Kirkko on TURHAN kallis elätettävä

HullutMaksaaTyhjästä

Kirkko maassamme on turhan kallis yhteiskunnalle. Pelkästään pappien ja henkilökunnan palkkoihin menee rahaa vuosittain yli 637 miljoonaa euroa, näin esim. vuonna 2013, Siihen päälle vielä Kirkko-rakennusten kiinteistöverot 11 milj. €, lienee utopistinen summa, kiinteistöjen sähkölaskut, jätehuolto. Investointeihin seurakunnat käyttivät 124 miljoonaa euroa, vuonna 2013. Eli kaikkien seurakuntien yhteensä lasketut menot ovat n. 1046 milj. € vuodessa.

Ne rahat, jotka saadaan kerättyä Kirkkoon kuuluvilta, kirkollisveron tulos on aika lähellä n. 1012 milj.€ vuodessa. Näistä kirkollisverotuloista Kirkko tulouttaa Valtiolle n. 20 milj. € vuodessa, eli voimme laske Kirkon saavan itsellensä kirkollisveroista käteen n. 992 milj. € vuodessa. Nämä tilastot ovat viime vuosien tilastoista.

Neljä viidesosaa seurakuntien tuloista on verotuloja. Miten lie sitten sen loppu viidennes-osan, saako Kirkko todellakin sitten Valtiolta sen puuttuvan viidenneksen, n. 20 240 000€? Ajatelkaa nyt kaikki, kuinka paljon tehtäisiin oikeasti ihmisille, Suomen kansalaisille kaikkea hyvää tollakin rahamäärällä, jonka Kirkko tienaa kirkollisveroilla, 1012 milj.€, pelkästään kansalaisten pussista? Ja nyt kaikki menee (kuten aina aikaisempinakin vuosina) pelkästään Kirkon omiin palkkoihin, jotka jokaisella henkilökuntaan kuuluvalla ovat paljon keskivertoa paremmat palkat. Esim. papit tienaavat jokainen vähintään n. 4000€/kk, kirkkoherrat enemmänkin.

Ja kun jokaisessa seurakunnassa on yleensä n. 13-16 pappia, niin huikeita palkkakustannuksia siihen nähden, että papit eivät auta edes ihmisiä hädässä, vaan valehtelevat unelmoimaansa VALETTA Jumalista yms. Kirkko EI ole auttanut vuosikausiin, todellisessa hädässä olevia, vaan hylkää ja heitteille jättää. Ajatelkaa nyt, mitä Suomi tekisi niillä 1012 milj.€:lla vuodessa, kansalaisten rahoilla!

20

86

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • MEläjä

      Ei kirkko ja jumaluus ole yksi yhteen.
      Näin uskallan sanoa.

    • Ninoaami

      Pappien palkat vähintään neljä tonnia kuussa? Pitääkin ottaa yhteyttä palkanmaksajaan että mun liksassani on joku virhe. Samoin osaisitko kertoa mihin ne puuttuvat papit on piilotettu? Meillä on viisi, eli vähintään 8 on jumissa jossain kellarissa. Ne pitää pelastaa sieltä nopeasti, ei ole vuosiin näkynyt niin kaikki ruokavarannot on varmasti jo käytetty!

      Valtion osuus kirkon rahoituksesta ei riitä kattamaan niitä menoja, jotka valtion määräämät toimet aiheuttavat kirkolle. Kirkolle varmasti sopisi hyvin jos valtio ottaisi ihmisten hautauksen ja väestökirjanpidon kokonaan vastuulleen, ei riittäisi todellakaan tuo rahamäärä siihen, ei vaikka kirkko lahjoittaisi kaikki hautausmaat vastikkeetta valtiolle.

      Nyt sitä katkeruutta pienemmälle, jookosta? Ei meidän kanssa ole pakko leikkiä jos et halua, niin sitten et maksa myöskään kirkollisveroa ja rahoita meidän toimintaa.

