Jatkosodan hinta

valkoiset.valehtelijat

Kaikkien aikojen tyhmin hyökkäyssota, kymmeniä tuhansia kaatuneita ja vielä enemmän invalideja, lisää menetettyä maa-alaa.

Sen lisäksi tästä täysin turhasta sodasta sai maksaa myös kotirintama. Ihmisiä kuoli nälkään muuallakin kuin vankileireillä. Mutta he olivatkin 1940-luvun natsismin läpitunkeman ajattelun mukaan "turhia", ehkä jopa vielä turhempia kun nykyisen oikeistoajattelun mukaan ovat sairaat ja työttömät.

Yksi heistä oli Signe Brander. Sillä tavalla hänen isänmaansa muisti ihmistä, joka oli tehnyt elämän työnsä tuon maan eteen.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Signe_Brander

Sodan aloittamisesta tuomitut eivät olleet mitään isänmaan eteen uhrattuja viattomia. He olivat syyllisiä. He olivat syyllisiä siihen, mitä tekivät omalle kansalleen. Ja kaikki tämä ulostehistoria vain siksi, että jauhopäille sotakirjailijoille saatiin kirjoitettavaa. Jatkosodan aloituspäivää tulisi "juhlistaa" joka vuosi liputtamalla lippu puolitangossa.

20

63

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • dasdjnjnkas

      Hieno aloitus tärkesästä aiheesta.

    • TästäöJohtui

      Jatkosotaa ennen kävi Neuvostoliiton ulkoministeri Molotov Berliinissä ja ilmoitti NL:n halusta "saattaa Talvisota" päätökseen! Tästä 'vuodettiin tieto myös Suomelle. Mitä olisi pitänyt tehdä? Jäädä odottamaaan oma tappamista?

      Lähde: William L. Shirer: Kolmannen Valtakunnan nousu ja tuho II

      Siinä kerrotaan kappaleessa Molotov Berliinissä 12.11.1940 seuraavaa:

      Ratkaiseva välienselvittely oli siten vain lykätty, mutta ei estetty, ja seuraavana aamuna, kun Hitler ja Molotov jatkoivat neuvottelua, Neuvostoliiton ulkoasiainkansankomissaari oli aivan säälimätön. Ensinnäkin Suomen suhteen, jonka takia molemmat joutuivat pian katkeraan ja ivalliseen kiistaan. Molotov vaati, että Saksan oli vietävä joukkonsa pois Suomesta. Hitler kiisti, että "Suomi olisi saksalaisten joukkojen miehittämä". Joukot olivat vain matkalla Suomen kautta Norjaan. Mutta Hitler halusi tietää aikoiko Neuvostoliitto ryhtyä sotaan Suomea vastaan. Saksalaisten pöytäkirjan mukaan Molotov "vastasi tähän hiukan vältellen" eikä Hitler ollut siihen tyytyväinen.

      "Mitään sotaa ei saa syttyä Itämeren piirissä", Hitler vaati. "Se rasittaisi raskaasti Saksan ja Neuvostoliiton suhteita", hän uhkasi lisäten hetkistä myöhemmin vielä uhkauksen painoa sanomalla, että sellainen voisi aiheuttaa "arvaamattomia seurauksia". Mitä muuta Neuvostoliitto sitten Suomesta halusi? Hitler tiedusteli ja hänen vieraansa vastasi Neuvostoliiton haluavan "saman mittakaavan järjestelyt kuin Bessarabiassa" -joka tarkoitti ehdotonta Venäjään liittämistä. Hitlerin vastavaikutus on mahtanut saattaa jopa tämän häiriintymättömän neuvostoliittolaisenkin levottomaksi, sillä tämä kiiruhti kysymään Johtajan "mielipidettä siitä asiasta".

      Diktaattori vastasi vuorostaan hiukan vältellen sanoen vain "ettei Suomea vastaan saanut käydä sotaa, koska sellainen selkkaus voisi johtaa kauaskantoisiin seurauksiin".
      "Tämä asenne on tuonut uuden tekijän tähän neuvotteluun", Molotov jyräytti vastaan.

      Keskustelu oli käynyt niin kiihtyneeksi, että Ribbentrop, joka siihen mennessä oli varmaan käynyt hyvin pelokkaaksi, keskeytti sanoakseen saksalaisen pöytäkirjan mukaan, että "ei ollut mitään syytä tehdä Suomen asiasta kiistakysymystä. Kenties oli tapahtunut vain väärinkäsitys".

    • AvaajasOikooMutkia

      Sotasyyllisyysoikeudenkäynnistä:

      Sotasyyllisyysoikeudenkäynti oli Neuvostoliiton painostuksen alaisena tehty eikä Suomen silloisten tai nykyisten lakien puolesta olisi ketään voitu edes syylliseksi tuomita! Niinpä säädettiin ennenkuulumaton TAANNEHTIVA laki, jota sitten sovellettiin!

