Winkkarisaaga versoo tietämättömyydestä

http://www.iisalmensanomat.fi/news/win-win-wincapita/
Tässä on jo blogisti, jolla on vahvat mielipiteet asiasta, mutta tietopohja ontuu. Aikansa kun näin löperösti kirjoitellaan, winkkarisaaga on valmis.
http://www.tuulilasi.fi/keskustelut/autoverotus/wincapita-vs-autoverotus
Tässä seuraava vanka mielipide.

Kyllähän Winkkarista sankariruno saadaa. Siinä tietäjän johdolla taotaan maaginen taikakalu, pipsimittari, joka syytää varallisuutta joka suuntaan. Ilkeä Arpajaishallinnon päällikkö Jouni kaataa kuitenkin suuret suunnitelmat ja torppaa rikastumishaaveet.

Hyvän matkaa ollaan jo tällä tiellä, tosiasiat unohtuvat, tarut voimistuvat. ;))))))

87

218

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • OnSeKieroKansa

      http://www.savonsanomat.fi/paakirjoitukset/Wincapitan-uhrien-kuuluukin-saada-rahojaan-takaisin/842343

      "SUURIN osa huijaukseen osallistuneista tiesi tai ainakin osasi vahvasti epäillä, että kyseessä on sellainen sijoitustoiminta, joka ei kestä päivänvaloa. Heistä moni on joutunut maksamaan saamiaan voittoja rikoshyötynä valtiolle niin kuin kuuluu.

      Mukana oli kuitenkin paljon myös sellaisia hyväuskoisia ihmisiä, jotka oli taitavasti ja tavoitteellisesti harhautettu luottamaan sijoitustoiminnan laillisuuteen. Yksi törkeimmistä tapauksista oli, kun helppoa rahaa himoinnut savolaismies narrasi eläkkeellä olevan siivoojaäitinsä säästöt sijoitettavaksi huijaukseen. On oikein, että narratut saavat edes osan rahoistaan takaisin." /SS/

    • Heko, heko. Tovi sitten sijoittajat olivat tavallista paremmin ansaitsevia mallikansalaisia kaikki tyyni. Nyt sitten framille repäistääkin eläkkeellä oleva siivoojatäti.

      Toki on niin, että rikoshyötynä konfiskoidut rahat kuuluvat enemmän rikoksen uhreille kuin valtiolle. Tässä toteutuu siis oikeus.

      On kuitenkin paskapuhetta väittää, että kaikki klubiin viime metreillä liittyneet olisivat liittyneet hyvässä uskossa. Telkkari ja sanomalehdistö toitotti syksyllä 2007 sitä, että Winkkari on mitä luultavimmin pyramidihuijaus. Tästä huolimatta torvelot juoksivat tukka putkella mukaan kusetukseen.

      Vai että " taitavasti ja tavoitteellisesti harhautettu luottamaan sijoitustoiminnan laillisuuteen. " ;))))))

    • EloSyysJaLokakuu

      >>> "SUURIN osa huijaukseen osallistuneista tiesi tai ainakin osasi vahvasti epäillä, että kyseessä on sellainen sijoitustoiminta, joka ei kestä päivänvaloa. Heistä moni on joutunut maksamaan saamiaan voittoja rikoshyötynä valtiolle niin kuin kuuluu.

      Paha ristiriita!

      Suurin osa tarkoittaa 12 000 jäsenestä näin kansalaisjärjellä ajateltuna yli 50 prosenttia, mutta paremmin toki yli 67, 75 tai jopa 90 prosenttia jäsenistöstä. Lukuna tämä vastaa 8000 - 11000 jäsentä. Noin 10 000 jäsentä - voitolla tai tappiolla - siis tiesi tai heidän olisi tullut tietää. Tämä ei kuitenkaan vastaa oikeuden näkemystä asiassa: edes Korkeimman oikeuden mukaan edes klubista varoja tulouttaneiden eli voitolle jääneidenkään toiminnassa ei löytynyt sen suurempaa moittavuutta.

      Puhumattakaan rivijäsenistä! Mutta kyllähän toimittaja aina osaa kääntää totuuden toiseksi, se ei ole temppu eikä mikään. Kestää päivänvaloa tai ei, jäsenet eivät tienneet eikä heidän kuulunutkaan tietää; kyseessähän kuitenkin oli Hanskin tekaisema törkeä petos.

      "Heistä" eli näistä 10 000 jäsenestä osa eli viimeisen tiedon mukaan noin tuhat jäsentä joutuu palauttamaan klubista saamansa voittovarat: ilman omaa syytään ja omaa rikostaan eli toisen tekemästä rikoksesta.

      >>> On kuitenkin paskapuhetta väittää, että kaikki klubiin viime metreillä liittyneet olisivat liittyneet hyvässä uskossa.

      Viranomaisen aloitus tiedottamisessa oli vahva, sillä johtaja Laiho kommentoi syyskuussa 2007 tilannetta seuraavasti: "Meillä on aika vähän vielä tietoja asiasta, mutta tämänhetkisten tietojen valossa näyttää siltä, että kyseessä on lainvastainen, rangaistavaksi säädetty pyramidipeli."

      Viranomaisen lopetus oli äärimmäisen huono, sillä KRP:n talousrikosyksikön päällikkö Tapio Kalliokoski veti parin viikon kuluttua maton Laihon tuhdin lausunnon alta: "Mahdollisen huijauksen uhreja ei ole ainakaan vielä tullut tietoon. Selvitystyö on tältä osin kuivumassa kasaan."

      Viranomaisen pahanpäiväistä yhteistyökykyä arvostelee myös Päivälehden kaukonäköinen reportteri Minna Passi: "Monet WinCapitaan sijoittaneet tulkitsivat hiljaisuuden niin, että ministeriö oli väärässä ja sijoittivat lisää rahaa klubiin."

      Viranomainen "salli" omalla löperöllä tiedottamisellaan klubin toiminnan jatkumisen. Koska muuta ei voida osoittaa, jäsenet toimivat hyvässä uskossa, he ovat rikoksen uhreja ja Hanskin taitavan ja tavoitteellisen mutta tarkoituksellisesti petollisen sijoitustoiminnan harhauttamia.

    • - Viranomainen "salli" omalla löperöllä tiedottamisellaan klubin toiminnan jatkumisen.
      Tästä olemme paljon keskustelleet, ystävä hyvä. Sinun lähtökohtasi on se, että viranomaisten olisi pitänyt sitoa pösilöt puuhun, jotta he eivät olisi päässeet sijoittamaan. Vähempi ei riitä.

      Minun lähtökohtani on se, että ihminen on vastuussa omista teoistaan. Herran on antanut ihmiselle järjen juuri siksi, että hän käyttäisi järkeään. Minä ajattelin ihan itse ja tajusin heti Winkkarin kusetukseksi. Mikä siis esti sinua huomaamasta samaa asiaa?

      http://www.hs.fi/kotimaa/a1305550569548
      Ottakaamme muistin virkistykseksi kentsun lausunto omasta jäsenyydestään:
      "Pelkäsin, että se on pyramidi, mutta ajattelin, että jos se ei vielä menisi nurin"

      Kyllä tästä on hyvä usko ja vilpitön mieli kovasti kaukana. ;))))

      • VilpinSuoja

        >>>Kyllä tästä on hyvä usko ja vilpitön mieli kovasti kaukana. ;))))

        Mitä merkitystä on vilpittömän tai ei vilpittömän mielen osoittamisella, kun kerran sijoittajan vilpitön mielen suoja on käsitteenä wincapita casessa kokonaan ohitettu?


      • VilpinSuoja

        siis vilpittömän mielen suoja..


      • EloSyysJaLokakuu

        > Minä ajattelin ihan itse ja tajusin heti Winkkarin kusetukseksi.

        12 000 suomalaista ajatteli silloisilla tiedoillaan kanssasi eri tavoin.

        Wincapita-sijoittajathan olivat ap. prof. Rantalan mukaan keskivertosuomalaista koulutetumpia ja suurituloisempia. Hanski petti kaikkia tekaisemallaan törkeällä petoksella - Hanskin toiminta oli taitavaa ja tavoitteellista mutta valitettavasti tarkoituksellisesti petollista.

        > Kyllä tästä on hyvä usko ja vilpitön mieli kovasti kaukana.

        Sivuseikka.

        Korkeimman oikeuden mukaan edes klubista varoja tulouttaneiden eli voitolle jääneidenkään toiminnassa ei löytynyt sen suurempaa moittavuutta. Petokseen ja rahankeräysrikokseen saa sijoittaa omia varojaan niin paljon kuin sielu sietää uskosta ja mielestä riippumatta; ainoastaan omalla rikoksellaan hyötyminen on rikollista. Toisenkaan rikoksella ei saa hyötyä, kuten olemme oppineet, mutta rikollista se ei ole.


    • “Hanski petti kaikkia…”
      Ei nyt sentään. Valtaosa petosyrityksen kohteiksi joutuneista ei antanut pettää itseään. Winkkari oli lopultakin kovin ohut ja kovin kökkönen tarina. Kyllä täysjärkinen ihminen pystyi tajuamaan sen petokseksi, minäkin tajusin.

      Winkkarin tarina upposi parhaiten ahneisiin ja tyhmiin. Pankinjohtaja sanoo sen kauniimmin. Hän toteaa, että monen klubiin liittyneen finanssiosaaminen oli ohutta. Omansa ryhmänsä jäsenistä muodostivat pikkurikolliset nilkit. Heille oli ihan sama, mistä rahat tulevat, kunhan ne tippuvat omaan taskuun.

      Nyt tietysti klubin kaaduttua Tröllin valkopesula pyrkii pesemään pyykin hyvin. Viattomia me oltiin, ei me mitään aavistettu: toitottaa pesulan pitäjä. ;)))))

      • JouluKesäjaMarraskuu

        > Winkkari oli lopultakin kovin ohut ja kovin kökkönen tarina.

        Mielipide.

        Toimittaja oli kuitenkin sitä mieltä, että jäsenet oli taitavasti ja tavoitteellisesti harhautettu luottamaan sijoitustoiminnan laillisuuteen.

        > Kyllä täysjärkinen ihminen pystyi tajuamaan sen petokseksi, minäkin tajusin.... Winkkarin tarina upposi parhaiten ahneisiin ja tyhmiin.

        Mielipide.

        Ap. prof. Rantalan tutkimuksen mukaan jäsenet olivat keskivertosuomalaista koulutetumpia ja suurituloisempia. Huijaukseen lähti sijoittamaan myös varovaisiksi ja kriittisiksi miellettyjen joukko, kuten professorit ja poliisit, samoin kuin ekonomit, asianajajat, pankinjohtajat ja jopa pankit,

        > Omansa ryhmänsä jäsenistä muodostivat pikkurikolliset nilkit. Heille oli ihan sama, mistä rahat tulevat, kunhan ne tippuvat omaan taskuun.

        Oikeustieteen professorin mukaan tässä ei ole mitään moitittavaa. Jussi Tapani Turun yliopistosta on lausunut, että jäsenille ei ollut väliä eikä pitänytkään olla väliä mistä tuotot tulevat, kunhan niitä tulee. Jäsenille oli oleellista, että tuotot maksetaan sellaisina, kuin ne on luvattu.

        > Nyt tietysti klubin kaaduttua Tröllin valkopesula pyrkii pesemään pyykin hyvin.

        Mitä haluat tällä sanoa, valkopesua hanuriinko?

        Totuushan on se, että edes klubista varoja tulouttaneiden jäsenten toiminnassa ei löytynyt sen suurempaa moittavuutta. Kuten sinulle on opetettu, petokseen ja rahankeräysrikokseen saa sijoittaa omia varojaan niin paljon kuin sielu sietää; ainoastaan omalla rikoksellaan hyötyminen on rikollista. Voitot pitää kuitenkin varautua palauttamaan myös toisen tekemästä rikoksesta.


    • ”Toimittaja oli kuitenkin sitä mieltä...”
      Eikös tämäkin ole vaan mielipide? ;)))))

      ”Ap. prof. Rantalan tutkimuksen mukaan...”
      Rantala tekee rohkean yleistyksen tutkimusaineistonsa ulkopuolelle. En ole ihan vakuuttunut, että yleistys on perustelu.

      ”Jussi Tapani Turun yliopistosta on lausunut...”
      Maksettu mielipide. ;))))

      ”...valkopesua hanuriinko?”
      Jos tunnet niin, että hanurisi on pesun tarpeessa. ;))))

      ”Kuten sinulle on opetettu, petokseen ja rahankeräysrikokseen saa sijoittaa omia varojaan niin paljon kuin sielu sietää; ainoastaan omalla rikoksellaan hyötyminen on rikollista. ”

      Tässähän se tupsahti näkyviin Winkkarikoijarin vilpitön uskontunnustus . Minut on opetettu niin, että pysyn kaukana kaikesta rikollisesta toiminnasta, myös petoksesta ja rahankeräysrikoksesta. En suosi rikosta. En myöskään mene mukaan saaliinjakoon, kun naapuri on käynyt varkaissa. En halua hyötyä toisenkaan henkilön rikollisesta teosta.

      • TammiMarrasjaHeinäkuu

        > Eikös tämäkin ole vaan mielipide?

        Toki.

        Toimittaja kuitenkin uskaltautuu kertomaan mielipiteensä omalla nimellään: erityisesti se erottaa teidät kaksi toisistaan. Sinä olet toki ansiokkaasti erilaisin irtonikein haukkunut Winkkarin jäseniä kohta kymmenen vuotta.

