Ottakaa selvää, minne kehitysapurahat katoavat!

keisus

Kukaan ei koskaan ole ottanut selvää, minne kehitysapuun suunatut miljardit katoavat. Minne häviää esimerkiksi helluntailaisen Fidan tileille valutetut rahavirrat? Onko varmaa, etteivät ne valu saarnaajien palkkoihin ja päivärahoihin ja helluntaiuskonnolliseen pakkosyöttöön kehitysapukohteissa?

19

85

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mel1s

      Kyllä joku oli tutkinut asiaa, että ei ne avut ainakaan sinne mene, mihin niiden on tarkoitettu menevän. Henkilö on kirjoittanut kirjankin kyseiseen teemaan liityen, mutta nimeä en juuri nyt muista.

    • dfgfghdfj

      Uskoisin, että suurin osa rahoista menee länsimaisten toimihenkilöiden ja tavarantoimittajien taskuihin.

      On kuitenkin yksi pienehkö, mutta rehellisesti toimiva projekti: Patmoksen Joulun lapsi -keräys romanialaisille köyhille lapsille. Keräys ei ole rahaa (vaikka voi seurakunnalle rahaakin lahjoittaa), vaan kootaan pieniä lahjapaketteja lapsille, joilla ei usein ole edes kenkiä, saaati lyijykyniä, pipoja, lapasia. Youtubesta löytyy paljon videoita, joista voi katsoa, miten lapset ilahtuvat tavaroista, joille suomalaiset lapset ehkä nyrpistäisivät nenäänsä. Ulkona sataa räntää, lämmitystä ei ehkä ole, asutaan maalattiaisessa mäkissä, jonka katto vuotaa, jollei ole kokonaan ronahtanut. Itse kuulin tästä keräyksestä vasta vuosi sitten, ja sain koottua vain yhden paketin. Tänä vuonna otan osaa hiukan avokätisemmin. Viime vuonna kaksi rekkaa vei niitä paketteja Romaniaan, oliko kolmisenkymmentä tuhatta lahjaa kaiken kaikkiaan. Minusta tämä on upeaa kansojen välistä avunantoa ihmisiltä toisille. En näe siinä mitään huonoa, vain pelkkää hyvää. Minusta kehitysmaiden kyliin voisi mennä rakentamaan kompostoivia käymälöitä ja pumppukaivoja, ja opettaa paikalliset rakentamaan tarvikkeita niihin itse. Se olisi parempi kuin jotkut isot hankkeet, joista saa vedettyä itselle meheviä siivuja ja joista hyötyvät lähinnä maan varakkaampi väki.

      • loputonsuo

        Ensin yksi paketti, sitten toinen lopulta ei rahkeesi riitä ja vaadit muita
        loputtomaan suohon.


      • fdgfhdfghjfj
        loputonsuo kirjoitti:

        Ensin yksi paketti, sitten toinen lopulta ei rahkeesi riitä ja vaadit muita
        loputtomaan suohon.

        Rahkeeni riittävät pariin pakettiin per vuosi, vaikka olen työtön. Tämä on hyödyllistä apua. Se ei tule ratkaisemaan Romanian ongelmia, eikä edes noiden köyhien lasten, mutta kukin lapsi, joka yllättäen saa henkilökohtaisen lahjapaketin vieraan maan kansalaiselta, muistaa sen lopun ikäänsä. Se ilahduttaa ja antaa itsetuntoa tuolle pienelle. Se saa hänet ajattelemaan myönteisesti Suomesta. Ja paketissa olevat lapaset ja sukat ja lyijykynät ja muut ovat tavattoman tervetulleita lapsille, jotka kulkevat sohjon läpi kouluun paljain jaloin.

        Rahkeeni eivät riittäisi 30 000 pakettiin. Siksi meitä onkin tuhansia, jotka näitä paketteja kokoavat. Siihen osaa ottaminen tuottaa iloa myös antajalle. Youtubesta ja Patmoksen sivuilta löytyy videoita, joista voi katsella lasten ilahtuneita kasvoja ja köyhää ympäristöä. Hyvää joulua sinullekin.


    • RELTIH

      MINÄ OLEN SELVITTÄNYT. RAHAT MENEE OHJJELMAN VETÄJIEN PERSTASKUIHIN. ESIM: SVEITSILÄINEN RAHANKERÄÄJÄ KUOLI PARI VUOTTA SITTE MONEN KYMMENEN MILJOONAN MILJÖNÄÄRINÄ JA RAKENNI KUITENKIN AFRIKKAAN KAKSI KAIVOA::::EI IHME ETTÄ NE TÄNNE TULEE; KATSO OHEINEN::

      https://youtu.be/r9GQF5MJSMI

    • Matkamiesi

      Kehitysmaan valtaapitävät lienee ensin lahjottava, jotta saa mennä köyhiä auttamaan.

