TV7:lla hämärä antolaina lähipiirille

Tutkikaa.Ojares

TV7 antoi 15.10.2015 Messer Sheva LTD:lle 200000 lainaa, jolle oli aiemmin vuonna 2012 annettu lainaa 100050 euroa, mitä firma ei ole lyhentänyt ollenkaan. Tämä yhtiö ei näytä olevan konserniyhtiö, koska sen osakeomistuksesta ei tilinpäätös kerro ja se lasketaan tilinpäätöksessä lähipiirilainaksi!!!

Omistaako Ojares tämä ulkomaisen yhtiön? En tiedä, mutta tähän tieto viittaa. Tilinpäätös kertoo, ettei lainansaaja maksa ollenkaan korkoa. Mitä ihmeessä, miksi ei??? Tilinpäätös kertoo, että lainan antaminen olisi valuuttaturvasijoitus riskien tasaamiseksi. Mitä ihmettä, uskooko kukaan tätä??? Näin ei turvata valuuttakurssiriskejä vastaan. Selitys on läpinäkyvä tekosyy. Sellainen järjestely on kummallinen, että pääomistajan omaan firmaan annetaan koroton laina ja rahat viedään ulkomaille. Todella ihmeellistä!!! On syytä kysyä uudelleen tilintarkastaja Osmo Kalmarilta antaako tilinpäätös antaisi oikean kuvan lainan tarkoitusperästä.

On taas paikallaan katsoa TV7 rahankeräyslupaa. Onko heidän maksamiaan lahjoituksia käytetty Ojareksen omistaman yhtiön rahoittamiseen Israelissa lainalla, jota firma ei koskaan pystyisi maksamaan takaisin. Onko niin, ettei lainalla taida olla vastavakuuksia, koska siitä ei mainita mitään? Onko niin, että 300050 euroa on laitettu Ojareksen firman kulujen kattamiseksi muiden osakeomistajien rahoista ja TV7 saamista lahjoituksista??

On syytä tutkia, onko TV7 ja Martti Ojares syyllistyneet peitellyn osingonjaon maksamiseen, josta tulee määrätä kummallekin jälkiverot.

16

3327

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • TuskinKummallista

   Näyttäisi olevan TV7:n Israelin toiminnan yhtiö. Toimitusjohtaja on Jonathan Hessen.

   • ytytytytyttyyyt

    Yhtiö on merkitty TV7:n tilinpäätökseen lähipiiriyhtiöksi. Tämä voi tarkoittaa sitä, mitä aloitus arvelee, että Israelin toiminnan yhtiön omistaa Martti Ojares itse.

    TV7 ei saa antaa antolainaa noin vain omistajansa toisella yhtiölle. Se voi olla peiteltyä osingonjakoa ja loukata muiden osakkeenomistajien etua. Näyttää siltä, että Israelin toiminnan yhtiö ei pysty maksamaan lainaa takaisin, koska ei maksa siitä korkoa, ei lyhennä sitä ja tarvitsee koko ajan lisää lainaa.

    Antolaina vaikuttaa peitellyltä osingonjaolta, koska tilinpäätös perustelee lainan antamista valuuttariskeiltä suojautumisella, mikä on läpinäkyvä valhe.


  • HoA

   Hei
   Messer Sheva on Ristin Tuki ry:n 100 prosenttinen tytäryhtiö.
   Messer Sheva tuottaa ohjemia vain Ristin Tuki ry.lle ja sen kaikille kanaville (TV7 Israel News ja Jerusalem studio).
   Henkilökuntaa on 6 henkilöä, päällikkönä Jonathan Hessen.
   Ristin Tuki ry on nimennyt hallituksen jäseniksi Martti ja Mirja Ojareksen, ei mitään palkkioita.
   Hallitus on käytännössä nimellinen, sillä asiapäätökset tehdään Ristin Tuen hallituksessa Helsingissä.
   Sijoituslainoja on annettu yhteensä 550 000 euroa.
   Messer Shevan vuosikustannukset Israel-ohjelmien tekemiseen ovat ovat Ristin Tuelle 450 000 euroa eli sijoituslaina kattaa vähän yli vuoden kustannukset.
   Toisin sanoen kysymyksessä on Ristin Tuen kannalta valuuttakurssisuojaus, euro/sekel.
   Ristin Tuelle ei tästä muodostu mitään lainariskiä, koska Messer Sheva on elimellinen osa Ristin Tuen ohjelmatuotantoa ja päätökset ovat keskitetyt Helsinkiin.
   Sijoituslainasta annetaan kuukausittain selvitys Ristin Tuen hallitukselle, sekä tilintarkastajille vuositilintarkastuksen yhteydessä.

