On ylimääräinen kone johon oma näytö, hiiri sekä näppäimet. Löytyy Tuohon levyllä Windows 10 pro 64bit asennusmedia jolla voisi tehdä tuohon koneeseen puhtaan asennuksen, koneessa nytkin Widows 10 versio. Asennusmedia on ladattu Widowsin sivulta ja poltettu sillä Windowsin omalla poltto"ohjelmalla" DVD levylle mitä siinä latauksen jälkeen ehdotetaan
Löytyy myös yksi Norton Security Deluxe lisensi jonka voisi tuohon koneeseen käyttää
Tarkoitus että tuohon koneeseen tulisi vain yksi pikakuvake joko Adminin puolelle tai tavallisen käyttäjän puolelle eikä sillä mentäisi millekkään muulle sivulle kuin OP pankkiin , siis kone olisi pelkästään tuota varten https://www.op.fi/op/henkiloasiakkaat/edut/asiakasomistaja?id=43100&oid=o1ao
nettiyhteys on Saunalahti kaapeli 50/10 joka on jaettu useammalle koneelle, sähkö tulee APC UPS laitteesta niihin kaikkiin koneisiin
Siis miten tuolla Windows kympillä saisi mahdollisimman varman yhteyden vain ja pelkästään tuohon pankkiin ja Tietysti mahdollisen Nortonin ja koneen päivityksiin
Mitä selainta pitäisi ensinnäkin käyttää ja tuo pikakuvake Admimin vai tavallisen käyttäjän tiliin ja mitä yleensä pitäisi varmistaa ja mahdollisesti muuttaa että olisi mahdollisimman varmanpäälle
Ubuntu on jo toisessa koneessa mutta tuosta Windowsista nyt haluaisin tietää
Nettipankkia varten oma kone
53
263
Vastaukset
- poistoon_moinen
Poista koko windows.
Noin näyttää Norton tuohon linkkiini Osuuspankin sivusta https://safeweb.norton.com/report/show?url=https://www.op.fi/op/henkiloasiakkaat/edut/asiakasomistaja?id=43100&oid=o1ao&product=NS&version=22.7.1.32&lang=0B01&source=toolbar
Pakko laittaa tuo sama lyhytlinkkinä vielä koska tuo normaalilinkki varmaan jää lopusta tummaksi http://ra.fi/orrm- sairas_ihminen
Muista foliohattu, kun käytät sitä konetta. Myös valovirran sterilioija kannattaa hommata, koska myös sähkön mukana leviää viruksia koneeseen.
Nyt ei ihan käy järkeen. Miksi et käytä nettipankkia Ubuntukoneella ja myy sitä Windows 10 konetta? Tai asenna molempiin Ubuntu (tai Windows) niin on yhtenäisempi käyttää?
- AsusDeluxe
Samaa ihmettelen. Jos haluaa koneen pelkkään pankkiyhteyskäyttöön, en näe mitään syytä tunkea siihen väkisin mitään Windowsia.
AsusDeluxe kirjoitti:
Samaa ihmettelen. Jos haluaa koneen pelkkään pankkiyhteyskäyttöön, en näe mitään syytä tunkea siihen väkisin mitään Windowsia.
No voihan se Windowsikin olla mutta enemmän tässä ihmetyttää se, että miksi niissä koneissa on eri käyttöjärjestelmät ja eri kone sovellukselle mikä ei sitä mitenkään erityisesti tarvitse?
- Rahat-on-vaarassa
Nettipankkissa kuten huomaamme https://www.google.fi/search?client=opera&q=haittaohjelma vei rahat&sourceid=opera&ie=UTF-8&oe=UTF-8
- joopajooop
Luitko edes :))))
- virutalmint
Itse käytän virtuaalikoneeseen asennettua Linux Mintiä pankkiasiointiin. Virtuaalikoneen levy on lisäksi salattu, joten mikään taho ei pääse ronkkimaan koneen tietoja.
- tFGSImcj
Tuossa on ajatuskömmähdys. Isäntäkone hallitsee virtuaalikonetta ja näkee sen sisään. Samoin näkee isäntäkoneen haittaohjelma.
- ajatus-kommri
tFGSImcj kirjoitti:
Tuossa on ajatuskömmähdys. Isäntäkone hallitsee virtuaalikonetta ja näkee sen sisään. Samoin näkee isäntäkoneen haittaohjelma.
Ei pidä käyttää Windowsia isäntäkoneena ( vaikkei se linuxista mitään ymmärräkkään).
