Vasuri/kokoomushallitus leikkasi vanhustenhoidosta

teepäätösNyt

500000 euroa ja hommasi Jyrki Kataiselle eu viran joka maksoi veronmaksajille miljardin. Tässä saldo noista. Tuo hallitus oli petos/takinkääntö/sateenkaari hallitus jossa olivat mukana nyt oppositiossa olevat sdp vasemmistoliitto ja vihreät jotka edelleen yrittävät kerätä köyhiltä äänet ja takki kääntyy taas. Vihreissä on paljon rikollisia jotka särkevät yksityisyrittäjien kaivin ym. koneita ja päästävät avuttomia tarhaeläimiä pakkaseenkin. Tarhaeläimet kuolevat pian vapaudessa nälkään. Nuo kaikki vastustavat yksityisyritteliäisyyttä. Älä anna noille ääntä.

176

235

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • helppouskoa

      Leikkaa edelleen, muustakin jos pääsee hallitukseen

      • ijhjuhyt

      • AloittajallakupliiKp
        ijhjuhyt kirjoitti:

        VALHEILLA VALTAAN,

        UUDET VAALIT! PERSUT VALEHTELI KAIKEN!!..SOINI PERSUT KUSETTI KANSAA TAKINKÄÄNTÖ

        https://www.youtube.com/watch?v=Y4VsCDFWdZs&list=PLmb1Thl8L0Nhod3q2JbP7oETiSXKOIJlB&index=5

        Persut ne vasta kusettajia ovatkin . Ensin jäivät lehterille soittamaan turpaansa vaikka olisivat päässeet hallitukseen täysin tietoisesti tekivät niin ,koska urpoilla ei älyä riitä mihinkään todellisten asioiden hoitoon. Asia olisi tullut ilmi jolloin seuraavissa vaaleissa ei jytkyä olisi tullut ja helppo liksa olisi kadonnut taivaantuuliin. Lehteriltä vittuilulla ja lupauksillaan paremmasta tulevaisuudesta ja asioiden hoidosta saivat toisen jytkyn. Nyt oli näytönpaikka lupauksille . Mitä onkaan tapahtunut? Ovat osoittautuneet täysiksi takinkääntäjiksi ja unohtaneet ne ihmiset jotka heille äänensä antoivat. Kolmatta jytkyä ei poskisolisteille tule.
        Aivottomalle aloittajalle tiedoksi ,että Katainen haki itse EU viran ,tajuttuaan putoavansa rivimieheksi seuraavissa vaaleissa kaiken kusetuksen jälkeen.


    • hävekkäätoinni

      Hyite punavihreitä

    • Parta-Kalle

      Perseaivo yrittää samaa silmänkääntötemppua kuin ryssäntrollit. Kun tulee puhe Venäjän mokista, alkaa armoton USA:n haukkuminen.
      Persut yrittävät peitellä omia törppäilyjään ja lupaustensa pettämistä mollaamalla edellisiä hallituksia, EU:ta ja ties mitä aina Aatamin perisyntisyyteen saakka,
      Halveksivat siis kansaa pitäen sitä niin yksinkertaisena, ettei se muka näe tuollaisen surkean yrittelyn lävitse.

      • Poliisikoira

        Hyvä Kalle! Mainio kommentti. Ja on aika käsittämätöntä kuinka persut tälläkin foorumilla edelleen kehtaavat mollata edellisten hallitusten Kreikkatukia.

        Mutta tätähän tämä (etenkin) nettipolitikointi on. Omien täsmälleen samansuuntaiset toimet ovat viisasta politiikkaa, vastapuolen tekemänä vastuutonta typeryyttä. Näinhän on laita esim koulutusrahojen supistuksien suhteen. jollain merkillisellä logiikalla Sipilän tekemät koulutuksen (lisä)leikkaukset jäivät täysin huomiotta keputrollien muuten niin ahkerassa kritiikkikoneistossa.
        Stubbin hallituksen tekemänä ne olivat suoraan hanurista, suorastaan järjettömiä.


