Makkrakeittoa teksi mieli

mkakarankamuliini

miten teette sen? Pottuja ja herneitä ja makkaraa kukkakaalia.

42

422

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tyly_vastaus

      Etsi resepti (nettiinkin näytät pääsevän) ja tee. Hittoakos tässä aikuista ihmistä kädestä pitäen opettamaan.

    • teenäin

      Pese porkkanat , kuori ja paloittele ne

      Pese perunat, kuori ja paloittele ne

      Kuori lenkkimakkara ja paloittele makkara kuutioiksi

      Keitä porkkanat puolikypsiksi laita sitten perunanpalat kiehumaan pokkanoiden sekaan ja voit laittaa lihaliemikuutionkin tai suolaa ja mausteita esim. maustepippuria.Keitä perunat melkein kypsäksi ja laita sitten makkarakuutiot sekaan. Keitä jonkin aikaa.Kokeile haarukalla ,että perunat ovat kypsyneet.
      Vaihtoehtoisesti voi käytää pakastevihanneksia ja niistä keittovihannekset sopivat hyvin, lukee pussin päällä.


      Pese porkkanat esim. 5kpl ja kuori ne. Kuutioi ja laita kiehumaan kattilaan.Keitä puolikypsiksi eli kokeile haarukalla porkkanoiden kypsyyttä.Tunnet haarukalla miten puolikypsä porkkana tuntuu vähän kovalta ja sitten kun kypsää menee haarukka hyvin läpi.Sama perunan kypsyyttä kokeillessa.Pese perunat vedellä jos on multaa perunoiden pinnassa .Kuori sitten ne ja huuhdo vielä , että ovat puhtaat .Paloittele perunat ja laita ne kattilaan . Nopeutettua saat valmistusta kun keität veden vedenkeittimessä ja kaadat kiehutetun veden porkkanoiden päälle. Lisää vettä tarpeen mukaan valmistusvaiheessa, ainakin niin paljon pitää olla, että porkkanat ja perunat peittyvät reilusti.Voit lisätä lopuksi hienonnettua persiljaa keittoon.
      Eri raaka-aineilla on eri kypsymisaika, esim. peruna kypsyy nopeammin kuin porkkana.Mitä pienempiä paloja sitä nopeammin kypsyy.

      Voit laittaa monista muistakin raaka-aineista makkarakeiton ja paljon monimutkaisemmin, mutta noilla 2:lla raaka-aineella perunalla ja porkkanallakin pärjää.Mitä enemmän porkkanaa sitä makeampi liemi.

      Pakastevihannekset ovat esikeitettyjä ja niiden kypsymisaika on nopeampi.Pussissa lukee keittoaika.

      https://www.youtube.com/watch?v=rYCOo4wPvbM

      Chef Jonez: Makkarakeitto

      Älä lannistu. Pikkuhiljaa taito kasvaa.

      • Mayja-70

        Kyllä oli ymmärtäväisesti ohjattu nuorta ihmistä ensimmäisen oman keiton tekoon. Lapsi on kai muuttanut juuri kotoa, ja muistaa äidin tekemän makkarakeiton. On kai ikävä kotiin.
        Sinunlaisesi neuvojan haluaisi viereensä, kun tulisi oppia uusia asioita!
        Ei se ole niin helppoa googlata tai lukea keittokirjasta.
        Kyllä tulee hyvä, lämmin mieli, kun lukee ohjaustasi, "tee.näin".
        Keittokin maistuu makoisammalta tuon avun saatuaan.


      • mkkarakamuliini

        Kiitos sinulle, loistavasti neuvottu. Teenkin tänään heti oheejsimkaan. Minulla on siskonmakkaroita joku sanoi että ne voi sujauttaa sinne sekaan. Taidan kokeilla,
        Olet loistava, oeltko kotitalousopettaja.
        Kuuleppas! Kerrotko vielä maksapihvien ja kastikkeen ohjeen????


