:n, Gorbakin meni ymmärtämättömänä varoittamaan amerikkalaisia ja eurooppalaisia islamin noususta ja sen terrorismin leviämisestä. Ei toi Reagan oikein tajunnut asiaa vaan ylisti Talebaneja jne. USA antoi Talebaneille jopa kymmeniä miljoonia rahaakin. Nyt niitä jälkiä siivotaan...


      • wetwe
        tai.sitten.ei kirjoitti:

        Ei se oikeasti Ronnie ollut vaan Ronnie oli nukke jota neoconit vetelivät naruista jopa ohi CIA:n, Gorbakin meni ymmärtämättömänä varoittamaan amerikkalaisia ja eurooppalaisia islamin noususta ja sen terrorismin leviämisestä. Ei toi Reagan oikein tajunnut asiaa vaan ylisti Talebaneja jne. USA antoi Talebaneille jopa kymmeniä miljoonia rahaakin. Nyt niitä jälkiä siivotaan...

        Ja sadaan tolkuttomasti pakolaisia tänne halpatyövoimaksi. Ihan on kuin hallitus tavoitteleekin.


      • vanha.komento
        deltreewin kirjoitti:

        Onneksi eivät sentään innostunet Daavidin oksa lahkosta tai Wacon sekopääkultista, Mansonin oppeja varmaan ovat seuranneet.

        Yhtä sekopääkulttia se on niidenkin suunnitelmat olleet ja raatoja on tullut pilvin pimein. Manson ja Daavidin oksa oli harrastelijoita noihin verrattuna.


      • noin.on
        vanha.komento kirjoitti:

        Yhtä sekopääkulttia se on niidenkin suunnitelmat olleet ja raatoja on tullut pilvin pimein. Manson ja Daavidin oksa oli harrastelijoita noihin verrattuna.

        Mutkun meidän uutiset kertoo ihan muuta...


      • hölmökö-olet
        noin.on kirjoitti:

        Mutkun meidän uutiset kertoo ihan muuta...

        Et kai enään meidän valtamediaa usko?


      • sdjfwj
        hölmökö-olet kirjoitti:

        Et kai enään meidän valtamediaa usko?

        Tutkimuksen mukaan suuri osa suomalaisista ottaa valtamediat nykyäänkin ihan tosissaan, netistä ne sitten selailee jotain kauneudenhoitovideoita ja muuta roskaa, keskustelu salkkareista käy kiihkeänä.


    • jopas.jotakin

      Juma...asiallinen ja älylinenkin avaus palstalla, ei voi muuta sanoa kuin että oho.

      • nmvkjf

        Sellainen on harvinaista, munankarvoistahan nuo enemmänkin kirjoittelevat tällä palstalla.


      • 34567865

        Se vaikuttaa tosiaan harvinaiselta, koskee koko suomi24:ää.


    • 765864653
      • köyhät.kyykkyyn

        Joo, Nallen mielestä köyhät pitää saada kyykkyyn, sama agenda on nykyallituksella.


    • tosi.on

      Todellisuuden sitten kuulee eläkeläisiltä:

      "Sanotaan, että totuus tulee lapsen suusta. Nykyään voi sanoa, että totuus tulee eläkeläisen suusta.

      Virassa ja uraputkessa olevat varovat mitä sanovat. Heidän suustaan tulee lähinnä moderointia ja itsesensuuria. Väärä sanavalintakin voisi tarkoittaa, että päivystävät medianomit ja "stasilaiset" leimaisivat koko ihmisen. Ura ja loppuelämä olisivat pilalla. Näin tapahtui varsinkin Itä-Saksassa ja Neuvostoliitossa ja nykyään Ruotsissa ja Suomessakin."

      http://kimmosaarikko.puheenvuoro.uusisuomi.fi/222897-totuus-tulee-elakelaisten-suusta-paatero-vayrynen-hyssala

      • on.tosi

        Noinhan se on mennyt jo pitemmän aikaa, onhan tästä ollut netissä juttua jo paljon aiemminkin.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Se että tavattiin

      Hyvin arkisissa olosuhteissa oli hyvä asia. Olimme molemmat lähestulkoon aina sitä mitä oikeasti olemme. Tietysti pieni
      Ikävä
      31
      5965
    2. Mitä haluaisit

      Sanoa hänelle tällä hetkellä?
      Ikävä
      260
      3578
    3. Sofia B- miljonäärillä on vaimo ja pieni vauva .

      Voi ei taasko oli avioliitossa olevan miehen salarakas ja miksi voi noin toimia tää Sofia näin alhaisesti ?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      274
      3075
    4. Elokapina määrättävä lakkautettavaksi

      https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/14143 Aloitteen sisältö Ympäristöjärjestö Elokapina tulee määrätä välittömästi
      Maailman menoa
      138
      2698
    5. Sukset jo ristissä? Ensitreffit alttarilla Anna syyttää rajusti - Hai puolustautuu: "Mutta en mä..."

      Voi, voi... Onko Anna liian epävarma itsestään vai mikä mättää? Pari tuntenut vasta pari päivää ja kriisiä jo pukkaa.
      Ensitreffit alttarilla
      21
      2340
    6. Kansalaisaloite Elokapina määrättävä lakkautettavaksi

      https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/14143 Erittäin hyvä ja kannatettava aloite!
      Joensuu
      112
      2013
    7. Nyt on kansalaisaloite: Elokapina lakkautettava.

      Tänään tullut uusi kansalaisaloite, jossa vaaditaan Elokapinaa lakkautettavaksi, tai julistamista rikollisjärjestöksi, k
      Maailman menoa
      208
      1915
    8. Stubb ohjeisti Natoa: "Vapauttakaa ohjukset"

      Presidentti Stubb linjasi amerikkalaismedia CNN:n haastattelussa, että Nato-maiden pitäisi ”todellakin” antaa Ukrainalle
      Maailman menoa
      200
      1802
    9. Hyvin sä olet

      Olet toiminut aina. Älä epäile tai häpeä omaa toimintaasi nainen. Kukaan ei vahingoittunut ja kaikki on ollutta ja menny
      Ikävä
      58
      1472
    10. Seiska: Suhdekohussa rypenyt Anssi Heikkilä paljastaa - Pernilla Böckermanin kanssa tällaiset välit

      Anssi Heikkilä ja Pernilla Böckerman tanssivat yhdessä TTK:ssa ja heidän ympärillään spekuloitiin suhteesta. Nyt Heikkil
      Suomalaiset julkkikset
      4
      1386
    Aihe