Mielipide/sananvapaus

bvdd456

Oman mielipiteen saa julkaista vapaasti, mutta se ei saa sisältää mitään toisia loukkaavaa. Toisia loukkaavat ja vahingoittavat kommentit saadaan lain mukaan poistaa, koska sellaiset lisäävät ihmisten vihapuhetta toisenlaisia mielipiteitä kannattavia kohtaan.

12

97

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lskdjflaskdjgf

      Ahhaa, vai niin...

      • gsgkhzhjj

        yksinkertaisetkin asiat ovat joillekin kuin täysin uusia.


    • selkeästi

      sananvapautta rajoitetaan,suunta sama kuin venäjällä,siitä ei pääse yli eikä ympäri. ihmisten suut tukitaan,kuin ryssä tekee,se on tosiasia,jos suunta on nykyinen.

      selitysten meret ovat tulvillaan selkeitä järjettömyyksiä,kun hlö-x on jostain asiasta omaa-toista mieltä lainsäätäjien,takkailijoiden ja suvakkien mielestä. vääryys toimii 100% varsinkin, jos kyseessä on erivärikulttuurin ulkotulija loisimaan kansan piikkiin.

      kaikki lait ja asetukset kun ovat vain selityksiä,joita kuitenkin sovelletaan pääasiassa ilmojen ja henkilökemioiden ja sen hetken "somettajien" mukaan vailla mitään totuutta.

    • NäinMeillä

      "Oman mielipiteen saa julkaista vapaasti, mutta se ei saa sisältää mitään toisia loukkaavaa. Toisia loukkaavat ja vahingoittavat kommentit saadaan lain mukaan poistaa, koska sellaiset lisäävät ihmisten vihapuhetta toisenlaisia mielipiteitä kannattavia kohtaan."

      Ei ihan noinkaan. Laki määrittelee sen minkälaista puhetta pidetään loukkaavana. Pääsääntö on että yksittäisen ihmisen kohdalla loukkaamisen pitää kohdistua suoraan juuri tuohon henkilöön ja aiheuttaa selkeää haittaa ja mielipahaa, eikä loukkaamiseksi katsota sitä jos vaikkapa arvostelee uskontoa, poliittista mielipidetää, urheiluseuraa tms. johon tuo henkilö uskoo tai jota kannattaa.
      Eri asia on sitten taas kiihottaminen kansanryhmää vastaan joka sii kohdistuu isoon joukkoon. Kansanryhmä ei taas voi olla mikä vain ryhmä vaan kyseeseen tulee vain etninen- tai uskonnollinen ryhmä.

    • ErilaistenMaailmassa

      Eli kansanryhmällä tarkoitetaan uskonnollista ja suomenruotsalaista ryhmittymää?
      Suomalaiset ei kuulu tuohon ryhmään ja heihin saa kohdistua kaikki vihapuhe mitä joku anarkisti ja svedari suustaan paskantaa?

      • NäinMeillä

        Kiihottamisessa kansanryhmää vastaan sen rangaistavuuteen vaikuttaa luonnollisestikin se, onko se kansanryhmä pieni vähemmistö tai suuri enemmistö. Kynnys on matalampi jos vähemmistö on pieni ja muutenkin valtaväestöä huonommassa asemassa. Ei ole kauhean todennäköistä että pienin vähemmistö ryhtyisi oikeasti sortamaan jotenkin suurta enemmistöä. Toisin päin se kyllä onnistuu.
        Mutta jos nyt jatkavasti selkeästi saarnaat että kaikki suomalaiset pitää tappaa niin kyllä jossain vaiheessa lain koura siihenkin puuttuu.


    • ghkkk

      Joka tapauksessa mediassa tulee niin varsinaisissa uutisissa kuin keskustelupalstoilla käyttää kohteliasta kieltä muita mielipiteitä omaavia ihmisiä kohtaan. Se, että rikoksia tehnyt ihminen saadaan vastuuseen teoistaan, ei tarkoita että sellaista vainotaan.

      • KysynVaan-76

        Hyvin sanottu. Kakilta näiltä "sananvapautta ei saa mitenkään rajoittaa" tyypeiltä voisi myös kysyä, miltä tuntuisi jos solvaus kohdistuisi henkilökohtaisesti juuri heihin tai heidän lähimmäisiinsä. Jos joku taho jostain syystä laajasti ja julkisesti alkaisi levittää halventavaa ja valheellista tietoa heistä tai vaikka heidän lapsestaan. Olisiko tämä heistä ihan ok ja pelkkää sananvapauden käytöä? Esim. naapuri johon huonot välit sattuisi omistamaan vaikka jonkun ison median ja tekisi siellä juttuja miten sinä olet pedofiili joka panee omaa lastaan. Tuntuisiko kivalta ja olisi pelkkää sananvapautta? Ei tulisi mieleen että ehkä ei ole asiallista ja voi tulla vahinkoa jota ei pysty enää korjaamaan?


      • joutilasa

        Näin on.


    • tiedonvaltakunta

      Mielipiteiden laukominen ja sanan vapaus menevät monelta sekaisin.
      Vaikka olisi mielipide jokaisen kohtaamansa asiaan, se ei ole tieto asiasta jolla muiden suut tukitaan. Mielipide ei todella tarkoita sitä, että sen mukaan on tehtävä päätökset ja organisoitava toiminta.
      Tieto= Tutkittuihin tosiasiohin ja yleiseen tietämykseen tai muuten todennettavaissa oleva käsitys tai näkemys.
      Mielipide= Näkemys asiasta tai henkilöstä. Näkemys on sisäistetty mielikuva, henkilökohtainen mielipide.

      Sanan vapauden perään huutelijat vosivat huomata ettei tarvitse jokaiseen asiaan olla mielipidettä. Mielipiteet eivät ole hallintaa muihin, eivätkä edesauta asioita tai tapahtumia eteenpäin.

    • PorvarinaSyntynytSuomess

      Sananvapauden rajoittaminen on uutta suomettumista ja suomalaisen yhteiskunnan mädättämistä, HALOO, Lenin-setä ei enää asu täällä. Uskokaa jo vanhat stalinistit, kapitalismi on voittanut jo sosialismin 30-vuotta sitten. Koko suomalainen virkamieskunta ja oikeuslaitos on valitettavasti vielä 70-luvun stallareiden ja kommareiden miehittämä.

    • PysyTotuudessa

      Kaikki on suomalaista sananvapautta, mikä on totta. Kansalle tulee kertoa mikä on totuus. Sananvapauden loukkausta on kertoa totuuden vastaisesti.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      69
      4938
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      15
      2320
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1846
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      13
      1556
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      37
      1530
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1338
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1257
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      13
      1176
    9. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      4
      1171
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1166
    Aihe