Ateismi on uskonto! Onpas! On se!

Ateismilahko

Keskustelu24 Yhteiskunta Uskonnot ja uskomukset Ateismi


Esimerkkinä maltillisesta ja kunnioittavasta uskonnon ja ateismin vuoropuhelusta tarjoan vastikään Tampereella järjestettyä Uskomatonta – mutta totta! -seminaaria, jossa keskusteltiin erittäin hyvässä hengessä uskonnottomien asemasta koulussa. Paneelikeskusteluun osallistui kirkon, uskonnon- ja elämänkatsomustiedon opettajien, koululaitoksen ja oppilaidenkin edustajia, eikä kenelläkään tuntunut olevan tarvetta mustamaalata toisin ajattelijoita väärin ajattelijoiksi. Keskustelu on katsottavissa myös Youtube tallenteena. Sama ilmiö on ollut nähtävissä, kun Vapaa-ajattelijoiden puheenjohtaja Petri Karisma on keskustellut julkisesti uskonnollisten tahojen edustajien kanssa. Keskustelut käydään hyvässä hengessä, ilman sormilla osoittelua ja agressioita. Ehkä pastori ja humoristi Teemu Laajasaloa lukuunottamatta, jonka tyyli tuntuu toisinaan siltä, kuin hän valmistuisi jo ennakolta tilanteeseen, jossa uskonnot ovat marginaali-ilmiöitä ja uskonnottomuus on maan tapa…

Aion hankkia käsiini tämän Teemu Tairan teoksen. Katsotaan, millaisena kirja näyttäytyy itseään ateistina ja vapaa-ajattelijana pitävälle. Ehkä saatte luettevaksenne toisenkin Salmisen arvostelun samasta aiheesta. Toivottavasti itse osaan tässä tapauksessa pysyä paremmin itse teoksessa.
http://vapaa-ajattelijat.fi/blog/2014/10/18/ateismi-on-uskonto-onpas-on-se/

14

170

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Linkistä

      Kirjoittaja sortuu olettamukseen, että kriittisesti ateismiin ja siihen liittyviin ilmiöihin suhtautuvan täytyy olla uskovainen.
      Asenne kertoo ateismin itsekritiikin kestämättömyydestä. Kari Salminen ei tiettävästi ole uskovainen.

      • aamen.aamen

        Kirjoittaja sortuu olettamukseen, että kriittisesti ateismiin ja siihen liittyviin ilmiöihin suhtautuvan täytyy olla uskovainen.
        Asenne kertoo ateismin itsekritiikin kestämättömyydestä. Kari Salminen ei tiettävästi ole uskovainen.


      • 463466

        Ateistin asenne suvaitsemattomuutta.


      • Suvaitsemattomuutta

        Totisesti.


      • tietoa_tietämättömille
        Suvaitsemattomuutta kirjoitti:

        Totisesti.

        Olette väärässä molemmat, tuo joka väitteen esitti ja sinä joka sille nyökyttelit. Järkikin jo sanoo sen, että tässä tapauksessa käsitteen nimestä (ateismi, "a-teismi") näkee mitä käsite tarkoittaa. Riippuu siis ihan jokaisesta ateistista itsestään onko hän suvaitsevainen vai suvaitsematon uskontoja tai uskonnollisuutta kohtaan.

        Ateisti voi toki olla antiteisti ja monesti näin onkin. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että ateismi itsessään olisi yhtä kuin antiteismi. Näin yksinkertaisia ja päivänselviä asioita ei luulisi jouduttavan aikuisille ihmisille selittämään. Vain lapselliset ihmiset sortuvat noin noloihin väärinkäsityksiin.