      • Täti_horisee
        Mayja-70 kirjoitti:

        Kyllä oli ymmärtäväisesti ohjattu nuorta ihmistä ensimmäisen oman keiton tekoon. Lapsi on kai muuttanut juuri kotoa, ja muistaa äidin tekemän makkarakeiton. On kai ikävä kotiin.
        Sinunlaisesi neuvojan haluaisi viereensä, kun tulisi oppia uusia asioita!
        Ei se ole niin helppoa googlata tai lukea keittokirjasta.
        Kyllä tulee hyvä, lämmin mieli, kun lukee ohjaustasi, "tee.näin".
        Keittokin maistuu makoisammalta tuon avun saatuaan.

        Mistähän sinä sen nuoren ihmisenkin tässä asiassa mukamas tiedät? Googlaus, tuo nykyelämän pahin haaste lukemisesta puhumattakaan. Käsittämätöntä lässytystä.


    • köyhäkokkaa

      Ihan ensiksi, käyn ostamassa kaupasta kunnollista makkaraa, jossa ei ole KAMARAA!

      Yleensä teen makkarakeiton, että:

      -Kiinteitä perunoita mm. melody, kuorin ja kuutioin ne
      -Porkkanoita, kuorin ja kuutioin ne.
      -Lanttua, kuorin ja kuutioin sen
      -Selleriä, kuorin ja kuutioin.
      -Purjoa, pilkon renkaiksi.
      -Lihaliemikuutio, otan paketista.
      -Maustepippuria, kokonaisia.
      -Makkaraa, ilman kamaraa, karjunkorvia tms. mitä en söisi sellaisenaan.

      Em. juurekset ja vihannekset pistän kattilaan kiehumaan veteen, johon laitan lihaliemikuution. Lisään ensin lantun ja porkkanan kuutiot, viimeksi perunat, keitän em. emmeet kypsiksi muutamien maustepippurien kanssa. Lisään viimeiseksi pannulla hieman ruskistetut makkara viipaleet, annan kiehua vielä hieman.

      Joskus käytän kiinteiden perunoiden ohessa yhden jauhoisen perunan, jolloin tuo jauhoinen peruna hajoaa keittoon suurusteeksi

      • Kylmä_totuus

        Köyhät näyttävät tappavan itsensä suolalla, kun seuraa tuota tolkutonta liemikuutioiden käyttöä.


      • köyhäkokkaa
        Kylmä_totuus kirjoitti:

        Köyhät näyttävät tappavan itsensä suolalla, kun seuraa tuota tolkutonta liemikuutioiden käyttöä.

        Ei sitä suolaa liikaa tule, kun ei lisää muuten suolaa, jos käyttää lihaliemikuutioita ruuanlaitossa. Kyllä kohtuullinen määrä pitää suolaa saada!
        Me keitetään perunat ja vihannekset höyryllä, joten siinäkään ei tule suolaa. Muutenkaan emme lisää ruokiin suolaa tolkuttomasti.
        Olen myös nähnyt senkin, kun eräs perhe Pohjois-Savossa sai itsensä sairalaan suolattomalla ruokavaliolla.
        Kohtuus suolan käytössä!


    • ostaköyttä

      Osta köyttä ja hirtä ittes.

    • sopankeittäjä

      Muutama (4-6) peruna pilkottuna, keittojuurespakkaus, sisältö pilkottuna kiehumaan noin litraan vettä, lihaliemikuutio (tietysti) mukaan.
      Pilkottu makkaralenkki, ruskistetaan palat paistinpannulla (tulee enemmän makua keittoon)
      Kun keitto on valmis (keittoaika n. 20-25min.) lisätään makkarat. Tilkka tomaattipyrettäkin antaa väriä ja makua, siis korkeintaan 1/2 teelusikallista.
      Persiljaa silputtuna päälle, ja siinä se on.

    • kokkiykk

      Laita kuorimattomat perunat ja porkkanat ja iso sipuli, kokonaisina kattilaa ja 20 kokonaista pippuria, ja lihaliemikuutio sekä 2 rkl suolaan. Keitä pehmeiksi, niin ja vettä muista laittaa.
      Sitten kokonainen lenkkimakkara, kuorittuna. Sinne vaan sitte tillinippu ja siinä se on, makkaraketto.

