TV7:lla hämärä antolaina lähipiirille

Tutkikaa.Ojares

TV7 antoi 15.10.2015 Messer Sheva LTD:lle 200000 lainaa, jolle oli aiemmin vuonna 2012 annettu lainaa 100050 euroa, mitä firma ei ole lyhentänyt ollenkaan. Tämä yhtiö ei näytä olevan konserniyhtiö, koska sen osakeomistuksesta ei tilinpäätös kerro ja se lasketaan tilinpäätöksessä lähipiirilainaksi!!!

Omistaako Ojares tämä ulkomaisen yhtiön? En tiedä, mutta tähän tieto viittaa. Tilinpäätös kertoo, ettei lainansaaja maksa ollenkaan korkoa. Mitä ihmeessä, miksi ei??? Tilinpäätös kertoo, että lainan antaminen olisi valuuttaturvasijoitus riskien tasaamiseksi. Mitä ihmettä, uskooko kukaan tätä??? Näin ei turvata valuuttakurssiriskejä vastaan. Selitys on läpinäkyvä tekosyy. Sellainen järjestely on kummallinen, että pääomistajan omaan firmaan annetaan koroton laina ja rahat viedään ulkomaille. Todella ihmeellistä!!! On syytä kysyä uudelleen tilintarkastaja Osmo Kalmarilta antaako tilinpäätös antaisi oikean kuvan lainan tarkoitusperästä.

On taas paikallaan katsoa TV7 rahankeräyslupaa. Onko heidän maksamiaan lahjoituksia käytetty Ojareksen omistaman yhtiön rahoittamiseen Israelissa lainalla, jota firma ei koskaan pystyisi maksamaan takaisin. Onko niin, ettei lainalla taida olla vastavakuuksia, koska siitä ei mainita mitään? Onko niin, että 300050 euroa on laitettu Ojareksen firman kulujen kattamiseksi muiden osakeomistajien rahoista ja TV7 saamista lahjoituksista??

On syytä tutkia, onko TV7 ja Martti Ojares syyllistyneet peitellyn osingonjaon maksamiseen, josta tulee määrätä kummallekin jälkiverot.

16

3221

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • TuskinKummallista

      Näyttäisi olevan TV7:n Israelin toiminnan yhtiö. Toimitusjohtaja on Jonathan Hessen.

      • ytytytytyttyyyt

        Yhtiö on merkitty TV7:n tilinpäätökseen lähipiiriyhtiöksi. Tämä voi tarkoittaa sitä, mitä aloitus arvelee, että Israelin toiminnan yhtiön omistaa Martti Ojares itse.

        TV7 ei saa antaa antolainaa noin vain omistajansa toisella yhtiölle. Se voi olla peiteltyä osingonjakoa ja loukata muiden osakkeenomistajien etua. Näyttää siltä, että Israelin toiminnan yhtiö ei pysty maksamaan lainaa takaisin, koska ei maksa siitä korkoa, ei lyhennä sitä ja tarvitsee koko ajan lisää lainaa.

        Antolaina vaikuttaa peitellyltä osingonjaolta, koska tilinpäätös perustelee lainan antamista valuuttariskeiltä suojautumisella, mikä on läpinäkyvä valhe.


    • HoA

      Hei
      Messer Sheva on Ristin Tuki ry:n 100 prosenttinen tytäryhtiö.
      Messer Sheva tuottaa ohjemia vain Ristin Tuki ry.lle ja sen kaikille kanaville (TV7 Israel News ja Jerusalem studio).
      Henkilökuntaa on 6 henkilöä, päällikkönä Jonathan Hessen.
      Ristin Tuki ry on nimennyt hallituksen jäseniksi Martti ja Mirja Ojareksen, ei mitään palkkioita.
      Hallitus on käytännössä nimellinen, sillä asiapäätökset tehdään Ristin Tuen hallituksessa Helsingissä.
      Sijoituslainoja on annettu yhteensä 550 000 euroa.
      Messer Shevan vuosikustannukset Israel-ohjelmien tekemiseen ovat ovat Ristin Tuelle 450 000 euroa eli sijoituslaina kattaa vähän yli vuoden kustannukset.
      Toisin sanoen kysymyksessä on Ristin Tuen kannalta valuuttakurssisuojaus, euro/sekel.
      Ristin Tuelle ei tästä muodostu mitään lainariskiä, koska Messer Sheva on elimellinen osa Ristin Tuen ohjelmatuotantoa ja päätökset ovat keskitetyt Helsinkiin.
      Sijoituslainasta annetaan kuukausittain selvitys Ristin Tuen hallitukselle, sekä tilintarkastajille vuositilintarkastuksen yhteydessä.