        > Rantala tekee rohkean yleistyksen tutkimusaineistonsa ulkopuolelle. En ole ihan vakuuttunut, että yleistys on perustelu.

        Itse luotan mieluummin omalla nimellä esiintyvään apulaisprofessoriin kuin sinuun, joka toimiskelet erilaisin irtonikein. Rantalan tutkimuksen mukaanhan jäsenet olivat keskivertosuomalaista koulutetumpia ja suurituloisempia. Huijaukseen lähti sijoittamaan myös varovaisiksi ja kriittisiksi miellettyjen joukko, kuten professorit ja poliisit. Tätä tuskin kukaan maallikko voi kiistää.

        > Maksettu mielipide.

        Sivuseikka.

        Juristeille kyse on kahdesta asiasta: laillisuudesta ja näytöistä. Winkkarin kohdalla ja mainituilta osiltaan professori Tapani on varmasti täysin oikeassa todetessaan, että jäsenille ei ollut väliä eikä pitänytkään olla väliä mistä tuotot tulevat, kunhan niitä tulee. Jäsenille oli oleellista, että tuotot maksetaan sellaisina, kuin ne on luvattu. Tätä asiaa tuskin kukaan maallikko voi uskottavasti kiistää.

        > Minut on opetettu niin, että pysyn kaukana kaikesta rikollisesta toiminnasta, myös petoksesta ja rahankeräysrikoksesta. En suosi rikosta. En myöskään mene mukaan saaliinjakoon, kun naapuri on käynyt varkaissa. En halua hyötyä toisenkaan henkilön rikollisesta teosta.

        Hyvin opetettu.

        Suurin osa Winkkarin jäsenistäkin on opetettu varmasti aika tavalla saman periaatteen mukaan. Heistähän - siis noin 12 000 jäsenestä - vain puolen tusinan kohdalla toiminnassa on löytynyt moitittavaa. Korkeimman oikeuden ratkaisulla edes klubista varoja tulouttaneiden eli voitolle jääneidenkään toiminnassa ei löytynyt sen suurempaa moitittavuutta. Voidaan siis sanoa, että voitolle jääneet samoin tappiolle jääneet tunkit on valkopesty puhtaaksi Winkkarin synneistä KKO:n toimesta. Jäsenet ovat törkeän petoksen uhreja. Tätä asiaa tuskin kukaan maallikko voi uskottavasti kiistää.

        Kiitos yrityksestäsi: ei voittoa.


    • ”Kiitos yrityksestäsi: ei voittoa.”
      Perustelematon mielipide.;))))

      ”Sinä olet toki ansiokkaasti erilaisin irtonikein...”
      Äläpä nyt viitsi valehtella näin ilmiselvässä asiassa. Tällä palstalla minulle on useita vuosia ollut rekisteröity nikki. Yhteystietoni ovat Suomi24-palstan tiedossa. Sinä taas - kuten niin monesti olemme saaneet huomata - esiinnyt useilla irtonikeillä yhtä aikaa. Kun puskasta lentelee kiviä, saamme olla varmoja, että meidän Tröllykkä on yhtenä joukossa mukana.

      Mutta annahan pyykkikartun heilua ja lyö lisää klapeja pyykkipadan alle. Sinulla on iso urakka edessä, jos Winkkarin paskakasan meinaat saada pestyä lumivalkeaksi, puhtoiseksi vilpittömyydeksi. ;)))))

      • TammiKesäjaLokakuu

        > Tällä palstalla minulle on useita vuosia ollut rekisteröity nikki.

        Tai tosiasiassa lukuisia rekisteröityjä nikkejä ja sitäkin useampia irtonikkejä. Eräs mieleenpainuvin nikeistäsi oli "Valkopesua hanuriin": takapään huumorilla olet pitkään ja tähän saakka edennyt!

        > Sinulla on iso urakka edessä, jos Winkkarin paskakasan meinaat saada pestyä lumivalkeaksi, puhtoiseksi vilpittömyydeksi.

        Ei ole minun asiani, sillä oikeuslaitoshan on jo asian tehnyt - kuusi langettavan tuomion saanutta ja 11 994 kpl kaikista rikosepäilyistä vapautettua. Tämähän meillä molemmilla sekä Ada Flinkillä oli jo tiedossa vuonna


      • "Tai tosiasiassa lukuisia rekisteröityjä nikkejä.."
        Kuitenkin vain yksi kerrallaan. En myöskään ole peitellyt sitä, että nikkini vaihtui, kirjoittaja ei.

        En halua ottaa kantaa sinun takapään asioihisi. Tietääkseni nikki "Valkopesua hanuriin" ei ole esiintynyt tällä palstalla. Jos saat tällaisista nikeistä fiboja, se lienee sinun asiasi.

        "11 994 kpl kaikista rikosepäilyistä vapautettua...".
        Älä nyt höpehdi siinä. Tietääkseni poliisi ei koskaan ole tutkinut tällaista joukkoa rikoksesta epäiltynä. Tuo termistö "rikosepäilystä vapautettu" tai "lopullisesti syytön" on varatuomari Pitkäsen puskajuristeriaa.

        Mutta niin kuin totesin, annappas pyykkikartun heilua. Sinulla on iso jobi edessä. ;)))


      • HelmiMaalisJaToukokuu
        Perseentervaaja kirjoitti:

        "Tai tosiasiassa lukuisia rekisteröityjä nikkejä.."
        Kuitenkin vain yksi kerrallaan. En myöskään ole peitellyt sitä, että nikkini vaihtui, kirjoittaja ei.

        En halua ottaa kantaa sinun takapään asioihisi. Tietääkseni nikki "Valkopesua hanuriin" ei ole esiintynyt tällä palstalla. Jos saat tällaisista nikeistä fiboja, se lienee sinun asiasi.

        "11 994 kpl kaikista rikosepäilyistä vapautettua...".
        Älä nyt höpehdi siinä. Tietääkseni poliisi ei koskaan ole tutkinut tällaista joukkoa rikoksesta epäiltynä. Tuo termistö "rikosepäilystä vapautettu" tai "lopullisesti syytön" on varatuomari Pitkäsen puskajuristeriaa.

        Mutta niin kuin totesin, annappas pyykkikartun heilua. Sinulla on iso jobi edessä. ;)))

        > Tietääkseni nikki "Valkopesua hanuriin" ei ole esiintynyt tällä palstalla. Jos saat tällaisista nikeistä fiboja, se lienee sinun asiasi.

        Heh... Sinähän tuolla nikillä kuitenkin kirjoittelit, mikäs minä olen sinua arvostelemaan. Takapään nikeillä olet usein tavannut edetä, kuten vielä tänäänkin.

        > Tietääkseni poliisi ei koskaan ole tutkinut tällaista joukkoa rikoksesta epäiltynä.

        Puolen tusinaa jäsentä on tuomittu rikoksesta, ja loppuosa jäsenistöstä on vapaita kuin taivaan linnut. Oikeuslaitos on joko aktiivisuudellaan tai passiivisuudellaan pessyt jäsenten toiminnan lumivalkeaksi ja puhtoiseksi vilpittömyydeksi. Ei siihen minua tarvita. ;)))))


    • ”Sinähän tuolla nikillä kuitenkin kirjoittelit...”
      Olen jo aiemmin kertonut, että minä en ole mikään nikkitieteen dosentti. Mistäpä minä tietäisin, kuka milläkin nikillä kirjoittelee. Vallankin, kun kirjoittelu tapahtuu vieläpä jollakin toisella palstalla. ;)

      Vai on klubin jäsenten toiminta ”lumivalkeaa ja puhtoista vilpittömyyttä vaan”.

      Olenko minä kertonut sinulle kentsusta, joka ajatteli ehtiä kähmäistä omansa pois ennen kuin kirnu kaatuu? Näitä kentsuja oli myös esitutkinta-aineistossa pilvin pimein. Siinä yksi jos toinenkin kertoi ensi töikseen kotiuttaneensa omansa pois, jolloin klubissa ei voinut enää jäädä häviölle.

      Että ihan lumivalkeaa. ;)))))

      • EloSyysJaHelmikuu

        > Mistäpä minä tietäisin, kuka milläkin nikillä kirjoittelee.

        Juurihan tuolla edellä tiesit kirjoitella, että minähän se olen sinua (poikkeuksetta) puskista (aina) kivitellyt: "... esiinnyt useilla irtonikeillä yhtä aikaa. Kun puskasta lentelee kiviä, saamme olla varmoja, että meidän Tröllykkä on yhtenä joukossa mukana." Että näin, kyllä kai sinä jonkinlainen nikkidesantti olet.

        Mitä tulee nimim. "valkopesu hanuriin", sinähän se nikin taustalla olit 100 %:lla varmuudella.

        > Vai on klubin jäsenten toiminta ”lumivalkeaa ja puhtoista vilpittömyyttä vaan”.

        Nänhän se KKO totesi, hieman eri sanoilla toki.


    • ”...minähän se olen sinua (poikkeuksetta) puskista (aina) kivitellyt...”
      Kiitos, kun näin selvin sanoin tunnustit asian. Tiesinhän minä, että asia on vaivannut sinua ja olet vain odottanut sopivaa tilaisuutta saadaksesi tunnustaa syntisi. ;))))

      ”Mitä tulee nimim. "valkopesu hanuriin", sinähän se nikin taustalla olit...”
      Hakuammuntaa. Esität mielipiteitä esittämättä lainkaan perusteluja.

      • KesäHeinäJaJoulukuu

        > Tiesinhän minä, että asia on vaivannut sinua ja olet vain odottanut sopivaa tilaisuutta saadaksesi tunnustaa syntisi.

        Kaada itsellesi vaan.

        > Esität mielipiteitä esittämättä lainkaan perusteluja.

        Valkopesua hanuriin
        27.8.2011 18:45

        Täälläkö se Winkkarin propagandavastaava taas viipottaa. Nämä noin 20 winkkarisijoittajaa olivat niitä maan hitaita, jotka lykkäsivät rahansa petokseen niin myöhään, että toiminta ehti jo päättyä.

        Englantilainen alioikeus katsoi, että kun myöhästyy junasta niin myöhästyy junasta, eikä sitten ole mellakkaan ehtinyt lainkaan mukaan. Tällä verukkeella alioikeus vapautti näiden 20 hitaan rahat. Suomalainen syyttäjäkään ei halunnut valittaa päätöksestä,. Kun myöhästyy, niin myöhästyy, vaikka kyse olisi rikollisesta teoasta, totesi syyttäjä lakonisesti.

        Mutta propagandavastaava täällä hehkuttaa ja kauppaa vielä EOK mainoskanavaa. Säälittävä pelle.

        Ja lisää kymmenien viestien voimalla:

        http://keskustelu.suomi24.fi/t/8989213/valuuttakauppa-nollasummapeliako

        Heh...! Sait tuolloin vuonna 2010 pataasi, jotta tuntui.


    • Näyttääpä olleen toivottoman pitkä jankutus jossakin talous-palstalla. Enhän minä ala tutkimaan mielenterveyspalstan Sinde-nimimerkkiä, miksipä arpoisin näitäkään.

      Jätän tämän nikkitieteen dosentuurin kokonaan sinun hoidettavaksi.;))))

      • HelmiToukoJaHeinäkuu

        Heh...! Luikertelija.


    • Kaada itsellesi vaan.;)))

      • EloTammiJaSyyskuu

        ValkopesuaHanuriin aka Valuuttakauppias aka Paskeperseentervaaja taatulla ja omalaatuisella tyylillään:

        >>>> Tämän testin tarkoitus oli testata voiko ruutanaan saada älyllistä yhteyttä. Tässä keskeiset tulokset.

        A. Ruutanan minäkuva on heikko ellei peräti olematon. Tässä kokeessa se heijasti takaisin vain testiheijastetta "ValkopesuaHanuriin" tai "Tupauunojen marssi". Useista yrityksistä huolimatta ruutanaa ei saatu määrittelemään minuuttaan.

        B. Ruutana on leimautunut sukusiteisiin. Vahvaa paluusignaali tuli leimalla "isäsi on.." "äitisi on..." " sinä olet". Vielä en pysty selittämään miksi ruutanalle on tärkeää määritellä sukulaisuussuhteita.

        C. Ulkopuoliseen ympäristöön ruutanalla ei ole omaa kantaa tai ruutana ei kykene sitä ilmaisemaan.

        Kiitän koekappaletta mielenkiinnosta. Koejärjestely toistetaan myöhemmin ennanta ilmoittamatta ja käyttäen triangelitestiä. Tältä osin koe on päättynyt.

        Mene kalaan - ole rauhassa.

        Tämä siis tilanteessa, jossa arpoo kaupat tai heittää tikkaa tai käyttää opettettua apinaa nostamaan lapun hatusta. - hahhaahhhaaaa. Ammattilaiset treidaa supernopeilla koneilla ja nopeilla väylillä. Laskenta-algorimiakin kehitää 50 ukkoa palkkatyönään. Sinä HUTTUPÄÄ uskot, että Gigantin halpisPC:llä ja DNA:n mokkulalla on mukana kisoissa. Sinä olet mukana mopolla formulakisoissa, etkä edes itse ymmärrä sitä. >>>>

        Heh...! Nillitä mitä nillität - ole rauhassa ja mene sen jälkeen kalaan. ;)))))

        http://keskustelu.suomi24.fi/t/8989213/valuuttakauppa-nollasummapeliako

        Valuuttakauppias: "Tännekö sinä HUTTUPÄÄ jo kipaisit parkumaan yleisön apua ja ymmärrystä."

        Heh...! Kyllä kaadan.


