SUOMEN KUVALEHTI: PITÄISIKÖ JONKUN EROTA?

Sipiläepäpätevävirkaansa

Pääministeri Sipilä myönsi olleensa uutispimennossa uusnatseista – Mistä avustajille maksetaan?

Uutisanalyysi: Pääministerillä ei voi olla ”vähän huonosti tietoa”.

Suomen pääministeri Juha Sipilä (kesk) ei valehtele.

Ylen A-studiossa 20. syyskuuta toimittaja Kirsi Heikel kysyi, miksi pääministeri Sipilä kommentoi televisiossa Asema-aukion tapahtumia vasta nyt. Mediassa tapausta oli käsitelty koko viikonlopun ja ihmiset surivat Helsingin Asema-aukiolla ja sosiaalisessa mediassa 28-vuotiasta uhria.

”Tähän tapaukseen sain vähän huonosti tietoa”, pääministeri sanoi. Sipilä kertoi olleensa koko viikonlopun ulkomaanmatkalla.

Sipilä sanoi myös kirjoittaneensa lentokentältä ”hätäisesti blogin” ja lukeneensa ”kaikki sähköpostit”.

Toimittaja Heikel jatkoi kysymällä, miten on mahdollista, että Suomen pääministeri saa huonosti tietoa tällaisesta asiasta. Sipilä sanoi saaneensa tiedon välilaskun aikana ja käyneensä ”pitkät keskustelut”. Ja jälleen hän oli lukenut ”kaikki sähköpostit”.

Viikonlopun aikana medialle ei kuitenkaan herunut kommentteja uusnatsiin kohdistuvasta rikosepäilystä ja ääriliikkeiden toiminnasta, rasismista ja poliittisesta väkivallasta.

Pääministeri Sipilän blogi julkaistiin maanantaina 19. syyskuuta klo 16.44 otsikolla Ei väkivallalle, ei vihapuheelle, ei rasismille. Siinä Sipilä ensimmäisessä lauseessa kirjoittaa sekä Helsingin Asema-aukion tapauksesta että Kajaanin Otanmäessä tapahtuneesta henkirikoksesta. Siitä epäillään kahta turvapaikanhakijaa.

Moni ihmetteli, miksi Sipilä rinnastaa kaksi täysin eri asiaa. Kenties Sipilä oli saanut taas vähän huonosti tietoa?

Sipilä lähetti tviitin hämmennystä herättäneestä blogikirjoituksestaan koko maailmalle Oulusta 19. syyskuuta klo 16.45.

On huolestuttavaa, jos Suomen pääministeri saa huonosti tietoa tällaisesta ”pikku asiasta” kuin uusnatsin rikosepäilystä ja poliittisesta väkivallasta 2010-luvun Suomessa.

Herää epäilys, mistä muista asioista pääministeri Sipilä on saanut vähän huonosti tietoa. Talouspolitiikasta? Perustuslaista? Hallituspuoluetovereiden yhteyksistä äärijärjestöihin? Työttömyyden hoidosta? Sotesta? Rasismista Suomessa?

Suomen pääministeri ei voi saada vähän huonosti tietoa, vaikka olisi matkalla Kuuhun. Ja tuskin hän koko viikonlopun on istunut lentokoneessa ja tietopimennossa. Internet-yhteydet pelaavat globaalisti, myös tekstiviestit kulkevat ja puhelimella voi soittaa. Siihen voi myös vastata.

Tiedon pitää kulkea pääministerille nopeasti, sillä häntä avustaa koulutettu avustajakunta. Heidän tehtäviinsä kuuluu olla ajan tasalla – ja pitää pääministerikin tietoisena asioista, joista koko Suomi puhuu.

Sipilän esikuntaan kuuluvat sihteerin lisäksi valtiosihteeri Paula Lehtomäki (kesk), poliittinen erityisavustaja Riina Nevamäki, erityisavustaja Markus Lahtinen, erityisavustaja Anna-Kaisa Heikkinen, erityisavustaja Janika Tikkala ja erityisavustaja Jari Haapiainen sekä hallinnollinen avustaja Ritva Larilahti.

Esimerkiksi suomalainen media on ansiokkaasti kertonut Suomen vastarintaliikkeen taustat, ja liikkeestä on voinut lukea useita eri juttuja, jotka on kirjoitettu useista eri näkökulmista.

Mistä Sipilän avustajille oikein maksetaan? Pitäisikö jonkun erota?

Myös Supolla on tietoa ääriliikkeistä, vaikka se ei asioita julkisesti juuri koskaan kommentoi. Pääministeri voi kuitenkin Supoon kilauttaa, vaikka sieltä jostainlentokentältä.

Suomen Kuvalehti kysyi Sipilän avustajalta tänään, missä pääministeri oli koko viikonlopun matkalla. Avustaja ei vastannut puhelimeen vaan pyysi lähettämään tekstiviestin. Kysymykseen hän ei ole vastannut.

