Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

katsokaa tv 2 A2ilta lisääntyminen

lapsetonnnn

Kysymys mitä kunnat voisi tehdä asian suhteen

53

159

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vanhemmuus

      Lapsiperheiden aseman kohentaminen ja arjen helpottaminen olisi lääke lapsi määrän huolestuttavaan vähenemiseen. Ollaan pulassa kun nyt työikäiset jäävät eläkkeelle, kuka silloin maksaa kustannukset ja tekee vastaisuudessa työt. Nyt olisi kiire parantaa perheiden oloja ja elvyttää syntyvyyttä, ennen kuin on myöhäistä. Lapsen kasvu aikuisuteen kun kestää jonkin aikaa, jolloin heistä on saatavissa hyötyä.

      • eiMuidenMaksettavaksi

        Jokainen syntyvä lapsi on pieni katastrofi maapallolle, länsimaissa se tietää öljynkulutusta lisää 2000L/vuosi, 50 teurastamoissa tapettua eläintä/vuosi, jne. Se on vähän sama kuin pakkasella kusee housuihin, kun aletaan syntyvyyttä lisätä, hetken päästä on entistä suurempi ongelma, kun lapsetkin jää joskus eläkkeelle. Lapsesta pitäisi maksaa vähintään 10 000 euron sakko, siltikin niitä tehtäisiin, naisten vauvakuume kun ei mihinkään katoaisi, ehkä köyhimmät, jotka ei pysty lapsiaan itse elättämään, jättäisivät väliin, mikä olisi kaikille parasta.


      • passaamylle

        Totta ,Lapsetkin jää joskus eläkkeelle, silloin wa taas seuraavat polvet pyörittää yhteiskuntaa.Suuret ikäluokat siirtyy rajan taa ja työikäisiä ei ole jatkossa tarvittavaa määrää syntyvyyden vähenemisen vuoksi. Kokoomus onkin ilmaissut jo ennen pakolaisvirtaa että tarvittaisiin ihan mielettömästi ulkomaalaista työvoimaa Suomeen. Nyt pakolaiset on siunaus kokoomuksen väelle. Jos Suomeen ei tule omasta takaa työikäisiä jatkossa, niin ulkomailta sitten. Kyllä se sulle passaa, niinhän?


      • 2345678909876543456
        passaamylle kirjoitti:

        Totta ,Lapsetkin jää joskus eläkkeelle, silloin wa taas seuraavat polvet pyörittää yhteiskuntaa.Suuret ikäluokat siirtyy rajan taa ja työikäisiä ei ole jatkossa tarvittavaa määrää syntyvyyden vähenemisen vuoksi. Kokoomus onkin ilmaissut jo ennen pakolaisvirtaa että tarvittaisiin ihan mielettömästi ulkomaalaista työvoimaa Suomeen. Nyt pakolaiset on siunaus kokoomuksen väelle. Jos Suomeen ei tule omasta takaa työikäisiä jatkossa, niin ulkomailta sitten. Kyllä se sulle passaa, niinhän?

        Suomessa on puolimiljoonaa työtöntä ja lisää tulee, kun tietotekniikka ja robotit kehittyy kokoajan, yhä vähemmän on töitä, jossa tarvitaan ihmistä. Mihin sinä tämän kaltaisessa tilanteessa tarvitset ulkomaisia työntekijöitä? Eikä niitä työntekijöitä ole edes tulossa tänne, sosiaaliturvalla eläjiä kylläkin, se ilmeisesti passaa sinulle?


      • frtedz

        Sosiaalituet maksetaan verovaroista, joten tarvitaan lapsia tulevaisuuden veronmaksajia.. Se riittääkö kaikille työtä on arvoitus. Turvapaikan hakijat työhön ja veronmaksajiksi ja suomalaiset sosiaaliturvan varassa oleviksi.