      • älävalehtele

        Jätteenpolttolaitos tuottaa rahaa, kirkko vie sitä.


      • Ninoaami

        Kirkko vie rahaa, totta. Paljonkos sairaalat tai vanhainkodit tuottavat sitä rahaa?


      • EiKiinnostaKiduttajat

        Ai ei ole pakko leikkiä teidän uskovien kanssa? Kyllä asia on nimenomaan niin, että mihinkään ei tahdo päästä pakoon teitäkään, koska te kyllä viette ihmisiltä rahat kuin tuhkatkin pesästä, Taivaan tuuliin, Tyhjiin Käsiin, ihan vaan sen takia, että jumalat pääsisivät valeensa virittämään ja kaikki kansat alistamaan kurjuus- ja kidutus-ORJUUTEEN.

        IKuisesti olette jo uskovaisetkin vieneet ihmisiltä kaiken rahat ja uskon Elämään, että Oikeus, Totuus ja Reilu Peli voittaa. Olette vaan pakottaneet niin kaikki muut uskomaan, ETTÄ diktaattori-Jumalilla muka Oikeus mihin vaan, kiusaamiseen hengiltä, kUN emme usko Heidän Valeisiinsa. Olette uskovaiset sellaisia olentoja, joiden EI olisi koskaan pitänyt syntyäkään. Kadumme monet todellakin, että olemme koskaan antaneet teille valtaa tai voimaa levittäytyä teidän VALEUskontonne ja Valtiaidenne kanssa. Luvattomat, laittomat LOISinvaasion levittäjät. Ette usko, ennen kuin joudutte itse sinne Helvetin Taivaaseen. Siellä ne perseet tervataan kaikilla, olivat sitten syyttömiä tai eivät.


      • EiTodellakaanKiinnosta
        Ninoaami kirjoitti:

        Kirkko vie rahaa, totta. Paljonkos sairaalat tai vanhainkodit tuottavat sitä rahaa?

        Muistakaa, uskovaisetkin, mitä Jumala(t) olivat ilmoittaneet v. 2007 lopulla ja v. 2008 alussa, että Jumala tulee viemään Suomelta elintason. No niinhän kävi, v. 2009 kesällä alkoi Nokian huikea alasajo. Sinä kesänä jo, amerikkalaiset eivät Uutisten mukaan enää edes katsoneet kaupoissa Nokian hyllyihin. Tämän kaiken Jumalat yms. saivat aikaan Antikristus-lärväilyillä, jenkit uskomaan, että mukamas Suomessa on joku Antikristus-olento, ihminen.

        Sieltä asti, viimeistään vuodesta 2009 on todellakin tosissaan alkanut huimaa vauhtia koko Suomen talouden alasajaminen, ja ilman mitään pätevää, Oikeutettua syytä. Herrat hupiinsa vaan halusivat tulla viemään (eikä vaan Suomen rahoja, menestystä ja työpaikkoja) kaiken sen työn, mitä ihmiset olivat saaneet vuosien ajan aikaan. Jotta vaan voivat kurjistaa, viedä ikuiseen velkavankeuteen. Emme voi todellakaan koskaan enää maksaa nykyistäkään Valtion velkaa (n. 100 miljardia €), koska Herrat ovat sieltä asti, aina vaan enemmän vieneet, enemmän kuin mitä Suomi ja suomalaiset ovat niiden vuosien jälkeen saaneet aikaan.

        Katsokaa muitakin Herrojen vuosien varrella (ja myös niitä n. sadan vuoden vanhoja) antamia ilmoituksia, ennustuksia, niin todellakin voitte sieltä asti tietää ja huomata, että nykyiset asetelmat ja aiheutetut asiat ovat sieltä asti peräisin. Esim. n. 100 vuotta vanha ennustus, joka annettiin lappilaiselle naiselle, löytynee "Profetiat"-palstalta. Siellä jo Jumala(t) olivat ilmoittaneet, ennustaneet, että Hän/He tulevat kostamaan Suomelle seitsenkertaisesti, koska olemme olevinaan niin syntisiä. no Herrat tulivat kyllä 77x7x7-kertaisesti "kostamaan" eivätkä syyllisille vaan syyttömille, ja vuosikausien, 11 vuoden ajan.