      Ojarekset eivät siis omista mitään tästä yhtiöstä, eivätkä laskuta mitään palkkioita. Koko yhtiö on perustettu vain sen vuoksi, että siellä on helpompi operoida erillisellä yhtiöllä, sillä koko henkilöstö on paikallista.

      Poliisihallitukselle on asia aina selvitetty rahankeräyslupaa haettaessa. Järjestely on täysin läpinäkyvä ja kestää kriittisenkin tutkinnan.

      • C..E.O

        Hyvä selvitys. Ei anna aihetta epäillä peiteltyä osingonjakoa. Koska Ojares on Messer Shevassa ja TV7:ssa hallituksen jäsen, niin laina on kirjattu lähipiirilainaksi.

        Mutta se on nyt selvää, että TV7:lla (Lighthouse Network Ltd Oy) ei ole perustetta suojautua korottomalla lainalla valuuttakurssiriskejä vastaan. Peruste on selvästi harhauttava ja asettaa kyseenalaiseksi yhtiön hallituksen toiminnan. Ei pidä pulikoida väärillä perusteluilla. Talousasiantuntija Martti Ojares on tahallaan sorvannut tällaiset tekosyyt.

        Kun asiaa tarkastellaan osakeyhtiölain valossa, niin laina saattaa olla vastoin osakeomistajien etua. Laina on ilmeisesti peiteltyä tukea Messer Shevalle. Tase-erä on arvoton, jolloin erä pitäisi kirjata luottotappioksi. Verotarkastuksessa tämä erä merkittäisiin tappioihin.


    • Miten_on

      Selvyyden vuoksi olisi hyvä, jos Ristin Tuki Ry kertoo, ketä sen jäseniä ovat.

      Martti ja Mirja Ojares muodostavat hallituksen, mutta ovatko he ainoita yhdistyksen jäseniä?

    • HoA

      Olisi hyvä tietää, ketä osakkeenomistajia mahdollisesti loukattaisiin.
      Ristin Tuki omistaa Messer shevan osakkeet. Ristin tuki maksaa Messer Shevalle ohjelmien tuottamisesta 450 000 euroa sekeleinä vuodessa.
      Eikö se jos mikä ole valuuttasuojausta ja on todellisuudessa ollut plus-merkkinen, sillä sekeli on vahvistunut euroon nähden.
      Messer Sheva on kuin Ristin Tuen osasto kokonaisuuden kannalta.
      Tilitarkastajat ovat pitäneet rekennetta onnistuneena ja sehän on pätevä taho lausumaan asiasta.

      • Miten_on

        Laina ei ole oikea muoto suojautua valuuttakurssiriskejä vastaan. Se ei ole todellinen syy. Jos valuuttakurssiriskit olisivat todellinen ongelma, niin voi sitä ostaa valuuttaoptioita. Mutta tuskin ovat olennainen ongelma.

        Niin ketkä ovat Ristin Tuki ry:n jäseniä?

        Ainakin olen saanut tietää, ettei Mirja ja Martti Ojares ole ainoita hallituksen jäseniä Ristin Tuki ry:ssä. Siellä on ilmeisesti mm. Risto Huvila ja Jouni Suonpää jne.


      • avointatoimintaa

        Ottakaa yhteyttä itse Ristin Tuki ry johtohenkilöihin, kyllä he kertovat kun asiallisesti kysytään. Tai pyytävät teitä seuraavaan Mielipide-ohjelmaan keskustelemaan asiasta!!


      • Kannattaakohan
        avointatoimintaa kirjoitti:

        Ottakaa yhteyttä itse Ristin Tuki ry johtohenkilöihin, kyllä he kertovat kun asiallisesti kysytään. Tai pyytävät teitä seuraavaan Mielipide-ohjelmaan keskustelemaan asiasta!!

        Ja Mattilasta tehdystä Mielipide-ohjelmasta näemme sen että jos ei mene ohjelmaan julistetaan TV7:lla riivatuksi tms?


    • Kysymyksiä-

      Osakeyhtiölaki 21.7.2006/624

      "5 §
      Toiminnan tarkoitus

      Yhtiön toiminnan tarkoituksena on tuottaa voittoa osakkeenomistajille, jollei yhtiöjärjestyksessä määrätä toisin."

      Miten tämä toiminnan tarkoitus mahtaa olla määritelty TV7:n yhtiöissä?

      "8 §
      Johdon tehtävä

      Yhtiön johdon on huolellisesti toimien edistettävä yhtiön etua."

      "17 §
      Toimitusjohtajan yleiset tehtävät

      Toimitusjohtaja hoitaa yhtiön juoksevaa hallintoa hallituksen antamien ohjeiden ja määräysten mukaisesti (yleistoimivalta). Toimitusjohtaja vastaa siitä, että yhtiön kirjanpito on lain mukainen ja varainhoito luotettavalla tavalla järjestetty. Toimitusjohtajan on annettava hallitukselle ja sen jäsenelle tiedot, jotka ovat tarpeen hallituksen tehtävien hoitamiseksi.