   Ojarekset eivät siis omista mitään tästä yhtiöstä, eivätkä laskuta mitään palkkioita. Koko yhtiö on perustettu vain sen vuoksi, että siellä on helpompi operoida erillisellä yhtiöllä, sillä koko henkilöstö on paikallista.

   Poliisihallitukselle on asia aina selvitetty rahankeräyslupaa haettaessa. Järjestely on täysin läpinäkyvä ja kestää kriittisenkin tutkinnan.

   • C..E.O

    Hyvä selvitys. Ei anna aihetta epäillä peiteltyä osingonjakoa. Koska Ojares on Messer Shevassa ja TV7:ssa hallituksen jäsen, niin laina on kirjattu lähipiirilainaksi.

    Mutta se on nyt selvää, että TV7:lla (Lighthouse Network Ltd Oy) ei ole perustetta suojautua korottomalla lainalla valuuttakurssiriskejä vastaan. Peruste on selvästi harhauttava ja asettaa kyseenalaiseksi yhtiön hallituksen toiminnan. Ei pidä pulikoida väärillä perusteluilla. Talousasiantuntija Martti Ojares on tahallaan sorvannut tällaiset tekosyyt.

    Kun asiaa tarkastellaan osakeyhtiölain valossa, niin laina saattaa olla vastoin osakeomistajien etua. Laina on ilmeisesti peiteltyä tukea Messer Shevalle. Tase-erä on arvoton, jolloin erä pitäisi kirjata luottotappioksi. Verotarkastuksessa tämä erä merkittäisiin tappioihin.


  • Miten_on

   Selvyyden vuoksi olisi hyvä, jos Ristin Tuki Ry kertoo, ketä sen jäseniä ovat.

   Martti ja Mirja Ojares muodostavat hallituksen, mutta ovatko he ainoita yhdistyksen jäseniä?

  • HoA

   Olisi hyvä tietää, ketä osakkeenomistajia mahdollisesti loukattaisiin.
   Ristin Tuki omistaa Messer shevan osakkeet. Ristin tuki maksaa Messer Shevalle ohjelmien tuottamisesta 450 000 euroa sekeleinä vuodessa.
   Eikö se jos mikä ole valuuttasuojausta ja on todellisuudessa ollut plus-merkkinen, sillä sekeli on vahvistunut euroon nähden.
   Messer Sheva on kuin Ristin Tuen osasto kokonaisuuden kannalta.
   Tilitarkastajat ovat pitäneet rekennetta onnistuneena ja sehän on pätevä taho lausumaan asiasta.

   • Miten_on

    Laina ei ole oikea muoto suojautua valuuttakurssiriskejä vastaan. Se ei ole todellinen syy. Jos valuuttakurssiriskit olisivat todellinen ongelma, niin voi sitä ostaa valuuttaoptioita. Mutta tuskin ovat olennainen ongelma.

    Niin ketkä ovat Ristin Tuki ry:n jäseniä?

    Ainakin olen saanut tietää, ettei Mirja ja Martti Ojares ole ainoita hallituksen jäseniä Ristin Tuki ry:ssä. Siellä on ilmeisesti mm. Risto Huvila ja Jouni Suonpää jne.


   • avointatoimintaa

    Ottakaa yhteyttä itse Ristin Tuki ry johtohenkilöihin, kyllä he kertovat kun asiallisesti kysytään. Tai pyytävät teitä seuraavaan Mielipide-ohjelmaan keskustelemaan asiasta!!


