Olen syrjäytynyt, mutta talous on ok.

Bittipää

Olen 63 v entinen miesopettaja, työkyvyttömyyseläke 1998, haluan silti elää,
siis vaihdoehdot ovat oma velaton yksiö tai hoitokoti. Pari kaveria, soitellaan harvoin, myös he ovat tietotekniikkaharrastajia.

10

142

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ulkomaille asuun! Auringossa asuminen ei paljoa rahaa vaadi

    • yopelius

      Mikä on se syrjäytynyt, eli kuka on syrjäytynyt siis?

      Lähtevien meppien jättikorvaukset vasta alkusoittoa - nyt paljastuivat edut puolisoille ja lapsille sekä isot eläkkeet
      Julkaistu: 28.5.2014 11:41

      Muhkean jäähyväistilin lisäksi entisten meppien perheiden terveydenhuoltokulut korvataan lähes kokonaan.
      Ilta-Sanomat uutisoi tänään europarlamentista pudonneiden meppien avokätisistä siirtymäkorvauksista.

      Pois jättäytyneet mepit eivät jää tyhjän päälle. Mitä pidempään on toiminut parlamentissa, sitä suurempi korvaus on. Yksi vuosi parlamentissa tuo kuukauden korvauksen – eli esimerkiksi 15 vuotta Brysselissä ollut ja nyt pudonnut Eija-Riitta Korhola on oikeutettu yli 120 000 euron korvauksiin.

      Enimmillään niin sanottua siirtymäkorvausta voi saada jopa 192 500 euron edestä.

      Korvaus pohjautuu edustajien reilun 8000 euron kuukausipalkkaan. Siirtymäkorvauksen vähimmäismäärä vastaa kuuden kuukauden palkkaa eli yli 48 000 euroa. Vähintään sen verran saavat kaikki, jotka ovat toimineet meppeinä vähintään vuoden.

      Lähtöetuja myös puolisolle ja lapsille

      Eikä tässä vielä kaikki.

      Brittilehti Guardian uutisoi nyt, että muhkean jäähyväistilin lisäksi lähtevälle mepille ja tämän perheelle maksetaan kaksi kolmasosaa heidän kaikista terveydenhoitokuluistaan.

      Käytännössä terveydenhuolto maksetaan meppien lisäksi heidän puolisolle tai pitkäaikaiselle kumppanille ja alle 21-vuotiaille lapsille. Lisäksi kesäkuun lopussa Euroopan parlamentin jättävä meppi on oikeutettu korvaukseen, joka kattaa puolet heidän yleisistä kuluistaan kolme kuukautta lähdön jälkeen.

      Tämä tarkoittaa käytännössä noin 6535 euron könttäsummaa.

      Eläke-edut raivostuttavat Briteissä

      Guardian kertoo myös, että Britanniassa kuohuntaa ovat herättäneet meppien eläke-edut. Pisimpään palvelleet mepit saavat lakisääteistä, veronmaksajien kustantamaa eläkettä noin 70 prosenttia palkastaan, summa on jopa 67 000 euroa vuodessa.

      Kohua Briteissä herätti se, että osa ennen vuotta 2009 parlamenttiin päässeistä mepeistä saa vielä toista eläkettä, jota maksetaan jopa 50 000 euroa vuodessa. Raivoa Briteissä nostatti se, että toisen lisäeläkesysteemin rahoittaminen vaati lisärahoitusta maan veronmaksajilta.

      Heini Särkkä, Antti Honkamaa, Valtteri Varpela

    • Kesäyksillätalvikaikilla
    • beethooven

      Ope et taida olla niinkään syrjäytynyt vaan jotenkin kenties jopa yli-varautunut? Mene kirpikselle spontaanisti niin tapaat siellä melko lailla varmasti tosihyviä tyyppejä arvellen kuitenkin.

      • meitäonmoneksija

        No mikäs ettei, arvoisa kansankynttilä! Jos olet elämääsi tyytyväinen ja sinulla on vielä pari kaveriakin ja hyvä harrastus, niin sinähän elät.
        Ikäsikin puolesta saat jättää työt jo nuoremmille. Et ole syrjäytynyt.


    • taakatpois

      Ensinnäkin osaatte opettaa nuorille taitoja . On mm.huumeperheiden nuoria joilta puuttuu opetus . Miten solmitaan solmut tehdään kuperkeikkaa lasketaan kertolaskuja ...miten liikutaan luonnossa millaisia kasveja ja puita on. Itsekkyys pois itsesääli pois. Teistä voi jäädä hyvä muisto joillekin . Voi esim .kouluttaa koiran etsimään kadonneita tai huumeita tai opettaa soittamaan pianoa kitaraa viulua sillä puolellakaan nuorista ei ole rahaa soittotunneille . Myös voi järjestää lähiöissä keräyksen mm.luistimet verkkahousut monot sukset mailat mistä lapset voi sovittaa itselleen sopivat . On paljon puuhaa . Jos osaat keittää kunnon soppaa opeta se taito nuorille. Miten perataan kala. Miten kalastetaan . Miten soudetaan miten ajetaan pyörällä .... Miten korjataan . Älkää jääkö syrjään . Omat synnit voi painaa . Rukoile Jeesusta ääneen . Kerro syntisi sille. Pyydä anteeksi .Saat rauhan sydämeen . Ristiinnaulitussa on anteeksianto. Jos on sellaisia syntejä että pitää tunnustaa vaikka sukulaisille naapureille kavereille työpaikalle tai poliisille niin käy tunnustaan . Taakat pois sydämeltä ja sielusta . Tunnustamalla ne lähtee. Vähän polviasentoa Jeesus kyllä kuulee.