    • rkop

      Nuo ovat kristittyjen kirkonjäsenten huolia. Päättävät itse omista asioistaan!

      • sypjakop

        Huolet on siirretty veronmaksajille.


    • Muri

      Nyt kun yliopistot saavatkin lisää rahaa valtiolta, tulisi teologisen tiedekunnan saada hyvä potti. Vankka professorijoukko tutkimaan millä moottorilla Jeesus lensi taivaaseen ja mikä oli polttoaine ja kauanko matka kesti!

    • Muritaani

      Ei kun se pitäisi käyttää tulevien uskonnonopettajien koulutukseen. Ihan vaan ettei kukaan pystyisi läpäisemään peruskoulua noinkin heikoilla tiedoilla uskonnosta.

      • olankohautusrahat

        Henkilö kohtaista kokemusta kirkon toiminnasta ei voi sivuuttaa.


    • Muri

      Koulutusta tarvittaisiin. Katsoisivat vähän faktoja, esim. K Graves, Flavius Jesefus, Kelsos. Kaikki nämä historioitsijat pitävät Jeesuksen isänä roomalaista sotilasta Pantheraa. Lisäksi löyfyy noin 20 yritystä tehdä eri ihmisistä Jumalan poikaa. A T Mann: The elements of Reincarnatin, sanoo, että noin 25 v kuoleman jälkeen alettiin puhua kuolleista nousemisesta ja paljon myöhemmin taivaaseen nousemisesta. Nämäkin faktat tekevät uudesta testamentista pelkän satukirjan. Aikaa myöten kristinusko kuolee, vaikka kuinka teol. tiedek. kouluttsisi satuilijoita.

      • Muritaani

        Siis kuvittelet ihan vakavissasi että joku historioitsija, useammasta puhumattakaan, olisi ollut kartalla jonkun juutalaisnaisen syrjähypyistä? Nyt äly hoi. Otetaan kuka tahansa julkisuudessa oleva 30-vuotias henkilö, kuka pystyy sanomaan mitään tämän äidin seksuaalisesta käytöksestä lapsen syntymän aikoihin? Siitä, että joku tietty henkilö olisi Jeesuksen isä, ei yksinkertaisesti voi olla mitään todisteita.

        Siis että Jeesus ei ollutkaan ainoa messiasehdokas? No shit, pysäyttäkää painokoneet! Tai siis, ei painokoneita kun kirjapainotaitoa ei ollut keksitty vielä silloin kun tuo oli yleistä tietoa, mutta pysäyttäkää ne kirjoja kopioivat munkit!

        Jos nyt puhutaan kuitenkin ihan oikeista lähteistä, niin Paavalin 1. kirje korinttilaisille puhuu jo Jeesuksen ylösnousemuksesta. On aika paksu väite, että asiaa ei olisi Jeesuksen kuolemaa seuranneiden 25 vuoden aikana käsitelty, miten muuten Paavali voisi viitata siihen yleisenä tietona?


    • alfa123om22

      Taloudelliset ongelmat pitää ratkaista muuta kautta kuin kirkko lakkauttamalla. Esim. Maailmanlaajuisen Kansalaispalkan käyttöönoton yhteydessä suoritettavalla reformilla.

      Kirkko ehkä valehtelee, mutta kun Jeesus sanoo: JOKA ON NOUDATTANUT MINUN SANOJANI SE ON KUUNNELLUT MINUA (TOTUUTTA) JA SE KUULEE MYÖS TEITÄ. MUTTA JOKA EI OLE KUNNELLUT MINUA (TOTUUTTA) SE EI KUUNTELE MYÖSKÄÄN TEITÄ. Eli vaikka saarnattaisiin suurinta totuutta niin kukaan ei kuuntele paitsi ne, jotka ovat Jeesuksen sanoja noudattaneet. Siksi on turha vaatia ketään saarnaamaan totuutta. Sitä kuulee vain erittäin harvat.