        Mitähän se mahtaa kertoa teistä? No ihan sitä samaa kuin sekin kertoo, että uskotte profetioihin vaikka kaikki järki ja tutkimuskin osoittaa, että se ei kannata, vaan on ajan haaskausta. Tässä vähän Raamatun profetioiden luotettavuudesta:

        http://www.argumentti.fi/argumentti/2011/10/raamatun-profetiat-raamatun-profetioiden-luotettavuus/

        Käyttäkääpä hetki aikaa tuohon, niin teidän ei tarvitse sen jälkeen käyttää enää aikaa typerien ateismia koskevien väärinkäsitysten toisteluun siksi, että voisittte pitää yllä profetiauskoisuutenne korttitaloa. Jumaluskoonhan itsessään tuo asia ei ota kantaa mutta sen se tekee selväksi, että profetiat ovat huuhaata.


    • Jarmo__EiKirj

      Vapaa-ajateluhan pitäisi olla sitä ettei maailmankatsomusta olla rajoitettu mitenkään, vaan ajattelu saa virrata vapaana ennakkoluulottomasti. Eikö vaan?

      No tätä peilikuvaa vastenhan maailmassa on vain kaksi tapaa ajatella, toinen on sitä että me emme ole sattumalta täällä ja toinen on että olemme sattumalta täällä. Ei ole välimuotoja, vai millainen se olisi muka?

      No mutta jokainen tuntemani ja tietämäni vapaa-ajattelija kieltää Jumalan olemassaolon. Sehän on -50% pois koko ajattelun perusrakenteista ja näin ollen on kaikkea muuta kuin vapaata ajattelua, kerran siinä on selkeä "MUTTA EI SITÄ".

      • sdtfgsdfgsdfg

        "vapaa-ajattelija kieltää Jumalan olemassaolon."

        Olemattoman olemassaoloa tai -olemattumuutta ei voi kieltää. Jotta voi kieltää jumalan/jumalien olemassaolon, täytyy niihin uskoa. Hyvin yksinkertaista.


      • sdtfgsdfg

        Suvaitsematon, ateismilahkon pappi.


      • d0g8fcgj
        sdtfgsdfg kirjoitti:

        Suvaitsematon, ateismilahkon pappi.

        Profetiat eivät ole totta eivätkä muutu todeksi sillä että ateismi yritetään nimittää uskonnoksi. Ateismi kun ei toki edes ole uskonto siinä missä kalju ei ole hiusten väri. On olemassa monia idiootteja, jotka silti inttävät vastaan. Siinähän inttävät. Eiväthän heidän omat uskonnolliset uskomuksensa yhtään uskottavammiksi sillä muutu, että toteaa jonkin muun ajattelun olevan uskonnollista tai sitten vastoin asiaintilaa sellaista väittää. Tämä on faktaa, jota vastaan ette pysty tarjoamaan muuta kuin tyhjänpäiväistä huudahtelua. Yrittäkääpä, niin vain näytätte sanani todeksi käytöksellänne!


      • Haistahome

        Uskon vapaus on suomessa eli atte ei voi mitätöidä suomalaista, perinteistä krisllisyyttä ja sen arvoja.

        Atesmipapin totuus on vastakkainen krisllisyyden kanssa.

        Aivokääpiö atte ei muuten sitä tiedä, eikä psykopaattina hyväksy muuta kuin oman totuutensa.
        Ateismiuskovan foorumi on erikseen ja sinne saa laittaa myös attelahkon profetiat, sillä niitä ei tarkasteta raamatulla kuten kristilliset tekee.


      • vainuskoriittää
        d0g8fcgj kirjoitti:

        Profetiat eivät ole totta eivätkä muutu todeksi sillä että ateismi yritetään nimittää uskonnoksi. Ateismi kun ei toki edes ole uskonto siinä missä kalju ei ole hiusten väri. On olemassa monia idiootteja, jotka silti inttävät vastaan. Siinähän inttävät. Eiväthän heidän omat uskonnolliset uskomuksensa yhtään uskottavammiksi sillä muutu, että toteaa jonkin muun ajattelun olevan uskonnollista tai sitten vastoin asiaintilaa sellaista väittää. Tämä on faktaa, jota vastaan ette pysty tarjoamaan muuta kuin tyhjänpäiväistä huudahtelua. Yrittäkääpä, niin vain näytätte sanani todeksi käytöksellänne!