      • Kylmä_totuus

        Luehan joskus mitä se paskakuutiosi pääosin on. Sitten mätät vielä ruokalusikoittain suolaa. Sillä menolla pääsemme sinusta onneksi pian.


      • Kylmä_totuus

        Sain sen verran silmiä aukki, että tajusin viestisi vitsiksi. Kumman huonosti ihmiset silti ymmärtävät lihaliemikuution sisällön ja sitten onkin jälkiruoaksi verenpainelääkkeitä.


      • Mayja-70

        Mutta tästähän tulee oikein hyvä "Laiskurin-Makkaraketto" ;-)
        Taidankin heittää sunnuntain kunniaksi kyseiset aineet pataan.
        Niin saa leikkele-lautasta aamusta iltaan. Pari kananmunaa vieä.
        Siitä nostelee lautaselle alkupalaksi munan ja sillipalan,porkkanan.
        Sitten perunan ja juustosiivu loikoillen makkarapalan päällä.
        Sipulin söisin raakarinkuloina sen lääkitsevän vaikutuksen tähden.
        Kaikki kauniisti järjesteltynä salaatinlehdellä.


      • Mayja-70
        Kylmä_totuus kirjoitti:

        Luehan joskus mitä se paskakuutiosi pääosin on. Sitten mätät vielä ruokalusikoittain suolaa. Sillä menolla pääsemme sinusta onneksi pian.

        Minulta jäi ajat sitten ne liemikuutiot. Nyt tuli ostettua laiskuuttani.
        Mietin, mitähän moskaa se rasva on? Täytyy lukea selostus.
        Loput lentää roskikseen, vaikka siitä saa halvalla läskiä ja - sairautta.
        Oikein hyvä varoitus!


      • Kylmä_totuus
        Mayja-70 kirjoitti:

        Minulta jäi ajat sitten ne liemikuutiot. Nyt tuli ostettua laiskuuttani.
        Mietin, mitähän moskaa se rasva on? Täytyy lukea selostus.
        Loput lentää roskikseen, vaikka siitä saa halvalla läskiä ja - sairautta.
        Oikein hyvä varoitus!

        KVG, mutta kun se ei ole niin helppoa mielestäsi, niin tässä:
        http://safkatutka.fi/2015/06/03/lihaliemi/
        http://www.mtv.fi/lifestyle/makuja/artikkeli/totuus-lihaliemikuutioista-tiedatko-milla-oikeasti-maustat-ruokasi/4761196
        Itse käytän fondeja, joissa ohjeen mukaan tehtynä järjellisemmin suolaa.


      • Mayja-70
        Kylmä_totuus kirjoitti:

        KVG, mutta kun se ei ole niin helppoa mielestäsi, niin tässä:
        http://safkatutka.fi/2015/06/03/lihaliemi/
        http://www.mtv.fi/lifestyle/makuja/artikkeli/totuus-lihaliemikuutioista-tiedatko-milla-oikeasti-maustat-ruokasi/4761196
        Itse käytän fondeja, joissa ohjeen mukaan tehtynä järjellisemmin suolaa.

        Kiitos oikein paljon näistä liitteistä! Toivon, että toisetkin lukisivat ne.
        On parempi käyttää suola puhtaana; merisuola, himalayasuola kuin
        maksaa transrasvasta. Mausteet mielekkäästi tuntien miten ne vaikuttavat.
        Minulla on niitä kirjoja, mutta välistä unohtuu.
        Muutenkin olen pyrkinyt syömään ravintoaineet niin luonnollisessa muodossa kuin mahdollista. Mitä vähemmin käsiteltynä sen parempi.
        Minulla vain on ongelmana matala verenpaine ja juon vetää 3litraa.
        Liikunta sen veden tarpeen paljolti aiheuttaa.
        Siksi suolantarpeeni on tavallista suurempi.


