Hankitut ominaisuudet periytyvät

http://qichen-lab.info/assets/2016_NRG_Chen_et.al.pdf

Abstract: "Once deemed heretical, emerging evidence now supports the notion that the inheritance of acquired characteristics can occur through ancestral exposures or experiences and that certain paternally acquired traits can be ‘memorized’ in the sperm as epigenetic information.

The search for epigenetic factors in mammalian sperm that transmit acquired phenotypes has recently focused on RNAs and, more recently, RNA modifications. Here, we review insights that have been gained from studying sperm RNAs and RNA modifications, and their roles in influencing offspring phenotypes.

We discuss the possible mechanisms by which sperm become acquisitive following environmental–somatic–germline interactions, and how they transmit paternally acquired phenotypes by shaping early embryonic development."

Lainaus 2: "Studies such as these have the potential to develop new theories in evolution, particularly regarding environmentally driven, rapid or adaptive evolution."

Omat kommenttini:
- Hankitut ominaisuudet periytyvät epigeneettisten markkereiden avulla.
- Nämä epigeneettiset markkerit pyyhitään alkiosta pois heti hedelmöityksen jälkeen.
- Epigeneettiset markkerit, jotka siis määrittelevät eliön perityt ominaisuudet, ohjelmoidaan uudelleen alkion/sikiönkehityksen aikana ei-koodaavien RNA-molekyylien toimesta.
- Geenit eivät ohjaa ekologista adaptoitumista.
- Em. mekanismit selittävät, miksi geneettisesti identtiset kaksoset voivat näyttää erilaisilta ja heillä voi olla erivärinen iho, hiukset ja silmät

http://www.dailymail.co.uk/femail/article-3461832/First-identical-twins-different-skin-colour-born-UK.html

- Em. mekanismit selittävät, miksi lapsi voi näyttää enemmän naisen ex-puolisolta kuin 'oikealta' isältä.

http://www.alternet.org/sex-amp-relationships/your-baby-looks-your-ex-shocking-new-research-shows-previous-partners-sperm

- Ympäristötekijät, kuten ravinto, ilmasto, stressi jne. ohjaavat nopeata ekologista adaptoitumista epigeneettisten mekanismien avulla.
- Teoria satunnaisten mutaatioiden aiheuttamasta makroevoluutiosta on hölynpölyä.

Tutkimus on julkaistu myös Nature:ssa:
http://www.nature.com/nrg/journal/vaop/ncurrent/full/nrg.2016.106.html

13

87

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Gmumpi

      Piilevillä ominaisuuksilla ob havaittu myös mieleenkiintoinen piirre.
      Nimittäin kun muuan sisilisko siirrettiin kärpäsravinnosta heinänkorsiravinnolle niin muutamassa sukupolvessa sille ilmaantui geeneissä aiemmin havatsematon umpisuoli, siis tavallaan hankittu ominaisuus, joka periytyi muutaman sukupolven vaikka ravinto muutettiin takaisin kärpäsiksi kadotakseen taas vähitelle uinuvaksi.

      Emme taida vielä osata lukea geeneistä ihan kaikkea.

      • Cecal valve:n ilmaantuminen liskon suolistoon johtui puhtaasti epigeneettisestä geenisäätelystä, joka aiheutui ravintotyypin muutoksesta. Ei siis mitään tekemistä satunnaisten mutaatioiden kanssa.


      • hyväjyrkiälätyrki

    • logiikka

      "- Geenit eivät ohjaa ekologista adaptoitumista."

      Mistäs sinä tuon repäisit?

      • teillähuonotkeenit

        Hankitlla käytöksellä on merkitystä perimään. Me jpotkas ylläpidämme kuntoamme liikunnalla saamme hyviä ominaisuuksiamme jälkeläisiimme. Toisin kuin te kyttyräselkäiset evokit jotka täällä vahtaatte koko päivän tietokoneenne ääressä.


