Vauraus Oy

niinpä_niin

Älkää vain sijoittako rahoja heidän tarjoamiin kohteisiin. Yrittäjät hakevat rahoitusta liiketoimintaansa, mutta tämä Vauraus ei tarkasta taustatietoja kunnolla. Eli takaajat voivat olla luottokelvottomia ja jopa poliisin talousrikosepäilyrekisterissä. Eli kun yritys menee konkkaan, niin rahasi jäävät sinne. Kukahan viranomainen valvoo tuota Vaurausta, että saavat huijata sijoittajia tuolla tavalla.

19

336

Vastaukset

 • Olen itse sijoittanut Vaurauden kautta yrityslainoihin hyvällä menestyksellä. toiselle kommenttipalstalle olen täällä siitä kirjoittanut aika paljon ja yksityiskohtaisesti.

  Tuo viestisi ei kyllä kuvasta ollenkaan sitä mitä Vauraus tekee ja miten heidän luotto käytännöt toimivat. Itse, ennen kuin sijoituksen tein, sain erittäin tarkan kuvan siitä miten lainaahakevat yritykset valitaan. Minulle myös näytettiin mitä kaikkia laskelmia ja tilipäätöksiä ja sopimuksia yrityksen/yrittäjän täytyy todistaa ennen kuin Vauraus edes harkitsee lainan antamista.

  Itselläni pieni sijoitukseni on hajautettu nyt yli 30 lainaan. näistä yhden yrityksen lainanlyhennys on perinnässä perintätoimistolla. Eli myös tuo "Eli kun yritys menee konkkaan, niin rahasi jäävät sinne" kommentti ei oikein pidä paikkaansa. Kyllähän se perinnästä silloin tulee takaisin aikanaan.. Toisaalta tämä nyt ei ole ongelma jos yksi lyhennys tai yksi laina menee perintään koska minulla on silti 30 muuta lainaa jotka tuottavat sitä hyvää tuottoa (jonka olen jo saanut korkoineen päivineen itselleni jo käyttöön).

  Itse kyllä sijoittajana seison täysin sijoitukseni takana. ja Vaurauden takana koska ovat saaneet niin hyvin hoidettua palvelunsa toimivuuden ja sijoituksilleni hyvää tuottoa!

  Oletko itse sijoittanut vai perustuuko tuo kommenttisi nyt vain johonkin epäselvyyteen?

 • Itse olen Vaurauden kautta sijoittanut yrityslainoihin. Tätä olen joutunut katumaan. Nyt 2 vuoden asiakkuuden aikana yrityksistä on mennyt konkurssiin 5. Tämä on 25 % kaikista salkkuni yrityksistä. Yhdestä näistä konkurssiin menneistä olen pääomat saanut kokonaan takaisin. Muista ei ole kuulunut mitään.

 • Itse olen sijoittanut Vaurauden kautta ja, no niin, nyt ole Vauras.

 • Katsoin juuri Vaurauden salkkuani. Siellä on jäljellä 19 lainaa, joista 10 on perinnässä ja 5 maksu myöhässä. Alun perin lainoja oli 25. Luottotappioita on siis varmasti tulossa. Omille en todennäköisesti pääse.

  Huonoin esimerkki on seuraavanlainen. Vauraus antoi yritykselle luokituksen A+. Sain kaksi maksusuoritusta. Tämän jälkeen kesti n. 8 kk kun mitään ei tullut ja sitten yritys meni konkurssiin. Nyt tästä konkurssista on kulunut 16 kuukautta ja yhtään suoritusta ei ole tullut. Mikä on tämän opetus - jos haluat vaurastu niin pysy kaukana Vauraudesta.

 • Kävin juuri katsomassa miten sijoitukseni Vauraudessa ovat kehittyneet. Ei hyvältä näytä. Rahat oli jaettu 20 yrityksen lainaan. Nyt 7 kohdalla lukee, että ne ovat oikeudellisessa perinnässä. Siis 35 % koko määrästä. Näistä seitsemästä kolme oli saanut AAA reittauksen. Tämä on paras luottoluokitusluokka. Niissä pitäisi olla pieni riski. Vaurauden luottoluokitus on täysin epäonnistunut. Nähtävästi heidän AAA tarkoittaa oikeasti CCC. Nämä ovat jo roskaluottoja.