   • Kannattaakohan
    avointatoimintaa kirjoitti:

    Ottakaa yhteyttä itse Ristin Tuki ry johtohenkilöihin, kyllä he kertovat kun asiallisesti kysytään. Tai pyytävät teitä seuraavaan Mielipide-ohjelmaan keskustelemaan asiasta!!

    Ja Mattilasta tehdystä Mielipide-ohjelmasta näemme sen että jos ei mene ohjelmaan julistetaan TV7:lla riivatuksi tms?


  • Kysymyksiä-

   Osakeyhtiölaki 21.7.2006/624

   "5 §
   Toiminnan tarkoitus

   Yhtiön toiminnan tarkoituksena on tuottaa voittoa osakkeenomistajille, jollei yhtiöjärjestyksessä määrätä toisin."

   Miten tämä toiminnan tarkoitus mahtaa olla määritelty TV7:n yhtiöissä?

   "8 §
   Johdon tehtävä

   Yhtiön johdon on huolellisesti toimien edistettävä yhtiön etua."

   "17 §
   Toimitusjohtajan yleiset tehtävät

   Toimitusjohtaja hoitaa yhtiön juoksevaa hallintoa hallituksen antamien ohjeiden ja määräysten mukaisesti (yleistoimivalta). Toimitusjohtaja vastaa siitä, että yhtiön kirjanpito on lain mukainen ja varainhoito luotettavalla tavalla järjestetty. Toimitusjohtajan on annettava hallitukselle ja sen jäsenelle tiedot, jotka ovat tarpeen hallituksen tehtävien hoitamiseksi.

   Toimitusjohtaja saa ryhtyä yhtiön toiminnan laajuus ja laatu huomioon ottaen epätavallisiin tai laajakantoisiin toimiin vain, jos hallitus on hänet siihen valtuuttanut tai hallituksen päätöstä ei voida odottaa aiheuttamatta yhtiön toiminnalle olennaista haittaa. Viimeksi mainitussa tapauksessa hallitukselle on mahdollisimman pian annettava tieto toimista."

  • laiskaa.asianhoitamista

   Ristin Tie ry ilmeisesti omistaa TV7:n. Ristin Tie on rekisteröity yhdistys.

   Asianosaiset voivat luottaa siihen tietoon, mitä on merkitty Patentti- ja rekisterihallituksen yhdistysrekisteriin. Sinne on tehty viimeksi rekisterimerkintä 11.11.2001. Nämä tiedot ovat edelleen voimassa yhdistysrekisterissä:

   Hallituksen puheenjohtaja:
   Erkki Olavi Auranen

   Varapuheenjohtaja:
   Minna-Sisko Mäkinen

   Hallituksen varsinaiset jäsenet:
   Hannu Ilmari Havusto
   Marja Helena Juntunen
   Seppo Antti Tapio Juntunen
   Jari Ilmari Sunila

   Yhdistyksen toiminnanjohtaja:
   Marja Helena Juntunen

   • oikaisu.edelliseen

    Lomake on hieman epäselvä. Toiminnanjohtaja taitaa ollakin Seppo Antti Tapio Juntunen


  • kukatutkiihutkii

   Eikö asiasta voi pyytää poliisitutkinta, jos vaikuttaa hämärältä bisnekseltä?

  • pässiänarusta

   Onko tuo sama Seppo Juntunen, joka aikoinaan kierteli Pirkko Jalovaaran kanssa saarnaamishommissa?
   Pirkko on ekonomi.
   Onko Seppo Juntunenkin?
   Martti Ojares on ekonomi.
   Alkaako haiskahtaa taas talousrikokselta tämäkin?
   Voi ei.
   Voiko joku viranomainen tutkia nämä jatkuvat rahankerykset, kun ohjelmissa lypsetään rahaa jatkuvasti?
   Ketkä sitä rahaa antavat? Veikkaan että köyhät, vanukset ja sairaat, siinä toivossa että menestysteologia toimii ja he saavat luvatut siunaukset: raha moninkertaistuu anatajalle, sairaudet paranee ym.
   Voi mitä eksytystä.

