ettekö kestä totuutta???

oletekotämäntakana

???

------------

Svenska Yle: Nuori pastori pahoinpideltiin rajusti Kokkolassa

05.04.2016 22:42 (Päivitetty: 05.04.2016 22:52)

http://www.ilkka.fi/uutiset/poliisiuutiset/svenska-yle-nuori-pastori-pahoinpideltiin-rajusti-kokkolassa-1.2026410

Kokkolalainen nuori pastori Patrick Tiainen on joutunut rajun pahoinpitelyn kohteeksi. Tiainen heräsi 4.–5. maaliskuuta välisenä yönä kotinsa ulkopuolelta kovaan pääkipuun. Hän ei pystynyt liikkumaan saatikka huutamaan apua. Asiasta uutisoi Svenska Yle verkkosivuillaan.

Tiaisen viimeisin muistikuva ennen pahoinpitelyä on se, kun hän ajaa autolla kotiin. Seuraava muistikuva on heräämisestä oman kodin pihamaalla.

– Ihmettelin, miksen pysty liikkumaan ja huomasin, että käteni ja jalkani oli teipattu yhteen. He olivat myös teipanneet suuni, Tiainen kertoi Svenska Ylelle .

Viimein Tiainen pystyi raahautumaan tietä kohti, josta eräät nuoret löysivät hänet ja auttoivat hänet sairaalaan.

Sairaalassa todettiin, että Tiaisella on suuri kohouma päässä ja hän kärsi voimakkaasta aivotärähdyksestä. Lisäksi häntä oli isketty myös vatsan seudulle voimalla ja kaulassa oli merkkejä pahoinpitelystä.

Tiaisella on iso aukko muistissa yön tapahtumista.

Tiainen kertoi Svenska Ylelle, että hän on saanut aikaisemmin vihapostia ja uhkailuja niin kirjeitse kuin sähköisestikin.

Poliisi tutkii pahoinpitelyä.

-------------

Uhkaukset eivät lannista nuorta saarnaajaa – "Jokaisen uhkauksen takana on avunhuuto"

Kokkolaan uskonnollisen yhdyskunnan perustanut Patrick Tiainen on saanut uhkauksia siitä asti, kun palasi Keniasta Suomeen ja alkoi rakentaa uutta seurakuntaa. Nuori mies ei ole laittanut suutaan säppiin, vaan näkee uhkaavissa viesteissä runollisuutta, luovuutta ja motivaattorin aineksia. Ja avunhuudon.

18.8.2015 klo 18:32päivitetty 18.8.2015 klo 18:43

http://yle.fi/uutiset/3-8228679

Patrick Tiainen palasi Afrikasta Suomeen viime vuoden vappuna. Lähes ensi töikseen hän perusti Kokkolaan ensimmäisen paikallisseurakunnan Word of Faith Church Finlandille. Nyt toimintaa on lähes päivittäin. Tiainen ja hänen joukkonsa toimii pääasiassa Kokkolassa, mutta kiertää myös ympäri Suomen.

Perusideana on palata uskon juurille. Pääpaino ei ole sunnuntain jumalanpalveluksissa, vaan niiden välilssä. Tiimit myös pysäyttelevät ihmisiä kadulla.

– Se on enemmän sellaista suoraa toimintaa, kuvaa Tiainen.

Suoraa toimintaa hän on saanut kokea toisinkin päin. Jo Afrikassa majan ulkopuolelle oli tuotu puolikas koira. Paikallinen pastori kertoi paikallisten viestivän sillä: Poistu tai kuole.

Tiainen sanoo ymmärtäneensä, että jos haluaa saavuttaa jotain, on oltava valmis voimakkaisiinkin reaktioihin.

Uhkailuista motivaatiota

Heti Suomeen-paluun jälkeen alkoivat uhkaukset. Ensimmäisinä viikkoina puhelin soi lähes joka yö, kun Tiainen oli kertonut uuden kirkkokunnan toiminnan alkamisesta. Ihmiset toivoivat, että Tiainen muuttaisi. Hänet muun muassa uhattiin hakata niin hyvään kuntoon, ettei äiti tunnista.

Sittemmin uhkaavia lähestymisiä on ollut muutama kuussa. Ensimmäinen lappu ilmestyi syyskuussa auton tuulilasiin murtautumisen jälkeen. "Meitä on monta, jotka vihaa sinua, Patrick Tiainen."

– Joku on vielä nähnyt vaivaa: kirjoittanut koneella ja tulostanut. On lähestulkoon suloista, että joku on nähnyt niin paljon vaivaa.

Tuosta viestistä tuli ensimmäinen "motivaatiolauseke" joka päätyi työhuoneen seinälle. Tuli puheluita ja tekstiviestejä. Joku jätti tuulilasiin englannikielisen viestin: Haluan sinusta poikaystävän, sitten uhraan sinut saatanalle ja käytän päätäsi murokulhona.

Tiainen kehuu viestin "runollisuutta" ja "luovuutta". Sanojen takaa hän näkee hätää:

Joku on vielä nähnyt vaivaa: kirjoittanut koneella ja tulostanut. On lähestulkoon suloista, että joku on nähnyt niin paljon vaivaa.

