Menevätkö historiankuviot uusiksi ?

vanha-uusiksi

Jos kaksi monivuosisataista vihollista, Turkki ja Venäjä, lähentyvät ja normalisoivat suhteensa on se suurin poliittien mullistus Euroopassa vuosisatoihin. Länsi ei tiedä miten siihen reagoida ja pakka on sen jälkeen täällä täysin sekaisin.

Turkki ei olisikaan enää lännen ystävä Venäjää vastaan vaan muodostuu uusi ja vahva akseli Turkki-Venäjä länttä vastaan. Siinä heikko ja sisäissä ongelmissaan kärvistelevä EU on täysin avuton ja pysyy pystyssä vain niin kauan kuin USA sitä haluaa pitää pystyssä.

Poliittiset mannerlaatat liikkuvat nyt historiassa ennennäkemättömällä tavalla. Kaikki menee uusjakoon eikä lopputulosta tiedä kukaan. Ukraina menettää itäosansa sillä Turkki asettuu tukemaan Venäjän aluevaatimuksia ja yhdessä ne laittavat Kaukasuksen pikuvaltiot järjestykseen.

Uhkana tälle kehitykselle on vanha turkkilainen kiristykseen perustuva politiikka ja toimintamalli, joka saattaa jossain vaiheessa alkaa tympiä Venäjää.

7

73

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Avaus-on-pötyä

      "Turkki ei olisikaan enää lännen ystävä Venäjää vastaan vaan muodostuu uusi ja vahva akseli Turkki-Venäjä länttä vastaan."

      Ihan hyvä, että vanhat viholliset lähentyvät. Mikään lännenvastainen akseli ei kuitenkaan ole kyseessä. Turkki on Naton jäsen ja vaatii viisumivapautta EU:iin. Se taistelee Syyriassa Venäjää vastaan."


      "Siinä heikko ja sisäissä ongelmissaan kärvistelevä EU on täysin avuton ja pysyy pystyssä vain niin kauan kuin USA sitä haluaa pitää pystyssä.."

      EU taas ei ole lainkaan USA:n varassa. Brexit vain vahvistaa sisäistä lujuutta, kun nähdään sen aiheuttamat ongelmat briteille.

      "Ukraina menettää itäosansa sillä Turkki asettuu tukemaan Venäjän aluevaatimuksia ja yhdessä ne laittavat Kaukasuksen pikkuvaltiot järjestykseen."

      Silkkaa pötyä.

      • kumpiko-kahdesta

        """Mikään lännenvastainen akseli ei kuitenkaan ole kyseessä."""!

        Kiva kun on joku joka tietää jotakin. Lisää nyt uskottavuuttasi kertomalla kumpiko tuon tiedon sinulle kertoi, Putin vai Erdogan.


    • Miten tuon nyt ottaa. Kenenkään ei tarvitse olla Venäjää vastaan ollakseen "lännen ystävä".

      v-u: "Jos kaksi monivuotista viholliata, Turkki ja Venäjä, lähestyvät ja normalisoivat suhteensa on se suurin poliittinen mullistus Euroopassa vuosisatoihin."

      * vuosisataisesta vihollisuudesta en tiedä, mutta on vain myönteinen asia, jos kaksi naapuria pääsee sopuun keskenään erityisesti ikävän rajavälikohtauksen jälkeen.

      v-u: " Länsi ei tiedä miten siihen pitäisi reagoida pakka on sen jälkeen täysin sekaisin."

      Miten pakka olisi sekaisin ja miten lännen pitäisi siihen sinun mielestäsi reagoida?

      v-u: " Turkki ei olisikaan enää lännen ystävä Venäjää vastaan vaan muodostuu uusi ja vahva akseli Turkki - Venäjä länttä vastaan."

