Katolilaiset, miten ihminen pelastuu?

öhgih

Miten pääsee taivaaseen?

15

132

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • yxinkertaista

      Ap. t. 16:31
      Niin he sanoivat: "Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut, niin myös sinun perhekuntasi".

    • Zu.Ukiuki

      Zeesus tulloopi, joko oot valamis?

      Tyhmä teekkari vitzi.

    • ehkä.joskus.katolilainen

      Aioin tehdä uuden aloituksen, mutta asiani taitaa sopia hyvin tähän ketjuun.

      Eli ajattelin juuri arkkienkeli Mikaelia ja päätin katsoa mitä hänestä sanotaan Wikipediassa. Tekstin mukaan yksi hänen tehtävistään on toimia "kuoleman enkelinä" ja jos oikein ymmärsin, niin hän antaa kuoleville ihmisille vielä mahdollisuuden katua, tehdä parannus ja pelastua. Onko se todella noin? Tähänkö Ave Maria rukouskin viittaa? Kuoleman hetkellä tarjottavaan viimeiseen tilaisuuteen kääntyä pelastukseen?

      Ja jos kyllä, niin koskeeko se varmasti muitakin kuin jo valmiiksi katolilaisia, tai armon tilassa olevia katolilaisia? Vai onko tässä kyse vain jostain pikkusynneistä puhdistumisesta?

    • PaavaliJohannes

      Älkää täältä kyselkö. Lukekaa Raamattua, tutkikaa,rukoilkaa.

      • kysyjääkiinnostaa

        Loittaja kysyi katolilaisuuden vastausta pelastuskysymykseen, ei raamatullisen kristityn. Katolilaisuudessa Raamatun sanaa venytetään aika uskomattomiin muotoihin.


    • yölinnunsiivillä

      Sinivalkoisin siivin!

    • ElleEmme

      Ihminen pääsee taivaaseen, siis Neitsyt Marian ja kaikkien pyhien seuraan vain ja ainoastaan:

      a) olemalla juutalainen ja elämällä senmukaista elämää;
      b) olemalla katolilainen eli uskoen ja tunnustaen kaiken sen mitä pyhä katolinen kirkko uskoo, opettaa ja julistaa Jumalan ilmoittamana totuutena sekä elämällä katolisen uskon mukaista elämää.

      Jeesus itse sanoo, että taivaassa ei ole mitään huorintekijöitä, ei siis myöskään ateisteja, punavihreitä, kommunisteja yms. roskaväkeä ja moraalintärvelijöitä. Sen sijaan taivaassa on Neitsyt Maria ja kaikki muut juutalaispyhimykset, joita myös kristittyinä kunnioitamme ja rakastamme.

      • varokaahan

        Me emme pelastu yksin. Kristinusko on yksi perhe. Kukaan ei pelastu yksin. Jossakin Yhdysvalloissa oli suuri tulva. Tulvavesi nousi jopa kotien yläpuolelle. Jotkut ihmiset tulivat veneellä pelastamaan erästä pappia. Pappi sanoi: ”Herra pelastaa minut! Hän rakastaa minua ja minä rakastan Häntä.” Vene lähti. Vedet nousivat yhä. Toinen vene saapui paikalle. Pappi toisti saman asian: ”Herra pelastaa minut.” Vedet nousivat, ja pappi piti kiinni puusta pysyäkseen pinnalla. Kolmas vene tuli paikalle. Ja taas sama tapahtui: ”Herra pelastaa minut.” Vene lähti ja vedet nousivat vieläkin. Puu katkesi. Pappi alkaa hukkua ja huutaa: ”Herra, missä sinä olet?” Ja hän kuulee äänen taivaasta sanovan: ”Hetkinen! Minähän lähetin sinulle kolme venettä.”

        Niin me pelastumme – toinen toisemme kanssa. Apostoli Paavali sanoo: ”Me olemme yhtä ruumista.” Emme ole yksinään. On eräs englantilainen runoilija nimeltään John Donne. Hän sanoo jotain erittäin hienoa. Ehkä olette kuulleet sen. (”No Man Is An Island” – Yksikään ihminen ei ole saari.)iii Aina kun meri vie osan maata pois – kohti merta – Eurooppa kutistuu. Tämä tarkoittaa, että meren alla olemme kaikki yhteydessä toisimme. Yksikään ihminen ei ole saari. Jokaisen ihmisen kuolema vähentää minua, koska olen yhteydessä ihmiskuntaan. Sen vuoksi meidän ei koskaan tule kysyä, kenelle kellot soivat hautajaisten aikana. Ne soivat meille! Tämä tarkoittaa, että kun joku toinen kuolee, osa sinusta kuolee.