Patrick Tiainen

– Näen, että jokaisen uhkauksen takana on sen henkilön avunhuuto.

Halua keskusteluun

Poliisille Tiainen on vienyt osan tapauksista vähintään tiedoksi. Poliisi ei kommentoi yksittäistapauksia, mutta toteaa, että kaikki uhkaukset otetaan vakavasti.

Patrick Tiainen taas peräänkuuluttaa aikuisten välistä keskustelua ja toivottaa uhkailijat tervetulleeksi. Hänen viestinsä uhkailijoille on, ettei hänellä ole mitään heitä tai heidän mielipiteitään vastaan.

– Uskon, että olisi rakentavaa saada istua yhdessä.

32

131

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Taitaa uskovaisilla olla reviirikiistaa.

    • a-----a

      Ensimmäisen kerran luen koko Tiaisesta. Ihan outo tyyppi. Eiköhän tämä juttu kuuluisi jonkun lahkon mukaan nimetylle keskustelupalstalle. Ovat tunnetusti keskenään rähinöissä jatkuvasti. Liekö astunut jonkun lahkomielipidejohtajan varpaille?

      • nettipreesens

        -Patrickin opetus on todella ongelmallinen ja vaarallinen, koska Jeesuksen koko Jumaluus maan päällä yhdistää Hänet pelastukseen, syntien sovitukseen sekä lunastukseen. Raamattu ei opeta, että Jeesuksen Jumaluus olisi hävinnyt Hänestä pois jossakin vaiheessa Hänen vaeltaessaan maan päällä. Ilman Jeesuksen koko Jumaluutta ei ole olemassa pelastusta, sovitusta ja lunastusta, sillä vain Jumala ja Herra kykenee aikaansaamaan iankaikkisen pelastuksen, sovituksen ja lunastuksen.

        Sanoo Petri Paavola. Vahvistuu tämä käsitys.


      • a-----a
        nettipreesens kirjoitti:

        -Patrickin opetus on todella ongelmallinen ja vaarallinen, koska Jeesuksen koko Jumaluus maan päällä yhdistää Hänet pelastukseen, syntien sovitukseen sekä lunastukseen. Raamattu ei opeta, että Jeesuksen Jumaluus olisi hävinnyt Hänestä pois jossakin vaiheessa Hänen vaeltaessaan maan päällä. Ilman Jeesuksen koko Jumaluutta ei ole olemassa pelastusta, sovitusta ja lunastusta, sillä vain Jumala ja Herra kykenee aikaansaamaan iankaikkisen pelastuksen, sovituksen ja lunastuksen.

        Sanoo Petri Paavola. Vahvistuu tämä käsitys.

        Noista lahkojen varajeesuksista tulee aina mieleen jo sukupuuttoon kuolleet änkyräkommunistit. Hekin vihasivat toisiaan kuin ruttoa.


      • uskonpimeys

        Ja ketkähän ne eivät selvästikään kestä totuutta? Tuosta ylempää on poistettu muka sääntöjen vastaisena linkki Suomi24:n palstalla olevaan keskusteluun tästä Tiaisesta. Jota keskustelua taas ei ole poistettu sääntöjen vastaisena. Mutta laitetaan sama linkki uudestaan:

        http://keskustelu.suomi24.fi/t/14158187/patrick-tiainen-menettaa-seurakuntansa

        Tuo poistatettiin tietenkin sen takia, että siitä käy niin ikävästi ilmi miten Patrick Tiaista olivat kuukausi ennen pahoinpitelyä uhkailleet hänen omat uskontoverinsa eli toiset uskovat kristityt. Jotka pitävät Tiaisen opetuksia valheellisina ja raamatun sanan vastaisina.

        Jä tämän kertominen ja liittäminen Suomi24:n sivuilla jo ennestään olleeseen keskusteluun oli muka sääntöjen vastaista - vaikka tuo keskustelu on täällä edelleen täysin avoimesti kaikkien nähtävissä Helluntalaisuus -palstalla. Mutta toiset ne vaan eivät kestä ikävää totuutta, vaan se pitää yrittää epätoivoisesti pimittää.


    • alfa123om22

      Ikävä tapaus. Jos evakeliumia kuitenkin vastutetaan en ihmettele sitä. Venäjällä on jo laki, jonka mukaan uskontoa saa harjoittaa vain niille tarkoitetuissa tiloissa. Vuonna 1998 Kristus sanoi, että ENÄÄ EI TARVITSE LAINKAAN SAARNATA EVANKELIUMIA. Menossa on nyt pudotuspeli. Saatanalle annettiin tuolloin Jumalan koko voima, jotta hän eksyttäisi jokaisen maapallon asukkaan niin taitavasti kuin se vain on mahdollista harjoittamaan taikuutta, noituutta ja velhoutta. Jeesus sanoi 1998, että ne jotka lankeevat Saatanan taikuuksiin eivät enää ole autettavissa.

