Ihmiset elävät yhä pitempään

reppuriika

Käteen osui kirjastossa teos Vanheneminen kielletty? Elämänkokemuksen puolustus/ Simo Ylikarjula

Ennusteen mukaan 70 - 80-luvuilla syntyneistä tytöistä jopa puolet uskotaan saavuttavan sadan vuoden iän. Illalla oli Akuutti- terveysohjelmassa pirteä 100 vuotta täyttänyt mummo, jolla juttua piisasi, huumori sujui ja liikkui ketterästi rollaattorilla.
Minä ole nyt 60-vuotias ja aika monta kakkua tässä vielä hienontaa, jos neljävuosikymmentä elää.

14

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Elinikä on pidennyt varmasti. Terveydenhoito on parantunut niin, että pian ei ihminen taida kuollakaan.
      Ihminen rakennetaan jo lähes uudestaan ja kuoleva onkin eri kuin syntynyt. Onko peräti syntiä?
      Vaikeat sairaudet, kuten syöpä, on pitkälti voitettu. Itse nimitän tuollaista hoitoa kuolinpäivän siirtämiseksi.
      Mitä se Pyhä Pietarikin sanoo myöhäiskuolleelle taivaan portilla? Mene takas ja käytä kroppas loppuun, voi PP huomauttaa, meillä on siirrytty elämän pituussästöön.
      Onhan toki noita huumeita, väkijuomia kuluttavaa elämää ym.
      Ihmisen uudistuminen on hidasta. Ensin tekovaihe, sitten raskaus 9 kk. ja vielä kasvatus. Ennen täysikää ehtii isis tappamaan monta kertaa. Lasken, että elämän ja kuoleman suhde on n. 50:1 . Nouseeko kuolevien määrä siis elävien määrää suuremmaksi. Ei! Kyllä elämä voittaa kun kädessä on pyssy ja ampumataito. Näin päättyy ihmiskunnan lisääntyminen loppukuolemaan m.o.t.

      • Lorenaa

        Vuodet vierivät, ihmiset ikääntyvät ajan mukana.

        Olen pyöritellyt silmiäni useaankin kertaan ikääntymisen tultua jok`ikisen elämään.
        Vain vielä 40v ovat täyttä tavaraa työmarkkinoilla. Annas olla kun mittari näyttää 5 ja 0 alat olla jo joutavaa kamaa, vaikka tiedot ja taidot ovat huipussa. Sen olen tiedostanut yli 70v alkavat olla jo nuoremman ikäpolven mielestä täyttä
        ARKKU KAMAA !

        Yritän päivittää tietokantaani kaikella mahdollisella tavalla, jopa niin jotkut kysyvät eläkeväen yhteisissä tilaisuuksissa. Kuinka sä viitsit vielä olla aktiivinen toimia eläkeläisjärjestössä? Kysynkin usein, onko siinä mitään vikaa jos haluaa pysyä mukana yhteiskunnan muutoksissa kaikella tavalla.
        ILmeisesti eläkeläisen oletetaan pysyvän omassa kammarissa, olevan hiljaa----kun HEILTÄ EI MITÄÄN KYSYTÄ -ne eivät kuitenkaan mitään ymmärrä?

        Ihmettelen että hyvä ohjelmien vetäjä toimittaja Marco Bjurströmkin totesi jäätyään rannalle Bumtsi Bum ohjelmasta. Totesi vain olen 50v, olen ilmeisesti liian vanha tehtävään. Katsojaluvut ohjelman TV:ssä ollessa olivat jo varttuneenpaa väkeä, musiikki sen mukaista. Odotellaan mitä ruudusta nähdään.

        Onko TV ohjelmat tarkoitettu nuoremmille ikäryhmille? Miksi ei ilmoiteta, ohjelma on tarkoitettu alle 50v. Elokuvissakin on ikärajoitus, siksi TV ohjelmiinkin se pitää saada, koska toimittajienkin kyvykkyys ohjelmien teossa on ikäkysymys !

        Poskutellaan täysillä tehoilla eteenpäin, tehdään selväksi - vielä maksamme veromme - olemme täysillä kiinni elämän rytmissä - miten yhteiskunnan rattaat pyörisivät eteenpäin ilman meidän olemassa oloa.


      • Lorenaa

    • Sellai

      Onko se hyvä jos yhteiskunta täyttyy vanhuksilla, tällä hetkellä ikäjakautuma on vääristynyt jossain kymmenien vuosien kuluessa se tasoittuu.
      Ihminen luomakunnan herra käyttää maapalloa itsekkäästi, koira saa elää luonnollisesti mutta tuotanto eläin niinkauan kuin taloudellisti on kannattavaa.