      • turhiaihmisiäliikaa
        frtedz kirjoitti:

        Sosiaalituet maksetaan verovaroista, joten tarvitaan lapsia tulevaisuuden veronmaksajia.. Se riittääkö kaikille työtä on arvoitus. Turvapaikan hakijat työhön ja veronmaksajiksi ja suomalaiset sosiaaliturvan varassa oleviksi.

        Perinteistä työtä riittää tulevaisuudessa entistä harvemmalle.
        http://www.iltalehti.fi/tyoelama/2016091322305572_tb.shtml

        Turvikset sinne mistä ovat tulleet, ei heistä ole sellaisiin erityisosaajien tehtäviin, joita tarvitaan. Suomalaisiakin työttömiä tulee aina riittämään, niistä laiskimmat ja kelvottomimmat voisi lähettää pelkän menolipun kanssa johonkin kauas.


    • PIKKULAPSI

      Käyppä katsomassa vaikka hervannan duolla kyllä riittää pikkulapsia parralla ja ilman

    • kulttuurit

      Joo ei hätiä, parrakkaita lapsia tilalle. Tosin heillä taitaapi olla omia vaatimuksia. Vaaleus on katoavaista. Kulttuuri luo haasteensa ja vaatimukset kasvattavat kuluja, uskonto, ruoka, opetus

    • Lapsilapsilapsi

      Suosisin mielummin kotimaista ruuan kuin väestönkin puolesta. Joten nyt päättäjät jotain kehiin lapsiluvun lisäämiseksi. Aloitettaisiin koulukyyditys kilometrirajoja laskemalla.

      • syvästijärkyttynyt

        Vain pedofiili keksii tuollaisen nimimerkin!


      • väärinkäsitys

        Anteeksi, sait kyllä aivan väärän käsityksen. Tarkoitus oli tuoda esille miten tärkeää on syntyvyys meidän kaikkien kannalta, eli myös lapsettomien.


      • pallitpoistollaselta
        syvästijärkyttynyt kirjoitti:

        Vain pedofiili keksii tuollaisen nimimerkin!

        Ei kun VAIN pedofiili ajattelee tuolla lailla, saa kixit nimimerkistäkin.


    • nimimerkinvaihto

      Huomautus edelliseen, etten rohjennut enää käyttää samaa nimimerkkiä, jos se voi jonkun mielikuvissa kääntyä niin iljettäväksi.

    • syksytuulii

      Työelämä on niin kovaa ettei jaksa hankkia lapsia ja olisi vääryys jättää lapset Ikäänkuin heitteille, kun heistä ei pysty kunnolla huolehtimaan. Päästä nyt vaikka pienen lapsen kouluun itsekseen lähes 5km matkalle säässä kuin säässä.

    • verolletällainen

      Yksinkertaisesti; lapsettomille ylimääräinen lapsettomuusvero. Esimerkiksi viimeistään 25 vuotiaat lapsettomat voitaisiin velvoittaa käymään haastatteluissa jossa kartoitettaisiin suunnitelmia lapsen hankintaan.

      Jos niitä ei ole tai näyttäisi siltä ettei lasta hankita, niin sitten kyseisille henkilöille määrättäisiin ylimääräinen lapsettomuusvero. Tällä paikattaisiin tulevaisuuden verotulojen vajetta, mitä syntymätön lapsi aiheuttaa.

      • eiMeHalutaElättääNiitä

        Toivottavasti sinulla ei ole lapsia, heikkolahjaisuus ja tyhmyys on periytyvää.


