YLE uutiset jatkaa mamutusta

Tehkää_jotain

Sappeni kiehui kun YLE oli löytänyt Irakilaisen jota oli ammuttu.
YLE koetti syyllistää suomalaisia kun nämä eivät olleet estäneet Irakilaista palaamasta takaisin.
Miksi vitussa YLE ei kerro niistä suomalaisista joita maahanmuuttajat ovat raiskanneet tai pahoinpidelleet. Eikö tälle propagandalla tosiaan ole mitään tehtävissä. Viikonloppuna YLE haukkui hallitusta maahatulokriteereistä ja tänään maahanmuuttovirastoa.
Nyt tekijät vastuuseen maan päätiedotuskanavan kansalaisia vahingoittavasta toiminnasta, tällainen ei voi jatkua.

94

113

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • antimatu

      Antaa jatkaa vaan niin kansalaisten vitutuskäyrä nousee nousemistaan. Ressukat luulee, että noin uutisoimalla saa suomalaiset maahanmuuttomyönteiseksi, mutta ei suomalaiset sentään niin johdateltavissa ole.

      • nnnvnnnvhdfhfd

        Joo vaikutus on kyllä aivan päinvastainen mitä nämä pakkoanerahoilla maansa tuhoamista ja syömistä harrastavat suojatyöpaikkalaiset luulevat.


      • PaholaisenPentu

        No ei tokikaan, vaikutus on juuri päinvastainen kuin mihin pyrkivät.


      • pyhimysmatut

        Ja kuka tuonkin taustat tietää? Joku perinyt velka saamisiaan


      • bösse

        Niin eikös tuo ole selvästi yksittäistapaus! Ja sitäpaitsi maailmallahan tapahtuu tuollaisia joka sekuntti, jos noita alkaisi tutkimaan niin missään maassa ei aika ja rahkeet siihen riittäisi! Ja aika "sopivaan aikaan" sattunut kun joka paikassa kiristetään turvapaikka oikeuksia kun alkaa rahat olemaan loppu!


      • onsairasmaa

        mutta varmasti tuo kannetaan Suomalaisten elätiksi takaisin


      • kyyjärveläinen

        Noin 70 turvapaikanhakijaa on reilut viisi prosenttia Kyyjärven asukasluvusta, ja se näkyy päivittäin katukuvassa.

        Kunnan kauppakeskuksessa uudet asiakkaat on otettu hyvin vastaan, kaksi turvapaikanhakijaa on ollut ruokakaupassa töissäkin.

        Ulla Korpeinen.
        Ulla Korpeinen Kuva: Sanna Savela / Yle
        – Kyllä se on meiltä pois, jos he lähtevät, Salen myyjä Irja Ojala sanoo.

        Ojalan mukaan varsinkin perheistä halutaan pitää hyvää huolta ja heitä autetaan. Vastikään Ojala todisti Jyväskylässä tapahtumaa, jossa linja-auton kuljettaja henkilökohtaisesti saattoi perheen seuraavaan bussiin.

        – Kuljettaja kuulutti ennen matkakeskukseen saapumista, ettei kukaan matkustaja saa matkalaukkuja ennen kuin hän on saattanut perheen oikeaan autoon.

        Pahaa sanottavaa ei ole Marimekon liikkeessä työskentelevällä Ulla Korpeisellakaan, joka maalautti talonsa turvapaikanhakijoilla.


      • Heh-
        kyyjärveläinen kirjoitti:

        Noin 70 turvapaikanhakijaa on reilut viisi prosenttia Kyyjärven asukasluvusta, ja se näkyy päivittäin katukuvassa.

        Kunnan kauppakeskuksessa uudet asiakkaat on otettu hyvin vastaan, kaksi turvapaikanhakijaa on ollut ruokakaupassa töissäkin.

        Ulla Korpeinen.
        Ulla Korpeinen Kuva: Sanna Savela / Yle
        – Kyllä se on meiltä pois, jos he lähtevät, Salen myyjä Irja Ojala sanoo.

        Ojalan mukaan varsinkin perheistä halutaan pitää hyvää huolta ja heitä autetaan. Vastikään Ojala todisti Jyväskylässä tapahtumaa, jossa linja-auton kuljettaja henkilökohtaisesti saattoi perheen seuraavaan bussiin.

        – Kuljettaja kuulutti ennen matkakeskukseen saapumista, ettei kukaan matkustaja saa matkalaukkuja ennen kuin hän on saattanut perheen oikeaan autoon.

        Pahaa sanottavaa ei ole Marimekon liikkeessä työskentelevällä Ulla Korpeisellakaan, joka maalautti talonsa turvapaikanhakijoilla.

        Vai sellainen propaganda-annos tällä kertaa... Tällainen sokea monikulttuuriusko on jo suorastaan liikuttavaa. Tulee ihan mieleen se, kun muutama vuosikymmen sitten "kyyjärveläisen" hengenheimolaiset uskoivat ihan vakavasti siihen, että Neuvostoliitossa oli mukamas kaikki hyvin.


    • ylellä.on.missio

      Ylellä on taas missio meneillään. Eero Mäntymaa löysi tyypin Rasmus-ryhmän kautta.

      Mamuttajiahan ne tiettävästi ovat Ylellä kaikki. Eero ehkä kuitenkin ainakin suoltamiensa juttujen perusteella tällä hetkellä innokkain.

      • ylellä.on.missio

        Tai Refugee Hospitality Club -ryhmästä, en muista kummasta.


      • KunhanKysäisen

        Tuollaisiin missioihinko ne meidän maksamat yle-verot menevät?


      • sinnepä.sinne

        Joo.


    • ylellä.uutisissa.tänään

      Siis tuo Ylen haastattelema tyyppihän palasi itse takaisin Irakiin, hän ei jäänyt edes odottamaan turvapaikkapäätöstä.

      Hän epäilee, että häntä ammuttiin siksi, että hänen vaimonsa on kristitty. Mies itse on muslimi.

      Sharia-lain mukaan muslimimies saa naida kristityn naisen. Jos ongelma kuitenkin tosiaan oli miehen kristitty vaimo, niin kyllä ainakin minulle tulee mieleen, että mitenhän vaimo pärjäsi Irakissa sillä aikaa kun mies oli täällä turvapaikanhakijana, tuntuiko turvattomalta? Monesta kristitystä kuulemma tuntuu.

      Mies katuu paluutaan Irakiin. Vaimosta ei uutisessa enempää puhuttu.

    • Eurokansalainen

      YLE on todellisuudessa täysi propagandalinko kaikessa mikä liittyy turvapaikanhakijoihin sekä pakolaisiin. Aivan uskomatonta toimintaa nykypäivän Suomessa.

      Juuri tämä "uutinen" on erittäin hyvä esimerkki millä vaikutetaan kansakunnan mielipiteisiin.

      Tämä haastateltu Hablus oli siis itse vapaaehtoisesti palannut Irakiin ,koska "äiti oli sairaana" . Tuo on kuulemma yleisin tekosyy mitä Irakissa käytetään mikäli halutaan vältellä jotakin . Näin kertovat irakilaiset itse. Tähän on tietysti vaikea sanoa mitään varmaa.

      No Hablus palasi ja kertoi että naamioituneet miehet tulivat autolla, ampuivat häntä ja pakenivat paikalta. Mies itse arveli syyksi sen että hänellä on kristitty vaimo.

      Samassa " uutisessa" haastateltiin paikalliset olot tunteva asiantuntijaa joka kovasti ihmetteli mikäli ampumisen motiivi olisi tuollainen. Piti jopa epätodennäköisenä sitä.

      Samaan " uutiseen" oli YLE: n uutistoimitus saanut myös mahtumaan tiedon että " somessa liikkuu huhuja joiden mukaan Suomesta Irakiin palanneita olisi jopa ammuttu heidän palattuaan sinne. Ei tullut selväksi oliko jopa kuoliaaksi ammuttu.