    • oimaammeSuomi

      Vasemmisto halveksi demokratiaa ja köyhiä äänestäjiään mm. vuonna 2011 kun meni vastoin vaalilupauksiaan hallitukseen ottamaan Suomen köyhiltä ja antamaan Kreikkaan . Tai vasemmistoliitto sdp ja vihreät olivat pelastamassa Saksan ja Ranskan pankkeja turvaan Kreikasta. Jo 1990 luvulla oli vasemmistoliitto hallituksessa ja pj oli pianonpimputtaja Klasu Andersson. Silloinkin otettiin köyhiltä ja annettiin rikkaille. Kokoomus ei esiinnykään köyhän puolueena, sosialistit esiintyvät mutta tekevät kokoomuslaista politiikkaa tai keskustalaista kunhan vain pääsevät hallitukseen nauttimaan eduista. Tuo sos eliitti siis. Onneksi monet tavalliset kansalaiset siirtyvät taas vaaleissa perussuomalaisiin. Saisi siirtyä lisää niin Timon ja kumppaneiden politiikka näkyisi vieläkin enemmän. Nytkin se näkyy. Ilman perussuomalaisia olisi köyhät kyykyssä .
      .

      • Rosentti-Roope

        Niitä bluffiin uskovia monia suomalaia on n. 7 % ja koko ajan nekin vähenevät.


      • Havainnointi

        Olipa nimerkki Pekko Pakana näköjään tismalleen oikeassa :-)!


      • Poliisikoira

        Miten kolmas Kreikkatukipaketti eroaa ensimmäisestä? Eikö pokerillasi ole mitään rajaa? Sinäpoika olet ehkä vain niin tyhmä ettet ymmärrä naurettavuuttasi?

        Ja persutko ovat pitäneet lupauksensa? Somessa, ja myös tällä palstalla, on naureskeltu juuri Kreikkatuelle ja nimenomaan kolmannelle tukipaketille, jonka Soini vannoi kaatavansa hallitusvastuuseen päästyään. Miten kävi?!

        Miten kommentoit Sipilän hallituksen leikkauksia:

        Eläkeläisten asumistuen sopeutus? 40000 eläkeläistä menetti 100-200 €/kk.

        Indeksien jäädytys?

        Miksi et näistä ryöstöistä valita? Voisiko syu olla siinä, että persut olivat näitä leikkauksia päättämässä?


    • parasonperuss

      Suomi maailman parhaaksi perussuomalaisten politiikalla

      • Reipas_urheilijanuori

        Kyllä Suomi jää Soinin filunkipolitiikalla keräilyeriin siinä kissassa.


      • uhoajasodanlietsontaa

        Suomi on pian sodassa jos tämä hallitus vielä saa jatkaa. Jatkuvaa uhoa ja sodanlietsontaa. Kyllä nyt on rauhan tekijöillä tilausta.


    • kunnallisvaalittulee

      Hyvä keskustelu!
      Olen samaa mieltä. Nuori kokoomusporukka, koko sdp porukka ja vihreät ja vasurit ovat tuhonneet niin paljon että kuka niitä makselee takasin. Jopa keskustan porukoissa on niitä velanottajia ollut edellisissä hallituksissa(esim. vanhanen).
      Kyllä se on niin, että PS tulee saamaan ääneni. Suomi tarvitsee oikeamielisiä päättäjiä.
      Osaisin kerätä hallituksen eri puolueista, mutta se on mahdoton toteuttaa.
      Rajamäen Kari taisi olla sossujen ainoa järkiveikko näin nopeasti ajatellen. Hänkin lopetti kai ja jäi eläkkeelle.
      Valtaan ovat halunneet ja päässeet mielestäni sellaisia ihmisiä, joilla ei ole siellä mitään annettavaa. Vain tuhoa ovat aiheuttaneet.
      Timo Soini on hyvä heppu ja toivottavasti se jaksaa jatkaa.

    • parasSuomelleHän

      Mutta kun Soini on rehellinen eikä filunki

    • kotimaantuho

      Nykyhallitus ottaa velkaa enemmän kuin edelliset hallitukset ja sen lisäksi vielä leikkaa rajusti.

      Puoluetuet menevät verottomana Soini säätiöön, jossa rahat ovat ainoastaan jytkysatiaisen käytössä.

      • Laskeskelija

        5,6 miljoonaa euroa puoluetukea persuille tänä vuonna. Melkein kaikki ohjautuu Soinin säätiöön. Perhe, jonka pitää elää 1600:lla eurolla/kk, eläisi tuolla yhden vuoden määrällä melkein 300 vuotta,
        Joskus ennen Soini kuului puoluetuen vastustajiin! Ei halllituspaikka Soinille henkilökohtaisesti mikään varsinainen hillotoppa ole, vaan se säätiö!


    • Hulluaho

      Persut leikkasi vielä enemmän ja leikkaa lisää. Jotta se siitä persujen rehellisyydestä. Persuissa puolestaan on paljon seksuaalirikollisia jotka raiskaavat kaikkea millä on pulssi. Eikä se pulssikaan ole pakollinen...

