Hoitajat, laittakaa vaipat omiin housuihinne!

taaltapesee

Laittakaapa hoitajat vaippa omiin housuihinnne, niin tiedätte miltä se tuntuu. Ei vanhuksia voi hoitaa arvailujen ja mutu-tuntemuksien varassa eikä varsinkaan pakkohaalari-ajatuksella. Milloin hoitajien koulutukseen saadaan inhimillinen näkökulma ja milloin hoitoalalle sopimattomat saadaan sieltä muihin töihin?

59

2716

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Enolepitänyt

      Vaippojen käyttö on laskettu per vuorokausi. Eivät vaihtoa työntekijät päätä, vaan se kuinka monta vaippaa voi vuorokaudessa käyttää. Käytetään mahdollisimman vähän! Aikuisten vaipat ovat mahtava jätevuori!
      Mistä tulevat "sopivat hoitajat", jos nykyiset ovat "sopimattomia"?
      Turhaa on sinun höpinäsi!

    • hoit_su

      Itse asiassa moni hoitaja on vaippaa kokeillutkin ja sanonut, että se on periaatteessa ihan miellyttävä. Vaipathan on ihan samanlaisia kuin lapsillakin, isompia vaan.Ja tuo pakkohaalarin käyttö liittyy siihen, että jos ihminen ei hallitse suoltaan, eikä virtsaamistaan ja sotkee ja kaivelee. Oletko muuten itse kokeillut vaipan käyttöä ? Mietipä hetki, että kumpi on ns. mukavampaa, maata kylmissä kastuneissa lakanoissa niinkuin ennenvanhaan, vai että sinulla on vaippa, joka joka tapauksessa pysyy ihon lämpöisenä. Ei tuo pidätyskyvyttömyys ole mikään nykyajan keksintö, kyllä sitä on ollut ennenkin. Äitini kertoi sukulaisestaan, joka nuorena miniänä hoiti liikuntakyvyttömiä appivanhempiaan. Siis nämä makasi sängyssä ja tarpeet tuli lakanoille. Meinaat silti, että lakanapyykki on aina mukava vaihtoehto.

    • seonnäin

      Mitähän "taaltapesee" ajaa takaa? Että hoitajien pitäisi laittaa vaipat omiin housuihinsa ja antaa vanhusten olla ilman?

      Olisiko inhimillistä antaa vanhusten pissiä ja paskantaa sänkyynsä?

      Yksittäiset hoitajat, parhaimmatkaan, eivät päätä vaippojen käytöstä. He toimivat ylemmältä taholta tulleiden ohjeiden mukaan.

    • taaltapesee

      Ette te hoitajat voi sysätä kaiken aikaa kaikkia asioita ylempienne vastuulle, vaikka ylihoitaja onkin teille jeesukseen verrattava ihmeotus. Kyllä teillä on vastuu omista tekemisistänne ja tekemättä jättämisistänne. Jättäkää kahvihuone vähemmälle käytölle ja ryhtykää töihin. Niin muuallakin työpaikoisssa tehdään. Jos ette muuhun pysty, niin tehkää aloite sosiaali- ja terveysministeriölle, jotta saatte työpaikkanne toimiviksi ja vanhusten asiat kuntoon! Ne ovat nyt täysin retuperällä. Toinen ehdotukseni on, että tehkää opintomatka Ruotsiin, niin näette, kuinka vanhuksia hoidetaan inhimillisesti.

      • Enolepitänyt

        Ei vanhuksilla ole mitään hätää! Heitä on vain liian paljon ja elävät liian vanhoiksi!
        Ei vanhusten liiallisessa passaamisessa ole kenellekään mitään hyötyä.
        Rahat täytyy ohjata kasvuu, eikä luonnollisen poistumisen pitkittämiseen.


      • HelloKäräSverigeHurraa

        Joo, Ruotsissa omaiset hoitaa vanhukset ja laitokset on kielletty!

        Kannatan!