    • tieteenharrastaja

      Taas tuota samaa:
      "- Teoria satunnaisten mutaatioiden aiheuttamasta makroevoluutiosta on hölynpölyä.
      Tutkimus on julkaistu myös Nature:ssa:"

      Esittämäsi päätelmä ei kuitenkaan ole julkaistu Naturessa, vaan pelkästään omassa mielessäsi niinkuin aina näissä aloituksissasi.

      • tietolähteenä

        Sinut on jo hylätty


      • tietolähteenä kirjoitti:

        Sinut on jo hylätty

        No osoita se vaikka tässä tapauksessa, siis esittelemällä miten Naturessa sitten olisi tehty nuo tieteenharrastajan mainitsemat ROT:in johtopäätökset. Helpompaa olisi sinun kyllä myöntää, että et taidakaan tietää ketä täällä kannattaa pitää tietolähteenä ja ketä ei.


    • ”Tutkimus on julkaistu myös Nature:ssa”

      Kyseessä ei ollut tutkimusartikkeli, vaan review-artikkeli eli laaja-alainen katsaus alan alkuperäistutkimuksiin. Olemme eri avausten yhteydessä jo keskustelleet noista mekanismeista ja olen korjannut sinun virheellisiä käsityksiäsi niihin liittyen, joten jätän sen hyödyttömänä tällä kertaa väliin. Totean vain, että teet edelleen täysin järjettömiä päätelmiä aiheesta, jota et todellisuudessa ymmärrä, vaikka yritätkin esiintyä jonkilaisena itseoppineena asiantuntijana. En tarkoita kuitenkaan sitä, etteikö kirjoituksissasi olisi myös aivan oikeaa asiaakin, mutta juuri se tekee niistä niin vastenmielisen epärehellisiä, kun yrität niiden varjolla syöttää lukjoillesi virheellistä informaatiota. Olet toki ymmärtänyt jotkin yksinkertaisetkin yksityiskohdat niistä väärin, eikä sinuun onneksi juuri kukaan palstalainen luota.

      Koska väitteitesi virheiden korjaaminen ei saa sinua lopettamaan niistä valehtelemista, niin kokeillaan toisenlaista lähestymistapaa. Sokea vihasi Darwinia ja hänen kehittämäänsä teoriaa kohtaan on lähtökohtaisesti jo järjetön. Kuten esittelemässäsi artikkelissakin todetaan, Darwin kehitteli pangeneesin ideaa, jossa vanhempien hankitut ominaisuudet voisivat joissain tapauksissa periytyä jälkeläisille. Mendelin perinnöllisyyssäännöt ja Weissmannin havainnot siitä, että perinnöllisyys tapahtuu vain ituradan kautta eikä somaattisten solujen ja gameettien välillä (Weismann barrier), johtivat hiljalleen Darwinin oletuksen hylkäämiseen. Muusta ei tuohon aikaan ollut mahdollista saada havaintoja.

      Vaikka Darwinin spekulaatiossa oli paljon virheellisiä olettamuksia, niin viimeaikaiset tutkimukset näyttäisivät osoittavan Darwinin ajattelun olleen oikeilla jäljillä, paljon enemmän kuin Lamarck, joten inhosi kohde on väärä. Sinunkin pitäisi tietää sen verran tieteellisen teorian rakentamisesta, ettei siihen voida sisällyttää ilman objektiivisia havaintoja olevia ajatusrakennelmia, joten synteettinen evoluutioteoria rakentui ilman mallia hankittavien ominaisuuksien periytymisestä. Moderni synteesi on kuitenkin yleisluonteisuutensa vuoksi tarpeeksi joustava sisällyttämään epigeneettisen periytymisen yhtenä muuntelun muotona sopeutumiseen, jos sen merkitys antaa siihen aihetta. Ei sinun pitäisi vihata Darwinia, vaan tieteen menetelmää, joka ei taivu valikoivaan näkemykseesi, jonka olet rakentanut puhtaasti uskonnolliselta pohjalta.