      • jeesustelunmakua
        Mayja-70 kirjoitti:

        Kiitos oikein paljon näistä liitteistä! Toivon, että toisetkin lukisivat ne.
        On parempi käyttää suola puhtaana; merisuola, himalayasuola kuin
        maksaa transrasvasta. Mausteet mielekkäästi tuntien miten ne vaikuttavat.
        Minulla on niitä kirjoja, mutta välistä unohtuu.
        Muutenkin olen pyrkinyt syömään ravintoaineet niin luonnollisessa muodossa kuin mahdollista. Mitä vähemmin käsiteltynä sen parempi.
        Minulla vain on ongelmana matala verenpaine ja juon vetää 3litraa.
        Liikunta sen veden tarpeen paljolti aiheuttaa.
        Siksi suolantarpeeni on tavallista suurempi.

        No, tuo lihaliemen vaarallisuus on aika kaukaa haettua, kun sitten makkarat hankitaan, jossa on nitraatit sun muut aineet, sekä suolaa paljon. Tuskin lihaliemellä kukaan köyhä itseään tappaa, eiköhän se ole monen kohdalla tupakka, jolla elämää lyhennetään.
        Pelkkä merisuolakin on ongelmallinen, kun siitä puuttuu jodi. Jodin puute aiheuttaa taasen omat ongelmat. Itse käytä merisuolaa ja vuorisuolaa hapankaalin valmistukseen ja kalan suolaamiseen. Suola on tärkeä aine elimistölle, vaikka sen vaarallisuudesta kovasti vouhotetaankin. Liika suola on toki epäterveellistä ja suolaa tulee käyttää kohtuudella.


      • Kylmä_totuus
        jeesustelunmakua kirjoitti:

        No, tuo lihaliemen vaarallisuus on aika kaukaa haettua, kun sitten makkarat hankitaan, jossa on nitraatit sun muut aineet, sekä suolaa paljon. Tuskin lihaliemellä kukaan köyhä itseään tappaa, eiköhän se ole monen kohdalla tupakka, jolla elämää lyhennetään.
        Pelkkä merisuolakin on ongelmallinen, kun siitä puuttuu jodi. Jodin puute aiheuttaa taasen omat ongelmat. Itse käytä merisuolaa ja vuorisuolaa hapankaalin valmistukseen ja kalan suolaamiseen. Suola on tärkeä aine elimistölle, vaikka sen vaarallisuudesta kovasti vouhotetaankin. Liika suola on toki epäterveellistä ja suolaa tulee käyttää kohtuudella.

        Jodioituakin merisuolaa löytyy, eikä maksa paljoa


    • Siskonmakkaroita,potaattii tai sen tilalla lanttuu tai kumpaakin,porkkanoita,juuriselleriä, purjoo,liemikuutio,persiljaa,mustapippuria, maustepippuria..ehkä kurkumaa on hyvää vatsalle.

      Tavallinen nakkikeitto on toodella köyhä keitto. Ihan roskaa. Ne nakit.

    • teenäin

      En ole kotitalousopettaja.En myöskään ole tehnyt maksapihvejä koskaan. Samoin en ole mikään himoruoanlaittaja.Perusruanlaitossa tulee kuitenkin tietää muutamia perusasioita, kuten esim. että eri ruokalajit kypsyvät eri ajassa.Jos laittaa kaikki samaan aikaan voi koko ruasta tulla pelkkää " muusisotkua"Perunalajike on myös hyvä huomioida, josta joku jo tuossa huomauttikin eli kiinteä peruna tai yleisperuna sopii keittoihin..Keittoihin ei sovi jauhoinen perunalaatu, ei kestä keittämistä, hajoaa helposti ja sopii hyvin muusintekoon tai laatikoihin.Yleensä perunapusseissa vihreäväriset pussit ovat kiinteää perunalaatua, lukee kyllä perunapussin päällä, että onko kiinteä, yleis vai jauhoinen peruna.