    • ystävämmejeesus

      Eläkkeellä voi matkustaa unionin maissa eurooppalaisella sairaanhoitokortilla. Vuokrat kunnollisissa melkein samat kuin suomessa . Halvemmat ilman lämmitystä . Jonkun kaveriporukan kanssa on hyvä vuokrata yhteinen asunto esim. Puoleksi vuodeksi . Hoitokodit on hyviä mutta maksaa myös . Jos terveys riittää ulkoiluun pyykinpesuun ruuanlaittoon voi riittää muuhunkin vielä . Eläkeläiset yhdistykset tekee ryhmämatkoja sekä kotimaassa että ulkomailla. Myös Oman hautapaikan valinta kannattaa tehdä etukäteen . Hautaustoimistoista voi kysyä vihkoja mihin kirjoitetaan toiveet. Myös sukulaisten hautoja kannattaa kunnostaa ja maksaa jos niihin saa vielä haudata lisää. Ulkomaalaisten on hyvä etsiä kotimaansa konsulaatti miten pääsee kotimaahansa haudattavaksi . Pienten säästöjen esim.20€ kk voi laittaa omiin hamppaittensa korjaukseen . Hampaita kuuluu hoitaa koko elämän ajan. Jalkoja voi hoitaa ostamalla uudet sukat leikkaamalla kynnet rasvaamalla kunnolla.Apteekista saa Scholl jalkavoidetta. Kynsiviilalla voi hioa kynsiä päältä niin kuollut kuiva kynsikarsta lähtee . Suihkun jälkeen viilan kärjellä tai saksen kärjellä vähän kynnen alta pehmennyttä töhnää kaapii pois. Voi istua suihkussa muovituolissa tai pytyllä. Silmälasit päässä . Suurennuslasilla voi tutkia lähemmin.Silmälasit kuuluu pestä ja uusia parempiin muutaman vuoden välein näkötarkastus n.20€ .tarjouksissa. Kauppareissulla ostaa uuden kamman.Nythän ruokaa voi tilata kotiin 10€ kuljetus allekin mm.alepa. Nuriasol on suomalaisten suosima espanjatalo 750€ kk pieni yksiö/ kaksio suihkulla siellä on ruokala ravintola . Nyt näkyy vielä vihreätä puissa ihailkaa nyt. Kohta muuttuu keltaiseksi.Samoin kun ei vielä tule jäätä voi kävellä ulkona jos pystyy.Kiitetään Jeesusta tästä upeesta luonnosta minkä osaa mekin olemme. Edessä on vielä ikuinen elämä taivaassa vaikka täältä lähdetäänkin.

    • villasukkaa

      Apteekki berocca ja multivitaa . Raudanpuutteessa rauta ja c yhdistelmä . Elivo nimistä . Matkavakuutus . Sukulaisten lapsille voi antaa verottomana 4000€ ja alle. Esim. Ajokortti on hyvä maksaa jollekin tai hammashygienisti . Hammashygienisti puhdistaa ikenet eikä hampaita mutta hammaskiveä kyllä raapii pois . Joilla on omenapuita jättäkää perinnöksi . Tehkää mehua hilloja talveksi voi lahjoittaa . Älkää nukkuko ennen aikojaan . Jotkut mummut kutoo päiväkotilapsille lahjaksi jouluna villasukkia jne. Vanhoja mökkejä voi kunnostaa uusia rappusia laituria kaivoja ikkunoita nuohouttaa uunit haravointia voi harrastaa liikuntana . Ulkohuusseja voi ostaa mm.k-rauta valmiina jos jättää perintöjä. Kylpypaljut n.1200€ .Kiukaat300-400€ . Voi leipoa maitopullaa muillekin opettaa muita. Matkailuvideoita voi harrastaa. Jos väsyttää niin vichyvesikuuri auttaa usein . Sokeria vähemmän .

    • naiseuraa

      Opettaja on jäänyt jo nuorena eläkkeelle, siis vuonna -98. Eläke ei siis ole kovin kummoinen.
      Ehkä voisi netin deittisivustojen kautta hakea naisseuraa ja tätä kautta piristystä elämään. Akateemiset miehet ovat haluttuja deittisvustoilla.

    • kiinnostunutleskirouva

      Mitä opettajalle kuulunee nyt...?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      135
      5479
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      33
      3375
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      17
      1883
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      23
      1855
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      21
      1699
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      73
      1548
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      13
      1447
    8. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1327
    9. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1326
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      21
      1295
    Aihe