    • Mielenkiintoinen tuo ruutanateksti. Ihanko itse olet sen runoillut?

      Tiesitkö muuten, että tiukan paikan tullen ruutana kääntää aineenvaihduntansa toiselle uralle? Kun tavallinen ahvenainen heittää hapenpuutteen takia henkensä jäätyneessä, liian pienessä lammikossa, ruutana vaihtaa aineenvaihduntansa moodiin, jossa se ei käytä lainkaan happea. Tarvitsemansa energian ruutana saa hajottamalla maksan glykogeenivarastoja alkoholikäymisen avulla. Talvinen ruutana on noin 1 promillen tilassa koko hapettoman kauden ajan.

      Muuten, vaivaako sinua nyt jokin, kun noin innolla tongit vuosien takaisia tekstejä?

      Todetkaamme yhdessä Vyölaukun sanoin: olkaamme rauhassa, menkäämme kalaan. ;)))))

      • MarrasHelmiJaHuhtikuu

        Kirjoitustesi epärehellisyys hieman vaivaa, mutta mitenkäs se seepra raidoistaan pääsisi. Siispä pidä raitasi ja valkopesut hanuriisi.


    • "Kirjoitustesi epärehellisyys hieman vaivaa..."
      Sinulla ei pitäisi olla kanttia parkua moisesta asiasta, vallankin jos sattuisit omistamaan peilin.

      Olen jo vuosia sitten havainnut, että paalupaikka on sinulle kovin tärkeä. Jos vastaat tähän tekstillä "hep", jätän tämän säikeen paalupaikan lopullisesti haltuusi. ;))))))

    • Huttupää

      "ValkopesuaHanuriin aka Valuuttakauppias aka Paskeperseentervaaja"

      Sanailu on samaa.

      • Eikö paalupaikka kiinnostanutkaan? ;))))


      • Huttupää

        "ValkopesuaHanuriin aka Valuuttakauppias aka Paskeperseentervaaja"

        Näin.


    • SponsorInkognito

      http://yle.fi/uutiset/3-9218221

      "Kelan jättävä pääjohtaja Hyssälä" osallistui aikoinaan winkkari-tupailtaan siippansa Eikan kanssa, joka tuli liitetyksi klubiin oululaisen suursponsorin toimesta.

      Ko. miehen kuulustelukertomus ei ole KRP:n myymien tiedostojen joukossa ja hänen todettiin Oulun käräjäoikeudessa jääneen tappiolle n. kaksikymmenkertaisesti sijoittamansa summan verran.
      Tappioiden ja todellisten tuottojen erotus lipsahti toiselle miljoonalle eurolle.
      Haisee pahemmalle kuin kesäytynyt lehmänraato.

      Lissukka oli tupaillan aikoihin ministerin pestissä kuten ne kolme muutakin ministeriä, joiden kanssa oululainen mies järjesteli ahväärejään klubissa.

      Kenraali-Kustusta haetaan tyyppiesimerkkiä klubilaisten petollisuutta osoittamaan, mutta ketään ei näytä kiinnostavan se tai ne henkilö/t, jotka Kustaan klubiin värväsivät Turkin sikajahdissa.
      Normi tuulipukuja ne eivät varmaankaan olleet ja KRP on julistanut, että niin kauhean salaisia ovat nuo Kustun värvärit.

      Niin, että oikeassahan se Perseentervaaja on kun kertoo, että winkkarisaaga versoo tietämättömyydestä.

    • "Lissukka oli tupaillan aikoihin ministerin pestissä kuten ne kolme muutakin ministeriä, joiden kanssa oululainen mies järjesteli ahväärejään klubissa."

      Näinhän se juttu vuosien saatossa pöhöttyy ja paisuu kuin Rytkösen tauti. Nytkö näitä klubiin sotkeentuneita ministereitä onkin jo neljä. ;))))

      • PS. Tröllillä on tiedossa arkkipiispa, kaksi maaherraa yksi kanttori. Neuvottele Tröllin kanssa, niin saadaan tämä herrojen ykkösketju kiinnitettyä lopullisesti;))))


      • JouluTammiJaKesäkuu

        > Tröllillä on tiedossa arkkipiispa, kaksi maaherraa yksi kanttori.

        Ei ole.

        Ap. prof. Rantalalla kuitenkin oli tiedossa, että mukana oli useampia sijoitusneuvonnan ammattilaisia pankeista ja omaisuudenhoitajista. Tohtoritutkinnon tehneiden määrä oli sama kuin väestössä keskimäärin eli noin puoli prosenttia. Lisäksi huijaukseen lähti sijoittamaan myös varovaisiksi ja kriittisiksi miellettyjen joukko, kuten professorit ja poliisit. Mukana oli toki vahvistetusti myös pankki, ekonomeja, kenraali, useampia upseereita, tuomareita sekä asianajajia. Myös Harvardin käynyt ekonomi halusi toimintaan mukaan.

        Kyllä näistä saa mukavasti kasaan kokonaiset neljä kentällistä, älä muusta huolehdi.

        PS. Ministeriasioista saat kiistellä Kuikan kanssa; se kiistely tosin on jo ennalta taputeltu - sinulla kun se tietopohja Winkkarista on hyvin mitätön.


    • SponsorInkognito

      "Nytkö näitä klubiin sotkeentuneita ministereitä onkin jo neljä. ;))))"

      Jo neljä?
      Missä pussissa sinua on pidelty?
      Nuo neljähän ovat vain tuon oululaisherran kertomia kanistereita.
      Lopullista määrää tuskin saamme koskaan tietää, kiitos tasa-arvoisen kohtelun
      : >)))) ja KRP:n.

      PS. Lissukkaa vietiin klubin kosahtaessa karille ministerin pallilta pikakyytiä Kelan pääjohtajan pestiin ja unohtuipa siinä tohinan tuoksinassa suorittaa se lakisääteinen terveystarkastuskin.

    • Näinhän ne sankaritarut versovat silkasta tyhmyydestä ja tietämättömyydestä. Taisinpa kertoa sen jo avauksessani.

      Lissustakin tuli jo klubin jäsen vaikka alussa oli puhetta vain hänen miehestään. Jyrtsä boysta ei vaan löytynyt riviäkään kirjoitettua tietoa, ei vaikka Ada lupasi päänsä pantiksi. Suulliseksi saagaksi se jäi kuten Kalevan laulu Sammoista.

      Winkkari on hierottu loppuun saakka ja kovin olivat vaatimattomia löydökset tuosta paremmasta väestä; no oli sentää magneettitohtori, kentsu ja jokunen lentopalloilija. Jospa tästä syntyisi se Tröllykän huutelema lista paremmasta väestä.

      Se nyt on varmaa, että uusia torveloita ei enää löydy, koska oikeus niksauttaa asian loppuun käsitellyksi ja pistää kirjan kannet kiinni.

      Jää jäljelle vain nämä suullisen kansanperinteen kannattajat. ;))))

      • Brynolf-jaksaa-vääntää

        > Jospa tästä syntyisi se Tröllykän huutelema lista paremmasta väestä.

        Varmasti syntyy, koska kyllä me toki luotamme ap. prof. Rantalaan.

        Rantala kertoo tutkimuksessaan, että Wincapita-sijoittajat olivat keskivertosuomalaista koulutetumpia ja suurituloisempia. Mukana oli useampia sijoitusneuvonnan ammattilaisia pankeista ja omaisuudenhoitajista. Lisäksi huijaukseen lähti sijoittamaan myös varovaisiksi ja kriittisiksi miellettyjen joukko, kuten professorit ja poliisit. Lisäksi jäsenet

        Mukana oli toki vahvistetusti myös pankki, ekonomeja, kenraali ja useampia muita upseereita, tuomareita sekä asianajajia. Myös Harvardin käynyt ekonomi halusi toimintaan mukaan.

        Ministerit saat etsiä yhdessä Kuikan kanssa, joskaan sinusta ei varmuudella siinä apua ole.


    • Joo, hyvät pohjatiedot saadaan Tröllykän listasta.

      Magneettimiehelle menee tietysti automaattisesti se tohtorin paikka ja kentsu on kentsu. Klubia johti Nokian rahoitusjohtaja, näin ainakin rehtori kehuskeli värvätessään tunkkeja mukaan, joten siinä oli sitten se sijoitusalan ammattilainen. Professoria en muista nimeltä, joten se korvattakoon matematiikan maisterilla.

      Johan siinä tuli kyykkäjoukkueen verran nimiä, joten avausketju lienee kasassa, kiitos vaan Tröllin. ;)))))

      • PS.
        http://www.yle.fi/uutiset/3-9184007
        Siinä on esimerkkikuvakin näistä keskivertosuomalaisia koulutetuimmista sijoittajista. Sijoittajia ovat tuo vihreässä pusakassa esiintyvä ja ruskeaan collagepuseroon pukeutunut.

        Uskotkohan sinä Trölliparka edes itse omia puheitasi? )))))


    • Winkkarit.ruttuun

      Winkkarit ruttuun.

    • MaalisKesäjaHuhtikuu

      > Uskotkohan sinä Trölliparka edes itse omia puheitasi?

      Irrelevanttia - kysehän on siitä, mitä ap. prof. Rantala tutkimalla löysi.

      Rantala kertoo tutkimuksessaan, että Wincapita-sijoittajat olivat keskivertosuomalaista koulutetumpia ja suurituloisempia. Mukana oli useampia sijoitusneuvonnan ammattilaisia pankeista ja omaisuudenhoitajista. Lisäksi huijaukseen lähti sijoittamaan myös varovaisiksi ja kriittisiksi miellettyjen joukko, kuten professorit ja poliisit. Lisäksi jäsenet

      Mukana oli toki vahvistetusti myös pankki, ekonomeja, kenraali ja useampia muita upseereita, tuomareita sekä asianajajia. Myös Harvardin käynyt ekonomi halusi toimintaan mukaan.

      (Ministerit saat etsiä yhdessä Kuikan kanssa, joskaan sinusta ei varmuudella siinä apua ole.)

    • Mielipuolinen jankuttaminen on yksi trollaamisen keinoista. En näe suurtakaan ero siihen, lähetetäänkö tänne pumpattavan Barbaran käyttöohjetta vai Rantalan mielipidettä.

      Jos sinulla ei ole asiasta mitään uutta sanottavaa, voisit kommentoida vaikkapa näin: Olen samaa mieltä kanssasi. Ja paalupaikan saat pysyvästi kirjoittamalla vain viestin ”Hep”. ;)))))

      Käy kuitenkin katsomassa sitä linkkini kuvaa. Sinun juttujesi ja reaalitodellisuuden välillä on huikea ristiriita.

      • SyysLokJjaHeinäkuu

        > Mielipuolinen jankuttaminen on yksi trollaamisen keinoista.

        Olen samaa mieltä kanssasi, ja sInä jos kuka tiedät tuon kokemuksestasi tuon asian. Olethan kohta kymmenen vuotta jankuttanut jäsenien tyhmyydestä, ahneudesta, köyhyydestä ja tuulipuvuista.

        Miltä sinusta muuten tuntuu nyt, kun kaikilla on jo yleisesti tiedossa, että vain kourallinen jäsenistä oli syyllistynyt rikokseen? Sinä ja Ada Flink toivoitte yksissä tuumin yhtäältä, että kaikki rahat menevät valtiolle ja pysyvät siellä ja toisaalta, että mahdollisimman suurta osaa jäsenistöstä rangaistaan rikoksesta. Miltä siis tuntuu nyt. kun olet saanut ajallista etäisyyttä toiveisiisi?

        > Sinun juttujesi ja reaalitodellisuuden välillä on huikea ristiriita.

        Olen jättänyt tuosta asiasta näyttöni ap. prof. Rantalan väitöskirjan muodossa, mutta missä onkaan sinun vastanäyttösi? Ai, sitä ei siis ole...?! Ei kai voi olla minun vikani, että ansiokas tohtorinväitöskirja on kanssasi päinvastaista mieltä, vai mitä? Väitöskirjan kuvaamassa reaalitodellisuudessa ei tuulipukuja esiinny, vaikka sitä miten toivoisit.

        Ap. prof. Rantala kertoo tutkimuksessaan, että Wincapita-sijoittajat olivat keskivertosuomalaista koulutetumpia ja suurituloisempia. Mukana oli useampia sijoitusneuvonnan ammattilaisia pankeista ja omaisuudenhoitajista. Lisäksi huijaukseen lähti sijoittamaan myös varovaisiksi ja kriittisiksi miellettyjen joukko, kuten professorit ja poliisit.

        Mukana oli toki vahvistetusti myös pankki, ekonomeja, kenraali ja useampia muita upseereita, tuomareita sekä asianajajia. Myös Harvardin käynyt ekonomi halusi toimintaan mukaan.

        Jos sinulle ei totuus kelpaa, osoita valituksesi KRP:n esitutkintaryhmälle, syyttäjälaitokselle, tuomioistunlaitokselle, ap. prof. Rantalalle sekä väitöskirjan tarkastaneelle professorille. Ja sen jälkeen lopeta tuo äänen itkemisesi - se kuulostaa kamalalta.

        (Ministerit saat etsiä yhdessä Kuikan kanssa, joskaan sinusta ei varmuudella siinä apua ole.)