      • Anonyymi

        Tsot, tsot, nyt oli sellaista tekstiä että ei sanoja ole perillä siitä mitä sanoo. Kyllä vaippoja tarvitaan. Umpihumalaiset päivystyksessä, jopa teinit laskevat alleen (kusevat). Kyllä se on aamulla miellyttävämpi laittaa kuivat Farkut jalkaan kuin "kusiset". Toki voi hoitaja antaa Farkkujen olla ja kastua. Vanhusten on varmasti mukavampi vaipoissa jos on pidätyskyvytön. Sitähän voi kotona vaikka testata, anna mennä sänkyyn tarpeet ja tunnustele miltä tuntuu. Seuraavan kerran kokeilet vaippaa ja kuulostelet, onko parempi vai huonompi. Pitää muistaa ottaa huomioon myös hygienia; koko peti soosissa vai pelkkä vaippa. Onnea kokeilulle. Olisi kiva kuula, kumpi onpi parempi?


    • taaltapesee

      Aika omituinen on Enolepitänyt nimimerkin vastaus. Kauhistuttavaa on, jos hän hoitaa vanhuksia.

      • Enolepitänyt

        Eikö totta! Mitä kauhistuttavaa realismissa on?
        Sinun täytyy sitten itse hoitaa, jos ei nykyinen meno miellytä.


    • Tutkitaanasiaa

      Eletään realiteettien kanssa.Jos virtsanpidätyskyky on huomattavasti alentunut, ei mikään hoitajamiehitys, resurssit riitä käyttämään potilasta ½ tunnin välein wc:ssä muutaman tipan takia tai vaihtamaan vuodepotilaalle vaippaa. Ihan turha hoitajia syyttää sairauksista, jos elimistö ei pelitä niinkuin pitäisi.Jos ei hyväksy tosiasioita niin täytyy yksityisesti palkata itselleen wc hoitaja.

      Tietenkin se on väärin jos turhaan laitetaan vaipat " varmuuden" vuoksi ja potilaalla toimii normaali pidätyskyky.

    • helpompaakinvoisjolla

      Voisiko tämä aloittaja kertoa paremmalla tietämyksellään, kuinka esim. Alzheimerintaudin viimeistä vaihetta sairastava puhumaton ja liikkumaton, jäykkä ja pelokas (jos vielä pystyy jotenkin reagoimaan) vanhus saadaan vietyä vessaan oikeaan aikaan? Kävelevät toki käytetään vessassa, vaikka heillä vaipat olisikin, mutta kyllä niihin vaippoihin oikeasti on olemassa parempi selitys kuin hoitajan laiskuus. Ei niitä niin kiva ole laittaa; vähemmällä pääsisi kun vaan nostaisi housut ylös...

      • Omaistahoitanut

        Itse hoitanut läheistä, jolla alzheimer ja voin sanoa, ett kyllä vaipat oli tarpeen, kun sairaus eteni. Olis ollut liian raskasta pärjätä ilman vaippoja, lakanapyykkiä ja vaatteita olis pitänyt pestä ympäri vuorokauden. Alzheimeria sairastavalla pidätyskyky katoaa eli pissaa allensa ja kakkaakin myös. Joten mieluummin käytän hoidettavalla vanhuksella vaippoja, kuin etten käytä. Kun hoidettavalla yhtäkkiä virtsankarkailu alkoi, niin mun piti pestä sängystä lakanoiden lisäksi peitto ja sijauspatja yöllä, onneks oli kuitenkin vaippoja varalta ollut eli otettiin ne isommat vaipat sitten käyttöön. Vaikka hoidettava käytti vaippoja, niin käytin häntä monta kertaa päivässä vessassakin, jopa yölläkin. Mutt kun sairaus eteni, hänen liikuntakyky huononi, niin piti vähentää yöllisiä vessassa käyttämisiä, koska hän oli väsyneempi, eikä oikein pysynyt jaloillaan, jalat petti alta. Silloin oli hyvä ett oli vyövaippoja olemassa, ei vuode kastunut yön jäljiltä ja aamulla sitten käytin vessassa ja siistin hänet ja vaihdoin kuiviin. Eli iso kiitos sille, joka keksi aikuisille tarkoitetut vaipat.


