kristinusko on lahko

katoliset-lahkot

Maailmassa on pääasiassa kahdenlaista uskoa, jossa uskotaan Jeesukseen: katolista ja Jumalan vaikuttamaa. Katolista uskoa on kaikki muu paitsi tämä alkuperäinen kristinusko, joka ei ole lahkolaisuutta niin kuin kaikki muu lahkolaisuutta on:

https://jumalanvaltakuntablog.wordpress.com/

11

57

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kirjoitaeesoikein

      Jehovan todistajat täällä kirjoittelee,juu juu jokainen sitä väittää tietävänsä ainoan ja oikean totuuden!

      • katoliset-lahkot

        Jehovan todistajat ovat myös lahko, jossa on mukana katolista hapatusta. JT:n Vartiotorniseura on kultti. Se ei ole Jumalan seurakunta.


    • 3-sammakkoa

      Jumalan seurakuntaan eli Kristuksen ruumiiseen kuuluvaa ei voi kukaan ihminen siitä ruumiista erottaa. Vaikka monet sanovat, että me emme kuulu Kristuksen ruumiiseen, niin me kuulumme siihen silti, koska olemme saaneet syntimme anteeksi ja meissä asuu Jumalan henki. Jumala on herättänyt kuolleista poikansa Jeesuksen kristuksen ja korottanut hänet kaiken pääksi seurakunnalle ja kaikkien luotujen herraksi. Me tunnustamme ilomielin tämän kuolleista herätetyn miehen herraksemme ja palvelemme häntä sekä hänen isäänsä, Jumalaa, pyhässä hengessä.

      Sanomme vielä tämän:

      Blogin ylläpito ei puutu siihen, mihin yhteisöön itse kukin blogin opetuksia tai toimintaa kannattava henkilö kuuluu. Suosittelemme totuuden sanan esillä pitoa kaikkialla, missä liikumme ja vaikutamme. Jos meidät erotetaan sen vuoksi ”pyhien yhteydestä”, niin mikään ei estä meitä kokoontumasta ”ulkopuolelle leirin” samalla tavalla opillisia asioita ymmärtävien kanssa. Silloin tulee muistaa se, että me emme ole sen paikkakunnan, kaupunginosan tai kylän ”Jumalan seurakunta” ja kaikki muut ovat lahkolaisia eri puolueissa. Sellaisen väittäminen on lahkolaisuuden syntiä ja kristuksen ruumiin hajottamista.

      Jumalalla on vain yksi seurakunta, jota Paavali kutsuu kristuksen ruumiiksi. Kristuksen ruumista ei ole lupa kenenkään hajottaa. Kenelläkään ei ole lupa sanoa toisesta herran Jeesuksen kristuksen nimeä tunnustavasta ja evankeliumin sanan mukaan Jumalaan turvaavasta sielusta, että ”sinä et kuulu kristuksen ruumiiseen” ja ”olet matkalla kadotukseen”. Tuolla tavalla ovat toimineet katoliset isät ja samoin toimivat nykyään ne, jotka heidän kanssaan samassa murhan ja valheen hengessä vaeltavat. He eivät rakasta Jumalasta syntyneitä ja erottavat meidät keskuudestaan niin kuin jonkun pahan, mutta antakoon Jumala heille sen anteeksi, sillä he eivät tiedä sitä, mitä tekevät ja minkä varmaksi väittävät.

      https://jumalanvaltakuntablog.wordpress.com/seurakunta/

      • Amen!


    • 3-sammakkoa

      Me emme voi olla lahko, koska emme jaa kristuksen ruumista erilaisten oppien ja käytännön mukaan eri puolueisiin ja lahkoihin. Me pidämme lähtökohtaisesti jokaista Jeesukseen kristukseen herranaan uskovaa sielua Jumalan lapsena ja kristuksen ruumiin jäsenenä, riippumatta siitä, millaisia opillisia näkemyksiä ja painotuksia hänellä on. Me emme jaa opillisen ymmärryksen mukaan ihmisiä pelastuvien ja kadotukseen joutuvien joukkoon, joskin pidämme uudestisyntymisen edellytyksenä joidenkin asioiden totena pitämisen ja evankeliumin sanan uskossa vastaanottamisen.

