Vanhempien varallisuus vaikuttaa

säälksikäy

Surullisena olen seurannut kuinka eriarvoisessa asemassa ovat ne reppanat joiden koulumatka on pitkä ja jotka joutuvat kulkemaan sen jalkaisin. Toisia lapsia kuljetetaan hienoilla autoilla ja taxikyydein, mutta varattomimmat joutunevat kulkemaan sen kävellen. Olen huomannut kuinka pienimmät raskaine reppuineen väsyvät pitkän matkan ja taakkansa alla. Samalla ärsyttää kun koulun lähistöltä vanhemmat kuljettavat autoilla isompiakin koululaisia. Reipas liikunta sopivassa suhteessa on hyväksi kaikille, mutta kohtuus kaikessa.

12

58

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Voihanpullapojat

      Niistä joita kuskataan kasvaa remppavatsainen pullamössösukupolvi. Kyllä ne sitten esim armeijaan joutuessaan huomaa sen ettei kuntoa ole kun pienenä ja isompanakin kuskattiin.

      • oletpullamössö

        Pullamössöä syötiin viimeksi 1940 - 1950 luvuilla, joten tarkoitat itseäsi pullamössösukupolvella, taisit myös joutua ottamaan armeijassa kapiukon moloa suuhusi, kun niin kaiholla vieläkin muistelet.


    • TätiMoona

      Kyllä pitäisi autoilla kuskaaminen kouluun kieltää jos matkaa ei ole kuin 200m.- 1km. jos olisi lapsella flunssaa tai muuta remppaa kehossa, niin lappu kouluun ja saisi siinä tapauksessa kuljetus luvan. Koulun lähistöllä asuvien kuljetukset vaarantavat muut, sillä liikenne kasvaa ja lasten valmius selvitä ruuhkissa heikkenee. Tietysti on eri asia jos matkaa koululle on vaikka 2-5km, niin silloin kuljettaminen on perusteltua.

    • kjhgfdsajuy

      Joukkoliikennettä tulisi tukea ja lisätä sekä matkustajien maksuosuutta keventää, sillä näin vähentyisi liikenneruuhkat parantaen lasten turvallisuutta. Teinikäiset eivät vielä ymmärrä ottaa huomioon pienempiä koululaisia joiden käyttäytyminen liikenteessä on joskus hyvin ennelta arvaamatonta. Kaikkia kulkuvälineitä olisi syytä vähentää ja lisätä joukkoliikennettä. Koulun lähellä asuvat voisivat kävellä ja hieman.pidemmät matkat pyöräillä. Kevyenliikenteenväylät ovat myös kouluaikaan ruuhkutuneita koska osin toimiva joukkoliikenne puuttuu.

    • jokke-pappa123

      Alottajalle, meet kuule oikeisiin töihin, ehkä opiskelet saat parempaa palkkaa, katot ittees peilistä, miksi mä en? nos kun tienaat voit ostaa sen hienomman autonkin , ehkä ässä mersunkin, turha täällä on kadehtia muitten elämää, elämä on se miten sen ite rakentaa

    • huomioitavaa

      Edelliselle huomio! Minulla on hieno ja kallis auto ja varallisuutta. Mutta mitä sillä on tekemistä säälimieni lasten suhteen.

    • tuuttuuttuut

      Oli auto vanha Lada tai uusi Mersu, niin jos kulkee niin hienoa, ja jos vanhemmilla on mahdollisuus kuljettaa lapsi/lapsia kouluun mikäli matka ylittää 3 km, jonka katson olevan liian pitkän matkan, kun repun paino huomioidaan. Aamuisin lämmintä päälle ja iltapäivällä hiki päässä, oli vaatteet päällä tai repussa.

    • näinononon

      Kyllä koulukyyti hoituu kunnan toimin taxilla jos matka on 1-3lk koululaislla yli 3km ja 3lk koululaislla ja eteenpäin matkan ollessa yli 5km.

    • näinonnäinon

      JUST JOO !!! nimimerkki nänononon !!! olet jäänyt ajassa jälkeen : 0

    • Lyhytmatkalaisetkävelee

      Kyllä varmasti hoituu nääs jos on yli 3 km tai yli 5 km. ottakaa perskutarallaa selvää ja säälikää vasta sitten niitä jotka joutuu kävelemään jos matka edellämainittujen alle reilusti. Lyhytmatkalaisia on ne joiden koulumatka ei täytä kriteereitä jotka oikeuttaisivat taksi/linjaautokyytiin koulumatkoilla ja siinä ratkaisee myös ikä, jos hyvät väittelijät nyt tajuisitte homman idean.

    • hhhjikh

      Syksyllä -15 kunnan päättäjät päätti että jopa esikouluikäiset, 1.- 2. lk oppilaat eivät enää saa koulukyytiä 3-5 km matkoilta.

    • HuolestunutKohtuus

      Olisiko mahdollista periä pitkiltä 3-5km matkoilta koulukyydityksistä maksukyvyn mukaan kohtuullinen maksu ? Se olisi reilua, kun valitettavasti monilta koululaisilta puuttuu mahdollisuus julkiseen liikenteeseen. Silloin näkisin kunnan tulleen vastaan kuntalaisia ja kohtuullinen tasa-arvo toteutuisi matkoista ja varallisuudesta huolimatta. Syntyvyys on Suomessa huolestuttavasti laskenut, enkä ihmettele sitä yhtään, mikäli ihmisten työssäkäynnin mahdollisuuksia ja arkea vaikeutetaan koululaistenkin koulukyyditys asioilla, joka teettää perheissä moninaisia ongelmia ja hankaluutta. Totuus ei pala tulessakaan ja se on se, että 3-5km on kohtuuton koulumatka pienemmille koululaisille kävellä kouluun, ja Suomen ilmaston rajummaksi käyneet sääilmiöt mukaanlukien myös mahdotonta. Kiva lapselle kun rankan matkan jälkeen on koulullikuntaa tai päinvastoin liikuntatunnin jälkeen kävellä 3-5 km kotiin. Onpa ollut suunnitteilla, että koululiikuntaa lisättäisiin, muuten ok. lyhyt matkalaisille, mutta pitkämatkalaiset tulisi myös huomioida. Lapsilla on lisääntynyt rasitusvammat ja ylikunto on yksi lisääntynyt huolenaihe. Joten liikunta on hyväksi, siitä tulisi nauttia, ja tulla terveyttä lisäävä elämäntapa, mutta kohtuus kaikessa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5115
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3217
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1837
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1810
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1665
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1511
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1365
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1286
    9. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1267
    10. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1267
    Aihe