      Siis YLE kelpuuttaa uutiseensa lähteeksi jopa epämääräiset netissä liikkuvat huhut , kunhan se sopii heidän agendaansa tässä hädänalais casessa. Voisivat samalla vaivalla käyttää näissäkin ketjuissa liikkuvia " tietoja" omissa uutisissaan.

      YLE: n uutistoimitus ei ilmeisesti tarkistellut Hablusin kertomusta mitenkään , vaan se suollettiin semmoisenaan klo 17 uutisiin. Tietysti kun sanoma oli sopiva.

      Kuka tietää ( ellei YLE: n toimituskaan ole tsekannut asiaa) miksi tätä Hablusta on yleensä ammuttu ja missä olosuhteissa? Hän voi olla ollut osapuolena jossakin konfliktissa siellä tai vaikka velkojat koittaneet ottaa ilmat pihalle? Otapa selvää ...? Varmaa on nyt vain se että mies on sairasvuoteella.

      Nyt on vain Hablusin oma kertomus sairasvuoteeltaan ilman muuta tietoa ja se riittää YLE: n uutistoimitukselle pohjaksi juttuun?

      Suurin osa suomalaisista ottaa YLE: n uutiset täytenä totena , joten tuonkin puljun pitäisi tuntea vastuunsa tiedonvälityksessä Suomessa.
      Näissä asioissa YLE on yhtä puolueeton " uutisoija" kuin Putinin media kertoessaan Ukrainan kriisistä venäläisille.

      Lisäksi näyttää että suomalainen valtamedia , YLE kärjessä, käy jostakin syystä omaa yksityistä ristiretkeään hallituksen ja Migrin turvapaikkapolitiikkaa ja - linjauksia vastaan jopa täysin yksipuolisin kertomuksin ilman kritiikin häivääkään.

      Jopa suomalaisen toimittajan pitäisi ymmärtää että kukaan ei omasta asiastaan julkisuuteen tuo mitään negatiivistä. Kyllä ne täytyy normaaliuutisoinnissa ihan toimittajan itse vaivautua kaivamaan esille ja sen jälkeen vasta tehdä juttu. Mikäli siihen enää aihetta on tutkimuksien jälkeenkin.

      Olen kyllä helvetin pettynyt YLE: n toimintaan.

      • juuri.näin

        Erittäin hyvä kommentti aiheeseen sinulla!


      • selkärangattomatnilviäis

        Uutisten tehtävänä on mielestäni kertoa tapahtuneita tosiasioita eikä valikoida uutistapahtumat ja vielä kääntää ne palvelemaan poliittista agendaa. Miten Suomessa voi uutisointi olla mennyt näin päin persettä? Tuo Yle edustaa kantasuomalaisvihamielistä politiikkaa ja palvelee vain vihervasemmiston ja halpatyövoiman tuojien motiiveja.

        Kyllä ns. suomalainen rehellisyys on ollutta ja mennyttä (jos sitä on koskaan ollutkaan).


    • luiti

      Helvetti joka puolella maalimaa tapahtuu näitä ampumistapauksia miksei yle niistä kerro, helvetti äijää oli ammuttu useita kertoja ja henki oli vielä tallella, mikä helvetin tapaus tämäkin mahtoi olla olikohan lavastettu, no oli miten oli vähät kiinostaa ampukoot toisiaan niin että veri ja paska lentää ,,,

    • YLEnDisinformaatiota

      Täältä Suomesta löytyisi YLElle poliisin tutkimaa ja uskottavaa jutunjuurta esim. Pohjanmaalla 17 vuotiaan tytön raiskanneen ja elävältä heinälatoon kuoliaaksi polttaneen afganistanilaismamun tekemisistä.

      Ei tarvitsisi levitellä hihasta vetäistyä stooria , jonka todenperäisyydestä ei ole pienintäkään varmuutta.

    • valheet

      Yle taas kertoo satuja, miksi yle valehtelee, suvakit saa tästäkin jutusta tuulta purjeisiin, samoin vihervasurit ja demarit, kohta tätä irakkilaista äijää raahataan suomeen ja hänen sukuaan, kyllä nänä valheet sais riittää meille veronmaksajille,

      • hhhryryryr

        ihan siksi, koska YLE = suvakit


    • Ylepuhdistuksenalle

      Hyvähän Ylen on valheita levitellä,kun kansa on laitettu pakkomaksamaan
      Ylen propakanta vastoin tahtoaan.Ketkäs siellä Ylen hallitusta johtaakaan ja
      ketkä ovat hallituksen valtuutettuja asioita päättämässä.Siellä se valhepropakanta
      synnytetään ylen palkkaamien toimittajien mieleisenä valhepropakantana .

    • Näinkin

      Ettei vain olisi ollut se vaimo, joka ampui. Tai vaimon veli tms.Ei voi kertoa totuutta, koska kunnia menisi.

      Jossain haastattelussa jätetyt vaimot olivat tosi vihaisia näille karkulaisille. Jos on vielä vaimon korviin/silmiin tullut kertomuksia, miten täällä on juopoteltu ,juhlittu uutta vuotta ym .

    • voi.taivahan.talikyntt

      Suomen turvapaikkapolitiikkaa on tarkoituksella kiristetty jottei Suomi olisi liian houkutteleva maa etuuksien suhteen verrattuna muihin maihin.
      Suomen velkaa yritetään vähentää ja leikkauksia on tehty, nimenomaan suomalaisiin kohdistuvia.
      Siksi on outoa että että nyt sitten aletaan saivartelemaan turvapaikka asioista. Vasemmisto, vihreät ja rkp ovat jo esittäneet vastalauseensa ja Haavisto totesi a-studiossa että on meillä varaa, hoidetaan tämä nyt kunnolla.
      Onko sitä varaa?, kaikki em puolueet ovat tuhlanneet päättömästi hallitusvastuussa
      ollessaan.
      Vasemmisto on aikoinaan pohtinut kuusikymppisten työttömien eläkkeelle päästämistä ja asia on jäänyt pohdinna tasolle, mutta persut saivat sen aikaiseksi.
      Haaviston, vihreitten Niinistön ja Lii Anderssonin olisi jo aika huomata että pelkkä homostelu ei riitä vaan on synnyttävä myös tuloksia, aikaansaannoksia.

    • kauhea.kuhina.käy

      Suvakit ovat netissä aivan tohkeissaan, suunnittelevat ties mitä painostuskampanjaa ja median valjastamista propagandakoneistokseen sekä loppupeleissä valittavansa ihmisoikeustuomioistuimeen, ettei Suomi palauttaisi ketään Irakiin.

      Hulluja nuo suvakit. Mikseivät samantien vaadi, että migri lopetetaan tarpeettomana? He facebook-kavereineen ovat jo päättäneet, että kaikki saavat jäädä.

    • suomenmies

      Rikoksia kun on tekemässä niin joutuu yleensä ammutuksi Sääli ettei Kuollut!!

    • TeuvoKuningas

      Vituttelee kanssa että ne puhuu Bagdadista kuin se olisi koko Irak... Irakissa on turvallisempiakin alueita jossa voisi elellä! Elintasoloiseksi se ammuttukin olisi tänne tullut ja kiikutellut myöhemmin koko sukunsa tänne moniosaajiksi.

    • HAlalallalllAllah

      Oliskohan tossakin takana ihan joku muu syy kuin että vaimo olisi kristitty :D On voinu olla vaikka sadistinen poliisi kun Saddam oli vallassa. YLE ottakaa ja penkokaa tarkemmin juttunne! Tollasta mamutus tekoitku valhe paskaa ei jaksa kattella.

      • enuskoenääl

        Ei niiden kannata enää penkoa mitään. Uskottavuus on jo nollassa. Kaikki jutut mitkä koskettavat monikulttuurisuus unelmaa tai turvapaikanhakijoita jätän jo väliin, jos Yle on niiden takana.