      Sillä keitto-ohjeella voit tehdä muitakin keittoja.Huomioit vain mausteet kalalle sopii tilli, valkopippuri sekä voinokare .Kanalle paprika , maissi, curry

      - siskonmakkarakeitto
      - jauhelihakeitto, paistat vain jauhelihan pannulla, maustat sen ja lisäät sen perunoiden ja
      vihannesten joukkoon lopuksi
      - kalakeitto, jos haluaa voi osan liemestä korvataan maidolla tai kermalla joka laitetaan loppuvaiheessa
      - kanakeitto, voi lisätä myös kermaa
      - kasviskeitto,lisäät vain muitakin kasviksia

      Tuo maininta lihaliemikuutioiden epäterveellisyydestä on tosi, mutta olen ajatellut, että välttämättä ei tarvitse enää laittaa suolaa, koska lihaliemikuutioissa on jo suolaa sekä ei kannata laittaa montaa lihaliemikuutiota. Samoin markkinoilla on nykyään luomu lihaliemikuutioita.On myös kana-, kala-, kasvisliemikuutioita.Ne antavat hyvää makua keitoihin ja kastikkeisiin, mutta ilman niitäkin tulee toimeen kun käyttää mausteita.

      Maksakastike kera muusin

      https://www.youtube.com/watch?v=OQdp5N1o7vg

      • Mayja-70

        Olet parempi kuin yksikään kotitalousopettajistani! Sinulla on empatiaa.
        Sain oppia, että empatiaa omaava henklö ei tunne vain myötätuntoa, vaan
        on halukas myös auttamaan toista. Sitä sinusta huokui opastaesssi.
        Elämä on kovaa aikuisille ja vielä vaikempaa nuorille. Eikö"tee.näin"?
        Ihanaa, että joku tekee vähän phmoisemmaksi arkielämän askareet :-)


    • teenäin

      Olen positiivisesti yllättynyt ,että antamani makkarakeiton keitto-ohje on tuonut myös henkistä hyvinvointia. Tässä laulussa on vastaus mistä minulle voima ja empatia muiden huomioimiseen tulee, ei siis minusta itsestäni, mutta joka toista virvoittaa myös itse siitä saa hyvän mielen.

      https://www.youtube.com/watch?v=dGuCLA2QaNo

      • Mayja-70

        Näköjään tunnistin oikein täkeimmän "mauseen" nimen -keitossasi ;-)


    • nuukuuskunniaan

      Minä laitan makkarasoppaan perunoita, sipulia, porkkanaa ja lanttua sekä tietysti makkaraa. Lisäksi vettä, suolaa ja muutama maustepippuri. Ruskistan makkaran- ja sipulinpaloja vähän aikaa pannulla ennen kuin lisään ne keittoon. Parhaiten makkarasoppaan sopivat ns. vanhat perunat, mutta niitä ei taida olla enää myynnissä. Jotkut lisäävät makkarasoppaan myös makaroneja, selleriä, purjoa, palsternakkaa tms. Valmiita keittojuuressekoituksia saa kaupasta sekä pakasteena että tuoreena pakkauksessa.

      • Mb_123

        Minäkin tein nyt aloitteesta kunnon makkarakeiton! Tulin juuri töistä ja nälkä! Kahta erilaatuista makkaraa laitoin, puolet Tapolan Premiumlenkkiä ja puolet tavallista uunilenkkiä. Lanttua viipaloin, porkkanaa myös, kukkakaalia, sipulia, palsternakkaa ehkä, (vähän kyllä lanttua muistutti, mutta ei lanttu). Perunoita tietenkin myös. Mausteena chilijauhe, jodioitu suola, lihaliemikuutio. Kohta voin arvostella peruskoulu asteikolla 4-10, että mikä on arvosana.


      • Mb_123

        Aluksi kokonaisuus oli vetinen, mutta sitten keksin, että lisään keittoon vielä mustapippuria. Mausteilla pystyy yllättävän paljon vaikuttaamaan makuun. Terveellinen ruoka ainakin oli, niin paljon kasviksia. No annan numeroiksi itsearvioiden 8.