    • jnejne

      Jos äänestät punavihreitä= tuet äärioikeistolaisuutta mm. Jyrkille eu virka

      • Aamos-Obadja

        "Herra, anna heille anteeksi, sillä he eivät tiedä erottaa oikeaa kättä vasemmasta."
        - Raamattu

        Jyrki on kyllä kokoomuslainen. Ja yleensä punavihreitä pidetään erittäin kaukana äärioikeistolaisista olevina.


    • Eläke_mies

      No mikä ihme pakotti tämän hallituksen sitten leikkaamaan entistä enemmän? Onko se joku pakko, että aina vallassa olevan hallituksen pitää leikata vielä enemmän kuin edeltäjä?
      Nyt on tullut lääkeomavastuut, sairaudenhoitokulut pakotettiin kunnat tuplaamaan, kaikki maksut tuplaantuivat vanhustenhoidossa, eläkkeitä leikattiin, verotusta nostettiin eläkkeistä jne. Koskaan minun eläkeaikanani mikään hallitus ei ole sortanut eläkeläisiä ja sairaita näin kovalla kädellä. Eläkkeellä olen ollut 12v.

      • Poliisikoira

        Et kai sinä vanha ukko tosissasi tuollaista kysele?

        VALTION TULO - MENOT. EI VOI OTTAA , TÄYTYY LAINATA.

        Siinä koko tilanne. Suomeen ei tule ulkomaankaupan avulla tarpeeksi kyhnyä, kun vientiteollisuutemme tuotteet eivät käy kaupaksi. Syitä tähän on monenlaisia riippuen mm kirjoittajan poliittisesta taustasta.

        Globalisaatio ja kysynnän yhä jatkuva väheneminen ovat olleet tällä foorumilla merkityksettömiä tekjöitä, kun ideologišet syyt ovat nostaneet paperimiehen kaikkeen syylliseksi kun keskustellaan puunjalostusteollisuutemme supistumisesta.


    • KommariMari

      Onko palstapölhö ollut hulluneläkkeellä kaksitoistavuotta,mutta miksi ihmessä tekeydyt mieheksi hhhhe kyllä sinut tunnistetaan .

    • ainaPerusS

      Punavihreät muuttuvat äärioikeistolaisiksi kun kääntävät takin ja menevät hallitukseen jossa ovat tähän asti tehneet kokoomustakin oikeistolaisempaa politiikkaa. Mm. Jyrkille eu virka/samalla vanhuksilta ym leikaten. Jäi mieleen sateenkaarihallituksesta kun leikattiin syksyllä. Jyrki Katainen sanoi että leikataan keväällä lisää jos ei riitä. Jos punavihreät olisivat suomalaisten köyhien asialla olleet, olisivat ne heti lähteneet hallituksesta. Mutta vasemmistoliitto lähti vasta vähän ennen seuraavia vaaleja kun gallup kannatus hupeni. Taisi lähteä vihreätkin.

      • Dr.Brain

        Sanoit tuon jo. Pahanlaatuinen dementia näyttää vaivaavan.


    • lopputälle

      Hävitöntä kun vasemmisto leikkaa köyhiltä vanhuksilta ym. Samalla syytää tukipaketeita ulkomaille.

      • Pekko_Pakana

        Ketä siellä hallituksessa nyt on leikkelemässä?


    • Soini_valehtelee

      Vasemmisto ei ole leikannut koskaan köyhiltä yhtä paljon kuin tämä hallitus ja samalla se syytää EU:n kautta miljoonia Turkkii jos on vallassa islamilainen diktatuuri joka pidättää tuhansia viattomia kansalaisiaan.
      Köyhiltä ei saa, eikä voi leikata sanoi Soini ja kun vaalit oli ohi niin silloin alkoi Suomen historian kovin köyhien, sairaiden ja työttömien kuristaminen.

    • melkoPaljon

      Vasemmisto leikkasi pelkästään vanhustenhoidosta kokoomushallituksessa puoli milliä. Lisäksi Kokoomuksen Jykän eu virka maksoi miljardin

    • järkikäteen

      Muka köyhien asialla vasurit. Kukkarolla paremminkin

    • paraskaikkein

      Äänestäkää perussuomalaisia. Ei tarvitse liittyä puolueeseen

    • edellinen.ja.nykyinen

      Ei edellinen hallitus leikannut vanhustenhoidosta kuten tämä ps-hallitus nyt.