- noproblemos
tFGSImcj kirjoitti:
Tuossa on ajatuskömmähdys. Isäntäkone hallitsee virtuaalikonetta ja näkee sen sisään. Samoin näkee isäntäkoneen haittaohjelma.
Kannattaa käyttää Hyper-V:tä, niin ei ole tuota ongelmaa.
- tFGSImcj
noproblemos kirjoitti:
Kannattaa käyttää Hyper-V:tä, niin ei ole tuota ongelmaa.
Samanlainen virtualisointi sekin on.
- eri-juttu
tFGSImcj kirjoitti:
Samanlainen virtualisointi sekin on.
Kympissä kun käyttää Isolated User Modea, niin hosti ei näe guestiin.
- Win10pro
sisältää kioskimoodin, mutta sovelluksen pitää olla moderni appsi kuten Danske Bankin Tablet Pankki.
Minkä tahansa sovelluksen saa kioskimoodiin jos se selaimella toimii. Niin Windowsilla sekä Ubuntulla.
- tarkoitinTuota
https://technet.microsoft.com/en-us/itpro/windows/manage/set-up-a-device-for-anyone-to-use
Windows 10 edition Universal Windows app Classic Windows application
Mobile ____________supported______________unsupported
Mobile Enterprise___supported_______________unsupported
Pro _______________supported_______________unsupported
Enterprise__________supported_______________supported
Education__________supported________________supported
- Qqqqqqqqq
Mulla on Windowsin rinnalla Linux Mint jolla hoidan pankkiasiat, eipähän tarvi pelätä pankkitroijalaisia.
- SteadyStateShellLauncher
asetuksia Windows 7:ään
https://technet.microsoft.com/en-us/library/gg176675(v=ws.10).aspx
Tilin Winlogon Shell:n (lataamalla halutun tilin ntuser.dat tiedoston) voisi vaihtaa explorerista regeditilllä selaimeksi. Kokeilin vaintaa iexploreriksi, ei vaikutusta., Firefox toimi, mutten rajoittanut muuten.
Windows 10:ssä onkin eri systeemi?
Shell Launcher
https://msdn.microsoft.com/en-us/library/windows/hardware/mt571994(v=vs.85).aspx - mikäjärki
Mikä järki?
- niinMillä
Kioskimoodillako?
En tiedä aloittajan tilannetta, mutta kioskimoodin virittäninen kiinnostaa ihan itsessään, vaikkapa vaan teoreettisesti. - mikäjärki
niinMillä kirjoitti:
Kioskimoodillako?
En tiedä aloittajan tilannetta, mutta kioskimoodin virittäninen kiinnostaa ihan itsessään, vaikkapa vaan teoreettisesti.Ei vaan yhden ylimääräisen koneen virittämisellä vain ja ainoastaan nettipankkikäyttöä varten.
mikäjärki kirjoitti:
Ei vaan yhden ylimääräisen koneen virittämisellä vain ja ainoastaan nettipankkikäyttöä varten.
Varsinkin kun koneen käyttöjärjestelmä on eri kuin pääasiallinen käyttöjärjestelmä. Miksi ei yhtenäistä näitä?
Sellaista signaalia että tässä nyt yritetään tehdä asioita oudon monimutkaisesti.- 102030405060
mikäjärki kirjoitti:
Ei vaan yhden ylimääräisen koneen virittämisellä vain ja ainoastaan nettipankkikäyttöä varten.
Kai se riippuu siitä paljonko rahaa on tilillä.
Tietoturva-asiantuntijat monesti suosittelee tuota, eli mielellään eri selain pankissa käymiseen kuin muihin asioihin, ja vielä parempi jos on kokonaan eri kone.
Järki piilee siinä, että haittaohjelma yleensä saadaan muualta kuin pankin sivulta, se tulee sähköpostista, muista ohjelmista tai tiedostoista.
Jos sinulla on kone jolla käyt vain pankissa, niin haittaohjelmaa siihen ei ainakaan tule sähköpostista, muilta internet sivuilta, tai muista asentamistasi ohjelmista / käsitellyistä tiedostoista. - 102030405060
M-Kar kirjoitti:
Varsinkin kun koneen käyttöjärjestelmä on eri kuin pääasiallinen käyttöjärjestelmä. Miksi ei yhtenäistä näitä?
Sellaista signaalia että tässä nyt yritetään tehdä asioita oudon monimutkaisesti.Siis se pankkikone on nimenomaan tarkoitus eristää kokonaan muista koneista ja tiedostoista.