    • Vaipoissame

      Itse asiassa meillä kaikki hoitajat pitävät vaippoja, kun on niin pirullinen kiire ettei kerkeä koko päivänä vessaan. Sitten vaihdetaan vaippa pois, kun lähdetään kotiin.

    • Hoitelevainitsesi

      Hoitopuolesta tulee inhimillistä ihan heti kun kaikki alasta mitään tietämättömät idiootit lakkaavat meuhkaamasta vähäjärkisillä arvioillaan aiheista joista ei ole olemassa harmaata hajuaistia.

      • ValittajatTöihin

        Naulankantaan sanoit!

        Asia on juuri noin. Kun tuntisivat haukkujat alaa niin oisivatpas kuin kusi sukassa hiljaa.

        Nythän hallitus vielä meinaa vähentää hoitajamitoitusta eli kyllä marisijat saa kantaa vähitellen kortensa kekoon ja laittaa rukkaset käteen.

        Pitää vielä muistuttaa valittajia että hoitajamitoitukseen lasketaan pomotkin mukaan vaikka tekisivät paperihommia eivätkä osallistuisi mitenkään käytännön hoitotyöhön.


      • Ketkävielä

        Yeap. Ja fysioterapeutit ja laitoshuoltajat ja talonmiehet ja ...


    • Mehiläisvaippa

      Mehiläisen uusissa palvelutaloissa hoitajille tulee talon puolesta vaipat. Ei ehdi nykyään vessassa käydä. Katsotaan miten kokeilu onnistuu. Hoitajamitoitus on nykyään niin alhaalla

      • Enolepitänyt

        Sama se on minuuttiaikataulutetussa kotihoidossakin. Asiakkaiden välisiä matkoja ei lasketa asiakasaikaan, jota kokoajan lisätään. Ei ole mahdollista, että vielä vessassa kävisi. Se on kamalaa rääkkäystä, kun pitää juoda, eikä vessaan pääse. Sitten täytyy vähentää juomista. Vessaan kun pääsee, niin pissa on ruosteen väristä ja lekuri sanoo, että kärsit nestehukasta ja on vaarallista elimistölle.
        Siis hoitajalla, jonka pitäisi huolehtia toisten terveydestä, mutta ei voi huolehtia edes omastaan työoloista johtuen. Vielä pitäisi olla huolissaan toisten vaipoista. Turha unta nähdäkään!


    • ripuliennätys

      Ripuli lentää muuten hyvin kaarella jos kontiltaan pyllistää ja oikein paineella jysäyttää. Viime kesänä tein uuden ripuloinnin ennätyksen. 612, mutta ketäsin painetta ja jysäytin sitten.

      • EttäJeesusKunTeitäRiittä

        Niinpä, siinä odotellessa kotipalvelua jonka hoitajat on töissä kiireessä kuin kiinassa, sinä päätit laukaista housuun. Noin kykenevän pitäisi jo omatoimisesti käydä vessassa.

        Olen kerran kuullut kun omainen kertoi kertoneensa omaiselleen että paskanna vaan housuus kun on niin hyvä ilma ja ei viitsitä tuhlata aikaa vessakäyntiin. Siinä siivotessa sitten paskaa oli puristettu niskaan asti.


      • hoit_su

        Joillakin vaan riittää noita kakkafantasioita☺


      • Enolepitänyt
        hoit_su kirjoitti:

        Joillakin vaan riittää noita kakkafantasioita☺

        Kyllä täytyy hoitotyössä muutenkin olla vähän pervo; pyllyjä pitkin päivää!

        Eihän sitä kukaan normaali ihminen kestä!


      • Luonnollinenjuttu

        Mitä pervoa pyllyssä on? Ihan luonnollinen juttu, jokaisella se on tiettyä luonnollista tarvetta ja tarkoitusta varten. Pervoksi sitä ei tee mikään muu kuin ajattelijan oma likainen ja perverssi mielikuvitus.

        Sillä lailla hoitotyötä tekevä saattaa olla hiukan 'outo' että hän pienellä palkalla suostuu hoitamaan, hoivaamaan, auttamaan ja tukemaan kaikenlaisia ja -karvaisia pervo-otuksia kuten ...