    • ”Olen jättänyt tuosta asiasta näyttöni ap. prof. Rantalan väitöskirjan muodossa...”
      Heh heh, hah hah ja hoh – sinähän et ole osannut näyttää yhtään mitään. Olet vain siteerannut joko tätä Hesarin tai vastaavaa uutista Rantalan väitöksestä ihan sanasta sanaan kopioiden kuin opetettu apina.
      http://www.hs.fi/talous/a1426573612033

      Itse asiassa Rantala väitteli aiheesta ”Essays on Peer Effects in Finance.” Väitöskirja koostui yhteenvedosta ja neljästä erillisestä aiheeseen liittyvästä julkaisusta.

      Osana väitöskirjaansa Rantala kävi läpi Winkkarin julkisen esitutkinta-aineiston ja kaivoi sieltä esiin noin 5.000 nimeä. Näistä Rantala selvitti noin 3.000 henkilön asuinpaikan, koulutus- ja tulotason. Tästä sitten saatiin laadittua keskivertoprofiili klubin sijoittajasta.

      Ja tätä keskivertoprofiilia – sanasta sanaan Hesarin uutisen mukaisena – Tröllykkä raivopäisesti trollaa tänne.

      Rantala tutkimus on pätevä ja mielenkiintoinen. Keskeistä tutkimuksessa on se, miten sijoittaja peesaa toista sijoittajaa (peer effect) ja miten vääräkin tieto leviää suusta suuhun kuin kuppa Töölössä.

      Uskon toki, että Rantaan tutkimustulokset kuvaavat tutkimusaineistoa. Jäsenen koulutus- tai tulotaso on näiden 3.000 tutkitun osalta on varmasti selvitetty oikein. Onko se sitten laajennettavissa koko jäsenistöön (12.000), on toinen asia. Esitutkintaan joutuminen sinänsä voimakkaasti lajittelee joukkoa. On selvää, että poliisi ei edes vaivaudu kutsumaan kuultavaksi muutaman tonnin hävinyttä eläkeläismummoa kun tyrkyllä on kymppitonneja hävinneitäkin.

      Toinen juttu on, että tulotaso näiden 3.000 selvitetyn osalta on peräisin vuoden 2007 verotiedoista. Kuten muistamme, osa tolleroista ilmoitti isojakin winkkarituloja verottajalle. Nämä rikoksesta peräisin olleet tulot ovat saattaneet rajustikin vääristää keskiarvoja. Totuus voi olla, että jäsenistö oli hyvätuloista rikoksen teon aikoihin ja rikoksen vuoksi sekä pienitulosta sen jälkeen.

      http://papers.ssrn.com/sol3/papers.cfm?abstract_id=2579847
      Rantala itsekin toteaa tutkimiensa klubilaisten tuloista tämän: “The income distribution has a heavy right tail: the highest 10 percent earn over 74.4 thousand euros and there are three individuals earning more than a million euros per year.” Pelkästään nämä miljoonamiehet – supersponssit – pystyivät vääristämään keskiarvot. Rantala myös huomasi ongelman. Hän toteaa näin: ”Whether Wincapita income should be considered different from other sources of income in the analyses of this paper can be debatable”.

      No tässä sitä depattia sitten on.

      Äläpä sinä Tröllykkä turhaan yritä elvistellä, ota ensin selvää asioista. ;))))

      • SyysEloJaJoulukuu

        > Rantala tutkimus on pätevä ja mielenkiintoinen.

        Juuri näin.

        > ...ota ensin selvää asioista.

        Pyynnöstäsi otin selvää asiasta - ilman turhaa elvistelyä aivan toiveesi mukaan. Palautuikin sitä kautta mieleen, että Hesari siteeraa nasevasti ap. prof. Rantalan tukimusta seuraavasti: "Wincapita-sijoittajat olivat keskivertosuomalaista koulutetumpia ja suurituloisempia. Mukana oli useampia sijoitusneuvonnan ammattilaisia pankeista ja omaisuudenhoitajista. Lisäksi huijaukseen lähti sijoittamaan myös varovaisiksi ja kriittisiksi miellettyjen joukko, kuten professorit ja poliisit."

        Että sellaista selvisi tähän hätään ottamalla selvää asioista, mutta ei tilanne mihinkään muuttunut.

        --

        Mukana oli toki vahvistetusti myös pankki, ekonomeja, kenraali ja useampia muita upseereita, tuomareita sekä asianajajia. Myös Harvardin käynyt ekonomi halusi toimintaan mukaan.

        Jos sinulle ei totuus kelpaa, osoita valituksesi KRP:n esitutkintaryhmälle, syyttäjälaitokselle, tuomioistunlaitokselle, ap. prof. Rantalalle sekä väitöskirjan tarkastaneelle professorille.

        (Ministerit saat etsiä yhdessä Kuikan kanssa, joskaan sinusta ei varmuudella siinä apua ole.)

        Ja hei! - lopeta tuo äänen itkemisesi - se kuulostaa kamalalta aikuisen miehen suusta.


    • ”....Wincapita-sijoittajat olivat keskivertosuomalaista koulutetumpia ja suurituloisempia...”

      Nyt on sitten vielä jäljellä käytännön todellisuus. Jos Tröllykän väite pitää paikkaansa, näitä keskivertosuomalaista koulutetumpia ja suurituloisempia klubilaisia pitäisi myös poksahtaa näkyviin rikoshyödyn konfiskointien takia pidetyissä oikeudenkäynneissä. Olisi kestämätöntä väittää, että kaikki keskivertosuomalaista koulutetummat ja suurituloisemmat klubilaisia jäivät klubissa pelkästään häviölle.

      Mitä me näemme winkkarin oikeudenkäynneissä? On vaikka minkälaista tuulipukutanelia ja paperitollerolla lyöjää. He ovat hävinneet rahansa kuka minnekin. On ostettu ravintoloita tai useita moottoripyöriä. Rahaa ei ole kenelläkään jäljellä ei pennin jeniä. Terveys on mennyt ja rikoshyödyn korvaamiseenkin pitäisi saada alennusta.

      Ei Tröllykkä, ei. Eihän tämä todellisuus näytä lainkaan sellaiselta, mitä sinä yrität väittää. ;))))

      • LokaMarrasJaHuhtikuu

        > Eihän tämä todellisuus näytä lainkaan sellaiselta, mitä sinä yrität väittää.

        Ei totuus ole minun luomani. Osoita syytöksesi KRP:n esitutkintaryhmälle, syyttäjälaitokselle, tuomioistunlaitokselle, ap. prof. Rantalalle sekä väitöskirjan tarkastaneelle professorille.

        Ap. prof. Rantala Hesarissa: "Wincapita-sijoittajat olivat keskivertosuomalaista koulutetumpia ja suurituloisempia. Mukana oli useampia sijoitusneuvonnan ammattilaisia pankeista ja omaisuudenhoitajista. Lisäksi huijaukseen lähti sijoittamaan myös varovaisiksi ja kriittisiksi miellettyjen joukko, kuten professorit ja poliisit."

        Mukana oli toki vahvistetusti myös pankki, ekonomeja, kenraali ja useampia muita upseereita, tuomareita sekä asianajajia. Myös Harvardin käynyt ekonomi halusi toimintaan mukaan.

        Jos sinulle ei totuus kelpaa, osoita valituksesi KRP:n esitutkintaryhmälle, syyttäjälaitokselle, tuomioistunlaitokselle, ap. prof. Rantalalle sekä väitöskirjan tarkastaneelle professorille.

        (Ministerit saat etsiä yhdessä Kuikan kanssa, joskaan sinusta ei varmuudella siinä apua ole.)

        Ja toistamiseen: hei! - lopeta tuo äänen itkemisesi - se kuulostaa kamalalta aikuisen miehen suusta.


      • Ceerölli
        LokaMarrasJaHuhtikuu kirjoitti:

        > Eihän tämä todellisuus näytä lainkaan sellaiselta, mitä sinä yrität väittää.

        Ei totuus ole minun luomani. Osoita syytöksesi KRP:n esitutkintaryhmälle, syyttäjälaitokselle, tuomioistunlaitokselle, ap. prof. Rantalalle sekä väitöskirjan tarkastaneelle professorille.

        Ap. prof. Rantala Hesarissa: "Wincapita-sijoittajat olivat keskivertosuomalaista koulutetumpia ja suurituloisempia. Mukana oli useampia sijoitusneuvonnan ammattilaisia pankeista ja omaisuudenhoitajista. Lisäksi huijaukseen lähti sijoittamaan myös varovaisiksi ja kriittisiksi miellettyjen joukko, kuten professorit ja poliisit."

        Mukana oli toki vahvistetusti myös pankki, ekonomeja, kenraali ja useampia muita upseereita, tuomareita sekä asianajajia. Myös Harvardin käynyt ekonomi halusi toimintaan mukaan.

        Jos sinulle ei totuus kelpaa, osoita valituksesi KRP:n esitutkintaryhmälle, syyttäjälaitokselle, tuomioistunlaitokselle, ap. prof. Rantalalle sekä väitöskirjan tarkastaneelle professorille.

        (Ministerit saat etsiä yhdessä Kuikan kanssa, joskaan sinusta ei varmuudella siinä apua ole.)

        Ja toistamiseen: hei! - lopeta tuo äänen itkemisesi - se kuulostaa kamalalta aikuisen miehen suusta.

        Ne rehelliset ja lainkuuliaiset, tavallista paremmin toimeentulevat kansalaiset, ovat tietysti ilmoittaneet Wincapitatulonsa verottajalle. Siksi tulot ovat näyttäneet suurilta tutkimuksen ajanjaksolla ja nyt oikeudenkäynneissä valitetaan varattomuutta.

        Röllykkä on innolla tarttunut aiheeseen, joka ei kuulunut tutkimuksen kohteeseen. Mikäli tutkimuksessa olisi tutkittu Wessaklubin sijoittajien varallisuutta, niin verotiedothan olisi pitänyt tutkia myös ajalta ennen klubia ja klubin romahduksen jälkeen. Tutkimuksen aiheena oli pyramidihuijausten leviäminen, eikä suinkaan pyramidiin ryntäävien sioittajien toimeentulo. Rölli on aikaisemminkin osoittanut olevansa puusilmä, joka jää tuijottamaan vain yhtä lausetta.


      • PeeHousu
        Ceerölli kirjoitti:

        Ne rehelliset ja lainkuuliaiset, tavallista paremmin toimeentulevat kansalaiset, ovat tietysti ilmoittaneet Wincapitatulonsa verottajalle. Siksi tulot ovat näyttäneet suurilta tutkimuksen ajanjaksolla ja nyt oikeudenkäynneissä valitetaan varattomuutta.

        Röllykkä on innolla tarttunut aiheeseen, joka ei kuulunut tutkimuksen kohteeseen. Mikäli tutkimuksessa olisi tutkittu Wessaklubin sijoittajien varallisuutta, niin verotiedothan olisi pitänyt tutkia myös ajalta ennen klubia ja klubin romahduksen jälkeen. Tutkimuksen aiheena oli pyramidihuijausten leviäminen, eikä suinkaan pyramidiin ryntäävien sioittajien toimeentulo. Rölli on aikaisemminkin osoittanut olevansa puusilmä, joka jää tuijottamaan vain yhtä lausetta.

        >>> Röllykkä on innolla tarttunut aiheeseen, joka ei kuulunut tutkimuksen kohteeseen.... Rölli on aikaisemminkin osoittanut olevansa puusilmä, joka jää tuijottamaan vain yhtä lausetta.

        Haluat siis ampua viestintuojan? Tyhmää!

        Minähän vain kerron sinulle mm. Hesarista poimittuja faktoja. Ei totuus ole minun luomani. Osoita syytöksesi KRP:n esitutkintaryhmälle, syyttäjälaitokselle, tuomioistuinlaitokselle, ap. prof. Rantalalle sekä väitöskirjan tarkastaneelle professorille.

        Ap. prof. Rantala Hesarissa: "Wincapita-sijoittajat olivat keskivertosuomalaista koulutetumpia ja suurituloisempia. Mukana oli useampia sijoitusneuvonnan ammattilaisia pankeista ja omaisuudenhoitajista. Lisäksi huijaukseen lähti sijoittamaan myös varovaisiksi ja kriittisiksi miellettyjen joukko, kuten professorit ja poliisit."

        Mukana oli toki vahvistetusti myös pankki, ekonomeja, kenraali ja useampia muita upseereita, tuomareita sekä asianajajia. Myös Harvardin käynyt ekonomi halusi toimintaan mukaan.

        Lopeta tuo äänen itku - se kuulostaa kamalalta aikuisen miehen suusta.

        Ps. Ministerit saat selvittää Kuikan kanssa.


    • Kiinnostais

      Kovin tietää, että mikä pankki ?
      Pankinjohtajan ura varmaan sen jälkeen raketoinut?

      • mikäkiinnostaa

        Kovelahden Osuuspankki.


    • Ystäväni Trölli sortuu jälleen kerran jankuttamisen syntiin. Ties monenko kerran hän postaa samaa kulahtanutta copy/pastea tänne.

      On hölmöä keskustella Rantalan tutkimuksesta käyttäen lähteenä Hesarin toimittajan tekstiä, kun alkuperäinen tutkimuskin on saatavissa. Toki Rantalan tekstit ovat englantia, mutta eiköhän se tavallista paremmin koulutettu klubilainen jotenkin saa siitä selvää. ;)))

      Ilokseni olen todennut, että tohtori Rantala itsekin on huomannut saman kuin minä ja varoo tutkimuksessaan esittämästä liian yleistäviä väitteitä. Hesarin toimittaja vetää sitten mutkat suoraksi ja sivuuttaa Rantalan varaukset. Ja Trölli - tämä tollero - tietysti uskoo lukemaansa. Mutta niinhänse Trölli uskoi klubin käyvän valuuttakauppaakin.;))))

      • EloKesäJaTammikuu

        > Ystäväni Trölli

        En ole ystäväsi, kuten tiedät, sinua vain on pakko sietää.