    • päämamutusmedia

      Suomessa käyneitä irakilaisia on varmaan satoja ellei tuhansia.

      Jos YKSI heistä joutuu jostain syystä(vaikka omastaan!) johonkin onnettomuuteen, niin se ei voi mitenkään olla suomalaisten syy!

      YLE etsii sen ainoan tapauksen ja tekee sillä mamutuspropagandaa!?

    • Pakopakolaiset

      Siellähän se mies on edelleenkin. Ilmeisesti siirtyminen muualle on henkeä kalliimpi. Olisikohan niin, että ampumisen todelllinen syy on, se että hän oli paennut maasta ja hakenut turvapaikkaa Euroopasta?

      Tunnen erään Algerialaisen, joka kertoi että hänellä itsellään ei ole palaamista kotiin, koska hänet voidaan tappaa sen takia että hän on asunut Pariisissa. En ihan ymmärrä syytä, mutta minusta vaikuttaa siltä, että heitä pidetään maanpettureina tai jopa länsimaiden kätyreinä kun ovat kerran asuneet länsimaissa. Omalta kohdaltani tiedän jopa Suomessakin nurkkakuntaisten ihmisten esimerkiksi puolustusvoimissa voivan ajatella niin, että ulkomailla asunut ihminen on eräällä tapaa petturi ellei jopa turvallisuusriski. Irakissa ajattelu tuskin on lievempää, mutta eikö miehellä alunalkaenkin ollut joku syy paeta? Miksi siis yritetään vierittää syytä Suomen niskoille ja vain palautuksesta johtuvaksi?!

      Uutispropaganda pakolaisasiassa ei saisi olla näin värittynyttä. Myös ajankohta osuu liian sopivasti heti ja välittömästi siihen ajnkohtaan kun Suomen pakolaispolitiikkaa vuoden voimattomuuden jälkeen on saatu edes jossain määrin hallintaan.

      • ei.koskaan.oma.vika

        Ei sitä tyyppiä palautettu. Itse lähti ja jätti turvapaikan hakemisen sikseen.

        Mutta umpihullu suvakkilauma ja Yle ovat tietenkin sitä mieltä, että tämäkin on Suomen vika.


    • puhuupaskaa

      Näytti kepillä jalkoihin lyöntien jäljiltä, ellei itse maalannut.
      Uskonnolliselta kepitys rangaistukselta vaikuttaisi.
      Luotien lihoja repivältä vammalta ei näyttänyt.

    • menkää

      http://yle.fi/uutiset/mohammed_palasi_bagdadiin_sai_kuusi_luotia_kehoonsa__suomesta_lahteminen_oli_huono_paatos/9143468

      Ne, joiden mielestä Bagdad on heille turvaton, menkööt leireille.
      Tai taistelkoot ISISiä vastaan.
      Jos ei leirejä ole, niin rakentakoot, nuoria miehiä on vaikka kuinka paljon.

      Irakin interreilaajat ovat itse syypäitä siihen, että heitä ei haluta Suomeen. Irakin interreilaajien ja päänroikottajien takia suomalaiset suhtautuvat irakilaisiin epäluuloisesti.

      Menkää Irakiin, valittakaa siellä, että puuro on pahaa tai syökää sellaista puuroa kuin haluatte.

      Ulos Suomesta, te olette itse syypäitä omaan huonoon maineeseenne. Ainoastaan ne, joita todella vainotaan, jotka todella ovat oikeutettuja turvapaikkaan, saavat jäädä.

      • KunhanKysäisen

        Eikös äskettäin kirjoitettu jossakin (totta vai tarua?) että jopa Saudi-Arabia, joka ei mamuja suoraan maahansa ota, on rakennuttanut leirejä turvapaikanhakijoille.
        Monessa maassa on näitä leirejä, mutta ne joko kumisevat tyhjyyttään tai ovat vajaakäytöllä.

        Ihan kunnon asumuksiksi rakennetteja, mutta eivät kelpaa edes väliaikaisiksi asunnoiksi pakolaisille.

        Miksi?


      • leirejä.on
        KunhanKysäisen kirjoitti:

        Eikös äskettäin kirjoitettu jossakin (totta vai tarua?) että jopa Saudi-Arabia, joka ei mamuja suoraan maahansa ota, on rakennuttanut leirejä turvapaikanhakijoille.
        Monessa maassa on näitä leirejä, mutta ne joko kumisevat tyhjyyttään tai ovat vajaakäytöllä.

        Ihan kunnon asumuksiksi rakennetteja, mutta eivät kelpaa edes väliaikaisiksi asunnoiksi pakolaisille.

        Miksi?

        Saudi-Arabian luksusleiri on pyhiinvaeltajille ja käytössä kerran vuodessa, muuten on tyhjillään. Se ei ole pakolaisille rakennettu, eivätkä saudit hätää kärsiviä muslimiveljiään sinne halua.

        Mutta on Lähi-idässä paljon muitakin leirejä, eivät vain oikein kelpaa näille meidän irakilaisillemme, kun parempaa pitää saada. Vaikkapa juuri Suomesta ja Suomen kustannuksella.

        Heikoimmassa osassa ja suurimmassa vaarassa olevia leireille kuitenkin päätyy.


    • suomeenloisimaan

      YLE ei ilmeisesti saa nykyään enää yhtään uutislähetystä aikaiseksi, etteikö sen ole pakko suoltaa juuri tämän tyyppistä matu- paskapropagandaa.

    • YlenSontaa

      Yle suoltaa taas niin laadukasta paskaa niin että haisee tänne kotisohvalle asti. Sunnuntaina toimittiin uuden feminatsipuolueen markkinointitoimistona ja nyt on monta päivää jauhettu tätä suvakkipaskaa. Ilmeisesti aiheeseen vaikuttaa se, että toimittajien kaverit nuo punavihreät persereiät ovat palanneet kesälomiltaan.

    • kamalaa_on

      Suomi on Ruotsi on vaarallisempia kun täällä pelätään/tehdään kunniamurhia.
      Helsingissä asuva irakilaismies aikoi tappaa sisarensa kunniasyistä. Nuori mies oli sopinut isänsä kanssa sisarensa tappamisesta Helsingissä.
      Irakilaismies lähetti useille ihmisille viestejä, joissa kertoi tappavansa sisarensa ja ostaneensa aseen.
      Irakilaismies kertoi poliisille, että hän tappaa siskonsa. Lisäksi hän sanoi muuttavansa vankilasta vapautumisen jälkeen takaisin Irakiin.

      Yli viisi tuhatta naista kuolee kunniaan liittyvissä miesten tekemissä murhissa joka vuosi.
      Yhtä Suomessa käynyttä miestä on ammuttu Irakissa

    • ei.sharian.vastaista

      Ketä kiinnostaa, onko jollakin muslimilla kristitty vaimo? Ei ketään, jotain sukulaista ehkä, jostakin henkilökohtaisesta syystä.

      Siinä luultavasti syy ampumiseen, perheriita joistakin pyhistä kirjoituksista.

      • eiolekaan

        Vielä talvella Khulbus ja hänen vaimonsa olivat Suomessa turvapaikanhakijoina. Muiden irakilaisten tavoin he olivat ylittäneet Välimeren ja kulkeneet Suomen Lappiin Ruotsin kautta.

        Khulbus ja hänen vaimonsa päätyivät Tervolan vastaanottokeskukseen odottamaan turvapaikkapäätöstä. Aluksi he uskoivat saavansa Suomesta suojelua.

        Mielialat alkoivat laskea pian. Khulbus seurasi, kun Suomi tiukensi turvapaikkalinjaansa ja alkoi antaa irakilaisille yhä enemmän kielteisiä turvapaikkapäätöksiä.

        – Marraskuussa kuulin, että tilanne on muuttunut. Että Irak olisi Suomen mukaan aiempaa turvallisempi ja alkanut lähettää irakilaisia Bagdadiin. Nämä uutiset ja odottaminen väsyttivät.