      Tuomioistuin määräsi tuomiot, joita käytiin ennen julkaisemista näyttämässä valvontakomissiolle! Siellä kostonhimoinen pallukka Zdanov korotti niitä kaikkia. Niinpä syylliset tuomittiin Suomen kansan sijaiskärsijöinä linnaan, josta he aikanaan vapautuivat!

      Onneksi historia on ajan myötä puntit tasoittanut! Suomen "syylliset" ovat nyt arvostettuja miehiä ja sijaiskärsijöitä!

      Heikommin kävi todellisten sotasyyllisten! Stalin kupsahti vuonna 1953 yksinäisyydessä keskelle omaa virtsalammikkoaan samalla kun Berija ilkkui kuolevaa vieressä! Molotovin maine hiipui. Hänen vaimonsa vangittiin ja lähetettiin Siperiaan ilman, että äijä nosti sormeakaan auttaakseen! Lopulta pitkä-ikäinen Molo siirrettiin SUURLÄHETTILÄÄKSI MONGOLIAAN, jossa hän näki aatteensa hiipuvan!

      • suksi-kuuseen

        -----Suomen "syylliset" ovat nyt arvostettuja miehiä ja sijaiskärsijöitä!----

        Ainahan he ovat olleet arvostettuja lahtarien perillisten silmissä mutta muu kansa kusee heidän muistolleen.


    • JälkiviisausOnHelppoa

      Teikäläisille on ominaista suuri närkästys siitä, että pieni valtio harjoitti hetkellistä opportunismia, joka epäonnistui. Sen sijaan ette ole laisinkaan närkästyneitä suuren valtion, Neuvostoliiton, jatkuvasta ja onnistuneesta opportunismista naapurivaltioidensa suhteen!

      Se kun kähmi maa-alueita Suomelta, Baltian maat kokonaan, Puolalta, Saksalta, Unkarilta, Romanialta ja Japanilta. Millä tavalla tämä oli jotenkin ylevää ja hyväksyttävää?

      Olet vanhasta muistista ja suomettuneisuuden ajan jäljiltä kolmella mutkalla katumusharjoituksessa pelkästä aikeesta ja sivuutat tyystin maanhankinnan mestarin vastaavat haaveet, jotka onnistuivat

      • suksi-kuuseen

        Miten tuo vollotus liittyy Nikkilän sairaalan julmuuksiin ja tekee ne hyväksyttäviksi. Sattuivatko nuo julmuudet N-liittoon kovinkin kipeästi vai mitä yrität sössöttää?


    • puhtain.asein

      Aina muistetaan taannehtiva laki sotasyyllisistä jonka perusteella tuomittiin vajaat 10 miestä vankilaan. Autuaasti sen sijaan unohdetaan Svinhufvudin 7.12.1918 viimeisenä toimenaan valtionhoitajana tekämä päätös jolla taannehtivasti vapautettiin kaikesta vastuusta tuhansia sisällissodan valkoisen puolen murhaajia ja tappajia. Kaikki oli tehty Isänmaan puolesta ja ja tekijät julistettiin syyttömiksi. Siihen nähden sotasyyllisyysjuttu on kuin hyttysen pissa itämeressä.

      • Taanehtiva laki vankien armahtamiseksi on hyväksytty oikeustoimi. Sen sijaan tuomitseminen sellaisesta, joka tekohetkellä ei ollut rikos, on vastoin YK:n ihmisoikeusjulistuksia ja maamme perustuslakia.

        Sotasyyllisyyslaki voitaisiin kumota tarpeetomana ja aikansa eläneenä pois rikoslaeista. Sillä ei ole enää sitä merkitystä, joka sillä oli laatimisen hetkellä.


    • PöljänPulinaa

      Verrattuna sotasyyllisyysoikeudenkäyntiin ja sen merkitykselle Suomelle ON KERTOMASI kuin hyttysen pissa itämeressä.

    • surkeaSuomi

      Hirveä oli ainakin siellä sodan hinta "Hautausmaalle haudattiin vuosina 1922–1951 717 sairaalan potilasta, näistä 404 sotavuosina 1939–1944."

      Hautausmaata käytettiin lähes 30 v mutta vainajista 56 % tuli viiden vuoden aikana eli kuolleisuus oli rauhanvuosiin verrattuna aivan hirveä. Rauhan aikana kuoli keskimäärin 13 / vuosi mutta sotavuosina 80 / vuosi. Selvää on, että eivät he pommeihin ja luoteihin kuolleet vaan nälkään ja kurjuuteen. Surkea maa kun tappaa kurjansa mutta sehän oli sitä lahtariaikaa.

      SUOMEN PIMEÄÄ HISTORIAA TÄMÄKIN !

      • Anonyymi

        Nikkilässä toteutettiin natsismia puhtaimmillaan, mielisairaiden siirtämistä maan alle. Koskahan tulisi Itsenäisyyspäivä, että heitäkin muistettaisiin.

        Lahtarin synnit Suomen kansaa kohtaan ovat mielettömät. Onneksemme Saksa hävisi sodan niin tännekin saatiin länsimainen elämänmeno.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nikkilässä toteutettiin natsismia puhtaimmillaan, mielisairaiden siirtämistä maan alle. Koskahan tulisi Itsenäisyyspäivä, että heitäkin muistettaisiin.

