Aika kummallinen foorumi

Ja_bara_undrar

Pitäisi keskustella RKP:n harjoittamasta politiikasta! Montako aloitusta siitä löytyy? Vihapuheista ja älyvapaista möläyksistä ei kyllä ole puutetta, kummankaan kielityhmän puolelta.

10

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tiedotan

      Aikoinaan Kielipolitiikka- palstalla OLI ihan asiallista keskustelua molemmin puolin. Toki aina häirikköjä on vapaalla foorumilla.

      Mutta kun fennot voittivat kielikeskustelun selvästi, alkoivat nettisvekot häiriköimään asiakeskustelua kaikin tavoin.

      Häiriköinti on yksi svekotaktiika. Se on jopa ohjeistettu joltain ylemmältä rusutaholta!

      • Louskuttava-resiina

        Tyypillistä Svekon häiriköintiä:

        Minne menet, Suomalaisuuden Liitto?

        Ilkka Luukkonen

        "Suomalaisuuden liitosta on tullut nationalistien puuhanurkka, jonka toiminta näyttää rajoittuvan ruotsin kielen vastustamiseen."

        Suomalaisuuden Liitto täytti viime viikolla sata vuotta. Järjestö perustettiin aikana, jolloin suomalaisuus oli vastikään keksitty ja hegeliläinen kansallisvaltion ihanne levinnyt tännekin. Perustamispäiväksi valittiin suomalaisuusmies J.V. Snellmanin syntymäpäivä.

        Liitto päätti edistää suomen kieltä, kulttuuria ja tiedettä ja saada kansan tuntemaan, että on arvokasta olla suomalainen. Liitossa ovat vaikuttaneet monet nimimiehet, joista vähäisimpiä eivät ole Urho Kekkonen, J.K. Paasikivi, Kustaa Vilkuna ja Juhani Aho.

        Näin komeaa taustaa vasten voisi pitää yllättävänä, että liiton vuosipäivä huomioitiin monissa lehdissä korkeintaan pikku-uutisella. Tosin Hufvudstadsbladet haastatteli näyttävästi liiton puheenjohtajaa Heikki Talaa, mutta artikkeli ei ollut kovin ylistävä. Syy lienee se, että ruotsin vastustaminen on Talan johtaman järjestön missio.

        Suomenmaa-lehti juhlisti liiton vuosipäivää julkaisemalla liiton entisen pääsihteerin Kai Huovinmaan kirjoituksen, jossa tämä haukkui vanhan järjestönsä lyttyyn.

        Huovinmaan mielestä Suomalaisuuden Liiton toiminta on merkityksetöntä ja ällöttävää puuhastelua, jonka ytimessä on ruotsinkielisiin kohdistuva syrjintä eli ”sekoilu kielirasismeineen”.

        Huovinmaa muistuttaa liiton hienosta historiasta. Liiton liepeiltä ovat saaneet alkunsa Suomen Kulttuurirahasto, tiedeakatemia ja Väestöliitto, minkä lisäksi suomalaista kirjallisuutta on tuettu merkittävästi.

        Nykyään toimintaa ohjaavat vanhentuneet näkemykset, Huovinmaa toteaa. Hän luonnehtii liiton nykyistä johtoa värikkäin sanankääntein.

        ”Nyt ’Suomalaisuuden Liittoa’ voi kuvata resiinaksi, jossa hiipuvaa vauhtia louskuttaa pari pesäpallofilosofia rohdinpaita päällään ja väinämöispäähineet päässään. Resiina on heinittyneellä sivu- eli pistoraiteella, ja sen päässä näkyy viimeinen ja resiinan lopullisesti pysäyttävä puinen stoppari.”

        Huovinmaa ansaitsisi kielenkäytöstään Suomalaisuuspalkinnon. Sitä hänelle ei valitettavasti enää voida myöntää – Suomalaisuuden Liitto on lopettanut palkinnon jakamisen.

        On helppo olla Huovinmaan kanssa samaa mieltä Suomalaisuuden Liiton toiminnasta. Kymmeniä vuosia jatkuneen sivistyksellisen taipaleen jälkeen liitosta on tullut nationalistien puuhanurkka, jonka näkyvä toiminta näyttää rajoittuvan ruotsin kielen vastustamiseen.