    • siim

      Minklaista hoitajan olisi kävellä vaippahousuissa?

    • Vedäsinäsepäähäsi

      Aloituskommentin sisällöstä ja asenteesta päätellen aloittajan voisi pukea pakkopaitaan.

      • Anonyymi

        Vedäsinäsepäähäsi
        Sinut myös vois pukea siihen , et taida tietää mitään


    • halutietäätoikin

      Jossakin hoitsu oli sanonut, että päästä vaippaan, kun iäkäs rouva oli pyytänyt apua vessaan menoon. Arvauskeskus taisi olla. Saman kylän muistivammaisten yksikössä saattoi oli vaipat vaihtamatta puoliltapäivin.
      Mitenkäs saisi tietoonsa, onko systeemi sama joka yksikössä?

      • vaipattarpeellisia

        Mene kuule vaikka itse katsomaan ja kyselemään, jos toisten vaipat kiinnostaa. Voi voi kyllä on kiinnostuksen aihe.


      • Pipipipipipipipipipipi

        Vääränlainen uteliaisuus on hyyyvin yleistä - ja sangen kipeää.


      • halutietäätoikin

        Aha, teidän mielestä on ihan asiaankuuluvaa, että käsketään tehdä vaippaan eikä auteta vessaan? Ja siivoaminen saa odottaa tuntikausia? Kiva!

        Mainitsemani rouva on jo niin huonossa kunnossa, että haluaisi hoitolaitokseen. Pelkää olla yksin öisin. Päivisin pärjää avustajan kanssa.

        Pilkkaa siis odotettavissa, sama siis teillekin, jos vanhaksi elätte!


      • Anonyymi
        vaipattarpeellisia kirjoitti:

        Mene kuule vaikka itse katsomaan ja kyselemään, jos toisten vaipat kiinnostaa. Voi voi kyllä on kiinnostuksen aihe.

        Otetaampa aivan rauhallisesti vaipattarpeellisia


    • silläonväliä

      Vedäsinäsepäähäsi. Sinuna harkitsisin vakavasti ennen kuin alat herjata aloittajaa, koska herjauksesta voi nostaa syytteen!

      • Käytettyvaippa

        Mutku se aloittajan kommentin ajatus on sellaista herjausta että se vaippa pitäisi syöttää sille.


    • näinonhaluttu

      Se miksi vanhusten tarpeet menevät alle johtuu heidän lääkityksestään. Mikä tahansa lääkitys tai kuten tavallisempaa on usean eri lääkkeen yhteisvaikutus voi ajan oloon johtaa pidätyskyvyn heikentymiseen. Sama onnettomuus toistuu lapsillakin. Lääkitysten tähden heidätkin saadaan kulkemaan vaipoissa jopa kolmevuotiaiksi asti. Monin eri rokottein ja noista johtuen myös antibiootein ja kipulääkkein tuollainen taantuminen on saatu Suomessakin aikaan. Ilman tieteen puuttumista asiaan lapsi oppisi kuivaksi jo noin puolessa vuodessa.

      • Mistäkeksitkin

        Ehkä lääkkeetkin voivat joskus aiheuttaa tuollaista, vallankin vanhuksilla. Mutta yleisesti se vaippa pitää panna paikoilleen kun paikat eivät enää pirä eikä weskiin enää pääse omin avuin eikä henkilökohtaista avustajaa riitä joka potilaalle, asukkaalle tms., joka apua jo kaipaa ja tarvitsee.

        Jalkojen kantamattomuus ja / tai tarpeen teon paikan ymmärtämättömyys on paljon isompi syy sille, että vaippoja tarvitaan kuin esittämäsi.


      • kollegojen.kimpussa
        Mistäkeksitkin kirjoitti:

        Ehkä lääkkeetkin voivat joskus aiheuttaa tuollaista, vallankin vanhuksilla. Mutta yleisesti se vaippa pitää panna paikoilleen kun paikat eivät enää pirä eikä weskiin enää pääse omin avuin eikä henkilökohtaista avustajaa riitä joka potilaalle, asukkaalle tms., joka apua jo kaipaa ja tarvitsee.