Siksi eri käyttöjärjestelmä ei haittaa, mutta toki ylläpito lienee helpompaa yhdellä järjestelmällä. 102030405060 kirjoitti:
Siis se pankkikone on nimenomaan tarkoitus eristää kokonaan muista koneista ja tiedostoista.
Siksi eri käyttöjärjestelmä ei haittaa, mutta toki ylläpito lienee helpompaa yhdellä järjestelmällä.No, jos haluaisi maksimoida turvallisuuden niin käyttöjärjestelmä olisi pankkikoneessa joku OpenBSD, tässä selainkomponentti naulittu kioskiksi sinne pankkiin kokoruudulle, tätä ajetaan hiekkalaatikoituna (chroot) jossa tiedostojärjestelmä kirjoitussuojattu, käyttöjärjestelmän sekä lähiverkon palomuurista estetty kaikki muu paitsi lähtevä liikenne pankin palvelimelle HTTPS kyselyinä ja tässä niinikään evaluoinnit Javascriptille, että ajaa vain ne jotka täsmää whitelistiin.
Tuosta voisi ottaa DNS:nkin pois ja käyttää vain käsin nakutetua DNS tietoa /etc/hosts joten edes sitä ei pysty käpistelemään.
Oleellinen ylläpitovaiva olisi sitten sen koodin patchaus jos reikiä löytyy ja sertifikaattien päivitys mutta... tuo olisi kyllä mielenkiintoinen siksi, että olisi niin äärimmäisen turvallinen että sitä ei saisi haavoittuvaiseksi käytännössä mitenkään. Edes koodista löytyvät turva-aukot ei saisi sitä reikääntymään kun tiukka oikeuksien rajaaminen vaatisi vähintäänkin pankin murtamista tai sertifikaattien murtamista ja jonkun siihen väliin kuuntelemaan kaiken liikenteen.
Tuohon ei pääsisi vieraan vallan agentitkaan käsiksi ja turvallisuus helposti parempi kuin pankin vehkeissä. Ylläpitovaivakin voisi jäädä minimaaliseksi kun ei välttämättä tarvitse tehdä yhtään mitään kun järjestelmä on naulittu täysin ja on ennaltaehkäisevästi estetty kaikki. Säätämistä toki olisi.
Että ihan miten kukin tahtoo, itse kyllä kuitenkin suosin sitä yksinkertastamista.
Jos haluaisi minimoida tämän yhden koneen ylläpito- ja käyttöönotto vaivaa niin varmaan helpoin olisi CentOS 7 kun pysyy vuodesta toiseen vakaana. Olisi vain päivitystä jota saa myös automaattiseksi.- 102030405060
Sinähän tuon monimutkaisen ohjeen tuohon pistit.
Se mitä tietoturva-asiantuntijat suosittelee, on vain toinen kone ilman sen kummempaa säätämistä. - tuota_noin
No kyllä se toinenkin kone kannattaa tehdä mahdollisimman turvalliseksi - resurssien, kykyjen ja viitseliäisyyden puitteissa. Voit myös ajaa samalta koneelta useampaa käyttöjärjestelmää, mikä ei tietenkään takaa maksimaalista turvallisuutta, mutta kun Windows ei ymmärrä linuxin ext-tiedostojärjestelmiä (ja jos ne ovat salattuja, niin vielä huonommin), niin on epätodennäköistä että saastuneen Windowsisi kautta linuxiisi tms. hyökätään.
Ja linuxia, open bsd:tä tms. voit ajaa joko Windowsissa virtuaalikoneessa, tai multiboottaamalla siihen omana käyttöjärjestelmänään, mihin on lukuisia tapoja. Tai jopa niin, että boottaat USB-tikulta tai jopa DVD:ltä linuxin tms. tarvittaessa, josta hoidat pankkiasiat. Noinhan tehdään uudessa ylioppilaskokeessakin.
Imageja voi myös hyödyntää vetämällä niillä käyttöjärjestelmän uusiksi hetkessä. Tämän tietysti täytyy olla puhdas, eli ettet ole ehtinyt saastuttaa systeemiä ennen imagen tekemistä.
Eikä pidä unohtaa verkkolaitteiden turvallisuutta - routerin ja AP:n konfigurointi, palomuurit, NAT, mahd. vlanit jne.