        > On hölmöä keskustella Rantalan tutkimuksesta käyttäen lähteenä Hesarin toimittajan tekstiä.

        Keskustele sinä mistä osaat, me muut keskustelemme mitä haluamme.

        > Hesarin toimittaja vetää sitten mutkat suoraksi ja sivuuttaa Rantalan varaukset.

        Hesari ei kelpaa sinulle?

        Miten MTV3?: " -Wincapitaan sijoittaneet olivat kuitenkin keskivertosuomalaista paremmin kouluttautuneita ja hieman suurituloisempia.... Myös poliisien ja professorien kaltaiset varovaisiksi ja kriittisiksi mielletyt tahot sijoittivat huijaukseen."

        Entäs Kaleva?: " -Tutkijan mukaan WinCapitaan sijoittaneet ihmiset olivat pääosin keskimääräistä koulutetumpia ja suurituloisempia."

        Ongelma sinulle asiassa on se, että Rantalan sanoma ei tue teoriaasi "tyhmien ja ahneiden tuulipukutollojen suuresta marssista" - sen vuoksi sinä olet asiassa äreänä. Mutta kuten itse sanot: "Rantalan tutkimus on pätevä ja mielenkiintoinen."

        Luottakaamme siis Rantalan tutkimukseen, kuten se on mediassakin esitetty.

        > Ja Trölli - tämä tollero - tietysti uskoo lukemaansa.

        Ei "tietysti", vaan harkintaa käyttäen. Alkuperäinen tutkimus on sopusoinnussa median tekemien Rantalan haastattelujen kanssa.

        Rantala ei tuo asiaa esille, mutta mukanahan oli varovaisiksi tiedettyjen professorien, poliisien ja omaisuudenhoitajien lisäksi toki vahvistetusti myös pankki, ekonomeja, lääkäreitä, kenraali ja useampia muita upseereita, tuomareita sekä asianajajia. Myös Harvardin käynyt ekonomi halusi toimintaan mukaan.

        Ps. Lopeta tuo äänen itkeminen - se kuulostaa kamalalta aikuisen miehen suusta. Ministerit saat selvittää Kuikan kanssa yhdessä.


    • UppsalanEkonomi

      "Myös Harvardin käynyt ekonomi halusi toimintaan mukaan."

      Tämähän se oli mielenkiintoinen tapaus tämä Harvardin käynyt ekonomi.
      Hänhän kuului mm. Moneybookersin, nyk. Skrill, hallitukseen silloin kun klubi vielä porskutteli voimainsa tunnossa elikkä tammi-helmikuussa 2008 hetkeä ennen Suomen viranomaisten täsmäiskua.

      Tuolta voi halutessaan ja kyetessään lukea lisää tästä ulkomaalaisesta tuulipukuhölmöstä ja potentiaalista rikollisesta:
      http://www.investcorp.com/people/person/hazem-ben-gacem

      "Head of Corporate Investment - Europe

      Hazem Ben-Gacem is Head of Corporate Investment - Europe. Hazem joined Investcorp in 1994, before which he was a member of Credit Suisse First Boston's mergers and acquisitions team in New York. He is a member of the Investcorp Management Committee, as well as serving on its Investment Committee and the Financial & Risk Management Committee. Hazem is also the managing partner of the Investcorp Technology Partners funds. Hazem is currently a board director of Corneliani and Dainese in Italy, CSID and kgb in the US, Opsec and Tyrrells in the UK and Georg Jensen in Denmark.

      Hazem holds a BA (Hons) in Economics from Harvard University. Hazem is currently a serving member of the Tunisian National Shooting Team, achieving double gold medals in the 2010 North African Shooting Championships."

      Moneybookersin hommissa ollessaan hänellä oli aitiopaikka seurata klubin toimintaa ja sen laillisuutta.
      Siitä huolimatta hän oli halukas vaarantamaan oman uransa ja liittymään mukaan rikolliseen toimintaan.
      Vai oliko?

    • MaanantaiTiistaiJaTorsta

      >>> Toki Rantalan tekstit ovat englantia, mutta eiköhän se tavallista paremmin koulutettu klubilainen jotenkin saa siitä selvää. ;)))

      Haluaisitko, Brynä-Valkku, auttaa kääntämään nämä alkuperäistekstit?

      Rantala: "Based on these statistics, the Wincapita investors are more educated than average Finnish adults."

      Rantala: "The median category in the Finnish population is 25 to 30 thousand euros, which is below the Wincapita median of 33.65 thousand euros."

      Mitähän tuossa sitten suomeksi sanotaankaan, voi toki miettiä, että jos on enemmän koulutusta, niin onko silloin enemmän tulojakin...?! Äkkiä ajateltuna tuossa ei olisi mitään suurta ristiriitaa, sillä ansaitseehan professori, tohtori, lääkäri tai asianajaja keskimäärin enemmän kuin vaikkapa siivooja tai asentaja. Winkkarissahah tosin oli edustettuna koko kansan kirjo kaikista yhteiskuntaluokista.

      >>> Ongelma sinulle asiassa on se, että Rantalan sanoma ei tue teoriaasi "tyhmien ja ahneiden tuulipukutollojen suuresta marssista" - sen vuoksi sinä olet asiassa äreänä.

      Brynolf Valkkuhan on linnottautunut jo vuonna 2008 tuohon näkemykseensä: hänen bunkkerinsa on kuin Koikkalaisen perunakellari. Brynä-Valkun ja Ada Flinkin toivehan oli ihan alunperin, että valtio ottaa ja pitää kaikki varat, ja että mahdollisimman moni sijoittaja saa langettavan ja mahdollisimman ankaran tuomion. Toisin kuitenin kävi - siitä Brynän katkeruus!

    • Luetaanpa taas esitutkinta-aineistoa. Luetaan sivulta 144.
      Sähköposti 19.2.2008 Hazem Ben-Gazem (Ben-Gacem)

      Tämä on lähetty Hanskille 19.2.2008. Klubi oli jo sortumassa, rahaliikenne tökki ja Money Bookers oli jo saanut klubilaisilta valituksia. Saattaa myös olla, että poliisi oli jo vihjannut MB:lle epäilynsä siitä, että kyseessä on rikos. Eipä ihme, että Moneybookersin hallituksen puheenjohtajalle Ben-Gazem tuli hätä ottaa selkoa Hanskin touhuista. Hazem Ben-Gacem halusi liittyä klubin jäseneksi. Hanski ei vastannut viestiin.

      3. 3.2008 Tiinan Focus ajoi Turun satamaan. Kyydissä oli myös Hannu.

      Seuraava MB:n viesti Hannulle olikin jo tämä:
      Hi Hannu,
      Please call me ASAP.
      We have received complaints from your customers and had to lock your MB account.

      Mutta Tröllin pesukarttu heiluu, pyykkilauta rallattaa ja mäntysuopavaahtoa lentää seinille saakka. Vanha koijari yrittää epätoivon vimmalla pestä nämäkin paskaiset kalsarit vitivalkoisiksi. ;))))

      • UppsalanEkonomi

        "Tämä on lähetty Hanskille 19.2.2008. Klubi oli jo sortumassa, rahaliikenne tökki ja Money Bookers oli jo saanut klubilaisilta valituksia."

        Tuohan ei ihan pidä paikkaansa.
        Noihin aikoihin klubi maksoi parhaimmillaan 9,9 M€ viikossa ulos ns. valuuttakauppatuottoja.

        Rahaliikenne rupesi tökkimään vasta 23.2.2008 jälkeen, jolloin valuuttavirtuoosi ohjeisti klubilaisia saattamaan tilinsä -0 tilanteeseen. Sitä ennen epäbalanssissa olleilta tileiltä ei siirretty rahasuorituksia jäsenten MB-tileille.
        Kaiken takana ei ollut nainen vaan pankkikuviot, Sveitsin tilit, Stoffel, Juha Valkonen & Corporation, Pinke & Kumppanit jne...

        Stoffel lähetti MB:lle valituksen kun ei ollut muka saanut asiakkaidensa WIF-osuuksia maksuun kahdessa viikossa, vaikka (Stoffelin mukaan) WIF informoitsi omilla sivuillaan rahan liikahduksen kestävän n. viikon pyynnön lähettämisestä.

        PS. WIF:iähän ei sitten ollut olemassakaan, mikäli uskomme esitutkintapöytäkirjaa...

        "Eipä ihme, että Moneybookersin hallituksen puheenjohtajalle Ben-Gazem tuli hätä ottaa selkoa Hanskin touhuista."

        Oudoltahan tuo tuntuisi kun MB:n edustajat olivat tavanneet virtuoosin ainakin kahdesti juuri noissa merkeissä, mikäli uskomme esitutkintapöytäkirjaa....

        "3. 3.2008 Tiinan Focus ajoi Turun satamaan. Kyydissä oli myös Hannu."
        Taisi olla tarkalleen ottaen Hannu Rantanen, ellen ihan väärin muista.


      • UppsalanEkonomi kirjoitti:

        "Tämä on lähetty Hanskille 19.2.2008. Klubi oli jo sortumassa, rahaliikenne tökki ja Money Bookers oli jo saanut klubilaisilta valituksia."

        Tuohan ei ihan pidä paikkaansa.
        Noihin aikoihin klubi maksoi parhaimmillaan 9,9 M€ viikossa ulos ns. valuuttakauppatuottoja.

        Rahaliikenne rupesi tökkimään vasta 23.2.2008 jälkeen, jolloin valuuttavirtuoosi ohjeisti klubilaisia saattamaan tilinsä -0 tilanteeseen. Sitä ennen epäbalanssissa olleilta tileiltä ei siirretty rahasuorituksia jäsenten MB-tileille.
        Kaiken takana ei ollut nainen vaan pankkikuviot, Sveitsin tilit, Stoffel, Juha Valkonen & Corporation, Pinke & Kumppanit jne...

        Stoffel lähetti MB:lle valituksen kun ei ollut muka saanut asiakkaidensa WIF-osuuksia maksuun kahdessa viikossa, vaikka (Stoffelin mukaan) WIF informoitsi omilla sivuillaan rahan liikahduksen kestävän n. viikon pyynnön lähettämisestä.

        PS. WIF:iähän ei sitten ollut olemassakaan, mikäli uskomme esitutkintapöytäkirjaa...

        "Eipä ihme, että Moneybookersin hallituksen puheenjohtajalle Ben-Gazem tuli hätä ottaa selkoa Hanskin touhuista."

        Oudoltahan tuo tuntuisi kun MB:n edustajat olivat tavanneet virtuoosin ainakin kahdesti juuri noissa merkeissä, mikäli uskomme esitutkintapöytäkirjaa....

        "3. 3.2008 Tiinan Focus ajoi Turun satamaan. Kyydissä oli myös Hannu."
        Taisi olla tarkalleen ottaen Hannu Rantanen, ellen ihan väärin muista.

        ”UppsalanEkonomin” koulutus pullaruotsissa on jäänyt pahasti kesken.
        ”Rahaliikenne rupesi tökkimään vasta 23.2.2008 jälkeen.”

        Unohdat vallan ja kokonaan, että Ben-Gazem oli Moneybookersin hallituksen puheenjohtaja. Totta kai hän sai tiedon, että Winkkarin tililtä valui rahaa ulos kuin kaatuneesta tynnyristä vaan. Oli meneillään superkotiutusten kausi, kun suursponssit pakenivat kaatuvasta pyramidista. Eihän tästä mennyt kuin jokunen päivä, niin Winkkarin tilillä oli jäljellä enää vain viisi miltsiä.

        Ei ihme, että Ben-Gazem yritti hätäpäissään liittyä klubiin. Aiemmin niin terveeltä näyttävä lypsylehmä alkoikin yht'äkkiä sätkiä kuolinkouristuksilta näyttävällä tavalla.

        Trölliähän tästä Ben-Gazemin jäsenhakemuksesta yrittää saada sulkaa niin kovin repalaiseen karvalakkiinsa. Järkevä ihminen näkee kuitenkin sen, että tällä Harvardin käyneellä ekonomilla oli vallan muut tarkoitukset kuin vain saada tolleroklubin jäsenyys. ;)))


      • EloKesäJaMaaliskuu
        Perseentervaaja kirjoitti:

        ”UppsalanEkonomin” koulutus pullaruotsissa on jäänyt pahasti kesken.
        ”Rahaliikenne rupesi tökkimään vasta 23.2.2008 jälkeen.”

        Unohdat vallan ja kokonaan, että Ben-Gazem oli Moneybookersin hallituksen puheenjohtaja. Totta kai hän sai tiedon, että Winkkarin tililtä valui rahaa ulos kuin kaatuneesta tynnyristä vaan. Oli meneillään superkotiutusten kausi, kun suursponssit pakenivat kaatuvasta pyramidista. Eihän tästä mennyt kuin jokunen päivä, niin Winkkarin tilillä oli jäljellä enää vain viisi miltsiä.

        Ei ihme, että Ben-Gazem yritti hätäpäissään liittyä klubiin. Aiemmin niin terveeltä näyttävä lypsylehmä alkoikin yht'äkkiä sätkiä kuolinkouristuksilta näyttävällä tavalla.