      Luulenpa, että langenneita on paljon lukuun ottamatta niitä, jotka on varjeltu. Voidaan sanoa, että maapallolla on nyt VALITUT JA langenneet. Valitut eivät tarvitse muiden saarnaamaa evankeliumia ja langenneille siitä ei enää ole mitään hyötyä.

    • keppodeleppoäädidäädijee
      • asdfgsdfgsdfg

        Onhan tuo todella noloa ja huvittavaa touhua, muttei oikeastaan syy hakata ketään. Ainakaan ateistille siis. Eiköhän tuollainen ärsytä lähinnä kilpailevan lahkon kielilläpuhujaa niin paljon että pitää muilutushommiin ruveta.


    • fda

      Täällä sitä uskovat uhkavat murhata ateistinimimerkin ja sinäkin vain keksit, että tässä on nyt sitten muka syyllisenä ateistit. Mitä todisteita sinulla on, että tuon pastorin pahoinpitelijät ovat ateisteja? Tuomittavaa toimintaa tietysti, että miestä pahoinpidellään, mutta oletko yhtään miettinyt että kun sysäät viattomien niskaan syytöksiä joku hullu voi kuvitella ateistien oikeasti olevan syyllisiä ja alkaa toteuttamaan väkivaltatekoja viattomia kohtaan.

    • uskopasko
    • Nyt olisi hyvä palauttaa mieliin sellainen tosiasia että kukaan ei koskaan ole missään tuonut esiin yhtään todistetta ainoastakaan riihitontusta tai jumaluudesta. Ovat siis mitä todennäköisimmin mielikuvitusolentoja.

      • tämä.erona

        Riihitontut eivät ole kirjoittaneet Raamattua, Jumala on!


      • q.v
        tämä.erona kirjoitti:

        Riihitontut eivät ole kirjoittaneet Raamattua, Jumala on!

        Ihmisten mielikuvitus on kirjoittanut Raamatun.

        Mitä useampi kokki sen huonompi keitto. Kuten olemme Raamatun kohdallakin huomanneet.

        Sinuhe Egyptiläinen tai Muistoissa Sininen maa ovat paljon parempia kirjoja.


      • veilinkööss
        q.v kirjoitti:

        Ihmisten mielikuvitus on kirjoittanut Raamatun.

        Mitä useampi kokki sen huonompi keitto. Kuten olemme Raamatun kohdallakin huomanneet.

        Sinuhe Egyptiläinen tai Muistoissa Sininen maa ovat paljon parempia kirjoja.

        Sinuhe egyptiläinen kertoo Jeesuksen Jumaluudesta ylitse kaiken


    • fjh9

      No mitä se poliisi sai tutkimuksissaan selville? Ei mitään? Outo tapaus. Ei ole pois laskuista että Tiaisen oma julkisuustemppu, kuten laulaja Kristian aikoinaan, lavasti hukkumakuolemansa uransa aallonpohjassa, kuten J. Karjalainen laulaa laulussaan, olikohan se Merenneitoni ja minä-kipaleessa.

      Kristian jätti vaateitaan rannalle ja syntyi kohu onko hän mennyt uimaan ja hukkunut. Olikohan siinä joku skandaalilehti (HYMY?) mukana juonessa ja kohujuttua julkaisemassa yhteistyössä Kristianin kanssa.

      Tai tosiaan eri krisselilahkojen välisiä tekosia tämä saattaa olla, jos tässä todella olisi jokin pahoinpitelyrikos tapahtunut.

      • palomiesss

        no jos näin on, niin lopeta jo se homoilu.


      • yoyj

        Miten sinä tähän homouden sait sekotetuksi. Taidat miettiä homoutta alvariinsa. Onko omakohtaista. Ei se mitään, ei siinä ole mitään pahaa, kuten uskovaisuudessa.


      • "Tai tosiaan eri krisselilahkojen välisiä tekosia tämä saattaa olla, jos tässä todella olisi jokin pahoinpitelyrikos tapahtunut. "

        No huh huh. Ei-uskovilla tuntuu olevan melko usein sellainen väärinkäsitys, että uskoville olisi jotain merkitystä sillä, mihin yhteisöön toinen uskova kuuluu, vai kuuluuko mihinkään.


      • palomiesss
        Tipale kirjoitti:

        "Tai tosiaan eri krisselilahkojen välisiä tekosia tämä saattaa olla, jos tässä todella olisi jokin pahoinpitelyrikos tapahtunut. "

        No huh huh. Ei-uskovilla tuntuu olevan melko usein sellainen väärinkäsitys, että uskoville olisi jotain merkitystä sillä, mihin yhteisöön toinen uskova kuuluu, vai kuuluuko mihinkään.

        älä vastaa sille hei. ei vastata. se ei ymmärrä näitä asioita eikä pidäkään.


      • Tipale kirjoitti:

        "Tai tosiaan eri krisselilahkojen välisiä tekosia tämä saattaa olla, jos tässä todella olisi jokin pahoinpitelyrikos tapahtunut. "

        No huh huh. Ei-uskovilla tuntuu olevan melko usein sellainen väärinkäsitys, että uskoville olisi jotain merkitystä sillä, mihin yhteisöön toinen uskova kuuluu, vai kuuluuko mihinkään.