      • makkaranystävä
        Mb_123 kirjoitti:

        Aluksi kokonaisuus oli vetinen, mutta sitten keksin, että lisään keittoon vielä mustapippuria. Mausteilla pystyy yllättävän paljon vaikuttaamaan makuun. Terveellinen ruoka ainakin oli, niin paljon kasviksia. No annan numeroiksi itsearvioiden 8.

        Hei hyvä idea, ei ole tullut koskaan mieleenkään et voi laittaa eri laatuisia makkaroita!!! Lenkkiä, nakkeja ja siskonmakkaroita... hitsi sentään, tosi hyvä idea. Näin se vaan keitto kehittyy kun avautuu täällä, ja saa uusia ideoita. Juu ja joku laittaa lanttua.. pitää heti huomeen kokeilla eri makkaralaatujen kera.. tänks tänsk!!!!


      • Mayja-70
        makkaranystävä kirjoitti:

        Hei hyvä idea, ei ole tullut koskaan mieleenkään et voi laittaa eri laatuisia makkaroita!!! Lenkkiä, nakkeja ja siskonmakkaroita... hitsi sentään, tosi hyvä idea. Näin se vaan keitto kehittyy kun avautuu täällä, ja saa uusia ideoita. Juu ja joku laittaa lanttua.. pitää heti huomeen kokeilla eri makkaralaatujen kera.. tänks tänsk!!!!

        Karjalanpaistia kai tehtiin sekoittamalla keskenään
        naudan-, lampaan-, ja sianlihaa. Sitten uuniin tirisemään.
        Makoisaa jauhoisen perunan kanssa.
        Sinä siis teit Karjalanmakkarakeittoa?

        Olet mieltä kohentava Veikko tiukkapipojen seassa.
        Karjalansekameteliä mekin ;-D


      • herkkuamonenlaista

        Johonkin maalaispataan tosiaan sekoitettiin lihojen ja kasvisten kanssa erilaisia makkaroita, tosin omatekoisia, joten lihapitoisuus on ollut korkea.
        En varmuudella muista mistäpäin maailmaa se oli, ettei vaan ollut Bulgariasta.


    • teenäin

      Ruokaan liittyviä vertauksia ,kertomuksia on Raamatussakin.Etenkin suolaan.Se on tärkeä aine oikein käytettynä. On hyvää ja huonoa suolaa.

      Matteus 5:13

      13. Te olette maan suola; mutta jos suola käy mauttomaksi, millä se saadaan suolaiseksi? Se ei enää kelpaa mihinkään muuhun kuin pois heitettäväksi ja ihmisten tallattavaksi.

      Uskovien pitäisi olla maan suolana.Ikäväkyllä emme ole siinä kovin hyvin useinkaan onnistuneet ja Jumalan nimi on joutunut pilkan kohteeksi uskovien huonon vaelluksen vuoksi.Kuitenkin hyvä Jumala on ja pysyy, vaikka ihmiset olemme vajavaisia.
      Ruokaan liittyen: Ihmisen ahneus, itsekkyys on aiheuttanut köyhyyttä, maa saastuu, työorjuutta ym. Voittojen tavoittelussa valmistetaan epäterveellisiä, keinotekoisia elintarvikkeita, joita ihmisen elimistö ei sulata ja voi käytää hyödyksi.

      Katsokaa Voittajaan

      https://www.youtube.com/watch?v=u2gmYim_PNI

      https://www.google.fi/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwjG6qyp39nOAhVlP5oKHZEzCI0QFggjMAA&url=http://www.netmission.fi/&usg=AFQjCNHRxhL40GpJX2R0P8olBCVdWCj-jg

      • Mayja-70

        Hengen "suolaa ja hedelmiä" kaipaan elämääni paljon suuremmassa määrin.
        On tullut "mausteet" minullakin eltaantuneiksi ja pois heitettäviksi.
        Katkeria yrttejäkin on kerääntynyt hervottomastis *dämen komeroihin.!
        Mutta olen siitä tietoinen ja asia on työn alla.