        Trölliähän tästä Ben-Gazemin jäsenhakemuksesta yrittää saada sulkaa niin kovin repalaiseen karvalakkiinsa. Järkevä ihminen näkee kuitenkin sen, että tällä Harvardin käyneellä ekonomilla oli vallan muut tarkoitukset kuin vain saada tolleroklubin jäsenyys. ;)))

        > Järkevä ihminen näkee kuitenkin sen, että tällä Harvardin käyneellä ekonomilla oli vallan muut tarkoitukset kuin vain saada tolleroklubin jäsenyys.

        Brynolf-Valkun mukaan salaliittoteoriat ovat tärkeintä elämässä, onhan B-V salaliittoteorioiden suuri ystävä.


      • SponsorInkognito
        Perseentervaaja kirjoitti:

        ”UppsalanEkonomin” koulutus pullaruotsissa on jäänyt pahasti kesken.
        ”Rahaliikenne rupesi tökkimään vasta 23.2.2008 jälkeen.”

        Unohdat vallan ja kokonaan, että Ben-Gazem oli Moneybookersin hallituksen puheenjohtaja. Totta kai hän sai tiedon, että Winkkarin tililtä valui rahaa ulos kuin kaatuneesta tynnyristä vaan. Oli meneillään superkotiutusten kausi, kun suursponssit pakenivat kaatuvasta pyramidista. Eihän tästä mennyt kuin jokunen päivä, niin Winkkarin tilillä oli jäljellä enää vain viisi miltsiä.

        Ei ihme, että Ben-Gazem yritti hätäpäissään liittyä klubiin. Aiemmin niin terveeltä näyttävä lypsylehmä alkoikin yht'äkkiä sätkiä kuolinkouristuksilta näyttävällä tavalla.

        Trölliähän tästä Ben-Gazemin jäsenhakemuksesta yrittää saada sulkaa niin kovin repalaiseen karvalakkiinsa. Järkevä ihminen näkee kuitenkin sen, että tällä Harvardin käyneellä ekonomilla oli vallan muut tarkoitukset kuin vain saada tolleroklubin jäsenyys. ;)))

        "Järkevä ihminen näkee kuitenkin sen, että tällä Harvardin käyneellä ekonomilla oli vallan muut tarkoitukset kuin vain saada tolleroklubin jäsenyys."

        Tammikuussa 2008 valuuttakeisari haki panamalaissijoitusyhtiöryppääseensä (suomalaisittain Wincapita, keskusrikospoliisittain Klubi) henkilökuntaa johtamaan maailman suurimmaksi sijoitusorganisaatioksi mahdollisesti paisuvaa toimintaa, jolloin niinikään Moneybookersin palveluksessa oleva Pellegrino ilmaisi halukkuutensa tolleroklubin vastuuhenkilöksi.
        Mitkähän lienevät olleet motivaatiot tuolla Pellegrinolla vaihtaa Moneybookersin leppoisa jopi Klubin tuulisiin olosuhteisiin?

        "Eihän tästä mennyt kuin jokunen päivä, niin Winkkarin tilillä oli jäljellä enää vain viisi miltsiä."

        Tuo on harvinaista herkkua, sillä se taitaa jopa pitää paikkansa.
        Siis harvinaista herkkua Perseentervaajan kirjoituksissa.

        Totta on myös se, että virtuoosi yritti helmikuussa 2008 kaupata WIF:n osuuksia alennuksella kun keinot kassatilanteen tasapainottamiseksi alkoivat käydä vähiin.
        Mikäli Suomen viranomaiset olisivat malttaneet odottaa pari viikkoa niin klubi olisi mitä todennäköisimmin tullut tiensä päähän ihan omin voimin ja monet turhat spekulaatiot olisivat jääneet väliin.

        Noissa tuulipuku vs. bättre folk - väittelyissä Perseentervaaja yrittää vähän samalla taktiikalla kuin Rumppi tuolla Ameriikan mantereella - paskapuheestakin voi tulla faktaa kun se toistetaan riittävän monta kertaa.
        Painotus sanalla "voi"...

        Mites se menikään - kun todellisuus ei vastaa kuvitelmia niin yritetään muuttaa todellisuutta.


      • SponsorInkognito kirjoitti:

        "Järkevä ihminen näkee kuitenkin sen, että tällä Harvardin käyneellä ekonomilla oli vallan muut tarkoitukset kuin vain saada tolleroklubin jäsenyys."

        Tammikuussa 2008 valuuttakeisari haki panamalaissijoitusyhtiöryppääseensä (suomalaisittain Wincapita, keskusrikospoliisittain Klubi) henkilökuntaa johtamaan maailman suurimmaksi sijoitusorganisaatioksi mahdollisesti paisuvaa toimintaa, jolloin niinikään Moneybookersin palveluksessa oleva Pellegrino ilmaisi halukkuutensa tolleroklubin vastuuhenkilöksi.
        Mitkähän lienevät olleet motivaatiot tuolla Pellegrinolla vaihtaa Moneybookersin leppoisa jopi Klubin tuulisiin olosuhteisiin?

        "Eihän tästä mennyt kuin jokunen päivä, niin Winkkarin tilillä oli jäljellä enää vain viisi miltsiä."

        Tuo on harvinaista herkkua, sillä se taitaa jopa pitää paikkansa.
        Siis harvinaista herkkua Perseentervaajan kirjoituksissa.

        Totta on myös se, että virtuoosi yritti helmikuussa 2008 kaupata WIF:n osuuksia alennuksella kun keinot kassatilanteen tasapainottamiseksi alkoivat käydä vähiin.
        Mikäli Suomen viranomaiset olisivat malttaneet odottaa pari viikkoa niin klubi olisi mitä todennäköisimmin tullut tiensä päähän ihan omin voimin ja monet turhat spekulaatiot olisivat jääneet väliin.

        Noissa tuulipuku vs. bättre folk - väittelyissä Perseentervaaja yrittää vähän samalla taktiikalla kuin Rumppi tuolla Ameriikan mantereella - paskapuheestakin voi tulla faktaa kun se toistetaan riittävän monta kertaa.
        Painotus sanalla "voi"...

        Mites se menikään - kun todellisuus ei vastaa kuvitelmia niin yritetään muuttaa todellisuutta.

        Tuossa väännän tuulipuvusta Tröllykän kanssa ihan vaan ajankuluksi. Trölli kun yrittää esittää varakasta akateemista ministeritohtoria pelkästään sillä, että Rantala sivulauseessa sattui mainitsemaan klubilaisten varakkuudesta ja koulutuksesta sanasen.

        Usko vaan, kyllä se klubi kaatui ihan Hannun omin toimin. Ei siihen viranomaiset ehtineet vielä puuttua. MB:n paniikki sulkea tilit selittyy selkästi sillä, että MB pelkäsi sotkeutuneensa rikokseen. Heille tuli kiire sanoutua irti Hannun touhuista;))))


    • Tri Rantala esittää omassa tekstissään myös varauksia ja rajauksia tutkimustulostensa tulkintaan. Trölli ei näitä varauksia tunnusta vaan melttaa täällä Hesarin yleisluontoisella tekstillä.

      Olen jo esittänyt sen, että klubilaisten keskimääräinen tulostaso lienee vääristynyt, koska mukaan tuloihin on laskettu Winkkarista saatua rikoshyötyä. Rantala oli kanssani samaa mieltä.

      Koulutuksen osalta Rantala esittää klubilaisista nämä luvut:
      “12.8% of the investors have only mandatory basic education, 49.3% have upper secondary education, and 37.9% have higher education (university or polytechnic degree).”
      Vastaavasti maan yli 20-vuotiasta väestöä koskee tämä:
      “…31.0%, 40.6% and 28.3%.

      Näitä koulutuslukuja silmäillessäni merkittävin ero on siinä, että koko väestössä pelkän peruskoulun suorittaneita on enemmän kuin klubilaisten joukossa. Klubilaiset näyttävät olevan sitten tiukemmin tuota amisporukkaa. En lähtisi pelkkien Rantalan lukujen valossa vielä elvistelemään, että Winkkari oli jonkinmoinen akateemisten herranklubi, vaikka Trölli niin mielellään näin antaakin ymmärtää.

      En myöskään viitsi lähteä siihen, että alkaisin suomentamaan Rantalan tekstistä yksittäisiä lauseita ja huutelemaan niillä. Jätän suosiolla tämän putkinäköleikin pelkän keskiasteen tutkinnon suorittaneelle Tröllerölle. ;))))

      • TiistaiTorstaiJaSunnunta

        > En lähtisi pelkkien Rantalan lukujen valossa vielä elvistelemään..... Tröllin pesukarttu heiluu, pyykkilauta rallattaa ja mäntysuopavaahtoa lentää seinille saakka.

        Antaa Hesarin, MTV3:n ja Kalevan pestä pyykinsä ja elvistellä ap.prof. Rantalan haastattelulla: "Wincapita-sijoittajat olivat keskivertosuomalaista koulutetumpia ja suurituloisempia. Mukana oli useampia sijoitusneuvonnan ammattilaisia pankeista ja omaisuudenhoitajista. Lisäksi huijaukseen lähti sijoittamaan myös varovaisiksi ja kriittisiksi miellettyjen joukko, kuten professorit ja poliisit."

        Tämä teksti tuntuisi olevan synkroonissa kaiken asiasta tiedetyn kanssa. Mukana oli toki vahvistetusti myös pankki, ekonomeja, lääkäreitä, kenraali ja useampia muita upseereita, tuomareita sekä asianajajia. Myös Harvardin käynyt ekonomi halusi toimintaan mukaan.

        Kamalan kuuloista tuo äänen itkusi, koeta jo rauhoittua.


      • PuuCee
        TiistaiTorstaiJaSunnunta kirjoitti:

        > En lähtisi pelkkien Rantalan lukujen valossa vielä elvistelemään..... Tröllin pesukarttu heiluu, pyykkilauta rallattaa ja mäntysuopavaahtoa lentää seinille saakka.

        Antaa Hesarin, MTV3:n ja Kalevan pestä pyykinsä ja elvistellä ap.prof. Rantalan haastattelulla: "Wincapita-sijoittajat olivat keskivertosuomalaista koulutetumpia ja suurituloisempia. Mukana oli useampia sijoitusneuvonnan ammattilaisia pankeista ja omaisuudenhoitajista. Lisäksi huijaukseen lähti sijoittamaan myös varovaisiksi ja kriittisiksi miellettyjen joukko, kuten professorit ja poliisit."

        Tämä teksti tuntuisi olevan synkroonissa kaiken asiasta tiedetyn kanssa. Mukana oli toki vahvistetusti myös pankki, ekonomeja, lääkäreitä, kenraali ja useampia muita upseereita, tuomareita sekä asianajajia. Myös Harvardin käynyt ekonomi halusi toimintaan mukaan.

        Kamalan kuuloista tuo äänen itkusi, koeta jo rauhoittua.

        Olisipa sinulla ja muilla winkkarisioittajilla ollut samanlainen luotto median uutisointiin jo 2007. Ei olisi tullut sioitettua Wessaklubiin, eikä tarvitsisi nyt itkeä kun viranomaiset eivät varoittaneet. Minäkin haluan viranomaisten vahvistavan Rantalan tutkimuksen ennen kuin uskon siihen.

        Röllykkä on vekkuli takinkääntäjä. Silloin kun mediassa on ollut yksi röllykälle sopiva juttu, röllykkä copy pasteaa sitä joka ketjuun pariinkymmeneen kertaan. Mutta epämiellyttävä uutisointi unohtuu tai vaatii vähintään viranomaisten vahvistuksen. Onko noin vaikea päättää, uskooko uutisointiin vai ei?


      • EloSyysJaLokakuu
        PuuCee kirjoitti:

        Olisipa sinulla ja muilla winkkarisioittajilla ollut samanlainen luotto median uutisointiin jo 2007. Ei olisi tullut sioitettua Wessaklubiin, eikä tarvitsisi nyt itkeä kun viranomaiset eivät varoittaneet. Minäkin haluan viranomaisten vahvistavan Rantalan tutkimuksen ennen kuin uskon siihen.

        Röllykkä on vekkuli takinkääntäjä. Silloin kun mediassa on ollut yksi röllykälle sopiva juttu, röllykkä copy pasteaa sitä joka ketjuun pariinkymmeneen kertaan. Mutta epämiellyttävä uutisointi unohtuu tai vaatii vähintään viranomaisten vahvistuksen. Onko noin vaikea päättää, uskooko uutisointiin vai ei?

        Äläpäs nyt revi pelihousujasi.

        Hesarin, MTV3:sen ja Kalevan teksti tuntuisi olevan synkroonissa kaiken asiasta tiedetyn kanssa. Ristiriitaa varsinaisen tutkimuksen kanssa ei ole, tai sitä ei ole ainakaan voitu osoittaa - Rantalaa itseään on haastateltu mediaan.

        Ap.prof. Rantala medialle: "Wincapita-sijoittajat olivat keskivertosuomalaista koulutetumpia ja suurituloisempia. Mukana oli useampia sijoitusneuvonnan ammattilaisia pankeista ja omaisuudenhoitajista. Lisäksi huijaukseen lähti sijoittamaan myös varovaisiksi ja kriittisiksi miellettyjen joukko, kuten professorit ja poliisit."

        Mukana oli toki vahvistetusti myös pankki, ekonomeja, lääkäreitä, kenraali ja useampia muita upseereita, tuomareita sekä asianajajia. Myös Harvardin käynyt ekonomi halusi toimintaan mukaan.

        Kamalan kuuloista tuo äänen itkusi, koeta jo rauhoittua.


    • ”Alkuperäinen tutkimus on sopusoinnussa median tekemien Rantalan haastattelujen kanssa.”
      Tällaisella latteudellako kaikki on sitten kuitattu? Voi ei-akateemisen tolleron pöljyyttä, sanon minä.