        Jaa, maailmanhistoria on täynnä isoja ja pieniä uskovien välisiä selkkauksia, uskovilla on karttamissäännöksiä ja hengellinen väkivalta on arkipäivää uskonyhteisöissä. Joten mitä sinä selität?


      • veilinkööss
        marathustra kirjoitti:

        Jaa, maailmanhistoria on täynnä isoja ja pieniä uskovien välisiä selkkauksia, uskovilla on karttamissäännöksiä ja hengellinen väkivalta on arkipäivää uskonyhteisöissä. Joten mitä sinä selität?

        no jos uskovaiset on noin kauheita niin miks jatkuvasti hakeudut heidän seuraan. Mene pois niistä tilanteista joissa et haluu olla.


      • marathustra kirjoitti:

        Jaa, maailmanhistoria on täynnä isoja ja pieniä uskovien välisiä selkkauksia, uskovilla on karttamissäännöksiä ja hengellinen väkivalta on arkipäivää uskonyhteisöissä. Joten mitä sinä selität?

        No uskoville esim. luterilaisille, helluntailaisille, vapaakirkollisille ja monille muille ei tosielämässä ole yleensä juurikaan merkitystä mihin yhteisöön kaveri kuuluu. Paikkakuntaa vaihtaessa monella omakin yhteisö vaihtuu, jos uudella paikkakunnalla ei ole sitä yhteisöä mihin aiemmin kuului.

        Jehovan todistajien karttamisjutut ja esim. lestadiolaisten surulliset "me vain" -opit ovat tietysti oma lukunsa.


      • Tipale kirjoitti:

        No uskoville esim. luterilaisille, helluntailaisille, vapaakirkollisille ja monille muille ei tosielämässä ole yleensä juurikaan merkitystä mihin yhteisöön kaveri kuuluu. Paikkakuntaa vaihtaessa monella omakin yhteisö vaihtuu, jos uudella paikkakunnalla ei ole sitä yhteisöä mihin aiemmin kuului.

        Jehovan todistajien karttamisjutut ja esim. lestadiolaisten surulliset "me vain" -opit ovat tietysti oma lukunsa.

        "No uskoville esim. luterilaisille, helluntailaisille, vapaakirkollisille ja monille muille ei tosielämässä ole yleensä juurikaan merkitystä mihin yhteisöön kaveri kuuluu. "
        Täällä Helsingissä on pari jotain helluntalaisen tapaista kimmastunut, kun ovat olleet tarjoamassa taivaspaikkaa ja olen tokaissut, että jehovat ovat oikeauskoisempia. Suosittelen toimintatapaa muillekin, ei uskovaisten kanssa kannata kinata vaan kannattaa laittaa heidät tappelemaan keskenään. Ja sen he oikeasti tekevät, vaikka haluat nähdä asian jotenkin toisin. Täällä uskovat joutuvat tietysti toimimaan kutistuvilla markkinoilla, kun taas jossain maaseudulla ei eri uskonnoista ole niin suurta tarjontaa ja porukka on niinsanotusti homogeenisempaa. Jolloin toisaalta joku uusi toimija saattaa herättää voimakkaita tunteita ja mahdollisesti aggressioita uskovaispiireissä, jotka tunnetusti kavahtavat kaikkia muutoksen tuulia Lopun Ajan merkkeinä.


      • marathustra kirjoitti:

        "No uskoville esim. luterilaisille, helluntailaisille, vapaakirkollisille ja monille muille ei tosielämässä ole yleensä juurikaan merkitystä mihin yhteisöön kaveri kuuluu. "
        Täällä Helsingissä on pari jotain helluntalaisen tapaista kimmastunut, kun ovat olleet tarjoamassa taivaspaikkaa ja olen tokaissut, että jehovat ovat oikeauskoisempia. Suosittelen toimintatapaa muillekin, ei uskovaisten kanssa kannata kinata vaan kannattaa laittaa heidät tappelemaan keskenään. Ja sen he oikeasti tekevät, vaikka haluat nähdä asian jotenkin toisin. Täällä uskovat joutuvat tietysti toimimaan kutistuvilla markkinoilla, kun taas jossain maaseudulla ei eri uskonnoista ole niin suurta tarjontaa ja porukka on niinsanotusti homogeenisempaa. Jolloin toisaalta joku uusi toimija saattaa herättää voimakkaita tunteita ja mahdollisesti aggressioita uskovaispiireissä, jotka tunnetusti kavahtavat kaikkia muutoksen tuulia Lopun Ajan merkkeinä.

        No, Jehovan todistajathan ovat siinä mielessä oma lukunsa, että heitähän eivät pidä kristittyinä muut kuin he itse. Harhaanjohdettuja raukkoja ovat väänneltyine raamattuineen.