      • fbsbt

        Raamatun suolavertauksen eivät liity ruokaan. Suolaa käytettiin pelloilla.


      • teenäin
        fbsbt kirjoitti:

        Raamatun suolavertauksen eivät liity ruokaan. Suolaa käytettiin pelloilla.

        Eikö? Olen ymmärtänyt, että huonoa, mautonta suolaa käytettiin esim. teillä ihmisten tallattavana ja se sitoi pölyä ja hyvää suolaa ruoanvalmistuksessa. Olen ehkä sitten ymmärtänyt asian jotenkin väärin jos niin ei ole.


      • Mayja-70
        teenäin kirjoitti:

        Eikö? Olen ymmärtänyt, että huonoa, mautonta suolaa käytettiin esim. teillä ihmisten tallattavana ja se sitoi pölyä ja hyvää suolaa ruoanvalmistuksessa. Olen ehkä sitten ymmärtänyt asian jotenkin väärin jos niin ei ole.

        Niin! Ja suola oli symboli hyvistä kristillisistä ominaisuuksista!
        Jos ne menetti ja jätti samarialaisen avuliaisuuden ja
        rohkeuden toimia lähimmäisenrakkaus vaikuttmena,
        niin Mestarin sanojen mukaan laskettiin teeskentelevien
        pappien ja leviittien seuraan.Omanvoitonhaluisten pelkureiden!
        Käyttökelvottomiksi Jeeuksen aloittamassa työssä.
        Tavalliset ihmiset halveksivat itsekkäitä luopiota,
        jotka eivät halunneet palvella toisia sydämen halusta
        ja sitä kuvaa suolan jalkoihin tallaaminen.
        Vai kuinka, "tee.näin"?


      • teenåin

        Tulkintaa on monenlaista.Varmaankin suola kuvaa noita hyviä kristillisiä arvoja ja Kristuksen evankeliumin arvon mukaisesti vaeltamista, ettei Jumalan nimi tulisi pilkatuksi uskovien huonon vaelluksen vuoksi. Jos uskovat toimivat väärin, voi se vaikeuttaa, estää ihmisiä uskomasta hyvään Jumalaan ja kuuntelemasta evankeliumia.

        Sananlaskut 9:22
        22. Ihaninta ihmisessä on hänen laupeutensa, ja köyhä on parempi kuin valhettelija.

        Sananlaskut 3:27
        27. Älä kiellä tarvitsevalta hyvää, milloin sitä tehdä voit.


      • Mayja-70
        teenåin kirjoitti:

        Tulkintaa on monenlaista.Varmaankin suola kuvaa noita hyviä kristillisiä arvoja ja Kristuksen evankeliumin arvon mukaisesti vaeltamista, ettei Jumalan nimi tulisi pilkatuksi uskovien huonon vaelluksen vuoksi. Jos uskovat toimivat väärin, voi se vaikeuttaa, estää ihmisiä uskomasta hyvään Jumalaan ja kuuntelemasta evankeliumia.

        Sananlaskut 9:22
        22. Ihaninta ihmisessä on hänen laupeutensa, ja köyhä on parempi kuin valhettelija.

        Sananlaskut 3:27
        27. Älä kiellä tarvitsevalta hyvää, milloin sitä tehdä voit.

        Lainasit mielijakeitani. Paras lopettaa tähän.
        sillä kohta aletaan protestoimaan meidän "soppiamme"!


    • vanhat.hyötykäyttöön

      Köyhän makkarakeitto (efter makaronilåda):

      Ei tiskata makaroonilaatikkovuokaa, vaan laitetaan siihen puolisen litraa vettä ja yöksi jääkaappiin hautumaan. Tästä tulee se lihaliemi.

      Otetaan aamulla vuoka jääkaapista lämpiämään ja käydään hyvissä ajoin ale-hyllystä hyvää ja halpaa b-luokan jauhomakkaraa. Tästä tulee ne hiilarit. Jos olet kasvisintoilija, niin ota mukaan pakastealtaasta keittojuurekset.