        Lopulta Khulbusin äiti sairastui kuolemanvakavasti ja pyysi poikaansa palaamaan kotiin. Khulbus ei jäänyt odottamaan turvapaikkapäätöstään.

        – Se oli huono päätös. Minun ei olisi pitänyt palata. Mutta mielentilani oli huono silloin, kun päätökseni tein.

        "Minua vainotaan kristityn vaimoni takia"

        Khulbus ei tiedä, keitä hänen ampujansa olivat. Ennen Suomeen lähtöä Khulbus oli työskennellyt öljy-yhtiössä Pohjois-Irakissa ja Isis oli uhkaillut häntä ja hänen työtovereitaan.




        Mohammed Khulbusin vastaanottokeskuksen asiakaskortti.

        Mohammed Khulbusin vastaanottokeskuksen asiakaskortti. Kuva: Mohammed Khulbus
        Khulbus kuitenkin uskoo tulleensa ammutuksi, koska hänen vaimonsa on kristitty ja Khulbus itse muslimi.

        Konfliktinratkaisujärjestö CMI:n Irak-asiantuntija Hussein al-Taee pitää erikoisena sitä, että jotakuta ammuttaisiin vaimon uskonnon vuoksi.

        – Jos tulkitsee sharialakia, sunnimies kristityn naisen kanssa tai juutalaisen naisen kanssa on puhtaasti sallittua. En näe suoraa ongelmaa sen takia, että hänellä on kristitty vaimo, ja häntä sen takia pitäisi vainota.


      • Höh-
        eiolekaan kirjoitti:

        Vielä talvella Khulbus ja hänen vaimonsa olivat Suomessa turvapaikanhakijoina. Muiden irakilaisten tavoin he olivat ylittäneet Välimeren ja kulkeneet Suomen Lappiin Ruotsin kautta.

        Khulbus ja hänen vaimonsa päätyivät Tervolan vastaanottokeskukseen odottamaan turvapaikkapäätöstä. Aluksi he uskoivat saavansa Suomesta suojelua.

        Mielialat alkoivat laskea pian. Khulbus seurasi, kun Suomi tiukensi turvapaikkalinjaansa ja alkoi antaa irakilaisille yhä enemmän kielteisiä turvapaikkapäätöksiä.

        – Marraskuussa kuulin, että tilanne on muuttunut. Että Irak olisi Suomen mukaan aiempaa turvallisempi ja alkanut lähettää irakilaisia Bagdadiin. Nämä uutiset ja odottaminen väsyttivät.

        Lopulta Khulbusin äiti sairastui kuolemanvakavasti ja pyysi poikaansa palaamaan kotiin. Khulbus ei jäänyt odottamaan turvapaikkapäätöstään.

        – Se oli huono päätös. Minun ei olisi pitänyt palata. Mutta mielentilani oli huono silloin, kun päätökseni tein.

        "Minua vainotaan kristityn vaimoni takia"

        Khulbus ei tiedä, keitä hänen ampujansa olivat. Ennen Suomeen lähtöä Khulbus oli työskennellyt öljy-yhtiössä Pohjois-Irakissa ja Isis oli uhkaillut häntä ja hänen työtovereitaan.




        Mohammed Khulbusin vastaanottokeskuksen asiakaskortti.

        Mohammed Khulbusin vastaanottokeskuksen asiakaskortti. Kuva: Mohammed Khulbus
        Khulbus kuitenkin uskoo tulleensa ammutuksi, koska hänen vaimonsa on kristitty ja Khulbus itse muslimi.

        Konfliktinratkaisujärjestö CMI:n Irak-asiantuntija Hussein al-Taee pitää erikoisena sitä, että jotakuta ammuttaisiin vaimon uskonnon vuoksi.

        – Jos tulkitsee sharialakia, sunnimies kristityn naisen kanssa tai juutalaisen naisen kanssa on puhtaasti sallittua. En näe suoraa ongelmaa sen takia, että hänellä on kristitty vaimo, ja häntä sen takia pitäisi vainota.

        Niinpä niin. Hiirien vetämästä kurpitsastakin särkyi pyörä kotimatkalla, kun ilkeät suomalaiset eivät olleet rahoittaneet kunnon ajoneuvoa pakolaisparalle. Voi itkujen itku.


    • agendallamennään
    • Olikohansyytäsysissä

      Yleensä taparikollisia ammutaan. Yleensä ampuja on toinen rikollinen, harvemmin poliisi.

    • Toivotaankaivossa

      Eiköhän ampumisen syy ole sama kuin se minkä takia mies lähti pakoon Irakista! Sitä ei välitetty uutisissa edes mainita.

      Lisäksi hän on karkuri, joka on piileskellyt länsimaissa ja on siten tulkittavissa näiden mahdolliseksi kätyriksi. Eipä taida sekään olla lieventävä asianhaara.

      Ampumisen perimmäinen syy on siis kaikkea muuta kuin Suomen. Uutiseen voi luottaa vain siltä osin, että mies katuu vapaaehtoista paluutaan katkeasti.

    • Vöyrinmasa

      Olivatko pitäneet tätä juttua 6kk pöytälaatikossa odottamassa sopivaa hetkeä, kun pakkomaahantuloa yritetään rajoittaa?

      • asfdg

        Mulle kanssa tuli mieleen, mutta normaali-ihmiseen nämä jutut eivät enää tehoa, ärsyttää vain yheä enemmä kriittiseksi.
        Oksettaa ihan tuo syyllistäminen. Yöks.
        Toivottavasti joku vielä penkoo tarkemmin ja selvittää, mikä tuossa ampumisessa oikein oli takana.
        Vai kerjääkö Mohammetti nyt, että lähetettäisiin kultavaunut noutamaan suomalaisten hitaan migrin takia tänne elätettäväksi. Ja äiskä kanssa. Ja vaimo ja lapset.
        Ei mahda mitään, mutta joku tässäkin jutussa nyt haiskahtaa.


      • yle.osaa.juuri.tämän

        Nyt osuit suoraan asian ytimeen, siellä se on ollut valmiina, ja nyt on se hetki.


    • LopenKyllästynyt

      Ja YLE: n television illan pääuutisissa aiheena. No nih. Siinäpä kansalaiset nyt suurin joukoin barrikaadeille irakilaisten nuorten turvapaikanhakijamiesten puolesta taistelemaan palautuksia vastaan.

      Voisiko YLE vielä yhtä isoosesti lyödä rumpua siitä tosiasiasta että juuri ketään ei saada maasta poistumaan , ellei kutsumaton vieras itse suostu lähtemään. Siihen saakka joka päivä Suomessa maksaa suomalaisen kustannustason mukaan ja elämisen sekä oleilemisen kustantaa Suomeen veroa maksava henkilö/yhteisö.

    • KarkuriMatkalaiset

      Kun nuori sotilaskarkuri palaa maahansa ja sotimassa olleet näkevät hänen palanneen karkumatkaltaan ; niin eikö heitä pistä vihaksi ?

      Sotilaskarkureita on ammuttu jopa Suomessa sotien aikana.
      Neuvostoliitossa ammuttiin jopa pakkopalautukseen joutuneet sotavangit.
      Sotilaskarkureita ei ole syytä lelliä, he ovat itse asiassa suurimpia syyllisiä tähän koko kolmea maanosaa ravistelevaan kriisiin.

      • kotiinpaluun.juhlaa

        Totta. Miten tämä porukka kehtaa palata kotikaupunkeihinsa?
        Miltä tuntuu naapureista katsella sotalasten lomakuvia Euroopasta, kun Irakin interreilaajat palaavat reissusta?


    • doopoop

      YLE on täysin suomalaisten vastainen saastainen propaganda tunkio.

