Win 10 ei käynnisty emolevynvaihdon jälkeen

Emolevy meni rikki ja nyt Windows ei käynnisty uudella emolla. Kokeilin asentaa uusiksi, mutta lisenssiavain ei kelpaa. Päivittynyt lisenssi kai jossain rekisterissa....ei tullut otettua talteen. Heinäkuussa kelpasi W7 lisenssi W10 asennusmedialle. Tein silloin puhtaan asennuksen uudelle SSD-levylle. Jotain ideoita miten päästä eteenpäin... Linux tuntemusta on paljon.

37

1962

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • josEtsäSoita

      Asenna ilman avainta. Soita MS-aktivointipalveluun. Kerro että emolevy meni.

      • Anonyymi

        Koskapa windows toimisi?
        Seko touhua toi w10.
        Windows 10 on mahdollisesti kaikkien aikojen pahin vakoiluohjelma!
        Sekä dramaattinen suorituskyky syöppö


      • Anonyymi

        Minulla teki käynistys ongelman w10 piikin mopon tulppaan. Ajoin w10 käyttävän naapurin talon ohi, ja yhtäkkiä moposta loppui veto. Tulppa irti, märkähän se. Ei kipinää, no ei varmasti, kun piikki! Hyvä ettei leiponut.


    • Valehetta-kaikki

      Ei ole Linux tuntemusta kovinkaan paljon, kun tuommosia kyselee.

      • Anonyymi

        W10 on totaalisen paska ja vakoileva!


    • aktivoi_älä_rutise

      Emolevyn vaihto johtaa aina Windowsin uudelleen aktivointiin. Se on sen verran iso muutos.
      Näin on marjat ja siihen on tyydyttävä.

      • Näin_on_marjat

        Uuden windowsin ostoon johtaa kun on nyt eri kone.


      • eitarviiostaa

      • hihhulit_ne_maksaa

    • Nyt suututtaa tämä Windows. Kokeilin eri vaihtoehtoja asennusmedialla. Ei asenna ilman tuotetunnusta. Korjaus tai palautus oletusasetuksiin ei toiminut. Ehkä vaihtoehtona on vielä, että tyhjennän SSD-levyn ja yritän vielä kerran.

      • ei_avainta

        "Ei asenna ilman tuotetunnusta. "

        Asennusavain pitää aina jättää aina tyhjäksi ja valitsee "ohita".

        Ainoa poikkeus on win10 retail versio, jos olet hankkinut win10 retail pahvilaatikon jossa on usb-asennusmedia ja retail-avain, se kirjoitetaan avainkenttään.


    • Oliko lisenssi OEM vai retail?

      OEM lisenssi sidotaan emolevyyn ja silloin hankitaan uusi lisenssi kun emolevy vaihtuu.

      • En ole varma. En nyt löydä kuvaa siitä tarrasta. Mulla kuva vain siitä avaimesta luurissa. No poltin asennusmedian melko vanhalle DVD-RW levylle kun en osannut tehtä tikkua. Ubuntu ja monet muut levykuvat voi kirjoittaa tikulle helposti dd:llä. Harmittaa kun kerkesin kympiä käyttää vain muutamana päivänä. Navigaattori jäi päivittämättä. VirtualBox tietysti vaihtoehto, mutta en ole varma toimiiko siinä USB tarpeeksi hyvin.


      • Mikko_Tku kirjoitti:

        En ole varma. En nyt löydä kuvaa siitä tarrasta. Mulla kuva vain siitä avaimesta luurissa. No poltin asennusmedian melko vanhalle DVD-RW levylle kun en osannut tehtä tikkua. Ubuntu ja monet muut levykuvat voi kirjoittaa tikulle helposti dd:llä. Harmittaa kun kerkesin kympiä käyttää vain muutamana päivänä. Navigaattori jäi päivittämättä. VirtualBox tietysti vaihtoehto, mutta en ole varma toimiiko siinä USB tarpeeksi hyvin.

        Siis katsot sen tietokoneen pohjaa, kylkeä jne. ja etsit sen tarran.

        Jos tietokoneessa ei ole tarraa ja se avain on jostain muualta kuin koneessa olevassa tarrasta, se ei toimi. OEM lisenssi menee uusiksi emolevyn vaihtuessa.


      • voi_vaihtaa_emon

        OEM-lisenssi ei mene uusiksi - voi asennuksen jälkeen käyttää aktivoinnin vianmääritystä aktivointiin, jolloin myös oem-koneisiin voi vaihtaa emolevyn ja muita komponentteja ja silti win10 aina aktivoituu.


    • paskanmyivät

      Linuxilla olisi tuokin kone käynnistynyt.