        Jalkojen kantamattomuus ja / tai tarpeen teon paikan ymmärtämättömyys on paljon isompi syy sille, että vaippoja tarvitaan kuin esittämäsi.

        Mikä on syy ja sen seuraus. Kun jalat eivät kanna ja pidätyskykykin pettää. Lääkkeet, takuuvarmasti. Ongelmana on se, että hoitohenkilökunta ei osaa yhdistää lääkkeitä niiden haittavaikutuksiin, ja vaikka joissain paikoin näin pääsisi käymäänkin, on usein jo liian myöhäistä palauttaa vanhusta takaisin elämään. Lääkkeitä ei juuri koskaan lopeteta siksi, että niistä koituu vakavia haittoja, ei vaikka omaiset vaatimalla vaativat. Osasyynä saattaa olla myös henkilökunnan jatkuva vaihtuvuus, jolloin juuri mitään ei tule rekisteröidyksi ja potilaat, jotka tosiasiassa menehtyvät lääkkeisiin, kirjataan kuolleen perussairauteensa. Kuinkahan monta vuosikymmentä tätä käytäntöä vielä pitää jatkua, kunnes järjen annetaan voittaa ja hulluttelulle pannaan piste.

        Savossa jahdataan nyt lääkäreitä, jotka ovat päättäneet vapauttaa vanhukset raskaista terveyttä vahingoittavista lääkeaineista. Heidän potilaansa toisin kuin lääkärikollegansa ovat olleet erittäin tyytyväisiä. Alzheimervanhukselle tietyt lääkärit tarjoavat heti alkuun muistilääkkeitä, kun taas toiset suin surminkaan eivät moista erehtyisi tekemään tietäen varsin hyvin millaiseen kaaokseen nuo vanhusten aivot ja muunkin terveyden tulevat saattamaan. Jos lääkärit pakotettaisiin seuraamaan määräämiensä lääkkeiden vieroitusta, paljon vähemmälle jäisi kanteluiden tehtailu kollegoista. Valitettavasti todellisuus on nyt sellainen, ettei hoitohenkilökunnalla ole minkäänlaista kokonaiskäsitystä siitä, millaiseen ahdinkoon eri lääkeaineet vanhuksemme saattavat, ja kuinka tällainen tunnistamaton eutanasia todellisuudessa etenee.


    • qweartgwewwww

      Kyllä me ollaan vaipoissa oltu kaikki, mistä koitat kertoa?

    • åquwota

      Koville ottaa hoitajilla, kun joku viimeinkin on huomannut, että hoidon taso on vain sitä, että hoitaja voi istua kahvihuoneessa kaiken aikaa kahvilla.

      • yth6yth6

        Niin ja mene jotain kysytään niin ollaan norsunvitulla naama, espoon sairaala


      • Leuku1

        "Koville ottaa hoitajilla, kun joku viimeinkin on huomannut, että hoidon taso on vain sitä, että hoitaja voi istua kahvihuoneessa kaiken aikaa kahvilla. "

        Kannattaa siis opiskella hoitajaksi. Ei työt paina, asiakkaat on aina kivoja ja voi vaan istuskella kahvilla rupatellen mukavia työtovereiden kanssa. Ja "oikeita töitä" tekevät veronmaksajat palkitsevat vielä ruhtinaallisella kuukausipalkalla.

        Kaikille nuorille ja työttömille, tämä vaan vinkiksi.
        Valitkaa oikein, alkakaa hoitajiksi.

        Työn anoa haittapuoli on , että saa tottua loanheittoon somessa, mutta eihän sitä tarvitse lukea...


      • Ei.nuorille
        Leuku1 kirjoitti:

        "Koville ottaa hoitajilla, kun joku viimeinkin on huomannut, että hoidon taso on vain sitä, että hoitaja voi istua kahvihuoneessa kaiken aikaa kahvilla. "

        Kannattaa siis opiskella hoitajaksi. Ei työt paina, asiakkaat on aina kivoja ja voi vaan istuskella kahvilla rupatellen mukavia työtovereiden kanssa. Ja "oikeita töitä" tekevät veronmaksajat palkitsevat vielä ruhtinaallisella kuukausipalkalla.