      • uskonpimeys
        Tipale kirjoitti:

        No uskoville esim. luterilaisille, helluntailaisille, vapaakirkollisille ja monille muille ei tosielämässä ole yleensä juurikaan merkitystä mihin yhteisöön kaveri kuuluu. Paikkakuntaa vaihtaessa monella omakin yhteisö vaihtuu, jos uudella paikkakunnalla ei ole sitä yhteisöä mihin aiemmin kuului.

        Jehovan todistajien karttamisjutut ja esim. lestadiolaisten surulliset "me vain" -opit ovat tietysti oma lukunsa.

        Helluntalaisia ja vapaakirkollisia tuntevina voin todeta, että tuo ei tosiaankaan pidä paikkaansa. Luterilaisten kohdalla korkeintaan pitää, mutta kyllä nuo muut lahkot ovat aika usein sitä mieltä ettei oikeita uskovia eikä pelastusta löydy heidän lahkonsa ulkopuolelta. Eikä tämä siis tosiaankaan koske vain lestoja, joilla se sama näkemys varsinkin korostuu.

        Esimerkiksi ketkään tuntemani helluntalaiset eivät pidä katolilaisia eivätkä ortodokseja edes varsinaisesti kristittyinä, vaan harhaoppisina kuvainpalvojina. Ja luterilaisiakin he pitävät raamatun sanasta luopuneina luopiokirkon jäseninä, koska nämä hyväksyvät mm. naispappeuden ja evoluution, joita siinä oikeassa uskossa oleva ei voi koskaan hyväksyä. Olen kuullut aika monenkin hellarin nimittäneen katolista kirkkoa porttokirkoksi ja aika samansuuntaista ovat sanoneet myös luterilaisesta.

        Toisaalta taas ortodoksit pitävät luterilaisia harhaoppisina juuri tuon naispappeuden takia, jonka ortodoksit tuomitsevat ehdottoman jyrkästi ja joka heidän mielestään estää kaiken todellisen ekumenian näiden kirkkojen välillä. Ortodoksit kun katsovat edustavansa aitoa ja alkuperäistä, ikuisesti muuttumatonta raamatun sanaa, jota ei ole millään muuttuvan yhteiskunnan muutoksilla vesitetty. Ja jos luterilainen kirkko alkaa vihkimään homopareja, loppuu se vähäinenkin ekumenia tykkänään.

        Joten aika turha valehdella että uskovilla ei muka ei muka olisi merkitystä sillä, mihin yhteisöön toinen uskova kuuluu. Sillä on todella iso merkitys, joka tulee jatkuvasti esiin lukemattomissa eri tilanteissa.


      • Aika vaikea uskoa, että löytäisit tosissaan olevan vapaiden suuntien edustajan, joka väittäisi jotain niin pöpiä, että vain heidän yhteisönsä jäsen voi pelastua. Jos joku noin on väittänyt, niin on aivan vauvamaitoasteella uskonasioiden suhteen.

        Minä ajattelin asiaa lähinnä yksittäisuskovien välisinä suhteina, ja omiin kokemuksiini perustuen paikkakunnalla, jossa ei ole muita kristillisiä yhteisöjä kuin luterilainen, helluntailainen ja vapaakirkollinen. Koko tämän keskustelun aloitin vastatakseni mielettömään epäilyyn, että pastori Tiaisen pahoinpitely olisi ollut "eri krisselilahkojen välisiä tekosia". Tuollaiseen et kai sinäkään usko?

        Vapaakirkossa muuten tarjotaan ehtoollista jokaiselle Jeesuksen Herrakseen tunnustavalle, kuuluipa tämä mihin uskontokuntaan tahansa tai vaikkei kuuluisi mihinkään. Tämä sopii aika huonosti yhtälöön "lahkohengestä". Myös naispappeja on vapiksella ollut vaikka kuinka kauan. Mielipiteitä tästä, kuten monesta muustakin asiasta on seurakuntalaisilla toki monenlaisia, ja niitä ei valitettavasti osata aina esittää kovinkaan rakentavaan sävyyn.


    • näinmeillä

      nää hommat hoidetaan uskovien kesken! ;)

      ----------------

      Lainvastainen menettely Suomi24-prof.palstalla

      näyttää jatkuvan!

      Vaikka palstan laittomista ( ja rikollisen näytön) kirjoittelusta on vireillä, käynnissä rikostutkinta 55--/R/23256/16 ja vaikka Ylläpito, moderaattori on nähnyt tarpeelliseksi (poikkeuksellisesti) tehdä Oman aloituksen ( muistutuksen säännöistä) tälle palstalle!

      http://keskustelu.suomi24.fi/t/14364401/profetiat-palstan-sisalto

    • näinmeillä

      heinäkuu 17, 2013 · 21:46

      https://freepathways.wordpress.com/2013/07/17/ruoho-hengellinen-vakivalta/

      Väkivaltainen uskonyhteisö hallitsee pelolla

      Teologi ja kouluttaja Aila Ruoho tuntee vanhoillislestadiolaisuuden ja monia muitakin väkivaltaa, painostusta ja manipulointia harjoittavia uskonnollisia yhteisöjä. Ruoho on vuosia perehtynyt uskonnollisissa yhteisöissä harjoitettuun väkivaltaan ja tutki asiaa myös gradussaan. Hän julkasi äskettäin uuden kirjan Päästä meidät pelosta (Nemo 2013).