        Lahtarin synnit Suomen kansaa kohtaan ovat mielettömät. Onneksemme Saksa hävisi sodan niin tännekin saatiin länsimainen elämänmeno.

        Saksa olisi voittanut, jos olisi antanut kenraaliensa päättää taisteluista, eikä olisi sekaantunut päätöksiin. Toiseksi olisi siirtänyt ainakin vuoden myöhemmäksi ajankohtaa.

        Syylliset toisen maailmansodan aloittamiseen löytyvät vieläpä Saksan ulkopuolelta.


    • Anonyymi

      Suomi pääsi jatkosodasta ihmeellisen hyvin rauhanehdoin. Kumma kun itärajaa ei siirretty Kymijoelle niin kuin se oli jo kauan aikaisemmin. Vain pieniä alueita pohjoisessa menetettiin. Outoa!

      • Anonyymi

        Miten niin outoa? Neukku itse halusi kipeästi rauhaa ja ehdot noudattivat pitkälti vuoden 1940 rajalinjaa!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miten niin outoa? Neukku itse halusi kipeästi rauhaa ja ehdot noudattivat pitkälti vuoden 1940 rajalinjaa!

        Sillä tavalla outoa että sodan aloittanut Hitlerin renki Suomi sai Karjalassa pitää entiset rajat. Kumpikohan halusi kipeästi rauhaa? Jos sota olisi jatkunut kesään 1945 niin Neuvostoliitto olisi voinut Saksan antauduttua hyökätä "aika" isolla porukalla Suomeen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sillä tavalla outoa että sodan aloittanut Hitlerin renki Suomi sai Karjalassa pitää entiset rajat. Kumpikohan halusi kipeästi rauhaa? Jos sota olisi jatkunut kesään 1945 niin Neuvostoliitto olisi voinut Saksan antauduttua hyökätä "aika" isolla porukalla Suomeen.

        Se on Tarkkispojan ikuinen ja epätodellinen haave! Tuolloin oli vietetty pohjolassa rauhaa jo yli vuoden! Ei edes neukku voi elää kuin sika vatukossa!

        Neukku itse halusi syyskuussa 1944 rauhaa kun muut asiat oli mielessä!

        Ikuinen tuli korvantaa Tarkkispojan jalkapohjia! Suotakoon se sinulle!


    • Anonyymi

      ” Kaikkien aikojen tyhmin hyökkäyssota, kymmeniä tuhansia kaatuneita”

      Jos ei stallari parempaa keksi niin neukkujen Talvisota oli monta vertaa tyhmempi! Yli 200.000 kaatunutta, valtaisat kalustotappiot, maineen menetys eikä Pietari tullut lopultakaan suojatuksi! Miltä kannalta se oli viisas sota neukun näkökulmasta?

      • Anonyymi

        Sillä tavalla että kun raja oli aikaisemmin 30 kilometriä Pietarin kaupungista, se oli sodan ansiosta 100 kilometriä kauempana.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sillä tavalla että kun raja oli aikaisemmin 30 kilometriä Pietarin kaupungista, se oli sodan ansiosta 100 kilometriä kauempana.

        Ja tukala tilanne Itärintamalla lähempänä! Törky-Jooseppi sai Talvisodalla suurin tappioin aikaan JUURI SEN, MITÄ YRITTI MUKA VÄLTTÄÄ!

        Harvoin näkee tyhmempää temppua!


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      193
      4566
    2. Mopomiitti onnettomuus

      Vittu se tehdas-alue ole oikea paikka mopomiitille, Ja minkälainen vanhempi hyväksyy, että pojan mopo kulkee järkyttävä
      Kokkola
      122
      2853
    3. Koettakaa nyt Trumpinkin fanit ymmärtää:

      Hän on myös jo vanha mies. Kukaan ei tiedä, mitä kunnossa hän on parin vuoden päästä.
      Maailman menoa
      324
      2274
    4. Pääsit nainen todella

      lähelle ja kaikki sinussa oli jotain selittämättömän kiehtovaa. Silti en koskaan ymmärtänyt sinua täysin. Mitä halusit t
      Ikävä
      133
      2260
    5. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      55
      1962
    6. En saa unta kun ajattelen

      Sinua mies. Sydäntä ahdistaa meidän välit 😌😞
      Ikävä
      81
      1526
    7. YLE kirjoittaa - Viritetyt sähköpyörät aiheuttavat ongelmia poliiseille

      "Itse rakennellut ja viritetyt sähköpyörät ovat poliisin ja Liikenneturvan mukaan yleistyvä kirous liikenteessä." https
      Pyöräily
      114
      1441
    8. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      30
      1362
    9. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      24
      1190
    10. Vieläkö pidät minusta

      Vieläkö pidät minusta nuori nainen? Vaikutat etääntyneeltä ja olen ajatellut että haluat olla rauhassa.
      Ikävä
      105
      1081
    Aihe