      PS hallitus vanhustenhoidosta:
      1. leikkaa hoitajmitoitusta pienemmäksi
      http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015100720480861_uu.shtml
      2. "Arvokas elämä" ei ole enää peruste hoitoon pääsylle http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016081922049737_uu.shtml
      3. Karmea totuus vanhustenhoidosta: 93 % työntekijöistä nähnyt kaltoinkohtelua
      http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016052321610737_uu.shtml
      4. Leikkaa veteraanien tukia
      "Hallitus leikkaa pienituloisilta, mutta välttelee sen sanomista suoraan"
      http://www.hs.fi/kotimaa/a1459915237082
      "Kyseessä ovat ainakin lapsilisät, työttömän peruspäiväraha, työmarkkinatuki, sairauspäiväraha, vanhempainpäiväraha, kotihoidon tuki, yksityisen hoidon tuki, joustava hoitoraha, kansaneläke, takuueläke, RINTAMALISÄ, vammaistuki, eläkettä saavan hoitotuki, lesken alkueläke ja jatkoeläke sekä sotilasavustuksen perusavustus."

      Kaikki neljä saavutusta ps-hallituksen ajalta. Ei edellisen hallituksen aikana tälläistä ollut.

      Ei edellisen hallituksen aikana pienennetty hoitajamitoitusta, ei edellisen hallituksen aikana laista poistettu arvokasta elämää, ei edellisen hallituksen aikana hoitajat olleet yhtä pulassa kuin nyt, ei edellisen hallituksen aikana veteraaneilta leikattu.

      Edellinen hallitus oli vanhuksille parempi, nykyinen ps-hallitus on vanhuksille kuin painajainen.

    • seonJusNäin

      Nykyisin on senkin vuoksi hoitajilla raskasta ja monet vanhukset mätänevät vaippoihin kun edellinen hallitus leikkasi vanhustenhoidosta.

      • Hulluaho

        Ja nykyinen vielä enemmän.


    • SoininTimoOnHyväM

      Nykyinen joutuu korjaamaan edellisen tyhmyyksiä

      • Sitting_Bull

        Siis leikkaamaan enemmän, kun edellinen hallitus leikkasi liian vähän! Höh, onko kaikki intiaanit kanootissa?


    • uskokaajo

      Perussuomalaiset puolustaa aina heikkoja !

    • äänetkelpaakyl

      Puolustakaa muutkin

    • Kyllä_kehtaavat

      Miksi ihmeessä nyt taas leikataan jos edellinen hallitus jo leikkasi liikaa? Vai onko meneillään joku leikkauskilpailu, jos on niin siinä persut ovat kyllä reippaassa johdossa.
      Hullujakin saa kirjoitella täällä, mutta ei sentään niin tyhmiä kuin aloittaja ja hänen kaverinsa.

    • ÄläOleUuno

      Koska Edellinen hallitus velkaannutti Suomen ja ajoi Suomen konkurssiin partaalle, siksi on nyt jouduttu leikkaamaan, jotta talous saadaan kuntoon. Pian alkaa nykyhallituksen toimet purra ja tulee lisää työpaikkoja ja vaurautta köyhillekin. Edellinen hallitus hommasi Kokoomuksen Jyrkille eu viran joka maksoi suomalaisille veronmaksajille miljardin.

    • Hyvältänäyttäänyt

      Toivottavasti

    • Suomenparhaaksi

      Perussuomalaiset tekee hyvää politiikkaa hallituksessa

    • Einoitaenää

      Vasemmistoliitto vihreät Sdp =helppo uskoa noista kommaritaustaisista kun ovat leikanneet ja lisänneet köyhienkin verotusta viime hallituksessa

    • SeOnSaletti

      Ei Enää Koskaan vihervasemmistolle ääniä.!

    • Hyipunavihreitä

      "työväenpuolue" elitistit vievät köyhien äänet ja vähäisetkin rahat

    • Rupusakkia

      Niinhän ne vievät

    • Eiyhtikäsmitään

      Mitä hyvää demo?

    • Voikonainenkinpahaatehdä

      Onpas olleet hävittömästi, Juttakin

    • SurkeatEdustajat

      Taitaa suomen pahimmat fasistit istua arkadianmäellä kun katsoo suomen menoa...

    • PerusEiFasisti

      Kuka on perussuomalaiset ei

    • Onmaammeeduksi

      Suomen ja suomalaisten hyödyksi Perussuomalaiset.!!!

      • NäilläTaasMennään

        Melkoine käsitys sullakin hyödystä, kannataisiko jo alkaa katsomaan peiliin.


    • Pahojaköyhille

      Karta kuin ruttoa näitä puolueita: vihreät Sdp vasemmistoliitto!!!

