Etelä-Suomen alue - seurasiirrot käytännössä estet

Pettynytmuttaenainoa

Taitovalmentajat ja valmennuspäälliköt, miksi pelaajien liikkuminen on taas tehty vaikeaksi tai oikeastaan mahdottomaksi?

Pojat ja miksei tytötkin eivät enää saa liikkua seurasta toiseen, vaan taitovalmentajat/valmennuspäälliköt yhdessä tämän estävät. Vedotaan ettei yhteistyöseurojen välillä suositella liikkumista nuoremmissa ikäluokissa ja pitäisi harrastaa C-ikään asti yms... sillä on hyvä harrastaa lähellä, niele p****aa, sinun kehittymiselle nykyisessä joukkueessa pysyminen on paras, onko kiire johonkin jne. Diktaattoritoimintaahan tämä on, kun edes kilpailevien yhteistyöseurojen piiriin ei pääse, kun valmennus tämän estää.

Kaikki varmasti haluavat, että tasokkaita joukkueita niin AA/AAA/AAA tasolla on paljon, eikä muutamaa ylivoimaista, mutta kuitenkin ne suuret seurat vahvistuvat joka vuosi ja sitten pienemmistä nämä diktaattorit estävät siirron, ettei juuri se oma joukkue tai kaveri-kollegan joukkue heikkene.

Mihinkään paperiin nimeä ei ole laitettu, mutta siirto käytännössä mahdotonta ja jos ilmapiiri, vanhemmat, valmennus tai seuratoiminta ei miellytä, niin k***ssa olet. Siksi suosittelen kaikkien pienten lasten poikia hakeutumaan suuriin seuroihin viimeistään E-junioriksi siirryttäessä, muuten se on käytännössä torpattu ellet ole juuri siirron hetkellä (Super)stara.

Meidän kohdalla pelaaja ei ole stara, vaikka ok onkin, mutta kun ei viihdy seurassa/joukkueessa, niin tehtäväni vanhempana olisi auttaa tässä, mutta kun ei. Eikö kuitenkin kaikille olisi parasta harrastaa sellaisessa ryhmässä, jossa viihtyy tai niillä kaikkein kovimmilla sellaisessa ryhmässä, jossa on tarpeeksi kilpailua, vaikka näin nuorena kuin E-D juniori ammatti on VAIN lapsen haaveissa?

Kaikki varmasti ymmärtää, että lähellä on hyvä harrastaa ja etenkin kavereiden kanssa, mutta ainakaan itse en ymmärrä ettei SAA siirtyä toiseen seuraan edes ennen kauden alkua, kun diktaattorit sen torppaavat.

10

446

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Lätykkä

      Samaa mieltä. Ihan pitäisi olla junnun ja vanhemman päätettävissä missä harrastaa. Eiku oikeuskanslerille postia.

    • unalqpp

      Vapaa siirtoaika on kesällä ja silloin ei kukaan voi siirtoa estää. Toki luulisi että pikkujunnuissa voi siirtyä milloin vain.

    • Lätkääää

      Eiköhän alle 12-vuotiaat vielä saa aivan vapaasti siirtyä seurasta toiseen. Etenkin jos saman kiekkoliiton alueen sisällä seuraa vaihtaisi. Luulisi alueen edustajienkin tätä asiaa ajavan. Vai yritetäänkö saada ennemmin vaihtamaan lajia, ei varmaan.

    • Seuratoimija

      Siirrot pitää tietenkin sopia etukäteen, voi vapaallakin siirtoajalla uusi seura hieman ihmetellä, kun puskista tulee siirto...

      Ekassa viestissä oli tuo avainsana yhteistyöseurat ja näin todellakin on että seurayhteisöjen sisällä yleensä suhtaudutaan kielteisesti sisäisiin siirtoihin, jotta kaikki seurat pysyvät elinvoimaisina. Minkään seuranhan ei tarvitse vapaalla siirtoajallakaan hyväksyä seuraan tulevan pelaajan siirtopyyntöä.

      Toki seurayhteisönkin sisällä voi siirtyä "oikeasta" syystä, jos esim. perhe muuttaa toisen seuran alueelle.

      Seurayhteisön ulkopuoliseen seuraan yleensä pääsee, jos taso on oikea (ja tarvittaessa try-outit läpäisty), mutta kyllä noita siirtoja evätäänkin esim. jos tiedetään että vanhemmat ovat hankalia, ja kullakin alueella nuo vanhemmat kyllä tiedetään kaikissa seuroissa.