Voisi veikata, että kun hyökkäysongelmat kasvavat todella pahoiksi, työpaikoille ruvetaan yleisesti järjestämään tietoturvallisia bokseja pankkiasioiden hoiteluun, joissa siis käyttöjärjestelmä vetäistään imagesta aina uusiksi seuraavalle käyttäjälle. Ongelmaksi sitten voivat tulla vastuuasiat, jotka ainakin firman juristien mielestä luultavasti ovat "ei missään nimessä järjestetä mitään tämmöistä, ettei jouduta vastuuseen jos rahat viedään".
- hmmmmmmm
Eikös tikulta käynnistettävä LiveLinux ole myös täysin irrallaan koneesta, jossa sitä käytetään?
taidan tehdä tuohon ylimääräiseen koneeseen puhtaan Windows 10 pro 64bit asennuksen ja siihen Norton
Selaimesta en ole vielä varma tarvitseeko muuta kuin tuon Edgen?
Tavallisen käyttäjän tilille sitten vain yksi pikakuvake joka vie Osuuspankkiin niin tuokin kone tulee jotenkin hyödynnetyksi
2 konetta jää sitten vielä niinsanottuun"normaaliin käyttöön" joista toista käytän Windows 10 pro 64bit yleensä niin sanotusti turvallisesti ja toisella voin tehdä mitä vain koska voin asentaa siihen uuden Windowsin vaikka viikottain ja siihen vaikka Ubuntu Mate rinnalle tai vaikka ainoaksi käyttöjärjestelmäksi tuolle koneelle josta ei nyt tarvitse viruksista välittää jos se ei nyt niiden voimasta putoa suoraan vaikka varpaille tai syty palamaan
Sitten jokaisella koneella on jonkinlainen oma turvaluokitus, nuohan on ensimmäiseksi nostettu tuonne ylös kaikissa Window koneissani http://ra.fi/huY2- sivusilmäilijä
Ehditkö tehdä mitään muuta kuin asennella Windowseja?
"Selaimesta en ole vielä varma tarvitseeko muuta kuin tuon Edgen?"
Windows ei tarvitse mitään muuta selainta. IE siellä oletuksena mukana mutta sen voi poistaa.
"Sitten jokaisella koneella on jonkinlainen oma turvaluokitus"
Windows 10 sisältää seurantaominaisuudet joten oletusarvoisesti se on aina matalemman turvaluokituksen järjestelmä.
Korkean turvaluokituksen järjestelmä edellyttää joko perusteellisesti turva-aukoista korjattua koodia tai kätevät työkalut oikeuksien rajaamiseen ja järjestelmän riisumiseen reikäisestä koodista. Windows ei siihen kunnolla sovellu.- hmmmmmmm
M-Kar kirjoitti:
"Selaimesta en ole vielä varma tarvitseeko muuta kuin tuon Edgen?"
Windows ei tarvitse mitään muuta selainta. IE siellä oletuksena mukana mutta sen voi poistaa.
"Sitten jokaisella koneella on jonkinlainen oma turvaluokitus"
Windows 10 sisältää seurantaominaisuudet joten oletusarvoisesti se on aina matalemman turvaluokituksen järjestelmä.
Korkean turvaluokituksen järjestelmä edellyttää joko perusteellisesti turva-aukoista korjattua koodia tai kätevät työkalut oikeuksien rajaamiseen ja järjestelmän riisumiseen reikäisestä koodista. Windows ei siihen kunnolla sovellu.Turvallisuuden jos haluaa maksimoida pankkikäyttötietokoneella, niin taitaa tosiaan oikea valinta olla jokin muu kuin ikkuna tai omena.
Kun käytössä on vain yksi sovellus, käyttäjän kannalta on herttisen yhdentekevää millä käyttöjärjestelmällä se sovellus pyörii. Ja on oikeastaan ihan sama sekin, mikä selain siinä on käytössä, kyseessä on kuitenkin selaimella käytettävä nettisovellus.
- toiotamuutaetsaa
Sepustuksista päätellen teistä kenelläkään ei ole pankkitiliä:))))))
Linux, persaukisen valinta.- windows-virhe-ostos
jäi tekemättä joten
mulla on ainakin 123:- pankkitilillä.
Vielä kysymyksiä aiheesta, siis Windows 10 vai Ubuntu Mate tai joku muu Ubuntu versio koneeseen?
Ja koneeseen vain tuo joku Ubuntu versio tai Wndows pelkästään tai samaan koneeseen Windows ja ubuntu samalle levylle?
Ja jos Ubuntu niin mikä versio niistä?