        Varokaahan! Meidän uskossamme me uskomme yhteen Jumalaan. Mutta yhteen Jumalaan uskovat myös muslimit ja juutalaiset. Se ei kuitenkaan ole sama! Meidän Jumalamme ei ole muslimien jumala eikä juutalaisten jumala. Meidän Jumalamme on Pyhä Kolminaisuus. Yksi Jumala, yksi olemus, kolme Persoonaa. Rakkauden yhteydessä. Tämä on meidän Jumalamme.


    • Lutheran

      Ihminen tai tarkemmin ottaen ihmisen sielu pelastuu Jumalan armosta, jos hän uskoo Jeesukseen, joka on sovittanut ristinkuolemallaan kaikki synnit, kaikki synnit on sovitettu ja kaikki sielut on pelastettu Jeesuksen kärsimyksen kautta eikä kukaan joka häneen uskoo joudu kadotukseen vaan saa iankaikkisen elämän. Tässä on koko kristinusko tiivistettynä, pelastus ja totuus ja elämä. Jeesus otti pois maailman synnin kantamalla itse koko synnin raskaan taakan, ainoa synnitön kärsi kaikkien synnit lunastaen kaikille syntisille iankaikkisen elämän. Ei kukaan ihminen voi elää synnittä, eikä kukaan, koskaan ole ollut eikä ole synnitön paitsi Jeesus Kristus. "Sillä niin on Jumala maailmaa rakastanut että antoi ainoan poikansa, jottei yksikään, joka häneen uskoo, joutuisi kadotukseen, vaan saisi iankaikkisen elämän." Lisäksi kristinuskon mukaan Jumala itse otti osaa kärsimykseen, koska kolminaisuusopin mukaan Isä, Poika ja Pyhä Henki ovat Jumala. (Kolminaisuusopin mukaan on vain yksi Jumala, jolla on kuitenkin kolme eri persoonaa:Isä, Poika ja Pyhä Henki)

    • Semper-Virgo

      Lyhyesti: usko evankeliumi ja seuraa Kristusta! Tämä seuraaminen tapahtuu yhdessä Jumalan perheen eli kirkon kanssa ja kirkossa, jolle on uskottu koko pelastuksen täyteys. Tämä on kaikille ihmiselle osoitettu ja annettu tie pelastukseen, niin juutalaisille kuin pakanoille. Kaikki muu on lopulta enemmän tai vähemmän spekulointia.

      • Lutheran

        Ei siihen välttämättä toki mitään kirkkoa tarvita että pelastuu, tietenkin kirkko tekee paljon hyvää ja on apuna elämässä ja uskossa ja auttaa elämään hyvää elämää. Pelastumiseen riittää se että uskoo Herraan Jeesukseen Kristukseen, eikä mitään muuta tietä Isän luo ole.

        "Minä olen tie, totuus ja elämä. Ei kukaan pääse Isän luo muuten kuin minun kauttani."

        Juutalainen ei voi pelastua kuin Jeesuksen kautta myöskään, kukaan ei voi elää synnittä eikä voi saada syntejään anteeksi kuin Jeesuksen sovitustyön kautta.

        "Katso, Jumalan Karitsa, joka ottaa pois maailman synnin!"

        "Ja niinkuin Mooses ylensi käärmeen erämaassa, niin pitää Ihmisen Poika ylennettämän,
        15. että jokaisella, joka häneen uskoo, olisi iankaikkinen elämä.
        16. Sillä niin on Jumala maailmaa rakastanut, että hän antoi ainokaisen Poikansa, ettei yksikään, joka häneen uskoo, hukkuisi, vaan hänellä olisi iankaikkinen elämä.
        17. Sillä ei Jumala lähettänyt Poikaansa maailmaan tuomitsemaan maailmaa, vaan sitä varten, että maailma hänen kauttansa pelastuisi.
        18. Joka uskoo häneen, sitä ei tuomita; mutta joka ei usko, se on jo tuomittu, koska hän ei ole uskonut Jumalan ainokaisen Pojan nimeen."