      Miksi suomalaisten pitää maksaa noista valheista jota YLE suoltaa.
      Olisi parasta että kaikki yleläiset potkaistaan suoraan leipäjonoon!!!

    • bjhhjhhuhu

      Koska YLE haastattelee suomalaisia haluaako Suomen kansa suomeen arabi tai afrikka laumoja?

      Suomalaiset poliitikot pitää erottaa Suomen kansan vastaisina ja YLE on lopetettava!

    • törkeää

      Kyllä tuo näytti räävittömältä touhulta YLELTÄ ,mistä sitä kukaan tietää syytä miksi on ammuttu ,mutta yrittävät syyttää suomalaisia.

    • Nyt_vituttaa

      YLE:n mamutus jatkuu. Tämän aamun pääuutinen oli ohje maahanmuuttajille kuinka valitetaan hallinto-oikeuteen ja miten perustellaanettä turvapaikka hakemus saadaan uuteen käsittelyyn ja näin jatekettua maassoloaikaa taas vuodella.
      Miksi vitussa YLE:n uutisia ei voi suoraan muuttaa mamukanavaksi kun uutisissa ei mitään muuta tulekkaan kuin näitä ohjeita maahanmuuttajille miten he saavat oltua täällä perusteettomasti. Tämäkö oli Yleveron tarkoitus, että kansalainen ei enää voi päättää haluaako tuosta PASKASTA maksaa.
      Eikö tuolle paskan syytämiselle löysy mitään loppua, vai onko tosiaan niin että suomeen pitää perustaa uusi puolue joka aidosti pistää pisteen tälle järjettömälle kansakuntaa vahingoittavalle toiminnalle.
      Kuka vastaa Ylen uutistoimimnnasta ja mikä on hänen poliittinen taustansa, onko hänkin joku maahanmuuttaja?

      • jgutgjg

        Tuohan on ihan vihervasemmiston oma puuhalaitos. Koko kansan verorahat käytetään suurimmaksi osaksi siihen, kuinka saadaan käytettyä vielä tuhottomasti lisää rahaa maasta poistettavien ankkuroimiseen Suomeen.

        Ylen pitäisi edustaa Suomen valtiota ja suomalaisten etua eikä tuo todellakaan ole sitä.


    • fiktion.tuottajat

      Ylen toimittajat ilmeisesti ajavat sellaista agendaa, että suomesta mentäisiin tutkimaan, miten palautetuille on käynyt, raportti siitä miten he ovat kotoutuneet omaan kotimaahansa, jne. jne.
      Parhaassa (=pahimmassa meille) tapauksessa sieltä tuodaan takaisin ne palautetut, jotka eivät ole kotoutuneet. Pian uskovat itsekin nämä toimittajat, että ne ovatkin suomalaisia, jotka on väkisin viety irakiin.
      Kohta tekevät a-studion suomen valtion törkeyksistä, kun kuljetetaan suomalaisia pakolla vangeiksi irakiin. Kyllä ne toimittajat ovat niin viisaita.
      A-studion suuri kotiuttamis- ja palautusilta.

    • Selvitettävää_riittää

      Tälle mamutustulvalle löytyy myös kasvot. Atte Jääsekeläinen vastaa sekä uutis, että ajankohtaisohjelmista ja näin ollen vain hänen suostumuksellaan kaikki tämä on mahdollista. On myös mahdollista, että koko tähän Ylen mamutustulvaan on tullut käsky juuri Atte Jääskeläiseltä.
      Mikä on Atte Jääskeläisen motiivi vahingoittaa suomea on taas hämärän peitossa.
      Tietääkö joku, onko Atte Jääskeläsisellä kytköksiä vastaanottokeskuksiin vai onko hän lakimiehenä mukana lakimiespalveluita tuottavissa yrityksissä.Vvai onko Atte Jääskeläinen päättänyt järjestää lakimieskavereilleen töitä näillä loputtomilla oikeudenkäynneillä, joita me kansalaiset maksamme. Mitkä ovat maahanmuuttajien lakimieskulut tänä vuonna ja mikä on Atte Jääskeläisen proviisio näistä?
      Voisikohan Ylen ajankohtaisohjelmat ottaa selvitettäväkseen tämän kuvion, luulen että Helsingin huumepoliisin kiemurat ovat pientä tämän kuvion kassa joka ainakin taloudellisesti pyörii ihan eri tasolla kuin huumepoliisin kiemurat.
      Ai niin ei voikkaan.....Atte Jääskeläinen johtaa ajankohtaisohjelmia, kuten johti JAri Aaanio huumepoliisia.

      • sana.on.vapaa.vai

        Joko se taas mv-lehden pitää tuokin kytkös kaivaa esiin, suomessa kun journalismia ei oikein enää ole. On vain hallituksen virallinen linja, Ylen virallinen linja jne. Homekouluasiastakaan ei opettajilla enää ole lupa puhua, joten hyvään suuntaan ollaan menossa.


      • hyvintoimiikorruptio

        Tämä yksi pariskunta on suuri sankari: mies päästi matut maahan laiminlyömällä virkatehtävänsä pitämällä rajat auki ja vaimo ottaa rahat pois sillä Suomen valtiolta. Valtamediamafian julkaisuissa esitellään suurinakin kansan suosikkeina ja hyväntekijöinä.


    • rakastamme_mamuja

      Kyyjärvellä vastaanottokeskuksen perustamista vastustettiin ankarasti. Turvapaikanhakijoiden saavuttua tapahtui täydellinen käännös. Nyt lähes puolet kuntalaisista on allekirjoittanut adressin vokin säilymisen puolesta.

      "Kaikki hymyilevät". Se on turvapaikanhakijoiden vastaus, miksi he viihtyvät Kyyjärven vastaanottokeskuksessa, joka sijaitsee Keski-Suomen luoteiskulmassa, 1300 asukkaan kunnassa.

      Hymyilevä suomalainen kuulostaa satuolennolta, mutta tavallisten kyyjärvisten kommentit turvapaikanhakijoista ovat häkellyttävän positivisia: "Mentaalinen piristysruiske", "kylä on herännyt eloon" tai "parasta pitkään aikaan".

      Kyyjärven vastaanottokeskus avattiin viime joulukuussa. Vajaan 50 kilometrin päässä Saarijärven Kolkanlahdessa avattiin keskus muutamaa kuukautta aikaisemmin.

      • kyyjärvellä.homma.toimii

        Kuosmanen sijoitti Kyyjärven vastaanottokeskukseen vain afgaanimiehiä. Hän uskoi, että afgaanit arvoineen sopisivat hyvin elämään keskisuomalaisessa pikkukunnassa: he ovat aktiivisia, ahkeria ja työteliäitä, eivätkä he ole paikkakunnalla asuessaan raiskanneet tai polttaneet ketään elävältä.


      • hommatoimii
        kyyjärvellä.homma.toimii kirjoitti:

        Kuosmanen sijoitti Kyyjärven vastaanottokeskukseen vain afgaanimiehiä. Hän uskoi, että afgaanit arvoineen sopisivat hyvin elämään keskisuomalaisessa pikkukunnassa: he ovat aktiivisia, ahkeria ja työteliäitä, eivätkä he ole paikkakunnalla asuessaan raiskanneet tai polttaneet ketään elävältä.

        Niinhän se toimii kaikkialla muuallakin.


      • En-luottaisi

        Kyyjärven afgaanit kuulostivat olevan sukulaisia tai tuttuja ennestään. Ei kai sentään sukulaisia kovin helposti raiskata tai polteta.

        Muutoin afgaanit ovat kovin huonossa maineessa .Hiljattain esim Saksassa 3-4 afgaania raiskasi maanmiehensä vastaanottokeskuksen läheisessä luolassa. Siis miehen. Huumeiden myynnistä ym puhumattakaan.


      • hyvämaine
        En-luottaisi kirjoitti:

        Kyyjärven afgaanit kuulostivat olevan sukulaisia tai tuttuja ennestään. Ei kai sentään sukulaisia kovin helposti raiskata tai polteta.