    • myöskuullut

      Mitä tässä vuoden/parin aikana olen nähnyt, niin vaikka taso olisi uudessa joukkueessa vielä oikeampi ja vanhemmissa ei 'vikaa' tai muussakaan, niin yhteistyöseurat ja näiden ulkopuolellakin siirrot on estetty juurikin seurojen (etenkin lähtevien) johdon toimesta.

      Kukapa junnujääkiekon takia muuttaa kunnasta/ kaupungista/ kaupunkialueesta toiseen vain saadakseen luvan vaihtaa joukkuetta, mutta nyt tämä näyttää olevan ainoa vaihtoehto... Tuo kaikkien seurojen elinvoimaisuus on kyllä todella tärkeä asia muiden pelaajien ja pelienkin kannalta, sen ymmärrän täysin. Jos siirtojen vuoksi jokin joukkue rikkoutuu/katoaa pois, niin eikö tällöin joukkueen/seuran asiat ole huonosti hoidettu tai jokin muu tyytymättömyys nostaa päätään. Ainahan voi myös pelata alemmalla tasolla AAA -> AAA tai AAA -> AA mikä todennäköisesti onkin se oikeampi taso, mutta valmennus/ joukkue/ seura ei tätä 'ylpeydeltään' voi hyväksyä ja siksi näitä estoja.

      Luulisi, että seuroille parasta olisi se kehu, että taas kasvatettiin yksi kaveri kovempaan seuraan... (kyllä muutkin pelejä seuraavat tietävät tällaisesta kehtyksestä) ja sitä kautta näilläkin pelaajilla säilyisi kiinnostus/kunnioitus vanhaa kohtaan, mutta ei. Kun vanhasta pääsee pois, se jää melkeimpä kirosanaksi ja jos joskus tällainen (aniharva) kaveri saa todella suurta menestystä, niin mitähän joukkuetta se mahtaa median edessä pitää kasvattajanaan... tai näyttääkö naamaa seuran ties missä 'juhlallisuuksissa'.

      • Eioohelppoo

        Koettu on, ei varmaan poika tule mainitsemaan ensimmäistä seuraa. Tämä kuulostaa lapselliselta, mutta kun lapsi kokee väärin kohtelua mistä tykkää ja haluaa tehdä.


    • minämyöskin

      Kuultu, nähty (ja todettu), ei se ainakaan helppoa ole.
      Salassakaan tätä ei voi aloittaa, kun seurat 'herrasmiessopimuksella' soittelevat heti toisilleen... Jos taas avoimesti aloitat, niin ei onnistu sitten alkuunkaan.

      • halukassiirtymään

        Milloinkas täällä alkaa vapaa siirtoaika?


    • saakäyttää

      tässä
      Pelaajasiirtoja voidaan kausittain tehdä B-E –juniori-ikäisissä seuraavina aikoina:

      · 1.5. – 30.6. vapaa siirtoaika

      · 1.7. – 31.7. ei siirtoaikaa

      · 1.8. – 31.8. siirtoaika (molempien seurojen yhteisellä suostumuksella)

      · 1.9. – 31.10. siirtoaika (vain niille jotka eivät ole edustaneet kuluvalla kaudella mitään seuraa)

      · 1.11. – 30.11. siirtoaika (muut sarjat, molempien seurojen yhteisellä suostumuksella)

      · 1.12. – 1.1. ei siirtoaikaa

      · 2.1. – 15.2. siirtoaika (muut sarjat, molempien seurojen yhteisellä suostumuksella)

      ja vielä linnki
      http://www.finhockey.fi/palvelut/seurasiirrot/

    • erkkitvistaa

      Tosin 99 % c2 ja sitä nuoremman ikäluokan pelaajista voi siirtyä milloin vain eikä niissä ole mitään ongelmia. Esille nousee vain aniharva tapaus jossa pelaaja estetään jostain syystä siirtymästä toiseen seuraan. Näissä tapauksissa jossa siirtoa yritetään rajoittaa on valitettavasti kyse kiusanteosta, mutta niitä on onneksi todella vähän siirtojen määrään nähden.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      106
      7488
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      37
      2812
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      35
      2402
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      109
      2113
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      17
      1799
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      10
      1553
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1416
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1387
    9. Musiikkineuvos Ilkka Lipsanen eli Danny TV:ssä - Blondeja, hittibiisejä, räjäyttävä Danny Show...

      Ilkka Lipsanen eli Danny on viihdyttänyt meitä jo kuusi vuosikymmentä. Musiikkineuvos on myös liikemies, jonka voidaan
      Suomalaiset julkkikset
      36
      1379
    10. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      9
      1327
    Aihe