CRV kytkin

Poltinkoski

Manuaalivaihteisessa kytkintä nostettaessa ravistaa ikävästi, etenkin kylmänä ja jos on vielä kostea ilma, niin vielä enemmän. Miten muilla ? Auto alle 80 tkm ajettu.

32

8742

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jompikumpii

      Kytkin levyn jouset tai kaksoismassa vauhtipyörän pitäisi, juuri estellä ravistelut!

    • ghlutsch

      Mutta lakkaa hetken päästä kun kosteus on poistunut? Ok.

    • ViimeinenCRV

      Samaa vikaa meidän autossa (2014 diesel CRV ja ajettu 90t). Käytin autoa merkkihuollossa ja totesivat ravistamisen. Nyt maahantuojan kommentti oli, että kyseessä kytkimen pintaan kiinnittyvä kytkinpöly?? Moisesta en ollut koskaan aikaisemmin kuullutkaan. Ja eivät kuulemma korjaa, kun tilanne on sama kuukauden ajon kuluttua?? Nyt suorastaan v:tuttaa. Auto on meinaan tosi kamala ajaa kylmänä, kun hyppii kuin jänis. Taitaa mennä remontti auton vaihdoksi.

      • Anonyymi

        Tätä kytkin"ongelmaa" on ollut myös muissa merkeissä, joten ette ole yksin ongelman kanssa.
        Valmistaja / merkkiliike ei sitä korjaa, koska se ongelma ei poistu korjaamalla.

        Tai voisi poistua, jos sinne laitaisi esim. kolmlapaisen sintterikytkinlevyn ja sille sopivat asetelman ja vauhtopyörän.


    • d-itech

      Maahantuoja suostui vaihtamaan uuden kytkimen juuri kosteudesta johtuvan ravistuksen vuoksi. Valitettavasti tämä auttoi vain noin kuukauden ajaksi. Kytkimessä on selvästikin valmistus/suunnittelu vika, joka ehdottomasti pitäisi takaisinkutsuna korjauttaa. Katsotaan nyt tuleeko se takaisin kutsu. Jos ei, niin luulen runsaan joukon honda kuskeja vaihtavan korealaiseen vaihtoehtoon.

      • Voiper-le

        1.6 dieselinini kytkimessä myös jo kohta uutena ravistusta. Vaihdettiin piirimyyjän toimesta uuteen kytkimeen. Kysyin asentajalta, oliko uudessa eroa vanhaan varaosaan, niin sanoi että aivan samanlainen. No sen sitten kyllä totesin itsekin samanlaiseksi, kun muutaman sadan kilometrin ajon jälkeen alkoi alkoi ravistaminen pikku hiljaa tulemaan uudelleen. Harmittaa ettei asialle tehdä mitään oikeaa korjausta.


      • ravistelee_ajoittain
        Voiper-le kirjoitti:

        1.6 dieselinini kytkimessä myös jo kohta uutena ravistusta. Vaihdettiin piirimyyjän toimesta uuteen kytkimeen. Kysyin asentajalta, oliko uudessa eroa vanhaan varaosaan, niin sanoi että aivan samanlainen. No sen sitten kyllä totesin itsekin samanlaiseksi, kun muutaman sadan kilometrin ajon jälkeen alkoi alkoi ravistaminen pikku hiljaa tulemaan uudelleen. Harmittaa ettei asialle tehdä mitään oikeaa korjausta.

        Mikäli pelkkä kytkinlevy on ongelma, niin tuli ajatus josko yllättäen jokin tarvikelevy olisi tehty paremmin ja olisi ongelmmaton?

        Ps. Sama ongelma itselläni vanhassa eri merkin takavetoisessa autossa noin 180 tkm alkaen ja nyt 220 tkm. Oireet vaihtelevat j aovat voimakkaammat jos auto ollu tpidempään parkissa ja sitten kun jonkin aikaa ruuhkissa ajelee niin oireet loivenevat ja toisinaan katoavat kokonaan.

        Outoa on se, että jos auto kay nosturilla helmoistaan nostettuna ja sitten kun lähtee liikkeelle, niin oireet jonkin aikaa poissa.

        Eri kosrjaamojen kommentit ovat olleet vaihtelevia.

        Eräs oli sillä kannalla ettei kytkimessä ole ongelmaa, vaan se tulee voimalinjasta, josta nyttemmin kaikki vaihdettu, tukilaipat, rättinivelet jne., mutta silti ongelma edelleen jatkuu.

        Toinen oli vastakkaista mieltä ja epäili kytkimen jousia tai kaksoismassa-vauhtipyörää syyksi.


