Älypää -Suomi

Suomi on omituinen maa. Täällä mellastaa liuta niin kutsuttuja tutkijoita, poliitikkoja, yritysjohtajia ja muita kummajaisia, joilla ei ole juuri käsitystä yhtään mistään. Ainakin tuntuu kummalliselta, kun tutkija päästää ilmoille käsityksen, ettei koko Suomea pitäisi edes yrittää pitää asuttuna. Jos ei, niin miksi sitten edes osa Suomea pitäisi pitää asuttuna? Eikö olisi järkevämpää ryhtyä lainsäädäntötoimiin, joilla väki pakotettaisiin muuttamaan vaikka Berliiniin? Muutama vuosikymmen sittenhän väkeä ajettiin Ruotsiin. Osa väestä on joutunut muuttamaan vieläkin kauemmaksi. Jopa Venäjän kerrotaan pitävän huolta kansalaisistaan, vaikka nämä asuisivatkin ulkomailla, mutta Suomi suorastaan sysii väkeä pois asuinsijoiltaan. Jos tällainen maa ei ole omituinen, niin mikä sitten?

Yritysjohtajat puolestaan ovat äityneet valtakunnan johtajiksi. Ei päivää ettei joku johtaja olisi mediassa töröttämässä mitä hallituksen pitäisi tehdä ja milloin. Siinä missä normaalijärjen mukaan yritysten tehtävä on itse hoitaa omat tuottavuusasiansa, niin Suomessa pitää valtion huolehtia siitäkin. Samoin työllisyys on ennen maailmassa ollut yritysten asia, mutta mitä nykyään? Sen sijaan, että työttömyyttä vähennettäisiin, niin hallitus keksii vain uusia työttömän kiusaamisen tapoja. Kiusaamistapoja, joilla ei ole mitään tekemistä ainakaan työllistymisen kannalta.

Osaamisen taso ei valtakunnassa ole edes alkeellinen, vaan se suorastaan puuttuu. Jos kuvitellaan, että tuottavuus kasvaa, kun ihminen siirretään paikasta toiseen, niin eihän tässä ole järjen häivää. On aivan sama missä työtä vailla oleva ihminen sijaitsee, ei sillä ole tuottavuuden kasvuun minkäänlaista vaikutusta. Kun niin kutsutut tutkijat julistavat kaupungistumisen lisäävän tuottavuutta, niin mitä todennäköisimmin tässä on mennyt puuro ja velli sekaisin sikäli, että tuottavuus on sekoitettu hintojen nousuun. Ei kaupungistaminen ole mikään kasvu- ja tuottavuusautomaatti. Yhtälailla se voi olla vain kurjuutta ja slummiutumista lietsova propelli.

Lähes ainoa asia, joka tässä maassa voi hyvin, suorastaan rehottaa, on mielivalta ja epäoikeudenmukaisuus, joille kukaan ei edes yritä tehdä mitään. Jopa poliisi, jonka pitäisi selvittää rikoksia, on keskittynyt jahtaamaan lähinnä autoilijoita. Heitäkin ilman tunnuksia puskista ja pensaikoista väijymällä. Tunnuksettomuus liittyi joskus maailmassa rikollisiin, jotka pyrkivät tunnuksettomuuden maksimointiin naamioitumalla. Ei nykypoliisi tästä juuri eroa. Ei sikälikään, että korkeaa poliisijohtoa on viety syytettyjen penkille.

Kaiken huippu on se, kun poliisin tehtäväksi on laitettu jopa ihmisten tunnetilojen selvittely ilman yksilön omaa kokemusta. Poliisin tehtävähän on selvittää muiden omalaatuisten nykyrikosten ohella vihapuheeksi kutsuttua rikosta. Siksi onkin kummallista, että poliisi tutkii esimerkiksi Sebastian Tynkkystä, eikä sitä, onko joku vihastunut, miksi ja mihin. Suorastaan irvokasta on laittaa poliisi taidearvostelijaksi. Tästähän saatiin taannoin esimerkki, kun poliisi oli löytävinään taideteoksesta rikoksen.

Älypäisyyden, suoranaisen typeryyden, merkki on pitää työttömyyttä syynä valtakunnan huonoon taloudelliseen tilanteeseen. Työttömyyshän on vain seuraus valtio- ja yritysjohdon omasta tunaroinnista eikä suinkaan syy. Siksi kaikkinainen kepin käyttö ja kurittaminen pitäisi kohdistua oikeaan osoitteeseen eikä jo muutenkin tukalassa asemassa olevaan väestönosaan. Niinpä hallituksen virkamiehineen pitäisikin keskittyä oman itsensä ruoskimiseen täysin viattomien ihmisten sijasta.

0

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000

      Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

      Luetuimmat keskustelut

      1. Se että tavattiin

        Hyvin arkisissa olosuhteissa oli hyvä asia. Olimme molemmat lähestulkoon aina sitä mitä oikeasti olemme. Tietysti pieni
        Ikävä
        26
        4553
      2. Mitä haluaisit

        Sanoa hänelle tällä hetkellä?
        Ikävä
        218
        2410
      3. Elokapina määrättävä lakkautettavaksi

        https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/14143 Aloitteen sisältö Ympäristöjärjestö Elokapina tulee määrätä välittömästi
        Maailman menoa
        42
        1895
      4. Sukset jo ristissä? Ensitreffit alttarilla Anna syyttää rajusti - Hai puolustautuu: "Mutta en mä..."

        Voi, voi... Onko Anna liian epävarma itsestään vai mikä mättää? Pari tuntenut vasta pari päivää ja kriisiä jo pukkaa.
        Ensitreffit alttarilla
        18
        1714
      5. Sofia B- miljonäärillä on vaimo ja pieni vauva .

        Voi ei taasko oli avioliitossa olevan miehen salarakas ja miksi voi noin toimia tää Sofia näin alhaisesti ?
        Kotimaiset julkkisjuorut
        222
        1691
      6. Nyt on kansalaisaloite: Elokapina lakkautettava.

        Tänään tullut uusi kansalaisaloite, jossa vaaditaan Elokapinaa lakkautettavaksi, tai julistamista rikollisjärjestöksi, k
        Maailman menoa
        180
        1365
      7. Kansalaisaloite Elokapina määrättävä lakkautettavaksi

        https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/14143 Erittäin hyvä ja kannatettava aloite!
        Joensuu
        51
        1194
      8. Hyvin sä olet

        Olet toiminut aina. Älä epäile tai häpeä omaa toimintaasi nainen. Kukaan ei vahingoittunut ja kaikki on ollutta ja menny
        Ikävä
        56
        935
      9. Stubb ohjeisti Natoa: "Vapauttakaa ohjukset"

        Presidentti Stubb linjasi amerikkalaismedia CNN:n haastattelussa, että Nato-maiden pitäisi ”todellakin” antaa Ukrainalle
        Maailman menoa
        136
        932
      10. Ohhoh! Robert Helenius yllättää - Näin hän vastaisi Tanssii Tähtien Kanssa -kutsuun: "Ura..."

        Robert Helenius olisi kyllä komea näky TTK-parketilla vai mitä olet mieltä? Ja olikos se Viivi Pumpanenkin jo siellä...
        Suomalaiset julkkikset
        9
        921
      Aihe