Kehitysapu ja korruptio!

Peruskansalainen

MOT kertoi, kuinka Suomen maksama kehitysapu on kavallettu kokonaan. Olisi mukava tietää, ketkä näitä miljoonia veronmaksajien rahoja jakaa ympäri maailmaa. Vihreät ovat itkeneet kehitysapu leikkauksista. Onko Vihreät syyllisiä?

12

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • onko.mitään

      afrikkaan on lapattu laiva ja rekkalastillisia rahaa. silti tappelevat yhä keskenään, kykkivät ja juoksevat alasti savimajasta toiseen. onko mitään hyötyä rahan lappaamisesta ollut?

      • AhnaatPedotHaaskalla

        Zambia National Farmer’s Unionin (ZNFU) toimitusjohtaja Ndambo Ndamboon palkka on 29 000 euroa kuukaudessa, että silleen. MOT:in mukaan koko Suomen ja Ruotsin heille antama kehitysapu lähes 3 miljoonaa euroa on mennyt herran taskuihin, ja todennäköisesti myös aiempien vuosien kehitysavut.

        Suomen pitäisi hoitaa kehitysavun jakaminen suomalaisten toimijoiden kautta, jotka antaisivat tukea suoraan viljelijöille ym. tahoille, ei kohdemaiden korruptoituneille järjestöille ja virkamiehille. Vielä erittäin tarkka kirjanpito ym. valvontatoimet jotta näiltä suomalaisilta kehitysaputoimijoilta saataisiin eurontarkat tiedot kenelle rahaa ym. on annettu.

        Haitin edellinen katastrofikin oli korruption malliesimerkki. Miljardeja annettiin kymmenille ellei peräti sadoille hyväntekeväisyys- ja apujärjestöille, mutta montakaan miljoonaa ei päätynyt hädänalaisille asti. Avustusjärjestöjen väki nautti luksushotellien uima-altaiden äärellä uikkareissa ja bikineissä cocktaileja ja kävi ökymaastureilla tutustumassa pikaisesti katastrofikohteisiin. Vähän kuin työpaikkojen kehittämispäivä-koulutusristeilyt ruotsinlaivoilla, tunti väkisin keksittyä asiaa ja loppuaika viihteellä.

        Kehitysyhteistyö- ja hyväntekeväisyysapu vaatisivat Veikko ja Heikki Hurstin tyylisiä omistautuneita ja moraalisesti oikeudentuntoisia ihmisiä hoitamaan avustusten kulkeutumista suoraan avuntarvitsijoille, ja kaikki korruptiovirkamiehet siitä välistä pois.

        Kehitysapu ja hyväntekeväisyys on vähän niin kuin markkinatalous, kumpikaan ei toimi ilman valvontaa, vaan haaskalle tulee aina petoja.


    • Heikkolenkki

      Kuinka suuret rahat kaikkinensa on huijattu veronmaksajilta humpuukiin? Mielestäni syytteet annettava näille jakajille, sekä irtisanottava tehtävistään heti.

      • Kehitysapu ei koskaan mene perille sitä tarvitsevalle, hienoa on jos siitä saadaan jokunen prosentti tarvitsijoille, mutta se on harvinaista. Kaikki avustusjärjestöt saisi lakkauttaa, tai pyörittäkööt yksityisillä rahoilla leikkiään.

        Ne jotka sitä vaativat jaettavaksi, olisi syytä saattaa vastuuseen.


    • Järki_käteen

      Kehitysmaiden hallituksille ja niiden edustajiile annettu raha menee Kankkulan kaivoon. Mm. Punainen Risti ja Kirkon Ulkomaanapu huolehtivat siitä, että raha menee takuulla avustuskohteeseen ja sitä käytetään oikein.
      Erilaisissa rakennus- tms. avutusprojekteissa pitää vaatia, että projentin toimittavat alusta loppuun suomalaiset firmat.