    • i-dtech

      Taitaa honda pestä kätensä tästä ongelmasta, kun ei mitään aiheeseen liittyvää kutsua, eikä edes tiedote/selitystä kytkin ongelmaan. Sama ongelma luultavasti kaikissa c-rv ajan myötä?

      • Ex-CRV

        Minulla myös 2014 mallin 1,6 d jossa kytkin ravistaa. Kytkin vaihdettu alle vuosi sitten ja ravistus palasi muutaman kuukauden käytön jälkeen. Nyt autolla ajettu n 65 tkm.
        Maahantuoja ilmoitti että kyseessä ei ole vika vaan ominaisuus!!!
        Tämä oli kyllä ensimmäinen ja viimeinen Honda minulle, jos autoa ei korjata tuolta osin maahantuojan toimesta.


      • sharker

        Eikö tässä siis ole kyseessä se 'aamukosteus', joka tuntuu monessakin autossa juuri noin? Siis vaan pahempana tai helpommin tuntuvana?


    • poltinkoski

      Kytkin ravistanut jo muutaman viikon, ja entuudestaan jo tiedämme, että se johtaa taas siihen, että auto pomppii kuin jänis kytkintä nostettaessa , ja se johtaa jälleen kalliiseen kytkinremonttiin. Auto 2014 1,6 diesel. Eka kytkin vaihtoon n. 70 tkm ja nyt taas siis seuraava remontti tulossa. Ikävää ja kallista omistajille, ettei Honda tule esiin mitenkään tämän ongelman kanssa, vaikka tämä on maailmanlaajuinen ongelma. Kun laittaa hakusanoiksi "judder" ja "honda" ja "clutch" , niin hondan omistajat valittavat tätä samaa ongelmaa myös englanninkielisillä palstoilla. Ps. " judder" tarkoittaa samaa kuin hyppiä kuin jänis, joka siis johtuu kytkimestä.

      • kierroksill

        Hiukan luistatusta peliin niin taas toimii!


      • soichiro
        kierroksill kirjoitti:

        Hiukan luistatusta peliin niin taas toimii!

        Tätä samaa miettinyt jo pidempään, ajatellen kytkimen pintaan muodostuvan sitkeän käyttöpöly kerroksen, johon kosteana viileänä yönä kertyy vesikosteus, joka taas johtaa siihen että ensimmäiset kytkimen irrotukset ottavat epätasaisesti levyn sektoreilla. Tässä aiemmin joku pohti nosturilla olevan auton poistavan ilmiötä, mutta arvelisin johtuvan siitä että lämpimässä tilassa levy kuivuu tasaisesti, ja näin ravistus ilmiö helpottaa.


      • soichiro

        Tähän on tultu!
        Ajoin keulan jyrkähköön rinteeseen nokka edellä. Pysähdys. Ykkönen silmään ja hitaasti kytkintä ylös samalla kaasua. Niin kauan luistatusta että lievä kytkimen käry leijaa sisään.
        Muutos: liikkeelle kylmänä lähdettäessä ei nyt ravista, mutta erikoisena ilmiönä muutamia kilometrejä ajettuna uudelleen liikkeelle lähdettäessä tuntuu pieni epäkeskomainen tuntuma kytkinpolkimeen. Poistuu sitten kun kone kokonaan lämmennyt.
        Kikka tuntui auttavan jonkin verran, mutta montakohan kärytystä kytkin kestänee?


    • Moneks

      Kiitos tiedoista, olin juuri hankkimassa 2 litrasta automaatti dieseliä, ihmettelin kun vedettävän suurimmat massat ilmoitettu. Nythän se selvisi , kytkin ei ilmeisesti kestä 700 kilon veneen vetämistä Lappiin. Täytyy katsoa varmempi merkki.

      • hiukkaerilainen

        Ei siinä automaatissa ole manuaalin kytkinmurheita.


      • Anonyymi
        hiukkaerilainen kirjoitti:

        Ei siinä automaatissa ole manuaalin kytkinmurheita.

        Ellei sitten ole kaksoiskytkin automaatti. Vielä pahempi riesa.


    • Wvgolf

      Koskeeko myös civiciä?, olen ajatellut diesel civcin ostamista.

      • Viimeinenhonda

        Koskee todellakin civiciä, meillä tourer ja täristää. Kuulemma ominaisuus. Älä missään nimessä osta. Meillä myös civic bensakoneella ja siinä ei kyseistä ongelmaa.


      • Tämävastaalkua

        Tälläiset ongelmat vain lisääntyvät uusissa autoissa, kun joka paikka kevennetään ja mitoitetaan kestävyyden rajoille, että päästöt saataisiin pieneksi.