    • aktivoinnin_vianmääritys

      Käytä aktivoinnin vianmääritystä. Eli puhtaan asennuksen jälkeen kirjaudut sisään omalla MS-tilillä, valitset asetukset - > päivittäminen ja suojaus -> aktivointi, käynnistät aktivoinnin vianmäärityksen ja valitset että olet vain päivittänyt koneen komponentteja. Digitaalinen käyttöoikus siirtyy uuteen emolevyyn.

      Jos et ole MS-tiliä tehnyt, pitää soittaa MS:n tuotetukeen ja hoitaa aktivointi sitä kautta.

    • Piratix

      Ompas hankalaa. Piraatit ei onneksi tarvitse mitään aktivointeja.

      • koskee_myös_piraatteja

        Ihan samalla tavalla piraatitkin joutuvat käyttämään aktivoinnin vianmääritystä emolevyn vaihdon yhteydessä, jos on aktivoinut kympin/hankkinut digitaalisen käyttöoikeuden päivittämällä daz loaderilla aktivoidusta seiskasta.
        Se vaatii 3-4 hiiren klikkausta, eli ei ole sen hankalampi operaatio - emolevyvaihdoksen jälkeen kymppi on taas aktivoitunut, helposti ja nopeasti.


      • windows_pirate

        KMS.emulaattorilla aktivoinut piraatti pääsee helpommalla.


    • Pääsin asennuksessa hieman eteenpäin.. Tyhjensin koko SSD-levyn ja nyt hyväksyy lisenssin. Valitsin tyhjän SSD levyn ja asennus alkoi, mutta pysähtyi virheeseen. Latasin toisen asennusmedian ja poltin. Tuo aloitti asentamaan, mutta ei tykännyt SSD levystäni ja antoi jonkun virhekoodin heksana. Seuraavaksi pitää varmaan miettiä BIOS asetuksia. UEFI on päällä. Pitääko olla myös secure boot tai fast start?

      Linux hihhuleille tiedoksi, että toimii hyvin Ubuntulla ja välillä myös Gentoo käytössä. 8 ydintä kääntää melko nopeasti koodia.

      • rottenpotatoes

      • ilmainen_tarjous_loppui

        "Heinäkuussa kelpasi W7 lisenssi W10 asennusmedialle."

        "Tyhjensin koko SSD-levyn ja nyt hyväksyy lisenssin. Valitsin tyhjän SSD levyn ja asennus alkoi, mutta pysähtyi virheeseen. "

        Win7:n ilmainen päivitystarjous loppui 29.7., joten enää et pysty asentamaan käyttäen win7:n lisenssiavainta. Jätä avainkenttä kokonaan tyhjäksi, kone aktivoituu digitaalisella käyttöoikeudella kun käytät asennuksen jälkeen aktivoinnin vianmääritystä.


      • rottenpotatoes

        Tuon Insiderin tämänhetkinen versio on 14931


      • 14393_uusin

    • ei_avainta

      Tuossa kuva avainkyselystä:
      http://www.alcomnet.co.uk/windows-10-free-upgrade-product-key/

      Ruudun vasemmassa alalaidassa on vaalenasinisellä pienellä tekstillä vaihtoehto "Do this later", joka pitää valita jotta asennus edistyisi.

      Tässä ketjussa on jo 2 viikon ajan lukuisissa viesteissä neuvottu jättämään avain TYHJÄKSI, muuten et pysty kymppiä asentamaan.

      • Pitää kokeilla tuotakin vaihtoehtoa. Mitenkäs levy? Osioin sen Linux Gparted-ohjelmalla ja siellä nyt yksi Linux-asennus. Mikä tapa olisi paras? Tyhjentää koko levy vaikka kirjoittamalla nollaa levyn alkuun vai tehdä gpt osio-taulu ja yksi iso osio. Minusta asennusohjelman pitäisi osata tehtä UEFI:ä varten oma partio ja muut mitä Wimpula tarvii. Tikku olisi varmempi, mutta en osaa Linuxilla tehdä käynnistyvää Windows mediaa. Ubuntun ja monet muut saa tikulle ihan kirjoittamalla dd:llä levykuvan tikulle.


      • vaatii_windows_koneen

        Linuxin ohjelmat eivät taida toimia, edes Yumilla ei voi tehdä toimivaa win10 asennusmediaa.
        Asennustikku pitää tehdä jollain windows-koneella, tai asentaa windowsin ensin virtualboxiin (asennus vboxiin onnistuu suoraan iso-imagelta) ja määrittää usb-laitteen (usb-tikun) virtuaalikoneen käyttöön jolloin voi esim. rufuksella tai MS:n asennusmedian luontityökalulla tehdä win10 asennusmedian joka toimii kaikissa koneissa.