        Liitolle tekee mieli esittää pari tarkentavaa kysymystä. Eikö suomen kielen asemalle ole monin verroin vaarallisempaa, että virkamies- ja kaupankäyntikieleksi on vakiintumassa englanti? Nyt tehdään siis vapaaehtoisesti sama, mitä Venäjä yritti sata vuotta sitten väkisin, vain eri kielellä.

        Toiseksi, jos Suomi syrjii kielivähemmistöään, miten se voi EU:ssa vaatia itselleen mitään vähemmistöoikeuksia?

        Suomalaisuuden Liitto saattaisi vastata tähän, että ongelma ratkeaa eroamalla EU:sta. Arvelu perustuu siihen, että liiton hallituksessa istuvat perussuomalainen Jussi Niinistö ja sitoutumaton perussuomalainen Jarmo Mero. Heidän puolueensa on tunnetusti voimakkaan EU-kriittinen.

        Jos perussuomalaiset jatkavat maihinnousuaan tähän vanhaan sivistysjärjestöön, nähdään ehkä päivä, jolloin Suomalaisuuden Liiton nimeksi vaihdetaan Perussuomalaisuuden Liitto.

        Ihmisillä on taipumus kiintyä kotiseutuunsa ja kieleensä ja pitää niitä arvokkaina. Joku voi löytää suomalaisuudesta myös yksityiskohtaisempia piirteitä, siis jotain absoluuttisen hyvää, joka näyttää saavan alkunsa Suomesta tai suomalaisesta traditiosta. Ne asiat voivat olla tällaisia: Väinö Linnan kuvaus kovennettua seisovista sotilaista, Jari Litmasen pallosilmä, kuivahkon kankaan männikkö toisen harvennuksen jälkeen, Tuomari Nurmion Punainen planeetta, Punkaharju, Remeskylän palvikinkku tai Martti Suosalon roolityöt.

        Useimpien kansallistunne rakentuukin etupäässä myönteisten seikkojen varaan. Heidän lisäkseen on joitakin, onneksi vain muutamia, joiden mielestä suomalaisuuden ydin on kantaa kaunaa ruotsinkielisiä kohtaan.

        maaseuduntulevaisuus.fi


      • "Aikoinaan Kielipolitiikka- palstalla OLI ihan asiallista keskustelua molemmin puolin"

        Ei tasan ollut. Palstalla riehui Tala niminen aivovamma ja fanaatikko muutamine hulluine opetuslapsineen oksentamassa palstan täyteen 24/7 rumputulella. Siitä syystä palsta suljettiin.
        Nyt kusi on lainehtinut Talan yläpäässäkin jo niin pitkään tuhojaan tehden, että se ei saanut kun yhden vaivaisen sitaattikokoelman palstalle. Opetuslapset ovat varmaan nääntyneet nälkään talven pakkasissa, sillä mitään hengissäpysymisen edellytyksiä moisilla ei ollut. Loppu hyvin, kaikki hyvin.

        P.S. sitä ensimmäistäkään asiallista isolaattifennoavausta ei ole vieläkään löytynyt.


      • tiedotan
        Peppu-Reino kirjoitti:

        "Aikoinaan Kielipolitiikka- palstalla OLI ihan asiallista keskustelua molemmin puolin"

        Ei tasan ollut. Palstalla riehui Tala niminen aivovamma ja fanaatikko muutamine hulluine opetuslapsineen oksentamassa palstan täyteen 24/7 rumputulella. Siitä syystä palsta suljettiin.
        Nyt kusi on lainehtinut Talan yläpäässäkin jo niin pitkään tuhojaan tehden, että se ei saanut kun yhden vaivaisen sitaattikokoelman palstalle. Opetuslapset ovat varmaan nääntyneet nälkään talven pakkasissa, sillä mitään hengissäpysymisen edellytyksiä moisilla ei ollut. Loppu hyvin, kaikki hyvin.

        P.S. sitä ensimmäistäkään asiallista isolaattifennoavausta ei ole vieläkään löytynyt.