   • kiitollinen

    En ole sairas, en omasta mielestani koyha tai vanhuskaan (61) mutta mielellani tuen TV7:n tyota, koska se on kanava , joka pitaa mm.sairaiden ja koyhien ja vanhusten puolta. Lasten asiat ja oikeudet ovat esilla, perheita haluataan tukea ja vahvistaa. Yleisilla verovaroilla tehtavaan TV-tyohon sensijaan en mielellani antaisi, koska sielta tulevilla ohjelmilla on minun mielestani aivan painvastainen vaikutus.
    Sitapaitsi on hyvin holhoavalta kuulostavaa antaa ohjeita mihin sairaan, vanhuksen tai koyhan pitaisi varojaan antaa. Mikaan naista ominaisuuksista ei anna aihetta epailla, ettei voisi itse ajatella tai olisi helposti eksytettavissa.


   • Anonyymi
    kiitollinen kirjoitti:

    En ole sairas, en omasta mielestani koyha tai vanhuskaan (61) mutta mielellani tuen TV7:n tyota, koska se on kanava , joka pitaa mm.sairaiden ja koyhien ja vanhusten puolta. Lasten asiat ja oikeudet ovat esilla, perheita haluataan tukea ja vahvistaa. Yleisilla verovaroilla tehtavaan TV-tyohon sensijaan en mielellani antaisi, koska sielta tulevilla ohjelmilla on minun mielestani aivan painvastainen vaikutus.
    Sitapaitsi on hyvin holhoavalta kuulostavaa antaa ohjeita mihin sairaan, vanhuksen tai koyhan pitaisi varojaan antaa. Mikaan naista ominaisuuksista ei anna aihetta epailla, ettei voisi itse ajatella tai olisi helposti eksytettavissa.

    Karismaattiset esiintyjät jauhaa paskaa ja hölmöt lähettää rahaa.. Onecoin Kari Wahlroos esim..


  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Donald Trump joutui ammutuksi vaalitilaisuudessaan

   Näin se näyttää olevan, että Trumpilla on niin kannattajia kuin vastustajiakin. Hengissä käveli pois, ilmeisesti jokin
   Maailman menoa
   628
   6281
  2. Rakastan sua nainen vieläkin

   mut aion pysyy hiljaa 😔
   Ikävä
   74
   3350
  3. Nykynuoret puhuu nolosti englantia suomen sekaan, hävetkää!

   Kamalan kuuloista touhua. Oltiin ravintolassa ja viereen tuli 4 semmosta 20-25v lasta. Kaikki puhui samaan tyyliin. Nolo
   Maailman menoa
   133
   2978
  4. Kova oli pauke!

   Kyllä oli viime yönä kova pauke Iisalmessa. Koko kaupunki taisi herätä ja säikähtää moista pauketta. Eikö tämä riko jo
   Iisalmi
   62
   2112
  5. Kerro kolme hyvää asiaa

   kaivatustasi :)
   Ikävä
   85
   1785
  6. Sitä vielä...

   Että tiedätkö olisiko meidän suhde jotenkin kiellettyä/laitonta?
   Ikävä
   54
   1386
  7. 116
   1327
  8. Sunnuntain kirjainleikkejä

   Kuinka monta kirjainta kaivattusi etu- ja sukunimissä on yhteensä? Ap vastaa 11 ja miehen nimi alkaa heheee Jiillä 🧑‍🍳
   Ikävä
   20
   1312
  9. Pelkään, etten unohda sinua koskaan

   Ja olo jää tällaiseksi. Kuin jotain puuttuisi koko ajan. 💔
   Ikävä
   43
   1221
  10. Luovutetaanko nainen?

   En taida olla sinulle edes hyvän päivän tuttu. Nauratkin pilkallisesti jo selän takana.
   Ikävä
   66
   1112
  Aihe