Suomi autoritaarinen poliisivaltio?

Liikenteen rikesakkotuotto on viimeisimpien tietojen mukaan jäänyt tavoitellusta. Autoilijat ovat muuttaneet ajotapaansa. Tervejärkinen olettaisi, että asiat ovat hyvin, mutta eivätpä olekaan. Nyt poliisi miettii pääpolla punaisena rikesakkokynnyksen alentamista 1- 2 kilometrillä nykyisestä kahdeksasta kilometristä. Se pullistaisi valtion pohjatonta rahasäkkiä 8 -16 miljoonalla eurolla vuodessa.
Yksi oudoimmista asioista tässä on kaiken kukkuraksi se, että poliisi päättää asiasta. Ainakin Ylen nettiuutisen mukaan 1). Onko vastuu valtakunnan rahapulan paikkaamisesta siirretty poliisille? Vai toimiiko poliisi niin kutsutusti omine nokkineen?

Mistään liikenneturvallisuudesta ei enää voi olla kysymys, kun tiukennusten pohjana on ilmiselvästi rahanahneus. Ilmeisesti poliisi mielessään laskee, että valtion verotuloja lisäämällä se saa itsekin enemmän resursseja oman elämänsä mukavuuttamiseksi entisestään. Kun valtaosa poliiseista tekee täysin tarpeetonta työtä, niin nopeusrajoitusten tiukentaminen luo lisätarvetta myöskin kyttäämiselle ja näin ollen lisätarvetta tarpeettomille poliisinviroille.

Lisäsäännöksillä ja säännösten tiukennuksilla ei liikenteen turvallisuutta paranneta, vaan asia on täysin päinvastoin. Turvallisuus liikenteessä lisääntyy, kun liikkuminen tehdään selkeämmäksi ja yksinkertaisemmaksi. Toisin sanoen poistetaan tarpeettomat säännöt ja rajoitukset ja annetaan tilaa terveen järjen käytölle. Esimerkiksi kaupungissa ajaminen alkaa olla nykyään mahdottomuus, kun katujen varret ovat täynnä toinen toistaan sekavampia liikennemerkkejä ja katumaalauksia, joista ei ota selvää kryptologikaan. Huomio kaupungissa ajamisessa menee helposti täysin epäoleellisiin asioihin, kuten sen arpomiseen mikä mahtaa olla ajettavan kadun nopeusrajoitus, kun mitään yleistä rajoitusta ei enää ole, vaan lähes jokaiselle metrille on säädetty oma nopeutensa.

Suojateiden vaarallisuuskin aiheutuu yksinkertaisesti siitä syystä, että tiet ovat järjettömissä paikoissa ja ohjausvalot toimivat miten sattuu jos ylipäätään toimivat. On myös järjenköyhää ohjata jalankulkua tien yli, jos tien alikin on mahdollista kulkea. Moni suojatieonnettomuuskin aiheutuu yksinkertaisesti siitä syystä, että kuljettajan huomio on säädösviidakon ja varottavien asioiden vuoksi suuntautunut pois oleellisista asioista. Kun tähän keitokseen vielä lisätään poliisi tai sen virkaa toimittava peltitötterö, niin ongelmat vain kumuloituvat.

Niin kutsuttujen peltipoliisien sijoituspaikat puolestaan kertovat, ettei kysymyksessä ole suinkaan pyrkimys liikenneturvallisuuden lisäämiseen, vaan tarkoitus on yksinkertaisesti kerätä rahaa autoilijoilta normaalista ajamisesta. Ei täysijärkinen ihminen vahdi koko aikaa nopeusmittaria, vaan vauhti vaihtelee liikenteen ja olosuhteiden mukaisesti. Nyt jos nopeusrajoituksia edelleen tiukennetaan, niin autoilijasta tehdään yksinkertaisesti robotti. Tämä taas sotii tervettä ihmiskäsitystäkin vastaan. Siksi olisi aiheellista asettaa jonkinlaiset pääsyvaatimukset poliisin tehtäviin aikoville sen suhteen millainen heidän ihmiskuvansa on. Virkamiehiltä, päättäjiltä ylipäätään pitäisi edellyttää terve ihmiskäsitys. Virkamies, jolla on sairas käsitys ihmisestä, sairastuttaa pian koko yhteiskunnan. Mieleltään häiriintyneitä on jo riittävästi, joten jo työllisyysasteen näkökulmastakin hallitus voisi karsia sairaimmat hankkeensa pois ohjelmastaan tai laittaa poliisit ruotuun, jos mädän alkuperä poliisiksi osoittautuu.

1)
http://yle.fi/uutiset/liikenteen_rikesakkotuotto_jaa_kauas_hallituksen_ynnaamasta__autoilijat_muuttivat_ajamistaan/9127759

0

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000

      Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

      Luetuimmat keskustelut

      1. Se että tavattiin

        Hyvin arkisissa olosuhteissa oli hyvä asia. Olimme molemmat lähestulkoon aina sitä mitä oikeasti olemme. Tietysti pieni
        Ikävä
        26
        4663
      2. Mitä haluaisit

        Sanoa hänelle tällä hetkellä?
        Ikävä
        218
        2430
      3. Sofia B- miljonäärillä on vaimo ja pieni vauva .

        Voi ei taasko oli avioliitossa olevan miehen salarakas ja miksi voi noin toimia tää Sofia näin alhaisesti ?
        Kotimaiset julkkisjuorut
        230
        1961
      4. Elokapina määrättävä lakkautettavaksi

        https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/14143 Aloitteen sisältö Ympäristöjärjestö Elokapina tulee määrätä välittömästi
        Maailman menoa
        45
        1954
      5. Sukset jo ristissä? Ensitreffit alttarilla Anna syyttää rajusti - Hai puolustautuu: "Mutta en mä..."

        Voi, voi... Onko Anna liian epävarma itsestään vai mikä mättää? Pari tuntenut vasta pari päivää ja kriisiä jo pukkaa.
        Ensitreffit alttarilla
        18
        1744
      6. Nyt on kansalaisaloite: Elokapina lakkautettava.

        Tänään tullut uusi kansalaisaloite, jossa vaaditaan Elokapinaa lakkautettavaksi, tai julistamista rikollisjärjestöksi, k
        Maailman menoa
        182
        1375
      7. Kansalaisaloite Elokapina määrättävä lakkautettavaksi

        https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/14143 Erittäin hyvä ja kannatettava aloite!
        Joensuu
        51
        1214
      8. Stubb ohjeisti Natoa: "Vapauttakaa ohjukset"

        Presidentti Stubb linjasi amerikkalaismedia CNN:n haastattelussa, että Nato-maiden pitäisi ”todellakin” antaa Ukrainalle
        Maailman menoa
        141
        953
      9. Hyvin sä olet

        Olet toiminut aina. Älä epäile tai häpeä omaa toimintaasi nainen. Kukaan ei vahingoittunut ja kaikki on ollutta ja menny
        Ikävä
        56
        945
      10. Ohhoh! Robert Helenius yllättää - Näin hän vastaisi Tanssii Tähtien Kanssa -kutsuun: "Ura..."

        Robert Helenius olisi kyllä komea näky TTK-parketilla vai mitä olet mieltä? Ja olikos se Viivi Pumpanenkin jo siellä...
        Suomalaiset julkkikset
        9
        931
      Aihe