      Ruoho tuo kirjassaan havainnollisesti esille pelolla hallitsemisen uskonnollisissa yhteisöissä.

      Ihmisille uskotellaan yhteisössä jo lapsuudesta saakka, että meidän yhteisö on se ainoa tie pelastukseen. Tämä johtaa erilaisiin kieroontuneisiin menettelytapoihin, väärään vallankäyttöön ja sekä henkiseen että hengelliseen väkivaltaan.

      Hengellinen väkivalta ja manipulointi alkaa yhteisöissä jo vauvaiässä. Nämä liikkeet harjoittavat erittäin aktiivista lapsi- ja nuorisotyötä kasvattaakseen uusia jäseniä. Lapset viedään liikkeen tilaisuuksiin jo aivan pienestä saakka. Saarnoissa ei tehdä eroa kuulijoiden iän suhteen. Kaikki joutuvat alttiiksi pelottelulle ja aivopesulle.

      Ankarien yhteisöjen keino pysyä koossa on rakentaa voimakasta me-henkeä ja ryhmäidentiteettiä. Yksilön opetetaan suhtautumaan epäillen ”omiin ajatuksiin”. Jo kasvuiässä yhteisössä luodaan lapselle ja nuorelle luodaan vahva lojaalisuus omaa ryhmää kohtaan, jolloin yhteisöön kohdistuva arvostelu herättää heissä voinmakasta ahdistusta ja turvattomuuden tunteen.

      Ihmisiä hallitaan pelolla. Pelastus on yksin tässä meidän joukossa ja muut saavat iankaikkisen kuolemantuomion. Ulkopuolisten sanotaan olevan vääräoppisia ja joutuvan kadotukseen. Jäsenet uskovat näihin tarinoihin, sillä heitä on manipuloitu pienestä pitäen. Muut ulossulkeva opetus on aina varoitusmerkki vaarallisesta lahkosta.

      Epäterveissä yhteisöissä tarkkaillaan jäsenten osallistumista seuroihin/kokouksiin ja muihin tilaisuuksiin. Mikäli seurakäynnit harvenevat, hyvin pian aletaan huomautella niiden tärkeydestä. Yhteisön jäsen voi ahdistua ja syyllistyä huomautteluista, mikä on tietenkin aika luonnollista.

      Osallistumisen pitäisi tietenkin perustua aina vapaaehtoisuuteen, mutta epäterveissä ryhmissä ja lahkoissa osallistumisen tarkkailu on yksi jäsenen hallintakeinoista. Kyseessä on kollektiivinen käytäntö, eli liikkeen jäsenet on saatu vahtimaan toisiaan; ns. näkymätön auktoriteetti.

      Ihmisiä pidetään yhteisön vallassa pelolla ja syyllistämisellä. Uskovat velvoitetaan luottamaan sananjulistajan ja rauhanyhdistystyksen vahvojen hahmojen auktoriteettiin sekä yhteisön johtoon, joiden arvosteleminen on synti.

      Hengellinen väkivalta on raju isku ihmisen psyyken ytimeen. Yhteisö, jonka pitäisi luoda turvallisuuden ja ilon kokemuksia, muodostuukin pelottavaksi ja ahdistavaksi. Pahimmillaan väkivalta saattaa rikkoa perheen sisäiset ihmissuhteet ja katkaista läheisiä ystävyyssuhteita. Se saattaa lisäksi vieraannuttaa ihmisen lopulta kokonaan kristinuskosta ja Jumalasta. Lisäksi ongelmat tapaavat jatkua, kasaantua ja siirtyä sukupolvelta toiselle sellaisissa yhteisöissä, joissa ne koetetaan vaieta kuoliaaksi.

      Erityisen outoa on uskonyhteisöjen suorastaan pakkomielteenomainen kiinnostus kontrolloida jäsenten seksuaalisuutta. Tämä ilmenee kaikissa väkivaltaa ja painostamista harjoittavissa yhteisöissä. Homoseksuaalisuus tuomitaan jyrkästi.

      Aila Ruoho YLEn tiedeohjelmassa

      Tässä haastattelussa Ruoho kertoo myös, että monissa uskonyhteisöissä on kielletty liikkeeseen kuulkuvia seuraamaan Internetin keskustelupåalstoja, joissa pohditaan esimerkiksi väkivaltaa ja painostusta ko. yhteisöissä. Ruoho toteaa että nämä keskustelupalstat ovat varsin suosittuja, vaikka ne ovat ”kiellettyjä”.

      Ruoholla on itsellään sikäli hengellisesti rikas lähipiiri, että hänen isänsä oli vanhoillislestadiolainen, samoin äiti, joka kuitenkin oli erotettu hoitokokousvuosina vl-liikkeestä. Sisaruksista kaksi kuuluu jehovan todistajiin.

