Foliohattu kysyy

a-no

Kumpi ajanjaksoista on pidempi; elämää edeltävä vai kuoleman jälkeinen?

13

67

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Brina

      Aika on väin tähän elämään liittyvä harha, joka auttaa meitä kokemaan matalataajuisia värähtelyjä eli tämän maailman tarjoamia kokemuksia. Oikeasti olemme Ikuista, Ajatonta Henkeä, joka ON, eli ikuinen NYT... Myös me "harhaiset" olemme ikuisessa NYT-hetkessä, sillä menneisyys on vain muistikuvia ja tulevaisuus mielikuvia....se mitä jää jäljelle on NYT! Samoin ennen syntymää kuin kuoleman jälkeenkin; on vain ikuinen, ajaton NYT!

      • E_mc2

        En tiedä värähtelyistä, mutta MIT:n proffa Bradford Skow esitti vuosi sitten uuden teorian, jonka mukaan aika ei "kulje" vaan menneisyys, nykyhetki ja tulevaisuus ovat kaikki yhtäaikaa olemassa.

        Bradin mukaan aika on samantapainen asia kuin avaruus. Kuten avaruutta voi katsella eri suuntiin, saman voi tehdä ajassakin. Einsteinin aika-avaruudessa aika on yksi universumin koordinaatti, joten sikäli ihan loogista.

        Universaalia aikaahan ei ole edes olemassa vaan jokaisella havaitsijalla on oma kellonsa, jonka kulku riippuu havaitsijan nopeudesta ja ympäröivästä gravitaatiokentästä.

        Taaksepäin emme osaa (ainakaan vielä) ajassa liikkua, mutta kvantti-ilmiönä informaation siirtyminen ajassa taaksepäin on havaittu ja siis tiedetään mahdolliseksi.

        Tämän mukaan aika sellaisena kuin sen koemme ei olisi juuri enempää kuin aivojemme synnyttämä ilmiö, joka tekee elävän olennon toiminnan ympäristössään mahdolliseksi.

        Jänniä juttuja.


    • MEäjä

      Mielestäni se on jatkumo, eli välissä on hetki fyysistä 'olemista' ns. ajassa. 'Elämä' sanan ehkä voisi muuttaa joksikin muuksi, koska eihän siirtyminen aineellisuudesta tarkoita 'kuolemaa'? Jos kerran on 'tila' ennen syntymää aineellisuuteen, eihän se voi päättyä tänne vaan jatkuu, mitä emme pysty tiedostamaan tässä hetkessä?
      Aika määritelmä on suhteellinen käsite ja täysin tarpeeton mittari jo astraalitasoillakin, näin olen ymmärtävinäni?

    • a-no

      Eikö tämä sanoilla maailman hallitseminen ole liian helppoa ja petollista? Kun esittää aloituksen kaltaisen kysymyksen, niin siihen riittäisi vastaukseksi oikeastaan vain yksi sana: "ikuinen".

      Tuo sana on kuitenkin sellainen, että emme sen sisältöä ymmärrä, mutta se tyydyttää meitä vastauksena, eikä asiaa tarvitse pohtia sen enempää.

      Aika tarkoittaa epäjärjestyksen lisääntymistä maailmankaikkeudessa. Entropia eli haje kasvaa jatkuvasti. Alussa oli järjestäytynyt tila - siitä eteenpäin kaikki rappioituu. Ihmisen näkökulmasta tämä on myöskin käsittämätöntä.

      Aika siis alkoi materian ilmaantuessa. Aika loppuu materian kadotessa. Aika alkaa uudestaan materian ilmaantuessa... Ilman materiaa ei ole mitään, ei edes tyhjyyttä.

    • E_mc2

      "Aika loppuu materian kadotessa"

      Termodynamiikan 1. pääsääntö tarvitsee tehdä tyhjäksi ennen kuin tuo olisi mahdollista.

      • a-no

        Joo, näin se on.

        Joskus tullaan kuitenkin absoluuttisen epäjärjestyksen tilaan, jolloin entropia ei voi enää kasvaa ja näin aika loppuu. Alku oli siisti piste - loppu on kaiken muodon ja vuorovaikutussuhteiden katoamista.

        Vaan eipä tämä maailmankaikkeus taida olla tuollainenkaan suljettu systeemi. Eikä aikaa ole olemassa. Ja sen suuntakin voi silti muuttua.


      • MEläjä
        a-no kirjoitti:

        Joo, näin se on.

        Joskus tullaan kuitenkin absoluuttisen epäjärjestyksen tilaan, jolloin entropia ei voi enää kasvaa ja näin aika loppuu. Alku oli siisti piste - loppu on kaiken muodon ja vuorovaikutussuhteiden katoamista.