      Sinähän väitit riemurinnoin näin:
      ”Olen jättänyt tuosta asiasta näyttöni ap. prof. Rantalan väitöskirjan muodossa...”
      Kuitenkaan sinun vastineesi eivät olleet väitöskirjasta. Postasit tänne muutamaa Hesarin uutisen lausetta ja väitit niiden olevan peräisin väitöskirjasta. Eivät ne olleet, kuten eivät mitkään muutkaan suomenkieliset lauseesi. Rantalan väitös oli englanninkielinen.

      Rantala myös itse esitti varauksia ja rajauksia omien tutkimustulostensa suhteen. Olen jopa antanut sinulle viitteen alkuperäiseen tutkimukseen. Näistä Rantalan itsensäkin esittämistä varauksista et suostu - tai et osaa – keskustella vaan kiirehdit copy/pastaamaan vain lisää Hesarin uutista tänne.

      Ei Trölliseni, ei. Tiedäthän sinä sen, että ei Winkkari ollut mikään akateeminen herrakerho. Se ei myöskään ollut elämässä menestyneiden suurituloisten sijoitusklubi. Se oli vain tyhmien ja ahneiden tuulipukutolleroiden suuri marssi kohti rikkauden aamunkoita. Suuri marssi, joka epäonnistui surkeasti. ;))))

      • HelmiTammiJaElokuu

        > Kuitenkaan sinun vastineesi eivät olleet väitöskirjasta.

        Voi sinua, kun olet jo repinyt pelipaitasi ja -housusi riekaleiksi - kohta taitaa olla päänahkasikin kynitty verille...!? Kamalaa tuo itkusi, lopettaisit jo.

        Tässähän on tekstiä suoraan väitöskirjan vedoksesta:

        Rantala: "Based on these statistics, the Wincapita investors are more educated than average Finnish adults."

        Rantala: "The median category in the Finnish population is 25 to 30 thousand euros, which is below the Wincapita median of 33.65 thousand euros."

        Mitähän tuossa sitten suomeksi sanotaan?

        Voi toki miettiä, että jos on enemmän koulutusta, niin onko silloin enemmän tulojakin...?! Äkkiä ajateltuna tuossa ei olisi mitään suurta ristiriitaa, sillä ansaitseehan professori, tohtori, lääkäri tai asianajaja keskimäärin enemmän kuin vaikkapa siivooja tai asentaja. Winkkarissahan tosin oli edustettuna koko kansan kirjo kaikista yhteiskuntaluokista.

        Ap.prof. Rantala medialle: "Wincapita-sijoittajat olivat keskivertosuomalaista koulutetumpia ja suurituloisempia. Mukana oli useampia sijoitusneuvonnan ammattilaisia pankeista ja omaisuudenhoitajista. Lisäksi huijaukseen lähti sijoittamaan myös varovaisiksi ja kriittisiksi miellettyjen joukko, kuten professorit ja poliisit."

        Mukana oli toki vahvistetusti myös pankki, ekonomeja, lääkäreitä, kenraali ja useampia muita upseereita, tuomareita sekä asianajajia. Myös Harvardin käynyt ekonomi halusi toimintaan mukaan.

        __

        Brynolf-Valkku siis väittää kivenkovaan ja mummonsa hautakiven kautta, että Tiina ei ollut Winkkarin jäsen ja että median (Hesari, MTV3 ja Kaleva) ja Rantalan väitöskirjan välillä on ristiriita.

        B-V ei kuitenkaan ole voinut osoittaa tuota ristiriitaa, mutta siinähän ei sinänsä ole mitään uutta. Median haastattelut ja väitöskirja ovat hyvin synkroonissa. B-V vain tuntuu olevan foorumin lausuntoautomaatti, eikä lausunnon laadulla ole niin väliä, kunhan lausuntojen määrä on suuri.


    • ”....että median (Hesari, MTV3 ja Kaleva) ja Rantalan väitöskirjan välillä on ristiriita. ”
      Älä nyt hölmöjä huutele. Lue ensin kirjoitukseni ja koeta ymmärtää, mitä väitän.

      Tehdään sinulle selkokieliversio. Tuossapa ne väitteeni ovat.

      Väite 1: Klubin jäsenet eivät välttämättä ole sen suurituloisempia kuin muu populaation. Klubilaisten tuloissa ovat mukana myös ne Winclubista saadut tulot, joita jäsenet ovat vuonna 2007 ilmoittaneet verottajalle. Klubista saatu rikoshyöty voi merkittävästi nostaa verotuksessa näkyvää tulotasoa. Tämän on myös Rantala itse huomannut tutkimuksessaan ja esittää asiasta varautuman.

      Väite 2. Klubilaisissa on vähemmän pelkän peruskoulun suorittaneita kuin väestössä yleensä. Tämä tietysti nostaa keskiasteen koulutuksen saaneiden tai sitä ylemmän prosenttiosuuksia, mutta tämä sinänsä ei vielä tee klubista mitään korkeasti koulutettujen herraklubia.

      ”Mitähän tuossa sitten suomeksi sanotaan? ”
      Sinä se jaksat jatkaa sillä vakaalla sumukusetuslinjalla. Poimit yksittäisen lauseen ja toistat sitä pää punaisena. Tällä putkinäkötaktiikalla lähes mistä tahansa tekstistä voidaan löytää sopiva pätkä lähes mihin tahansa tarkoitukseen.

      Mutta täytyy antaa tunnustusta myös. Tröllin valkopesula tekee pitkää päivää ja on muutenkin ahkera. Näitäkin paskaisia alushousuja olet pyykännyt kohta viikon vaikka puhdasta ei vaan tunnu syntyvän. ;)))))

      • MarrasJouluJaToukokuu

        > Klubin jäsenet eivät välttämättä ole sen suurituloisempia kuin muu populaation.... Klubilaisissa on vähemmän pelkän peruskoulun suorittaneita kuin väestössä yleensä.

        Kyllä kyllä, näin olet meille kertonut. Eihän ensi talvenakaan tule välttämättä kovat pakkaset. Välttämättä.

        Pitydytään kuitenkin asiassa eli ap. prof. Rantala kertoo medialle näin: "Wincapita-sijoittajat olivat keskivertosuomalaista koulutetumpia ja suurituloisempia. Mukana oli useampia sijoitusneuvonnan ammattilaisia pankeista ja omaisuudenhoitajista. Lisäksi huijaukseen lähti sijoittamaan myös varovaisiksi ja kriittisiksi miellettyjen joukko, kuten professorit ja poliisit."

        Ja sama englanniksi väitöskirjan vedoksesta: "Based on these statistics, the Wincapita investors are more educated than average Finnish adults..... The median category in the Finnish population is 25 to 30 thousand euros, which is below the Wincapita median of 33.65 thousand euros."

        Ristiriitaa median ja Rantalan kertoman välillä ei siis ole.

        --

        > Mutta täytyy antaa tunnustusta myös.

        Näin on. Rantala teki hyvää työtä käydessään läpi 53 000 sivua tutkinta-aineistoa.

        Mukana oli toki vahvistetusti myös pankki, ekonomeja, lääkäreitä, kenraali ja useampia muita upseereita, tuomareita sekä asianajajia. Myös Harvardin käynyt ekonomi halusi toimintaan mukaan.


      • Nautittuani liian monta annosta Tröllykän spämmäystä minun on pakko todeta, että niin niin ja aivan totta.

        Sinä Trölleröiseni olit jäsenenä klubissa, jossa oli pelkästään menestyneitä ja varakkaita jäseninä. Ministereitä, tohtoreita ja arkkipiispoja oli sinun klubikavereinasi tässä korkeasti koulutettujen herrankerhossa.

        http://www.studio55.fi/terveys/article/prinsessa-toi-aurinkoa-kellokosken-sairaalan-harmaaseen-arkeen/126434
        Sinä, Trölliseni olet tuonut aurinkoa ja mielikuvitusta usein niin harmaaseen arkeeni. Tässä lisää aiheesta. ;)))))


      • PerjantaiMaanantaiJaKesk

        >>> Sinä Trölleröiseni olit jäsenenä klubissa, jossa oli pelkästään menestyneitä ja varakkaita jäseninä. Ministereitä, tohtoreita ja arkkipiispoja oli sinun klubikavereinasi tässä korkeasti koulutettujen herrankerhossa.... Sinä, Trölliseni olet tuonut aurinkoa ja mielikuvitusta usein niin harmaaseen arkeeni.

        Sinulla on kummallisia väärinkäsityksiä asiassa - minähän vain kerron sinulle, miten asia menee faktisesti. Median ja ap. prof. Rantalan mukaan Winkkari oli melko hyvä läpileikkaus suomalaisista, sillä poikkeuksella että Rantalan mukaan "Wincapita-sijoittajat olivat keskivertosuomalaista koulutetumpia ja suurituloisempia. Mukana oli useampia sijoitusneuvonnan ammattilaisia pankeista ja omaisuudenhoitajista. Lisäksi huijaukseen lähti sijoittamaan myös varovaisiksi ja kriittisiksi miellettyjen joukko, kuten professorit ja poliisit."

        Ja sama englanniksi väitöskirjan vedoksesta: "Based on these statistics, the Wincapita investors are more educated than average Finnish adults..... The median category in the Finnish population is 25 to 30 thousand euros, which is below the Wincapita median of 33.65 thousand euros."

        Maltatkos tuota asiaa paremmin kääntää kuin Hesari, Kaleva ja MTV3 ovat tehneet? Et malta.

        Ministereistä saat keskustella Kuikan ja Raili Suomisen kanssa, tohtoreita oli ap. prof. Rantalan mukaan saman verran kuin muussakin väestössä, mutta arkkipiispat olet keksinyt uskovaisen lesta-mummosi mieliksi.

        Tiedossa toki vahvistetusti on, että mukana oli myös pankki, ekonomeja, lääkäreitä, kenraali ja useampia muita upseereita, tuomareita sekä asianajajia. Myös Harvardin käynyt ekonomi halusi toimintaan mukaan.

        Sillä mielikuvituksella, mitä sinulla ja lestakörtti-mummollasi on, elämänne ei varmasti voi olla harmaata. Teillä Pohjanmaan lesta-körteillähän elämä on ilman minuakin pelkkää aakeeta, laaketa ja aurinkoa - teillä päin ei juuri tuulipuvut kahise, kun päälle puetaan parasta körttiläistä pellavaa ja pitsiä, ihan vain pappia varten.



      • LokaJouluJaElokuu
        Perseentervaaja kirjoitti:

        http://www.hs.fi/arviot/kirja/a1441077335743
        Virkasisaresi työn touhussa Mumbaissa.

        Koeta huiskia. Kyllä maailmassa vettä ja mäntysuopaa riittää. ;)))))

        Kyllä, kyllä. Sinulla kun ei taida hermo pitää.

        Olen huiskinut sinulle jo monasti kopiota todellisuudesta. Median ja ap. prof. Rantalan mukaan Winkkari oli melko hyvä läpileikkaus suomalaisista, sillä poikkeuksella että Rantalan mukaan "Wincapita-sijoittajat olivat keskivertosuomalaista koulutetumpia ja suurituloisempia. Mukana oli useampia sijoitusneuvonnan ammattilaisia pankeista ja omaisuudenhoitajista. Lisäksi huijaukseen lähti sijoittamaan myös varovaisiksi ja kriittisiksi miellettyjen joukko, kuten professorit ja poliisit."

        Ja sama englanniksi väitöskirjan vedoksesta: "Based on these statistics, the Wincapita investors are more educated than average Finnish adults..... The median category in the Finnish population is 25 to 30 thousand euros, which is below the Wincapita median of 33.65 thousand euros."

        Maltatkos tuota asiaa paremmin kääntää kuin Hesari, Kaleva ja MTV3 ovat tehneet? Tuskin.

        Tiedossa toki vahvistetusti on, että mukana oli myös pankki, ekonomeja, lääkäreitä, kenraali ja useampia muita upseereita, tuomareita sekä asianajajia. Myös Harvardin käynyt ekonomi halusi toimintaan mukaan.

        Tähän on hyvä ruveta lopettelemaan. Odottelen vielä tuohon alle kommenttia, joka irtonikillä mukamas ilmestyy päättämään keskustelun. Eli valmistaudutaan lopettelemaan...


    • "Tähän on hyvä ruveta lopettelemaan." Meinaako hermo kärähtää, kun valmistaudut näin pinkaisemaan karkuun?

      Hyvin olet kuitenkin jaksanut huiskia valkopesulassasi. Muistatkos, kun pulsaattorikoneet tulivat aikoinaan markkinoille. Se saattaisi olla käänteen tekevä värkki sinunkin pesulaasi varten. ;))))

      "...joka irtonikillä mukamas..."
      Irtonikkejä täällä ovat sinä, Kuikka ja tuo PuuCee nikillä käväissyt vierailija. Minun käyttämät nikit taas ovat tunnettuja sinisestä väristään. ;))))

      • jhsgfgshjsbsvsjn

        Ei, ei - minulle on ilo postata sinulle faktaa, jatketaan ihmeessä.

        Median ja ap. prof. Rantalan mukaan Winkkari oli melko hyvä läpileikkaus suomalaisista, sillä poikkeuksella että Rantalan mukaan "Wincapita-sijoittajat olivat keskivertosuomalaista koulutetumpia ja suurituloisempia. Mukana oli useampia sijoitusneuvonnan ammattilaisia pankeista ja omaisuudenhoitajista. Lisäksi huijaukseen lähti sijoittamaan myös varovaisiksi ja kriittisiksi miellettyjen joukko, kuten professorit ja poliisit."