      Haatasen haastattelussa Ruoho selostaa melko yksityiskohtaisesti uskonliikkeiden menetelmiä ja tapoja sitoa yksilöiden toimntavapautta ja erilaisia hallinta- , kuulustelu- ja johtamistapoja. Hän kertoo myös kirjansa tietopohjasta ja tutkimusmenetelmistään.

      • näinmeillä

        Asiantuntevaa tukea kaivataan

        Mitä hengellinen väkivalta on? Sitä harjoitetaan sellaisissa uskonyhteisöissä, jotka pitävät itseään ainaona oikeana uskona, ja joita hallistsee siten omaa yhteisöä idealisoiva, narsistinen kulttuuri. Tavallisesti lapsi kasvatetaan sen uskomuksiiin jo aivan pienestä saakka. Hän oppii siihen, että mitään kysymyksiä ei saa esittää ja pikkuhiljaa sisäistää opit täydellisesti, niin ettei hänelle edes tule mieleen esittää kysymyksiä. Jos ihminen sitten jossain vaiheessa alkaa pohtia ja kysellä, silloin alkavat ongelmat.

        Väkivaltaan voi sisältyä pakottamista, pelottelua, syyllistämistä, eristämistä, karttamista, hylkäämistä ja pahimmillaan jopa seksuaalista hyväksikäyttöä. Ihmisen kaikkein rakkaimmat ja tärkeimmät ihmiset saattavat alkaa karttaa hänen seureaansa, levittää hänestä pahantahtoisia juoruja ja jopa hylätä hänet täydellisesti.

        Narsistinen uskonyhteisö toimii niin, että syy on aina uhrissa, ei koskaan uskonnollisessa yhteisössä. Näin hengellinen väkivalta voi saada oikeutuksen jopa uhrin itsensä mielessä. Näin hänet voidaan helposti alistaa ja nujertaa.

        Yksittäisten ihmisten kiusaamiseen on hyvin vaikea puuttua. Koska lahkon toimintakulttuuri ei ole avoin, asioita pyritään salaamaan. Muut liikkeen jäsenet eivät rohkene nousta puolustamaan kiusattua.

        Kirkossa ja luterilaisissa seurakunnissa puuttuu tällä hetkellä asiantuntemusta ja tietoa siitä, millä tavoin hengellisestä väkivallasta kärsivää voidaan auttaa. Aila Ruoho on järjestänyt suosittuja keskusteluiltoja Lohjan seurakunnassa. Hän on havainnut, että tehokkainta apua väkivaltaisesta yhteisöstä irtautuvalle on juuri vertaistuki, tapaamiset ja keskustelut yhdessä samaa kokeneiden kanssa.


    • manauksetjatkuu

      Nuoren naisen vertahyytävä huuto johdatti poliisin keskelle manaussessiota

      Ulkomaat Julkaistu 07.10.2016 02:17

      http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/nuoren-naisen-vertahyytava-huuto-johdatti-poliisin-keskelle-manaussessiota/6107696

      Nuori nainen on pelastettu manausrituaalista espanjalaisessa Oviedon kaupungissa.

      Naapurit olivat kuulleet vertahyytävää naisen huutoa ja poliisi hälytettiin paikalle.

      -Kuulosti siltä, kuin naista olisi murhattu hitaasti, kertoi eräs naapuri paikallisille tiedotusvälineille.

      The Local –julkaisu kertoo, että naiselle oltiin tekemässä manaamisrituaalia ja paikalla oli useita muita nuoria ihmisiä.

      Nainen vietiin sairaalaan, koska hänen todettiin olevan pahasti ahdistunut. Nainen päästettiin sairaalasta pois kun todettiin, että hänellä ei ollut fyysisiä vammoja.

      Rituaalilla ei ollut kytköksiä katolisen kirkon suorittamaan manaamiseen.

    • henkimaailmastaviestiä

      Kun avasin ketjua niin näin Suomen päällä mustan ristin joka kattoi koko maan.

      Viime vuonna näkemäni musta risti Suomen päällä on yhä paikoillaan, ja ei aio toistaseksi luopua paikastaan.

      Uskontokuntiin tulee riitaa ja skandaaleja edelleen.

      Ja kaiken päälle tulee sellaistakin sanomaa, että on katsottu Yläkerrasta että oppeja ei ole yhtään noudatettu, siis Raamatun, ja tämä on otettu huomioon.

      Suomi siis maksaa ja täällä on myös se synti että ahneus on tämän tehnyt ja se on huomattu henkimaailmassa, sillä sen laki ohjaa Yläkerran kanssa kaikkea, vaikka ette ehkä siihen usko, jokaista valvotaan, tekoa-ajatusta jne.

      Me joudumme ikäänkuin kuin maksamaan kaiken nyt jälkikäteen mitä olemme aikaan saaneet noin yleiseisesti monella saralla.

      Ahneus ja kunnianhimo päätösten tekemisessä, palkkioiden saaminen jne. korkeimmilla tahoilla on pahan alku ja juuri, sekä hulvaton rahan syöttö joka suuntaan Suomesta.

      Nyt olisi kiire pakittaa kaikki vääryys, ahneus, vallanhimo, toisten väärin kohtelu ym..