        Muutoin afgaanit ovat kovin huonossa maineessa .Hiljattain esim Saksassa 3-4 afgaania raiskasi maanmiehensä vastaanottokeskuksen läheisessä luolassa. Siis miehen. Huumeiden myynnistä ym puhumattakaan.

        Kaikki, jotka tuntevat afgaaneja, pitävät heistä.


      • KokemustaRiittää
        hyvämaine kirjoitti:

        Kaikki, jotka tuntevat afgaaneja, pitävät heistä.

        Älähän yleistä.


      • kyyjärveläinen
        KokemustaRiittää kirjoitti:

        Älähän yleistä.

        – Kyllä se on meiltä pois, jos he lähtevät, Salen myyjä Irja Ojala sanoo.

        Ojalan mukaan varsinkin perheistä halutaan pitää hyvää huolta ja heitä autetaan. Vastikään Ojala todisti Jyväskylässä tapahtumaa, jossa linja-auton kuljettaja henkilökohtaisesti saattoi perheen seuraavaan bussiin.

        – Kuljettaja kuulutti ennen matkakeskukseen saapumista, ettei kukaan matkustaja saa matkalaukkuja ennen kuin hän on saattanut perheen oikeaan autoon.

        Pahaa sanottavaa ei ole Marimekon liikkeessä työskentelevällä Ulla Korpeisellakaan, joka maalautti talonsa turvapaikanhakijoilla.

        Korpeinen tarttui miehensä kanssa talkooapuun, jota voi tilata vastaanottokeskuksesta. Työn arvon määrittää jokainen itse: siitä maksetaan vapaaehtoinen maksu vastaanottokeskukselle. Raha käytetään turvapaikanhakijoiden virkistystoimintaan, esimerkiksi ostosmatkoihin.

        – Kuvittelimme etukäteen, että tänne muuttaa kauheita roistoja, mutta tänne tulikin perheitä ja suloisia lapsia.


      • Tosiasiassa
        kyyjärveläinen kirjoitti:

        – Kyllä se on meiltä pois, jos he lähtevät, Salen myyjä Irja Ojala sanoo.

        Ojalan mukaan varsinkin perheistä halutaan pitää hyvää huolta ja heitä autetaan. Vastikään Ojala todisti Jyväskylässä tapahtumaa, jossa linja-auton kuljettaja henkilökohtaisesti saattoi perheen seuraavaan bussiin.

        – Kuljettaja kuulutti ennen matkakeskukseen saapumista, ettei kukaan matkustaja saa matkalaukkuja ennen kuin hän on saattanut perheen oikeaan autoon.

        Pahaa sanottavaa ei ole Marimekon liikkeessä työskentelevällä Ulla Korpeisellakaan, joka maalautti talonsa turvapaikanhakijoilla.

        Korpeinen tarttui miehensä kanssa talkooapuun, jota voi tilata vastaanottokeskuksesta. Työn arvon määrittää jokainen itse: siitä maksetaan vapaaehtoinen maksu vastaanottokeskukselle. Raha käytetään turvapaikanhakijoiden virkistystoimintaan, esimerkiksi ostosmatkoihin.

        – Kuvittelimme etukäteen, että tänne muuttaa kauheita roistoja, mutta tänne tulikin perheitä ja suloisia lapsia.

        sinä et ole kyyjärveläinen, vaan Varsinais-Suomesta kotoisin oleva mielenterveysongelmainen trollaaja, aka insesti-humanist1, joka ei pahenevan aivovammaisuutensa takia enää muuhun kykene kuin spämmäämään päättömästi copypasteja joka puolelle.


    • Eurokansalainen

      YLE: n uutispomo ja tämän propagandan salliva Atte Jääskeläinen on näköjään koulutukseltaan lakimies joten asiantuntemusta ja tuttuja löytyy aikamoinen määrä varmasti lakimiespiireistä eli toisin sanoen eri lakiasiaintoimistoista.

      Yksi suurimpien hyötyjien joukko tässä turvapaikkabisneksessä jota nimenomaan suomalaisten rahoittama YLE mainostaa voimakkaasti ovat juuri lakimiehet ja lakitoimistot jotka hoitavat näitä valitusrumbia.

      Nyt odotetaan ennätysmäärää valituksia turvapaikkapäätöksistä ja nämä herrat jotka hoitavat näiden hädänalaisten valituksia eivät tee mitään , siis yhtään mitään, ilman että siitä laskutetaan Suomessa veroa maksavaa henkilöä/yhteisöä. Joka minuutti maksaa.

      Wikipedian mukaan Atte Jääskeläinen näyttää olevan ns "sisäpiiriläinen" joka osallistui Bilderberg-ryhmän kokoukseen vuonna 2007.

      Nyt on vaikea sanoa mikä on tämän Atte Jääskeläisen motiivi tässä propagandan suoltamisessa mutta eihän tuo näytä lainkaan hyvän ja tasapuolisen tiedonvälityksen takuumiehen toiminnalta joka vieläpä kustannetaan YLE -verolla meiltä kaikilta.

      • huomioonotetavaa

        Aiheellisia huomioita.
        Yen journalismissa näytetään yhä useammin sivuutettavan asioiden taustatiedot. Eikö ylen talous kestä taustatoimittajien käyttöä tietojen syventämiseen?
        Siispä varsin tarpeellista että muut sellaisia tietoja etsivät ja kertovat julki. Aktiivisuutta niiden saaminen tietysti vaatii enemmän kuin vain ylen ohjelmavirran seuraaminen mutta ylen oma nykysaavutus onkin että se pakottaa kuulijat kriittisemmiksi kuin koskaan sitten 60- ja 70-lukujen.


      • ahneen.loppu

        Yleensähän motiivi on aina raha. Eiköhän se tässäkin tapauksessa...
        Sivumennen sanoen, ylellä on muutenkin asiat huonolla mallilla. Uutisissa raportit ja uutistenlukijan puheet menee päällekkäin hyvinkin usein, tekstitysten taso on huonontunut, virheitä riittää.
        Eli ammattitaito on kateissa moraalin lisäksi siinä talossa.


    • kanavavaihtuu

      Ehdotan ylevero pois.Atte porukoineen voi omalla rahoituksellaan kustantaa asiaansa ajavan kanavan. Atte peukuttaa. On otettava tutkintaan miksi tälläistä yksisilmäistä potaskaa voidaan jauhaa jatkuvasti.Meillä on maanlaajuisesti tärkeääkin ja asiallista uutista.Tai on jokaiseen tämäntyyppiseen juttuun myös vastakkainen mielipide,kuva samaan ohjelmaan.Tuollaiseen yksipuoliseen johdattelevaan uutisointiin meille ei ole enää sijaa.Eihän näihin voi uskoa enää erkkikään.

      • ulosyle

        sama yle- toimii myös vihreiden propaganda kanavana


    • Eurokansalainen

      Meillähän on poliitikoista koostuva valiokunta jonka pitäisi katsoa senkin perään että toteutuuko YLE: n toiminnassa myös asiallinen ja puolueeton tiedonvälityslinja.

      Otan itse yhteyttä omaan asiamieheeni joka istuu tuossa poppoossa.
      Tuskinpa mitään tapahtuu mutta pakkohan näin yksipuoliseen " tiedonvälitykseen" on puuttua .

      • kannattaa.edes.yrittää

        "Otan itse yhteyttä omaan asiamieheeni"
        "pakkohan näin yksipuoliseen " tiedonvälitykseen" on puuttua "

        Hienoa, aivan loistava asia! Teit minun ja taatusti monen muunkin päivästä aurinkoisen!


      • yle.lakkautettava

        Kiitos! Samoin täälläkin ajatellaan, kaikki joilla on pieniäkin yhteyksiä kyseiseen puulaakiin, ottakaapa yhteyttä ja kertokaa että kansa alkaa olla kypsynyt suoranaiseen huijaukseen.