        Kukaan ei voi pelastua omien tekojensa tai tekemättä jättämiensä kautta. Myöskään mikään teko tai synti ei ole anteeksiantamaton, kaikki on sovitettu. Hyvään elämään maanpäällä kirkko voi auttaa. Kirkkoa ei kuitenkaan tarvita pelastumiseen. Myöskään millään lailla elämällä ei voi pelastua ellei usko Jeesukseen, joka ei usko, on jo tuomittu, koska ei uskonut Jumalan ainoaan Poikaan.


      • Semper-Virgo

        Edellä esittelemäsi teoria ei ole yhtäpitävä katolisen uskon kanssa. Ja epäilenpä, että harva luterilainenkaan "sanan ja sakramenttien" hengellisyyden perillisenä sitä allekirjoittaisi. Mitä tulee meihin, kirkko on pelastukselle välttämätön. "Nulla salus extra ecclesiam", ei ole pelastusta kirkon ulkopuolella. Mitä tulee Jumalaan, hänen tiensä ovat salatut ja on varmasti mahdollista, että hän voi pelastaa - ja uskoakseni pelastaakin - sieluja kirkon näkyvän ykseyden ulkopuolelta. Mutta miksi spekuloida ja asettaa itsensä epävarmaan tilanteeseen, kun koko uskon ja armon täyteys on tarjolla kaikille halukkaille?


      • yksiuskova
        Semper-Virgo kirjoitti:

        Edellä esittelemäsi teoria ei ole yhtäpitävä katolisen uskon kanssa. Ja epäilenpä, että harva luterilainenkaan "sanan ja sakramenttien" hengellisyyden perillisenä sitä allekirjoittaisi. Mitä tulee meihin, kirkko on pelastukselle välttämätön. "Nulla salus extra ecclesiam", ei ole pelastusta kirkon ulkopuolella. Mitä tulee Jumalaan, hänen tiensä ovat salatut ja on varmasti mahdollista, että hän voi pelastaa - ja uskoakseni pelastaakin - sieluja kirkon näkyvän ykseyden ulkopuolelta. Mutta miksi spekuloida ja asettaa itsensä epävarmaan tilanteeseen, kun koko uskon ja armon täyteys on tarjolla kaikille halukkaille?

        Kirkko ei pelasta. Täysin Jumalan Sanan vastainen väite.

        Suosittelen aloittajaa unohtamaan tämän palstan ja tutkimaan ja lukemaan Raamattua, Jumalan Sanaa, ja etsimään Herraa Jeesusta. Jokainen etsivä löytää, jos sydämellä etsii. Jeesus kutsuu sinua pelastukseen ja iankaikkiseen elämään. Usko Herraan Jeesukseen. Hän, Jumala, joka tuli lihaksi, sovitti syntisi ristillä, ylösnousi ja on Isän oikealla puolella ja tulee tuomitsemaan eläviä ja kuolleita. Ota Hänet vastaan henkilökohtaisena Vapahtajana ja Herrana, ja seuraa Häntä ja tottele Häntä. Tunne Jumalan Sana, niin sinua ei voi ihminen eksyttää. Jeesus haluaa, että opit tuntemaan Hänet ja että Hän voi johdattaa sinut iankaikkiseen elämään. Meidän pitää vain ottaa ihmisinä pelastus Jeesuksessa vastaan ja antaa elämämme Herramme käsiin.


      • yksiuskova

        Ja ylläoleva viesti kaikille muillekin.


    • evankeliumin.valo

      Katolinen kirkko tutkii Raamattua "tradition valossa". Uskovainen tutkii Raamattua evankeliumin valossa. Traditiot ovat temporaalisia. Evankeliumi on ikuinen.

      Siitä sitten päättelemään, kumpi valo on totista valoa.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 130
      3554
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      94
      3269
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      17
      2408
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1841
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      22
      1698
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1569
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      18
      1534
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      29
      1486
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1451
    10. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      84
      1400
    Aihe