4

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ooooopelius

      (Seuraavat ovat pääkohtia vapaasti puhutusta osuudesta)

      Suomi kuntoon:

      200 000 uutta työpaikkaa on luotava yksityiselle sektorille.
      Velaksi eläminen on lopetettava.
      Tarvitsemme tiukan menokurin ja julkisten palvelujen tuottavuuden jatkuvan parantamisen.
      Emme halua elvyttää velalla, talous on jo muutenkin alijäämäinen. Sen sijaan olemme valmiita käyttämään valtion tasetta, eli omaisuutta, kasvun (eli uusien työpaikkojen) sekä tuottavuuden aikaansaamiseen. Olemme valmiita tekemään radikaalejakin muutoksia taseessa, jotta tarvittava suunnanmuutos kasvussa ja tuottavuudessa saadaan aikaiseksi. Investointivara on käytettävä sellaisiin hankkeisiin, jotka luovat pysyviä työpaikkoja pitkällä aikavälillä ja parantavat teollisuuden kilpailukykyä.
      Menokuri tarkoittaa käytännössä sitä, että uutta jaettavaa ei ole. Sellaisia odotuksia ei saa olla kellään. Edessä on vaikeat talkoot, mutta tästäkin selvitään.
      Isot rakenteelliset uudistukset on saatettava määrätietoisesti maaliin. Suurimpia työpaikkojen synnyttämisen ohella ovat sote-uudistus, kuntien tehtävien karsinta sekä eläkeuudistus. Sotessa on onneksi taas edetty, vaikka edessä on vielä paljon tekemistä ja riskejäkin. Minulla on kolme viestiä jatkovalmisteluun:
      Ensinnäkin tulevissa rahoitusmalleissa on haettava sellaisia ratkaisuja, joissa kunnilla säilyy kunnollinen kannustin tehdä ennaltaehkäisevää työtä.
      Toiseksi kuntien rooli muuttuu merkittävästi. Aloittakaa työ omissa kunnissanne sopeutumisessa suureen muutokseen.
      Kolmanneksi sote-alueiden sisälle tulevista tuottamisalueista on nyt sovittu. Monissa maakunnissa on aloitettu määrätietoinen työ tuotantoalueiden organisoitumiseksi ja tulevan suunnittelemiseksi. Jatkakaa tätä työtä, tehdään se siinä hengessä, että tästä tehdään nyt yhdessä hyvä.
      Meidän pitää purkaa byrokratiaa ja normeja. Meidän pitää virtaviivaistaa prosesseja ja nopeuttaa lupakäytäntöjämme.
      Keskusta haluaa tehdä Suomesta joustavan ja kokeilevan yhteiskunnan.
      Vaadimme valtion talousarviokäytännön muuttamista seuraavalla hallituskaudella niin, että käsittelemme tuloslaskelman, taseen ja kassavirtalaskelman eli nykyisen talousarvion. Muutos on aivan välttämätön, jotta saamme selkeän kuvan taloudenpidosta.
      Suomi ei tule kuntoon pelkästään talouspolitiikan toimilla. Tarvitsemme edelleen pari vuotta sitten esittelemämme politiikan kakkaran vastuunottamisen ja huolenpidon kulmien edellyttämiä toimia. Suunnan muuttaminen on kyettävä tekemään niin, että koko Suomi ja kaikki suomalaiset pysyvät mukana. Koko Suomen tasapainoiseen kehittämiseen palaamme vielä huomenna.
      Kun ajat ovat vaikeita, Keskustalle on tärkeää pitää huolta kaikkein heikoimmista. Puhua ja tehdä tekoja heidän puolesta, joiden oma ääni ei valtavirtaan asti kuulu.

      Hyvät ystävät,

      Keskusta haluaa olla yhteiskunnan muutoksen airue ja edelläkävijä. Kokonsa perusteella Suomi voisi olla ketterä toimija, joka pystyy mukautumaan nopeasti maailman muutoksiin. Näin ei kuitenkaan ole. Suomi on jäykistynyt, monimutkaistunut. Muutosvastarinta yhteiskunnallisiin uudistuksiin on yllättävän suurta.

      No sipilä on kepulainen ja kepustahan on sanota et kepu petää aina.

    • Vanhempivaltiomies

      On huolestuttavaa, jos Suomen pääministeri saa huonosti tietoa tällaisesta ”pikku asiasta” kuin uusnatsin rikosepäilystä ja poliittisesta väkivallasta 2010-luvun Suomessa.

      Herää epäilys, mistä muista asioista pääministeri Sipilä on saanut vähän huonosti tietoa. Talouspolitiikasta? Perustuslaista? Hallituspuoluetovereiden yhteyksistä äärijärjestöihin? Työttömyyden hoidosta? Sotesta? Rasismista Suomessa?

    • Koneistajaoppilas

      Nyt ei taida enää riittää avustajien eroaminen.

    • 20160929

      Persupoliitikko immosen johtama SS-järjestö suunnittelee uusia katupartioita, joissa natsit ovat "selkeässä vähemmistössä"?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      697
      6139
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      521
      3719
    3. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      186
      3560
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      172
      2774
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      10
      2489
    6. 284
      2194
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      24
      1583
    8. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      108
      1480
    9. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      100
      1429
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1210
    Aihe