      • eiautakunta

        Juuri tätä sinkkumiehenveroa itsekin olen aikonut ehdottaa, harmi vaan kun Aamulehden yleisönosastolle ei enää voi nimimerkillä kirjoittaa kommenttejaan.
        Nimenomaan miehille, hehän sitä vauvantuloa panttaavat vaatimalla nuoret naiset lapsettomina pysymään. Ehkäisyvälineet ovat siinä mielessä hedonistisen länsimaisen kulttuurin loppu, että kun miehistä niin moni asia on kivempaa kuin rääkyvästä vauvasta vastuunotto, sukupuutto uhkaa valkoista herrarotua hitaasti mutta varmasti.
        Miehelle toki on täysin mahdollista viisikymppisenä herätä ideaan jälkeläisen hankkimisesta, mutta jokaista tällaista miestä kohti on ainakin yksi lisääntymiskykyinen nainen uhrannut parhaat vuotensa "mahona" e-pillereillä itseään doupaten. Ei ihme että turhautuneet, hormonihuuruiset nuoret ja keski-ikäiset naiset tekevät outoja nykyään. Viina maistuu, seikkailut samoin, mutta tähän heidät on ajanut kristillisen arvopohjan totaalinen murentuminen ja sinkku-sekoilukulttuurin tilalle tuominen. Pornon moittimisella viimeistään olen ajautunut lopullisesti sivuraiteelle otsikosta, mutta - tämä tarina on tosi!


    • Elämäjatkukoon

      Olen samaa mieltä kuin nimimerkki verolletällänen.
      Lapsiperheet elvyttää taloutta monin tavoin laittaen rahan kiertämään, josta kiittää myös kauppiaat ja palvelualat, puhumattakaan heistä tulevaisuuden veronmaksajina.

    • Kastraationiille

      Opetelkaa käyttämään ehkäisyä ne jotka on samaamieltä "verolle tällainen".
      Tehdään kakaroita kuin kissoja vilkkilässä ja oletetaan että yhteiskunta maksaa jos ei omat varat riitä. Ei aikoihin yhtä tyhmiä ideoita olekkaan ollut.

    • elåmäjatkukoon

      Itselläni on kaksi aikuista lasta, neljä lastenlasta ja näin olen täyttänyt osuuteni yhteisen edun puolesta. Lapseni ja puolisonsa ovat pärjänneet hienosti ja ovat hyvin koulutettuja sekä hyviä veronmaksajia. Lapsensa pärjäävät hienosti koulussa ja toivoisin heidän menestyvän myös itsensä lisäksi Suomen kannalta. En sinänsä arvosta rikkautta, mutta veronmaksukykyä jotta tätä maata voitaisiin hallita. Olisi hienoa jos lapsiperheen arkea voitaisiin keventää poistamalla kiviä tieltä, jotta saataisiin heistä kaikki mahdollinen hyöty nyt ja tulevaisuudessa, sillä yhteiskuntamme tarvitsee sitä.

    • lisääntykäärauhassa

      Hyvä kun toiset uskaltaa ja jaksaa tehdä lapsia, niin minun ei tarvitse. On lapsista niin paljon huollettavaa, sairastelevat ja aina pitäisi ostaa sitä ja tätä.

    • asasasa

      Perusteltua tuo edellä mainittu veronkorotus lapsettomille. Kun tulee vanhuusikään niin heidän jälkikasvunsa maksaa veroja ja maksaa silloin vanhuuspalvelut ja kaiken yhteiskunnan tarvitsemat kulut.

      • äpärätkuluttaa

        vitut, veronkorotus niille keillä pentuja on, ne pennulliset perheethän ne vasta verorahoja viekin.


    • Verovaroja

      Kuntapäättäjämme ymmärtävät lapsiperheiden aseman sekä haasteet. Helpottamalla työn-ja lapsiperheen yhteen soveltumista he edistävät työllisyyttä joka lisää kunnallisverotuloja.

    • peräänkuulutan

      Koulukyyditys rajat palautettava 0-2lk oppilailla takaisin kolmeen kilometriin. Vanhempien perusteltu huoli ja vaikeudet 0-2lk oppilaiden koulukyyditysten vuoksi on kunnassa ollut yleinen puheenaihe ja vaikeuttanut perheiden arkea oleellisesti.

    • gffgdg

      Kuntien-ja yhteiskunnan ylläpito tulee kalliiksi, tavitaan suurten ikäluokkien korvaajia. Työt vähenevät joillakin aloilla, mutta mm. palvelualat tulee tarvitsemaan työntekijöitä lisää.