Onko Ubuntu turvallisempi kuin Windows 10 jo perustasolla?
Pelkäksi pankkikoneeksi tämä kone tulee eläkepäivilläänUbuntussa on Windowsiin verrattuna olemattoman vähän vakoilua ja sekin vähä mikä on, on pois kytkettävissä.
Ubuntusta sitten 16.04 LTS tai 14.04 LTS, laitteen mukaan 32-bit tai 64-bit versio. 16.04 LTS ja 64-bittinen yleisesti ottaen parempi jos vaan sopii ja on 4Gt tai enemmän muistia. 32-bittinen ehkä sopivampi koneille joissa vähemmän muistia.
Canonical ei tee Ubuntu Matea eikä mitään kummallisia variaatioita että niitä ei pidä sotkea normi Ubuntuun. Maten käyttöön sopii paremmin Debian.Matea vastaava työpöytä olisi myös CentOS 6:ssa, sillä siinä se vanha Gnome 2 mistä sitä Matea alettiin tekemään. Ovat ylläpitäneet sitä vuosikausia. Siinä sitten saisi pienellä budjetilla turvalliseksi sertifioitua koodia jos sellaiselle laittaa painoarvoa.
M-Kar kirjoitti:
Matea vastaava työpöytä olisi myös CentOS 6:ssa, sillä siinä se vanha Gnome 2 mistä sitä Matea alettiin tekemään. Ovat ylläpitäneet sitä vuosikausia. Siinä sitten saisi pienellä budjetilla turvalliseksi sertifioitua koodia jos sellaiselle laittaa painoarvoa.
Löytyi Ubuntu 16.04 LTS 64bit asennuslevy ja nyt tuolle koneelle tulee tuo pelkästään
Kiitos sulle arvioinnista ja käyttöjärjestelmän suosituksesta
- Lisääkoneita
Taitaa olla niin, että ainakin Nordealla alkaa ensi vuonna joku erillinen tunnuslukulaite, joka korvaa paperilla olevat luvut. Laite toimii Nordean ohjeiden mukaan tietysti vain Windowsilla ja ehkä Aplella. Linuxista ei sanaakaan.
Joten kannattaa harkita heittääkö Windowsin mäkeen vai ei. Entäpä ne joilla on pelkkä Linux käytössään? Pitääkö vaihtaa pankkia?
www.nordea.fi/henkiloasiakkaat/paivittaiset-raha-asiat/internet-mobiili-ja-puhelinpalvelut/tunnuslukusovellus.html#tab=Mika-on-tunnuslukusovellus-Ei vaan tunnuslukusovellus mikä toimii seuraavilla mobiililaitteilla:
-iPhone versiot iOS 7 & 8 ja uudemmat
-iPad versiot iOS 7 & 8 ja uudemmat
-Android -puhelimet ja tabletit versiot 2.3.3 ja uudemmat
-Windows Phone 8 -puhelimet ja uudemmat- Myösnordeanasiakas
M-Kar kirjoitti:
Ei vaan tunnuslukusovellus mikä toimii seuraavilla mobiililaitteilla:
-iPhone versiot iOS 7 & 8 ja uudemmat
-iPad versiot iOS 7 & 8 ja uudemmat
-Android -puhelimet ja tabletit versiot 2.3.3 ja uudemmat
-Windows Phone 8 -puhelimet ja uudemmatMinulla pelkkä läppäri ja pöytäkone joissa molemmissa vain Ubuntu. Tuon mukaan niissä ei mikään tunnuslukusovellus toimi ,niin mikä systeemi se pitää olla?
Myösnordeanasiakas kirjoitti:
Minulla pelkkä läppäri ja pöytäkone joissa molemmissa vain Ubuntu. Tuon mukaan niissä ei mikään tunnuslukusovellus toimi ,niin mikä systeemi se pitää olla?
Mikään läppäri ei yksistään käy. Tarvitaan tabletti tai taskukone lisäksi.
- LMDE2
Myösnordeanasiakas kirjoitti:
Minulla pelkkä läppäri ja pöytäkone joissa molemmissa vain Ubuntu. Tuon mukaan niissä ei mikään tunnuslukusovellus toimi ,niin mikä systeemi se pitää olla?
Ei ole mitään ongelmia Nordea tunnuslukujen kanssa siltä pahvilapulta.
- kgbtk9
LMDE2 kirjoitti:
Ei ole mitään ongelmia Nordea tunnuslukujen kanssa siltä pahvilapulta.