      Olen itse hieman lahjoittanut Unisefille. Mieleen on kuitenkin tullut, että sitten saadaan vähän koulutetumpia pakolaisia.

      Omat esi-isämme lähtivät afrikasta hieman aikaisemmin. Moitimmeko nyt lähteviä?

    • Hornimanns

      Minua on aina ihmetyttänyt että jos jossain on nälänhätä niin länsimaista lähetetään miljardien edestä ruoka- ja muuta apua, ja pölvästit järjestävät konsertteja rahan keräämiseksi. Kun hätä on ohi, kukaan ei marssi noiden maiden päämiesten puheille ja kysy, että mitä aiotte tehdä että tämä ei toistuisi. Ikään kuin nuo ihmiset eivät olisi mistään vastuussa omasta elämästään ja maastaan. Voisi lisäksi kysyä että aiotteko edelleen vetää kehitysapurahoja omaan liiviinne, ostaa yksityissuihkareita, rynnäkkökivääreitä tai timanttikoruja huorillenne. Mikä tässä oikein mättää?

    • kylällä_kuultua
    • asddadas

      MOT kertoi myös että YK:n tutkimuksen mukaan n 30 % kehitysavusta menee hukkaan, kavalluksiin, korruptioon , johtajan perheell yms

    • xcvvdfvd

      ohessa yksi esimerkki

      isin veneilevä poika

      päiväntasaajan Guinean toinen varapresidentti Toedorin Obiang on hankkinut saksasta 380 miljoonan euron veneen.
      v 2009 hän vuokrasi huviveneen välkimerellä 50 000 € päivähintaan.
      Hän on tilannut pariisista kymmenen urheiluautoa.
      Köyhä kansa ei valita.
      Obiaginb isä nousi valtaan 2003 sotilakaappauksella ja ny hän on
      julistanut itsensä jumalaksi joka saa surmata kenet haluaa

    • jälkiviisaat

      Olen lopettanut rahalahjoitukset, annan apuni suoraan ihmisille jotka apua tarvitsevat. Ei euroakaan kehitysapuun, meillä on omassa maassa ihan tarpeeksi
      avun tarvitsijoita.

    • Kehitysapuhuijaus

      Kannatta katsoa 17.10.2016 TV1:ssä esitetty MOT-ohjelma. Järkyttävää mitenkä naiiveja virkamiehiä ulkoministeriössä on. Sambialaiset kusetti suomalaisia virkamiehiä mennen tullen. Suomalaisten veroeurot meni paikalliselle päällikölle. Suvakkitädit ei ole komentoineet mitenkään ko asiaa.

    • hannavitunuunonen

      Toivottavasti idioottien lahjoittamat rahat käytetään järkevästi, etteivät ne viidakoiden asukit lisäänny

    • keukeukeu

      Jaaha, täällä taas yleistetään kaiken tietämättömyyden suomalla voimalla. Kaikkea se teettääkin, tuo omatunnon vaimentaminen. Jos 70 % kehitysavusta menee perille, kuten tuolla edellä annettiin ymmärtää, niin sehän on helkutin hyvä hyötysuhde. Anna euro, niin 70 senttiä menee perille, ei paha. Tuon verranhan vetää jo UNICEF:n Helsingin toimisto päältä pois henkilökuntansa ylläpitoon.

    • vitunmoverääliö

      Hakatkoot vaikka mustien huorien perseeseen, kunhan käyttävät kumia

    • taantumisenmerkki

      Demarit ovat olleet kautta aikain mestareita kylvämään verorahoja kehitysmaiden rikkaille. Missä vallitsee viidakon laki, sillä rikkaat ryöväävät kaiken.

    • Roustaaja

      Ne valuu alottajan äiteen leveeseen perseeseen!

    • lähidemokraatti

      Apua on annettu jo varmaan 50 vuotta ja mitään merkittävää kehitystä ei ole tavallisen kansan parissa saatu aikaiseksi. Sitten kun nämä valtiot alkavat käyttää asevarusteluun sijoittamansa rahat oman kansan hyvinvointiin niin hyvinkin nopealla aikataululla asiat korjaantuisi. Lopputulemana olisin sitä mieltä että koko kehitysapu olisi pitänyt lopettaa jo 20 vuotta sitten.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      135
      5559
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      33
      3425
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      17
      1893
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      23
      1865
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      24
      1720
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      73
      1548
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      14
      1463
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1346
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1337
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      23
      1308
    Aihe