    • Haistakaa_paska

      Ei ihme että Atte Jääskeläinen mamuttaa. Asianajajat ovat suurin hyötyjäryhmä suomessa maahanmuuttajista, tänäkin vuonna 10000 toimeksiantoa, jossa valtio maksaa kulut ja niitähän tulee. Jos keskimääräisen oikeudenkäynnin kulut ovat esim 8000€, niin puhutaan jo 80€ miljoonan tulonsiirrosta. Ei ihme jos mamutusmedia onkin kokonaan oikeiston hallussa, heillä on nimittäin oma lehmä niin syvällä mamuojassa, että millään muulla ryhmällä suomessa ei ole intressiä suosia maahanmuuttoa niinkuin äärimmäisen rikkailla lakimiehillä, joiden äänitorvena toimii Atte Jääskeläinen.

      • onmyösmuita

        Onhan noilla punaviherhörhöillä ihan vastaava tarve suosia tätä touhua, mutta siinä motiivina on utopistinen ideologia eikä omien taskujen täyttö. No osallahan se johtaa myös omien taskujen täyttöönkin, kun pääsee suojatyöpaikkaan, jossa saa ilman mitään tulosvastuuta puuhastella näiden asioiden parissa.


    • Yle ei ole nyt viikkoon oikein muita uutisia suoltanukkaan tuutista, kuin vaan mamujen muka huonoa kohtelua ja maahanmuutto virkailijoitten syyttelyä kielteisistä päätöksistä! Tämä asia tulee oikein räikeenä esille. Kommentoijatkin ja haastateltavat valitaan aina ylen kriteerien mukaan. Vastakkaista mielipiteen omaavat ei pääse lähetyksiin!
      Mistähän tällainen paapomis ohje on taas ylelle tullut. Kaikki uutiset ja ajnkohtais ohjelmat radiossa ja Tv.ssä on vaan täynnä mamujen kohtaloita ja siitä syytetään vaan suomalaisia viranomasia ja kansalaisia. Kaikki tämä vielä yhteiskunnan rahoilla. Törkeää touhua.
      Yle syyllistyy tähän touhuun vähän väliä. Ylen ohjeistuksessakin on joku pykälä, että täytyy edistää maahanmuutoa ja suvaitsevaa mielipidettä.
      Tämä Ylen touhu alkaa jo tosiaan kyllästyttää.

      • yle.elää.kuplassaan

        Pari päivää sitten Ylen ruotsinkieliset olivat taas vauhdissa. Studiossa oli olevinaan keskustelu maahanmuuttokriitikko vastaan avosydämisesti maahanmuuttajiin suhtautuva henkilö (tms).

        Todellisuudessa siinä oli kolme suvakkia yhtä järkevästi ajattelevaa ihmistä vastaan. Vastapuolen lisäksi juontaja on suvakki ja myös asiantuntijaksi keskustelua arvioimaan oli kutsuttu pilkallisesti maahanmuuttokriitikolle naureskeleva suvakki.

        Siis aivan käsittämätöntä. Vaikea uskoa, että tuollainen inkvisitioyritys voi sivistysvaltiossa tapahtua, mutta uskottavahan se on, kun omin silmin näkee. Ja helppohan tietty siinä mielessä on uskoa tuollaista tapahtuvan, että kyseessä on Ylen unelmakupla omine sääntöineen, ei mikään todellisuuteen vähääkään kiinnittynyt maailma.

        Näkyy vielä täällä tuo ohjelma, jos joku haluaa katsoa:

        http://areena.yle.fi/1-3101043?autoplay=true

        Otto Sormunen
        vs.
        Veronica Kalhori
        Jan Sundberg
        Bettina Sågbom


      • esimerkkejäriittää
        yle.elää.kuplassaan kirjoitti:

        Pari päivää sitten Ylen ruotsinkieliset olivat taas vauhdissa. Studiossa oli olevinaan keskustelu maahanmuuttokriitikko vastaan avosydämisesti maahanmuuttajiin suhtautuva henkilö (tms).

        Todellisuudessa siinä oli kolme suvakkia yhtä järkevästi ajattelevaa ihmistä vastaan. Vastapuolen lisäksi juontaja on suvakki ja myös asiantuntijaksi keskustelua arvioimaan oli kutsuttu pilkallisesti maahanmuuttokriitikolle naureskeleva suvakki.

        Siis aivan käsittämätöntä. Vaikea uskoa, että tuollainen inkvisitioyritys voi sivistysvaltiossa tapahtua, mutta uskottavahan se on, kun omin silmin näkee. Ja helppohan tietty siinä mielessä on uskoa tuollaista tapahtuvan, että kyseessä on Ylen unelmakupla omine sääntöineen, ei mikään todellisuuteen vähääkään kiinnittynyt maailma.

        Näkyy vielä täällä tuo ohjelma, jos joku haluaa katsoa:

        http://areena.yle.fi/1-3101043?autoplay=true

        Otto Sormunen
        vs.
        Veronica Kalhori
        Jan Sundberg
        Bettina Sågbom

        En katso enää noita natsien näytösoikeudenkäyntien kaltaisia ohjelmia, joissa on henkilö tai asia tuomittu jo etukäteen ja teeskennellään asioista vielä keskusteltavan. Tätä samaahan se on ollut koko ajan: pakkoruotsikeskustelu, maahanmuuttoillat jne.

        Puhukoot itse ohjelmansa ja lopettakoot teeskentelyt siitä, että kaikilla on mahdollisuus tuoda tasapuolisesti mielipiteensä julki.


      • natsit.ulos.suomesta
        esimerkkejäriittää kirjoitti:

        En katso enää noita natsien näytösoikeudenkäyntien kaltaisia ohjelmia, joissa on henkilö tai asia tuomittu jo etukäteen ja teeskennellään asioista vielä keskusteltavan. Tätä samaahan se on ollut koko ajan: pakkoruotsikeskustelu, maahanmuuttoillat jne.

        Puhukoot itse ohjelmansa ja lopettakoot teeskentelyt siitä, että kaikilla on mahdollisuus tuoda tasapuolisesti mielipiteensä julki.

        Hyvin tiivistit, mitä Ylen tarjonta on.

        "natsien näytösoikeudenkäyntien kaltaisia ohjelmia, joissa on henkilö tai asia tuomittu jo etukäteen ja teeskennellään asioista vielä keskusteltavan. "

        Katsomattakin tietää, mitä sieltä tulee.


    • voi.hevon.v

      Se on nyt niin, että venäjänkin televisio kertoo todenmukaisemmin asiat, kuin tämä suomalainen höyryradion jälkeläinen, yle.

      • Sovjet_finland_SF

        On täysin totta, että tällä hetkellä suomen verovaroin kustannettu Yle tuottaa epäluotettavampaa uutistarjontaa kuin Putinin tarkkaan valvottu Venäläinen uutisointi.
        On uskomatonta kuinka alas suomessa ollaan valuttu vajaassa kahdessa vuodessa, kansalaiset ei enää voi luottaa valtion kustantamaan uutisointiin.
        Osa syyllinen onvarmaan hallitus, mutta pääsyylliseksi on katsottava nimenomaan Atte Jääskeläinen, ilman hänen siunaustaan tälläistä mamutusta ei millään voisi muuten olla.


    • mioptä

      Oliko Yle paikalla kun miestä ammuttiin ? Voi olla, että pedataan tulevaa pakolaisaaltoa varten turvallisuuskuvaa, jossa Bagdadissa joutuu ammutuksi. Asioita voi myös lavastaa. Jos ei edes henkilötietojaan tarvitse kertoa oikein, kertomuksetkin voivat olla puuta heinää. Määrätynlaisella kertomuksella saa turvapaikan ja sen tuomat edut. Pommejahan räjähtelee Irakissa, Afganistanissa ja Somaliassa tämän tästä. Jos kaikki kynnelle kykenevät asukkaat näistä maista pitäisi pelastaa Suomeen pommiuhan vuoksi, Suomi- niminen maa lakkaisi olemasta. Kansantaloutemme on pahassa kriisissä, ja omat heikko-osaisemme ovat heitteillä, mutta meillä on varaa maksaa Euroopan parasta sosiaaliturvaa turvapaikanhakijoille.

