Kumma ettei vihreää aaltoa saada toimimaan

jonottaja.kansa

Välillä tulee risteyksiä ja usein samat paikat missä iso tie päättyy liikennevaloihin ja heti jälkeen on mutkan takana seuraava risteys johon juuri liikkeelle päästetyt taas stopataan uudestaan. Kuten helsingissä turunväylän ja huopalahdentie.

Espoosta tulee mieleen taasen espoonväylä kohti kehä III ja mikkelää. Siinä ylämäen päätteeksi on liikennevalot ja valojen rytmitys ei pelaa ollenkaan yhteen aikaisempien espoon keskustan kohdalla olevien valojen kanssa. Vaan todella usein liikenne pysäytetään siihen ylämäkeen ja taas kohta kaikki bussit ja rekat ärsyy savut taivaalle..
Tuossahan tulee oikein ruuhkaa välillä.

On meillä kaikenlaisia päästönormeja mutta tälläisiä ei sitten korjata.

Yhdestä paikkaa olen valittanut ja se onkin tullut paremmaksi.
Kehä II kun poistutaan olarin liittymään/suurpellon niin enää ei heti siinä suurpellon risteykseen pysäytetä liikennettä, joka kerta ainakaan.

Vihdintieltä kun käännytään myyrmäen risteyksestä kohti pähkinärinnettä niin heti seuraavaan risteykseen vihdintieltä kääntyvät pitää pysäyttää, varmaan sen yhden risteävältä tieltä tulevan auton takia mutta voisiko sen yhden auton antaa odottaa sen aikaa että vihdintieltä tuleva jono menisi ensin kun ne juuri on liikkeelle lähteneet.

Näitä varmaan riittää, eikä ne korjaannu jos ei kukaan niistä valita.


Meikäläinen ei varmaan näitä ymmärrä miten liikennevalot pitää säätää mutta kyllä ymmärrän sen turhan pysähtymisen

12

101

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • TailLight

      Se valojen synkronointi keskenään on ilmeisesti jotakin ylempää matematiikkaa. Meidän kylillä on monta risteystä peräkkäin joissa on valot. Jotkut valot näkyvät edellisestä risteyksestä käsin. Tästä näkymästä voi tehdä sen johtopäätöksen ettei ns. vihreä linja voi mitenkään toimia. Valot vaihtuvat seuraavassa risteyksessä jo melkein punaiselle ennen kuin edellisestä on ehditty niihin.

      Liikennesuunnittelu ei ole helppoa, jolleivat suunnittelijat itse käy paikan päällä tilannetta testaamassa. Kuinka paljon sellaista käytännön testityötä on sitten mahdollista edes tehdä, en tiedä. Siksi toiminnan parantaminen perustuu kansalaisaktiivisuuteen eli suomalaisten mielestä valittamiseen.

    • Just_joo

      Liikennesuunnittelu on ihan helppoa, jos kyseessä on tasainen, sekalainen liikennevirta. Sitten kun sinne laitetaan sekaan erilaisia "etuoikeutettuja" kulkijoita, joiden pitää saada vihreää tullessaan, pelistä tulee ihan liian monimutkainen toimiakseen sujuvasti.

      Toisaalta, pääkaupunkiseudun liikennesuunnittelun periaate tuntuu muutenkin olevan se, ettei henkilöautolla tarvitsekaan päästä. Mitä vaikeammaksi ajaminen tehdään, sitä useampi ymmärtää jättää auton kotiin ja mennä julkisilla.

      Olen ajanut yhden ainoan kerran Helsingin Mannerheimintien päästä päähän yhdellä vihreällä aallolla. Se tapahtui syksyllä -97 joukkoliikennelakon aikaan. Oli mahtavaa nähdä, kuinka kahta kaistaa pääsee pysähtymättä kaupunkiin kun bussit ovat kaikki yhtä aikaa varikolla.

    • punainen.aalto

      Vihreä aalto aiheuttaa sen että nopeudet nousevat äkkiä yli suurimman sallitun. Siksi vihreitä aaltoja ei enää harrasteta.

      • Juu_ei

        Juurikin ei näin. Vihreä aalto on äärettömän hyvä tapa säätää kaupunkiliikenteen nopeus juuri rajoituksen mukaiseksi. Kukaan ei ole niin typerä, että nostaa nopeutta liikaa jouduttuaan pysähtymään muutamissa peräkkäisissä valoissa, aina 3 sekunniksi.