      - Jeesus kristus on vanhurskas mies (ihminen), jonka Jumala on herättänyt ylös kuolleista ja korottanut kaikkien luotujen herraksi.
      - Jeesus on tuleva tuomitsemaan eläviä ja kuolleita, koska Jumala on antanut tälle ainoalle pojalleen vallan tuomita ja hallita tulevaa maailmaa iankaikkisena kuninkaana.

      Nämä asiat tulee jokaisen uudestisyntyneen Jumalan lapsen pitää totena ja tunnustaa totuudeksi, sillä näiden asioiden totena pitäminen ja uskominen ovat edellytys uudestisyntymiseen evankeliumin sanan kautta.

      Me tunnustamme sen, että Jeesus kristus on herra ja hän on myös täysin ihminen, jonka Jumala on herättänyt ylös kuolleista ja pelastanut kuolemasta kirjoitusten mukaan, herättämällä hänet kuolleista. (Hebr 5:7; 13:20-21; Efe 1:20-23; 1Kor 15:1-23) Jeesus pysyy tulevan maailman ja valtakuntansa kuninkaana ikuisesti, koska ei kuole enää koskaan. Jeesus ei pysy kuninkaana ikuisesti sen vuoksi, että olisi isän vertainen Jumala: kaiken luonut kaikkivaltias Jumala, jolla ei ole elämän alkua. Me erotamme Raamatun kirjoitusten osoittamalla tavalla toisistaan Jumalan ja kristuksen, niin että emme sekoita heitä toisiinsa emmekä yhdistä heitä toisiinsa kolmiyhteiseksi jumalaksi, niin kuin eksyneet tekevät.

    • PasiToivonen
    • muuan-toinen

      Lahkolaisuuden synnistä on mahdollista luopua sydämessään, mutta yhteisönä se ei onnistu. Se ei poista hajaannusta, että kokoonnutaan yhden nimen alle yhteen. Silloin hajaannus on sen yhden nimikyltin sisällä olevien keskuudessa sen sijaan, että se olisi monen eri nimikyltin alla kokoontuvien joukossa.

      Jos lakkaat sanomasta muiden nimikylttien alla kokontuvista, että he eivät kuulu Kristuksen ruumiiseen, koska heillä on erilaisia opillisia näkemyksiä ja tapoja kuin sinulla, niin olet vapautunut lahkolaisuuden synnistä. Jos sanot kaikkia muualla kokoontuvia kristittyjä lahkoiksi paitsi omaa yhteisöäsi, niin olet itsekin lahkolainen. Jos näet sydämesi ajatuksissa sen, että kakki Jumalan lapset ovat Kristuksen ruumiin jäseniä kokoontuivatpa he yhteen missä tahansa ja riippumatta siitä, mitä opillisia painotuksi tai tapoja heillä on, niin et ole lahkolainen.

      Tämä ei tarkoita sitä, että kaikki opit ja tavat tulisi hyväksyä ja suvaita niitä pyhien yhteydessä. Seurakunnassa tulee opettaa Jumalan lapsia ja ohjata heitä syvempään kristuksen Jeesuksen, meidän herramme, tuntemiseen meidän taivaalisen isämme eli Jumalan kunniaksi ja hänen nimensä kiitokseksi. Jumalan armo kasvattakoon meitä pyhään elämään puhtaudessa ja vapaana synnistä. Mitä opillisten asioiden totena pitämiseen tulee, niin pelastuakseen tarvitsee uskoa vain se, että Jumala on herättänyt kuolleista poikansa, ihmisen kristuksen Jeesuksen, ja on korottanut hänet kaikkien luotujen herraksi. Jeesus kristus on ihmisenä meidän herramme ja enkelien yläpuolelle korotettu.