 • Suuret ja yltiöpositiiviset olivat markkinapuheet taannojn Keilarannan konttorin johtajalla. Ihan käsittämätöntä skeidaa, siis vailla totuuspohjaa Keilarannan konttorinjohtaja veteli markkinapuheissaan ihan hatusta joukkorahoitettuja yrityslainoja myydessään !!!! Kun kyselin alan asiantuntijana tarkempia kysymyksiä......vastaukset olivat ihan uskomattomia......pokka ei meinannut pitää nuo markkinapuheet kuultuani!! Olin tästä Keilarannan konttorijohtajasta jo muilta kuullutkin, mutta minä kun en usko ennen kuin itse näen, kuulen ja koen, niin täytyy myöntää, että totta ihmiset puhuivat hatusta heitetystä tarinoista ja konttorijohtajan ammattitaidottomuudesta. Ihan ystävällinen kaveri kyllä oli, mutta näissä hommissa ratkaisee ammattitaito. Uskon kyllä, että noilla huuhaa markkinapuheilla ja ystävällisellä käytöksellä jotkut saa ns. LANKAAN, mutta vanhaa sijoituskonkaria ei konttorin johtajan ammattitaidottomilla puheilla kuitenkaan lankaan saateta!

  Mainittu konttorinjohtaja puheineen on sijoituspiireissä....jotka Vauraus Suomi Keilarannan ( ja nykyään Kampin) konttorissa ovat markkinapalavereissa käyneet kuuntelemassa, enemmän vitsi kuin vakavasti otettava sijoittamisen asiantuntija.

  Vauraus Suomen ylimmän johdon/ toimitusjohtaja + liiketoimintajohtajat tms. olisi syytä ammattitaitoisemmin rekrytoida henkilöitä konttorinjohtajiksi!!!! Konttorinjohtajalta finanssialan yrityksissä edellytetään yleensä aivan muuta kuin hatusta heitettyjä kommentteja vailla faktaa ja kilpailevien yritysten mollaamista. Vauraus ei ainakaan konttorijohtajatasolla (Keilaranta/Kamppi) näillä periaatteilla näytä käytännössä toimivan.

 • Kävin lukemassa keskustelupalstaa Vauraus Suomi ongelmissa? Miten käy sijoittajien_Suomi24 ...ja bongasin mm. olevan hyvän kirjoituksen Vauraus Suomi OYj:n yrityslainojen myynnistä ja markkinoinnista johon myös oman kokemukseni perustella Vaurauden toiminnasta yhdyn täysin:

  Vaillafaktaa
  26.3.2019 19:47

  Mullakin oli samat kokemukset Keilarannan konttorijohtajasta!. Hänen väitteet ja vastaukset erilaisiin esitettyihin kysymyksiin yrityslainoihin sijoittamisesta olivat monet ihan hatusta vedettyjä, vailla minkäälaista todellista faktapohjaa! Käsittämätöntä toimintaa johtotasolla .....mutta totta!

  Miten voi tolla että konttorijohtajan pallilla istuu kaveri. joka itse asiassa ei tiedä juurikaan mitään sijoitumarkkinoiden mekanismeista. Kun konttorijohtajalta kysyin mihin hänen väitteet ja vastauksensa keskustelussa perustuivat, sain kanssa ihan skeidaa ja epämääräisiä vastauksia vailla mitään faktaa.

  Kuunneltuani ja havaittuani tilanteen kiirehdin joukkorahoitettujen yrityslainojen myyntitapaamisesta pikaisesti seuraavaan tapaamiseeni.

  Rahojani en ole sijoittanut Vauraus Suomi OY:n tarjoamiin tappiokypsiin yrityslainoihin vaan kasvua pääomalleni olen hakenut muista sijoitusmuodoista, Päätöstäni en ole katunut, mutta hyvä oli kanssa omin silmin nähdä ja korvin kuulla sekä todeta...että Vauraus Suomen tarjoamiin yrityslainoihin ei todellakaan kannata sijoittaa....markkinoitu tuotto-odotu 8-10% ei todellakaan ole realistinen.

  Suurta ammattitaidottomuutta Vauraus Suomen tarjoamissa yrityslainojen markkinapuheissa....ja sijoitukset ei todellakaan pitkällä aikajänteellä johda asiakkaan eduksi...suoraan sanottuna kusetusta!!!!

  • Nyt 3 vuoden kokemuksen jälkeen tilanteeni Vaurauden kautta sijoitettuihin lainoihin on seuraava. Alun perin lainoja oli 30 kpl. Eli hyvä hajautus ja luottoluokituksen yläpäähän. Nyt jäljellä on 20 kun kymmenen on maksanut lainansa pois. Jäljellä olevista 8 on oikeudellisessä perinnässä. Eli n. 25 % alkuperäisistä. Myöhässä on 5 ja 7 maksaa ajallaan. Vuotuinen tuotto koko pääomalle on n. 4 % ilman luottotappioita.