      Myös muu väkivalta yleistyy ihmisten kesken, en tiedä miksi tämä virtaus tulee eteen, olemmeko taantumassa ihmisinä?? Vaikka toisin pitäisi olla. Näet sitä on jokapuolella palloa.

      Näyttää siltä että maailmaa vääristyy ja lankeaa vaan pahempaan loukkoon, kuten kirjoitin, itsekeskeisyys, rikollisuus, ahneus ne pääsee voitolle, elämmekö pirun aikoja kun emme usko enää hyvyyteen.

      -------------------------

      Minulle on kahtena päivänä näytetty siis tai ilmoitettu että Pohjoisen taivaalla on suuri kirkas 7-sakarainen risti, jolla on viesti Pohjolan kansoille, ei ainoastaan meille vaan kaikille jotka asuu sen ulotuspiirissä. Sanoisin että ainakin noin napapiirille ja siitäkin alemmas on vahvempi vaikutus.

      Siis Pohjoisen asukkaat on vastuussa ikäänkuin terveyden ja yleisen vartioinnin suojelusta????

      Pohjoismaiden yllä on ympyrä, joten me yritetään miettiä yhdessä asioita, mutta siitäkään ei tule tolkkua, Ruotsi ei suostu kaikkeen, eikä Norjakaan.

      Etenkin korostettiin tuossa Pohjoisen sanomassa, että kaiken takana on rakkaus, siis ei sellainen kun luulette, vaan sellainen joka on ihmisessä niin syvällä henkisesti että hän pystyy syrjättämään oman egonsa ja on näin valaiseva itsensä ja osaa ottaa asiat ja oppia käsittelemään erittäin vaikeatkin asiat siis katsomatta omaa napaansa.

      Sanotaan että jokaisella on opas joka näinä aikoina on aktivoitunut auttamaan ihan joka ihmistä, niin suurta kuin pientäkin löytämään itsestään sen puolen jossa oma ego ei kulje edellä, sillä ilman rakkautta kaikki loppuu.... tämä on sanoma.

      Vielä sanotaan, että Pohjoisen taivaalla on Enkeleitä laumoittain meitä suojaamassa ja seuraamassa, ken siihen uskoo voi uskoa.

      ------------

      tässä kesksutelut josta nämä löytyy!

      Maailman vuosi 2013?

      http://keskustelu.anna.fi/threads/maailman-vuosi-2013.1905764/

      Maailman vuosi 2014?

      http://keskustelu.anna.fi/threads/maailman-vuosi-2014.1926327/

      Maailman vuosi 2015?

      http://keskustelu.anna.fi/threads/maailman-vuosi-2015.1942183/

      Vuoden 2016 ennustukset, näyt maailmaan?

      http://keskustelu.anna.fi/threads/vuoden-2016-ennustukset-naeyt-maailmaan.2026839/

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Minä itkin kotona kun tajusin että

      Pelkuruuteni takia kun en lähestynyt vaikka järjestit otollisen hetken ja myöhemmin huomasin lasittuneen katseesi miten
      Ikävä
      11
      1885
    2. Ammuskelu Härmän häjyissä

      Onko jollain enempää tietoa?
      Seinäjoki
      30
      1640
    3. Keksin sinulle tänään uuden lempinimen

      Olet kisu-muija. Mitäs tykkäät älynväläyxestäni?
      Ikävä
      77
      1565
    4. Muistutus t-Naiselle.

      Olet ilkeä ja narsistinen k-pää. Annat itsestäsi kiltin kuvan ulospäin kelataksesi ihmiset ansaan. Sitten päsmäröit, hau
      Ikävä
      151
      1422
    5. Ylen jälkiviisaat estotonta Kamala Harris suitsutusta

      Kolme samanmielistä naikkosta hehkutti Kamala Harrisia ja haukkui Trumpia estottomasti. Nyt oli tarkoituksella valittu
      Maailman menoa
      310
      1368
    6. Oho! Varmistusta odotellaan.

      Pitäneekö paikkansa? "🇺🇦Ukrainian drones hit a 🇷🇺Russian Tu-22M3 bomber at the Olenya airfield,"
      NATO
      121
      1192
    7. Oiskohan se aika

      Selvittää pää vihdoin ja viimein. Minun kaivattu ei todellakaan käy täällä ja piste. Ei ole mitään järkeä enää tuhlata t
      Ikävä
      5
      1119
    8. Onko jotain sanottavaa vielä, nyt voi kertoa

      Poistun kohta täältä ja unohdan ajatuksen naimisiin menosta. Mieheltä
      Ikävä
      29
      1009
    9. Mää oikeasti vielä kuolen

      Tämän tilanteen takia. Minä tosissani yritin ja tiedän että tämä tilanne sattuu sinuunkin. Molemmat taidetaan olla niin
      Ikävä
      42
      997
    10. Kun Suomen uutisiin ei voi luottaa?

      Kertoisitteko te uutismaailmasn perehtyneet ASIANTUNTIJAT nyt sitten sen, mihin voi?
      Maailman menoa
      238
      894
    Aihe