      Jos joku erehtyy vilpittömästi opissa koskien Jumalaa ja hänen poikaansa kristusta Jeesusta, niin se ei ketään kadota, kunhan on saanut syntinsä anteeksi ja pyhän hengen. Jumalalta opetusta saanut ei kiellä sitä, että Jeesus kristus on täysin ihminen nyt ja ikuisesti ja oli ihminen kärsiessään ja kuollessaan ristillä. Jos joku kieltää tämän evankeliumin perusasian, niin hän kieltää silloin herran Jeesuksen, joka on Jumalan poika, ja hän kieltää myös isän, joka on herättänyt poikansa kuolleista ja pelastanut hänet kuolemalta.

    • LakiV

      Jeesus on Herra. On. Tästä ovesta tämän vaikeampaa ole päästä, mutta kysymmekin uudelleen, vaikka tätä väitetään pahojen henkienkin kysyneen, eräiltä Jeesuksen nimeen toimineilta:"Jeesuksen me tunnemme, ja Paavalimmekin tiedän, mutta KEITÄ TE OLETTE!" Teillä täytyy olla Jumalalta saatu auktoriteetti, ei Jeesus kai loputtomiin, jostakin Paratiisista tai Haadeksesta käsin auta, jos ette halua kasvaa edes hiukan, että saisitte omallekin MINÄLLENNE, jotakin suurutta. Niinkauan olette pikkusia kristittyjä, ja te kuin ISÄÄ kutsutte aina apuun, Herraanne(-mme) Jeesusta, mutta te olette vain ÄPÄRÖITÄ, jos ette koskaan KASVA? Fyysistä kasvua tietenkään ei monellekaan yli 18 vuotiaalle enää tapahdu, mutta henkisesti esim. järjentasolla meidän tulee pyrkiä kasvuunkin, keille se oli tärkeää. Kuitenkin tiedän, että eräät ihmiset olivat jo maailmaan tullessakin valinneet tulla ilon aiheeksi muille siinä, etteivät vertailuttaneet itseään ketään juuri itseään paremmiksi, vaan tulivat muille antamaan lohtua, kun jotkut muut vajaakykyisiksi tms. havaittiin. He ovat tärkeitä ihmisiä sellaisille, joiden omanarvontunto olisi lähes olematon, verratessaan muihin voittajiin, jotka saivat olla heitä parempia lähes kaikessa. Heiltä te ette saa vaatia enää mitään, he tämänkertaisen inkarnaationsa ajan vaina laiskottelevat tai bailaavat...

    • 568

      On olemassa yksi jumaluus tai jumala, jolle eri uskonsuunnat antavat erisnimen. Kristinuskossa annettu erisnimi on Jumala, juutalaisuudessa Jahve, islamissa Allah, jehovalaisuudessa Jehova, jne. Eri uskonsuunnat tulkitsevat oman jumalakäsityksensä mukaisia ilmoituksia ja kirjoituksissa ilmaistuja sanomisia kukin tavallaan. Niistä tulkinnoista syntyvät uskontojen perussanomat eli fundamentit. Fundamenttien jyrkästä nouddattamisesta seuraa riitoja, jopa sotia uskonsuuntien välillä.
      Uskominen jumaluuteen jonkin uskonsuunnan fundamenttien kautta voi olla hyvä renki, mutta on ehdottomasti huono isäntä.
      Pitää uskoa vain vapaamielisesti yleiseen jumaluuteen, jonka ydin on hyvä ihmisyys. Kun elää hyvän ihmisyyden mukaisesti, niin on hyvä uskovainen ja pääsee ilman muuta jumalan valtakuntaan kuolemansa jälkeen. Hyvän ihmisyyden toteuttaminen on luonnollista uskoa, jota ei tarvitse pinnistellä, sillä se on syntynyt ihmisen sieluun ituna jo ihmiskunnan alkuvaiheissa. Sen tarvitsee vain antaa kasvaa ja tulla esiin.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      284
      2978
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      215
      1890
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      59
      1562
    4. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      2
      1350
    5. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      77
      1218
    6. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      262
      1162
    7. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      80
      1052
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      52
      1021
    9. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      80
      961
    10. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      143
      821
    Aihe