      * No, jos Turkki haluaa muuttaa liittolaissuhteita, niin sillä on siihen itsenäisenä valtiona täysi oikeus. Turkki päättänee siitä itse - ellei Venäjä asetta sitten ehtoja uuden suhteen pohjaksi.

      v-u: " Siinä heikko ja sisäisissä ongelmissaan kärvistelevä EU on täysin avuton ja pysyy pystyssä niin kauan kuin USA sitä haluaa pitää pystyssä.#

      * EU:n olemassaolo ei ole riippuvainen USA:n tahdosta (josta osoituksena on Englannin brexit-äänestystulos), eikä Turkin ja Venäjän väliset suhteet liitty myöskään Euroopan Unioniin.


      v-u: " Ukraina menettää itäosansa sillä Turkki asettuu tukemaan Venäjän aluevaatimuksia ja yhdessä ne laittavat Kaukasuksen pikkuvaltiot järjestykseen."

      * Jos Turkki ryhtyy tukemaan Venäjää kansainvälisten sopimusten ja oikeusperiaateitten rikkomisessa, niin silloin länsi ainakin tietää miten reagoida siihen: Turkki ulos Natosta, eikä sillä olisi asiaa Euroopan Unionin jäseneksi.

      Ehdot EU:n jäseneksi pääsylle on: 1) Ihmisoikeuksien kunnioitaminen sisäisissä asioissa, ja 2) Kansainvälisem oikeuden noudattaminen kansainvälisissä suhteissa.

      v-u. " Uhkana tälle kehitykselle on vanha turkkilainen kiristykseen perustuva politiikka ja toimintamalli, joka saattaa jossain vaiheessa alkaa tympiä Venäjää."

      * Tai venäjä on alistanut niin maan valtansa alle että ei ole varaa nyrpistellä nenäänsä. Sekin on mahdollista, jos hylkää Naton turvatakuut.

      • kaekki-maksaa

        Ehkä Putin halusi tietää mitä tekee Nato-maa Turkki jos Ukrainassa puhkeaa täysimittainen sota. Turkki varmaan lupasi sopivaa pikku korvausta vastaan, eivät ne muuten turkkilaisia olisikaan.


      • huoh.olet.väsyttävä

        -----* No, jos Turkki haluaa muuttaa liittolaissuhteita, niin sillä on siihen itsenäisenä valtiona täysi oikeus. Turkki päättänee siitä itse----

        Onko joku jossain sanonut, että ei olisi oikeutta?

        Taas sinä tuota samaa soopaa, alat torjua väitettä jota kukaan ei ole missään esittänyt, huoh.. ja sitten olet olevinasi kovinkin viisas kun sen olet tehnyt.


    • Anni_Huttila

      Erdogan ohjaa Turkkia musulmaanien suuntaan ja musulmaanithan tunnetusti ovat aina länttä vastaan. Eivät ne Venäjää vihaa. Turkin Nato-jäsenyys alkaa olla jo muodollista laatua, lähinnä kiinnostaa se mitä siitä on hyötyä heille itselle.

    • kaikki-sekaisin

      Turkki ja Saksa ovat aina olleet kuin paita ja p..? ja Turkki ja Venäjä kuin kissa ja koira. Jos tämä asetelma nyt murtuu kertoo se vain Venäjän kyvystä muuntautua ja ottaa huomioon politiikan realiteetit ihan uudella tavalla. Muutos ei totisesti länttä naurata.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      301
      3341
    2. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      235
      1818
    3. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      91
      1345
    4. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      85
      1303
    5. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      79
      1203
    6. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      59
      1178
    7. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      53
      1123
    8. Onkohan sulla enää tunteita

      kun nähdään seuraavan kerran? Niin hyvä fiilis on ollut viime aikoina, että se on nyt pahin pelkoni. Oletkohan unohtanut
      Ikävä
      36
      1004
    9. Kylpyläsaaren Lomakylän kahvilaravintola

      Kävimme syömässä Kylpyläsaaressa. "Naudanliha burgeri" maksoi 18,90 euroa ja lisäksi limsa 4,50 euroa. Annoksen hinnaks
      Haapavesi
      46
      936
    10. Etkö ymmärrä että olen turhautunut

      kun ei etene. Auttaisit rakas vai onko kaikki vain kuvitelmiani omassa päässäni?
      Ikävä
      65
      874
    Aihe