    • Hyhhyhhyiiiioo

      Hirvittävä nuo vihreät Sdp vasemmistoliitto

    • Yksikinsyy

      Miksi nuo valepukit pitäisi Taas valita johtamaan Suomea Taas huonompaan suuntaan

    • Jasilläsipulise

      Ei äänestetään muuta kuin Perussuomalaiset puoluetta

    • AinoastaanPerusS

      No ei koskaan

    • HyväPerusässät

      Timo. . On. . Hyvä

    • Älytöntäon

      Punavihreät hirvittävää köyhiä kohtaan

    • ÄänestäkäättePerusS

      Tehkää parannus te punavihreät

    • ParannusTärkeä

      Aihettaolisi

    • Hyväaloituskylläoli

      Lukekaa aloitus

    • frånjostakki

      tyypillenen persu eller ben. muut oi tohon pystys!

    • Eimikäänmuu

      Perussuomalaiset on Suomen ainoa toivonkipinä

    • Olluthuonohallitus

      Ikävä kun avuttomiltakin leikkasivat

    • Hyhhyhhyii

      Ja täysin vastoin vaalilupauksia

    • Nuopunaviheriät

      Hävitöntä porukkaa

    • IhanVarmana

      Leikkaa punavihreät vieläkin rajusti jos pääsee hallitukseen

    • VainJumalaVoi

      Mikä nuo itsekkäät muuttaisi

    • AutetaanHeikkoja

      No onpas olleet hyvin hävittömiä

    • OletteHirvittäviäOlijoi

      Sdp vihreät vasemmistoliitto

    • ItselleEliittiVirkaaHal

      Ei Sdp vasemmistoliitto ja vihreät pitäisi taaskaan vaalilupauksia JOS pääsisivät hallitukseen

    • Ovatkolapsiavielä

      Aikuiset ihmiset kehdanneet valehdella

    • tyhmä.tyhmempi.persu

      "Vasuri/kokoomushallitus leikkasi vanhustenhoidosta 500000 euroa"

      Vain persu voi olla niin tyhmä että kirjoittaa tuon. Vai että edellinen hallitus leikkasi vain puoli miljoonaa euroa vanhustenhoidosta? No sehän ei ole yhtään mitään verratuna vanhustenhoidon kuluihin joita on sentään useampi miljardi.

      Vai ovatko persukset niin tyhmiä etteivät tiedä mikä on miljardi?

      • PerussuomalaisetSiisPara

        Vai ovatko punavihreät niin tyhmiä että vieläkin äänestävät niitä jotka edellisessä hallituksessa lisäsivät asumisen ja elämisen verotusta. Punavihreä eliitti on ovela. Toivottavasti tavalliset ihmiset järkiintyvät ja äänestävät Perussuomalaiset ykköseksi meidän kanssa


    • PunavihreätSiperiaan

      Ja punavihreiden Jyrkille hommaamassa eu virka maksoi suomalaisille veronmaksajille miljardin. Punavihreät mahdollistivat Kokoomuksen Jyrkille lähdön Euroopan unionin kultapalatsehin kesken pääministeri kauden. Sitten sateenkaarihallituksesta lähti "vastuun" jättäen vasemmistoliitto ja vihreät kun gallup kannatus romahti.

      • tyhmä.tyhmempi.persu

        Jep jep. Tyhmyydellänne ei näytä olevan rajoja. Vai että oikein miljardin ...


    • tyhmä.tyhmempi.persu

      Kirjoitukseni pointti jäi siis persulta ymmärtämättä. Ullatus ullatus.

    • OnneaOnneaParhaille

      Onneksi on Perussuomalaiset. Onneksi pieni ja keskituloisten suomalaisten veronmaksajien kannalta. Ja niiden jotka ei pysty elämään ilman toisten apua.

    • LisääÄäniätarvii

      Perussuomalaiset pitää Suomesta ja suomalaisista huolen

    • LähesFasistejaPunav

      Muka työväenpuolueita huh

    • Eimuille

      Itselleen. Punavihreiden eliitti kerää mannaa

    • PerussuomalaisetonRohkei

      Punavihreät ei uskaltaneet rikkailta leikata että saisivat istua ministeriautossa

    • EstetäänÄänilläne

      Tuo porukka leikkaa edelleen jos pääsee hallitukseen

    • PerusSauttaa

      Mielestäni heikkoja avuttomia pitää auttaa. Kuka tahansa voi olla joskus avutonta itsekin

    • Hyvassia

      Samoin ajattelen

    • Huhhuhhyyiii

      Onko totta? Että työväenpuolueita unohtuvat köyhät hallituksessa -

    • HommaaRahaa

      Itselleen punavihreät

    • Todellaihanaa

      Perussuomalaiset ei unohda heikoimpiakaan

    • Hyhhyyiii

      Kylläpäs punavihreät ovat olleet sangen inhottavia

    • Perussuomalaisetparhhan

      !!! ¡!!!!!!!!!!!!