        Kaarinan kunta sai aikanaan liikenneturvallisuuspalkinnon valoilla, jotka päästivät sallittua nopeutta ajavan suoraan vihreällä mutta pysäytti ylinopeudella lähestyvän 20 sekunniksi. Se on muuten pitkä aika kun luule juuri ehtivänsä vihreillä.


    • Ruiseri

      Vihreä aalto toimii vain suhteellisen harvan liikenteen kanssa. Kun katu on tukossa, pitäisi samalla kadulla kaikkien valojan vaihtua yhtä aikaa, jotta autopötkö pääsisi nytkähtämään eteenpäin. Sama ohjaus ei toimi eri liikennemäärillä, ja kun liikennettä ja valoja on tarpeeksi, ei kaikkia voi kerta kaikkiaan palvella tasapuolisesti. Kyllä liikennevalojen ohjaus on oma sovelletun matematiikan tieteenhaaransa, josta on tehty läjäpäin väitöskirjoja ja tutkimuksia. Liikenne on kuitenkin luonteeltaan stokastista eli ei edeltä tarkasti ennustettavaa.

      • Tuohon huomautus: olen huomannut yhden itseäni eniten liikenteessä ärsyttävän asian olevan juuri se viive, joka edelläni olevilla autoilla on vihreistä lähdössä. Jos siellä oltaisiin hereillä, niin koko jono liikahtaisi todella saman sekunnin kymmenyksen sisällä ja sitten välit alkaisivat pidetä nopeuden kiihtyessä. Nythän se menee juuri päinvastoin eli ajetaan ne välit kiinni, kun on ensin nukuttu sekunti edelläolijan lähdöstä.


    • farmarisetä

      Muuta tänne maalle. Täällä on sujuvaa.

      • Ammuu.uuu

        Siellä joutuu jonottamaan kun lehmiä siirretään metsäteillä laitumeilta toiselle, ammuvat ja mylvivät vaan mennessään autoilijalle.


      • tättäärää.pippijuu
        Ammuu.uuu kirjoitti:

        Siellä joutuu jonottamaan kun lehmiä siirretään metsäteillä laitumeilta toiselle, ammuvat ja mylvivät vaan mennessään autoilijalle.

        Ei täällä meidän kylillä ainakaan kuulu ammuntaa kuin sorsastuksen alkaessa, tänään kello 12.


    • TailLight

      "Kukaan ei ole niin typerä, että nostaa nopeutta liikaa jouduttuaan pysähtymään muutamissa peräkkäisissä valoissa, aina 3 sekunniksi. "

      Juu ei. Totahan ei näe koskaan, eikä missään tapahtuvan ; )

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      266
      6420
    2. Mopomiitti onnettomuus

      Vittu se tehdas-alue ole oikea paikka mopomiitille, Ja minkälainen vanhempi hyväksyy, että pojan mopo kulkee järkyttävä
      Kokkola
      148
      3723
    3. Pääsit nainen todella

      lähelle ja kaikki sinussa oli jotain selittämättömän kiehtovaa. Silti en koskaan ymmärtänyt sinua täysin. Mitä halusit t
      Ikävä
      144
      2649
    4. Koettakaa nyt Trumpinkin fanit ymmärtää:

      Hän on myös jo vanha mies. Kukaan ei tiedä, mitä kunnossa hän on parin vuoden päästä.
      Maailman menoa
      344
      2506
    5. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      55
      2072
    6. YLE kirjoittaa - Viritetyt sähköpyörät aiheuttavat ongelmia poliiseille

      "Itse rakennellut ja viritetyt sähköpyörät ovat poliisin ja Liikenneturvan mukaan yleistyvä kirous liikenteessä." https
      Pyöräily
      121
      1661
    7. En saa unta kun ajattelen

      Sinua mies. Sydäntä ahdistaa meidän välit 😌😞
      Ikävä
      83
      1655
    8. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      31
      1493
    9. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      24
      1310
    10. Vieläkö pidät minusta

      Vieläkö pidät minusta nuori nainen? Vaikutat etääntyneeltä ja olen ajatellut että haluat olla rauhassa.
      Ikävä
      108
      1174
    Aihe