      • tyhjä_levy

        "Mitenkäs levy? Osioin sen Linux Gparted-ohjelmalla ja siellä nyt yksi Linux-asennus. Mikä tapa olisi paras? Tyhjentää koko levy vaikka kirjoittamalla nollaa levyn alkuun vai tehdä gpt osio-taulu ja yksi iso osio."

        WIn10 asennuksen alussa kannattaa poistaa kaikki osiot mitä sinne on linuxilla tehty ja asentaa tyhjään tilaan. Asennusohjelma luo sinne tarpeelliset osiot (500Mt piilotettu boottiosio, C-asema ja piilotettu palautusosio 495Mt).


      • optiosanktio1
        Mikko_Tku kirjoitti:

        Pitää kokeilla tuotakin vaihtoehtoa. Mitenkäs levy? Osioin sen Linux Gparted-ohjelmalla ja siellä nyt yksi Linux-asennus. Mikä tapa olisi paras? Tyhjentää koko levy vaikka kirjoittamalla nollaa levyn alkuun vai tehdä gpt osio-taulu ja yksi iso osio. Minusta asennusohjelman pitäisi osata tehtä UEFI:ä varten oma partio ja muut mitä Wimpula tarvii. Tikku olisi varmempi, mutta en osaa Linuxilla tehdä käynnistyvää Windows mediaa. Ubuntun ja monet muut saa tikulle ihan kirjoittamalla dd:llä levykuvan tikulle.

        Jos ymmärsin oikein että sinulla on W10 asennusmedia DVD:llä ja tarve saada se tikulle niin windows7 koneella sen ainakin saa siten että kopioi DVD:llä olevat tiedostot tikulle ja siitä tulee käynnistyvä W10 asennus. Näin tapahtui ainakin mun kohdalla.
        Aktivointiin en osaa sanoa muuta neuvoa kuin että soitat Microftin tukeen ja kyselet sieltä neuvoa.


      • måx-ja-måriz
        tyhjä_levy kirjoitti:

        "Mitenkäs levy? Osioin sen Linux Gparted-ohjelmalla ja siellä nyt yksi Linux-asennus. Mikä tapa olisi paras? Tyhjentää koko levy vaikka kirjoittamalla nollaa levyn alkuun vai tehdä gpt osio-taulu ja yksi iso osio."

        WIn10 asennuksen alussa kannattaa poistaa kaikki osiot mitä sinne on linuxilla tehty ja asentaa tyhjään tilaan. Asennusohjelma luo sinne tarpeelliset osiot (500Mt piilotettu boottiosio, C-asema ja piilotettu palautusosio 495Mt).

        Miksi pitäisi poistaa Linux-osiot?
        Hyvin on toiminut kun asentaa Windowsin Windowsille varattuun osioon.
        Koska Windows on idiootti joutuu käynnistyksen junailemaan uudelleen tai asentamaan Linux-distron sille varattuun tilaan Windowsin jälkeen jolloin homma hoituu.


      • winusb
        optiosanktio1 kirjoitti:

        Jos ymmärsin oikein että sinulla on W10 asennusmedia DVD:llä ja tarve saada se tikulle niin windows7 koneella sen ainakin saa siten että kopioi DVD:llä olevat tiedostot tikulle ja siitä tulee käynnistyvä W10 asennus. Näin tapahtui ainakin mun kohdalla.
        Aktivointiin en osaa sanoa muuta neuvoa kuin että soitat Microftin tukeen ja kyselet sieltä neuvoa.

        Siitä ei tule boottaavaa usb-tikkua. Voi käyttää pelkkiin windows-päivityksiin setup.exeä kaksoisnäpäyttämällä, jos ei anniversary updatea vieläkään ole WU:sta tullut.

        Boottaavan usb-tikun voi tehdä linuxissa käyttämällä WinUSB forkattua versiota komentoriviltä (gui-versio ei toimi), tuolla ohjeet:
        http://www.webupd8.org/2016/06/make-bootable-windows-10-usb-install.html


      • sha1_muuttuu

        WinUSB myös kirjoittaa jotain iso-tiedostoon ja sha1 muuttuu:

        Running WinUSB changes the sha1 checksum of the .iso file
        https://github.com/slacka/WinUSB/issues/34

        Tuloksena tuleva asennusmedia ei ole sama kuin rufuksella tai MS:n omalla työkalulla tehty, joten siitä ei kannata Windowsiakaan asentaa, jos haluaa sen myös toimivan.
        Parempi vain pysyä loitolla tuollaisista virityksistä ja tekee asennusmedian vaikka kaverin luona tai työpaikan koneella jossa on toimiva Windows.