    • Perussuomalaisetparhainp

      Paras n perussuomalaiset

    • Nytonparempi

      Kylläpä Edellinen hallitus on ollut hirvittävä

      • nykyinenonhuonompi

        Mutta ei läheskään niin huono kuin nykyinen hallitus.


    • Ehkänytenemmän

      Onneksi noin puolet ei kertonut Yle gallupin ketä äänestää. Eli juuri mitään merkitystä tuolla gallupissa. Perussuomalaiset on ottanut viime eduskuntavaaleissa 18-19% äänistä.

    • Jytkykolmonen

      Perussuomalaiset tulee taas

      • toivotaanettämenevät

        Toivotaan että persukset menevät ja menevät mahdollisimman kauas.


    • Aikahyväsija

      Perussuomalaiset on tullut jäädäkseen isoksi puolueeksi. Viime eduskuntavaaleissa kakkostila

    • Ykkösluokkaan

      Ehkä pian ykkönen

    • RehellisyysOK

      Pitäisi olla rehellinen

    • Eeeiiiiiii

      Ei ole hyvä asia

    • Eikäpäivastoin

      Sitähän pitäisi heikkoja puolustaa

    • Tulostuosta

      Vaaleissa nähdään

    • Oletteupeita

      Hyvä tippa ym. Perussuomalaiset

    • Eieieeii

      Eihän sitä saisi avuttomiltakin leikata

    • Värrintekipunav

      No eiiiiiiii ei

    • NoOnkummaatouhua

      Vasemmisto hommasi Kokoomuksen Jyrkille eu viran

      • vahuskosa

        Mutta porvari hallitus teki suomen ennätyksen 8 miljardia velkaa vuodessa?
        Pääministerinä 2000-luvun lopulla iskeneen laman aikana toiminut Perheyritysten liiton toimitusjohtaja Matti Vanhanen tyrmää tasavallan presidentin talousjohtajuuteen kohdistuneen arvostelun. Presidentin haastattelun julkaisivat sanomalehti Keskisuomalainen, Savon Sanomat, Etelä-Suomen Sanomat ja Karjalainen.

        Presidentti Sauli Niinistö arvosteli viikonvaihteessa edellisten hallitusten johtajia vaikeiden talouspäätösten välttelystä ja mielikuvien luomisesta. Vanhanen ei ota kritiikkiä itseensä.

        – En oikein ymmärrä tätä mielikuvakäsitettä, koska vuosina 2007–2010, jolloin vuoden 2009 lama iski, kaikki oli totta ja todellista, Vanhanen sanoo.

        Vanhasen mukaan noina vuosina tehtiin sekä oikeita asioita että virheitä, mutta hän ei katso tehtäväkseen arvioida kautensa epäonnistumisia.

        En oikein ymmärrä tätä mielikuvakäsitettä.

        – Matti Vanhanen

        – Kun talous romahti kahdeksan prosenttia vuonna 2009, olennaisin tavoite oli se, että tästä ei synny samanlaista konkurssiaaltoa ja jättityöttömyyttä kuin 1990-luvun alussa. Jossain onnistuttiin, ja saattaa olla, että jossain epäonnistuttiin. On parempi, että juuri Niinistö ja muut arvioivat niitä epäonnistumisia, Vanhanen sanoo.

        Hänen mielestään samalla olisi syytä käydä läpi Sauli Niinistön oma valtiovarainministerikausi.

        – Tällä hetkellä ongelma on se, että kun valuutta ei jousta, niin on vähän nopeasti tehoavia keinoja vientikilpailukyvyn parantamiseksi. Tässä tullaan euron ongelmaan, ja saattaisi olla hyvä arvioida myös sitä, mitä 1990-luvun lopulla ja 2000-luvun alussa euroon liittyessä tehtiin ja jätettiin tekemättä. Toivottavasti Niinistö käy analyysin myös tästä, Vanhanen sanoo.
        "Elvytys oli veroelvytystä"

        Vanhanen ei hyväksy Niinistön kritiikkiä myöskään siitä, että huippumenoja ylläpidettiin velaksi elvytyksen nimissä.

        – Minun kauteni elvytys keskittyi ennen muuta veroelvytykseen. Kaikki menolisäykset, joita tehtiin elvytyksen nimissä, säästettiin vastaavasti muista kehysmenoista.Tältä osin en hyväksy kritiikkiä, Vanhanen sanoo.