    • SielläEiAutaKukaan

      Kirkko kyllä valehtelee vuosisatoja ja -tuhansia, Hyviä asioita mukamas Jumalista yms., jotka eivät tule pitämään paikkansa.

      "Joka on noudattanut minun sanojani, se on kuunnellut minua (Totuutta)..." Ottakaa selvää, kuinka paljon viime vuosikymmenenkin aikana kukaan Jumala tai muutkaan Valtiaat ovat puhuneet Totta, noudattaneet/totelleet Oikein kristinuskoakin. Kukaan Jeesuksistakaan EI ole toteuttanut mitään, mikä on Totta, Eivät ole Totta puhuneet, eivät pitäneet sitä, mikä on Totta. Jeesukset ovat valehdelleet yhtä lailla koko 2 vuosituhatta, ihan vaan Jumalien yms. hyväksi, että ihmiset uskoisivat valeita, eivät pelkäisi (Sitä mikä Oikeasti on Totta, myös Noista kaikista Valtiaista).

      Mutta Totuus paljastuu kaikille, viimeistään sitten, kun ovat vähän aikaa siellä "Taivaassa" olleet. Miten kaikkia kohdellaan siellä niin Hirveällä, kauhealla tavalla, joitain kidutetaan yli vuosikymmenen, joitain vieläkin pidempään. Älkää, Jumalauta, rahoittako ihmiset enää Kirkkoa, joka ei myöskään kaikista Hirveyksistä huolimatta (mitä ovat itsekin aistineet Jumalista/Valtiaista, n. 10 vuotta) KOSKAAN viitsi auttaa ihmisiä, jotka ovat oikeasti joutuneet ton jatkuvan Epäoikeuden murhattavaksi ja kidutettavaksi, vaan koska he pitivät nimenomaan sen Oikean Totuuden, Rehellisen ja Oikeuden. Älkää rahoittako ENÄÄ ylisuurta Kirkkoa, noin pahaa valehtelijaa, KOSKA Totuus kyllä paljastuu kaikille, siellä "Taivaassa" viimeistään.

    • Itsevaan

      Eihän noita rahoja pakolla oteta nykyään. Kannattaa erota ev. lut. kirkosta heti. Jos eroat nyt ei enää 2017 mene kirkollisveroa.

      • Muritaani

        Näinpä. Jostain syystä se, että jäsenmaksu peritään verojen yhteydessä, saa jotkut kuvittelemaan että rahoitus olisi veronmaksajien vastuulla. Ei ole, vain jäsenten.

        Toki tässä meni osa viesteistä jo sen verran hapokkaiksi ettei kannata jatkaa keskustelua niistä. Luonnollisesti koko USA tietää että Suomessa on antikristus eikä sen takia osta Nokioita... Koska kyllähän varmasti jopa 10% jenkeistä tietää mikä Suomi edes on.


    • autasitäautatätäautatota

      Kirkko on kuin syöpäkasvain suomessa.
      Kaikki terve kehitys vesitetään kirkon metodein.

      • Ninoaami

        Mitä tervettä kehitystä kirkko on vesittänyt vaikkapa tällä vuosituhannella?


    • kustaanomaanpesän

      myydään hautaustoimi ranskalaiselle pääomasijoittajalle niin johan menee halvalla. Niinkuin digita tai autokatsastus ja monet muut.. mehiläinen terveyspalvelut,- puoli ilmaista kaikille kuten sähköverkojen liki ilmainen kilpailun ulkopuolinen pakkovero

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      59
      1927
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      49
      1672
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1594
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1527
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1505
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1425
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1316
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1173
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1148
    Aihe