        Svekohomo taas valehtelee työkseen. Kielipolittikka-palsta lopetetiin jo niin monta vuotta sitten, että sinä keskityit finninaamaisena poikana ihan toisiin harrastuksiin.


    • JulkisuusOnHaitaksi

      Johtuisiko siitä, että RKP:n politiikkaa ei käsitellä eikä siitä päätetä julkisesti, vaan se salataan ja päätökset toteutetaan ns. hiljaisessa vedessä?

      • punanennuttu

        Must se johtuu siit, ko ei oo hallitukses ja voi levitellä emopuolue Sekoomuksen juttui. Ite EI USKALLA/OSAA ETTEI TUU PIPIÄ, mitään.


    • EmmeOlePölhöjä

      Yritätkö RKP:n tapaan väittää, että pakkoruotsi on suomalaisten enemmistön tuote?

    • selittelyä

      Ja preino pahin kaikista täällä taas heiluttaa, selittelee omaa oksenteluaan, "mutta kun noi muut"

    • Joo, mietetitään saako kunnanvaltuuston jäsenet kuukausipalkkaa ja vielä kunnassa ja maakunnassa, jossa RKP ei edes toimi :)

    • EmmiNiemeIäinen

      > Aikoinaan Kielipolitiikka- palstalla OLI ihan asiallista keskustelua molemmin puolin.

      Hihhaa... huumoria tarvitaan aina.

      Hammashoitaja Taala, HerrKo, Raipu ja Fornjotr -nimiset fanaattiset fennomaanit olivat päästään niin sekaisin, että koko foorumi piti lakkauttaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuvat! Dannyyn liitetty Helmi Loukasmäki, 22, on puhjennut naisena kukkaan - Some sekoaa: "Sä..."

      Ooo, kaunis aikuinen nainen Helmistä on kasvanut siinä yli 80-vuotiaan Dannyn rinnalla! Katso uudet kuvat: https://ww
      Suomalaiset julkkikset
      68
      5463
    2. Henkirikos Alakylässä

      Nainen löydetty elottomana, mies otettu kiinni. Mitä on tapahtunut?
      Seinäjoki
      61
      3664
    3. Suodatinpussin kastelemalla saa parempaa kahvia

      Kokeilin niksiä ja kyllä tämä kahvi on parempaa nyt. Ei lainkaan maistu paperiselta. Huljuttelee hanan alla suppiloa pap
      Maailman menoa
      152
      2708
    4. Tidätkö nainen

      että suoraan sanottuna v.tut.aa että pääsit näin lähelle minua. Ei olisi oikeasti aikaa tähän mutta silti aina välillä o
      Ikävä
      105
      2156
    5. Mikä on kaivattusi etunimi?

      Otsikossa siis on kysymys eriteltynä. Vain oikeat vastaukset hyväksytään.
      Ikävä
      102
      1943
    6. Oho! Arja Koriseva paljastaa TTK:n ekasta suorasta lähetyksestä: "On vähän ärsyttävä yhtälö!"

      Upea Arja Koriseva! Tsemppiä haasteelliseen tilanteeseen! Lue lisää: https://www.suomi24.fi/viihde/oho-arja-koriseva-
      Suomalaiset julkkikset
      21
      1299
    7. Onkohan sinulla kaikki hyvin?

      Nyt vähän sellainen outo tunne tuli. Sinun asiasi niin ei minulle toki tarvitse kertoa. Kunhan mietin...
      Ikävä
      38
      1277
    8. En kestä katsoa

      Sitä miten sinusta on muut kiinnostuneita. Olen kateellinen. Siksi pitäisi lähteä pois
      Ikävä
      96
      1258
    9. Huikeeta, mahtavaa, ihan mielettömän upeeta

      Me ostettiin talo Espanjasta. Tosin saadaan käyttää sitä vain muutama viikko vuodessa kun on monta muutakin ostajaa! M
      Kotimaiset julkkisjuorut
      195
      1212
    10. Viimeinen reissu tälle kesälle

      Pian se syksy on. Hyvää huomenta ja aurinkoista päivää. ☕🌞🍁🌻🐺❤️
      Ikävä
      173
      1136
    Aihe