        Vanhasen mukaan Suomi oli noina vuosina vientivetoisena maana täysin maailmantalouden armoilla. Tämänhetkiseen tilanteeseen hän ehdottaa "sisäistä devalvaatiota".

        – Se koostuu useista eri toimenpiteistä. Lähivuosina täytyy olla useamman vuoden noin nollassa oleva palkkaratkaisu, sitten pitää löytää julkisen talouden puolelta keinot verotuksen keventämiseen niin, että kotitalouksien ostovoima edes aavistuksen kehittyisi, ja lisäksi täytyy katsoa se, millä eri tavoin yhteiskunta lisää viennin rasitteita veroilla ja maksuilla, Vanhanen sanoo.

        Vanhanen sanoo harkitsevansa ehdolle lähtemistä ensi kevään vaaleihin.

        – Positiivinen harkinta on päällä. Olen saanut paljon rohkaisua tähän liittyen, ja olen luvannut, että tämän syksyn aikana päätöksen teen, Vanhanen sanoo.


    • MyösVasuritVihreä

      Sdp:n Jutta oli kyllä aikamoinen diktaattori Suomea ja suomalaisia kohtaan tuossa hallituksessa

    • NytPerusÄSSILLEÄÄNI

      Toivottavasti ihmiset ovat viisastuneet

    • Hyhhyiiiii

      . USA köyhien puolella

    • NiintekiisätkinMeMyös

      Trumpissa paljon hyvää mutta jos hänet valitaan, hän jättänee tai antanee Suomen Venäjän etupiiriin. Joten Suomen on valmistauduttava mahdolliseen sotaan ja taisteltava viimeiseen hengenvetoon isänmaan puolesta

      • Persumaista, tahatonta tilannekomiikkaa?


    • Vaikuttaaolevan

      12.10 Totuutta ikävä kyllä

    • Parempaaeitule

      Perussuomalaiset on paras puolue kautta aikojen

    • Seonpahuutta

      Älä ikinä äänestä vasemmistoa

    • Parempaakinon

      En varmasti ennenkään ole vasemmistoa äänestänyt

    • Näyttöannettujo

      Leikkaa edelleen jos pääsee hallitukseen!

    • Tottatämäon

      Perussuomalaiset puolustaa heikkoja

      • peruskos

        Aivan kansaneläkettä leikataan, eli kun se on jo 600 euroa kuukaudessa kyllä persu on köyhän asialla.


      • TekisiTaasJosPääsisiHal

        Mutta perussuomalaisten ansiosta ei köyhimpien tarvitse maksaa Yle veroa jne. . Mutta sateenkaarihallitus korotti veroja josta kärsi eniten kaikkein köyhimmät


    • Onhienoaupeaa

      Nyt on hyvä hallitus. Tulosta näkyy jo. Nousukausi alkanut

    • HyihyiHyi

      Hyi Edellinen hallitus

    • Suomivaurastuu

      Ei meidän tarvitse hyväksyä heikkojen suomalaisten sortoa. Eli äänet Perussuomalaisille

    • OmaMaaKuntoon

      Perussuomalaisten avulla Suomi kuntoon

    • Muuteijuuri

      Sinua auttaa Perussuomalaiset

      • persu.tappaa

        Vielä hiukan lisää apua persuksilta ja Suomen vähäväkiset ovat kuolleet.

        Persu tappaa kotona ja puutarhassa.


    • Ainutturva

      Perussuomalaiset on köyhän ainoa turva!!!!!

      • AinoahyväPerusS

        Totta on tuo


    • dfrqby

      Ääritollolla ei ole muuta tekemistä kuin nostaa aivopieruaan paäivittäin palstalla ylös.
      Muuten, Suomi ei maksa Kataisen palkkaa!

    • HIEnoaPERUSS

      Hyvä aloittaja

    • TämäonIhanaaaaa

      Perussuomalaiset rakastaa suomalaisia

    • Ihanaina

      Perussuomalaiset on aina rehellisiä

    • PerussuomalaisetYksin

      Eihän mikään muu puolue ole kantasuomalaisten puolella kuin Perussuomalaiset

    • LuojanKiitos

      Suomi on nyt nousussa. Vienti vetää. Työttömyys pienenee. Onneksi ei ole punavihreät hallituksessa jarruttamassa mm. yritystoimintaa