    • kukaauskoo

      hahaa, en koskaan ole ropoakaan laittanut . mihinkään keräykseen kaikki huijareita... ei sotainvaliititkään ole saaneet kuin nimellisen kylpylä käynnin , kovalla kohu jutulla. kyllä ne herrojen persiiseen on kaik,menneet , ei ole yhtään tuttua sota inval. joka ois mitään saanut.

    • rahatmeneetaas

      Tuskin kikki on tässä totuus? Joitakin kuukausia sitten vaadittiin kansainväliseltä Punaiselta Ristiltä selvitystä 500 miljoonan dollarin rahoista mihin mennyt jotka pitHaitin maanjäristyksiin käyttää. En ole huomannut missää selvityksiä.. Kun Kofi Annan oli yk-n pääsihteeri syytöskiä olisiitä kuinka lähipiiri kuppasi. Ei mitään selvityksiä Tällaista tämä on valtiot lippaa veronmaksajien rahoja korruptioon.

    • SPR veti hyvät rahat pakolaistulvasta. Täytyy olla tollo, jos luottaa järjestön toimintaan.

      • mistä.idiootteja.tulee

        SPR käytti myös ne rahat pakolaiskeskusten pyörittämiseen. Ja teki sen halvemmalla (koska saattoi käyttää vapaaehtoistyötä) kuin mihin muut pystyivät. Täytyy olla täysi tollo jos ei ymmärrä SPR:n olevan voittoa tuottamoton avustusjärjestö.


    • Antipersux

      Puuttumatta itse tapaukseen niin kuitenkin hämmästyttää se, että nyt yhtäkkiä YLEn uutisointi onkin täyttä totta. Eikös tämän palstan mukaan YLE puhu pelkkää paksaa koko ajan? Miten ihmeessä tälläinen kanava onkin nyt aivan oikeassa?

    • mistä.idiootteja.tulee

      Syyllisiä ovat vanhempasi. Kyllä he ovat kokonaan vastuussa tyhmyydestäsi.

      "MOT kertoi, kuinka Suomen maksama kehitysapu on kavallettu kokonaan."

      Eikä kertonut eikä ole kavallettu. Sinä vain olet liian tyhmä ymmärtääksesi.

      Yhdessä avustuskohteessa (monien kohteiden joukossa) on tosiaan kavallettu rahaa. Epäilemättä löytyy myös jokunen muu tapaus jossa näin on käynyt.

      Sambiassa rahaa katosi kaksi (2) miljoonaa. Suomen kehitysapu on vuodessa jotain 800 miljoonan luokkaa.

    • Hulluaho

      Ulkoministeriö tästäkin vastuussa. Miksi timppa jakaa rahat gepardihatuille?

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      197
      4901
    2. Mopomiitti onnettomuus

      Vittu se tehdas-alue ole oikea paikka mopomiitille, Ja minkälainen vanhempi hyväksyy, että pojan mopo kulkee järkyttävä
      Kokkola
      123
      3037
    3. Pääsit nainen todella

      lähelle ja kaikki sinussa oli jotain selittämättömän kiehtovaa. Silti en koskaan ymmärtänyt sinua täysin. Mitä halusit t
      Ikävä
      140
      2363
    4. Koettakaa nyt Trumpinkin fanit ymmärtää:

      Hän on myös jo vanha mies. Kukaan ei tiedä, mitä kunnossa hän on parin vuoden päästä.
      Maailman menoa
      342
      2344
    5. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      55
      1982
    6. En saa unta kun ajattelen

      Sinua mies. Sydäntä ahdistaa meidän välit 😌😞
      Ikävä
      81
      1556
    7. YLE kirjoittaa - Viritetyt sähköpyörät aiheuttavat ongelmia poliiseille

      "Itse rakennellut ja viritetyt sähköpyörät ovat poliisin ja Liikenneturvan mukaan yleistyvä kirous liikenteessä." https
      Pyöräily
      115
      1482
    8. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      31
      1393
    9. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      24
      1210
    10. Vieläkö pidät minusta

      Vieläkö pidät minusta nuori nainen? Vaikutat etääntyneeltä ja olen ajatellut että haluat olla rauhassa.
      Ikävä
      105
      1091
    Aihe