      Toimitusjohtaja saa ryhtyä yhtiön toiminnan laajuus ja laatu huomioon ottaen epätavallisiin tai laajakantoisiin toimiin vain, jos hallitus on hänet siihen valtuuttanut tai hallituksen päätöstä ei voida odottaa aiheuttamatta yhtiön toiminnalle olennaista haittaa. Viimeksi mainitussa tapauksessa hallitukselle on mahdollisimman pian annettava tieto toimista."

    • laiskaa.asianhoitamista

      Ristin Tie ry ilmeisesti omistaa TV7:n. Ristin Tie on rekisteröity yhdistys.

      Asianosaiset voivat luottaa siihen tietoon, mitä on merkitty Patentti- ja rekisterihallituksen yhdistysrekisteriin. Sinne on tehty viimeksi rekisterimerkintä 11.11.2001. Nämä tiedot ovat edelleen voimassa yhdistysrekisterissä:

      Hallituksen puheenjohtaja:
      Erkki Olavi Auranen

      Varapuheenjohtaja:
      Minna-Sisko Mäkinen

      Hallituksen varsinaiset jäsenet:
      Hannu Ilmari Havusto
      Marja Helena Juntunen
      Seppo Antti Tapio Juntunen
      Jari Ilmari Sunila

      Yhdistyksen toiminnanjohtaja:
      Marja Helena Juntunen

      • oikaisu.edelliseen

        Lomake on hieman epäselvä. Toiminnanjohtaja taitaa ollakin Seppo Antti Tapio Juntunen


    • kukatutkiihutkii

      Eikö asiasta voi pyytää poliisitutkinta, jos vaikuttaa hämärältä bisnekseltä?

    • pässiänarusta

      Onko tuo sama Seppo Juntunen, joka aikoinaan kierteli Pirkko Jalovaaran kanssa saarnaamishommissa?
      Pirkko on ekonomi.
      Onko Seppo Juntunenkin?
      Martti Ojares on ekonomi.
      Alkaako haiskahtaa taas talousrikokselta tämäkin?
      Voi ei.
      Voiko joku viranomainen tutkia nämä jatkuvat rahankerykset, kun ohjelmissa lypsetään rahaa jatkuvasti?
      Ketkä sitä rahaa antavat? Veikkaan että köyhät, vanukset ja sairaat, siinä toivossa että menestysteologia toimii ja he saavat luvatut siunaukset: raha moninkertaistuu anatajalle, sairaudet paranee ym.
      Voi mitä eksytystä.

      • kiitollinen

        En ole sairas, en omasta mielestani koyha tai vanhuskaan (61) mutta mielellani tuen TV7:n tyota, koska se on kanava , joka pitaa mm.sairaiden ja koyhien ja vanhusten puolta. Lasten asiat ja oikeudet ovat esilla, perheita haluataan tukea ja vahvistaa. Yleisilla verovaroilla tehtavaan TV-tyohon sensijaan en mielellani antaisi, koska sielta tulevilla ohjelmilla on minun mielestani aivan painvastainen vaikutus.
        Sitapaitsi on hyvin holhoavalta kuulostavaa antaa ohjeita mihin sairaan, vanhuksen tai koyhan pitaisi varojaan antaa. Mikaan naista ominaisuuksista ei anna aihetta epailla, ettei voisi itse ajatella tai olisi helposti eksytettavissa.


      • Anonyymi
        kiitollinen kirjoitti:

        En ole sairas, en omasta mielestani koyha tai vanhuskaan (61) mutta mielellani tuen TV7:n tyota, koska se on kanava , joka pitaa mm.sairaiden ja koyhien ja vanhusten puolta. Lasten asiat ja oikeudet ovat esilla, perheita haluataan tukea ja vahvistaa. Yleisilla verovaroilla tehtavaan TV-tyohon sensijaan en mielellani antaisi, koska sielta tulevilla ohjelmilla on minun mielestani aivan painvastainen vaikutus.
        Sitapaitsi on hyvin holhoavalta kuulostavaa antaa ohjeita mihin sairaan, vanhuksen tai koyhan pitaisi varojaan antaa. Mikaan naista ominaisuuksista ei anna aihetta epailla, ettei voisi itse ajatella tai olisi helposti eksytettavissa.

        Karismaattiset esiintyjät jauhaa paskaa ja hölmöt lähettää rahaa.. Onecoin Kari Wahlroos esim..


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14861
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3059
    3. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    4. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    5. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3055
    6. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3054
    7. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3054
    8. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3050
    9. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3046
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3044
    Aihe