    • OletteNamuja

      Upeaa ajaa perussuomalaiset

    • PerusSonpras

      Katsokaa mallia perussuomalaisten politiikasta

    • Onihanaa

      Koko maan Perussuomalaiset

    • EtenkinPunavihr

      Helppo uskoa noista

    • PerusSonRehel

      Varsinkin punavihreät on pettänyt äänestäjiään

    • Hyväpson

      Perussuomalaiset ei petä

    • Mokomatkin

      Leikkaisivat vieläkin jos pääsi hallitukseen

    • Eimikäänei

      Mikä ne olisi muuttanut

    • Eieinoita

      Ei noita kannata äänestää enää

    • Eihännoita

      No eiii

    • Pahojaolleet

      No hyi hyyii

    • OlenPerusSäänest

      Olkaa rehellisiä

    • PerussOk

      Niinpäs

    • Parassaaäänen

      Ei noille ääniä

    • Joutuukorj

      Nykyhallitus korjaa edellisten virheitä

      • Ikäväasian

        Joutuu korjaamaan


    • NoHyii

      Vaikka punavihreät oli hallituksessa

    • Ontörkeetä

      Törkeetä

    • Ehkäparasikinä

      Suomessa nyt hyvä hallitus

    • Ehkäpänii

      Kaikkein aikojen paras

    • Kommareita

      Punikki on itsekkäitä

    • Eeeiiiiii

      Eipäs ne välitä köyhistä

    • HyiSikoja

      Olleet sikamaisia

    • Eipunavihr

      Siat/possut on söpöjä

    • Hyviämyö

      Me Perussuomalaiset olemme ihania. Tervetuloa joukkoon rakentamaan hyvää Suomea

    • HyiTeitä

      Vasemmisto : Olette todella hävittömästi!!!!!

    • Taitoimineet

      Tehnyt punavihreät hävittömästi

    • Kauheaaa

      On hirvittävää

    • Tietystioma

      Oma loppuu




      Oma lompakko noille tärkeintä

    • Aikahassua

      Kokoomus leikkasi vähemmän kuin punavihreät

    • LompakollaParemmin

      Punavihreät muka työväenpuolueita asialla

    • JoitaSuomessaOn

      Leikkaisivat välillä ruotsinkielisiltä miljonääreiltäkin

    • Tuoonhirveää

      Miten ne köyhiltä avuttomiltakin leikkasivat

    • Rikoseiok

      Rikollisia vihreissä

    • Hyvinpahaa

      Mm. Viherterroristeja

    • UskoTotuus

      Perussuomalaiset on paras puolue suurimmalle-osalle-eli-miljoonille-suomalaisille

    • Meollaanok

      Kultainen Perussuomalaiset

    • OkPerusS

      Perussuomalaiset ok

    • Mätähaisoo

      Vasemmisto mätänee

    • Pahallemätä

      Mätä se haisee

    • Nähtymonesti

      Vihervasemmistolle kelpaa lähes mikä tahansa hallitusohjelma kunhan oma eliitti pääsee vain ministerin palleista kiinni pitämään

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      61
      1417
    2. Rakkauden riemuvoitto

      Valta voidaan voittaa tiedolla. Mutta tieto on huonompi kuin kauneus, hellyys ja rakkaus. Siksi kauneus on vallan ja tie
      Hindulaisuus
      349
      1131
    3. 37
      812
    4. SINÄ nainen hyvin läheltä

      Pidän sinusta. Mutta mene ensin juttelemaan lääkärin luokse, ja hoida itsesi kuntoon. Sit kun sä olet kunnossa, niin mä
      Ikävä
      70
      796
    5. Nainen mitä tekisit

      Joutuisit tekemään miehelle ja sinulle tai sinulle ja miehellesi ja kahdelle lapselle ruokaa ja kaapista löytyy 2 litraa
      Sinkut
      157
      765
    6. Siis ei ole edes mahdollista

      että ei törmätä, ei sit millään vaikka päällä hyppisi
      Ikävä
      42
      752
    7. Ajatus aamuun

      Tämä jollekin tärkeälle. On asioita mistä jutellaan, on asioita mistä vitsaillaan, on myös asioita mistä ei puhuta kenen
      Ikävä
      48
      722
    8. Martina kauniina lehtihaastattelussa

      Martina antoi hyväntuulisen haastattelun lehteen. Tyylikkäitä kuvia ja kivoja vaatteita kauniilla Martinalla.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      182
      695
    9. Minä en luota sinuun yhtään nainen

      ja aistin että yrität taas satuttaa henkisesti koska tiedät että olet heikkouteni joten siksi tein mitä tein mutta en ki
      Ikävä
      44
      679
    10. J-miehelle

      haluan kertoa että olet edelleen mulle rakas. Ajattelen sinua päivittäin kulta.
      Ikävä
      49
      632
    Aihe