Laiton punainen matto poistunee?

Väärää.puolta

Nyt keskustassa tehdään Uudenmaankadulla remonttia vesijohtojen ym. kanssa. Toivottavasti samassa yhteydessä poistetaan ns. punainen matto kadulta kokonaan. Se on sallinut tieliikennelain vastaisen liikkumisen pyöräilijöiltä vasten muuta liikennettä. Monet vaaratilanteet on ent. apteekinkulmalla nähty kun kulman takaa kiitäneet fillaristit ovat tulleet autojen kylkeen. Kenen aivottoman oivallus tälläinen väärään suuntaan ohjannut väylä oikein on ollut? Poistuuko matto? Tietääkö joku?

15

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • säännöt.hukassa

      Poistaako se pyöriltä väistämisvelvollisuuden? Antaako se yleensä jotain erivapauksia? Olen aina miettinyt, mutta olen silti ajanut silti kuten tasa arvoisessa kuuluu.

      • pyöräkaista

      • Tyhjää.täynnä

      • pyöräkaista
        Tyhjää.täynnä kirjoitti:

        ........jotain mainitaan ?????????

        Joka kysymyksen edellä esitti linkin tarkoitin. Anteeksi jos ärsytti.

        Lainaus sivulta:
        "Pyörätiet ja pyöräkaistat
        Ajoradasta tiemerkinnöillä erotettu pyöräkaista Helsingin Jakomäessä

        Pyörätie on pyöräliikenteelle tarkoitettu, ajoradasta rakenteellisesti erotettua kulkuväylä. Pyörätie merkitään liikennemerkillä 422 (Pyörätie). Muut ajoneuvot eivät saa käyttää kyseisellä merkillä osoitettua pyörätietä. Mopolla ajo pyörätiellä on kuitenkin sallittu, jos se osoitetaan lisäkilvellä "Sallittu mopoille"". Jalankulkija voi käyttää pyörätien reunaa, jos jalkakäytävää tai piennarta ei ole lähettyvillä. [2]

        Ajoradasta voidaan myös tiemerkinnöillä erottaa pyöräilijöille ja mopoilijoille (TLL 2 §, kohta 12) yksisuuntainen pyöräkaista. Pyöräkaistalla pyöräilijän ja mopoilijan on noudatettava samoja sääntöjä kuin ajaessaan ajoradan reunassa. Ryhmittymiseen kääntymistä varten saavat pyöräkaistaa käyttää kaikki ajoneuvot (TLA 36 a §). "


    • Mäenlaskija

      Vanha punainen matto poistuu ja tilalle tulee uudet pyöräkaistat molemmin puolin. Vanha matto ei ollut laiton koska sillä ei saanut ajaa kuin yhteen suuntaan. Monet ajoivat sitä väärään suuntaan, koska toisensuuntaista pyöräteitä ei ollut.

      Myös vinopysäköinti korvataan "taskulla" ja autokaistat vähenevät.

      • Todentotta

        Nuo väärään suuntaan ajaneet niitä vähältä piti tilanteita aiheuttivatkin ja heitä oli paljon. Pyöräilijät ovat itsekkäin liikenteen ryhmä, koska he eivät joudu mitään ajokorttia suorittamaan. Rajusti sanottu mutta totta.


      • Mäenlaskija

        On vikaa ollut järjestelyissäkin, sillä toisensuuntaista pyörätietä ei oikeastaan ole ollut. Vielä pari vuotta sitten olisi pitänyt osata ajaa kadun toisella puolella ajoradan reunassa. Sitten liikennemerkkejä muutettiin ja pyöräilijän olisi pitänyt siirtyä ajamaan Alen eteen jalkakäytävälle, joka ei pintansa ja reunakiviensä puolesta soveltunut pyörätieksi. Lisäksi jalkakäytävä oli mm. terasseista johtuen hyvin kapea. Hyvä että järjestelyt saadaan viimein kuntoon.


      • Väärää.puolta

        Kyllä vaihtoehtoja on ollut ja on vieläkin. Monet käyttävät Hyvinkäänkadun kevyenliikenteen väylää joka vie suoraan rautatieasemalle tai radan yli Aseman koulun taakse. Normaalioloissa paljon rauhallisempikin kuin Uudenmaankatu. Tiettyä itsekkyyttä joillakin kun tuo reitti ei kelvannut. Minulle se on kelvannut aina. Muutoinkin valitsen joustavamman reitin liikkuessani pyörällä tai autolla Hyvinkäällä normaalioloissa tai varsinkin nyt katutöiden aikana. Keskustaan en änkeä minkään periaatteen pakoittamana.


      • Epäkohta
        Todentotta kirjoitti:

        Nuo väärään suuntaan ajaneet niitä vähältä piti tilanteita aiheuttivatkin ja heitä oli paljon. Pyöräilijät ovat itsekkäin liikenteen ryhmä, koska he eivät joudu mitään ajokorttia suorittamaan. Rajusti sanottu mutta totta.

        YLE.n A-studiossa kerrottiin yksi syy pyöräilijöiden välinpitämättömyyteen liikenteessä. Tekevät he mitä tahansa heitä ei yleensä sakoteta, kuten autoilijoita. Röyhkeyshän siinä lisääntyy kun ei ole mitään sanktioita. Erittäin hyvä että punainen matto poistuu, mutta kaikkia liikenteen käyttäjiä tulisi valvoa tasapuolisesti.


    • kuntalainenx

      Pirullinen oli tuo punainen matto kun sieltä aina fillaroitiin vastakarvaan. Onneksi ei tainnu pahempia osumia tulla.
      Ihan älytön hankinta ja tietääkseni maksoi aikalailla

      • Väärää.puolta

        Täkäläinen liikennesuunnittelu on suojatyöpaikkana jäänne ajalta jolloin kaikki kunnalliset työpaikat jaettiin jäsenkirjojen mukaan. Silloin parhaat ja kyvykkäimmät jäivät jaossa ulos. Vain kauppakamarin jäsenyys pelasti, mutta monella ei sellaista jäsenyyttä ole. Paikkakunnalla ongelma tiedetään, mutta mitään ei tehdä, koska jäsenkirjaruletti menisi sekaisin.


    • kuntalainenx

      Millainenkohan tuosta kohdasta tulee, ei ainakaan ekat luonnokset talvella kovin hyviltä näyttäneet. Onkohan tehty muutoksia ja paranneltu?

    • Anonyymi

      Onko säännöt muuttuneet, kun edelleen pyöräilijät ajavat vastakarvaan punaisella ajokaistaleella. Tänäänkin tuli naishenkilö Medarin nurkan takaa pyörällä suoraan eteen. Olin tulossa Siltakadulta ja kääntymässä vasemmalle Hämeensillan suuntaan. Vanha keskustelu, mutta edelleen sama ongelma.

      • Anonyymi

        Surmanloukku koko "punainen matto". fillaristit porhaltaa eteen medarin nurkalta, katsomatta yhtään tuleeko autoa. Kuka oli tämä ääliö joka moisen maton keksi.?


      • Anonyymi

        Sama tilanne viime viikolla. Kamikaze-pyöräilijä tykitti katveesta edellä ajaneen auton eteen.Viime tingassa kolari väistettiin. Mahdollisessa kolaritilanteessa olisin antanut todistajalausunnon aivan varmasti mitään pois jättämättä. Vain mädässä kaupungissa tuollaineen surmanloukku voidaan pitää käytössä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      96
      2615
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2223
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      84
      1937
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1671
    5. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1665
    6. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1626
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      35
      1599
    8. 91
      1543
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      117
      1408
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1264
    Aihe