        Vaan eipä tämä maailmankaikkeus taida olla tuollainenkaan suljettu systeemi. Eikä aikaa ole olemassa. Ja sen suuntakin voi silti muuttua.

        Oletteko oikealla palstalla, olisiko syytä tarkistaa missä käsitellään mm. Termodynamiikan 1 pääsääntöjä?


      • a.no

        Tää palsta on aika avoin, kun tätä ei ole rajattu mihinkään tiettyyn uskonkuntaan tai uskomukseen. Itse tiedän yliluonnollisen olevan se tärkein asioihin vaikuttava asia, mutta yritän seurata vähän myöskin kansantajuista tiedettä. Tämä on se palsta, kun yksi puhuu astraalitason arjesta, toinen siteeraa Johanneksen Evankeliumia ja kolmas kertoo ettei yksikään kuollut ole ikuna palannut takaisin.

        On hienoa seurata, kun Brina ja mc -e=2 löysivät ylempänä toisensa ihan eri lähtökohdista käsin.

        Minun on vaikea ymmärtää ihmisiä, jotka uskovat kuoleman ylittävään yksilöllisyyteen.


      • MEläjä

        Olet oikeassa, eli kyllä voi sovittaa erilaisia näkemyksiä ja jos kerran tietää mistä puhuu?


    • x.yes

      En pysty päästämään käsityksistäni irti kuolemanjälkeisen ja kuolemaaedeltävän aikajakson yksilöttömyydestä. Tällöin riisutaan nekin vähäiset lomavaatteet mitä täällä maailmassa saa pitää päällään, ja joutuu... oikeisiin töihin. Kyllä, jos vihasit matematiikkaa, joudut superpitkään matematiikkaluokkaan, aivan yksin ilman opettajaa, ja koe pitää läpäistä täysillä pisteillä.

    • itsestä kiinni kauan menee tajutessa

    • eilaitsitten

      Iankaikkisuudessa ei ole aikakäsitettä niin kuin fyysisessä maailmassa, joten aika ennen taikka jälkeen syntymän on rajaton.

      • MEläjä

        Niin, ainakin 'ulottuvuudet' muuttuvat, sanotaan että nyt meillä on kello josta tarkistamme ajan. Täältä lähtöni jälkeen, uskon että en tarvitse kelloa vaikka tietoisuus säilyy?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken tappo

      "Tyttö löytyi poliisin mukaan kuolleena läheisestä metsästä muutaman sadan metrin päässä kotoaan. Uhrin löysivät hänen k
      Henkirikokset
      198
      32797
    2. Kuka oli tekijä?

      Jos tekijä oli suomalainen, onko hänen vanhempiaan jo tavoitettu? Mitä mieltä ovat aikamiespoikansa teosta? Entä puoliso
      Valkeakoski
      255
      21132
    3. Valkeakosken murhaaja-raiskaaja on kantasuomalainen mies tiedottaa poliisi

      Some- ja palstapersut ehtivät jo moneen kertaan julistaa tekijän maahanmuuttajaksi. Miten meni niin kuin omasta mielestä
      Maailman menoa
      431
      10735
    4. 15-vuotiaan ruumis valkeakoskella

      Nuoria tyttöjä tappavat miessaalistajat ja toiset nuoret. Miessaalistajille ruumiin kätkeminen tai tuhoaminen ei ole on
      Poliisi
      27
      6585
    5. Onko tekijän nimi tiedossa?

      Joko tiedetään?
      Valkeakoski
      72
      5310
    6. Valkeakosken kiinniotettua ei epäillä

      Kummallisia kommentteja ja uhkauksia poliisi taas jakelee orjakansalle muituttaakseen verisrstä kostosta jos rahvas kapi
      Maailman menoa
      53
      4735
    7. Kantasuomalainen mies pidätetty - ulkomaalaiset syyttömiä tekoon

      Verityöstä on pidätetty vuonna 2005 syntynyt mieshenkilö. Ulkomaalaisilla ei mitään yhteyttä tekoon.
      Valkeakoski
      195
      4030
    8. Miksi kaupunki toivoo nuorilta malttia?

      https://www.hs.fi/suomi/art-2000010453236.html "Älkää suunnitelko kostoa" Mistä on kyse? ”Toivomme, että nuorten taho
      Valkeakoski
      43
      1597
    9. Toivottavasti tekijää ei suojella

      Eikä mitään peitellä. Itselläni on 15-vuotias tytär myös ja voin hieman kuvitella tilannetta. Nämä tämmöiset tapaukset v
      Valkeakoski
      100
      1517
    10. Miten meidän käy

      Olen syvästi pahoillani puolestasi siitä, mitä kävi. En ehkä pysty sitä täysin kertomaankaan sinulle. Tuo on taustalla m
      Ikävä
      52
      1449
    Aihe