   Nyt koko tuoton ratkaisee miten käy noille perinnässä ja myöhässä oleville lainoille. Jos niistä saadaan 50 % takaisin jää tuotto miinukselle. Parhaassa mahdollisessa tilanteessa saatan päästä omilleni. Onko tämä sijoitustoiminnan tarkoitus? Tätä Vauraus on tarjonnut.


 • Täällä on kerrottu omakohtaisia kokemuksia heikkotasoisista, tietämättömistä sijoituskeskusteluista Vaurauden Keilarannan, nykyään Helsingin konttorin johtajana toimivan henkilön kanssa. Ystäväni juuri viime viikolla kehotti kiertämään kaukaa koko Vaurauden ja erityisesti tämän Helsingin konttorijohtajan! Hänellä ei tuttuni mukaan ole riittävää ammattitaitoa Vaurauden myymistä yrityslainoista eikä ylipäätään tiedä rahoitusmarkkinoista juurikaan mitään.......näin lievästi sanottuna. Menemättä ystäväni Vaurauden yrityslainaneuvottelukeskusteluissa käytyihin yksityiskohtiin, luotan täysin pitkäaikaisen ystäväni kommentteja, jotka olivat surkuhupaista kuultavaa. Vaurauden rekrytointi ja ko. tehtävään sijoittaminen on ainakin tämän mainitun kaverin kohdalla kaiketi pahasti epäonnistunut

  Kovin on riskialtis Vaurauden asiakkaalle Vaurauden myymä tuotekin.

 • Sijoitin Vaurauden kautta yrityslainoihin n, 4 vuotta sitten. Sijoitus jaettiin 20 eri kohteeseen. Tällä hetkellä lainoja on jäljellä 12 kun 8 on maksanut korot ja pääomat pois (osa ennenaikaisesti). Näistä lopuista enää kolme maksaa lyhennyksiä ja korkoja ajallaan. Yksi on myöhässä merkinnällä. Loput 8 on siirretty oikeudelliseen perintään.

  Laskin, että jos saan rahat noista maksavilta ja myöhässä olevalta niin tuottoni koko sijoitukselle on - 10 %. Jos perinnän kautta onnistutaan saamaan vaikka puolet perittävistä pääomista niin tuottoni koko ajalta on 0 %. Tämä takia en voi suositella Vaurautta.

  • Ja 3 näistä oikeudellisessä perinnässä olevista oli saanut Vauraudelta AAA reittauksen. Tämä kertoo paljon heidän kyvystään arvioida yrityksen luottoriski.


 • Onhan noista mahdollisista koroista verotkin maksettava, mitä ylläolevissa kommenteissa kirjoittaneet eivät ole lainkaan huomioineet.

  Pääomavero on nykyisin 30 tai 34 prosenttia, riippuen tuoton euromäärästä. Siis verotkin tulee huomioida, kun laskette tuottoja!

 • Tällä palstalla Anonyymi
  27.7.2019 21:49 kirjoitti seuraavasti :
  "Täällä on kerrottu omakohtaisia kokemuksia heikkotasoisista, tietämättömistä sijoituskeskusteluista Vaurauden Keilarannan, nykyään Helsingin konttorin johtajana toimivan henkilön kanssa. Ystäväni juuri viime viikolla kehotti kiertämään kaukaa koko Vaurauden ja erityisesti tämän Helsingin konttorijohtajan! Hänellä ei tuttuni mukaan ole riittävää ammattitaitoa Vaurauden myymistä yrityslainoista eikä ylipäätään tiedä rahoitusmarkkinoista juurikaan mitään.......näin lievästi sanottuna. "

  En oo enää Vauraus OY:n asiakas, mutta mä muistan kanssa elävästi tämän Keilarannan konttorijohtajan (nykyisin Kampin konttorijohtaja) täällä keskusteluissa aiemmin mainitut "Suuret ja yltiöpositiiviset ja vailla totuuspohjaa olevat yrityslainojen markkinapuheet" .

  Erityisesti omaan korvaani särähti se miten tämä Vauraus OY:n konttorin johtaja haukkui samanlaista rahoitusalan sijoitusbusinesta tekevien toisten yritysten toimintaa.
  Erittäin epäasiallista, sivistymätöntä ja loukkaavaa käytöstä tältä ko. Vaurauden konttorijohtajalta haukkua toisia alan yrityksiä ja niiden toimintaa! Minäkin ajattelin tuolloin koko hänen Vaurauden yrityslainoja käsittelevän markkinapuheen kuultuani, ettei tämä kaveri ole pätevä kaveri tähän tehtävään!! Yleissivystyksen taso erittäin heikko, loukkaa asiakkaita haukkumalla kilpailevien yritysten toimintaa, heittää kommentteja sijoittamisesta jotka eivät tarkemmin asiaa keskustelun yhteydessä avattaessa perustu mihinkään faktatietoon!!! Luottamus ei minulla tämän kaverin kohdalla herännyt lainkaan, päinvastoin!