      • boottiosio

        "windows7 koneella sen ainakin saa siten että kopioi DVD:llä olevat tiedostot tikulle ja siitä tulee käynnistyvä W10 asennus. Näin tapahtui ainakin mun kohdalla."

        Boottaavalla win10 usb-asennustikulla on siis myös piilotettu osio, joka sisältää mm. ntldr, boot.ini, ym. tiedostoja.

        Ilmeisesti ko. tikkua on joskus aikaisemmin käytetty asennusmediana ja sen jälkeen vain poistettu tiedostot ilman että piilotettua boottiosiota on poistettu, ja sinne on jäänyt 1511 version tms. boottitiedostot piilotettuun osioon.

        Normaalisti ei pysty linuxista käsin tekemään boottaava win10 usb-asennusmediaa eikä siihen ole toimivia tai suositeltavia ohjelmia linuxille, vaan on käytettävä windows-konetta.


      • optiosanktio1
        winusb kirjoitti:

        Siitä ei tule boottaavaa usb-tikkua. Voi käyttää pelkkiin windows-päivityksiin setup.exeä kaksoisnäpäyttämällä, jos ei anniversary updatea vieläkään ole WU:sta tullut.

        Boottaavan usb-tikun voi tehdä linuxissa käyttämällä WinUSB forkattua versiota komentoriviltä (gui-versio ei toimi), tuolla ohjeet:
        http://www.webupd8.org/2016/06/make-bootable-windows-10-usb-install.html

        Jaa-a, en tiedä sun taitojas mutta ainakin minä sain boottaavan tikun.
        Homma eteni seuraavasti: Laitoin pöytäkoneen levyasemaan DVD-levyn missä oli W10 mediatiedostot poltettu sekä laitoin tyhjän 4 GB tikun USB-porttiin ja aloin hommiin.
        Levyltä löytyy 4 tiedostokansiota sekä autorun,bootmgr,bootmgs efi,MediaMeta ja setup.
        Tuolla toikulla asensin sitten läppäriin W10:n ja kyllä se vaan asentui, että silleen.


      • optiosanktio1
        optiosanktio1 kirjoitti:

        Jaa-a, en tiedä sun taitojas mutta ainakin minä sain boottaavan tikun.
        Homma eteni seuraavasti: Laitoin pöytäkoneen levyasemaan DVD-levyn missä oli W10 mediatiedostot poltettu sekä laitoin tyhjän 4 GB tikun USB-porttiin ja aloin hommiin.
        Levyltä löytyy 4 tiedostokansiota sekä autorun,bootmgr,bootmgs efi,MediaMeta ja setup.
        Tuolla toikulla asensin sitten läppäriin W10:n ja kyllä se vaan asentui, että silleen.

        ...lisys...!!! jäi pois edellisestä kirjoituksesta
        No tieenkin nuo tiedostot piti ensin kopioida ja siirtää sille tikulle, automaattosesti se ei tietenkään siirtyneet.


    • winusb vaikuttaa mielenkiintoiselta. Iso tiedoston eli levykuvan ei pitäisi muuttua kun se liitetään tietostojärjestelmään. loop laite on ollut kauan kernelissä. mount -o loop levy.iso /mnt/iso tyyppisiä komentoja olen käyttänyt paljon ja en ole huomannut että levykuva olisi muuttunut. winusb löytyy gentoon paketinhallinnasta. Tuli vain ajatus kokeilla tikkua kun vanhalta DVD asemalta asennus tuntuu aina keskeytyvän. Muistaakseni sellainenkin vaihtoehto oli joskus, että kone käynnistettiin asennusmedialla, mutta tiedostot pystyi lukemaan jostain muualta.

      Sitä en ymmärrä miksi kone ei käynnistynyt kun uudessa emossa sama prosukanta ja muutenkin paljon samoja piirejä. Tosin lisää tuli tuki sata III levyille. Näytönohjaimmelle on toinenkin paikka ja tuki sli:lle. Sama Gentoon kerneli toimii edelleen vaikka käännetty vanhalle laudalle. Nirso tuo Windows. X:n xorg.conf tiedoston BusID asetusta piti tosin muuttaa. Muuten vanha asennus toimi.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      108
      7776
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      37
      2862
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      35
      2452
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      119
      2175
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      17
      1835
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      10
      1599
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1446
    8. Musiikkineuvos Ilkka Lipsanen eli Danny TV:ssä - Blondeja, hittibiisejä, räjäyttävä Danny Show...

      Ilkka Lipsanen eli Danny on viihdyttänyt meitä jo kuusi vuosikymmentä. Musiikkineuvos on myös liikemies, jonka voidaan
      Suomalaiset julkkikset
      38
      1444
    9. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1405
    10. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      11
      1364
    Aihe