      • htuhdfhdfhhfddfh

        Mistähän lähtien vastuu Bagdadin asioista kuuluu juuri meille? Emme tietääkseni ole aloittaneet siellä mitään sisällissotaa, kaataneet Husseinia emmekä ole edes kyseisen maan lähinaapuri emmekä samankaltainen edes kulttuuriltaan tai valtauskonnoltaan.

        Tyhmät ihmiset kuvittelevat, että Suomen rahasäkki on aina täynnä riippumatta siitä vaikka sieltä kävisi kaikki maailman miljardit ihmiset rahaa ottamassa.

        Tyhmyys on ottanut ylivallan tässä auttamisprosessissa. Tunneihmiset vievät koko showta eteenpäin mistään seurauksista välittämättä. Miten tämä on Suomessa mahdollista? Onko meillä diktatuuri?


    • miksi.jalkoihin

      Ammuttu jalkoihin... Kuulostaa kalavelkojen makselulta. Jos olisivat halunneet tappaa, olisivat ampuneet ylemmäs.

      Ammuttu oli ehkä tehnyt jonkun pahan oharin?

      • Thisisrape

        Myös ylen epäluotettavuuden huomioiden , kannattaa tarkistaa onko. Miestä edes ammuttu..


    • Thisisrape

      Mitä jos joudut Helsingissä raiskatuksi tai ammutuksi , onko Suomi turvaton maa?

    • Stuppi
    • LopenKyllästnytYLEeen

      Siinä siis lista. Katsokaa siitä jokainen oma kansanedustajanne tai tuttunne ja ottakaa yhteyttä. Nämä ihmiset ovat siellä edustamassa teitä ja nostavat palkkaa ja palkkioita siitä, joten heidän työnsä on hoitaa meidän asioitamme.

      YLE: n ajankohtais- ja uutistoimitus on jo ylittänyt kaikki rajat tässä propagandantekemisessä ja kansalaismielipiteen muokkaamisessa joten nyt on aika laittaa painetta näille kansanedustajillemme jotka ovat vastuussa YLE: n tasapuolisen ja asiallisen tiedonvälityksen toteutumisesta.

      Tässä lista:

      Ylen hallintoneuvosto:

      Kimmo Kivelä (ps), vuodesta 2011, puheenjohtaja
      Kalle Jokinen (kok), vuodesta 2011, varapuheenjohtaja
      Mikko Alatalo (kesk), vuodesta 2003
      Maarit Feldt-Ranta (sd), vuodesta 2015
      Olli Immonen (ps), vuodesta 2015
      Ilkka Kantola (sd), vuodesta 2007
      Jyrki Kasvi (vihr), vuodesta 2015
      Jukka Kopra (kok), vuodesta 2015
      Hanna Kosonen (kesk), vuodesta 2015
      Suna Kymäläinen (sd), vuodesta 2015
      Eero Lehti (kok), vuodesta 2015
      Mika Lintilä (kesk), vuodesta 2011
      Mikaela Nylander (r), vuodesta 2015
      Markku Pakkanen (kesk), vuodesta 2015
      Jaana Pelkonen (kok), vuodesta 2011
      Jari Ronkainen (ps), vuodesta 2015
      Joona Räsänen (sd), vuodesta 2015
      Matti Semi (vas), vuodesta 2015
      Maria Tolppanen (ps), vuodesta 2011
      Ari Torniainen (kesk), vuodesta 2015
      Mirja Vehkaperä (kesk), vuodesta 2007

      Ja sen palkkiot 2015:

      puheenjohtaja 950 euroa/kokous
      varapuheenjohtaja 750 euroa/kokous
      muu jäsen 650 euroa/kokous
      henkilökunnan edustaja 85 euroa/kokous.

      Lähde: yle
      http://yle.fi/aihe/artikkeli/2015/01/12/ylen-hallintoneuvosto

    • ohiammutut

      Helvetti mitä pelleilyä yleltä, kyllä jos joku olis halunnut tappaa luuseripellen ois varmasti onnistunut, kuusi osumaa kaikki jalkoihiin kysyn miksi jos ollaan tappo mielellä, ja muuten mitä vittua se suomalaisille kuuluu vaikka äjä ois reikiä täynnä,,,

    • Ihmeellinenluontopolku

      Miksi yrittävät vakuuttaa, että maahantunkeutuminen voidaan kääntää hyväksi, kun niin ei ole? Miksi haluavat matuja ja mamuja lisää Suomeen, kun pääosa kansasta EI halua?

      Mikseivät halua auttaa alkuperämaissa, joissa apua tarvitaan eniten ja jossa se on tehokkainta? Miksi haaskata varat Suomessa, kun se ei auta noita maita mitenkään, ei poista pakolaisuuden syitä, vaan vain lisää pakolaisiksi lähtevien määrää?

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Onks sulle väliä, jos jokin kaivattusissa

      ei ole täydellistä? Esim. venytysmerkit, arvet, selluliitti, epäsymmetriset rinnat, vinot hampaat jne?
      Ikävä
      87
      4658
    2. Ei sinussa ollut miestä

      Selvittämään asioita vaan kipitit karkuun kuin pikkupoika.
      Ikävä
      133
      4166
    3. Shokkiyllätys! 31-vuotias Hai asuu vielä "kotona" - Anna-vaimon asenne ihmetyttää: "No ei tämä..."

      Hmmm, mitenhän sitä suhtautuisi, jos aviomies/aviovaimo asuisi edelleen lapsuudenperheensä kanssa? Tuore Ensitreffit-vai
      Ensitreffit alttarilla
      35
      2735
    4. Eikö Marin ollut oikeassa kokoomuksen ja persujen toiminnasta

      Ennen vaaleja Marin kertoi mitä kokoomus tulisi hallituksessa tekemään ja tietysti persut suostuu kaikkeen, mitä kokoomu
      Maailman menoa
      205
      1765
    5. Olet elämäni rakkaus

      On ollut monia ihastumisia ja syviäkin tunteita eri naisia kohtaan, mutta sinä olet niistä kaikista ihmeellisin. Olet el
      Ikävä
      37
      1327
    6. Missä Steffe hiihtää?

      Missä reppuli luuraa? Ei ole Seiskassa mitään sekoiluja ollut pariin viikkoon? Onko jo liian kylmä skulata tennistä ulko
      Kotimaiset julkkisjuorut
      25
      1319
    7. Wiisaat Lappajärvellä iät.

      Nyt nimiä listaan menneistä ja nykyisistä Wiisaista Lappajärveläisistä. Itseäkin voi tuoda esille kaikessa Wiisaudessa.
      Lappajärvi
      12
      1316
    8. Ratkaiseva tekijä kiinnostuksen heräämisessä

      Mikä tekee deittikumppanista kiinnostavan? Mitä piirrettä arvostat / et arvosta?
      Sinkut
      67
      1268
    9. Milloin nainen, milloin?

      Katselet ja tiedän, että myös mieli tekee. Voisit laittaa rohkeasti viestin. Tiedät, että odotan. Ehkä aika ei ole vielä
      Ikävä
      61
      1213
    10. Seiska: Konsta Hietanen ja Aami-rakas iltamenoissa - Salkkareista Aami täräyttää: "Sarja oli..."

      Konsta Hietanen jätti Salatut elämät -draamasarjan tänä syksynä. Konstaa kyllä kaivataan vieläkin Salkkareissa! Lue li
      Suomalaiset julkkikset
      2
      1182
    Aihe