MITÖ IIVANA PELKÄÄ NIIN HELEVETISTI ???

tosi.outoja.iivanoita

"Venäjän "salaiset menot" paisuvat - puolustussektori haukkaa jo 40 prosenttia budjetista

18.10.2016 16:30
KansantalousVenäjä
Suurimmat armeijabudjetit vuonna 2014
Venäjän hallitus kasvattaa huomattavasti ei-julkisten määrärahojen osuutta kuluvan vuoden budjetissa.

Näiden salaisiksi ja erittäin salaisiksi luokiteltujen menoerien osuutta nostetaan vielä loppuvuodesta noin 10 miljardilla eurolla.

Kaiken kaikkiaan ei-julkisten menojen osuus kuluvan vuoden budjetista on 22,3 prosenttia, eli lähes 53 miljardia euroa. Vielä vuonna 2008 ei-julkisten menojen osuus oli vain 10 prosenttia.

Noin kaksi kolmasosaa ei-julkisesta budjetista on sotilas- ja turvallisuussektoreille suunnattuja määrärahoja. Venäjän virallinen puolustusbudjetti kuluvalle vuodelle on 56,4 miljardia euroa, eli 23,9 prosenttia federaatiobudjetin loppusummasta.

Jos virallisen puolustusbudjetin päälle lisätään kaksi kolmasosaa ei-julkisista menoista, nousee sotilas- ja turvallisuussektorin osuus todellisuudessa lähelle 40 prosenttia budjetin kokonaiskuluista.

Venäjän bruttokansantuotteesta maan julkiset ja ei-julkiset puolustusmenot muodostavat yhteenlaskettuna yli seitsemän prosenttia.

Ei-julkisilla menoilla katetaan esimerkiksi Venäjän monilukuisten tiedustelu- ja turvallisuusorganisaatioiden kulut. Maan uuden turvallisuusnyrkin, eli kansalliskaartin perustaminen, Syyrian sotaretki ja mahdollisesti myös Itä-Ukrainan separatistialueiden taloudellinen tukeminen ovat lisänneet ei-julkisten menojen osuutta.

Asiantuntijoiden mukaan suurin osa ei-julkisten menojen kasvusta liittyy kuitenkin maan sotateollisuussektorin krooniseen rahapulaan. Venäjä julkisti noin 10 vuotta sitten kunnianhimoisen suunnitelman maan asevoimien uudistamiseksi. Vuoteen 2020 mennessä ohjelmaan oli tarkoitus käyttää budjettivaroja noin 300 miljardia euroa.

Vuoden 2009 talouskriisi ja vuonna 2013 käynnistynyt talouden uusi taantuma kuitenkin supistivat budjettituloja siinä määrin, että ohjelman rahoittajiksi keksittiin venäläiset valtionpankit. Vuoteen 2014 saakka pankit saivat edullista rahoitusta lännestä ja luotottivat maan sotateollisuutta anteliaasti.

Ilmeisesti sotateollisuusyhtiöt eivät ole kuitenkaan pystyneet suoriutumaan luottojensa lyhennyksistä ja koroista, joten hallituksen on pelastettava yritykset konkurssilta.

Sotateollisuuden suorituskyvystä on ristiriitaista tietoa. Venäjän asevienti on kasvanut vuoden 2001 3,7 miljardista dollarista vuoden 2015 14,5 miljardiin. Venäjän aseteknologia on melko korkealla tasolla, tunnettuja vientituotteita ovat esimerkiksi MIG- ja Suhoi-taistelukoneet, Mi- ja Ka-taisteluhelikopterit sekä S-300- ja S-400-ohjuspuolustusjärjestelmät.

Ilmeisesti sotateollisuuden kilpailukykyä on heikentänyt se, ettei Venäjän asevoimat ole tehnyt riittävästi tilauksia. Suhoi- ja MIG-koneita valmistava OAK-yhtiö teki viime vuonna miljarditappiot ja T-90-panssarivaunuja valmistava Uralvagonzavod on pahoissa talousvaikeuksissa.

Venäläisasiantuntijoidenkin mukaan maan sotateollinen sektori on erittäin korruptoitunut, ja ei-julkisten budjettimäärärahojen jatkuva lisääntyminen tekee tilintarkastuksesta tai parlamentaarisesta kontrollista vaikeaa tai täysin mahdotonta.

Maan pääsotilassyyttäjä Sergei Fridinski on todennut, että kahden viime vuoden aikana sotilassektorin korruptioon on uponnut varoja 14,5 miljardin euron arvosta. Kyseinenkin luku voi olla liian optimistinen."

10

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ne eivät venäläiset ole vielä huomanneet jotta K-kaupan Väiski on jo heittänyt veivinsä kaivoon ja edelleen pelkäävät Väiskin lihatiskin houkuttelevan porukkaa länteen. Sitähän ne vastaan puolustautuvat.

      Venäläinen ei näköjään ymmärrä miten saa ystäviä ja vaikutusvaltaa ja siksi he pyrkivät uhkaamalla sitä ja niitä saamaan. He eivät hoksaa nostaa omaa elintasoaan jotta muut tulisivat kateellisiksi ja kaikki pyrkisivät sinne leveämmän leivän perässä.

      Tonttia ja muita mahdollisuuksiahan heillä lienee eniten maailmassa vaan halu ja tulevaisuuden usko puuttuu.