    • Ramoona_

      Me suuret sodanjälkeiset ikäluokat olemme pelottava ikäluokka. Ensin täytimme kansakoulut jopa kahdessa vuorossa ja halukkaat karsittiin pääsykokeilla oppikouluun, yli 40 meitä istui kiltisti joka luokassa . Sitten kun pankkilainalla olimme opiskelleet, veimme parhaat työpaikat ja nyt olemme kauhistuttava eläkepommi. Kehtaamme vielä olla terveitä ja aktiivisia, auttaa nuorempia sukupolvia siinä sivussa. On meillä varsin kohtuulliset eläkkeetkin, kun töitä aikoinaan riitti liiankin kanssa ja Ruotsiin mentiin, jos oma maa ei töitä tarjonnut. Nyt olemme osaltamme kotimaisen kysynnän ylläpitäjiä, ja ainakin naiset kulttuurin suurkuluttajia.

      Teet niin tai näin, aina väärinpäin. Jos pysyt kauan työelämässä, viet paikan nuoremmilta. Jos eläköidyt aikaisin, olet lusmu. Jos elät epäterveellisesti, kulutat hoitoihisi yhteiskunnan rahoja. Jos elät terveellisesti, elät turhan pitkään ja kulutat ainakin rahanvartijoiden hermoja, kun päättäjien pitää priorisoida , ketkä palveluja ja hoitoa ansaitsevat.

      • eläkepommeja

        Rahaa on eläkekassoihin maksettu miljardettain ja miljardettain, niissä makaa satoja ja tuhansiamiljardeja tyhjän panttina tai huonosti sijoitettuna. Mihin ja kenelle ne on tarkoitettu ? Niillekkö jotka eivät päivääkään työtä tee ja silti saa kaikki palvelut ja täyden ylöspidon kehdosta hautaan ? Missä se valtava työvoimapula oikein on, nyt on jo suuri osa suurista ikäluokista jäänyt eläkkeelle ? Tänne otetaan matuja ja on hoettu yli 10 vuotta että tulee valtava pula työvoimasta. Työpaikat valui halpamaihin, loput menee autoomaation ja tietokoneiden kautta. Sellaista työtä mitä olisi, ei viitsi matukaan tehdä. Tulevaisuudessa yhä vähemmän tarvitaan työvoimaa, . Miten näihin nykyisiin ikänsä työtä tehneisiin vanhuksiin ei riitä rahaa, kun sitä riittää tuollaisen ikäänkuin varalla olevan muualta tulleen nuoren väen elättämiseen ? Mistä heille tosiaan eläke maksetaan, kun eivät ole eläkekassaa kartuttaneet ? Te isot ikäluokat saatte varmaan hoitaa toisenne hautaan, teitä on niin paljon, perustakaa vaikka kommuuneja !


      • Rahaa on, mutta sitä kuluukin. Rahaa sijoitetaan tuottavast, mutta tuottavuus ei enää ole hyvä.

        Oikea tilanne pitäisi tietää ja sen pohjalta arvostella.


      • kynät-on-teroitettu
        Ruuneman kirjoitti:

        Rahaa on, mutta sitä kuluukin. Rahaa sijoitetaan tuottavast, mutta tuottavuus ei enää ole hyvä.

        Oikea tilanne pitäisi tietää ja sen pohjalta arvostella.

        "Rahaa on, mutta sitä kuluukin. Rahaa sijoitetaan tuottavast, mutta tuottavuus ei enää ole hyvä.

        Oikea tilanne pitäisi tietää ja sen pohjalta arvostella".

        Kirjoitatko nyt omista varoistasi vai "Valtionkukkarosta"?

        Viimeaikaisiin viesteihisi viitaten ehdottaisin, että menet Naantalinkylpylään pariksi viikoksi ja et ota läppäriäsi mukaan. Siellä tutustut uusiin ystäviin ja me saamme rauhan täällä sinun iänikuiselle nälvimiselle Pilmaria kohtaan.


      • säiläfru
        kynät-on-teroitettu kirjoitti:

        "Rahaa on, mutta sitä kuluukin. Rahaa sijoitetaan tuottavast, mutta tuottavuus ei enää ole hyvä.

        Oikea tilanne pitäisi tietää ja sen pohjalta arvostella".

        Kirjoitatko nyt omista varoistasi vai "Valtionkukkarosta"?