        Kaikille nuorille ja työttömille, tämä vaan vinkiksi.
        Valitkaa oikein, alkakaa hoitajiksi.

        Työn anoa haittapuoli on , että saa tottua loanheittoon somessa, mutta eihän sitä tarvitse lukea...

        Vanhusten hoitaminen ei ole nuorten ihmisten tunne-elämälle ollenkaan sopivaa työtä. Sopii paremmin densuille ja muille iloluontoisille ihmisille, jotka eivät hätkähdä rivouksia ja lyömistä joita vanhushuollossa saa kestää. Ja tietysti näille jotka valittavat niin menevät ja kouluttautuvat alalle.


      • Enummarra

        Mikä on "densu" ?


    • 456trgyh43444444

      Joku ääliö taas, mene itse osastolle katsomaan ja neuvomaan että miten tämä lonkkaleikattu (esimerkki) yms potilas viedään wc pöntölle istumaan, tappaisit kipuun sen potilaan.

      Hyvä ymmärtää myös realiteetitkin.
      Kirjoitat varmaan joistainvirheistä, niitä on varmasti niin kauan kun on ihmisiäkin.
      Yhtälailla voisit neuvoa vauvaa menemään wc tarpeille ettei tartte vaippaa, katetria yms.

      • halutietäätoikin

        Jos tarkoitit mun viestiä, sitä rouvaa ei oltu silloin leikattu vaan oli kyse muusta. Hänelle sanottiin ekaa kertaa, että tehdä vaippaan. Hän ei sitä silloin osannut eikä halunnut opetella. Nyttemmin on joutunut sen opettelemaan. Hänen toinen lonkka leikattiin ja sitten vietiin vessaan seuraavana päivänä. Terveyskeskuksessa tarvittiin kaksi hoitajaa ja rolle siihen hommaan. Sängyn pohjalla maatessa saa pelätä veritulppaa.

        Nyt hän on taas kotona ja avustajat hoitavat kuulemma paremmin kuin sairaalassa. Muutaman kuukauden jälkeen kai alkaa taas kaivata vanhainkotiin. Vaippaa käyttää nyt kotosalla mieluusti. En ymmärrä mitä ap ajaa takaa. Jos vaipan pintamateriaali ei ole miellyttävä, pitää kai vaihtaa merkkiä. Tää rouva käyttää nyt housuvaippaa ilman pikkuhousuja. Yöksi lisää pikkuvaipan.


    • surullistamuttatotta

      Voi kun vaan ehtis viemään wchen. Mutta näyttää olevan hoitolaitoksen johdon puolelta tärkeämpi hoitajan tehdä kaikenlaisia testejä vanhuksille. Tehdään depressioseulatestiä, muistitestiä, ruokakyselytestiä , alkoholinkäyttötestiä, päivittäisten toimintojen kartoutustestiä. Tämä menee hoidettavan henkilökohtaisen sen hetkisen tarpeen ohi.
      On surullista, että kenttätyössä oleva hoitaja sidotaan tällaiseen vanhusten testauttamiseen , näin ylhäältä vaaditaan. On aika absurdia, että hoitaja tietää että samaan aikaan olisi muilla potilailla hoidon tarpeita, mitä pitäisi hoitaa. Johtavaan portaaseen tämä ei tunnu menevän perille. Jos työpäivästä sidotaan sidotaan hoitajan aika näihin testeihin. saattaa mennä yhteen testattavaan asiakkaaseen tunti kirjaamisten kanssa. Niin se tunti on pois toisilta hoidettavilta. Tällaisen toiminnan voisi siirtää täysin muistipoliklinikoille missä voitaisiin arvioida potilaan kokonaistilannetta. Nyt on suuntaus että on tärkeämpää tehdä nää testit, kuin hoitaa ihmistä.