    • opitaanko.koskaan

      Venäläiset kasvattavat sotilasbudjettia. Varat menevät Kankkulan kaivoon kuten natomaillakin. Ne ovat siviilituotannosta pois. Natomaat uhraavat varoja sotilastukikohtiin Venäjän reunamilla ja lukuisiin tukikohtiin maailmalla sekä myös sotiin. Venäjä aloitti sodankäynnin Syyriassa. Arvatenkin se testaa sotakalustoa natomaiden tapaan reaalisodassa.
      Ehkä Venäjä pelkää USA:n armeijan tukikohtien saapumista sen länsirajoille. Porvareilla kun tyyli on "vahvin sotavoima voittaa". Palkkatyöläiset menettävät paljon kummankin blokin sotavarustelusta.
      Työväenluokan kannalta sotavarustelu on työn tuhlaamista. Puolustusministeri Jussi Niinistön (ps) suulla poliittinen porvaristo suunnittelee Ahvenanmaan muuttamista sotatukikohdaksi. Asia lienee päätetty Naton pääesikunnassa. Pitkään jatkunut demilirisaation puitteissa oleva alue halutaan aseistaa sotilaalliseksi kohteeksi.
      Maailma kulkee suursotaa kohti. Sotahulluus on riivannut rauhanomaisen ulkopolitiikan. Piskuisen Suomen hallitus olettaa kovan panemisella kovaa vastaan tuovan maalle lisäarvoa.
      Talonpojat menettävät tuloja ja tiloja esisodassa talouspakotteissa. Liike-elämä ja valtio menettävät tuloja. Sodan jumala Mars olettaa menetysten olevan vaivan arvoisia. Mitä talonpojista kun voitettavana on ....... .
      Viime sodissa kohokohta oli Petroskoin valloittaminen ja pääsy Vienan merelle. "Uljaat" suomalaissoturit marssivat paraatissa valloituksen kunniaksi. Kukako muistaa että valloitus palveli natsisaksan pyrkimyksiä maailmanherruuteen ja Rytin ulostulemuksesta Suuren Suomen historialliseksi valtiaaksi, kaukonäköiseksi valtiomieheksi. Voittoisa sota olisi tuhonnut vuorenvarmasti suomenjuutalaisväestön ja muut epätoivotut ainekset. Mitäpä niistä. Slaavilaisperäistä siviiliväestöä Rytin hallitus sai tuhottua halunsa mukaan. Mitä siitäkään. Hallituksen tehtävänä näyttää olevan saman uusiminen. Mitään ei opita. Liittolainen kuin liittolainen kun s-suomi toteutuu.

    • ittiään-

      ja mörköjä..................

    • sillee_se_menee

      Venäläisethän nyt vain hyvissä ajoin varustautuvat sotilaallisesti parhaaksi katsomallaan tavalla länsimaiden Venäjälle hyökkäystä varten.

      Kolmas maailmansotahan alkaa tässä ihan lähitulevaisuudessa siitä tosiasiasta, kun lansimaat Usan johdolla aloittavat sotilaallisen hyökkäyksen Venäjälle. ja tuossa kahakassa sitten Suomi poistuu maailman kartalta ja meille suomalaisille käy siinä samalla sitten todella huonosti.

      • OLET_TODELLAKIN_OIKEASSA

        siinä että olet Niuvassa hoidossa oleva hluuseri, mutta ei siitä kukaan välitä, eihän ?


      • no_voi_voi
        OLET_TODELLAKIN_OIKEASSA kirjoitti:

        siinä että olet Niuvassa hoidossa oleva hluuseri, mutta ei siitä kukaan välitä, eihän ?

        se kumikullis näköjään nyt taas räjähti siellä perseessäsi._ hihihihihihihihihihiiiii

        Toivottavasti sinä pallopääpersu uppoat nyt siihen omaan paskaasi.:- hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaaa


      • OLET_TODELLAKIN_OIKEASSA
        no_voi_voi kirjoitti:

        se kumikullis näköjään nyt taas räjähti siellä perseessäsi._ hihihihihihihihihihiiiii

        Toivottavasti sinä pallopääpersu uppoat nyt siihen omaan paskaasi.:- hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaaa

        Olet mielisairas paskaloinen.

        Mutta ei se kiinnsta edes äitivainajaasi.


      • morjens_hintti
        OLET_TODELLAKIN_OIKEASSA kirjoitti:

        Olet mielisairas paskaloinen.

        Mutta ei se kiinnsta edes äitivainajaasi.

        Nytkö sinä persuhintti jo jouduit takaisin Niuvaan? Homokiiman takiako? Vai sen puutteen vuoksiko?

        Kyllä Halla-aho nyt sinua onnetonta persuhomoa auttaa. Lähetä viestiä Halla-aholle niin hän hommaa sulle kunnon jytkyn sinun anuksessi.
        Älä kerro kuminkaan äitillesi sinun seksuaalisesta suunnastasi. Tai kerro sittenkin. Miksi kärsisit sitä salaamalla!


    • askut

      No, ainakin sitä että totuus paljastuu.

      Ja paljastuuhan se, se on elämän laki.

    • upunki

      Iso tuomari on kaiken yläpuolella, sitä ei pääse karkuun.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      69
      3053
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      419
      2906
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      102
      2282
    4. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      99
      2209
    5. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      73
      1924
    6. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      11
      1874
    7. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      153
      1868
    8. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      7
      1860
    9. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      335
      1846
    10. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      6
      1692
    Aihe