      Viipaloidaan makkara ja ruskistetaan palat kattilassa. Varo polttamasta jauhoisaa makkaraa pohjaan. Lisää tarvittaessa jotain rasvaa.

      Kun palat ovat ruskistuneet kaada makaroonilaatikkoneste sekaan. Anna kiehua hetken aikaa. Lisää nestettä ja pakastekasvikset, jos sellaiset on varattu. Anna kiehua vielä vähän aikaa.

      Mausta esimerkiksi oreganolla.

      • maggarakalakeitto

        Hyvä että tuli taas normiohje, alkoi lähteä vähän lapasesta noi keitto-ohjeet tuossa edellä, jäivät suolaan ja johonkin ylevään vellomaan.
        Mutta vielä voisi kokeilla sitä mafioso-sketsiä 80-luvulta, eli tehdä makkarakalakeittoa.
        Onnistunee edelläolevien ohjeiden mukaan helposti, lisänä vain sitä kalaa.


    • hyvääon

      Jos jatketaan muilla edullisilla ruokaohjeilla esim. leipäkeitto :)

      Keitä 2 dl maitoa, lohko sinne pari ruisleivän palaa, laita voinokare ja suolaa. Esim. puolukkahillon kanssa voi syödä.Kuivuneet leivät sopii erityisen hyvin, ne pehmenevät.

    • hyvääon

      Keitä perunat.Kuori, murskaa haarukalla, silppua sipulia, laita voinokare, suolaa, liraus maitoa tai kermaa.

    • nami_nami

      Osta Matti Nykäsen kyhäämä keittokirja!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Oi mun haniseni

      Mul on ihan törkee ikävä sua. En jaksais tätä enää. Oon odottanut niin kauan, mutta vielä pitää sitä tehdä. Tekis mieli
      Ikävä
      26
      5133
    2. Kyllä mulla on sua ikävä

      Teen muita juttuja, mutta kannan sua mielessäni mukana. Oot ensimmäinen ajatus aamulla ja viimeinen illalla. Välissä läm
      Ikävä
      12
      3745
    3. Hei rakas sinä

      Vaikka käyn täällä vähemmän, niin ikäväni on pahempaa. Pelkään että olen ihan hukassa😔 mitä sinä ajattelet? naiselle
      Tunteet
      40
      3177
    4. IS:n tiedot: Toni Immonen irtisanottiin MTV:ltä Toni Immonen työskenteli pitkään MTV:llä.

      IS:n tiedot: Toni Immonen irtisanottiin MTV:ltä Toni Immonen työskenteli pitkään MTV:llä. IS uutisoi torstaina Toni Imm
      Maailman menoa
      46
      2709
    5. Vihdoin tiedän että tämä on molemminpuolista

      Saattoi se koko ajan olla silmiemme edessä mutta kumpikaan ei uskaltanut sitä toivoa. Kunpa nähtäisiin pian, toivottavas
      Ikävä
      86
      1298
    6. Israel aloitti 3. maailmansodan

      https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000011297979.html Israel se sitten aloitti näköjään kolmannen maailmansodan.
      Maailman menoa
      275
      1249
    7. Haluaisin lähettää sulle viestin

      Mutta en enää uskalla. Miehelle.
      Ikävä
      59
      1165
    8. Miellytänkö sinun silmää?

      Varmaan ainakin vähän, jos tykkäät minusta. Siis jos tykkäät.
      Ikävä
      79
      1129
    9. Natoon liittyminen on alkanut kaduttaa.

      Nato on muuttunut niin paljon, että se ei ole enää se mihin haluttiin liittyä. Usa on vetäytynyt ja 5% osuus valtion tul
      Maailman menoa
      394
      1106
    10. Nainen, meidän talossa on säännöt

      1. Mies on aina oikeassa. 2. Ei vastaväitteitä. 3. Mäkättäminen kielletty. 4. Suhde on tärkein. 5. Ei salaisuuksia. 6. E
      Ikävä
      207
      1024
    Aihe