      Tämä on tämän päivän todellisuutta. Jos ihmettelit miksi se hoitaja istuu tietokoneella. Niin kyllä hän täysin töitä tekee, ei siellä netissä ehdi surffailemaan omia juttujaan.

      • Testaisivatedesitse

        Kommenttisi sisältö pitää pitkälle paikkansa. Monessa paikassa todella kaikki muu on tärkeämpää kuin se hoidettava, joka on vain näennäisesti tärkeä. Ilman häntähän ei olisi kaikenlaisia 'tärkeitä' mittauksia ja testejä.

        Hoitamisen lisäksi hoitajan pitää huolehtia myös siitä, että teoriateijoilla; pomoilla, päättäjillä ja kaikilla hallinnoijilla pöytiensä ääressä olisi myös jotain tekemistä. Eri nimiset paperipinot ovat kaiken työskentelyn A ja Ö, käytännön arkipäivän kanssa niillä ei ole juurikaan tekemistä.


      • mennyttätoi

        No, sori, jos noin on. Olen sen tietysti valmis uskomaan.

        Mutta tuskin vessaan taluttamiseen s-hoitajaa tarvitaan vaan se onnistuu lähihoitajalta t. avustajaltakin. Ainakin minä talutin äitiäni vessaan, kun kävin häntä katsomassa, vaikkei ole minkään näköistä hoitoalan koulutusta. Hänellä ei ollut minkäännäköistä vaippaa ja ihmettelinkin, eikö jotain kevyttä suojaa olisi. Nyt hän on jo poissa.


      • surullistamuttatotta

        Eihän siihen wc taluttamiseen s-hoitajaa tarvittaisi, ei se vaan ole niin yksinkertaista tuolla kentällä.
        Potilasavustaja ei taluttele wcHen, jos jotain sattuu.. tulee syytökset niskaan, wc avustaminen on hoitotoimenpide, potilasavustajalla ei ole yleensä hoitoalan koulutusta. Potilasavustaja saattaa olla 6 kk työllistetty, työtön kirjastonhoitaja.

        Sairaalahuoltaja ei myöskään tätä tee... ei kuulu hänen toimenkuvaan.

        Lähihoitaja tekee nykyään lähes samoja töitä kuin s-hoitaja. Eli LH on ihan yhtäläisesti sidottu noiden testien tekemiseen. Lääkehoidossa on se pieni ero, että sh laittaa suoneen annettavat lääkkeet, muutoin tehtävänkuvat alkaa oleen tänä päivänä samat.
        Se että olet autellut omaistasi, on hienoa. Mutta se että sinä sen teet, sitä ei mitkään säädökset koske, mutta hoitolaitoksessa tulee väkisin vastaan vastuukysymykset, kuka saa tehdä ja mitä.

        Tietysti täytyy muistaa että hoitopaikoissa on eroa. Omassa työpaikassani tarvittaisiin lisäkäsiä ja turhien kirjaamistöiden karsimista, jotta pystyisi olemaan hoidettavalle enemmän läsnä. Mutta tuntuu että tietokonetyö vaan lisääntyy ja henkilökuntaa vähennetään.


      • 6565yy65y65

        Kirjaamista tehdään siksi että tiedetään mitä on tehty ja mitä ei.
        Kun jotain pitää selvittää niin on hyvä kun sen voi lukea jostain.

        Tehkää se mitä kerkiätte, hidastakaa vähän tahtia jos tuntuu että on liian kiire, kertokaa se esimiehelle jos ette kerkiä kaikkea tehdä. Esimiehen tehtävä on taas viedä asiaa eteenpäin hänen esimiehelleen, näin se toimii ja hienosti.


    • juudakonhilda

      Sieltä pitäisi karsia pois sellaisia työstä ,joilla ei ole kiire kuin pitsalle ja tupakalle. Siiredivalaat istuu väsyneenä työvuoronsa ja arvostelee muita .

      • aliravittukuikelo

        Totta, kun työt on tehty niin voi seistä vaikka päällään, kesken töiden ei ole suotavaa tehdä jotain ei työhön liittyvää.