        Tiedossa toki vahvistetusti on, että mukana oli myös pankki, ekonomeja, lääkäreitä, kenraali ja useampia muita upseereita, tuomareita sekä asianajajia. Myös Harvardin käynyt ekonomi halusi toimintaan mukaan.

        Tässä ei toki ole enää mitään uutta, vai mitä?


    • ”...jatketaan ihmeessä.”
      Toki. Ystäviä ja keskustelukumppaneita ei koskaan ole liikaa. Älä kuitenkaan enää postaa tuota Hesarista nappaamaasi Rantala-sitaattia. Olen jo lukenut sen ja muistan sisällönkin. Tuollaista jatkuvaa saman asian toistelua kutsutaan keskustelupalstoilla spämmäämiseksi ja se on kovin rumaa.

      Näin sähköttömän syrjäkylä talossa polttomoottorikäyttöisen pulsaattoripesukoneen. Tämä oli joskus 60-luvulla. Tutustuin tällaiseen pesukoneeseen tarkemmin 70-luvun kesätyöpaikassani. Tehtaan pukuhuoneessa oli pulsaattoripesukone. Se oli kätevä värkki. Likaiset haalarit sinne ja puoli pakettia pesujauhetta perään. Kone kyllä jauhoi nikottelematta. Tyhjennys toimi niin, että tyhjennysletku vaan lattialle, jolloin vesi valui ulos. Mitään pumppua – saati sitten ohjelmaa -koneessa ei ollut. Ainoa nappi oli käynnistyspainike. Pesukone oli vain teräsallas, jonka yhdellä seinällä pyöri kuminen siipipyörä, pulsaattori.

      Muistelin näitä pesukonejuttuja, kun ajattelin, että saattaisit olla kiinnostunut aiheesta.

      Tämä taisi olla uutta sinulle, vai mitä?;))))

      • gfsdfghsfshsshs

        > Älä kuitenkaan enää postaa tuota Hesarista nappaamaasi Rantala-sitaattia.

        Selvä.

        Kaleva kertoo, että tutkija Rantalan mukaan "WinCapitaan sijoittaneet ihmiset olivat pääosin keskimääräistä koulutetumpia ja


      • gfssgshshshshs
        gfsdfghsfshsshs kirjoitti:

        > Älä kuitenkaan enää postaa tuota Hesarista nappaamaasi Rantala-sitaattia.

        Selvä.

        Kaleva kertoo, että tutkija Rantalan mukaan "WinCapitaan sijoittaneet ihmiset olivat pääosin keskimääräistä koulutetumpia ja

        Kaleva kertoo, että tutkija Rantalan mukaan "WinCapitaan sijoittaneet ihmiset olivat pääosin keskimääräistä koulutetumpia ja suurituloisempia."


      • RölliPuussa
        gfssgshshshshs kirjoitti:

        Kaleva kertoo, että tutkija Rantalan mukaan "WinCapitaan sijoittaneet ihmiset olivat pääosin keskimääräistä koulutetumpia ja suurituloisempia."

        Rölli lähtee spämmäämään, kun keskustelutaidot eivät enää riitä :)

        Wincapitasijoittaja itse MTV:lle: "Olin tyhmä ja ahne."


      • hsgfshgsfshshs
        RölliPuussa kirjoitti:

        Rölli lähtee spämmäämään, kun keskustelutaidot eivät enää riitä :)

        Wincapitasijoittaja itse MTV:lle: "Olin tyhmä ja ahne."

        Hehheh... Juu!

        Ja siitä huolimatta lehtien artikkelit ja väitöskirjan sisältö pysyvät samana! Hehhehehe...!

        Brynolf-Valkku väittää kivenkovaan ja mummonsa hautakiven kautta, että Tiina ei ollut Winkkarin jäsen ja että median (Hesari, MTV3 ja Kaleva) ja Rantalan väitöskirjan välillä on hyvin paha ristiriita.

        B-V ei kuitenkaan ole voinut osoittaa tuota ristiriitaa, mutta siinähän ei sinänsä ole mitään uutta. Median haastattelut ja väitöskirja ovat hyvin synkroonissa. B-V on foorumin lausuntoautomaatti, eikä lausunnon laadulla ole niin väliä, kunhan lausuntojen määrä on suuri. :))))


    • ”Median haastattelut ja väitöskirja ovat hyvin synkroonissa.”
      Onhan tässä on kuitenkin se periaatteellinen ero, että sinä siteeraat pää punaisena toimittaja Tuomo Pietiläistä. Minä siteeraan tri Rantalaa.

      Lueppa tuosta alta. Tein käännöksenkin, kun sinä sitä aiemmissa viesteissäsi ihan itku silmässä paruit.;))))

      Rantala:
      ” The taxable income figures can also include profits withdrawn from Wincapita during 2007. Investors typically reported their withdrawn funds as capital income and the tax authority taxed the income accordingly. Whether Wincapita income should be considered different from other sources of income in the analyses of this paper can be debatable:…”

      Käännös:
      (Klubilaisten) Verotettevat tulot sisältävät myös vuonna 2007 Wincapitasta saadut voitot. Sijoittajat kertoivat yleisesti, että he ilmoittivat (klubista) saadut voitot verottajalle pääomatuloina ja verottaja myös käsitteli niitä ilmoitetulla tavalla. Pitäisikö tässä tutkimuksessa Wincapita voitot huomioida erillään muista tuloista, on keskustelun arvoista.

      Mutta huhheijaa taas, kylläpä pesukarttu heiluu. ;)))))

      • MaanaTiistaJaPerja

        > Onhan tässä on kuitenkin se periaatteellinen ero, että sinä siteeraat pää punaisena toimittaja Tuomo Pietiläistä. Minä siteeraan tri Rantalaa.

        Brynolf-Valkku, ei näin - ei oikeastaan näin.

        Susanna Kemppainen ja Anna Leinonen Kalevassa: "Tutkijan (tri Rantala) mukaan WinCapitaan sijoittaneet ihmiset olivat pääosin keskimääräistä koulutetumpia ja suurituloisempia."

        Rantala itse väitöskirjavedoksessaan: "Based on these statistics, the Wincapita investors are more educated than average Finnish adults..... The median category in the Finnish population is 25 to 30 thousand euros, which is below the Wincapita median of 33.65 thousand euros."

        Missä se ristiriita mediassa kirjoitetun ja väitöskirjan vedoksen välillä on?


    • Sinähän edistyt, Trölliseni. Ei tämä niin toivotonta ollutkaan. Luulin jo, että olen opettamassa lukion matematiikkaa oravalle, mutta nythän sinä siteeraat jo Tuomo Pietiläistä, Susanna Kemppasta ja Anna Leinosta. ;))))

      ”Missä se ristiriita mediassa kirjoitetun ja väitöskirjan vedoksen välillä on?”
      Sinä itse keksit tällaisen olkiukon, huidot sitä pää punaisena pesukartullasi ja väität asiassa olevan ristiriitaa.

      Väitöskirjaa, taideteosta, elokuvaa tai lähes mitä tahansa arvioitaessa on hyvä tutustua ensin originaaliteokseen ja perustaa arvio sitten tähän ensi käden vaikutelmaan. Tiedemaailmassa olisi kardinaarimunaus arvioida toisen tieteentekijän työtä pelkästään sekundäärilähteiden perusteella. Luulen tietäväni asian, kun itsekin olen muutaman tutkimuksen julkaissut.

      Rantalan tutkimusta – kuten tutkimuksia yleensäkin – tulisi käsitellä kokonaisuutena. Niinpä niistä pitää lukea johtanto, menetelmät, tulokset ja vielä yhteenvetokin. Rantala toki esittää, että klubilaisten tulotaso on suurempi kuin koko väestön keskimäärin. Eihän tässä yksinkertaisessa väittämässä sinällään mitään virhettä ole.

      Kuitenkin Rantala tekee itsekin varauksen siitä, että rikoksesta saatu hyöty voi vääristää tutkimuksessa havaittua tuloatasoa. Rantalan teksti sinällään on täysin virheetöntä; hän esittää tulokset, esittää reuna-ehdot ja esittää oman tulkintansa. Sinun tekstisi – tai lainauksesi Hesarista - ei yllä samaan. Asian reuna-ehtoja tai esittämäsi väitteen pätevyyttä et ole edes yrittänyt pohtia.

      Tuo Rantalan havaitsema 34 tonnin verotettava tulo on muuten käsittämättömän pieni. Itse sinnittelin tuollaisilla tuloilla vuosia sitten, kun olin vielä vain kesäharjoittelijana teollisuudessa. Tästä on jo 40 vuotta aikaa. Ei tällä tulotasolla klubilaisia voi mitenkään kuvata varakkaiksii. Kyllä ne pers’aukista sakkia Rantalankin mukaan ovat. ;))))

      • KeskivLauanJaSunnun

        > Rantala toki esittää, että klubilaisten tulotaso on suurempi kuin koko väestön keskimäärin.

        Juuri näin. Sen lisäksi WinCapitaan sijoittaneet ihmiset olivat pääosin keskimääräistä koulutetumpia.

        Tämähän alkaa olla tässä.

        Lähde: Hesari, Kaleva, MTV3, ap.prof. Rantalan väitöskirjavedos


    • "Tämähän alkaa olla tässä."
      Voi Trölli rakas, sorrut taas älylliseen epärehellisyyteen. Et sinä tätä keskustelua voi voittaa sillä, että raivopäisesti jankutat vain yhtä lausetta. Se kun ei ole koko totuus asiassa.

      Klubilaisten verotettava vuosiansio on noin 3 tonnia isompi kuin Rantalan käyttämän vertailuryhmän. Kuten Rantala itsekin toteaa, tämä vuosiansion sisältää myös klubista saadun rikoshyödyn. Nyt sitten joudun pohtimaan kysymystä näin:
      1) On klubilaisten tulotaso kaikissa olosuhteissa ( ennen klubia, rikoksen aikana ja klubin jälkeen) suurempi kuin koko väestön keskimäärin vai
      2) Onko tilanne näin vain rikoksen aikana ts. tulotaso onkin vain rikoksesta saatua hyötyä.

      Mitä enemmän asiaa pohdin, sitä ilmeisemmältä tuntuu, että klubilaisten tulotaso oli muutama väestöä suurempi vain rikoksesta saadun tulon vuoksi.

      Jos näin on, onko varas varakas silloin, hänellä on hallussaan varastettua omaisuutta?Tätä sopii pohtia. ;))))

      • MaananLauantaJaSunnunt

        > Mitä enemmän asiaa pohdin, sitä ilmeisemmältä tuntuu, että klubilaisten tulotaso oli muutama väestöä suurempi vain rikoksesta saadun tulon vuoksi.

        Sinä voit asiaa vapaasti pohtia ja arvuutella. Eri alojen salaliittoteoriat ovat olleet suosittuja jo pitkään.

        Hesari siteeraa nasevasti ap. prof. Rantalan tukimusta seuraavasti: "Wincapita-sijoittajat olivat keskivertosuomalaista koulutetumpia ja suurituloisempia. Mukana oli useampia sijoitusneuvonnan ammattilaisia pankeista ja omaisuudenhoitajista. Lisäksi huijaukseen lähti sijoittamaan myös varovaisiksi ja kriittisiksi miellettyjen joukko, kuten professorit ja poliisit."

        Tulotasosta ja koulutuksesta on siis kaikella tasolla näyttöä, salaliitoista näyttö on vähäisempää.


    • TuuranTuuraaja

      Perseentervaaja:

      "Tuo Rantalan havaitsema 34 tonnin verotettava tulo on muuten käsittämättömän pieni. Itse sinnittelin tuollaisilla tuloilla vuosia sitten, kun olin vielä vain kesäharjoittelijana teollisuudessa. Tästä on jo 40 vuotta aikaa."

      Vuorineuvoksenako sinä aloitit työharjoittelun? On siinä ollut sinnittelemistä ; ))):

      http://tilastokeskus.fi/tup/tietotrendit/tt_03_06_hinnat.html

      "Vuonna 1975 keskivertopalkansaaja ansaitsi 350 euroa kuussa, verojen jälkeen käteen jäi 235 euroa."

      Siinä missä keskiverto duunari puraisi limpun sinä vetäisit niitä kahdeksan.
      Taisit olla potra poika ; )))).

      "Kaikki oli halpaa 1970-luvulla. Ruislimppu maksoi markan"

      • 70-luvun markkaa ja nykyistä euroa tuskin voi vertailla niin yksinkertaisesti, että markkapalkka jaetaan jakajalla 5,94573.

        Aloittelin aikoinaan kesäduunissa vuoromestarina kemian tehtailla. Keskeytymättömän kolmivuorotyön lisät olivat hyviä, lisäksi harjoittelijallekin maksettiin teknikon alkupalkkaa. Silloin jaksoi myös tehdä ylityötä aina, kun sitä oli tarjolla. Kyllä sillä toimeen tuli.

        Periaateessa kesälomakauden 4 kuukauden säästöillä saattoi opiskella pitkästi seuraavaan kevääseen saakka. Vasta sitten tarvitsi pohtia lainan nostoa. Olin potra poika ja naisetkin näyttivät kauniilta.

        Nyt ikäiseni naiset ovat kovin kulahtaneen näköisiä. ;))))


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      71
      5062
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      17
      2347
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1857
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1561
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      44
      1558
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1348
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1267
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1187
    9. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      3
      1185
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1173
    Aihe