Nykyinen olympiatyylin TKD bullshidoa?

TähänköOnMenty

En ole tähän päivään mennessä itse sitä katsonut kertaakaan, mutta tämmöinen sattui vastaan:

"Because sparring in martial arts is pretty much always based on how those arts fight in competitions, at least in competitive arts anyway, martial arts that fight for KO seem to focus on defending yourself well, because you don't want to take a KO hit, and trying to land hits that mean something or, in sparring, hits that would mean something if you were going hard.

On the other hand, striking arts that fight for points seem to just attack constantly because they don't really care if they get hit since they aren't in any real danger so it doesn't really matter if they get hit as long as they hit the other guy more. They also don't care if the hits are real or not; I didn't watch the 2012 Olympic Taekwondo but one of my mates did and apparently someone won a medal because they got their foot on their opponent's shoulder and wiggled their toes in his face (apologies if this is bullshit).
"

Sensoreihin perustuvaa tietokonepeliä siis? E-sports-laji?

6

100

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Painijaäijä

      Mikä on bullshidoa? Se ettei onnistu kadulla? Katselin kisoja ja tkd oli ihan viihdyttävää, vaikka mitään en potkulajeista tiedä. Lisäksi joka lajissa on kiksinsä, jolla saa harrastajia. Tkd:ssä ilmeisen paljon, kun on sen verran suosittu laji.

      • PainittuJaNyrkkeilty

        Luitko tuon? Onnistuuko englanti? Jos varpailla kitkuttamalla saa pisteitä, eiköhän se ole selvää, että kyseessä on bullshido. Eli jokin yhteys kamppailulajilla pitää olla myös tappeluun. Painitekniikat toimivat tappelussa. Samoin nyrkkeilytekniikat. Varpailla kitkuttelu toimii ehkä jossain animessa.

        Muussa kuin kamppailulajissa sitten ei tarvitse olla yhteyttä tappeluun. Esim. sulkapallo, vaikka sekin symboloi taistelua (ja joukkuepelit kuten jalkapallo sotaa), mutta koska se ei ole kamppailulaji, niin sulkapallolyönnin ei tarvitse välttämättä olla tappelussa toimiva.


      • Ohjeistaja

        Olympiataekwondo on urheilua, urheilijat ovat hyviä urheilussa. Olympialaisissa urheilijat tekevät taekwondoa niin, että sillä menestyy parhaiten ja voittaa annettujen sääntöjen puitteissa. Ei olympiataekwondon tarvitse olla tappomeininkiä. Keihän keihäänheitossa, jousiammunnassa ja pistooliammunnassa tähdätä eläviin kohteisiin.

        Salilla voidaan sitten treenata mitä vaan, mikä ei liity kilpaurheiluun.


      • SynteettiseksiMennyt

        Toki sääntöjen mukaan ja rajoissa, miten vain saa voiton se on oikein. Mutta onhan taekwondo vähän lässähtänyt näillä säännöillä, eikö vain?


    • YksiMielipide

      Bullshido taitaa olla nettipalsta. Olympiaurheilu on mitä on ja jos se ei väitä olevansa jotain muuta, ei siinä ole sinänsä mitään ongelmaa.

      Kamppailulajeja ei kannata harrastaa itsepuolustusmielessä, koska siinä menee elämä ja aika hukkaan, vaikka on tietysti aina parempi jos lajista on hyötyä siinäkin mielessä.

      • KamppailuaVaiEi

        Kyllä TKD on muutakin kuin kilpailemista nykyisillä olympialaisten säännöillä - tai ainakin on ollut. Puhdas kilpalaji on kuitenkin toinen juttu kuin TKD ainakin osin. Tehokkaaksi itsepuolustukseksikin on ainakin joskus takavuosina mainostettu.

        Onko siis niin, että TKD on etäällä kaikesta kamppailuun tai itsepuolustukseen liittyvästä, ja sitä voi verrata vaikkapa pingikseen, eli pelkkää kilpailua jollakin tietyllä säännöstöllä, ja tästä on niin vankka konsensus, että yhteydet tappeluun/itsepuolustukseen voidaan unohtaa?

        Ihan toinen juttu on jälkimmäinen kappaleesi (jos nyt puhutaan laajemmin kuin TKD:sta), mitä siis tekisit itsepuolustusmielessä kamppailuharrastuksen sijaan? Punttia? Hormoneja? Aseiden mukana kuljetus (laitonta Suomessa, jopa toimivat neekrkarkoitussuihkeet - ne mentolijututhan eivät toimi ollenkaan)? Jos sinua ei kiinnosta varautua päällekäyntiin, niin kai ymmärrät, että joitakin muita kiinnostaa?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6183
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      3966
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      255
      2349
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1920
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1383
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1306
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1077
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1040
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      986
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      951
    Aihe