        Mulla on idea teille, jos nyt kirjoitat omasta työpaikastasi?
        Et taida kirjoittaa, no vaikka tämä idea heikentää varmaan työilmapiiriä ja jakaa taatusti porukan eri kasteihin niin, kun jotkut käy tupakalla niin te ketkä ette tupakoi niin pitäkää samalla lailla taukoja. Ehkä voitte huomata että ei se tupakointi ehkä oikeasti ole mistään pois, jokaisella on työtehtävänsä jonka hoitaa ja jos ne ei tule hoidettua niin pitää selvittää että miksi ei.


    • setalainensananlasku

      Ei lesbo lesbon silmää noki.

    • Omaishoitajaksi_sanottu

      Harhaudun tässä nyt sivuraiteelle, anteeksipyyntöni siitä.
      Mitäpä mieltä seuraavasta: Alzheimeria sairastava vanha isäni intervalli-jaksolla hoitolaitoksessa. Motoriikka jo kärsinyt, mutta omatoimisuutta jäljellä. Käy itsenäisesti wc:ssä, ei aina aivan siististi. Tästä päätelmä: Suttaa ulosteillaan. Ratkaisu: Pakkohaalari(toinen hoitopaikka sitä mieltä että ratkaisu epäinhimillinen, siispä lukitaan wc). Seurauksena ihorikot, myös diabetesta sairastaa ihovaurioiden paraneminen hidasta.

      Nyttemmin usein toistettujen hoito-ohjeistusten ei enää ongelmaa. Saa käydä itse wc:ssä, onnistuu vähäisin ongelmin vaikka muistisairaus edennyt.

      Tässä vain tulee mieleen, miksi ihmeessä maallikon täytyi opastaa alan ammattilaisille toimivat hoitokäytännöt, joita noudattaen tarvittava hoitotyöhön käytettävä aikakin pieneni.

      Ymmärrän tietysti että jossakin määrin on kysymys halusta noudattaa osastoilla yhtenäisiä toimintamalleja. Näiden mallien 'rikkominen' on välillä perin hankalaa vaikka niistä aiheutuisi työn kuormittavuuden väheneminen.

      Onneksi en ole enää törmännyt ns. väärään ammattiylpeyteen, joka ilmeni jyrkkänä vastarintana ehdotellessani poikkeavia käytäntöjä. Tähän saattaa toki vaikuttaa sekin, että tapahtumathan kirjataan. Ottavat oppia toisten virheistä, onneksi näin.

      Niistä ihovaurioista sen verran että uloste muutaman tunnin iholla, seurauksena useita kymmeniä ylimääräisiä tunteja hoitotyöhön. Muutaman kerran kun täytyy taikoa osastolle jostakin 6-8 tuntia ylimääräistä työvoimaa yhtä potilasta varten niin jo jäykempikin järjestelmä näkyy taipuvan...

    • Anonyymi

      No kyllä nämä nykyajan vaipat on tosi pintakuivia ja imee tosi runsaasti. Itsekin joutunut käyttää jo vuosia ja ei monesti edes tunne esim aamuisin että on aivan läpeensä märkä. Muutenkin on aivan kohtuu mukavat käyttää.

    • Anonyymi

      Onko noin?

      • Anonyymi

        Vaippahousut on mukavat ja lämpimät. Niihin kun pissa valuu, niin ei tunnu kuin vain helpotus.


    • Anonyymi

      Kukapa niitä sotkuja kerkiää siivoamaan ? Apuvälineiden käyttö on ikääntyneille hyödyksi , Aloituksen tekijäkin voi hieman avartaa tietoaan mitä ikääntyneiden hoivaan tarvitaan .

      • Anonyymi

        Aloituksesta voisi arvella, että aloittaja ei ymmärrä "avartaa"-sanan tarkoitusta ja sisältöä.


    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mikko Leppilampea epäillään seksuaalisesta ahdistelusta

      Tämä on ilon päivä 😁
      Kotimaiset julkkisjuorut
      176
      5209
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      127
      4686
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      30
      2986
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      30
      1961
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1794
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1747
    7. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      109
      1735
    8. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1730
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1633
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1571
    Aihe