 • Vauraus kuulostaa jo heti sellaiselta, että sinne häviää rahansa heti.

 • Vaurauden sijoitustoimintamalli on sen kaltainen, että siellä vauratsuu ainostaan yrityksen omistajat. Kun vauraus myy lainan, ottaa yhtiö heti päältä 8 % pois. Näin yrittäjät saavat sijoittajien lainasta vain 92 %. Tämä tarkoittaa sitä, että lainojen todelliset korot ovat jopa kaksinkertaiset siihen nähden, mitä sijoittaja saa, Esim sijoittajajan saama korko on 8 %, mutta yrittäjälle lainan hinta on jopa 16 %. Näin Vaurauden omistajat saavat tuottoa ilman luottoriskiä. Luottoriski o vain sijoittajilla. Tätä riskiä Vauraus ei ole osannuta, tai viitsinyt, kunnolla arvioida. Luottotappiot kun eivät haittaa Vaurauttaa, ainoastaan sijoittajia. Siis riski sulle tuotto mulle on Vaurauden motto.

 • Samantyyppisiä kokemuksia. Yksi laina ollut perinnässä/oikeuden käsittelyssä 6 vuotta. Siinä meni satoja euroja. Nyt 3/5 hajauttamasta yrityksestä konkurssissa ja perinnässä. Lupauksia vakuuksien realisoinnista ja perinnästä yms. Eli kannattaa miettiä ennen kuin rahaa laittaa.

 • mistä alkaa vsurastuminen , ,siitä kun älyää mikä on riittävästi , jos tätä ei tajua kuolee kesken juoksun , siihen että lainatun rahan perässä juostaan .
  jos pelkää että rahat loppuu , mitä pelkäät sitten kun ne loppuu.
  joukossa tyhmyys tyyvistyy , mitä on joukkorahoitus.

 • mistä nämä rahastot repivät 8-14% tuottoja , varsinkin rakennuspuolen touhuista kun aivan hypen huipulla rakennusfirmat tekevät 1% voittoja maximissaan ( kirjanpidossa) , ikkunatehtaat tappiota, ja kaikki muukin tehniikka siinä samassa . saahan sitä kaupata tuotto odotuksia vaikka märästä lumesta , mutta mistä tätä tuottoa odotetaan , en puhu nyt unista enkä lapsenmielisistä odotuksesta , vailla uskottavaa perustelua..

  lauseet odotamme, näemme, on toteutunut ennen, tässä markkinassa , suunnitteilla , on tulossa , filosofiamme , otamme opiksi , näkyvää...yleistä 0 e jargonpaskaa , yleensäkin jos käsillä leivotaan puheen aikana.....huudetaan ..............aiemmat näytöt 0e .ei jatkoon.

 • Vapaus on vaurautta , aika on vaurautta , huolettomuus on vaurautta , varsinainen vauraus on helvetillistä ressiä , vahdi tuotto odotusta , vahdi pääomaa , vahdi rahastoa , vahdi saatua tuottoa.......vahdi ja pelkää , ainoat ilot tulee kun kurssi ilmoitetaan käppyrässä 6% nousuksi , mutta eihän silloin raaski myydä. Ja kun raaskii niin ei kukaan ota edes ilman.

  Varakas on näkymätön , pa kekkuloi ruuduissa.

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 17 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Aamun kolari ja tienhoito

  Aamulla tapahtui kuolonkolari hiljaisten risteyksen kohdalla. Ajettiin juuri ennen kolaria Kuusamo-Suomusalmi väliä. Ehdittiin Suomussalmelle kun alk
  Suomussalmi
  49
  1345
 2. Oliko autokolarissa ollut...

  ... lapsia? Tämän aamusessa.
  Suomussalmi
  1
  673
 3. Sun katseessa on jotain mikä ei sovi sinne

  Sellaista surumielisyyttä. Vaikka muuten vaikutat olevan iloinen ja puhelias. Kerran aiemmin ajattelin, että se on voisi olla halveksuntaa mua kohtaan
  Ikävä
  31
  563
 4. Työssäkäyvien köyhyys

  oli uutisissa. Jopa 200 000 ihmistä saattaa ajoittain tarvita sosiaaliapua "pärjätäkseen palkallaan". Silppu- ja osa-aikatyöt eivät lyö leiville.
  Maailman menoa
  92
  499