      Esittämäsi teesi mutaatioiden ja geenien merkityksettömyydestä evoluutiossa on täysin perusteeton, eikä se siis saa minkäänlaista tukea ahkerasti esittelemistäsi tutkimuksista. Tällä kertaa olit sentään jättänyt hulluimman väitteesi pois, ettei luonnonvalintaa olisi edes olemassa. Evoluutioteorian ytimessä oleva valinnan periaate ei tule koskaan katoamaan.

      • Solon on jo niin lopullisesti pudonnut ulos modernin tieteen kelkasta, ettei enää kykene edes tieteelliseltä vaikuttavalla tekstillä argumentoimaan uusia epigenetiikkaan liittyviä havaintoja, vaan hän tyytyy perinteiseen pseudotieteelliseen filosofointiin. Varsin säälittävä yritys. Odotin edes jonkinlaista haastetta. Solonin aika tällä palstalle näyttää olevan ohi.


      • ÄläHöpötä
        RaamattuOnTotuus kirjoitti:

        Solon on jo niin lopullisesti pudonnut ulos modernin tieteen kelkasta, ettei enää kykene edes tieteelliseltä vaikuttavalla tekstillä argumentoimaan uusia epigenetiikkaan liittyviä havaintoja, vaan hän tyytyy perinteiseen pseudotieteelliseen filosofointiin. Varsin säälittävä yritys. Odotin edes jonkinlaista haastetta. Solonin aika tällä palstalle näyttää olevan ohi.

        Solon ei ole siitä kelkasta pudonnut vaikka sinä et kykene sitä edes arvioimaan. Et ole ikinä edes päässyt sen kelkan kyytiin. Lainailet tieteellisiä julkaisuja ja joko et ymmärrä lainaamaasi taui valehtelet tahallasi. Kyseisten julkaisujen tekijät eivät ole ikinä olleet sinun johtopäätöstesi kannalla.
        Solon on useinkin näyttänyt sinulle kaapin paikan, mutta hänen arguentteihin vastaamisen sijaan teet "kressuväistön" ja väität Solonin olevan kategorisesti väärässä.
        Eiköhän tälläkin palstalla vähänkin asiaa tuntevat ymmärrä, kumpi teistä jotain tietää ja kumpi ei. Jankuttamasi epigeneesi on mahdollista vain jos genomi sen mahdollistaa. Evoluutio perustuu pohjimmiltaan genomin muuttumiseen. Epigeneesi lisää siihen vain joustavan sopeutumisprosessin.

        Pelkästään paleontologia todistaa evoluution olevan totta. Eri maailmanaikoina eliöstö on ollut lähes täysin erillainen. Mikään epigenetiikka ei mahdollista sellaisia muutoksia.


    • kiinnostava_havainto
      • Kyllä. Erinomainen esimerkki geenien kytkemisestä päälle ja pois sekä geenien säätelystä portaattomasti.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      388
      4792
    2. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      285
      2641
    3. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      154
      1906
    4. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      104
      1628
    5. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      85
      1493
    6. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      61
      1347
    7. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      60
      1335
    8. Kylpyläsaaren Lomakylän kahvilaravintola

      Kävimme syömässä Kylpyläsaaressa. "Naudanliha burgeri" maksoi 18,90 euroa ja lisäksi limsa 4,50 euroa. Annoksen hinnaks
      Haapavesi
      62
      1287
    9. Onkohan sulla enää tunteita

      kun nähdään seuraavan kerran? Niin hyvä fiilis on ollut viime aikoina, että se on nyt pahin pelkoni. Oletkohan unohtanut
      Ikävä
      48
      1282
    10. Rakkauden riemuvoitto

      Valta voidaan voittaa tiedolla. Mutta tieto on huonompi kuin kauneus, hellyys ja rakkaus. Siksi kauneus on vallan ja tie
      Hindulaisuus
      349
      1091
    Aihe