    • Pahayhtälö

      Jos vuonna 2040 jne. ei ole tarpeeksi veronmaksajia, niin pulassa ollaan. On mahdoton yhtälö säilyttää kaikki tarvittavat palvelut jos ei synny lisää veronmaksajia ja työntekijöitä.

      • Työttömiä_2040-25prossaa

        Pulaa on todellakin veronmaksajista, ei ihmisistä, niitä on liikaa.


    • arkijaperhe

      Vaatimukset ovat kasvaneet työpaikoilla, ja on haasteellista hoitaa työ ja lapsiperheen arki. Lapset ja työ on hyvä juttu, jotka tulee hoitaa kunnolla, joka kasvattaa parasta pääomaa, parhaalla mahdollisella korolla. Kun edellämainitut asiat on kunnossa se on kaikkien kuntalaisten ja suomalaisten etu.
      Mitä voidaan kunnan puolesta tehdä auttakseen lapsiperheen arkea (?) tulee mieleeni yksi tärkeimmistä, eli koululaisten koulukyydin parantaminen. Pienempien lasten asiat on kunnissa hyvin järjestetty, mutta koululaisten pitkät matkat tuottavat perheille paljon ongelmia. Kunta voisi vastata tarpeeseen ja tulla osaltaan vastaan järjestämällä pitkämatkalaisten pienempien koululaisten koulukyyditykset, sekä isompien koululaisten koulumatkojen sujuvuuden julkisilla talvikuukausien ajan. Näin useimmat kunnat ovat asian hoitaneet ja toivon ettemme me ole sen huonompia, vaan kuuluisimme tässäkin asiassa maan kärkikastiin, ja tuo satasaus kannattaisi, sillä se maksaisi itsensä takaisin vuosien saatossa.
      Ellei perusasiat ole kunnossa, ei työssä käyvät puolisot enää halua hankkia lapsia.

    • arjenvaikeudet

      Kuntien riski ; Kun arki käy liian raskaaksi, eikä vanhemmat enää jaksa, siitä aiheutuu valitettavasti useasti avioeroja, mielenterveysongelmia, työttömyyttä ja vähitellen mahdollisesti syrjäytymistä. Pahimmilllaan se johtaa sosiaalitukien käyttäjiksi.
      Seuraus on edelleen lapsiluvun lasku, väestörakenteen vanheneminen sekä sosiaalimenojen kasvu.

    • peräänkuulutan

      Fakta että työelämässä otetaan ihmisistä kaikki mehut irti, olisi hienoa ja vanhemmilla yksi huoli vähemmän jos ala-astelaisilla pitkämatkalaisilla olisi mahdollisuus bussikuljetukseen tahi pienemmät taxikyyteihin. Koulukyydityksen 5km.raja on ilmanmuuta liian iso pikkuisille koululaislle ja myös isommille pitäisi olla mahdollisuus bussikyytiin talvikuukausina.

    • lapsituoleivän

      Raha kiertämään. Lapsiperheen rahat lähes kaikki menevät muille elvyttäen kansantaloutta ja maakuntien kauppaa sekä palvelualaa. Mitä enemmän lapsiperheissä tuloa, sen enemmän menoa, ja siitä kulutuksesta saa moni muu leipänsä.
      Toki on muutamia sosiaalitapausperheitä, mutta eiköhän me pystytä heistäkin huolehtimaan ja parasta olisi pyrkiä heidänkin työllistämiseen.
      Vanha sananlasku sanoo, että lapsi tuo leivän tullessaan, ja se pitää edelleen.

    • Lapsientekokieltoheille

      Jos on toivoton tapaus eli pariskunta keskiiältään 25v ja molemmat loisinut koko elämänsä sossuntuilla niin ei pitäisi tehdä tähän maailmaan lapsia. Ei se lapsenkaan elämä valoisalta näytä jos esimerkki on omat vanhemmat jotka ei elä itsetienaamilla varoilla eivät ole hyvä esimerkki jälkeläisilleen.