        Kaikki psyyken tohtorilääkärit tietävät ihmisen moninaisuuden. Homeelle ei tienkään kannata vastatakaan, mutta tämä palsta perustuu Jumalan Sanaan, joka on Elämän Leipä sille, joka sen omakseen ottaa. Ihmismielen erikoisasiantuntijat TIETÄVÄT ihmisen erikoisuuden ja erilaisuuden ja sen, että kahta samanlaista ei ole. Monet kertovat, että mitä pidemmälle opiskelleet, sitä enemmän suuria ihmeitä kohtaavat, mitä ei ihminen selitä eikä ymmärrä. On salattu ihmismieleltä. Sekin Raamatussa ja hyväksi on Jumala katsonut, koska Hän ei kunniaansa jaa. Mutta usko Jumalaan on Hänen antamansa armolahja. Ja jokaisella on mahdollisuus sitä pyytää.


    • Albert Einstein, sanoi ettei usko selkärangaliseen kaasu olentoon, vaikka olikin juutalainen (?) tiede edistyy tieteelä eikä hypoteetisiin "jumaliin"

    • Jarmo__EiKirj

      By the way, uuden Nobel-palkinnon saaneen japanilaisen biokemistin löytö on juuri se evoluution heikko lenkki, jonka kautta murskautuu koko aate. Sieltä löytyi se korjausmekanismi, josta puhuin aiemmin ja sitä ollaan kovaa tutkimassa ja koko tämän biokemian yhteisö on paniikissa etsimässä selitystä, jolla voisi jatkaa entiseen malliin.
      He eivät halua paljastaa julkisuuteen että heillä on yksi toimiva tutkintalinja, joka osoittaa evoluutioteorian tuhoon. Heillä aika käy vähiin ja heidän täytyy osoittaa että DNA mutaatio voi kehittää uutta. Nyt on todettu tämän korjausmekanismin kautta että koko DNA systeemi on romuttumassa ja romuttuu edelleen vääjäämättä, kun se samalla todistaa että se on ollut täydellinen joskus. Se taas osoittaa että se on luotu.

    • ateismi

      Jos ihminen ei usko Jumalaan on parempi, että hän on totaali kieltäytyjä, kuin penseä ns. uskovainen, sillä hän on Jumalalle vastenmielinen jonka hän oksentaa ulos.
      On hyvin paljon ihmisiä, jotka kutsuvat itseään uskovaisiksi, mutta evät noudata Jumalan lakeja, eli ovat ulkokullattuja. Ulkokullatut ovat sokeita taluttajia, jotka eivät tahdo kenenkään pelastuvan, eivätkä pelastu itsekään.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nykynuoret puhuu nolosti englantia suomen sekaan, hävetkää!

      Kamalan kuuloista touhua. Oltiin ravintolassa ja viereen tuli 4 semmosta 20-25v lasta. Kaikki puhui samaan tyyliin. Nolo
      Maailman menoa
      199
      4750
    2. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      277
      2884
    3. 134
      1747
    4. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      210
      1458
    5. Luovutetaanko nainen?

      En taida olla sinulle edes hyvän päivän tuttu. Nauratkin pilkallisesti jo selän takana.
      Ikävä
      67
      1421
    6. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      84
      1176
    7. Miten olette lähestyneet kiinnostuksen kohdettanne?

      Keskusteluita seuranneena tilanne tuntuu usein olevan sellainen, että palstan anonyymit kaipaajat eivät ole koskaan suor
      Ikävä
      64
      1144
    8. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      75
      1119
    9. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      59
      1087
    10. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      76
      1071
    Aihe