        Viimeaikaisiin viesteihisi viitaten ehdottaisin, että menet Naantalinkylpylään pariksi viikoksi ja et ota läppäriäsi mukaan. Siellä tutustut uusiin ystäviin ja me saamme rauhan täällä sinun iänikuiselle nälvimiselle Pilmaria kohtaan.

        Ota ne terävät pännäsi mukaan sinne Naantalin kylpylään. Tämä tyttö on ensiviikoksi sinne menossa, kainalossa tanassa oleva säilä. Tiedätkö mikä on säilä?


    • Kun vanhustenhoidosta paljon puhutaan ja kirjoitetaankin, ihmettelen!

      Eikö vanhusten "päätehoitoa"voida suorittaa ilman suurta voitontavoittelua. Valtiovallan kyky vai halu puuttuu.

      Nyt hoidot, nimeltä rahastus, tapahtuu verovaroin, hintaan 3000-6000 e/kk. Verovaroin maksetaan kaikki jos nettotulot ovat hoitoummaa pienemmät. Äveriäät eivät noihin luukkuihin mene, joissa on vuoteellinen huone suihkuineen, 20 neliötä, vuokra syöminen ja puhtaus n. 1100 e/kk, mutta maksu hoidosta min. 3000e/kk.

      Mehiläinen mesinoi paljolti noita ja sitoo johtajat toimimaan hyväkseen kahden miljoonan lahjoituksella/ tirehtööri. Lahjominen pitää tehdä Luxemburgin kautta, eli veronkiertovaroin.

      En oikein jaksaisi kirjoittaa, mutta kirjoitan kuitenkin.

    • sesiitätuottavuudesta

      Pankrottiin vie tämä addiktoiva tietotekniikka ihmisten järjen ja työläisten ja herrojen työajan. Nuorisokin jo pilalla kun puhelimillaan kaiken aikaa leikkivät niin että vanhoina kaikilla niskanikamavaivat ja känsät sormenpäissä.
      Hoitajalta kun menin mieheni vointia sairaalan kansliassa tiedustelemaan niin siinä hoitsu tietokoneen edessä feispuukia katseli.

    • hoitsuntapa

      Kun internetin keskuspalstat avattiin niin hoitsut kansoittivat ne työaikana varsinkin öisin. Siitä tehtiin ilmoitus sairaanhoitajaliitolle.

    • Hyvä kun hoitavat

    • ase-ja-konemies

      Usein käsitelty, mutta hyvä aloitus reppuriikalta. Olin nuorena miehenä "uskossa" puoli vuotta muutettuani kotonta pohjoisesta Etelä-Hämeeseen.
      En uskonut eläväni näin vanhaksi ukoksi. Ensitalven lumilla syntymästäni kuluneeksi hurjat 79v. En osaa sanoa, olenko enää nimenhuudossa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      64
      1907
    2. SINÄ nainen hyvin läheltä

      Pidän sinusta. Mutta mene ensin juttelemaan lääkärin luokse, ja hoida itsesi kuntoon. Sit kun sä olet kunnossa, niin mä
      Ikävä
      79
      1277
    3. Et voi olla loputtomasti hiljaa

      Nainen. Tarkoitan siis meidän juttua. Eihän tämä tällaiseen epätietoisuuteen voi jäädä siinä vaan särkyy kumpikin. Kerto
      Ikävä
      78
      1214
    4. 45
      1115
    5. Nainen mitä tekisit

      Joutuisit tekemään miehelle ja sinulle tai sinulle ja miehellesi ja kahdelle lapselle ruokaa ja kaapista löytyy 2 litraa
      Sinkut
      160
      982
    6. Ajatus aamuun

      Tämä jollekin tärkeälle. On asioita mistä jutellaan, on asioita mistä vitsaillaan, on myös asioita mistä ei puhuta kenen
      Ikävä
      71
      979
    7. Siis ei ole edes mahdollista

      että ei törmätä, ei sit millään vaikka päällä hyppisi
      Ikävä
      44
      910
    8. J-miehelle

      haluan kertoa että olet edelleen mulle rakas. Ajattelen sinua päivittäin kulta.
      Ikävä
      58
      858
    9. Martina kauniina lehtihaastattelussa

      Martina antoi hyväntuulisen haastattelun lehteen. Tyylikkäitä kuvia ja kivoja vaatteita kauniilla Martinalla.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      183
      853
    10. Minä en luota sinuun yhtään nainen

      ja aistin että yrität taas satuttaa henkisesti koska tiedät että olet heikkouteni joten siksi tein mitä tein mutta en ki
      Ikävä
      41
      851
    Aihe