Eipä niin. Itse en niitä tarvi joten ei ongelmia, vaikka ne poistuvatkin ensi vuonna.
- LMDE2
Katsotaan sitten sopiva toimiva pankki, ensi vuonna.
- eläkeläisapina
LMDE2 kirjoitti:
Katsotaan sitten sopiva toimiva pankki, ensi vuonna.
Niin se taitaa olla edessä ja tulla halvemmaksi. Nimittäin täällä meidän syrjäkyläss meidän pankkineiti sanoi että minun pitää ostaa älypuhelin voidakseni jatkaa pankkiasiointia netissä.
Ajattelin että haistakoot huilunsa. Minä en ala ostamaan mitään älypuhelimia minkään pankin takia. Jos ei muuten onnistu niin alan käyttämään ulkolaista pankkia. Ne maksavat sentään kunnon korkoakin talletuksille (1.75%). Pankaapa paremmaksi!
- Nubbins
Erittäin hyvä idea.
Tuo Norton tosin lienee turha. Riittävää turvaa koneellesi tuo se, että pidät sen vain hyvin päivitettynä.
Kannattaa silti käyttää ihan tavallisen käyttäjän käyttäjätiliä. - niinmaksaakuinklikkaa
Ja kaikilta unohtui toisen käyttiksen asentaminen koneeseen vain tärkeitä asioita varten eli osiointi niin etteivät kovolla olevat käyttikset toisiaan näe esim. kolmannen osapuolen osiointityökalua käyttäen (parted, partition magic jne...).
Itselläni kolmen käyttiksen sydeemi, jossa on linux mint ja kaksi seiska prota. Minttiä käytän lähinnä kokeiluihin, toista prota lähinnä viihdekäyttöön ja toinen pro on vain tärkeitä asioita varten. Kaikki käyttikset ovat sala-sana suojattuja ja niitä käytetään vain rajoitetulta käyttäjä-tililtä. Lisäksi käyttiksistä on poistettu kaikki turhat etäkäyttöön liittyvät palvelut niin rekisteristä kuin tietokoneen hallinnasta ja selaimen asetukset ovat tiukennettu.
Käyttikset ovat siis huomattavasti oletus-asetuksia tiukemmalla ja verkkoon/nettiin kirjaudun vain rajoitetun käyttäjän tililtä (ja se on todella rajoitettu aina palomuuriin asti).
Joten uskoisin pankkiasiointini verkossa olevan turvallista.- kiinnostavaa
Mielenkiinnosta: miten asensit 2 kpl Windows 7:ja koneellesi?
Niiden multiboottaus samalta kovalevyltähän vaatii erityistä säätämistä ja osaamista, jos haluaa että ne käyttävät omia BCD-hivejaan. Toki se onnistuu helposti, että käyttää molemmilla omaa fyysistä levyä.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Päivän Teemu Selänne: Köyhät ovat vastuussa köyhyydestään!
https://www.youtube.com/watch?v=2rmgjJAJ7s8 Teemu lyö köyhää oikealla suoralla!4943977Ajattelit siis löytäneesi onnen minusta
Etkä sitä silloin sanonut. Miksi oi miksi. Olisit avannut suusi. Olisin kääntänyt vaikka minkä kiven, että oltaisiin voi483816Kiitos rakastamani,
tämän päiväisestä toisaalla, jos tahdoit minulle sillä myös jotain viestittää. ❤️ Toivon, että nähdään vielä ja saadaan303049Nainen, olen huolissani sinusta
Onko kaikki varmasti hyvin? Minulla on pahoja aavistuksia, mutta toivon olevani väärässä. Toivotan kaikkea hyvää sulle!902260- 1582068
- 1051760
- 1321624
Kello käy ja ilta pimenee
Alkaa jo väsyttämään kovasti. 🥱 Toivottelen hyvää yötä ja kauniita unia. Oman kulla kuvatuksia. 😊💤💖💤✨💤🌌 Lokakuun2541460Ruumisvaunut
Ompa järjen köyhyyttä vetää ruumiskärryjä pitkin kylää ja säikytellä ihmisiä. Vain Kuhmon hoitajat tähän pystyy.421308Seiska: Ensitreffit Anna nosti katsojien karvat pystyyn - Touhuaa tätä auton ratissa: "Älytöntä..."
Annan käytös herättää vahvoja tunteita. Huh, huh, näyttää kyllä aikamoisen vaaralliselta touhulta auton ratissa… Lue l71208