    • mietitarkkaan

      Tärinä johtuu liiasta alkon käytöstä, ei riitä että kädet tärisee vaan jalatkin alkaa täristä, siitä se johtuu jalan tärinästä, ei kytkimessä mitään vikaa. Vaan jos jatkaa alkon käyttöä niin jalka voi pitemmän päälle täristää kytkimen pilalle.

    • Paksatti

      Passatin 1.6 dieselissä v. 2014 sama vika. Huollossa sanoivat ominaisuudeksi. Nyttemmin ominaisuus jonkun muun huolena.

    • Kuluttajasuoja
      • Ihmiseteioletyhmiä

        Kyllä Hondan kannattaisi hoitaa tämä asia oikeasti kuntoon, ettei tule samanlaista mainetta, kuin eräälle saksalaiselle konsernille.


    • xcdfvbgh

      Kyseessä on rakennevirhe. Auton lähtiessä liikkeelle moottori liikahtaa ja kytkin pikkasen irroittaa ja liike takaisin ja kytkin ottaa kiinni ja sitten taas irroittaa ja heti perään ottaa kiinni.

    • mietitarkkaan

      Oo höpisemätä, se mikään rakennevirhe ole, ne kone ja vaihdelaatikko on pultattu topakasti yheksi paketiksi eikä ne nytkähtele toisiinsa nähden, ja kytkin on nestepainetoiminen ei ole mitään mekaanista yhteyttä auton koriin, elä siis höpise joutavia, kaikki johtuu kytkin levyn kitkapinnan materiaalista ja kuskin krapula jalan tärinästä.

    • nykyäänmuita

      Vanhoja tyyppivikoja, kuten kytkinpolkimen narina. Ei haittaa. Vanhassa Civikissä oli,.

    • Anonyymi

      Kun lähtee liikkeelle tulee painaa hieman kaasua 1200-1500 kierrosta tyhjäkäynnillä lähdettäessä rupee kyllä Hondankin kytkin täristämään eli kyseessä on käyttäjä vika mikä korjaantuu kun opettelee ajamaan

    • Anonyymi

      CRV:llä jo 210000km ajeltu ja samat oireet kuin muillakin koettu. Työsylinterin luota narisee kun kuivuu paikat kesäkuumalla. Ravistus taas tulee kosteina viileinä aamuina, häviääkun paikat lämpenee. Edellisessä Toyotassa sama juttu. Tulleet nämä kuulemma kun luovuttiin asbestin käytöstä kytkinlevyissä. Pintaan kehittyy nöyhtää tunnetuin seurauksin.

    • Anonyymi

      Kaverin Mazda 6:ssa ravisti kans kylmänä, Uuden vaihto takuuseen ja sama homma kohta uudestaan .

    • Anonyymi

      Sama vika omassa honda crv 1.6 dsl kylmänä ravistaa ja erityisesti kosteella säällä, kesällä parempi. Onko kellään kokemusta tarvike kytkin paketissa onko parempi.

      • Anonyymi

        Mulla sama juttu, ei taida olla vika vaan ominaisuus..ei huoleta


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Minua odottaa

      Joku todella ihana nainen jossain tulevaisuudessa. Siihen uskon ja luotan. 🤗❤️✨
      Sinkut
      219
      4217
    2. Miten toivoisit

      Teidän välien olevan tällä hetkellä? Tässä tilanteessa?
      Ikävä
      121
      4056
    3. Keksitkö keinon

      Miten voin nähdä ihastusta joka ei myönnä tunteitaan.
      Ikävä
      48
      3662
    4. Haluaisitko nähdä

      Hänet alastomana?
      Ikävä
      67
      3079
    5. Hilirimpsistä

      Hyvää huomenta ja kivaa päivää. Ilmat viilenee. Niin myös tunteet. 🧊☕✨🍁❤️
      Ikävä
      200
      2771
    6. Nainen lopeta pakoon luikkiminen?

      Elämä ei oo peli 😔😟
      Ikävä
      22
      2568
    7. Älä elättele

      Toiveita enää. Ihan turhaa. Sotku mikä sotku.
      Ikävä
      49
      2548
    8. Olet täällä. Mutta ei minulle.

      Nyt olen tästä 100% varma. Satuttaa. T: V
      Ikävä
      20
      2426
    9. T- miehelle....

      Kuka sua rakastaa? Kertoi rakastavansa....
      Suhteet
      41
      2319
    10. Kuule rakas...

      Kerrohan minulle lempivärisi niin osaan jatkaa yhtä projektia? Arvaan jo melkein kyllä toki. Olethan sinä aina niin tyyl
      Ikävä
      41
      2275
    Aihe