      • kieltoEIriitä

        Näitä pummisukuja Lempäälässäkin liikaa, tiedän muutaman tapauksen, kolme sukupolvea jo peräkkäin näitä saatanan elättejä, veronmaksajat maksaa näiden vuokrat ja ihan kaiken, lisääntyvätkin kuin kanit.
        Näille ei riitä lapsentekokielto, vaan kirurgin puukkoa alapäähän ja lobotomia yläpäähän, poralla kalloon reikä ja siitä koukulla vatkataan aivoja parempaan kuosiin.


    • maksaaaaa

      Onneksi vielä löytyy lapsiperheellisisiä veronmaksajia, joilla on työtä, jopa hyväpalkkaista. Toivottavasti ei tuhota hyvin munivia kanoja, niin että ei laiteta kapuloita heidän tielleen, jotta pystyisivät.jatkossakn elättää itsensä lisäksi näitä edellisten kirjoitusten mukaisia tapauksia.

    • työtätyötä

      Pummisukuja ei tarvitsisi hyysätä, ja he saisivat itse saatella tarvittaessa lapsensa kouluun, ja koulukyyditys kuuluisi ainoastaan pitkämatkalaisille lapsukaisille, joiden vanhemmat käyvät työssä, ovat vauvalomalla tahi esteellisiä sairauden vuoksi saattamaan lapsensa koulumatkat.
      Laissa tulisi olla kohta, että ainakin toiselle terveelle vanhemmalle olisi tarjota palkattua työtä, jolloin tukien tarve vähenisi.

    • Äiteeee

      Vauvaraha porkkanaksi, päivähoito, ap ja ip kaikille työssäkäyvien lapsille, että hyvin hoidettu tarpeellinen koulukyyditys ikä, kehitystaso ja matkanpituus huomioiden.

      • kommaritsaunantaa

        Kommunisti se taas vaatii muita maksamaan vauvakuumeen ja kiimansa seuraukset.


    • suvutjatkoon

      Haluamme lapsia, mutta onko se oikein jos emme voi tarjota heille aikaamme ja turvallista lapsuutta. Väsyneet "vihaiset" vanhemmat ja kännykän varassa oleva kasvatus, rasittavat pitkät vaaralliset koulumatkat ja vaarana on lapsuus netin maailmassa jossa on omat vaaransa.

      Kun edellä mainittuihin epäkohtiin tulee myönteinen muutos ja vanhemmuus tulee helpommaksi niin, että työn-ja perheen yhteensovittaminen paranee, niin silloin olisin valmis suvun jatkamiseen.

      • onnellinenkuitenkin

        Ei taida tulla muutosta. Jäänette lapsettomiksi. Ottakaa koira. Niin mäkin tein ja hyvin menee.


    • koirataikissa

      Näinhän se, ei ihme kun koirien määrät on kasvaneet ja monissa talouksissa on useampikin koira. Koira tulee edullisemmaksi ja sen vuoksi ei ole niin paljon huolta eikä huolehtimista. Veroa ne ei kyllä tule maksamaan, mutta mahdollisesti voivat lisääntyä.

    • todellinenhätä

      Edellyttää että koulukyyditys palautetaan ennalleen, niin että vanhemmat pystyvät käymään normaalisti työssä, niin syntyvyys pysyisi lähes entisellään.
      Suomessa on ongelma lähinnä eläkeläisten suuri määrä väkilukuun nähden ja syntyvyyden väheneminen. Toivottavasti käänne syntyvyyden lisäämiseksi tapahtuisi, ja meilläkin tämän päivän työikäisillä olisi siten joskus mahdollisuus eläköityä.

    • tietoja

      Onko tutkittua tietoa, miten voi ne kunnat jossa valtaosa väestöstä on vanhuksia? On olemassa kuntia jossa lapsiperheitä on minimaalisesti ja kaikki kynnelle kykenevät lähtevät kuntiin ja kaupunkeihin paremman elämän toivossa.

    • hväteko

      Ottakaa mallia yhdestä 5-lapsen äidistä, joka on tehnyt yhteiskunnallisen palveluksen jo 5 kertaa.

    • ulkomailta

      Ulkomailta on saatavissa lisää porukkaa, eikä näin ollen ole pakko niitä lapsia värkätä täällä ja säästetään koulu ja päivähoitomenoissa.

    • ajoissatekoja

      Ulkomailta tulevien turvapaikanhakijoiden elämiset, sopeutumiset, ja suomenkielen koulutuksen jne. maksaa ainakin aluksi veronmaksajat. Mahdollisesti tarvitaan velkaa ja ne velat lankeavat aikanaan meidän lapsille ja lapsenlapsille.
      Mutta täytyy hätää kärsiviä auttaa, ja jos meillä syntyvyys pysyy hyvänä, niin kyllä niistä veloista ja kuluista selvitään jatkossakin.
      Pienet kunnat kärsii jo väestön vanhemisesta nuorten muuttaessa, ja jatkossa tuo uhka on kautta maan, jos syntyvyyttä ei pystytä lisäämään.
      Työikäiset vanhenevat ja eläköityvät myös, joten uusia käsipareja ja veronmaksajia tarvitaan kipeästi ( heitä syntymättömiä ja myös näitä nykyisiä lapsia )
      Olisi tärkeää että syntyvyyden ja lapsiperheiden eteen tehdään ajoissa jotain, sillä se on todellinen uhka meille kansalaisille.

    • onnistuisi

      TV ; Jossain kunnassa annetaan vauvarahaa ja siellä syntyvyys parani.

      TYÖ JA LAPSET; Työn, koulun ja päivähoidon sujuvuus ja koulumatkojen helpottaminen on keskeisessä asemassa hyvin toimeentulevissa perheissä.

    • avoliitto

      Meitin lapsukaiset hoitaa hommat ja maksaa kulut kun me ollaan vanhuksia. Lapsettomien jälkeläiset eivät, ja niini ollen heidän olisi perustellusti maksettava enemmän veroja. Ennen oli vanhanpiian ja vanhanpojan vero joka myös sai aikaan avioliittoja. Nyt ollaan avoliitoissa pitkään ja kun tulisi aika tehdä lapsia niin ei enää vanhemmiten se onnistune. Liian kauan katsellaan ja vaihdellaan kumppaneita. Eli vero voisi edesauttaa avioliittoja ja lapsen saantia. Toki on niitä muitakin syitä.

      • KuhaKuicma

        Ensimmäisestä lapsesta 10 000 euron haitta- ja luonnontuhomaksu, toisesta 30 000, kolmannesta 90 000 jne.


      • Tekeepimeetäduunia

        Ei auttaisi verot mitään, jäisin sossun elätiksi ja niin varmasti monet muutkin.

        Täällä voi loisiakkin niinku monet lapsiperheet.


    • seurausta

      Lapsista on niin paljon työtä ja huolehtimista, ettei ehdi nettiin, eikä vastaavasti netin vuoksi jaksa petipuuhiin.

    • vaarivaivauva

      Mitä siitä tulis jos lapset maailmasta puuttuis!?. Tiedätkö, sinäkin olet ollut lapsi, jos muistat niin pitkälle ~~?

      Missä asutte kun tiedätte niin hyvin loisivista lapsiperheistä ? meillä päin en tiedä ainuttakaan tapausta.

      Mitkä ikäryhmät lopultakin tulee kokonaiskustannuksiltaan kalliiksi kunnille ja valtiolle ? Huomioi pitkässäbjuksussa myös hyödyt ja haitat.

    • vaarivaivauva

      Korjaus !!!!!Tarkoitin! Että huomioikaa pitkässä juoksussa hyödyt ja haitat.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      70
      2307
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2103
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1718
    4. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1536
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1520
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1447
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1419
    8. 52
      1288
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      64
      1226
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      30
      1209
    Aihe